Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Στην Ρέμβη μίλησε ο Δήμαρχος Ξάνθης την περασμένη Πέμπτη

Στην Ρέμβη μίλησε ο Δήμαρχος Ξάνθης την περασμένη Πέμπτη


Δέσμευση για τοποθέτηση Αντιδημάρχου από την Ρέμβη σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος


Στην περιοχή της Ρέμβης πραγματοποίησε ομιλία ο Δήμαρχος Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, την περασμένη Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010.
Ο τελευταίος τόνισε το ενδιαφέρον του για την περιοχή, επισημαίνοντας τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και αυτά που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στην Ρέμβη, σε περίπτωση επανεκλογής του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας με έμφαση, ότι δεν είναι καιρός για πειραματισμούς. Τόνισε δε, ότι ο ίδιος έχει δώσει εξετάσεις με επιτυχία.
Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να τιμήσουν με την ψήφο τους υποψήφιους της Ρέμβης για να έχουν εκπροσώπηση και στον Δήμο της Ξάνθης. Δεσμεύτηκε μάλιστα να κάνει Αντιδήμαρχο εκλεγέντα από την Ρέμβη, σε περίπτωση επανεκλογής του στον νεοσύστατο Δήμο Ξάνθης.
Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Δημάρχου στην Ρέμβη:


Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική αυτή συγκέντρωση.
Ήδη σήμερα η Ρέμβη ψήφισε και από αυτόν εδώ τον χώρο, όλοι εσείς αγαπητοί μου στέλνετε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας «Ξάνθη – Σταυρούπολη Πρότυπο Δημιουργίας» προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Εσείς είστε η δύναμή μας, εσείς μας οδηγείτε, και εμείς υποσχόμεθα πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ξάνθη και ειδικότερα για την Ρέμβη. Υποσχόμεθα πως θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
Θεώρησα, καθήκον μου, να κάνω αυτήν την συγκέντρωση, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας υποσχεθώ εγώ και οι συνεργάτες μου, ότι θα σας ανταποδώσουμε αυτή σας την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν το επίπεδο της ζωή σας.
Μαζί ξεκινήσαμε μια επιτυχημένη πορεία πριν από μερικά χρόνια, μαζί θα συνεχίσουμε και την επόμενη Δημοτική περίοδο, γιατί μεταξύ μας υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και μαζί θα σχεδιάσουμε την πορεία του Δήμου μας και κυρίως της Ρέμβης, για τα επόμενα χρόνια.
Ανέπτυξα την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, το βασικό μας πρόγραμμα, καθώς και τα έργα που κάναμε την τρέχουσα δημοτική περίοδο.
Σήμερα από αυτή εδώ την θέση, θέλω να αναφερθώ μόνο για την περιοχή σας, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούμε γι’ αυτήν, αλλά και τι σχεδιάζουμε για την περιοχή αυτή.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ
1- Εγκαταστήσαμε συγκρότημα φίλτρων για τη βελτίωση του πόσιμου νερού εξασφαλίζοντας επάρκεια και ποιότητα νερού.
2- Κάναμε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων & όμβριων στην περιοχή για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
3- Κατασκευή δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης στις οδούς Δράμας & Τζαβέλα
4- Κατασκευή αγωγού όμβριων στην πάροδο Γ. Κονδύλη - Καλευρά
5- Ανάπλαση κόμβου Θ. Δούκα – Δράμας – Κονδύλη – Π. Κυρίλλου
6- Κατασκευή κόμβου στη συμβολή των οδών Τζαβέλα – Πιαλόγλου – Τυρολόης – Καλευρά - Αρρανού
7- Ασφαλτοστρώσεις δρόμων
8 - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
9- Συντήρηση Σχολείων περιοχής
10- Ηλεκτροφωτισμός οδών της περιοχής
11- Κυρίως ανάπλαση & διαμόρφωση οδών συνοικισμού Ρέμβης (οδού Δράμας κλπ.)

Βρισκόμαστε, φίλες και φίλοι, 3 ημέρες πριν από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
Είναι, απολύτως, βέβαιο πως και με την δική σας ψήφο, ο συνδυασμός μας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.
Ο κόσμος όλος, μας εμπιστεύεται, γιατί εμείς δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε.
Και δεν χρειάζονται πειραματισμοί αυτήν την δύσκολη περίοδο με τις αλλαγές που καθιέρωσε στην Διοίκηση της χώρας το σχέδιο «Καλλικράτης».
Εγώ θα σας προτείνω να ακούσετε με προσοχή όλους τους υποψηφίους δημάρχους, όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Απορρίψτε όμως αυτούς που θα σας τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Αυτούς που θα σας πουν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι έχουν το μαγικό ραβδί και θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη και επιθυμία.
Αυτούς που θα σας βρουν ως δια μαγείας δουλειά, ενώ οι ίδιοι απαγορεύουν δια νόμου τις προσλήψεις, και δεν αφήνουν τους Δήμους να κάνουν προσλήψεις, ούτε εποχικού προσωπικού, αυτούς που σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας για να απασχοληθούν στο Δήμο άτομα από τη Ρέμβη που έχουν ανάγκη επιβίωσης.
Απομονώστε, αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη και να μας κατηγορούν χωρίς λόγο και μάλιστα λίγες μέρες προ των εκλογών.
Γυρίστε την πλάτη σας σ’ αυτούς που ανακάλυψαν τώρα τελευταία το συνοικισμό σας, ενώ μέχρι χθες δεν γνώρισαν που βρίσκεται.
Μαυρίστε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε για σας, και που μόνο τώρα σας θυμήθηκαν, απλά και μόνο για να αρπάξουν την ψήφο σας.
Δώστε την ψήφο σας φίλες και φίλοι κάτοικοι της Ρέμβης σε μας, στον δικό μας συνδυασμό και στους δικούς σας ανθρώπους.
Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο από άτομα που τα γνωρίζετε και σας γνωρίζουν.
Εμείς δεν κατεβήκαμε από το φεγγάρι και δεν προσπαθούμε να σας κοροϊδέψουμε.
Θέλω, όμως, αγαπητοί μου να σας παρακαλέσω το εξής:
Να δώσετε πρώτα από όλα την ψήφο σας στους κατοίκους της Ρέμβης που συμμετέχουν και κοσμούν, πρέπει να τονίσω το ψηφοδέλτιό μας.
Στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, της Ρέμβης, στον Αλή Ογλού Εϊγήτ και στον Χασάν Ογλού Οχτάι.
Είναι και οι δύο (2) οι δικοί σας άνθρωποι, οι δικοί σας εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ικανότατοι και το ενδιαφέρον τους για σας και την περιοχή είναι πολύ μεγάλο.
Ψηφίστε ακόμη για το Τοπικό Συμβούλιο της Ξάνθης τον επίσης δικός σας άνθρωπο, τον Σεϊτ Ογλού Οκτάϊ και είμαι βέβαιος πως θα σας εκπροσωπήσουν επάξια όλοι τους ανεξαιρέτως.
Εγώ υπόσχομαι, ότι θα τους αξιοποιήσω, θα τους έχω στενούς μου συνεργάτες και η Ρέμβη για πρώτη φορά θα έχει τον δικό του Αντιδήμαρχο, στον Δήμο της Ξάνθης, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να λύνει τα προβλήματα του οικισμού σας.
Μαζί με τους δικούς σας εκπροσώπους τα άτομα που προανέφερα, αλλά και με μια ομάδα ειδικών συνεργατών καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας για τη Ρέμβη και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων που σας ταλαιπωρούν αλλά και να αναπλάσουμε την περιοχή σας.
1. Στον τομέα της Πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών και επιδομάτων, ο Δήμος θα αναλάβει από το νέο έτος αυτήν την αρμοδιότητα και να είσθε βέβαιοι πως η εξυπηρέτησή σας θα είναι πολύ καλύτερη, γιατί εμείς ξέρουμε τα προβλήματά σας.
2. Επίσης το Τμήμα Εμπορίου και το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας θα είναι υπηρεσίες του Δήμου, στον οποίο θα βρείτε την ανταπόκριση που περιμένετε.
3. Θέλω από τη θέση αυτή να σας τονίσω, ότι θα συνεχίσουμε και με νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων, αλλά και με ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις Κ.Χ.
4. Ακόμη θέλω να σας υποσχεθώ, ότι αν εγκριθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα απασχόλησης που έχουμε καταρτίσει με την ΚΕΔΚΕ, πολλές δεκάδες θα είναι τα άτομα από τη Ρέμβη που θα δουλέψουν στο Δήμο μας.
5. Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες και θα δημιουργήσουμε πλατεία στο κέντρο του συνοικισμού.
6. Θα αναπλάσουμε τις οδούς Καραϊσκάκη, Αθ. Διάκου κ.λπ.
7. Θα διαμορφώσουμε και θα κατασκευάσουμε πεζοδρόμια όπου είναι εφικτό.
8. Θα διαμορφώσουμε την περιοχή γύρω από τα σχολεία.
9. Θα ηλεκτροφωτίσουμε τον οικισμό σας με νέα φωτιστικά, όπως κάναμε και με την οδό Δράμας.
10. Ακόμη θέλω να τονίσω πως θα βοηθήσουμε για τον περαιτέρω ευπρεπισμό του τεμένους του οικισμού, όπως κάναμε μέχρι σήμερα αναπλάθοντας και διαμορφώνοντας τον αύλειο χώρο του.
Για μας δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, με το κόμμα, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή και κουλτούρα.
Για μας είναι όλοι ίδιοι, και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά μας νομίζω πως το αποδεικνύει.
Τελειώνοντας φίλες και φίλοι αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την έντονη και ενθουσιώδη παρουσία σας και για την υπομονή σας, σας ζητώ να ψηφίσετε τον Συνδυασμό μας για να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη τετραετία, σας ζητώ να αναδείξετε δημοτικούς συμβούλους τον Εϊγήτ και τον Οχτάϊ, και τοπικό σύμβουλο, τον Οκτάϊ, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη Ρέμβη και την Ξάνθη, ώστε πραγματικά να είναι Πρότυπο Δημιουργίας.

Παραμονές εκλογών…


Παραμονές εκλογών…


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου



Το οικονομικό έτος 2011 αναμένεται να είναι πολύ χειρότερο από το 2010, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα. Εκ των πραγμάτων η ανωτέρω δήλωση είναι αντιθετική, γιατί πολύ απλά έρχεται ενάντια στις επιταγές του μνημονίου, που σαν συμβόλαιο “θανάτου” για τον μικρό και ταλαιπωρημένο πολίτη αυτής της χώρας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την οικονομική ανακούφιση, που ζητά επίμονα η ελληνική κοινωνία.
Τι κι αν ο πρωθυπουργός λέει τα δικά του... Είναι οι εκλογές στη μέση και ως εκ τούτου, σε ένα μεγάλο μέρος, θα κριθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ο κόσμος, αγανακτισμένος και εξαθλιωμένος από τις στερήσεις που επιβάλει η σφιχτή οικονομική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, έχει αποφασίσει να δείξει την διαμαρτυρία του μέσα από την ψήφο, γεγονός που δεν συμφέρει στην παρούσα φάση τα κυβερνητικά σχέδια. Εξ ου και τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή σε περίπτωση ισχυρής ήττας του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνουν πρόωρα εθνικές εκλογές, γεγονός που δεν συμφέρει την Νέα Δημοκρατία στην παρούσα χρονική περίοδο.
Η γαλάζια παράταξη, που μόλις έχει βγει από τις στάχτες της και προσπαθεί να ορθοποδήσει, βρίσκεται αντιμέτωπη με το θέμα των εκλογών. Γνωρίζοντας, ότι το Timing δεν είναι με το μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση κάνει ανενόχλητη τα πολιτικά της παιχνίδια.
Από την άλλη, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη ή άλλοτε σιδερά κυρία της γαλάζια παράταξης, αποτελεί ακόμη ένα αγκάθι για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα φιλόδοξα σχέδιά της για δημιουργία κόμματος υπό την πρωτοκαθεδρία της, έρχονται ενάντια στο συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας.
Η σύμπλευση της τελευταίας, για ευνόητους λόγους, με τον κύριο Γ. Παπανδρέου και το πρόγραμμά του, προμηνύει το αποτέλεσμα των φημολογούμενων εθνικών εκλογών. Εξ ου και η άνεση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως και ο Επίτιμος, μέσα από πρόσφατες δηλώσεις του, έκανε σαφές, ότι στηρίζει τον Πρωθυπουργό, κινούμενος στην ίδια “τροχιά” με την κόρη του.
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πολιτικοί ακόλουθοι όλων των “χρωμάτων” και όλων των “αποχρώσεων”, για να καρπωθούν οφέλη για τον χώρο που εκπροσωπούν, αλλά και για τους εαυτούς τους. Τα πολιτικιά τερτίπια που παίζονται στην καμπούρα του απλού ψηφοφόρου είναι απίστευτα και γνωστά.
Παραμονές εκλογών, όλοι μιλάνε για λάθη και παραλείψεις των πολιτικών τους αντιπάλων και για διάθεση προσφοράς προς την κοινωνία. Ξαφνικά όλοι έγιναν ευαίσθητοι και καλοί. Ανακάλυψαν επιτέλους, ότι υπάρχει η κοινωνική μέριμνα και η κοινωνική πολιτική. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές και να ξημερώσει μια άλλη μέρα.
Άλλοι πάλι βρήκαν σαν ευκαιρία τις εκλογές, πεδίον δόξης λαμπρό, για να καλύψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Θα γίνουν τελικά οι εθνικές εκλογές μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές ή δε θα γίνου; Ένα επίκαιρο ερώτημα που βασανίζει σήμερα τον απλό πολίτη, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έχει κουραστεί από την όλη διαδικασία. Λες και αν πηγαίνουμε συνέχεια από εκλογές σε εκλογές η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κούνια που μας κούναγε…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 5.11.2010


