Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##






Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Προς Πρόεδρο ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελη ενταύθα: Καλές οι απέλπιδες προσπάθειες να καλύψεις τα ακάλυπτα, αλλά δεν μας πείθεις πλέον. Αντί να επικοινωνείτε με ασυρμάτους, εσείς επιλέγετε τα κινητά τηλέφωνα, γιατί πολύ απλά τα πληρώνουν οι Ξανθιώτες και όχι εσείς. Δώστε στην δημοσιότητα τους αναλυτικούς λογαριασμούς των τηλεφώνων, για να δούμε αν χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακά θέματα:


Στην δημοσιότητα αγαπητέ Μανώλη Τσέπελη δώσε τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων που χρεώνουν την ΔΕΥΑΞ 18 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, για να δούμε αν οι κλήσεις αυτές γίνονται προς τα τηλέφωνα που απασχολεί η εταιρία ή και προς άλλες τηλεφωνικές συσκευές συγκαιρινών προσώπων των ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους τα τηλεφωνικά νούμερα που πληρώνει ο Ξανθιώτικος λαός. Αντί να εφοδιάσετε τα οχήματα της ΔΕΥΑΞ με ασυρμάτους, ώστε να επικοινωνείτε τζάμπα και μάλιστα ανά πάσα ώρα και στιγμή, εσείς συνεχίζετε να χρεώνετε την εταιρία, κάνοντας τους χαζούς, γιατί δεν θέλετε να καταλάβετε το πραγματικό συμφέρον. Βέβαια, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν καταβάλλατε τα έξοδα της εταιρίας από την τσέπη σας, ή αν η επιχείρηση ήταν δική σας κύριε Τσέπελη και τότε, το μόνο που θα σας ενδιέφερε θα ήταν το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα.

Παράνομη η είσοδος οχημάτων στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού. Από την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης με έγγραφο, ζήτησε από το ΤΕΕ Θράκης και από την Αστυνομική Διεύθυνση τις επίσημες θέσεις τους, την στιγμή που η ΔΕΚΕ Καβάλας έδωσε την άδειά της θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών:




Από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης, φοβούμενος την πρόκληση ατυχήματος στο εμπορικό πάρκο του Ζυγού, απέστειλε έγγραφο προς το ΤΕΕ Θράκης και προς την Αστυνομική Διεύθυνση, ζητώντας τις επίσημες θέσεις τους στο θέμα διαμόρφωσης κόμβου που θα συνδέει με ασφάλεια την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, με τον χώρο στάθμευσης του εμπορικού πάρκου. Μέχρι σήμερα βέβαια, απάντηση δεν έχει λάβει και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις σε θέματα ζωής και θανάτου.

Σε εκδήλωση για τον Τουρισμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του Νομού Ξάνθης, αλλά οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα, τους έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα:


Κουράστηκαν να ματώνουν οικονομικά οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης για Τουριστική Ανάπτυξη στην περιοχή και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μόλις αντίκρισαν στους παραβρισκόμενους, δυο εκπροσώπους φορέων της Ξάνθης, οι οποίοι είναι καλοί μόνο στα λόγια, γιατί από έργο δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε, τους έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα, λέγοντάς τους πως δεν θέλουμε να σας βλέπουμε, γιατί μας κουράσατε με τις μπαρούφες σας. Το περιστατικό μου μετεφέρθη από παραβρισκόμενο και δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

ΙΚΑ Ξάνθης: Ταλαιπωρία πολιτών και απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων υπαλλήλων:



Είναι μεγάλος ο Γολγοθάς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι εμείς οι εμπλεκόμενοι με το δημόσιο και τις υπηρεσίες του και γίνεται ακόμα χειρότερο το σκηνικό σε κάποιες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ Ξάνθης, όπου ο κόσμος συνωστίζεται σε απίστευτα μεγάλες ουρές περιμένοντας να εξυπηρετηθεί και εκτός της ταλαιπωρίας, καλείται καθημερινά να είναι οπλισμένος με ατελείωτα αποθέματα υπομονής, για να αντιμετωπίζει και την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων. Αναρωτιέμαι αν οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Ξάνθης, είναι ευχαριστημένοι από τις συμπεριφορές άλλων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες ή αν δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα της γραφειοκρατίας, αλλά και του απαράδεκτου συστήματος εξυπηρέτησης των πολιτών, από δημόσια υπηρεσία. Είναι δυνατόν να περιμένουν στην ουρά, γυναίκες εγκυμονούσες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κάποιοι να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους γνωστούς και τους φίλους τους; Δεν είναι δυνατόν να ζητούν την άδεια για να κάνουν κάποια ερώτηση οι άνθρωποι που υπομονετικά περιμένουν στην ουρά και η απάντηση να είναι αρνητική. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία των υπαλλήλων του ΙΚΑ Ξάνθης, ούτε μπορώ να κατηγορήσω όλους τους εργαζόμενους εκεί, αλλά ζητώ την άμεση παρέμβαση και απομόνωση αυτών, έστω και λίγων αν είναι περιστατικών, με σκοπό την παντελή εξάλειψή τους και την ομαλή διεξαγωγή της εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν χρεωστάνε σε κανέναν και τίποτα.

Αναπτυξιακή Α.Ε. Νομού Ξάνθης. Αναβολών συνέχεια με πρόσχημα την ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά της εταιρίας. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής η Μ. Πέμπτη 21-4-2011. Περίεργη η στάση του Αντιπροέδρου της Εταιρίας και Αντιδημάρχου Ξάνθης Απ. Αγκόρτσα που ζήτησε να βγουν έξω από την αίθουσα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ βρίσκοντας μοναδικό συμπαραστάτη τον έτερο αντιδήμαρχο Δ. Μπένη:



Όταν τα ζόρια από τις λανθασμένες τακτικές που ακολουθούν, σφίγγουν ως κλοιός πάνω από το κεφάλι σου, τότε σου φταίνε τα τοπικά ΜΜΕ και ζητάς να συνεδριάζεις εν κρυπτώ, για να μην βγουν στην φόρα τα λάθη και οι γεμάτες ασχετοσύνη ενέργειές σου. Με αυτές τις λίγες πιο πάνω λέξεις αποφάσισα σήμερα να ξεκινήσω τα σχόλια μου, σχετικά με την έκτακτη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης, αφού δυστυχώς κάποιοι από τους διοικούντες, δεν θέλουν να καταλάβουν την δύσκολη θέση τους και προσπαθούν με φωτοβολίδες να θολώσουν τα νερά. Το 97% των μετόχων της εταιρίας παραβρέθηκε εχθές στα γραφεία για την έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ από τα τοπικά ΜΜΕ ήταν λίγοι αυτοί που έλειψαν λόγω υποχρεώσεων. Πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης, ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής κύριος Δεν γνωρίζω, δεν είδα, δεν άκουσα τίποτε, αποφάσισε πως δεν γουστάρει την παρουσία των δημοσιογράφων και εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κύριο Μπένη, που υποστήριξε την πρόταση του πρώτου, ζήτησαν να περάσουν έξω οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, χωρίς όμως αυτή τους η πρόταση να βρει και άλλους συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα να απορριφθεί και να συνεχιστεί η διαδικασία η οποία αναβλήθηκε για την Μεγάλη Πέμπτη 21 του Μήνα, με το αιτιολογικό πως θα πρέπει οι μέτοχοι να ενημερωθούν γύρω από τα οικονομικά της Αναπτυξιακής, θαρρείς και τόσο καιρό που γίνεται τόσος ντόρος, δεν μπορούσαν να ζητήσουν ενημέρωση. Πάντως από την όλη υπόθεση και από την χθεσινή ημέρα, το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως αντιδρούν πλέον οι αιρετοί στα τοπικά ΜΜΕ, επειδή δεν τους χαϊδεύουν.

