Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 12/10/2010




Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παρουσίαση Έργου δωδεκαετίας από τον Νεοδημοκράτη Γ. Παυλίδη και του Ανεξάρτητου συνδυασμού με την στήριξη της ΝΟΔΕ Ξάνθης, αλλά και της Ρηγίλλης:
Παρουσίασε εν συντομία το έργο της δωδεκαετούς θητείας του το βράδυ τις Κυριακής ο Νομάρχης Ξάνθης, ανατρέποντας τα, μέχρι εκείνη την στιγμή, προγνωστικά που μιλούσαν για μια πολύωρη και κουραστική εκδήλωση. Αφού ο κύριος Παυλίδης μίλησε για όσα κατάφερε η Νομαρχία Ξάνθης να πράξει μέσα στα δώδεκα χρόνια, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε, έκλεισε την πρώτη προεκλογική του εκδήλωση παρουσιάζοντας τόσο τους κατά περιοχές Αντιπεριφερειάρχες, όσο και τους υποψήφιους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του στην Ξάνθη.

Άψογος ο Κ. Ζαγναφέρης στην πρώτη μετά από καιρό δημόσια τοποθέτηση και εμφάνισή του:


Έλειψε για αρκετό καιρό από τις δημόσιες εμφανίσεις, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε από πολλούς χωρίς λόγο. Ο Κ. Ζαγναφέρης αν και αρκετά παρορμητικός στις κατά καιρούς αποφάσεις του, πραγματοποίησε μια άψογη εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση του Ανεξάρτητου Γ. Παυλίδη, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πως έκαναν μεγάλο λάθος που τον κακοχαρακτήριζαν, ξεχνώντας για τους δικούς τους λόγους, πως ο Κ. Ζαγναφέρης όταν έπρεπε, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε τα πράγματα με το όνομά τους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Την εποχή που ο Κόσμος έκανε δεύτερο σπίτι του το φεγγάρι και τα πάντα εξαρτώνται από την τεχνολογία, κάποιοι κάνουν λόγο για ατμομηχανές:
Δεν ξέρω ποιος βοήθησε τον Νομάρχη Ξάνθης να γράψει τον λόγο του ή αν τον έγραψε ο ίδιος χωρίς βοήθεια, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο, να ακούω στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας, να γίνεται λόγος για ατμομηχανές. Θα πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, γιατί όταν πραγματοποιούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θα πρέπει να ξέρουν πως σε αυτές παραβρίσκονται και άνθρωποι που γνωρίζουν το τι ακούνε και δίνουν προσοχή στα όσα λέγονται και όχι μόνο χειροκροτητές. Είπε ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης και υποψήφιος Ανεξάρτητος Περιφερειάρχης, πως «ο Τουρισμός είναι μια από τις ατμομηχανές της ανάπτυξης» και ειλικρινά με εξέπληξε, γιατί δεν ξέρω να υπάρχει τουρισμός στην περιοχή μας όπως θα έπρεπε, όπως επίσης γνωρίζω πως και ο ίδιος είναι γνώστης της τεχνολογίας, αλλά και πολλοί από τους παραβρισκόμενους, οπότε θεωρώ πως υπέπεσε σε ατόπημα και αυτά θα πρέπει να τα προσέχει, εκτός και αν θεωρεί πως η Περιφέρεια μας μέχρι σήμερα, κινούνταν με ρυθμούς παλαιολιθικής εποχής (βλέπε, βοϊδάμαξες) και τώρα που έχει ήδη ανακαλυφθεί ο τροχός, με την βοήθεια της τεχνολογίας, θα περάσουμε στην νέα κινητήρια δύναμη, που ακούει στο όνομα ατμός.


Την Τετάρτη στο «Ζ» Palace, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανιδης παρουσιάζει το 80% του συνδυασμού του, ενώ το υπόλοιπο θα το παρουσιάσει στην Σταυρούπολη:
Μπορεί να αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τελευταία λόγω των προκλητικών συμπεριφορών ορισμένων εκ των συνεργατών του, όμως ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης έδειξε πως κατέχει αρκετή υπομονή και εμπειρία, αφού κατάφερε μέσα από τις δυσκολίες να καταρτίσει τον συνδυασμό του και να τον παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη σε γνωστό Ξενοδοχείο της πόλης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέσα από μια διακήρυξη αρχών και θέσεων, θα παρουσιαστεί το 80% του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη συμπεριλαμβανομένων των πεδινών τοπικών συμβουλίων και θα απομείνει η παρουσίαση ολόκληρου του συνδυασμού μαζί με τους υποψήφιους της Σταυρούπολης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εκεί τις επόμενες ημέρες.