Παράσταση νίκης στον Τόπειρο για Θ. Μίχογλου

Παράσταση νίκης
στον Τόπειρο για Θ. Μίχογλου

-Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις
-Παλμός νίκης και κλίμα αισιοδοξίας για οριστική αλλαγή σελίδας
-Στο πλευρό του Θ. Μίχογλου ο αδελφός του Σωτήρη Στολίδη

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, οι κάτοικοι Τυμπάνου και Τοξοτών, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπου ο τελευταίος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ομιλία, στα πλαίσια των περιοδειών του στους οικισμούς του Δήμου.
Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, τόσο στο Τύμπανο, όσο και στους Τοξότες, “αγκάλιασαν” τον υποψήφιο Δήμαρχο, Θωμά Μίχογλου, στο πρόσωπο του οποίου διέκριναν τον άφθαρτο και καθαρό πολιτικό, ικανό να ανοίξει το “παράθυρο” της ελπίδας για τον ευλογημένο Δήμο Τοπείρου.
Καταχειροκροτούμενος από τους κατοίκους του Τυμπάνου, ο κύριος Θ. Μίχογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις παραλείψεις του απερχόμενου Δημάρχου, κυρίου Σ. Χατζηευαγγέλου, ο οποίος εγκατέλειψε στην τύχη του το Τύμπανο και τους κατοίκους του, λειτουργώντας αυθαίρετα και απαράδεκτα, ως αυθεντία του Δήμου.
Ενώ, «παρών» στην συγκέντρωση έδωσαν και οι φανατικοί φίλοι και οπαδοί του απερχόμενου Δημάρχου, κυρίου Σ. Χατζηευαγγέλου, για να μεταφέρουν, προφανώς, στον αρχηγό τους το κλίμα νίκης που επικρατεί στο στρατόπεδο του Κυρίου Θωμά Μίχογλου.
Στους Τοξότες, όπου μετακινήθηκε αμέσως μετά την ομιλία του στο Τύμπανο, ο κύριος Θ. Μίχογλου συνάντησε τον ίδιο ενθουσιασμό. Όπως μάλιστα του διεμήνυσαν αρκετοί κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον λόγο του κ. Θ. Μίχογλου, ο τόπος χρήζει από ριζική αλλαγή, γιατί η αυθαιρεσία και οι αλαζονικές συμπεριφορές τόσων χρόνων έχουν πλήξει και έχουν κουράσει τον τόπο.
Ο κύριος Θ. Μίχογλου δεσμεύτηκε από την πλευρά του να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, αρωγός σε όλα τα προβλήματα τους, ως οφείλει εξ ορισμού να πράξει, μακριά από κομματικές και άλλες ιδιαιτερότητες.
Στον λόγο που ανέπτυξε στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και παρεμβάσεις του προγράμματός του, με στόχο την αναβάθμιση των Τοξοτών, ώστε ο οικισμός να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Επισήμανε με έμφαση τις εγκληματικές παραλείψεις του απερχόμενου Δημάρχου, οι οποίες οδήγησαν σε υποβάθμιση όλου του Δήμου, καθώς και στις υποσχέσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη.
Να επισημανθεί δε, ότι « παρών» στην εκδήλωση, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ομιλίες του κυρίου Θ. Μίχογλου, έδωσε ο αδελφός του κυρίου Στολίδη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική συμβολή του στον “καθαρό” αγώνα που δίνει ο κ. Θ. Μίχογλου, για να ρίξει το “κάστρο” της συμφοράς, που χρόνια ολόκληρα διαφεντεύει τις τύχες του Δήμου, χωρίς προσφορά στην δημόσια και κοινωνική ζωή του τόπου.
Παρακάτω, ακολουθεί η ομιλία του κυρίου Θ. Μίχογλου στους Τοξότες Τοπείρου.

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΥΛΑΛΟ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Φίλοι μου
Σήμερα ήρθα να μιλήσω σε έναν τόπο που έχει ιδιαίτερη αξία και αποτελεί πραγματική ευλογία για τον Δήμο Τοπείρου.
Γιατί λίγοι αγροτικοί Δήμοι, όπως είναι ο δικός μας, έχουν την τύχη να έχουν στην επικράτειά τους ένα αστικό κομμάτι, δίπλα σε ένα τόσο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με απεριόριστες προοπτικές ανάπτυξης.
Ένα μέρος που θα έπρεπε χρόνια τώρα να αποτελεί πόλο έλξης και παράδειγμα ανάπτυξης όχι μόνο για τον Δήμο και το Νομό, αλλά για όλη την περιφέρεια.
Βλέπουμε δίπλα μας την Χρυσούπολη, που υστερεί κατά πολύ και σε γεωγραφική θέση και φυσικό κάλος, να ευημερεί σε σχέση με εμάς και πραγματικά μας πιάνει και ζήλεια και θλίψη.
Και όποτε το σκέφτομαι βγαίνει από μέσα μου μια κραυγή:
ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ Η ΤΟΞΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αγαπητοί μου συνδημότες
Θα μπορούσα να ξεκινήσω με έναν ξύλινο πολιτικό λόγο, με πολλά συνθήματα και μεγάλες εξαγγελίες, για οράματα και μεγαλεπίβολα σχέδια.
Θα μπορούσα να μπω στην λογική του ποιος φταίει και να αρχίσω να μοιράζω ευθύνες σε πρόσωπα που επικρατούν δώδεκα χρόνια τώρα πολιτικά στους Τοξότες.
Και πιστέψτε με έχω πάρα πολλά να πω.
Και για αυτομολήσεις και για ανίερες συμμαχίες και για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και για ανικανότητες και για βρώμικο πόλεμο.
Όλα αυτά όμως τα ξέρουν πολύ καλά οι Τοξοτιανοί. Δεν είναι ανάγκη να τους τα υπενθυμίσει κανένας. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τους λαθρεπιβάτες της πολιτικής ζωής του τόπου.
Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όχι να παίξουμε τις κουμπάρες.

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
Στην διάρκεια της σύνταξης του προγράμματος του συνδυασμού, για την επόμενη τετραετία, ζήτησα από τους υποψηφίους συμβούλους, να σκεφτούνε σαν αυριανοί δημοτικοί σύμβουλοι, που τώρα πια είμαι σίγουρος ότι θα είναι και να μου πει ο καθένας απ΄ αυτούς, πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά τους και τις ιδέες τους για τον τόπο τους.
Διαβάζοντας αυτά που μου έδωσαν για τους Τοξότες, μου δημιουργήθηκε όχι η εντύπωση αλλά η βεβαιότητα, ότι πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Δεν θα αναφερθώ όμως στα πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δώδεκα χρόνια τώρα, γιατί και άσκοπο είναι και θα μιλάμε μέχρι το πρωί.
Το μεγάλο στοίχημα τι θα γίνει από τώρα και μετά και πως θα μπορέσουμε να προλάβουμε το χρόνο που χάσαμε.
Εμείς από την πρώτη του Γενάρη ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου, κατ΄ αρχήν για να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε το χωριό και να βάλουμε τις βάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, με σκοπό να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη σ΄ αυτό το μέρος.
Άμεσα προχωρούμε στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,για να τελειώνει πια αυτός οο κίνδυνος από τις σωλήνες αμιάντου.
Ο Δήμαρχος επικαλείται, ότι έχει αλλάξει το εξήντα τοις εκατό του δικτύου.
Φαίνεται ότι έχει βρει έναν μαγικό τρόπο να βάζει σωλήνες μέσα στο χώμα χωρίς να σκάβει.
ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ



Με καινοτόμο τρόπο, γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται, προχωρούμε σε αποκαταστάσεις του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, για να σταματήσει να βρωμάει το χωριό, μέχρι να ενταχθούν και οι Τοξότες στο γενικότερο σχέδιο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου αστικών λυμάτων.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούμε σε όσες αποκαταστάσεις χρειάζονται στους δρόμους, για να μπορούν οι Τοξότες να δίνουν μια εικόνα αστικού κέντρου και όχι παρατημένου αγροτικού χωριού.
Έχει να μυρίσει άσφαλτος στους Τοξότες από την εποχή του Βαρυτιμίδη.
Η καθαριότητα που αποτελεί πάγια ανάγκη για την ανάπτυξη του τουρισμού, μπαίνει σε άμεση και διαρκεί προτεραιότητα.
Δεν μπορείς να καλείς ανθρώπους στο σπίτι σου και να έχεις ασκούπιστα.

Προχωρούμε σε ήπιες, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πλατεία, για να μπορεί ο απλός δημότης των Τοξοτών να χαρεί έναν δημόσιο χώρο, χωρίς να πρέπει να ζητήσει την άδεια από κανέναν.
Η δουλειά του Δήμου είναι η παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας να θέλει έσοδα από παντού.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Ξέρετε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες και σίγουρα δεν φταίει κανείς από εμάς γι΄ αυτό. Άλλοι έφεραν τη χώρα σ΄ αυτή την κατάσταση και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα το μάρμαρο.
Όμως πέφτει σε εμάς, σαν αυριανή δημοτική αρχή, η ευθύνη να σηκώσουμε το βάρος και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε το εισόδημα ανθρώπων που περνάνε δύσκολα.
Σε άμεση προτεραιότητα και όλος μας ο σχεδιασμός θα έχει σαν στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των δημοτών.
Γιατί αν δεν γυρίσει το ευρώ στην τσέπη μας, να αισθανθούμε ξανά σιγουριά, δεν μπορούμε να μιλάμε για οράματα και σχέδια. Χρειάζονται πρακτικές και άμεσες λύσεις.
Γι΄ αυτό λοιπόν ξακαθαρίσω σήμερα από τους Τοξότες ένα πράγμα. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό του Δήμου, όλες οι εποχιακές θέσεις που θα καλύπτει ο Δήμος θα μοιράζονται ισομερώς και κατά προτεραιότητα σε όλους όσους έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας και ασφάλισης, λόγω ανεργίας, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε ποιοι είναι ούτε από πού είναι ούτε τι ψήφισαν.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ
Στον γενικότερο σχεδιασμό μας για την λειτουργία του Δήμου, είναι να βρεθεί ένας τρόπος που και τη ζωή του δημότη να κάνει άνετη και να πάρουν ζωή τα χωριά μας.
Γι΄ αυτό λοιπόν προχωρούμε άμεσα στην έκδοση κάρτας δημότη, με την οποία θα μπορεί κάθε δημότης να προμηθεύεται πιστοποιητικά από τα δημοτικά ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών και μεταφέρουμε μία από τις καινούργιες υπηρεσίες που θα ιδρυθούν, λόγω Καλλικράτη, στην παλιά Κοινότητα των Τοξοτών.
Μια υπηρεσία που ταιριάζει με την αστική αντίληψη του χωριού.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
Προχωρούμε άμεσα στην εξεύρεση οικοπέδων για νέους που θέλουν να χτίσουν το σπίτι τους και τη ζωή τους σ΄ αυτόν τον όμορφο τόπο και δίνουμε λύση στο πρόβλημα του οδικού δικτύου που οδηγεί σε σπίτια περιφερειακά του χωριού.
Βάζουμε αμέσως μετά τις εκλογές, σε διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Τοξοτών, το θέμα της λειτουργίας παζαριού και στους Τοξότες.
Αν ρωτήσετε εμένα, θέλω πάρα πολύ ένα παζάρι στους Τοξότες. Αλλά να είστε σίγουροι ότι όσο καιρό εγώ θα είμαι Δήμαρχος, ότι γίνεται στην περιοχή θα βγαίνει μέσα από εσάς για να εκφράζει το κοινό συμφέρον και όχι να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει τόσο χρόνια, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο.
Η μόνη αρμοδιότητα που εγώ θα έχω και δεν θα την παραχωρήσω σε κανέναν, είναι η εξυπηρέτηση του δημότη.





ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
Ξέρω ότι στα νεκροταφεία του χωριού υπάρχει έλλειψη χώρου.
Χωρίς χρονοτριβή εξωραϊζουμε και επεκτείνουμε τα νεκροταφεία.
Και εδώ θέλω να τονίσω, ότι στην νοοτροπία τόσο τη δική μου, όσο και των ανθρώπων του συνδυασμού μου, είναι ότι τα νεκροταφεία είναι τόποι ιεροί, τόποι που όλοι έχουμε εκεί αγαπημένα μας πρόσωπα, πρέπει να τα διατηρούμε σε καλύτερη κατάσταση από τις αυλές μας και να τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας.
Εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα λειτουργήσω.
Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια να γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού σας, με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, να προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων προς τον πολιτισμό.
Κατ΄ αρχήν θέλω να τους πω ένα μεγάλο μπράβο και επιπλέον ότι τέτοιες προσπάθειες μας έκαναν να μπούμε στην λογική ότι πολιτισμός και ευημερία πρέπει να είναι αλληλένδετα.
Και θέλω να είναι σίγουροι, ότι όποια ιδέα, όσο καινοτόμα κι αν είναι, μου κατεβάσουν στον Δήμο, θα είμαι θερμός και υποστηρικτής και αρωγός.
Σαν παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής, χαίρομαι που η ομάδα των Τοξοτών συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα.
Εγώ θέλω να σας δηλώσω ότι θα είμαι διαρκώς κοντά στην αθλούμενη νεολαία του χωριού σας, χωρίς να με ενδιαφέρει αν ο Πρόεδρός της ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙ.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.