Ποιο μεγάλο πολυκατάστημα, λειτουργούσε δυο ημέρες χωρίς την απαραίτητη άδεια, την οποία πήρε τελικά το πρωί της Τρίτης;


Καιρός είναι οι κύριοι του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, καθώς και όλοι οι φορείς που έχουν άμεση σχέση με τον εμπορικό ιστό της πόλης μας, να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να αντιμετωπίσουν με παλικαριά τις απαράδεκτες πρακτικές ορισμένων που θέλουν να λέγονται και άρχοντες. Είναι δυνατόν κύριοι να λειτουργεί πολυκατάστημα στην Ξάνθη από την Παρασκευή, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια στα χέρια του, την οποία παρέλαβε την Τρίτη το πρωί και εσείς να μην νοιάζεστε, για τα χρήματα που χάνονται μέσα από τα καταντήματα του εμπορικού ιστού της πόλης; Περιμένετε να καταρρεύσουν τα πάντα για να πάρετε θέση και να αφυπνιστείτε; Γνωρίζετε ή όχι το πώς πρέπει να εκπροσωπείτε τους συναδέλφους μέλη των φορέων που εκπροσωπείτε; Οι θέσεις και τα προεδριλίκια, δεν είναι για βιτρίνα κύριοι της ΟΕΒΕΞ, του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, του ΕΒΕ Ξάνθης και όλων των υπολοίπων φορέων που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες της περιοχής. Και επειδή δεν μου αρέσει να μιλώ με γρίφους, σας παραπέμπω στην αρμόδια υπηρεσία, για να ρωτήσετε το πότε πήρε την άδεια λειτουργίας του, το κατάστημα Carrefour στο εμπορικό πάρκο του Ζυγού, γιατί αν έχω άδικο, οφείλω να διαψεύσω τα όσα σήμερα γράφω και να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας, αλλά αν έχω δίκιο, θα ενισχύσω τις επικρίσεις μου κατά σας και όχι κατά των πολυκαταστημάτων.

Κοινό σημείο ανάμεσα σε πρώην Δήμο του Νομού και το νέο Εμπορικό Πάρκο; Πλάκα μου κάνετε... Τυχαίο; Δεν νομίζω…:

Θα μπορούσα σήμερα να απευθύνω ερώτηση προς όλους εσάς, σχετικά με το τι κοινό έχουν το Εμπορικό Πάρκο στον Ζυγό, με πρώην Δήμο της Περιοχής και με πρώην αιρετό, αλλά θεωρώ πως θα ήταν ανούσιο, αφού ήδη κυκλοφορεί ευρέως στην Ξάνθη. Όντως ακούγεται ως αστείο να υπάρχουν κοινά σημεία σε αυτήν την υπόθεση, αλλά δυστυχώς αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δεν γνωρίζω ποιος θα μας δώσει την απάντηση σε αυτά.

Την αναβολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ΣΕΚΕ Α.Ε.:



Αναβολή φαίνεται πως θα πάρει, για έναν μήνα περίπου, η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ, καθώς όπως φήμες αναφέρουν, η ΣΕΚΕ Α.Ε. θα καταθέσει αυτήν την αίτηση, επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα στοιχεία για τον αν υπάρχει και ποιος είναι ο στρατηγικός επενδυτής που θα θελήσει να συμμετέχει με μεγάλο ποσό, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι και ο μεγαλομέτοχος που θα πάρει στα χέρια του την τύχη της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας. Εν αναμονή λοιπόν αυτών των εξελίξεων και θα σας ενημερώσουμε για τα υπόλοιπα σε επόμενη έκδοσή μας.

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής



-Αναλυτικό σημείωμα με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της Αναπτυξιακής, υποχρεούται να παραδώσει την Δευτέρα η απερχόμενη διοίκησή της, ύστερα από προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη
-Αδικαιολόγητη και υποστηριζόμενη από τον Δ. Μπένη, Αντιδήμαρχο Ξάνθης, η εμμονή του Αντιπρόεδρου της εταιρείας Α. Αγκόρτσα, να εγκαταλείψουν την αίθουσα συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ
-Τι θέλετε να κρύψετε κύριε Αντιπρόεδρε;


Διεκόπη η προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης που ήταν να πραγματοποιηθεί εχθές το πρωί, με μοναδικό θέμα συζήτησης, την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και όχι την απαλλαγή ευθυνών του τελευταίου Δ.Σ. όπως κάποιοι ήθελαν.
Να σημειωθεί, ότι πριν ξεκινήσει η εν λόγω συνεδρίαση, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν την αίθουσα, κάτι που επικρότησε και ο κύριος Δημήτρης Μπένης, Αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης, καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρείας, κύριος Πασχάλης Λύρατζης, αλλά και ο κύριος Αντώνης Δαδαλιάρης. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδης, ο οποίος προήδρευε στην συνέλευση.
Ο τελευταίος ενημέρωσε, παράλληλα, τους παρευρισκόμενους, ότι η Περιφέρεια θα εκχωρήσει το ποσοστό της στους Δήμους, όταν πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση. Μέχρι τότε προανήγγελλε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας σε βάθος.
Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει την Πέμπτη 21 Απριλίου. Ενώ, την Δευτέρα εκπρόσωποι των Δήμων Ξάνθης θα έχουν συνάντηση με τον κύριο Φώτη Καραλίδη, προκειμένου να αποφασιστούν για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν εφεξής το νέο ΔΣ της εταιρείας. Η απερχόμενη διοίκηση, από την άλλη, ύστερα από πρόταση του κυρίου Φ. Καραλίδη, υποχρεούται να παραδώσει την ίδια μέρα αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Από τα Reserve στην πίστα… στα Reserve του οβελία

Από τα Reserve στην πίστα…

στα Reserve του οβελία



-Από πολύ νωρίς θα πρέπει να κάνουν τις παραγγελίες τους οι καταναλωτές, ώστε να μην μείνει χωρίς τον καθιερωμένο οβελία το πασχαλινό τους τραπέζι
-Πολύ λίγες θα είναι φέτος οι παραγγελίες των κρεοπωλών σε αμνοερίφια
-Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής και τι τιμές θα συναντήσει φέτος
-Δηλώσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριο Γιώργο Μπατζακίδη