Σίγουρη η δεύτερη Κυριακή για Περιφέρεια, σύμφωνα με τα επιτελεία των δυο υποψηφίων:
Μπορεί ορισμένοι αυτό το διάστημα να μιλούν για γκάλοπ, για δημοσκοπήσεις, για ρεύμα, όχι της ΔΕΗ βέβαια, αλλά του κόσμου, όμως το μοναδικό που είναι σίγουρο και αυτό εκφράζεται τόσο από φίλους και στενούς συνεργάτες, όσο και από αρκετά καλούς γνώστες των εκλογών, είναι πως και οι δυο υποψήφιοι για την Περιφέρεια με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στην δεύτερη Κυριακή. Λίγο το κλίμα, λίγο η αγανάκτηση του κόσμου η οποία θα ισούται με μεγάλη αποχή, λίγο το ότι και οι δυο υποψήφιοι διεκδικητές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μεγαλύτερο έργο από αυτό που μέχρι σήμερα έχουν να μας δείξουν και η ζυγαριά οδηγεί στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία θα επικρατήσει ο καλύτερος στα σημεία και όταν λέμε σημεία, εννοούμε όλες αυτές τις κρυφο-φανερές συμφωνίες που κατά καιρούς βλέπουμε να γίνονται, όταν το πράγμα οδηγείται στην δεύτερη Κυριακή.

Η πιο αξιοπρεπής εμφάνιση στον Τόπειρο αυτή του Θ. Μίχογλου, σύμφωνα με κατοίκους του Καποδιστριακο-Καλλικρατικού Δήμου:
Δεν ήθελαν τον Θωμά Μίχογλου, γιατί δεν είχε πέραση στην κοινωνία του Τοπείρου, αλλά τώρα άλλαξαν ρότα και έκαναν στροφή 180 μοιρών και τον στηρίζουν δυναμικά. Καθημερινά ο Θωμάς Μίχογλου και όλοι οι συνεργάτες του, χαίρουν τις εκτιμήσεως των Κατοίκων του Τοπείρου, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, προκαλώντας ρίγη τρόμου στην πλευρά του νυν Δημάρχου και εκ νέου Υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου. Δεν χρειάζονται τρελές συγκρίσεις για να καταλάβουν οι κάτοικοι της περιοχής του Τοπείρου πως, τόσα χρόνια η νυν Δημοτική Αρχή, τους στερούσε από απλά και μικρά έργα που θα έκαναν καλύτερη την ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση από πλευράς μειονότητας κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία τους θυμάται μόνο προεκλογικά. Αν οι κάτοικοι του Δήμου Τοπείρου δουν το τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, τόσο σε Άβδηρα όσο σε Βιστωνίδα και Σταυρούπολη, θα καταλάβουν από μόνοι τους πως τόσα χρόνια στερούνταν έργων αναπτυξιακής μορφής στην περιοχή τους και είμαι σίγουρος πως θα πράξουν αναλόγως. Εγώ δεν θα πω ότι ο Θ. Μίχογλου είναι καλύτερος από τον νυν Δήμαρχο, αλλά θα ζητήσω από τους κατοίκους του Τοπείρου να σκεφθούν το τι θα έπρεπε να τους παρέχει η νυν Δημοτική Αρχή και τι τους έδωσε μέχρι σήμερα.

Επίσκεψη βιτρίνας από την Αμερικανίδα Πρόξενο:
Προεκλογικά συνηθίζεται να επισκέπτονται την περιοχή μας Αμερικανοί, Εγγλέζοι και άλλων εθνικοτήτων Πρόξενοι, για εθιμοτυπικούς όπως αναφέρουν, λόγους, άσχετα αν κάποιοι από αυτούς το παρακάνουν με την εθιμοτυπία και φεύγουν από τα πεδινά με κατεύθυνση την ορεινή περιοχή του Νομού μας και σίγουρα όχι αυτήν της Σταυρουπόλεως. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχω δει κανέναν εκπρόσωπο άλλης χώρας να επισκέπτεται την περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης, αλλά παράλληλα έχω δει όλους αυτούς τους «σωτήρες» να επισκέπτονται τον Εχίνο, την Μύκη, τις Θέρμες, τον Κένταυρο και άλλα μειονοτικά χωριά, θαρρείς και η Σταυρούπολη ανήκει σε άλλον Νομό. Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου βέβαια, έγινε αποδεκτό αυτά τα χρόνια, τόσο από πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή μας, όσο και από τους πολιτικούς της αυτοδιοίκησης στον Νομό Ξάνθης, οι οποίοι όχι μόνο δεν έβγαλαν λέξη τόσα χρόνια, αλλά πολλές φορές ακολουθούσαν τους Πρόξενους στα Πομακοχώρια της Ξάνθης αποτελώντας μέρος της ακολουθίας τους.