Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 27.11.2010


Θέμα επιβίωσης οδηγεί συμπολίτες μας σε εύρεση τροφής από τα σκουπίδια

Θέμα επιβίωσης οδηγεί συμπολίτες μας

σε εύρεση τροφής από τα σκουπίδια


-Ληγμένα τρόφιμα από super markets, πεταμένα προϊόντα της λαϊκής αγοράς, το καθημερινό γεύμα για τους οικονομικά εξαθλιωμένους

-Σε άθλιους του ΔΝΤ μας μετατρέπει το μνημόνιο



Γιάννης Χατζόπουλος, Πρόεδρος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης:

«Αξιοπρεπείς συμπολίτες μας έρχονται τελευταία στιγμή στο παζάρι για να χτυπήσουν τις τιμές, αλλά και για να μαζέψουν προϊόντα που αφήνουμε, γιατί δεν έχουν εμπορική αξία, με σκοπό την κατανάλωσή τους»



Η Ελλάδα, αν και χώρα της αναπτυγμένης Δύσης, αντιμετωπίζει μεγάλη φτώχεια που διαρκώς παίρνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικότερες ανάγκες τους για την επιβίωση.

Δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις, όταν πολίτες της χώρας, οικογενειάρχες και νοικοκυραίοι, έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μαζεύουν ληγμένα προϊόντα από αυτά που πετάνε τα super markets, αλλά και προϊόντα που αφήνουν σε καφάσια οι έμποροι των λαϊκών αγορών, προκειμένου να τα καταναλώσουν.

Αν παλιότερα μόνον οι αθίγγανοι είχαν την τάση να ψάχνουν στα σκουπίδια σε αναζήτηση φαγώσιμων ειδών και άλλων χρήσιμων προϊόντων, σήμερα αρκετοί και από τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας, έχουν κάνει καθημερινότητά τους την εξεύρεση τροφίμων μέσα από χώρους που αυτά πετάγονται ως άχρηστα και χωρίς καμιά εμπορική αξία.

Το φαινόμενο δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και για περιοχές της ελληνικής επαρχίας όπως είναι και η Ξάνθη.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος Πωλητών της Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Γιάννης Χατζόπουλος, αξιοπρεπείς συμπολίτες μας έρχονται τελευταία στιγμή στο παζάρι για να χτυπήσουν τις τιμές, αλλά και για να μαζέψουν προϊόντα που αφήνουμε, γιατί δεν έχουν εμπορική αξία, με σκοπό την κατανάλωσή τους».


Το θέμα, όπως επισημαίνει, ο κύριος Γ. Χατζόπουλος, είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της δικής μας πόλης, αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα που ξαφνιάζει δυσάρεστα τους εμπόρους, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Ξάνθης.

Να σημειώσουμε δε, πως η λαϊκή αγορά της πόλης, το ξακουστό παζάρι της Ξάνθης, έχει υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα, σύμφωνα με αυτά που τονίζει με έμφαση ο κύριος Γ. Χατζόπουλος, εξαιτίας των άσχημων οικονομικών δεδομένων της εποχής. Η πτώση του τζίρου σε σχέση με άλλες χρονιές αγγίζει το 50 με 60% όσον αφορά το παζάρι της Ξάνθης.

Από την άλλη, το ΦΠΑ που έχει επιβληθεί στους εμπόρους των λαϊκών αγορών μέσα από την υποχρέωση τους να κόβουν αποδείξεις, έχει απορροφηθεί κατά 90% από τους ίδιους τους Πωλητές. Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις του κυρίου Γ. Χατζόπουλου, η εφαρμογή του μέτρου θα έχει ως τελικό στόχο τον καταναλωτή. Με βάση, λοιπόν, με αυτά που επισημαίνει ο τελευταίος, τον Φεβρουάριο, περίπου, οι έμποροι θα αναγκαστούν να κάνουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους, εξαιτίας του ΦΠΑ που τους έχει επιβληθεί, καθώς η διαφορά στις τιμές θα φανεί περίπου εκείνη την χρονική περίοδο.