Από πολύ νωρίς θα πρέπει να παραγγείλουν τον οβελία, φέτος, οι καταναλωτές της Ξάνθης για το πασχαλινό τους τραπέζι, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς οι κρεοπώλες έχουν αποφασίσει, για φέτος, να κάνουν πολύ λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με άλλες χρονιές. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ακόμη το δώρο του Πάσχα, οι κρεοπώλες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και έτσι θα είναι πολύ συγκρατημένοι στις παραγγελίες τους, όσον αφορά τα αμνοερίφια, που παραδοσιακά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του πασχαλινού τραπεζιού.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιώργος Μπατζακίδης, ήδη, από την ερχόμενη εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις παραγγελίες τους, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς τον καθιερωμένο οβελία το Πάσχα που έρχεται.
Παράλληλα, ο κύριος Γιώργος Μπατζακίδης δίνει κάποιες πολύ σημαντικές συμβουλές προς το καταναλωτικό κοινό, όσον αφορά την επιλογή των αμνοεριφίων. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που επισημαίνει, η αγορά θα πρέπει να γίνεται από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και να αποφεύγονται οι στάνες και οι εκτροφείς, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο των κρεάτων τους.
Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό ο καταναλωτής να ελέγχει το κρέας για τις σφραγίδες που πρέπει να φέρει. Πρόκειται για σφραγίδες σε τέσσερα σημεία του κρέατος, που φέρουν το χαρακτηριστικό χρώμα «λαμπρού» κυανού.
Όσον αφορά τώρα τις τιμές των αμνοεριφίων για φέτος, αυτές, σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Μπατζακίδη, θα κινηθούν σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα. Για την ακρίβεια το ένα κιλό θα φτάνει περίπου τα δέκα ευρώ. Τα κρέατα, δε, στα παραδοσιακά Ξανθιώτικα κρεοπωλεία είναι όλα ντόπια και όχι εισαγωγής.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Ένα ανίκανο κράτος να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή, να την πατάξει και να την «αφορίσει»!
Διαπιστωμένα πλέον, το κυνήγι των φοροδιαφυγόντων είναι μόνο στα λόγια, εκτός από κανα δυο-τρία «ντου» περιορισμένων επαγγελμάτων και εντοπισμό επίσης ελαχίστων πολιτών που πλούτιζαν, δηλώνοντας ελάχιστα στην εφορία.
Οι τρόποι σύλληψης των παρανομούντων ανήκουν στα πολύ απλά πράγματα, που δεν χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να λειτουργεί πέραν του μέσου νου. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες, αλλά το αγνοούν οι της κυβέρνησης. Ιδίως τα αρμόδια υπουργεία. Το πιο απλό πράγμα το κομποδένουν και αδυνατούν να το λύσουν. Εκ των πραγμάτων λοιπόν όφειλαν να εφεύρουν μια λύση, ώστε να αποποιηθούν της ευθύνης και του χαρακτηρισμού «ανίκανοι» και συγχρόνως να έχουν την δυνατότητα και το δικαίωμα να καταχωρήσουν τους πολίτες στην λίστα των «συνενόχων της σιωπής».
Εξουσιοδοτούν λοιπόν κατηγορίες επαγγελματιών, που έχουν συναλλαγές με πολίτες και λογιστές που συντάσσουν φορολογικές δηλώσεις, να κατονομάσουν, να καταδώσουν, τα ρουφ…ψουν, να προδώσουν (κατά προσωπική επιλογή το ρήμα) συμπολίτες που φοροδιαφεύγουν !!! Δηλαδή, πολίτες προς ανάλωσιν και χρήσιν από την κυβέρνηση, ώστε να μπουν στον πειρασμό να αμαρτήσουν. Να χάσουν τον ύπνο τους από τις Ερινύες, να φτύσουν τους εαυτούς τους, να αποκτήσουν απεχθή ετικέτα, να χάσουν την αυτοεκτίμησή τους και να φοβούνται την σκιά τους.
Όλα αυτά για να βοηθήσουν την χώρα; Το σίγουρο είναι πως αυτό θα ισχυριστούν οι κυβερνώντες, για να δώσουν ώθηση και εφαλτήριο, ώστε η πράξη να απαλλαγεί από πάσης αμαρτίας. Πώς λοιπόν να μη μιλάμε για την φθορά αρχών και αξιών; Όταν η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να υπερβούν την ηθική τους, έτσι όπως την διαμόρφωσαν επί σειρά ετών και βάσει αυτής βαδίζουν στην ζωή και να επενδυθούν τον μανδύα του «καρφιού» απέναντι στους συνανθρώπους τους;
Ας πιστέψουμε, ας ελπίσουμε πως η μέθοδος αυτή δεν θα βρει ανταπόκριση και θα μείνει μετέωρη, για να θυμίζει πως τουλάχιστον οι περισσότεροι πολίτες δεν θα καταταγούν στο τάγμα που θέλουν να τους κατατάξουν. Το «κυνήγι του θησαυρού» έχει ξεφτίσει. Έχει χαθεί ο έλεγχος και η ικανότητα εύρεσης των κρυφών αποταμιευθέντων εσόδων, ανύπαρκτη. Αλλά η προτροπή προς τους πολίτες να προβούν σε δόλια ενέργεια ξεφεύγει εντελώς των συνηθισμένων τρόπων πάταξης της φοροδιαφυγής.
Κάποιος γνώστης της οικονομικής επιστήμης, δήλωσε πως από την φοροδιαφυγή το κράτος θα μπορούσε να εξοφλήσει μεγάλο ποσό από τα χρέη του. Κι όμως. Εξακολουθούν να είναι άφαντοι οι φοροδιαφεύγοντες, συνεχίζουν να φωλιάζουν σε τράπεζες του εξωτερικού τα προϊόντα πλουτισμού, να υφίστανται οι offshore εταιρείες και οι επιπλέον περικοπές σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών, ενώ αντιθέτως αυξάνονται οι συμμετοχές των βουλευτών σε επιτροπές. Νέα έσοδα υπέρ αυτών! Η έκφραση «κράτος δικαίου» σε πλήρη λήθαργο. Πεπαλαιωμένο είδος σε μια κοινωνία που την ωθούν να τροχοδρομεί με την όπισθεν, με κίνδυνο να πλησιάζει στο βάραθρο.
Οι τριακόσιοι, που διαφυλάττουν στο ακέραιο τις δικές τους αποδοχές, έστω κι αν έκαναν περικοπές στους μισθούς τους της τάξεως του 10%, εν τούτοις καλύπτουν την χασούρα από τις επιτροπές, που η υπογραφή τους και μόνο, κοστίζει κάποιες δεκάδες ευρώ.
Οι πολίτες δεν έχουν να ελπίζουν ούτε σε ένα επιπλέον Ευρώ, για αρκετά χρόνια ακόμη. Όσο για τους φοροδιαφεύγοντας, θα πληθαίνουν διαρκώς παίζοντας το κρυφτούλι με τις αρμόδιες αρχές. Θα τους κοροϊδεύουν δηλαδή…

Γιορτές µε προσφορές στην αγορά

Γιορτές µε προσφορές στην αγορά




Παζάρι κτηνοτρόφων - εµπόρων για να παραµείνουν οι τιµές του οβελία στα περυσινά επίπεδα



