Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 6.11.2010


Η αλλαγή στον Δήμο Τοπείρου είναι επιτακτική ανάγκη

Με όρεξη για δουλειά και μεράκι για τον τόπο ο Θωμάς Μίχογλου και οι συνεργάτες του έχουν ριχτεί στον εκλογικό αγώνα με μεγάλη επιτυχία και ευρεία αποδοχή από τους κατοίκους του Δήμου Τοπείρου



Η αλλαγή στον Δήμο Τοπείρου

είναι επιτακτική ανάγκη


Το αδιαχώρητο έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην έδρα του Δήμου Τοπείρου, στο Εύλαλο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Δημάρχου της περιοχής, Θωμά Μίχογλου.

Πλήθος κόσμου από όλους τους οικισμούς του Δήμου έφτασε για να συνταχθεί στο πλευρό του αυριανού Δημάρχου Τοπείρου και να δηλώσει με την ισχυρή παρουσία του την αντίθεση στην πολιτική που ακολουθήθηκε τόσα χρόνια από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Με σύνθημά του το «Φτάνει πια», ο Θωμάς Μίχογλου και οι συνεργάτες του διεκδικούν την πρωτιά στον Δήμο Τοπείρου, με μεγάλη επιτυχία και με ευρεία αποδοχή από τους κατοίκους του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πλαισιώθηκε από σημαντικά πολιτικά στελέχη της Ξάνθης, που με την σειρά τους δήλωσαν «παρών» στον αγώνα του Θ. Μίχογλου για αλλαγή στον Τόπειρο.

Ο τελευταίος ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από το ενθουσιώδες πλήθος. Μέσα από τον λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία του νικηφόρου, όπως χαρακτήρισε τον συνδυασμό του, εστιάζοντας στα προβλήματα που συνάντησε. Η αλαζονική στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής που είχε επαναπαυτεί στην ασφάλεια που της παρείχαν οι ζεστές “καρέκλες” στον Δήμο Τοπείρου, αντιμετώπισε απαξιωτικά τον αγώνα που ξεκίνησε ο Θ. Μίχογλου, θεωρώντας ότι το κατεστημένο που έχτισε τόσα χρόνια δεν μπορεί να γκρεμίσει.

Ο Θωμάς Μίχογλου, με πείσμα, όραμα και όρεξη για προσφορά, κατάφερε να συσπειρώσει τους κατοίκους του Δήμου γύρω του και να δημιουργήσει μια δυναμική χωρίς προηγούμενο στον Τόπειρο.

Όπως συμπλήρωσε, είναι υποχρέωσή του, για την ευημερία του τόπου και το κοινό καλό όλων των κατοίκων, η νίκη στις 7 του Νοέμβρη.

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου, επισήμανε με έμφαση την απραξία και αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αλλαγής για τον τόπο και τους κατοίκους του, αφού όλα τα πλεονεκτήματα του Τοπείρου έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα. Ενώ, θαυμάσιο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής έχει μείνει αναξιοποίητο.

Όμορφες παραλίες σε παρακμή, ανύπαρκτα έργα υποδομής και ανάπτυξης, ανεκμετάλλευτα, πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο Νέστος, οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα μειονοτικά χωριά, φύλακες της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας, είναι μερικά ΜΟΝΟΝ από τα μελανά σημεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου.

Όπως επισήμανε παράλληλα ο Θ. Μίχογλου, μέσα από τις περιοδείες και ομιλίες που πραγματοποιεί σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, έχει αναλύσει το πρόγραμμά του και τα προβλήματα του κάθε οικισμού χωριστά. Εξάλλου είναι γνωστή η αγωνία του για τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε όλη του την ζωή. Έναν τόπο που κατά γενική ομολογία έχει μείνει εντελώς αναξιοποίητος και ανεκμετάλλευτος, βορά των προσωπικών συμφερόντων, της κακοδιαχείρισης και την σπατάλης χρόνων της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, επισημαίνοντας το χρέος που του έχει δημιουργήσει η σημερινή δημοτική αρχή. Ένα χρέος τόσο μεγάλο και τραγικό που για εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ, έχει γίνει κατάσχεση από την Εφορία περιουσιακών δικαιωμάτων του Δήμου. Ενώ, είναι καταιγιστικές οι καταγγελίες ανθρώπων που δούλεψαν για τον Δήμο και δεν μπορούν να εισπράξουν τα λεφτά τους μέχρι σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί δε και η πλατεία που έγινε στα Μάγγανα, η οποία από τριακόσιες δώδεκα χιλιάδες ευρώ, έφτασε με την βοήθεια κάποιων μέσω των συμβάσεων τις επτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Αυτά βέβαια είναι μερικά μόνον παραδείγματα της πολιτικής που ακολούθησε η σημερινή δημοτική αρχή.

Στο τέλος ο Θ. Μίχογλου παρουσίασε για άλλη μια φορά τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους, για τους οποίους, όπως τόνισε, αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος, γιατί έχουν όρεξη για δουλειά και μεράκι για τον τόπο τους.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Στον Κόσμο που στηρίζει τον Θ. Μίχογλου έμεινε το μάτι των υποψηφίων του Χατζηευαγγέλου, με τον Ντίνο Μαλάκη να εκτίθεται ανεπανόρθωτα:


Είδαν και αποείδαν οι του Χατζηευαγγέλου υποψήφιοι αυτές τις ημέρες με τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου και αποφάσισαν να βρουν τρόπο να τον πολεμήσουν. Βγήκε λοιπόν εχθές ο υποψήφιος του κυρίου Χατζηευαγγέλου Ντίνος Μαλάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή και είπε πως, τα δυο τρίτα του κόσμου που μαζεύονται στις συγκεντρώσεις Μίχογλου, είναι ψηφοφόροι του νυν Δημάρχου. Επειδή όμως ο Ντίνος Μαλάκης, αν και φίλος, λογαριάζει χωρίς τον Ξενοδόχο, του αφιερώνω την φωτογραφία των δυο τρίτων, από οπαδούς του Χατζηευαγγέλου, έτσι για να έχει να Θυμάται. Γεια σου ρε Γιώργο Ντίνα 2/3 των ψηφοφόρων του Χατζηευαγγέλου.