Φίλες και φίλοι.
Βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια έναν αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στα όρια του φασισμού. Με ανίερες συμμαχίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κατάφερνε πάντα ο κ. Χατζηευαγγέλου να αποκλείει μονίμως την αντιπολίτευση από την εκπροσώπησή της στη διοίκηση του Δήμου. Και όλοι ξέρετε τι εννοώ. Η κοινωνία μας είναι πολύ μικροί για να κρυφτούν κάποιοι.
Ένα πράγμα θα σας πω μόνο, χωρίς να μπω στην λογική των κατηγοριών και του ξεκατινιάσματος. Άλλοι έχουν γίνει πρωταθλητές στο άθλημα αυτό.
Για να μπορέσω να πάρω κάποια από τα πεπραγμένα του Δήμου, χρειάστηκε πρόσφατα να τους επιδώσω εισαγγελική εντολή.



Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεδομένου ότι πρόσφατα η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση υπέρ αυτής και σε βάρος του Δήμου, για το ποσό των 900.000 ευρώ, σε περιουσιακά δικαιώματα του Δήμου.
Σκεφτείτε τώρα ότι επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια, θα πρέπει να ανταποκριθούμε εμείς, ως αυριανή δημοτική αρχή, σε όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις προς τρίτους και το τονίζω αυτό, για να γίνει ξεκάθαρο.

Όμως η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου που θα παραλάβουμε, δεν θα μας εμποδίσει σε καμιά περίπτωση να βάλουμε μπροστά το συντομότερο δυνατόν το όραμά μας γι΄ αυτό τον τόπο, χωρίς αστείες δικαιολογίες για την κρίση, για το ότι δεν δίνει λεφτά η Κυβέρνηση και διάφορες άλλες ανοησίες. Αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ διαθέσιμο, εγώ θα το ξετρυπώσω και θα το φέρω στον Δήμο και με ένα καλό κουμάντο, με σοβαρότητα και με διαφάνεια, πολύ γρήγορα θα κάνουμε πολλά πράγματα.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Έτσι λοιπόν προχωρούμε άμεσα στην εξεύρεση λύσης, με κάθε κόστος, για την επαναλειτουργία του Τουριστικού Καταφυγίου και σε συνεργασία με το Δασαρχείο, στην κατασκευή ξύλινων οικίσκων για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας στα Τέμπη του Νέστου.
Η εξεύρεση λύσης για δημόσιες τουαλέτες στον χώρο υποδοχής των Τεμπών, κρίνεται απαραίτητη και μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα.
Μελετούμε και προχωρούμε στην κατασκευή αναψυκτηρίων στα δασύλλια του Προφήτη Ηλία και των Αγίων Αναργύρων.
Βασική προτεραιότητα για εμάς, είναι να γυρίσουν πίσω επιχειρήσεις που η αναλγησία, η τεμπελιά και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον τόπο απ΄ αυτήν την δημοτική αρχή, με ελαφριά την καρδιά άφησαν να φύγουν.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η ΡΙΒΕΛΑΝΤ, που ενώ αποδεδειγμένα έδωσε ζωή στο ποτάμι μας, όχι μόνο δεν βοηθήθηκαν, αλλά απογοητευμένοι μετάφεραν την έδρα τους στην Σταυρούπολη.
Θα στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη ότι ιδέες και οράματα έχουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού, πάντα με στόχο το κοινό καλό και όχι προσωπικά συμφέροντα.
Αναγκαίο κρίνουμε την δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης στην είσοδο του χωριού και προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή του.
Η απουσία σκέψης ανάπτυξης απ΄ αυτήν την δημοτική αρχή, οδήγησε στο να μην υπάρχει σήμανση για το που θα πάει και τι μπορεί να δει ο επισκέπτης.
Σήμανση λοιπόν άμεσα που να οδηγεί τον επισκέπτη μέσα στους Τοξότες.

Και μη βγούνε να πούνε ότι χρειάζεται λεφτά και γι΄ αυτό. Απλά η μόνη προτεραιότητα που είχαν δώδεκα χρόνια, ήταν η πολιτική τους επιβίωση, που ευτυχώς για όλους μας στις επτά του μήνα τελειώνει.
Πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, είναι η ανάδειξη των προϊόντων με ταυτότητα, που μπορούν οι κάτοικοι των Τοξοτών να παράξουν και να διαθέσουν, αναδεικνύοντας τις ειδικές δεξιότητες που έχουν.
Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε προωθώντας ένα πνεύμα γυναικείων συνεταιρισμών που βλέπουμε να ανθούν σε άλλες περιοχές, με θαυμάσια αποτελέσματα.
Γιατί ο επισκέπτης όταν θα έρθει να δει το όμορφο αυτό μέρος, πρέπει να πάρει και κάτι μαζί του που να τον κάνει να ξανάρθει. Μικρά και αυτονόητα πράγματα που δεν θα έπρεπε να τα ξεκινάμε τώρα αλά να τα εξελίσσουμε.
Πραγματοποιώντας όλες αυτές τις παρεμβάσεις θα καταφέρουμε να γυρίσουμε πίσω τα λεωφορεία των επισκεπτών που πριν λίγα χρόνια ήταν παράδοση για τους Τοξότες.
Να αρχίσουν τα μαγαζιά σας να δουλεύουν ξανά, να μπορέσετε με ασφάλεια να προσφέρετε ποιοτική εξυπηρέτηση και να αναπτύξετε τις ταβέρνες και τα εμπορικά σας καταστήματα.
Φίλες και φίλοι
Από χαμένες ευκαιρίες αυτός ο τόπος έχει χορτάσει.
Δυό όμως αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα αναλγησίας και ανικανότητας.
Το ένα είναι το Κέντρο Υγείας που δικαιωματικά ανήκε στον Δήμο μας, λόγω πληθυσμού και τα άλλο είναι το κλειστό γυμναστήριο για το γυμνάσιο Τοξοτών.
Και τα δύο έφυγαν και στήθηκαν στα Άβδηρα.
Και βέβαια η Εύα η Τσακίρη δικαιολογημένα πρέπει να είναι περήφανη που κατάφερε να τα πάρει, αλλά ο Χατζηευαγγέλου πρέπει να ντρέπεται να ζητάει ψήφο από τους Δημότες που τα άφησε να φύγουν.
Είναι ανήκουστο να σου χαρίζουν τα πάντα και συ να προτιμάς να παίρνεις το τίποτα.
Σας υπόσχομαι απ΄ αυτό το βήμα, ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου το κλειστό γυμναστήριο να ξαναγυρίσει στο Γυμνάσιό σας.
Γιατί για εμάς όποια ιδέα για την ανάπτυξη του τόπου, όσο καινοτόμα και να είναι και απ΄ όποιον και αν προέρχεται, αποτελεί το βασικό γνώμονα τόσο για την διοίκηση, όσο και για την ανάπτυξη του Δήμου.
Εμείς χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων. Ποτέ δεν θα πούμε ότι είμαστε οι θεοί της πολιτικής. Άλλοι αυτοπροσδιορίζονται έτσι, λέγοντας πως μόνο αυτοί μπορούν, ενώ έχουν μείνει στις εποχές που διοικούσαν την Κοινότητά τους.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Αφού δρομολογήσουμε όλα αυτά τα οποία προανέφερα και βάλουμε τους Τοξότες σε μια τροχιά ανάπτυξης, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ένα σχέδιο που θα εκπονηθεί από τεχνοκράτες και εξειδικευμένους επιστήμονες, ρεαλιστικό και εφικτό.
Χωρίς ανούσιες και άσκοπες παρεμβάσεις που μόνο στόχο έχουν την δικαιολόγηση κονδυλίων.
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μονοπάτια και πηγάδια. Τρελός χορός χρημάτων και ουσία τίποτα.
ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στην αξιοποίηση της φυσικής κληρονομιάς που έχουμε, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει τώρα για το διατηρητέο οικισμό των Ιμέρων, που κανείς μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θησαυρό κρύβει αυτός ο τόπος και κανείς ποτέ δώδεκα χρόνια τώρα δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα.
Αναφορικά θα σας πω, ότι ποτέ δεν έγινε προσπάθεια ανάδειξης, για το διεθνές μονοπάτι από την βρύση του Κρωμνικού προς τα Κομνηνά.
Αν ρωτήσετε αυτούς που κάθονται δώδεκα χρόνια τώρα μέσα στα γραφεία τους, είναι ζήτημα αν γνωρίζουν καν, την ύπαρξη διεθνώς αναγνωρισμένου μονοπατιού ορειβατικής ποδηλασίας στα ορεινά σύνορα του Δήμου μας.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό κ. Χατζηευαγγέλου. Άλλοι τον ανακάλυψαν πριν από εμάς.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Συνδημότισσα συνδημότη.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.
Θα έχουμε την δυνατότητα εγώ, οι συνεργάτες μου κι όλοι εσείς, να μιλάμε όχι μόνο τώρα, αλλά όλα τα χρόνια που θα είμαι ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Εμείς λέμε ότι χωρίς γερές βάσεις τίποτα δεν μπορείς να κτίσεις.
Ότι δεν φτάνει το όραμα και τα μεγάλα λόγια. Θέλει δουλειά, θέλει ορθή κρίση, θέλει ετοιμότητα και πάνω απ΄ όλα ευελιξία σκέψης.
Από εμάς δεν θα ακούσετε ότι φταίνε οι κυβερνήσεις ή η οικονομική κρίση.
Ούτε περιμένουμε ευχαριστώ από εσάς επειδή το χωριό σας θα είναι καθαρό, οι λάμπες θα ανάβουν και τα παιδιά σας θα παίζουν με ασφάλεια στις παιδικές χαρές.


Εμείς σαν αυριανή δημοτική αρχή θέλουμε από εσάς τους δημότες να μας βοηθήσετε βάζοντας όλοι το λιθαράκι σας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και δίνοντάς μας ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου.
Και εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά σας, ακούγοντας όλους σας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε στο τέλος της τετραετίας να σας κοιτάξουμε ξανά στα μάτια.
Και αυτό αποτελεί δέσμευση.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με όραμα για δημιουργία και αλλαγή στον τόπο μας, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ήθος και διαφάνεια.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη νίκη που θα φέρει τη δημοτική αλλαγή στον Δήμο μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.

Ευχαριστώ του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που μου δώσατε και που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μου.
Να σας παρουσιάσω τον Σπύρο τον Βαρυριμίδη, έναν παλαίμαχο της πολιτικής, παλιό Πρόεδρο της Κοινότητας Τοξοτών που το στίγμα του θα μείνει ανεξίτιλλο. Σπύρο μου μακάρι ο Θεός να δώσει σε όλους μας το δικό σου κουράγιο και δύναμη, για να μην σταματήσουμε ποτέ την προσφορά στον τόπο.

Την Ελένη την Πολυχρονιάδου, που είχε την τιμητική της στην ομιλία του τέως Δημάρχου, αλλά Ελένη μου, ξέρω ότι δεν σου αρέσουν ούτε τα μεγάλα λόγια ούτε τα πολλά παινέματα. Όλος ο Δήμος σε ξέρει, για τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει, για την αγωνία που έχεις γι΄ αυτήν τον τόπο και τώρα θα σε μάθει και από την ικανότητα προσφοράς. Όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Προσπέρασέ τα και προχώρα μπροστά. Αυτό περιμένει ο κόσμος από εσένα.
Τον Νίκο Σαρητσεσμελή………….
Τον Βασίλη τονΑτανίδη…………...
Τον Ηλία τον Μαυρολιό, τον Λιάκο μας
Την Ντιάνα τηνΤσερβονίδου……..
Θέλω να πω σε όλους και σε έναν έναν προσωπικά. Η πορεία μας δεν τελειώνει στις 7 του μήνα. Είτε εκλεγείτε, είτε δεν εκλεγείτε, ο Θωμάς θα είναι πάντα ο φίλος σας.
Είστε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για τον Δήμο μας.
Ένα ψηφοδέλτιο που θα φέρει την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ο μέγας Υπερασπιστής της Ελευθεροτυπίας Σ. Χατζηευαγγέλου, μας έχει αποκλείσει από την αποστολή των δελτίων τύπου του συνδυασμού του, επειδή μάλλον έχει μάθει να τα αποστέλλει επί πληρωμή και επιλεκτικά σε ΜΜΕ και όχι σε αυτούς που παρουσιάζουν εντελώς δωρεάν τόσο την πραγματικά παλαιολιθική εποχή στην οποία έχει οδηγήσει τον Τόπειρο, όσο και τις μέχρι πριν λίγο καιρό λειτουργίες αυτοπροβολής του:
Πανικός, τρόμος και φόβος… Μόνο αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πλευρά του νυν Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο και αυτό φαίνεται από τα δελτία τύπου που εκδίδουν από το γραφείο του. Ο κύριος που θέλει να λέει ότι στηρίζει την ελευθεροτυπία, άσχετα αν μας έχει αποκλείσει από την αποστολή των Δελτίων Τύπου του, επειδή ίσως μέχρι σήμερα έχει μάθει να τα δημοσιεύει επί πληρωμή σε ΜΜΕ της αρεσκείας του, γιατί εγώ προσωπικά ποτέ δεν του ζήτησα χρηματική αμοιβή, έσπασε το κινητό του λέει, επειδή του έπεσε από τα γέλια, όταν έλαβε σε αυτό Μήνυμα από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου, που τον καλούσε στην χθεσινοβραδινή ομιλία, για να δει από μόνος του, τόσο τον κόσμο που αμφισβητεί όσο και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κύριος Χατζηευαγγέλου και οι συνεργάτες του, ήθελαν να γελάσουν και μόλις έλαβαν την πρόσκληση, πανικόβλητοι έδειξαν πως δεν τους άρεσε. Δεν πειράζει υποψήφιε Δήμαρχε Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, υπερασπιστή της Ελευθεροτυπίας, με την επιλεκτική αποστολή των δελτίων τύπου, θα σου κάνω δώρο εγώ προσωπικά μια κασέτα με την ομιλία του αντιπάλου σου, για να μην αναγκάζεσαι ούτε να παραβρίσκεσαι στις ομιλίες του ούτε να στέλνεις τα γνωστά τσιράκια σου, να ακούσουν τι γίνεται και να σου το μεταφέρουν.