Με το εορταστικό ωράριο των εµπορικών καταστηµάτων να αρχίζει σήμερα Πέµπτη, η αγορά µπαίνει στην τελική ευθεία πριν από τη Μεγάλη Εβδοµάδα και τον εορτασµό του Πάσχα. Η µάχη για να κρατηθεί χαµηλά η τιµή του οβελία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ τα καταστήµατα έχουν ήδη αρχίσει εορταστικές προσφορές, οι οποίες αναµένεται να κορυφωθούν την ερχόµενη εβδοµάδα. Η οικονοµική κρίση και η µείωση της κατανάλωσης έχουν δηµιουργήσει ένα αρνητικό κλίµα, το οποίο οι έµποροι ελπίζουν να καταφέρουν να ανατρέψουν διατηρώντας, όπως λένε, τις τιµές των προϊόντων στα περσινά επίπεδα. Στην αγορά των τροφίµων ήδη κτηνοτρόφοι και έµποροι παζαρεύουν για τις τιµές των αµνοεριφίων. Στη διαπραγµάτευση που έγινε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν τα αµνοερίφια σε τιµές κάτω από 6,5 ευρώ το κιλό, επισηµαίνοντας ότι σε σχέση µε πέρσι το κόστος παραγωγής ήταν διπλάσιο. Σήμερα Πέµπτη γίνεται στη ∆ράµα το µεγάλο παζάρι, όπου θα κλειστούν οι τελικές συµφωνίες. Αν και οι δύο πλευρές δεν έχουν συµφωνήσει, η κατάσταση που επικρατεί δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Οι εκτιµήσεις παραγόντων της αγοράς είναι ότι και οι δύο πλευρές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι λιανικές τιµές να κυµανθούν στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 10-11 ευρώ το κιλό για τα αµνοερίφια γάλακτος. Πάντως ήδη στην Κρήτη τα Κρητικά Μιτάτα (οµάδα 87 παραγωγών) προχώρησαν σε συµφωνία µε την Carrefourγια την πώληση 3.500 αρνιών στην τιµή των 6 ευρώ το κιλό. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ του Ρέντη οι χονδρικές τιµές για τα αρνιά γάλακτος κυµαίνονταν από7 έως και 7,5 ευρώ το κιλό, για τα ελληνικά αρνιά 12 έως 14κιλών από 6 έως και 6,5 ευρώ, τα κατσίκια από 7 έως και 7,8 ευρώ. Όσον αφορά τα εισαγωγής, τα ρουµανικά αρνιά πωλούνταν από 6,5 έως και 7 ευρώ το κιλό και τα προέλευσης FYROM από 5,5 έως και 5,8 ευρώ.


Στην υπόλοιπη αγορά οι επιχειρήσεις άρχισαν προσφορές σε µια προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές που το τελευταίο διάστηµα έχουν σχεδόν µηδενίσει τις αγορές τους. Με χάπενινγκ, δώρα και µειωµένες τιµές επιχειρούν αύξηση των πωλήσεών τους ενώ στη µάχη των προσφορών έχουν µπει και οι αλυσίδες σούπερ µάρκετπου ήδη έχουν παρουσιάσει τους εορταστικούς τιµοκαταλόγους τους. ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ η έµφαση φέτος δίνεται στις τιµές των προϊόντων. Ετσι, όλες οι µεγάλες αλυσίδες και οι βιοµηχανίες έχουν προχωρήσει σε µειώσεις τιµών κυρίως σε είδη που προτιμώνται για το εορταστικό τραπέζι όπως π.χ. κρασιά και αναψυκτικά που φτάνουν έως και 15% ενώ την τιµητική τους έχουν και οι προσφορές σε προϊόντα 2+1 και 1+1. Οσο για τα εµπορικά καταστήµατα, οι επιχειρηµατίες προχώρησαν σε εκπτώσεις που φτάνουν σε ορισµένες περιπτώσεις ακόµα και το 40%, όπως είναι τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και τα είδη εξοχής ενώ και σε άλλα είδη όπως τα ένδυσης, υπόδησης και τα παιχνίδια µπορεί κάποιος να βρει φθηνότερες τιµές έως και 20%.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 13.4.2011



Ο Καλλικράτης έφερε φτώχια Όπου φτώχια και γκρίνια…

Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης…


Ή δεν καταλαβαίνουν το τι ακούν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και τοποθετούνται λέγοντας τα ίδια με τους προηγούμενους, θέλοντας να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα


Ο Καλλικράτης έφερε φτώχια
Όπου φτώχια και γκρίνια…




-Φτωχό και ανούσιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης
-Τρίπλα Στυλιανίδη σε Αντιπολίτευση. Πρότεινε μέλος σε νεοσύστατο Νομικό Πρόσωπο τον Σάββα Μελισσόπουλο
-Υπέρμαχος υποστηριχτής του Μ. Τσέπελη και πάλι ο Δήμαρχος Ξάνθης, απαντώντας σε επικρίσεις κατά του συνεργάτη του, τονίζοντας πως ο κόσμος που ψήφισε τον εξέλεξε πρώτο
-Εκ νέου πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο Μ. Τσέπελης, άσχετα αν η επιχείρηση πάει από το κακό στο χειρότερο οικονομικά, λόγω των τεραστίων εξόδων της, τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούν την μισθοδοσία του προσωπικού, που αγγίζει τα 5.000.000 ευρώ τον χρόνο
-Καταπέλτης κατά του Ελεγκτή για το πόρισμα της ΔΕΥΑΞ ο Δήμαρχος Ξανθης. Υποστήριξε πως υπήρξε μένος κατά της διοίκησης της εταιρίας και αναφέρθηκαν ακόμα και ψεύδη μέσα στα γραφόμενα του πορίσματος
-Πολιτικές κόντρες ανάμεσα σε Θ. Ξυνίδη και Γ. Κολλάρο, με αναφορές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο


Με πολλά θέματα προς συζήτηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ξάνθης.
Διαταγή του Δημάρχου να κατεδαφιστούν όλες οι παράνομες κεραίες της πόλης
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του σώματος, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκαν μέλη του συλλόγου Παλιάς Ξάνθης, προκειμένου να ζητήσουν από τον Δήμαρχο να κατεδαφίσει την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην Παλιά Πόλη και προκαλεί προβλήματα στην δημόσια υγεία των κατοίκων. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος διεμήνυσε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, ζήτησε συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε, όσον αφορά την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας και απευθυνόμενος προς την Πολεοδομία του Δήμου, έδωσε ρητή διαταγή να κατεδαφιστούν άμεσα όλες οι παράνομες κεραίες της πόλης, καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Πρόγραμμα ανάγκης σύμφωνα με τον Δήμαρχο,