Εκτέθηκε ο Ντίνος Μαλάκης λέγοντας πως ο Ν. Πραφτσιώτης στηρίζει Χατζηευαγγέλου, αφού ο δεύτερος τον διέψευσε:



Συνεχίζοντας το προεκλογικό παραλήρημα του ο Ντίνος Μαλάκης, υποψήφιος του Σ. Χατζηευαγγέλου, τόνισε με έμφαση εχθές σε ραδιοφωνική εκπομπή πως, ο Νίκος Πραφτσιώτης στα Μάγγανα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Σ. Χατζηευαγγέλου. Δυστυχώς όμως ο αγαπητός Ντίνος δεν μπόρεσε να χαρεί και πολύ με αυτά που είπε στον ραδιοφωνικό αέρα, γιατί ο Νίκος Πραφτσιώτης τηλεφώνησε στην ίδια εκπομπή και βγαίνοντας στον αέρα είπε τα ακόλουθα: έχω μια ψήφο και το που θα την δώσω είναι δικό μου θέμα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με φωτογραφίζει και να με κάνει υποστηρικτή. Εγώ ευχαριστώ τους κατοίκους των Μαγγάνων και του Τοπείρου, που τόσα χρόνια με στήριξαν με την ψήφο τους. Επέλεξα να είμαι εκτός των εκλογών και δεν χαρίζω τον εαυτό μου σε κανέναν. Κλείνοντας το θέμα Τόπειρος για σήμερα, θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα στον φίλο Ντίνο Μαλάκη, υποψήφιο του κυρίου Χατζηευαγγέλου και παρακαλώ να μου απαντήσει. Αληθεύει κύριε Ντίνο Μαλάκη πως, καταθέσατε ένσταση κατά της διαδικασίας που επιλέχθηκαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στον Τόπειρο, ή όχι;


Στο κόκκινο δουλεύουν τα επιτελεία των υποψηφίων για λίγες ακόμη ώρες:


Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου που οδηγεί στις κάλπες και τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν πάρει φωτιά. Τρέχουν και δεν φτάνουν να κλείσουν ακόμα και τις πιο μικρές χαραμάδες, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές και να τελειώνει η υπόθεση την Κυριακή. Το κλίμα είναι ήρεμο στην Ξάνθη και όλοι εύχονται να μην συμβεί τίποτε το οποίο θα φέρει διχασμό στην κοινωνία, καθώς η Ξάνθη είναι μικρή και όλοι μας λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε καλά.


Ψηφίστε νέα, άφθαρτα και ακούραστα πρόσωπα, το χρειάζεται η Ξάνθη:

Λίγο πριν πάμε να ψηφίσουμε στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, όλοι μας χρωστάμε στον εαυτό μας μια χάρη. Η χάρη αυτή δεν έχει να κάνει σχέση με την επιλογή του να μην ψηφίσουμε, αλλά με το να ψηφίσουμε καταξιωμένα, άφθαρτα, νέα και πάνω από όλα ορεξάτα πρόσωπα. Η Ξάνθη δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εξαιτίας πολλών λόγων, έχει βαλτώσει και χρειάζεται σίγουρα μια δυνατή κλωτσιά, ώστε να ξεκινήσουμε την αναπτυξιακή πορεία. Ψηφίζοντας νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν στόχο το να πλουτίσουν, αλλά το να προσφέρουν, πιστεύω πως συμβάλλουμε και εμείς με ένα λιθαράκι, στο να πάει η Ξάνθη μας μπροστά.


Τους τσάκωσαν στα πράσα να εξαγοράζουν ψήφους, αλλά δυστυχώς τους ξέφυγαν. Το μεγαλύτερο ψέμα ορισμένων εκλεγμένων, είναι ότι τους εκλέγει ο λαός, αφού στην πραγματικότητα εκλέγονται μοιράζοντας χρήμα:

Μια καθόλου περίεργη υπόθεση για τις ημέρες που διανύουμε, απασχόλησε το βράδυ της Πέμπτης την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και την επίλεκτη ομάδα ΔΙΑΣ, όταν μια καταγγελία έκανε λόγο για εξαγορά ψήφων στο Πούρναλικ. Οι Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ παρενέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να πιάσουν αυτούς οι οποίοι μοίραζαν χρήμα, επειδή οι δράστες διέφυγαν μέσα στα σκοτεινά στενά της περιοχής. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι: Πρώτον, η ψήφος η δική μας έχει υποδεέστερη αξία από την ψήφο των ανθρώπων που ζουν σε χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Δεύτερον, Οι άνθρωποι που κατά καιρούς λένε πως εκλέγονται με την ψήφο του λαού, μας λένε παραμύθια και Μ….ες, αφού εκλέγονται με τα λεφτά που μοιράζουν και την εξαγορά ψήφων. Τρίτον, αυτοί οι οποίοι μοιράζουν χρήμα για να εκλεγούν, είναι τόσο ανεγκέφαλοι, για να μην πω ηλίθιοι, αφού με της πρακτικές τις οποίες λειτουργούν σε κάθε εκλογική περίοδο, έχουν φτάσει την κατάσταση σε αυτό το χαμηλό επίπεδο.