Ασφυκτικά γέμισε το Αμφιθέατρο Ξάνθης από οπαδούς και ψηφοφόρους του Χρίστου Πούλιου κατά την κεντρική του ομιλία:
Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος στο Δημοτικό Αμφιθέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά και όλοι προσπαθούσαν να βρουν μια καρέκλα για να κάτσουν, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελευταία μεγάλη προεκλογική ομιλία του Χ. Πούλιου. Τον παλμό στην όλη εκδήλωση έδωσαν οι νέοι όπως πάντα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο κόσμος πιστεύοντας πως ο Χ. Πούλιος και οι συνεργάτες του, αντιπροσωπεύουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για μια καλύτερη Ξάνθη, καταχειροκροτούσαν τον επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» σε όλη την διάρκεια της ομιλίας του.

Θα μας απαντήσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Γούναρης, αν πράγματι άλλαξε η κατάσταση των δικαστικών αντιπροσώπων ή όχι;

Ερώτημα απευθύναμε στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κύριο Γούναρη, γιατί τις τελευταίες ημέρες έφτασε στα αυτιά μας η πληροφορία ότι άλλαξε η κατάσταση των δικαστικών αντιπροσώπων, αλλά ακόμα δεν λάβαμε μια απάντηση, για το αν αυτό αληθεύει ή όχι και πάνω από όλα αν αληθεύει για ποιο λόγο έγινε αυτό. Η απορία μου είναι εύλογη, γιατί δεν έχω μάθει ποτέ να έχει ξαναγίνει αυτό και προκειμένου να ενημερωθώ, θα ήθελα να πάρω και μια απάντηση.

Σε «Μυστικούς Πράκτορες» έχουν μετατραπεί ορισμένοι συνεργάτες του Σ. Χατζηευαγγέλου και παρακολουθούν από πολύ κοντά τις περιοδείες του Θ. Μίχογλου:
Τρέχουν και δεν φτάνουν ορισμένοι συνεργάτες του νυν Δημάρχου Τοπείρου, αφού ο ρόλος που έχουν αναλάβει «Ταλιμπάν» είναι να παραβρίσκονται στις ομιλίες του Θωμά Μίχογλου και να μεταφέρουν και το ποιοι είναι οι υποστηρικτές του, αλλά και το τι λέει ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Ανατροπής στον Τόπειρο Θ. Μίχογλου. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω πως, ο γιος του φίλου Κώστα Μακρίδη, άσχετα αν ο πατέρας είναι υποψήφιος με τον Σ. Χατζηευαγγέλου, έκατσε το βράδυ της Τετάρτης κατά την ομιλία του Θ. Μίχογλου στους Τοξότες σε μια σκοτεινή άκρη και παρακολουθούσε από μακριά την ομιλία.

Οι πολίτες καταγγέλλουν όσους παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία:
Αυτές τις ημέρες γίνομαι αποδέκτης καταγγελιών για διάφορες πολιτικές κόντρες. Έτσι και εχθές δέχθηκα μια που αφορούσε υποψήφιο, ο οποίος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, εμποδίζοντας την κυκλοφορία και έσπευσα να το φωτογραφήσω. Επειδή ο καταγγέλλων επέλεξε την ανωνυμία, δεν προβαίνω σε παραπέρα αποκαλύψεις για την υπόθεση, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως τέτοιες ημέρες θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μην μπαίνουμε σε τέτοιου είδους κολπάκια τα οποία βέβαια κανέναν δεν συμφέρουν. Τέλος θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους υποψηφίους, πως αν θέλουν να παρκάρουν παράνομα, θα πρέπει πρώτα να σκέφτονται τους υπόλοιπους και έπειτα τον εαυτό τους.

ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ


Δροσερίτη Αντιδήμαρχο για πρώτη φορά υποσχέθηκε να τοποθετήσει στον νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο Ξάνθης, ο κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, σε περίπτωση επανεκλογής του στις 7 Νοεμβρίου.
Η υπόσχεση του Δημάρχου δόθηκε απευθείας στους κατοίκους του Δροσερού, όπου βρέθηκε για να εξαγγείλει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να τους καλέσει να στηρίξουν τους υποψηφίους του στις επικείμενες εκλογές.
Παρουσίασε τους υποψήφιος δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του από το Δροσερό, ζητώντας από όλους τους κατοίκους του συνοικισμού να στηρίξουν δικά τους πρόσωπα, για να έχουν εκπροσώπηση στον Δήμο.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Δροσερό κατά την διάρκεια της θητείας του, αλλά και σε αυτά που θα γίνουν στην νέα δημοτική περίοδο, σε περίπτωση εκλογής του.
Ακολουθεί αυτούσιος ο λόγος του Δημάρχου, κυρίου Μ. Στυλιανίδη στο Δροσερό:
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση.
Ήδη σήμερα το Δροσερό ψήφισε και από αυτόν εδώ τον χώρο, και όλοι εσείς αγαπητοί μου στέλνετε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Εσείς είστε η δύναμή μας, εσείς μας οδηγείτε, και εμείς υποσχόμεθα πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Δροσερό, και ν’ ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
Θεώρησα, καθήκον μου να κάνω αυτήν την συγκέντρωση, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας υποσχεθώ εγώ και οι συνεργάτες μου πως θα σας ανταποδώσουμε αυτή σας την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας με έργα δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν το επίπεδο της ζωή σας.
Μαζί ξεκινήσαμε μια επιτυχημένη πορεία πριν από μερικά χρόνια, μαζί θα συνεχίσουμε και την επόμενη Δημοτική περίοδο, γιατί μεταξύ μας υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και μαζί θα σχεδιάσουμε την πορεία του Δήμου μας και κυρίως του Δροσερού, για τα επόμενα χρόνια.
Ανέπτυξα την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, το βασικό μας πρόγραμμα, καθώς και τα έργα που κάναμε την τρέχουσα δημοτική περίοδο.
Σήμερα από αυτή εδώ την θέση, θέλω να αναφερθώ μόνο για το Δροσερό, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούμε γι’ αυτό, αλλά και τι σχεδιάζουμε για την περιοχή αυτή.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ
--- Ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων
--- Συγκρότημα φίλτρων για τη βελτίωση του πόσιμου νερού
--- Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων & όμβριων στην περιοχή αθιγγάνων
--- Ανόρυξη δύο αρδευτικών γεωτρήσεων στην περιοχή αεροδρομίου
--- Κατασκευή δικτύου για σύνδεση γεωτρήσεων με δεξαμενή Αεροδρομίου
--- Μετακίνηση δικτύου ύδρευσης χειμάρρου περιοχής Δροσερού
--- Διαμόρφωση οδού Ε. Λάμπρου
--- Διαμόρφωση Κ.Χ. δυτικά του ιατροκοινωνικού κέντρου
--- Ανάπλαση πλατείας Δροσερού
--- Ασφαλτοστρώσεις
--- Κατασκευή παιδικής χαράς
--- Συντήρηση 15ου Νηπιαγωγείου
--- Συνεχή παροχή υπηρεσιών του ιατροκοινωνικού κέντρου
--- Επεκτάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού

Βρισκόμαστε φίλες και φίλοι 4 ημέρες πριν τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
Είναι απολύτως βέβαιο πως και με την δική σας ψήφο, ο συνδυασμό μας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.
Ο κόσμος όλος, μας εμπιστεύεται, γιατί εμείς δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε.
Δεν χρειάζονται πειραματισμοί αυτήν την δύσκολη περίοδο.
Εγώ θα σας προτείνω να ακούσετε με προσοχή όλους τους υποψηφίους δημάρχους, όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Απορρίψτε όμως αυτούς που θα σας τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Αυτούς που θα σας πουν ούτε λίγο, ούτε πολύ πως έχουν το μαγικό ραβδί και θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη και επιθυμία.

Αυτούς που θα σας βρουν ως δια μαγείας δουλειά, ενώ οι ίδιοι απαγορεύουν δια νόμου τις προσλήψεις, δεν αφήνουν τους Δήμους να κάνουν προσλήψεις, ούτε εποχικού προσωπικού, αυτούς που σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας για να απασχοληθούν στο Δήμο άτομα από το Δροσερό που έχουν ανάγκη επιβίωσης.
Απομονώστε αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη και να μας κατηγορούν χωρίς λόγο και μάλιστα λίγες μέρες προ των εκλογών.
Γυρίστε την πλάτη σας σ’ αυτούς που ανακάλυψαν τώρα τελευταία το Δροσερό, ενώ μέχρι χθες δεν γνώρισαν που βρίσκεται.
Μαυρίστε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε για σας, και που μόνο τώρα σας θυμήθηκαν απλά και μόνο για να αρπάξουν την ψήφο σας.
Δώστε την ψήφο, σας φίλες και φίλοι, κάτοικοι του Δροσερού σε μας, στον δικό μας συνδυασμό και τους δικούς σας ανθρώπους.
Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο από άτομα που τα γνωρίζετε και σας γνωρίζουν.
Εμείς δεν κατεβήκαμε από το φεγγάρι και δεν προσπαθούμε να σας κοροϊδέψουμε.
Θέλω όμως αγαπητοί μου να σας παρακαλέσω το εξής:
Να δώσετε πρώτα από όλα την ψήφο σας στους δικούς σας ανθρώπους, στους Δροσερίτες που συμμετέχουν και κοσμούν πρέπει να τονίσω το ψηφοδέλτιό μας.
Στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, του Δροσερού, τον Κιαζήμογλου Κανσίζ και στον Χασάν Ογλού Ορχάν.
Είναι και οι δύο οι δικοί σας άνθρωποι, οι δικοί σας εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ικανότατοι και το ενδιαφέρον τους για σας είναι πολύ μεγάλο.
Ψηφίστε ακόμη για το Τοπικό Συμβούλιο της Ξάνθης τους επίσης δικούς σας ανθρώπους, τον Γιασάρ Ογλού Ταϊφούρ και τον Δουρμούς Ογλού Τζεμαλή που είμαι βέβαιος πως θα σας εκπροσωπήσουν επάξια.
Εγώ υπόσχομαι πως θα τους αξιοποιήσω, θα τους έχω στενούς μου συνεργάτες και το Δροσερό για πρώτη φορά θα έχει τον δικό του Αντιδήμαρχο, στον Δήμο της Ξάνθης, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να λύνει τα προβλήματα του οικισμού σας.
Μαζί με τους δικούς σας εκπροσώπους τα άτομα που προανέφερα, αλλά και με μια ομάδα ειδικών συνεργατών καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας για το Δροσερό και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων που σας ταλαιπωρούν:
1. Σε λίγο, με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου θα λειτουργήσει στο Δροσερό, τοπικό Ιατρικό κέντρο, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία σας στον τομέα της υγειονομικής κάλυψης και να μην συσσωρεύεστε στις ουρές του Νοσοκομείου και για μια ακόμη απλή συνταγή.
2. Στον τομέα των υπηρεσιών εμείς είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε στο Δροσερό ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση σας τοπικά.
3. Στον τομέα της Πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών και επιδομάτων, ο Δήμος θα αναλάβει από το νέο έτος αυτήν την αρμοδιότητα και να είσθε βέβαιοι πως η εξυπηρέτησή σας θα είναι πολύ καλύτερη, γιατί εμείς ξέρουμε τα προβλήματά σας.
4. Στον τομέα της Ασφάλειας, έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη την λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα της παραβατικότητας και των εγκληματικών ενεργειών, κλοπών κλπ.
5. Για τις ηλεκτροδοτήσεις, γνωρίζεται πως έχουμε κάνει πολλές επεκτάσεις των δικτύων της ΔΕΗ, πως έχουμε ενεργήσει για την παροχή ρεύματος σε εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα.
Δυστυχώς σήμερα μετά τις καταγγελίες κάποιον και τις απαγορευτικές οδηγίες των αρμοδίων υπουργών, μας έχουν δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Και αντί να βοηθήσει η αντιπολίτευση και ο κ. Πούλιος προς την κατεύθυνση αυτή, μας ελέγχουν συνεχώς, ώστε να μην δώσουμε άδειες ηλεκτροδότησης και γι’ αυτούς ακόμη που είναι άρρωστοι και κινδυνεύει η υγεία τους, και για τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και πηγαίνουν στο σχολείο.
Πως μπορεί όμως ένα παιδάκι να προοδεύσει όταν δεν έχει ηλεκτρικό φως για να διαβάσει τα μαθήματά του.
6. Πολύ σύντομα θα κατασκευασθούν καινούργιες εγκαταστάσεις για την λειτουργία Γυμνασίου στο Δροσερό, που θα λειτουργεί τις πρωινές ώρες, ώστε όλα τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο και να αποκτήσουν απολυτήριο που είναι αναγκαίο πλέον για να βρουν δουλειά.
7. Για την χορήγηση αδειών καταστημάτων, γνωρίζετε ότι και για τα κτίρια που δεν είχαν οικοδομική άδεια, με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, δίναμε άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.
Και θέλω να τονίσω το ενδιαφέρον όλων των Δημοτικών Συμβούλων.
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα και μετά από καταγγελίες και πάλι, το Υγειονομικό της Νομαρχίας δεν επιτρέπει, την χορήγηση των αδειών αυτών, παρά την δική μας θετική θέση.
8. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε την χορήγηση δανείων για την αγορά ή κατασκευή κατοικιών των αστέγων κατοίκων του Δροσερού.
Θέλω να γνωρίζεται πως θέση μας είναι η συνέχιση χορήγησης των δανείων αυτών για όλους τους Δροσερίτες.
9. Γνωρίζεται τα έργα που έχουμε κάνει.
Θέλω από τη θέση αυτή να σας τονίσω πως θα συνεχίσουμε και με νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων, αλλά και με ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις Κ.Χ.
10. Ακόμη θέλω να σας υποσχεθώ πως αν εγκριθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα απασχόλησης που έχουμε καταρτίσει με την ΚΕΔΚΕ, πολλές δεκάδες θα είναι τα άτομα από το Δροσερό που θα δουλέψουν στο Δήμο μας.
11. Θέλω όμως, φίλες και φίλοι, να εξαγγείλω από το βήμα αυτό, πως μέχρι τέλος του έτους, θα λειτουργήσουμε σαν Δήμος, ένα καινούριο κέντρο, για την φροντίδα των φτωχών οικογενειών του Δροσερού και κυρίως των παιδιών μας.
Είναι ένα (1) από τέσσερα (4) που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και εμείς καταφέραμε να το λειτουργήσουμε για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων του Δροσερού.
Σκοπός της λειτουργίας του είναι να παράσχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
(α) Σίτιση και ένδυση των παιδιών τόσο από πόρους του προγράμματος όσο και από ενεργοποίηση του εθελοντισμού και των χορηγών.
(β) Δημιουργική απασχόληση (μουσική, ζωγραφική, χειροτεχνία)
(γ) Ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου της επόμενης μέρας
(δ) Δυνατότητα παρακολούθησης εκμάθησης ξένων γλωσσών Η/Υ
(ε) Προσωπική και οικογενειακή συμβουλευτική παρακολούθηση.