το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης
Το πρώτο θέμα εντός ημερησίας διάταξης αφορούσε την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2011 με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης, αλλά και την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κυρία Αικατερίνη Μανά. Σύμφωνα με αυτά που έκανε σαφές ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κονδυλίων, εξαιτίας της κρίσης που βιώνει η χώρα. Με αυτά τα δεδομένα, το τεχνικό πρόγραμμα καλύπτει ανάγκες του 2010, γι’ αυτό και σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα πρόγραμμα ανάγκης.
«Τα χρήματα που υπολογίζουμε να πάρουμε είναι λίγα και σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε με αυτά την καθημερινότητα στον Δήμο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις χρηματοδοτήσεις που περιμένει ο Δήμος και τις υποχρεώσεις που έχει να καλύψει.
Η κυρία Αικατερίνη Μανά, από την πλευρά της, συμπλήρωσε, ότι, όσον αφορά τα έσοδα ΣΑΤΑ, θα επιλεγούν και θα γίνουν πέντε έργα ανάγκης που αφορούν ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών. Ενώ, όσον αφορά τους δημοτικούς πόρους, αυτά θα καλύψουν μόνον δύο έργα.
Αντιδράσεις και παρατηρήσεις επί του τεχνικού προγράμματος εκφράστηκαν από την δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή». Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κύριος Χρίστος Πούλιος, επισήμανε, ότι το τεχνικό πρόγραμμα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των δημοτικών κοινοτήτων. Ενώ, παρατήρησε, ότι δεν μπήκαν στο πρόγραμμα έργα ουσίας, παρότι χαμηλού κόστους, λόγου χάρη άλσος Ευμοίρου, διέλευση Βόγδου-Ηρώων. Από την άλλη ο κύριος Χ. Πούλιος παρατήρησε, πως το ύψος των μελετών είναι πολύ χαμηλό.
Ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης, από την άλλη, ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι προτεραιότητες όσον αφορά την Σταυρούπολη.
Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, έκανε σαφές, ότι θα γίνει παρέμβαση στο άλσος του Ευμοίρου και μάλιστα θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα που υπάρχουν, ώστε να επανέλθει στην αρχική του μορφή το υπάρχων αναψυκτήριο και να δοθεί για ενοικίαση. Για την Βόγδου σημείωσε πως δεν είναι μέρος του τεχνικού προγράμματος και τόνισε το γεγονός, ότι ένας πεζόδρομος δύσκολα μπορεί να αλλάξει και να γίνει πάλι δρόμος. Για τις μελέτες, δε, σημείωσε, ότι το 95% αυτών, το κάνει η τεχνική υπηρεσία, υπογραμμίζοντας με έμφαση, πως η υπηρεσία έχει κάνει μελέτες πολλών εκατομμυρίων.
Για την Σταυρούπολη, ο Δήμαρχος σημείωσε, ότι από τον Καλλικράτη προβλέπεται ένα συγκεκριμένο ποσό για τους πρώην Δήμους.
Στην τοποθέτησή του επί του ίδιου θέματος, ο κύριος Χρίστος Πούλιος τόνισε, ότι δεν υπάρχει ωριμότητα σε μελέτες, επισημαίνοντας πως «τα χρήματα δεν γυρίζουν πίσω». Υπογράμμισε, δε, ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει πάνω σε «πήλινα πόδια» τους προϋπολογισμούς προηγούμενων χρόνων, ενώ τόνισε, ότι από άποψη έργων για το 2011, έρχονται ουρές του 2010.
Κλείνοντας, ο κύριος Χ. Πούλιος κάλεσε τον Δήμαρχο να ξαναδεί το θέμα της Βόγδου και της Ηρώων. Να συμβάλει, ώστε να έρθει κόσμος στο δημοτικό παρκινγκ, το οποίο συνεχίζει να έχει μόνον μια είσοδος, γεγονός που δυσχεραίνει την προσβασιμότητα του. Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί η κίνηση γύρω από την πλατεία της πόλης.
Ο κύριος Θ. Ξυνίδης, από την άλλη, παρατήρησε, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχουν έργα της ΔΕΥΑ, που επιβαρύνουν τον Δήμο, γεγονός στο οποίο ο Δήμαρχος απάντησε, ότι ήταν έργα του πρώην Δήμου Σταυρούπολης και έτσι θα συνεχίσουν. Ο κύριος Θ. Ξυνίδης τόνισε, επίσης, την ανάγκη να αξιοποιηθεί η δημοτική ακίνητη περιουσία. Κλείνοντας, ανέφερε, ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι χωρίς σχέδιο και προοπτική.
Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Επανεκλογή του Μανώλη Τσέπελη στην θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ
Την επίσημη πρότασή του να είναι εκ νέου πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο Μανώλης Τσέπελης εξέφρασε και μάλιστα με σθένος ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μ. Στυλιανίδης, παρότι η αντίδραση της αντιπολίτευσης υπήρξε σφοδρότατη.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κύριος Χ. Πούλιος, η ηγεσία της δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ξάνθης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατηγορεί για όλα τα δεινά, που βρήκαν την επιχείρηση την προηγούμενη διοίκηση, παραβλέποντας το γεγονός, ότι η κατάσταση στην ΔΕΥΑΞ έχει χειροτερέψει επικίνδυνα στα χρόνια της νέας διοίκησης.
Ενώ, ο κύριος Θ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στο πόρισμα της έκθεσης αναφορικά με τα οικονομικά της εταιρείας, το οποίο μιλάει για παχυλούς μισθούς, παρανομίες και παρατυπίες. Επισήμανε, ότι πρόκειται για μια υπερχρεωμένη επιχείρηση, που, μάλιστα, έχει ανείσπρακτες οφειλές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, ο κύριος Θ. Ξυνίδης έκανε σαφές, ότι η παρουσία του Δημάρχου στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ είναι απαραίτητη.
Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε αψευδέστατη την προκείμενη έκθεση των ελεγκτών, τονίζοντας, ότι ο συντάκτης της διακατέχεται από εμφανή εμπάθεια για την ηγεσία της ΔΕΥΑΞ. Επισήμανε, δε, ότι ο κύριος Μ. Τσέπελης εισέπραξε το «μπράβο» του από τον κόσμο, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αφού ήρθε πρώτος και με διαφορά. Ενώ, τόνισε, ότι έχουν γίνει έργα εκατομμυρίων και αναμένεται να γίνουν και άλλα. Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει ο «πόλεμος» που δέχεται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, επισημαίνοντας, ότι ο μισθός που παίρνει είναι πολύ λιγότερος από αυτό που θα μπορούσε να πάρει. Για τις ανείσπρακτες οφειλές, ανέφερε, ότι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας έχουν περισσότερες.
«Την τελευταία τετραετία έχει γίνει ένα τεράστιο έργο από την ΔΕΥΑΞ που δεν το βλέπουμε» επισήμανε ο Δήμαρχος.
Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν πέρασαν είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν παρεμβαίνει, Δήμαρχε ανέλαβε να διασώσεις τα κομμένα δέντρα της πρώην Καλλιρρόης:


Καλές οι ανακαινίσεις και οι κάθε είδους αναπτυξιακή παρέμβαση στο κέντρο και όχι μόνο της πόλης μας, αλλά θα πρέπει όλα να γίνονται κάτω από ορισμένα πλαίσια. Πέργκολα ετοιμάζουν να κάνουν στην πρώην Καλλιρρόη, οι νέοι ιδιοκτήτες που ανακαινίζουν το μαγαζί και όπως θα δείτε στην φωτογραφία, επειδή τους εμπόδιζαν τα δεντράκια που βρίσκονται μπροστά, αποφάσισαν να κόψουν τα κλαδιά τους, θαρρείς και ήταν ιδιοκτησία τους. Αφού λοιπόν οι αρμόδια υπηρεσία δεν έχει παρέμβει άμεσα και δεν έχει επιβάλλει κάποιο πρόστιμο, Δήμαρχε είναι ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, πριν συγκαλύψουν το έγκλημα κάποιοι. Και αναφέρομαι σε εγκληματική ενέργεια, αφού η Ξάνθη έχει ανάγκη από πράσινο και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κόβει αυθαίρετα τα δέντρα. Επίσης για το ίδιο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω την πολεοδομία Ξάνθης, για πόσα τετραγωνικά μέτρα ζητήθηκε αδεία, ώστε να κλείσουν με λαμαρίνες τον χώρο μπροστά από το κατάστημα και αν τα όρια αυτά τηρήθηκαν, γιατί πληροφορίες μου αναφέρουν πως ζητήθηκε άδεια για λιγότερο από 2 μέτρα και αυτοί έκλεισαν 3.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα προστατεύστε τις ζωές των αθώων, που κινδυνεύουν στην παράνομη είσοδο του Εμπορικού Πάρκου:




Όντως η περίπτωση λειτουργίας του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό, αξίζει τεράστιας έρευνας και Εισαγγελικής παρέμβασης, αφού κανένας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει. Απορίας άξιο είναι το πώς αδειοδοτήθηκε ο συγκεκριμένος πολυχώρος, χωρίς την ύπαρξη νόμιμης και ακίνδυνης πρόσβασης των οχημάτων. Αξίζει κάποιος να ερευνήσει αν τα σχέδια που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία, είναι αυτά που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή αν έχουν γίνει τροποποιήσεις κατά την κατασκευή. Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να θέτονται σε κίνδυνο τόσες ζωές και κανένας να μη νοιάζεται ή να μη παρεμβαίνει άμεσα σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ρωτώ σήμερα ευθέως τον κύριο Ρίζο, Διοικητή Τροχαίας Ξάνθης, αν είναι νόμιμο το να πραγματοποιούν τα οχήματα στάση και στροφή δεξιά επάνω στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, ή αν είναι νόμιμο να ακολουθούν τις πινακίδες που τοποθετήθηκαν εκεί από την εταιρία και τους παραπέμπουν στο να στρίψουν στην διασταύρωση της Φελώνης και αμέσως να κάνουν αναστροφή, ώστε να βρεθούν στο αντίθετο ρεύμα; Θα πρέπει να βαφτεί με αίμα το συγκεκριμένο σημείο, για να έρθουν όλοι οι αρμόδιοι ως μετά Χριστό προφήτες. Εξάλλου όπως έμαθα, ο πρώην Δήμος Βιστωνίδας έχει αποστείλει έγγραφο προς τους αρμόδιους, ώστε να παρέμβουν άμεσα και να κατασκευαστεί νόμιμη σύνδεση του εμπορικού πάρκου, αλλά όπως γνωρίζω, μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε.

Σε μαγειρείο μετατρέπεται το γραφείο του Αντιδημάρχου Δ. Μπένη, κάθε φορά που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης:


Δικαίωμα όλων να συζητούν για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα αυτό θα πει και δημοκρατία, αλλά να μη βρίσκετε κύριοι κάποια ώρα εκτός Δήμου να τα συζητήσετε και σε κάθε συνεδρίαση, να μαζεύεστε στο γραφείο του Αντιδημάρχου, για να μαγειρεύετε την στάση που θα ακολουθήσετε, θεωρώ πως είναι προκλητικό. Σίγουρα η κάθε παράταξη ακολουθεί τις γραμμές που θεωρεί συμφερότερες για την ίδια, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε τόσο απροκάλυπτα. Εξάλλου, υπάρχουν και τα τηλέφωνα που πολλές φορές μας φέρνουν πιο κοντά, ακόμα και αν βρισκόμαστε σε απόσταση χιλιάδων μέτρων.

Αληθεύει πως ο Δήμος Αβδήρων πλήρωνε τιμολόγια εφημερίδων που δεν λειτουργούσαν;

Η πληροφορία έφτασε στα αυτιά μου τον τελευταίο καιρό και οφείλω να ρωτήσω επίσημα μέσα από την στήλη μου, τους αρμόδιους πλέον του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, ώστε να έχω μια πιο συγκεκριμένη και βασισμένη σε στοιχεία ενημέρωση. Δεν μπόρεσα να μάθω σε τι αφορούσαν αυτά τα τιμολόγια και αν πραγματικά έχουν κοπεί, αλλά θεωρώ πως ο νέος Δήμαρχος Β. Τσολακίδης θα ψάξει την υπόθεση και θα μας διαφωτίσει κατάλληλα.

Ο Αν. Σαμαράς στην Ξάνθη; Σάλος εχθές με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα επισκεφθεί την Ξάνθη, άσχετα αν το αρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τα πομακοχώρια:

Εντελώς μα εντελώς άσχετοι με την περιοχή μας, είναι αυτοί που καταρτίζουν το πρόγραμμα της επίσκεψης Σαμαρά στην Ξάνθη και ειλικρινά για ακόμα μια φορά, η απογοήτευση κυριαρχεί σε όλους τους Νεοδημοκράτες. Δυστυχώς αν τηρηθούν τα όσα μέχρι σήμερα αναφέρουν στο πρόγραμμα από τα κεντρικά της ΝΔ, για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ απογοητεύει τους υποστηρικτές του και καλά θα είναι αυτό να το εμπεδώσει πριν οδηγηθεί στις κάλπες, γιατί με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, πάλι στα τάρταρα θα φτάσει η παράταξη. Δεν βάλατε μυαλό εκεί στην ΝΔ κύριοι και αυτό το αποδεικνύετε εμπράκτως καθημερινά. Ο νόμος Ξάνθης κύριε Σαμαρά, έχει στα ορεινά εκτός από την Σμίνθη, Εχίνο, Κένταυρο και την Σταυρούπολη, για την οποία είμαι απόλυτα σίγουρος πως οι συνεργάτες σας που καταρτίζουν το πρόγραμμα επισκέψεων, δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ούτε στον χάρτη. Εκτός από την ορεινή περιοχή κύριε Πρόεδρε της ΝΔ, η Ξάνθη διαθέτει και τον πολύπαθο κάμπο, τον όποιο επίσης μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε αν θα επισκεφθείτε. Αφήστε λοιπόν την μούχλα της Αθήνας και την κουτσή επικοινωνιακή πολιτική που σχεδιάζουν οι συνεργάτες σας και ελάτε κοντά στον λαό της Ξάνθης, μακριά από διακρίσεις, γιατί όπως πονάνε οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Νομού μας κύριε Σαμαρά, έτσι και χειρότερα πονάνε και οι κάτοικοι τις πεδινής Ξάνθης.