12. Κλείνω με τα έργα και τις παρεμβάσεις μας, υποσχόμενοι προς την νεολαία μας, ότι σύντομα θα κάνουμε εγκαταστάσεις για τον κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, ώστε τα παιδιά μας να προπονούνται όλες τις ώρες που επιθυμούν.
13. Ακόμη θέλω να τονίσω πως έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του Δροσερού στο Σχέδιο πόλης, ξεπεράσαμε την πρώτη φάση χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως κατοικημένη με την έγκριση του νέου πολεοδομικού, ολοκληρώσαμε την επόμενη φάση της κτηματογράφησης και προχωρούμε για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, ώστε όλοι πλέον να μπορούν αν νομιμοποιήσουν τα σπίτια και τα καταστήματά στους.
Τελειώνοντας φίλες και φίλοι, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την έντονη και ενθουσιώδη παρουσία σας και για την υπομονή σας, σας ζητώ να ψηφίσετε για να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη τετραετία, σας ζητώ να αναδείξετε δημοτικούς συμβούλους τον Κιαζήμ και τον Ορχάν, τοπικούς συμβούλους, τον Ταϊφούρ και τον Τζεμαλή, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Δροσερό.

Σήμερα η Ξάνθη μίλησε!

Χ. Πούλιος: Φίλες και φίλοι, η σημερινή συγκέντρωση είναι Μήνυμα Νίκης! Μήνυμα ανατροπής! Ελπίδας για το αύριο! Νέας εποχής για την Ξάνθη των ονείρων μας!

Σήμερα η Ξάνθη μίλησε!