Άψογος στις πολιτικές τρίπλες ο Δήμαρχος Ξάνθης, άσχετα αν κάποιοι από τους συνεργάτες του, τον εκθέτουν συνεχώς:


Υπέρμαχος του Μ. Τσέπελη, τονίζοντας πως ο κόσμος της Ξάνθης τον επέλεξε και του έδωσε την πρωτιά στις εκλογές, διαλλακτικός και έτοιμος να τριπλάρει πολιτικά τους αντιπάλους του, εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ο Μ. Στυλιανίδης, χωρίς όμως ως άνθρωπος, να παραλείψει και τα λάθη. Ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους της Παλιάς Ξάνθης, για την καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, στο θέμα κατεδάφισης παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και αναγκασμένος πολλές φορές να δικαιολογεί τους συνεργάτες του, για τα όσα τους επιρρίπτουν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, για ακόμα μια φορά ο Μ. Στυλιανίδης έδειξε πως όντως κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων που προκύπτουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης, για να συμμετέχει ο Σάββας Μελισσόπουλος στο νέο Δ.Σ. του Καλλικρατικού πλέον νομικού προσώπου με αρμοδιότητα στον πολιτισμό και όχι μόνο, εγκλώβισε και ξάφνιασε αρκετά την Αντιπολίτευση, η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή, διερρήγνυε τα ιμάτιά της, για την αύξηση των μελών που θα συμμετέχουν σε αυτό το νέο νομικό πρόσωπο. Στα λάθη του Δημάρχου Ξάνθης, καταλογίζεται η επίθεσή του κατά του ελεγκτή που εξέδωσε το πόρισμα για την ΔΕΥΑΞ, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβγαλε μένος κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ και δε δίστασε ακόμα να συμπεριλάβει ψευδή στοιχεία στο πόρισμα. Λάθος βέβαια θεωρείται και το γεγονός ότι ο Μ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στα όσα ακουστήκαν από την αντιπολίτευση για την Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, είπε πως του ζητείται να αυξήσει τους λογαριασμούς της εταιρίας, επιβαρύνοντας τους δημότες, προκειμένου η Επιχείρηση να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, κάτι που βέβαια δεν ειπώθηκε από κανένα στόμα κατά την συνεδρίαση. Το πρόβλημα στην ΔΕΥΑΞ αγαπητέ Δήμαρχε, δεν είναι τα έσοδα, αλλά τα έξοδα, αφού λίγο πολύ κάθε χρόνο, η επιχρίσω χρειάζεται να καταβάλλει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων της, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο μέσος όρος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ, ξεπερνά τις δυο χιλιάδες ευρώ τον Μήνα, χρήματα που θα τα ζήλευαν σήμερα ακόμα και οι βασιλείς.

Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης και ήδη κάποιοι προετοιμάζουν την απολογία τους για την κατάσταση που επικρατεί:



Μετά από την πρώτη αναβολή σήμερα τελικά πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση στην πολύπαθη και κακοποιημένη από τις τελευταίες διοικήσεις Αναπτυξιακή Α.Ε. του Νομού Ξάνθης και όπως πληροφορούμαι, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους εδώ και αρκετές ημέρες. Οι εποχές που τα πάντα λειτουργούσαν με το «δε βαριέσαι βρε αδελφέ» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό αυτής της εταιρίας και κατ’ επέκταση για το καλό του τόπου, αφού αυτή αποτελεί ένα καλό εργαλείο κατά κοινή ομολογία για τον Νομό μας, θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους διοικούντος και αν αυτές δεν είναι πειστικές ή δεν αφορούν την πραγματικότητα, τότε θα τους αποδοθούν και οι κατάλληλες ευθύνες.

Από την Παρασκευή 15-4-2011 ο Αντ. Σαμαράς στην περιοχή μας

Από την Παρασκευή 15-4-2011
ο Αντ. Σαμαράς στην περιοχή μας




Έρχεται τελικά στην Θράκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αντώνης Σαμαράς, την προσεχή Παρασκευή, στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί ανά την χώρα. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, πρόκειται για μια προγραμματισμένη περιοδεία, που σχεδίαζε ο ίδιος πολύ καιρό, και τώρα, επιτέλους, θα πραγματοποιηθεί.
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο κύριος Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί και την Ξάνθη, καθώς και τα μειονοτικά χωριά της περιοχής μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Απριλίου:
Στις 07:30 αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Αμέσως μετά, αναχωρεί για την Ξάνθη, όπου επισκέπτεται τον Μητροπολίτη, μειονοτικά χωριά, το Επιμελητήριο και το Εμπορικό Κέντρο της πόλης.
Το απόγευμα φθάνει στην Κομοτηνή και στις 19:30 μιλά σε στελέχη και μέλη του κόμματος.