Στην κατάμεστη αίθουσα του κλειστού δημοτικού αμφιθεάτρου Ξάνθης πραγματοποίησε την πολιτική του ομιλία, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πολίτες για την Αλλαγή”, κύριος Χρίστος Πούλιος, το βράδι της περασμένης Τετάρτης.
Να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης, κύριος Σ. Ξυνίδης. Ενώ, ιδιαίτερα ισχυρή υπήρξε και η παρουσία νέων συμπολιτών μας.
Στον λόγο που ανέπτυξε ο κύριος Χ. Πούλιος, επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη για αλλαγή σε όλους τους τομείς, όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου Ξάνθης.
Με σημαία την ανάπτυξη και διάθεση για προσφορά, ο κύριος Χ. Πούλιος ζήτησε την στήριξη των συνδημοτών μας στις επικείμενες εκλογές. Υποσχέθηκε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα σημεία του Δήμου και ίση μεταχείριση όλων των κατοίκων, πέραν κομματικών και άλλων διαφοροποιητικών ταμπελών.
Αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Ξάνθης όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας έντονη κριτική σε πολλά σημεία αυτής, όπως στο θέμα της ΔΕΥΑΞ.
Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμά του για την νέα δημοτική περίοδο. Ενώ, δε παρέλειψε να αναφερθεί στα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που συνθέτουν το ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Στο τέλος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα νίκης, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή στον Δήμο Ξάνθης είναι δεδομένη.
Ακολουθεί η ομιλία του κ. Πούλιου:
Φίλες και φίλοι, η σημερινή συγκέντρωση είναι Μήνυμα Νίκης! Μήνυμα ανατροπής! Ελπίδας για το αύριο! Νέας εποχής για την Ξάνθη των ονείρων μας!
Σήμερα η Ξάνθη μίλησε!
Βλέπω, σήμερα μαζί μας, πρόσωπα γνωστά, που με τη δική τους διαδρομή έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα στους αγώνες των αυτοδιοικητικών δυνάμεων για την αλλαγή στο Δήμο της Ξάνθης, για την προκοπή αυτού του τόπου, για ένα άλλο πρόσωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: ο Χρήστος Χούχος, ο Άγγελος Σαββανίδης, ο Γιώργος Χουλιάρας, ο Φώτης Καραλίδης που είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, ο Παναγιώτης Σαλτούρος, ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο Κώστας Ατματζίδης, η Μαρία Χατζηκοσμά και τόσοι άλλοι που πάλεψαν πολλά χρόνια για το καλό αυτού του τόπου. Είναι εδώ σήμερα και η ζωντανή ιστορία του δημοκρατικού κόσμου με πολύχρονη προσφορά στον τόπο, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, ο Σωτήρης Στολίδης, ο Νίκος Βουρβουκέλης. Και φυσικά είναι μαζί μας σήμερα ο βουλευτής και υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης. Μηνύματα συμπαράστασης μας στέλνουν ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο Βασίλης Τσολακίδης που δίνουν τη δική τους μάχη στους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων.
Σήμερα, φίλες και φίλοι, είμαστε όλοι εδώ!
Ενωμένοι και δυνατοί, είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη νίκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, κάτοικοι της πόλης και κάτοικοι της περιφέρειας, ντόπιοι και παλιννοστούντες! Γιατί μας ενώνει η πίστη ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή! Ήρθε η ώρα για ανατροπή του κατεστημένου, για αλλαγή πορείας!
Φίλες και φίλοι, όλο αυτό το διάστημα τα μηνύματα νίκης έρχονται από κάθε γωνιά. Έρχονται από τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας μας, από τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, από τον επιχειρηματικό κόσμο, από το επιστημονικό δυναμικό της πόλης, που δεν ανέχεται πια τους επαγγελματίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής να καταπιέζουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Έρχονται από τους εργαζόμενους που τους μαστίζει η ανεργία και δεν μπορούν να βλέπουν τις ευκαιρίες να χάνονται και οι λιγοστές θέσεις εργασίας που προσφέρονται από το Δήμο να είναι πάντα για τους λίγους, πάντα για τους ίδιους, πάντα με τις ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες. Δεν ανέχονται πια οι πολίτες να βγαίνουν οι προκηρύξεις την Παρασκευή το μεσημέρι, και τη Δευτέρα το πρωί οι ημέτεροι να πιάνουν δουλειά. Έρχονται τα μηνύματα από τους κατοίκους των γειτονιών, που βλέπουν όλα τα χρήματα να πέφτουν στο κέντρο και η ποιότητα της ζωής τους διαρκώς να υποβαθμίζεται. Από τους κατοίκους της Σταυρούπολης που δεν θέλουν να δουν τον τόπο τους να ερημώνει, που διψούν για ανάπτυξη και ζωή, που δεν θέλουν να δουν τον τόπο τους να γίνεται σαν την Ξάνθη των χιλίων προβλημάτων. Από τη μειονότητα που γνωρίζει καλά ποιοι εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος, που έμαθε πια ποια στελέχη της έχουν αγνή διάθεση για προσφορά και ποιοι εκμεταλλεύονται την ψήφο της για τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες. Τα μηνύματα νίκης έρχονται ακόμα και από τους εργαζόμενους στο Δήμο που νιώθουν ότι δεν πάει άλλο με αυτούς που τους χρησιμοποιούν τόσα χρόνια, μ’ αυτούς που δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους για τίποτα, που πληγώνουν την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική τους επάρκεια. Έρχονται από την ομογένεια, που πρόκοψε και ξεπέρασε με τις δικές της δυνάμεις τις δυσκολίες προσαρμογής. Από την ομογένεια που ως τώρα δεν την άφησαν να εκλέξει ούτε έναν δικό της εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο, και που δεν ακούστηκε ποτέ η φωνή της.
Φίλες και φίλοι, τώρα είναι η ώρα που η Ξάνθη της καθυστέρησης και των χαμένων ευκαιριών γυρίζει την πλάτη της στο χθες και εγκαινιάζει το δικό της μέλλον για την προσεχή δεκαετία.
Αυτή την πορεία για το μέλλον του τόπου, εμείς, οι “Πολίτες για την Αλλαγή”, και εγώ προσωπικά την ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια. Θυμάστε όλοι το κλίμα αμφισβήτησης τότε. Ποιος είναι, ποιος τον έβαλε, ένας ακόμα αναλώσιμος, μια ακόμα προσπάθεια στα χαμένα. Είχα υποσχεθεί τότε συνέπεια και συνέχεια. Δώσαμε μάχες τέσσερα χρόνια και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό. Κρατήσαμε ενεργή και ζωντανή και τη Δημοτική Παράταξη και τη Δημοτική μας Κίνηση. Ανοίξαμε και λειτουργήσαμε το Στέκι μας. Διατηρήσαμε ιστοσελίδα ζωντανή, παράθυρο επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας. Αναδείξαμε θέματα. Βγάλαμε στην επιφάνεια σκάνδαλα – που πολλά από αυτά απασχολούν ήδη την Δικαιοσύνη. Eπικοινωνήσαμε, με φυλλάδια ενημερωτικά, με τους συνδημότες μας. Δεν σταθήκαμε ούτε ένα λεπτό στο δίλημμα όλων των αντιπολιτεύσεων: που ήταν να επιλέξουμε μεταξύ στείρου και καταγγελτικού λόγου ή να ασκήσουμε το θεσμικό μας έλεγχο καταθέτοντας ταυτόχρονα εποικοδομητικές προτάσεις για το κοινό καλό του Δήμου. Επιλέξαμε τη δεύτερη οδό. Απογοητευθήκαμε. Ούτε μια πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Ακόμα και αυτές που γίνονταν δεκτές τις ακύρωναν με την αναβλητικότητά τους, τις καθυστερήσεις τους, την ανικανότητά τους. Στη δύσκολη αυτή πορεία των τεσσάρων χρόνων, βρήκαμε συμπαραστάτες εσάς. Τους απλούς πολίτες που μας βοηθήσατε με τον τρόπο σας ο καθένας. Με παραινέσεις και συμβουλές οι παλαιότεροι, με γόνιμες προτάσεις οι νεότεροι. Και δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει αλλά το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας και που είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό, ΜΑΖΙ το διαμορφώσαμε. Τα δικά σας “θέλω” είναι αποτυπωμένα. Οι δικές μας “πινελιές” μπήκαν σαν απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.
Το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας είναι το πρόγραμμα των πολιτών της Ξάνθης, της Σταυρούπολης, των Κιμμερίων, των οικισμών της ομογένειας! Είναι η δική μας δέσμευση για το αύριο του τόπου μας. Είναι η προσωπική μου εγγύηση για την υλοποίησή του.
Τρεις βασικοί άξονες χαρακτηρίζουν το πρόγραμμά μας:
1. Διαφάνεια στις πράξεις της διοίκησης – Ίσες ευκαιρίες στους πολίτες.
2. Οικονομική ανάπτυξη με βιώσιμες δράσεις και μετρήσιμους στόχους – Δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και απασχόλησης.
3. Κοινωνική μέριμνα για τους πολίτες – Πολιτιστική ταυτότητα στον τόπο μας - με δημιουργία πολιτισμού και όχι αγορά πολιτισμού, πράγμα που χαρακτήριζε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο της ΔΕΑΞ.
Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα που καταθέσαμε στους πολίτες και για κρίση αλλά κυρίως για σύγκριση. Καταθέσαμε προτάσεις ανά θεσμική ενότητα καλώντας την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να μας πει τις δικές της θέσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Έδωσαν στους πολίτες ένα φυλλάδιο με φωτογραφίες χωρίς καμία δέσμευση, χωρίς κάποια πρόταση, κάτι σαν λευκή επιταγή.
Πώς θα χειριστούν το μέλλον μας;
Μ΄ αυτό που συνεχώς λέει ο κ. Στυλιανίδης “εμπειρία και γνώση”; Γιατί τέτοια εμπειρία και τέτοιες γνώσεις είναι που οδήγησαν τον τόπο στο σημερινό αδιέξοδο. Κι αν είναι εμπειρία στην αδιαφάνεια, στην συγκάλυψη και στην ίντριγκα και γνώση του παιχνιδιού “κρατάμε ομήρους με συμβάσεις τον κόσμο”, “σβήνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ” λες και είναι τσιφλίκι τους για να τους ψηφίσουν “ρίχνουμε λίγα κυβικά μπετόν στις αυλές των Κιμμερίων προεκλογικά”, οι πολίτες θα τους πουν μπράβο;
Ξύπνησε ο κόσμος! Ξύπνησαν όλοι! Δεν πάει άλλο μ’ αυτή την κατάσταση!
Οι εξυπνάδες όσων λειτουργούν σαν “αφανείς εταίροι”, “εμφανείς εργολάβοι” - προωθητές των δικών τους προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, δεν περνούν πια στον κόσμο! Τον πλήγωσαν τον κόσμο, πλήγωσαν το κοινό αίσθημα περί δικαίου, είναι έκθετοι!
Την Κυριακή θα πάρουν την απάντηση τους! Στις 7 Νοέμβρη θα ξέρουν ότι μια χούφτα άνθρωποι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν το σύνολο της κοινωνίας!
Φίλες και φίλοι, πολλές φορές διαστρέβλωσαν ή επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα μας, τα επιχειρήματα μας, τις ξεκάθαρες προτάσεις μας. Επιχείρησαν να μας φέρουν αντιμέτωπους με ομάδες συμπολιτών μας, επαγγελματιών διαφόρων κλάδων χρησιμοποιώντας τα γνωστά παπαγαλάκια τους και ψαρεύοντας σε θολά νερά. Ποιοι; Αυτοί που τόσα χρόνια κρατούν σε ομηρεία ομάδες συμπολιτών μας όπως τους επαγγελματίες που λειτουργούν μπαρ και καφετέριες, τους ταξιτζήδες, τους επαγγελματίες. Ποιοι; Αυτοί που τόσα χρόνια δεν είδαν ποτέ κατάματα τα προβλήματα τους, τις ανάγκες τους, τις αγωνίες τους. Που έκλειναν πονηρά το μάτι και χτύπαγαν φιλικά τον ώμο σε όσους απευθύνονταν στο Δήμο. Που τους έκαναν να νιώθουν και υποχρέωση από πάνω όταν ζητούσαν τα αυτονόητα και αυτά που δικαιούνταν. Το ψέμα όμως έχει πολύ κοντά πόδια! Και ό,τι και αν κάνουν, ό,τι και αν πουν, ο κόσμος ξέρει. Δεν μπορούν πια να κρυφτούν.
Στις 8 του Νοέμβρη εγκαινιάζουμε μια περίοδο καθαρών σχέσεων με τους πολίτες.
Μας είπαν ότι έχουμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο. Ότι τα οικονομικά του είναι καλά. Αποκρύπτουν και τα δάνεια του Δήμου για την αγορά του νέου Δημαρχείου και την οικτρή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ. Όταν τους συμφέρει –προκειμένου να καλύψουν ακόμα και τις δόσεις των δανείων της ΔΕΥΑΞ, γιατί αδυνατεί να τις πληρώσει η ίδια - μας λένε “ίδιο πράγμα είναι ο δήμος και η ΔΕΥΑΞ”. Όταν τους λέμε για τις συσσωρευμένες ζημιές 12.000,000 ευρώ της ΔΕΥΑΞ, τότε μας λένε “άλλο πράγμα η ΔΕΥΑΞ και άλλο ο Δήμος”!
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Και οι αριθμοί επίσης. Τους ρωτάμε: είναι αλήθεια ότι για να καλύψουν ακόμα και την μισθοδοσία της ΔΕΥΑΞ παρακρατούν με το “έτσι θέλω” τον ΦΠΑ πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εργολάβους που έχουν ολοκληρώσει και παραδώσει τα έργα τους; Πόσο νόμιμο είναι αυτό; Και πόσο ηθικό είναι μια βδομάδα πριν τις εκλογές να κυκλοφορεί – δίκην προεκλογικού φυλλαδίου – ο απολογισμός της ΔΕΥΑΞ για το 2009 σε πολυτελέστατη και πανάκριβη έκδοση για να διαφημιστεί ο κ. Τσέπελης και ο κ. Στυλιανίδης; Τους μισθούς δεν έχουν να πληρώσουν και τις δόσεις των δανείων τους, αυτά τους μάραναν; Με τα λεφτά ποιανού τα κάνουν; Περισσή η αλαζονεία τους και η προκλητικότητα τους.
Σπάμε τους κρίκους της πελατειακής αντίληψης. Οι πολίτες θα είναι συμμέτοχοι στις αποφάσεις του Δήμου. Ενεργοί σε όσα τους αφορούν. Στη δική μας αντίληψη δεν χωράνε αποφάσεις εν κρυπτώ, χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο με τους φορείς. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, για αλλαγές που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των συνδημοτών μας και να μην λαμβάνουμε υπ΄ όψη την άποψη τους.
Χτίζουμε την Ξάνθη της αλληλεγγύης.
Όλοι οι πολίτες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στο δικαίωμα για εργασία.
Δημιουργούμε τον Δήμο των πολιτών και όχι των κολλητών.
Βάζουμε τα θεμέλια για ένα Δήμο Πρότυπο στη διαχείριση των ενεργειακών του αναγκών. Βαδίζουμε με γοργά βήματα για να δημιουργήσουμε την “έξυπνη πόλη” στην υπηρεσία του πολίτη.
Σύνθημα και στόχος μας το “Φθηνότερα, περισσότερα, καλύτερα, γρηγορότερα σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες”. Χρόνια ολόκληρα πορευτήκαμε χωρίς συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου. Υλοποιήθηκαν έργα, στη λογική του τσιμέντου τα πιο πολλά, χωρίς ένταξη τους σ’ ένα συνολικό προγραμματισμό, χωρίς να λύνουν προβλήματα, χωρίς να απαντούν στις ανάγκες των πολιτών για τα επόμενα χρόνια. Εμείς οι “Πολίτες για την Αλλαγή”, δεσμευόμαστε για την πλήρη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων του διατίθενται ή πρόκειται να διαθέτουν στο μέλλον.
ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!
Στο πρόγραμμα μας θα βρείτε πώς με την υλοποίηση των 26 δράσεων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά και επιχειρησιακά προγράμματα αλλάζουμε την εικόνα του Δήμου σε κάθε γωνιά, σε κάθε οικισμό, σε κάθε τομέα.
Στις 8 Νοέμβρη δρομολογούμε ένα πλαίσιο συγκροτημένων παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ευκαιριών απασχόλησης. Από την άλλη κιόλας μέρα δίνουμε βήμα και λόγο στη νέα γενιά. Μια νέα γενιά, που εμείς οι μεγαλύτεροι, τους κλέψαμε τα όνειρα τους, υποθηκεύσαμε το μέλλον τους, τους κάναμε να πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι.
Κι εγώ θέλω να απευθυνθώ στη νέα γενιά και να τους πω.
Όχι! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Αξίζει τον κόπο να διαβούμε μαζί τον δρόμο των προκλήσεων, της ανάπτυξης, της καινοτομίας που ανοίγεται μπροστά μας.
Σας έχουμε ανάγκη! Χρειαζόμαστε την ορμή της νιότης σας, την αίσθηση περί δικαίου που χαρακτηρίζει τη γενιά σας, την διάθεση σας για αλλαγές κι ανατροπές. Κι όπως όλοι είδατε, έδωσα πολύ μεγάλη έμφαση στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου μας ώστε να συμμετέχουν πολλοί νέοι άνθρωποι με αγνή και άδολη διάθεση για δημόσια προσφορά. Κι όλοι αυτοί πλάι σε καταξιωμένους ανθρώπους της κοινωνίας μας με όραμα, με σχέδιο, με βούληση να αλλάξουν σελίδα στον τόπο μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη για την συμμετοχή όλων αυτών των ανθρώπων στο συνδυασμό μας. Είμαι περήφανος για την Δημοτικής μας Παράταξη. Και είμαι βέβαιος για την πετυχημένη τους πορεία και αύριο που θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή από όποια θέση κι αν κληθούν να προσφέρουν.
Στις 7 Νοέμβρη θα γίνει πραγματικότητα αυτό που πριν λίγα χρόνια φαίνονταν άπιαστο όνειρο!
Η αλλαγή στο Δήμο της Ξάνθης!
Η ανατροπή του κατεστημένου!
Στις 7 Νοέμβρη δίνουμε τέλος σε όσα και όσους μας πλήγωσαν τόσα χρόνια! Στις 7 Νοέμβρη μοιραζόμαστε τη χαρά! Κι από την άλλη μέρα μας περιμένει όλους πολύ δουλειά. Με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε! Με βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά!
Γιατί το μέλλον μας ανήκει!
Και ξέρω ότι θα είμαστε ένα σύνολο Δημοτικών Συμβούλων στην υπηρεσία του πολίτη, ξέρω ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προκοπή και την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ότι το όνειρο τόσων δεκαετιών ΜΑΖΙ θα το κάνουμε πράξη!
Αν όχι τώρα πότε;
Αν όχι εμείς ποιοί; Με την νίκη!!!

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ

Λύνει την σιωπή του ο Σ. Μωραΐτης
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



-Πρέπει να μάθεις «ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ – ΑΝΕΡΓΕ» και «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ» ΔΗΜΑΡΧΕ ότι κατάγομαι από φτωχή οικογένεια και είμαι περήφανος για αυτό.
-Έδωσα και συνεχίζω να δίνω μάχες στην ζωή μου δουλεύοντας σκληρά για σαράντα ολόκληρα χρόνια και έμαθα να τιμώ και να εκτιμώ αυτούς που με εκτιμούν.
-Κατανοώ το άγχος, την ανασφάλεια και τον φόβο που σε διακατέχει διότι δεν μπορούσες και δεν μπορείς να αφουγκραστείς τον φτωχό, τον άνεργο, τον τίμιο που κερδίζει σκληρά, με κόπο και ιδρώτα το ψωμί του.
-Από είκοσι ετών είσαι «ΤΡΟΦΙΜΟΣ» πολιτικών αντιμισθιών.
-Καιρός είναι λοιπόν αυτός ο λαός ο οποίος εσύ εξαπάτησες με την πολιτική σου συμπεριφορά και ενώ αυτοί σε είχανε τιμήσει με την ψήφο τους να σε στείλει να «ΚΩΛΥΣΕΙΣ» και κανένα ένσημο.
-Τέλος πρέπει να μάθεις ότι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δεν κρίνονται από τον τόπο καταγωγής τους αλλά από το πόσο ΕΝΤΙΜΟΙ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ, ΣΕΜΝΟΙ και ΩΦΕΛΙΜΟΙ είναι στην κοινωνία