Σάββατο 16 Απριλίου:
Το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται τον Μητροπολίτη, το Μουφτή Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και το Επιμελητήριο Κομοτηνής. Το μεσημέρι επισκέπτεται το Δήμο Αρριανών Φιλυρά και, στη συνέχεια, τους Δήμους Σαππών και Αλεξανδρούπολης, όπου έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Το πράσινο ως χρώμα ήταν μονοπώλιο του ΠΑΣΟΚ. Το ξανάγραψα. Δεν πρωτοτύπησα.
Με αφορμή την προστασία του περιβάλλοντος το πράσινο διοχετεύθηκε σε όλα. Η διαφύλαξη της ισορροπίας της φύσης αποτελεί τον βασικό τομέα, όπου το «χρώμα» αυτό ταιριάζει απολύτως. Ο άνθρωπος, που εξελίχθηκε σε απόλυτο κυρίαρχο του πλανήτη, είχε την ευχέρεια να φέρει τα πάνω-κάτω στο οικοσύστημα και όχι απλώς διατάραξε, αλλά κατέστρεψε την ισορροπία με αιτιολογικό την προσαρμογή του περιβάλλοντος προς αυτόν. Βιαίως, εν τάχει, παρορμητικά, επιθετικά έως και εγκληματικά.
Η ανθρώπινη αυθαιρεσία, με την ασύδοτη ανατροπή και επιβολή της βούλησης, καταστρατήγησε τους νόμους της δημιουργίας του κόσμου. Η ανθρώπινη επέμβαση έφερε ανατροπές όχι μόνο στον γήινο φλοιό και υδάτινο υπόγειο και επίγειο στοιχείο, αλλά και στην ατμόσφαιρα. Τώρα ξύπνησαν οι ανά την Γη ισχυροί να συζητούν για πράσινη ενέργεια, ενώ ταυτοχρόνως διατηρούν και επαυξάνουν τις θανάσιμες πηγές ενέργειας που εξοντώνουν την ανθρωπότητα.
Ο άνθρωπος, κυρίαρχος της Γης, σε ρόλο ρυθμιστή όλων των έμβιων όντων. Ρυθμιστής με υπέρμετρη εγωπάθεια, που χαρακτηρίζεται με βάναυσους τρόπους απέναντι στα ζώα, είτε αυτά ανήκουν στην ζούγκλα και στο περιβάλλον γενικώς είτε συμβιώνουν με τους ανθρώπους είτε ζουν στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Τα ως άνω σχετικά με το «πράσινο», λειτουργούν ως πρόλογος, για να μπω στο κυρίως θέμα που θα έπρεπε να προβληματίζει διακαώς τους πολίτες της χώρας μας. Τις εκτός συνόρων συμπεριφορές πολιτών άλλων χωρών τις αφήνουμε σε άλλων χέρια.
Με αφορμή την εκτέλεση των άγριων αλόγων στον νομό μας και τις τραγικές εικόνες από τα «πτώματά» τους, που είδαν την δημοσιότητα και προκάλεσαν φρίκη και αγανάκτηση. Ο πολιτισμένος άνθρωπος διαθέτει ένστικτα πιο σκληρά κι από τα άγρια θηρία, που σκοτώνουν για επιβίωση.
Η κακοποίηση των ζώων, ίσως είναι η έκφραση της βίας που χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι συχνά ως γνήσιοι εξουσιαστές της φύσης, τοποθετούν εαυτούς υπεράνω της δημιουργίας του κόσμου και με το δικό τους ποταπό σκεπτικό, κακοποιούν και θανατώνουν ζώα που κυκλοφορούν μεταξύ μας.
Οι επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων προς τους πολίτες του νομού μας, είναι πολύ λιγότερες από τις κακοποιήσεις που υφίστανται τα ζώα από τους ασυνείδητους. Επιτέλους να πάψουν οι δικαιολογίες για τις επιθέσεις και να παραδεχθούν ορισμένοι πως τα συναισθήματα, που δεν τιμούν το λογικό ον, που τους διακατέχουν, είναι πολύ χειρότερα από αυτά των ζώων και μάλιστα εκφράζονται πολλές φορές από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κι αυτό είναι το χειρότερο.
Οι υποδομές για την προστασία των ζώων είναι ανύπαρκτες και τα αδέσποτα διαρκώς λιγοστεύουν. Εξαφανίζονται, με άγνωστο προορισμό, αφού το κυνοκομείο έχει 30 θέσεις και τα χαμένα αδέσποτα είναι πολύ περισσότερα.
Ο εγωισμός από την εξουσία του «υπάρχω» και «κυριαρχώ», άρα και αποφασίζω για τα κάτω της ανθρώπινης διάστασης όντα, ανατρέπω την ισορροπία της φύσης και προχωρώ, επιφέροντας την πιθανότητα εξαφάνισης έμβιων όντων, εκτός αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότησης κανενός, είναι σύνηθες φαινόμενο από τους φέροντας στενόμυαλες αντιλήψεις.
Όλα τα «πράσινα» είναι ανέφικτα, διότι οι κίνδυνοι απ’ όλα τα οξύμωρα, που ήδη λειτουργούν εις βάρος του περιβάλλοντος και του ζωικού βασιλείου αυτού, είναι προ οφθαλμού. Τι να λέμε τώρα; Πώς τα «πράσινα» θα σώσουν τον πλανήτη Γη; Αστεία πράγματα!

Πώς θα καταπραΰνετε τα συμπτώματα της αλλεργίας

Πόλεμος στα... ακάρεα

Πώς θα καταπραΰνετε τα συμπτώματα της αλλεργίας



Απλές συμβουλές για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι Αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση, άσθμα, ή μήπως αναφυλαξία;

Οι αλλεργίες , πηγή ταλαιπωρίας της άνοιξης, μπορούν να καταπολεμηθούν με τις σωστές κινήσεις. Στην Ελλάδα, οι πάσχοντες υποφέρουν περισσότερο κατά την εαρινή περίοδο, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας της γύρης στην ατμόσφαιρα, και άλλων αλλεργιογόνων. Δοκιμάστε προϊόντα από τη φύση, ακολουθήστε κοινές πρακτικές και ανακουφιστείτε.

- Κάντε πλύσεις στη μύτη, είτε με θαλασσινό νερό, είτε με φυσιολογικό ορό. Πρόκειται για τέχνασμα που διευκολύνει καθοριστικά την αναπνοή.

- Δοκιμάστε βότανα, και συμπληρώματα διατροφής. Τα αλλεργικά άτομα διακρίνονται συνήθως για έλλειψη βιταμίνης Β6 και Β12. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, την περίοδο έξαρσης της αλλεργίας.

- Το θυμάρι, η εχινάκεια, η δενδρομολόχα σε ρόφημα, μπορούν να δράσουν καταπραϋντικά, _ η τσουκνίδα είναι επίσης γνωστή για τις αντισταμινικές ιδιότητες της,

- Πάρτε προβιοτικά: η ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο, στα αλλεργικά άτομα. Τα καλά αυτά βακτήρια είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Σε σχέση με την καθαριότητα στο σπίτι:

- Aερίζετε καλά τον χώρο σας. Ο φρέσκος αέρας βάζει φρένο στην εγκατάσταση των αλλεργιογόνων. Αν είστε αλλεργικοί ειδικά στη γύρη, οι ειδικοί τονίζουν ότι απαγορεύεται δια ροπάλου, να αερίζετε το σπίτι ή να απλώνετε ρούχα 9-12 το πρωϊ και 4- 8 το απόγευμα, οπότε οι συγκεντρώσεις της γύρης είναι υψηλές στην ατμόσφαιρα.

- Διατηρείτε σταθερή τη θερμοκρασία στο σπίτι, περίπου στους 18 – 20 βαθμούς Κελσίου, όπου μήκυτες και ακάρεα, δεν ευδοκιμούν εύκολα.

- Μη βάζετε ταπετσαρίες στους τοίχους, και μοκέτα απ’ άκρη σε άκρη.

- Πλένετε τα σεντόνια, τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Κελσίου, μαζί και τα μαξιλάρια που έχετε στο δωμάτιο σας. Αν είναι ευαίσθητα για το πλυντήριο, τοποθετήστε τα σε πλαστική σακούλα και στο …ψυγείο για 24 – 48 ώρες, οι χαμηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα ακάρεα.

- Απομακρύνετε φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται συχνό πότισμα.

- Περιορίστε όσο μπορείτε τα χνουδωτά παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο.

- Προσοχή στο λάτεξ, υλικό από το οποίο κατασκευάζονται πολλά στρώματα.

- Προτιμήστε δερμάτινους καναπέδες.

- Στεγνώνετε καλά τα μαγειρικά σκεύη.

- Περάστε τους αρμούς της κουζίνας με χλωρίνη, ή με ξύδι.

- Κλείνετε καλά τις συσκευασίες τροφίμων, προτού τις βάλετε στο ντουλάπι.

- Καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα του air condition και του απορροφητήρα.


Το «λεξικό» της αλλεργίας Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε αφθονία στην οικιακή σκόνη. Δεν μεταφέρουν ασθένειες, αλλά τροφοδοτούν αλλεργίες. Τρέφονται με οργανικές ουσίες, όπως τρίχες ανθρώπων, ή ζώων, και φυτικές ίνες, όπως μαλλί, βαμβάκι, πούπουλο. Οι μήκυτες αναπτύσσονται σε τοίχους, μπάνια, κουζίνες, υπόγεια, αλλά και χαλιά, και τρόφιμα. Ευνοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.