Ο κος Χ# Ευαγγέλου περιφερόμενος στις άδειες πλατείες των οικισμών του Δήμου Τοπειρου με τον γνωστό «ΘΙΑΣΟ» του ως χειροκροτητές, κουρασμένος από τις τελευταίες ποινικές καταδίκες και την αποστροφή του κόσμου, τρομοκρατημένος από το ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ του κ. Θωμά Μίχογλου, ένας συνδυασμός που αποτελείται από σεμνούς, έντιμους, ανιδιοτελείς, αυτοδημιούργητους, συνεπείς και μορφωμένους ανθρώπους που έχουν ως κοινό όραμα να ανακόψουν τον κατήφορο, την χρεοκοπία του Δήμου να φέρουν την ανάπτυξη, το χαμόγελο στους πολίτες και να δημιουργήσουνε έναν Δήμο Πρότυπο.
Άνθρωποι αξιόλογοι από όλες της κομματικές και κοινωνικές ομάδες που έχουν κηρύξει πόλεμο κατά της πολιτικής διαπλοκής.
Με πείσμα είναι διατεθειμένοι να ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ τον εν ενεργεία Δήμαρχο με την συμπαράσταση των δημοτών, να σπάσουνε το «απόστημα» της πολιτικής συναλλαγής και της «εξωθεσμικής» διοίκησης στον Δήμο Τοπείρου.
Έχουν ως στόχο να ανατρέψουνε ένα «καθεστώς» που δυστυχώς εδώ και δώδεκα χρόνια εκτός από τις αντιμισθίες των «κολλητών» έχουν χωρίς ντροπή να προβάλουνε ως «ΜΕΓΑ» έργο στο διαφημιστικό τους φυλλάδιο της ντροπής, τις αναθέσεις και τις αόρατες παραλαβές έργων «ΜΑΪΜΟΥ – ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ» και τις εκδρομές, που εκτελούσαν V E R E S E .
Συκοφαντούνε, υβρίζουνε, συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου μας γιατί γνωρίζουνε πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν θα παίξουνε «ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ» όπως τόσα χρόνια κάνουνε αυτοί.
Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι που συκοφαντούνται είναι διατεθειμένοι να εξυγιάνουν τον προβληματικό αυτόν Δήμο από τις «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ».
Οραματίζονται ένα ΑΛΛΟΝ Δήμο πρότυπο και όχι να θυμίζει εγκαταλελειμμένη γη με τριτοκοσμική εικόνα
Ποιος φανταζότανε μετά από δώδεκα χρόνια ότι θα μπορούσε ένας Δήμαρχος που τιμήθηκε απλόχερα με την ψήφο της κοινωνίας του Δήμου τρις τετραετίες για να διαχειρισθεί πεντακόσια δισεκατομμύρια δραχμές περίπου προϋπολογισμό για να έχουν οι δημότες έναν Δήμο πρότυπο, ότι δεν θα ζητούσε συγνώμη από τους δημότες για το «πολιτικό έγκλημα» που έχει διαπράξει με το μηδενικό έργο, και την προκλητική «πολιτική συναλλαγή».
Σας θυμίζω κύριε Δήμαρχε της μηδενικής προσφοράς της διαχείρισης των αντιμισθιών των κολλητών, κύριε Δήμαρχε της «πολιτικής συναλλαγής». Κύριε Δήμαρχε της εξωθεσμικής διοίκησης ότι οι δημότες του Δήμου Τοπείρου με τίμησαν με την ψήφο τους και με έστειλαν δύο φορές στα έδρανα του Νομαρχιακού συμβουλίου Νομού Ξάνθης απλόχερα αλλά και δυο φορές πρώτο στα έδρανα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ξανθης.
Ευτύχισα ως ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ, να εκτελέσω με επιτυχία και να παραδώσω σε χρόνο ρεκόρ τα δυο μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στον Δήμο Τοπείρου τους αναδασμούς Αβάτου και Μαγγάνων και είμαι πολύ περήφανος για αυτό που πρόσφερα.
Έδωσα μάχες ως Νομαρχιακός, ως Αντινομάρχης και ως Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. Ξανθης. Με πείσμα, αγάπη και ανιδιοτέλεια για τους ανθρώπους που δεν με τίμησαν αλλά και για αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Πάντα ήμουνα δίπλα στην κοινωνία με συνέπεια και μαχητικότητα.



Πρέπει να μάθεις «ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ – ΑΝΕΡΓΕ» και «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ» ΔΗΜΑΡΧΕ ότι κατάγομαι από φτωχή οικογένεια και είμαι περήφανος για αυτό.

Έδωσα και συνεχίζω να δίνω μάχες στην ζωή μου δουλεύοντας σκληρά για σαράντα ολόκληρα χρόνια και έμαθα να τιμώ και να εκτιμώ αυτούς που με εκτιμούν.
Κατανοώ το άγχος, την ανασφάλεια και τον φόβο που σε διακατέχει διότι δεν μπορούσες και δεν μπορείς να αφουγκραστείς τον φτωχό, τον άνεργο, τον τίμιο που κερδίζει σκληρά, με κόπο και ιδρώτα το ψωμί του.
Από είκοσι ετών είσαι «ΤΡΟΦΙΜΟΣ» πολιτικών αντιμισθιών.
Καιρός είναι λοιπόν αυτός ο λαός ο οποίος εσύ εξαπάτησες με την πολιτική σου συμπεριφορά και ενώ αυτοί σε είχανε τιμήσει με την ψήφο τους να σε στείλει να «ΚΩΛΥΣΕΙΣ» και κανένα ένσημο.
Τέλος πρέπει να μάθεις ότι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δεν κρίνονται από τον τόπο καταγωγής τους αλλά από το πόσο ΕΝΤΙΜΟΙ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ, ΣΕΜΝΟΙ και ΩΦΕΛΙΜΟΙ είναι στην κοινωνία την οποία υπηρετούν.
Δεν πειράζει στις 07 Νοέμβριου το βράδυ θα σου το μάθουν οι δημότες μια για πάντα.
Θα σου φωνάξουν δυνατά
ΝΑΙ στους ΣΥΝΕΠΕΙΣ,
ΝΑΙ στους ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ,
ΝΑΙ στους ΣΕΜΝΟΥΣ,
ΝΑΙ στους ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ,
ΝΑΙ στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ και τέλος ΝΑΙ στους ΩΦΕΛΙΜΟΥΣ.

ΟΧΙ στους ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΧΙ στους «ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ» των πολιτικών αντιμισθιών.
ΟΧΙ στους ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ
ΟΧΙ στις πολιτικές των αναθέσεων των έργων
ΟΧΙ στις πολιτικές των εξωθεσμικών διοικήσεων
Για να μην με κατηγορείς ότι δεν σου αναγνωρίζω τίποτα, με άριστα το 10 σου βάζω 11 για το θράσος μετά από δώδεκα χρόνια πολιτικής διαπλοκής και απραξίας να ζητάς την ψήφο της κοινωνίας ακόμη μια φορά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!

Στις 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ είμαι βέβαιος ότι θα τραπείς σε φυγή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!

Με τιμή
Μωραΐτης Στυλιανός
Υποψήφιος Δημοτικός Συμβουλος ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥτου ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Διασταύρωση Πολιτικών απόψεων στην τελική ευθεία

Κώστας Ζαγναφέρης και Φώτης Καραλίδης, οι δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, μιλάνε για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, μέσα από την ΦτΞ

Διασταύρωση Πολιτικών
απόψεων στην τελική ευθεία

Και οι δύο είναι γνωστοί και αγαπητοί στην κοινωνία της Ξάνθης. Η πολιτική διαδρομή τους στα κοινά του τόπου, μακρά και με μεγάλη προσφορά. Σήμερα διασταυρώνουν τα πολιτικά τους ξίφη, καθώς διεκδικούν από αντίπαλα στρατόπεδα ο καθένας, την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Ο λόγος για τους κυρίους Κώστα Ζαγναφέρη και Φώτη Καραλίδη. Ο πρώτος συστρατεύεται με το τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Παυλίδη που έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αν και ανεξάρτητος συνδυασμός από κομματικές ταμπέλες και ο δεύτερος με τον κύριο Άρη Γιαννακίδη, που υποστηρίζεται από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Στην συνέντευξη που παραχωρούν στην ΦτΞ μιλάνε για τις επικείμενες εκλογές, τα σχέδια και τα οράματα τους για την Περιφέρεια, αφήνοντας ο καθένας το δικό του πολιτικό στίγμα.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, τι θα κριθεί στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ο Καλλικράτης, το μνημόνιο, η κυβέρνηση ή τα πολιτικά πρόσωπα που διεκδικούν την Περιφέρεια, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης επισημαίνει πως:
«Θα κριθούν τα πάντα. Ξεκίνησαν σαν αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως υποστήριζε ο πρωθυπουργός. Η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το θέμα του μνημονίου, για να καταλάβει ο κόσμος τι θα ακολουθήσει εάν δεν κερδίσουμε. Σύρθηκε ο κύριος Γ. Παπανδρέου, καθώς δεν του έβγαιναν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτή την στιγμή εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία για το μνημόνιο, απειλώντας με νέες εκλογές, πράγμα απαράδεκτο!
Πιστεύω, ότι, επειδή ο κόσμος έχει μπερδευτεί, θα πάνε να ψηφίσουν και αντιμνημονιακά. Κάποιοι, βέβαια, θα ψηφίσουν Καλλικρατικά. Ενώ, κάποιοι άλλοι θα πάνε να ψηφίσουν, γιατί υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους πιστεύουν. Τέλος, κάποιοι άλλοι θα πάνε να ψηφίσουν, γιατί έχει τεθεί το ερώτημα Γιαννακίδης ή Παυλίδης. Προφανώς. Εάν τεθεί αυτό το ερώτημα, τότε κατά κράτος νικάει ο Παυλίδης».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, γιατί θεωρεί σίγουρη και δεδομένη την νίκη του κυρίου Γ. Παυλίδη στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης αναφέρει ότι, «Είμαι σίγουρος, γιατί ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά. Έχουμε μεράκι για τον τόπο μας. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους υπόλοιπους Νομούς, είναι τα ίδια με της Ξάνθης. Το κυριότερο, ο κύριος Παυλίδης έχει δείξει δείγματα γραφής. Τον ξέρουμε ως Νομάρχη στην Ξάνθη δώδεκα χρόνια. Έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και η επιλογή του θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».
Στην ίδια ερώτηση, τι θα κριθεί δηλαδή στις επικείμενες εκλογές, ο κύριος Φ. Καραλίδης υπογραμμίζει τα κάτωθι:
«Καταρχήν, θέλω να επισημάνω, ότι αυτή την στιγμή, ο κόσμος είναι πάρα πολύ απογοητευμένος και έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα και την πολιτική γενικότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απαξιώσει τα κόμματα, να υπερβεί τα κομματικά ταμπού και να πάει πλέον σε επιλογές προσώπων που στην τοπική κοινωνία είναι καταξιωμένα, δεν έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα ή η ηθική τους είναι τέτοια, που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Κατά συνέπεια, οι επικείμενες εκλογές, μέσα από τέτοιες επιλογές γίνονται αυτοδιοικητικά καθαρά τοπικές εκλογές. Σε δεύτερη φάση, ο ψηφοφόρος βάζει τις όποιες απογοητεύσεις ή τις όποιες πικρίες του, σχετικά με τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές».
Σε ερώτηση τι θα σημαίνει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση για την δική μας Περιφέρεια στις ερχόμενες εκλογές, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης επισημαίνει ότι:
«Σίγουρα, η διοικητική μεταρρύθμιση σχεδιάστηκε με αρκετή προχειρότητα και καθυστερημένα. Εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος ως ένσταση, γιατί δεν την έκανε η Νέα Δημοκρατία; Η Νέα Δημοκρατία είχε εξασφαλίσει τους πόρους και όπως είχαμε πει, χρειάζονταν πόροι πέντε δισεκατομμυρίων. Το ΠΑΣΟΚ δεν τους εξασφάλισε και κάθε τόσο αφαιρεί αρμοδιότητες πηγαίνοντας τες στην κεντρική εξουσία.
Κάτι άλλο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε. Μιλούσαμε για έξι-επτά περιφέρειες, που έγιναν δεκατρείς. Εδώ επισέρχεται ο παράγοντας των ρουσφετιών».
Ενώ, σύμφωνα με τον Φ. Καραλίδη, «η νέα διοικητική μεταρρύθμιση δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να σκεφτούμε με συμπληρωματικότατα στον κάθε Νομό. Να σχεδιάσουμε δηλαδή έργα, όπου το ένα έργο θα συμπληρώνει το άλλο στον κάθε Νομό. Δεν θα δημιουργηθούν αντιθέσεις. Θα αρθούν ανισότητες που υπήρχαν μεταξύ μειονεκτικών περιοχών και περιοχών που ήταν στην πεδιάδα. Θα αρθούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των Νομών και οι τοπικιστικές αντιλήψεις τις οποίες δημιουργούσαν οι αυτοδιοικητικοί και κυρίως οι άνθρωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Εκεί μέσα από εγωισμούς, προσωπικές θέσεις, αλαζονικές πολλές φορές συμπεριφορές- μεγαλοϊδεατισμούς, δημιουργούνταν αυτές τις αντιθέσεις. Αυτό το πράγμα το εξαλείφει ο Καλλικράτης. Εμείς απαντάμε σε αυτή την περίπτωση με το σύνθημά μας, -Για να πάψουν να μας διαιρούν, αφαιρούμε αντιθέσεις, προθέτουμε δυνάμεις, πολλαπλασιάζουμε αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προεκλογικού προγράμματος, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης επισημαίνει ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα που αναφέρεται κατά τομείς. Στον τομέα υποδομών μέλημα πρώτο Δρόμος επικοινωνίας σε κάθε χωριό, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση με το κέντρο. Οι κάθετοι άξονες που πρέπει να γίνουν. Τουριστική ανάπτυξη, αναμόρφωση των παραλιών. Αξιοποίηση του ορεινού όγκου. Κίνητρα για να γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες, γιατί ο τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να αναπτυχθεί. Πάταξη της γραφειοκρατίας, διότι δεν έχει προηγούμενο. Για να ανοίξει κάποιος ένα μαγαζάκι θέλει άπειρα χαρτιά. Αξιοποίηση του αναξιοποίητου στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας, των Νομαρχιών με αξιοκρατικά κριτήρια. Κίνητρα για την Θράκη. Να πιέσουμε για να ψηφιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο αναπτυξιακός νόμος, διότι, καλώς ή κακώς, οι αναπτυξιακοί νόμοι βοηθούσαν τόσα χρόνια το “επιχειρείν”.
Δύο άλλοι βασικοί τομείς, που είναι υπεύθυνοι για την ανεργία στον Νομό. Ο τομέας των κατασκευών και ο τομέας της γεωργίας. Εδώ πρέπει να γίνουν σοβαρές και άμεσες τομές. Η περιοχή μας έχει ένα χαρακτηριστικό, μεγάλο ποσοστό ασχολείται με την οικοδομή. Αυτή την στιγμή η οικοδομή έχει φτάσει στο ναδίρ. Άμεση προτεραιότητα, μέσω τουλάχιστον των δημοσίων επενδύσεων, να γίνουν κάποια έργα. Να δοθούν κίνητρα για πρώτη κατοικία, ώστε να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής. Η τόνωσης της γεωργίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, να πάμε σε άλλες μορφές γεωργίας και να σταματήσει να βασίζεται ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος μόνον στις επιδοτήσεις.
Προτεραιότητες η γεωργία, η κτηνοτροφία, η οικοδομή, ο τουρισμός και με την βοήθεια της κεντρικής διοίκησης, οι επενδύσεις».
Στην ίδια ερώτηση, ο κύριος Φ. Καραλίδης επισημαίνει με έμφαση, ότι «το πρόγραμμά μας το καταθέσαμε σε μια τοποθέτησή μας την Παρασκευή, 29 του μήνα, όπου έγιναν οι προγραμματικές μας εξαγγελίες και το κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό της Ξάνθης και ευρύτερα της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια μας είναι διεθνής κόμβος και ελκυστικός προορισμός. Πρέπει να υπάρχουν υποδομές και προσπελασιμότητα, για να δημιουργηθεί η προηγούμενη προϋπόθεση, δηλαδή διεθνής κόμβος. Οι φυσικοί και οι ενεργειακοί πόροι. Το παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να δράσει και να λειτουργήσει μέσα στην Περιφέρειά μας. Η επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της απασχόλησης. Η ποιότητα ζωής και η κοινωνική αλληλεγγύη. Ο σχεδιασμός με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Η καινοτομία και πάνω από όλα ο σεβασμός στα ήθη, στα έθιμα και στις δράσεις των όποιων ομάδων δρουν και λειτουργούν μέσα στην Περιφέρειά μας. Γενικότερα δηλαδή επενδύουμε στον πολιτισμό σαν βασικό κομμάτι δράσης της Περιφέρειας μας.»
Σε ερώτηση αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις, ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει μια μικρή κυβέρνηση, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης τονίζει ότι «η Περιφέρεια έρχεται να εφαρμόσει τα νομοθετήματα που έρχονται από την Αθήνα. Όταν αυτά που θα έρχονται ενάντια στην ανάπτυξη, θα πρέπει να μας βρουν όλους, Περιφέρεια, αντιπολίτευση, συμπολίτευση, φορείς, αντίθετους.
Ερχόμαστε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Πολλές φορές η κεντρική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ελέγχει το σύστημα, θα έρχεται σε σύγκρουση, διότι πάντα οι κυβερνήσεις θέλουν να ελέγχουν. Άρα, εκεί πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αντίθετοι. Ήδη, για δικό τους όφελος, πριν ένα μήνα, πήραν από τις περιφέρειες την αρμοδιότητα για την Εγνατία και την εντάξανε στην κεντρική διοίκηση. Πιστεύω, ότι θα γίνονται και άλλες τέτοιες κινήσεις από τις κυβερνήσεις.
Ένα άλλο στοιχείο που θέλω να επισημάνω: Πρέπει να εξαλειφθούνε κάποιες τοπικιστικές συγκρούσεις μικροσυμφερόντων, όπως είχαμε στο παρελθόν Ξάνθης – Κομοτηνής ή Ξάνθης – Καβάλας. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για έναν σκοπό, την ανάπτυξη της περιοχής μας».
Στην ίδια ερώτηση ο κύριος Φ. Καραλίδης, αναφέρει πως «σίγουρα, οι Καλλικρατικοί σχηματισμοί, μέσα από την αιρετή περιφέρεια, δίνουν την δυνατότητα του αναπτυξιακού κομματιού, ώστε να το διαχειριστεί η τοπική κοινωνία. Σε εκείνο το κομμάτι έχει την απόλυτη προτεραιότητα και την απόλυτη στάθμευση η Περιφέρεια. Δηλαδή, να το ελέγξει, να το διαχειριστεί και να το προωθήσει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δεν είναι όμως με την απόλυτη στενή έννοια της κυβέρνησης, γιατί το περιφερειακό συμβούλιο δεν νομοθετεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες. Το κυρίαρχο κομμάτι για μας είναι η ανάπτυξη. Αυτό διαχειρίζεται, σκέφτεται, διαβουλεύεται, σχεδιάζει και το πραγματοποιεί η αιρετή περιφέρεια. Σε αυτή την λογική είναι η τοπική κυβέρνηση, γιατί σκέφτεται περιφερειακά, πράττει τοπικά. Σίγουρα, όπως λέει στην αρχή ο Νόμος του Καλλικράτη 3870, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι απόλυτα ταυτισμένες με το ευρωπαϊκό και το κρατικό δίκαιο».
Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί ισχυρό αντίπαλο τον συνδυασμό που έρχεται απέναντι στις επικείμενες εκλογές, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης τονίζει ότι «όλοι οι συνδυασμοί είναι ισχυροί, κάνουν τον αγώνα τους, έχουν το πρόγραμμα τους. Πιστεύω, όμως, ότι θα είμαστε οι νικητές».
Ο κύριος Φ. Καραλίδης για το ίδιο θέμα απαντάει ότι «ο κάθε συνδυασμός και με βάση αυτόν θα κριθεί από τον κόσμο. Μπορώ να μιλήσω μόνον για τον δικό μας συνδυασμό, ο οποίος αποτελείται από άτομα νέα και καταξιωμένα στην κοινωνία, τον επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο, αλλά και με διαχρονική συμμετοχή στα κοινά. Κατά συνέπεια, είναι πρόσωπα τα οποία έχουν όρεξη και μεράκι. Δεν είναι κουρασμένα. Ενώ κάποια άλλα πρόσωπα από το άλλο ψηφοδέλτιο έχουν κουράσει. Ψάξτε να δείτε πόσοι συνταξιούχοι υπάρχουν στο ένα ψηφοδέλτιο και πόσοι είναι στο άλλο. Χωρίς να θέλω να καταδικάσω την κοινωνική τάξη των συνταξιούχων, θα πω, ότι, ο συνταξιούχος είναι αυτός που έχει μεν χρόνο, αλλά είναι κουρασμένος από πολλά πράγματα. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, κυρίως, στον επαγγελματικό του τομέα. Όταν ο επαγγελματικός του τομέας, που είναι η δράση, η καθημερινότητα, η ζωντάνια, έχουν σταματήσει, τότε, νομίζω οι δυνατότητες και η όρεξη και η προσφορά μηδενίζονται».
Παράλληλα, ο κύριος Φ. Καραλίδης σπεύδει να αναφερθεί στον υποψήφιο Περιφερειάρχη με τον οποίον συστρατεύεται, τον κύριο Α. Γιαννακίδη, τονίζοντας ότι «ο Άρης Γιαννακίδης είναι ένα πρόσωπο, το οποίο πολιτεύεται στην αυτοδιοίκηση και δη στο δεύτερο βαθμό της εδώ και δεκαέξι χρόνια. Υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος με αποτέλεσμα να του καταχωρηθεί η θέση του αναπληρωτή Νομάρχη για αρκετό χρονικό διάστημα. Πέραν αυτού, υπήρξε Αιρετός Νομάρχης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να καταγράψουν τα ποσοστά των κομματικών του επιλογών, δηλαδή το κόμμα το οποίο τον στήριζε. Να θυμίσω απλώς, ότι στις τελευταίες εκλογές ο Άρης Γιαννακίδης άγγιξε ένα ποσοστό πάνω από 60% στον Νομό του, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει αποδοχή, έχει αναγνωρισιμότητα των έργων και των δράσεων του. Απεναντίας, θέλοντας να βάλουμε στον αντίποδα μια κριτική για τον δικό μας Νομάρχη. Σκεφτείτε, ότι η επιλογή του και η νίκη του προήλθε μέσα από ήττα στον Νομό. Εξελέγην Νομάρχης, γιατί κέρδισε στην διευρυμένη και όχι γιατί ήταν πρώτος στον Νομό. Το 1998 πρώτος στον Νομό ήταν ο κύριος Σαλτούρος με 54% και ο κύριος Παυλίδης κοντά στο 40%, αλλά έγινε Νομάρχης χάριν του Νόμου και όχι του Νομού. Και στις τελευταίες εκλογές που θεωρεί ότι κατάφερε μεγάλη και περίτρανη νίκη, νομίζω, ότι αυτή οφειλόταν σε άλλες παραμέτρους και όχι στο έργο που είχε κάνει στην δράση και στην διοίκηση μέσα στην Νομαρχία.
Θα πρέπει να δούμε και ένα άλλο στοιχείο, οι εξαγγελίες δώδεκα χρόνων δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε μια και θα σας αναφέρω επιγραμματικά. Θυμηθείτε το έργο της Γκέρινγκ, της ιδιοκτησίας της Νομαρχίας απέναντι από το ΙΚΑ, για ένα μεγάλο Διαβαλκανικό πολιτισμικό κέντρο με υπόγειο πάρκινγκ οκτακοσίων θέσεων. Δεν έχει γίνει. Θυμηθείτε το αθλητικό κέντρο στον Λειβαδίτη, δεν έχει γίνει. Θυμηθείτε το αρδευτικό, έτσι όπως εξαγγέλθηκε εξαρχής και τι κατάληξη είχε. Θυμηθείτε το κομμάτι του κάθετου άξονα. Έγινε μια τουριστική ατραπός, η οποία μόνον αρνητικά προσέθεσε στον Νομό μας και όχι θετικά. Θυμηθείτε τις μεγαλοϊδεατίστικες απόψεις του για περιμετρικούς δακτυλίους των εκατό- εκατόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη της Ξάνθης. Ούτε στην Αττική ή την Θεσσαλονίκη δεν γίνονται τέτοιες επενδύσεις. Να αναφέρω χιλιάδες άλλα ζητήματα τα οποία μείνανε μη πραγματοποιήσιμα ή εξαγγελθέντα και ποτέ υλοποιηθέντα έργα. Γενικώς, ήταν ένας Νομάρχης του «θα»».
Μιλώντας σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης επισημαίνει ότι, «γενικά ο κόσμος έχει μια απαξίωση προς τους πολιτικούς, προς την κάθε μορφή πολιτικής και λογικά, θα έλεγα. Τώρα τελευταία, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ενεργοποιείται. Πιστεύω, ότι ο κόσμος θα συμμετάσχει στις εκλογές. Το μόνο αρνητικό είναι, ότι για το θέμα των περιφερειών είναι εντελώς ανενημέρωτος και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ρίξει το βάρος στις δημοτικές εκλογές, γιατί θεωρεί ότι τον αφορούν πιο άμεσα. Όσο πλησιάζει η ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα αυξηθεί σημαντικά».
Αναφερόμενος παράλληλα στα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των συνεργατών του, των περιφερειακών συμβούλων Ξάνθης, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης αναφέρει ότι «όσον αφορά τα μέλη του συνδυασμού μας, προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, όλες τις τάξεις και όλο τον Νομό γεωγραφικά, γιατί υπάρχουν πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Κάναμε μια επιλογή που καλύπτει όλο τον Νομό. Έχουμε και τέσσερις αξιόλογους μουσουλμάνους που εκπροσωπούν τους ομόθρησκούς τους» και προσθέτει με έμφαση ότι «από την 1 Ιανουαρίου που θα αναλάβουμε, θα χρειαστεί δουλειά, δουλειά και άλλη μια φορά δουλειά».
Σε ερώτηση, αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα συμβάλει στην αποκέντρωση και επομένων στην “ανεξαρτητοποίησης” της περιφέρειάς μας από το “κράτος” των Αθηνών, ο κύριος Κ. Ζαγναφέρης επισημαίνει ότι «αυτό είναι το ζητούμενο και ο βασικός λόγος που σχεδιάστηκε ο Καλλικράτης. Εξαρτάται, βέβαια, από τους πόρους, από την χρηστή διοίκηση και πάνω από όλα από αυτούς που θα εκλεγούν. Κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν προς αυτό το σκοπό. Γι’ αυτό σας λέω ότι ο συνδυασμός μας έχει προβάδισμα.
Θεωρώ, ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και την πρώτη Κυριακή θα είμαστε νικητές».
Ενώ, ο κύριος Φ. Καραλίδης επισημαίνει, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ότι «η αυτοδιοίκηση γενικότερα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και πρέπει να είναι έξω από τις κατευθυντήριες γραμμές της όποιας κεντρικής κυβέρνησης, γιατί ο αυτοδιοικητικός άνθρωπος θα πρέπει να ακούει, να συζητά, να διαβουλεύεται για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας με τους δικούς του ανθρώπους. Να μην βάζει την κομματική του ταμπέλα ή την κομματική του ταυτότητα μέσα από το πολιτικό κόστος ή την προσωπική αντιπαράθεση με την κεντρική διοίκηση. Εμείς λοιπόν στις βασικές μας αρχές, όταν εξαγγείλαμε το πρόγραμμα μας επί των βασικών αρχών και των δράσεών μας, τοποθετηθήκαμε και δηλώσαμε ότι θέλουμε να είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε μια ανεξάρτητη περιφερειακή αυτοδιοίκηση χωρίς τις εξαρτήσεις του κεντρικού αθηναϊκού κράτους και θα επιβάλουμε ή θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα των τοπικών ζητημάτων σε σχέση με την όποια αντιπαράθεση με την κεντρική διοίκηση, όποια και αν είναι αυτή».