«Η λαϊκή, όπως το λέει και η ίδια η λέξη, είναι ένας χώρος για τον λαό. Έτσι, όμως, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι παραδοσιακά χαμηλές τιμές της λαϊκής θα αυξηθούν, εξαιτίας των σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γ. Χατζόπουλος.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας ενταύθα: Επιτρέπεται αιρετοί στην Ξάνθη, τοποθετημένοι σε έμμισθες θέσεις, να παρατάνε τα γραφεία τους στις 12 το μεσημέρι και να πηγαίνουν είτε για Τσίπουρα είτε για Μπιρίμπα;


Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των φορέων του Νομού μας γνωρίζουν τι τους γίνεται ή απλά κάνουν τα στραβά μάτια στην απαράδεκτη πρακτική των συνεργατών που επιλέγουν, αλλά δεν ανέχομαι πλέον να πληρώνω ως φορολογούμενος Έλληνας, νταβατζηλίκι για τους ανίκανους και άχρηστους ανθρώπους, ντενεκέδες ξεγάνωτους τους έλεγε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολίτες νταβατζηλίκια και κάποιοι αντί να είναι στα πόστα τους, με την ανοχή των πολιτικών τους προϊσταμένων, να παίζουν χαρτιά ή να κάνουν ψώνια, να πίνουν καφέδες και τσίπουρα, στις 12 το μεσημέρι. Ισχύει το ωράριο για τους αιρετούς ή ο κάθε ένας λειτουργεί όπως του γουστάρει;

Να παρέμβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και η Εισαγγελία στο θέμα εγκατάστασης παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ξάνθη:

Εδώ όντως κάποιοι πλουτίζουν, παίζοντας με την δημόσια υγεία και επιτέλους θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα οι διωκτικές και Εισαγγελικές Αρχές της Ξάνθης. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κονομάν τρελά ποσά εις βάρος όλων μας και εμείς να καθόμαστε έτσι. Όλοι οι Ξανθιώτες έχουμε χρέος να καταγγείλουμε οποιαδήποτε κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει εγκατασταθεί σε ταράτσα οικοδομής και έχει πέσει στην αντίληψη μας. Η τιμωρία βέβαια θα πρέπει να βαρύνει και αυτόν που έδωσε την άδεια στις εταιρίες να εγκαταστήσουν παράνομα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες της οικοδομής και φυσικά να ελεγχτεί και το με τι αντίτιμο επετράπη αυτό.


Σε φανταστικό περιτύλιγμα το πακέτο του φετινού δώρου των Χριστουγέννων, με περιεχόμενο τις απολύσεις και τα λουκέτα:


Ναι, είναι πραγματικότητα και σίγουρα δεν κάνω πλάκα. Το φετινό δώρο τους Αϊ Βασίλη για τα Χριστούγεννα θα αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού μέχρι φέτος όλοι γνωρίζαμε πως αυτό αποτελεί τον δέκατο τρίτο μισθό. Φέτος λοιπόν ο Αι Βασίλης (Πρωθυπουργός της Ελλάδας ΓΑΠ) και οι συνεργάτες του καλικάντζαροι (Τροϊκάδες και ΔΝΤδες) μας φέρνουν ως δώρα Χριστουγέννων, απολύσεις σε πολλές επιχειρήσεις και λουκέτα σε ακόμα περισσότερες, επιδιώκοντας να γραφτούν τα Χριστούγεννα του 2010 με τα μελανότερα χρώματα στην Ιστορία της Χώρας μας. Άραγε ο κύριος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και οι συνεργάτες του, τι δώρα θα πάρουν στα παιδιά και τους συγγενείς τους; Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν και πάλι, την στιγμή που κανένας γονιός δεν μπορεί να σκεφθεί καν το δώρο σε παιδιά και συγγενικά του πρόσωπα, ούτε ως ένα μεγάλο παραμύθι.


Δεν ενδιαφέρονται ούτε οι μέτοχοι για την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης και την κατρακύλα της στον κατήφορο. Σε τι πόσο ανέρχεται το χρέος της εταιρίας σήμερα;


Ακυβέρνητο καράβι η αναπτυξιακή νομού Ξάνθης και το χειρότερο από όλα, είναι το μέλλον των εργαζομένων που κάποιοι τους έταξαν λαγούς με πετραχήλια, αλλά δυστυχώς τώρα το όνειρο έγινε εφιάλτης. Ο ωχαδερφισμός και η απραξία των διοικούντων της αναπτυξιακής έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και σίγουρα σε αυτό ευθύνη φέρουν και οι μέτοχοι της εταιρίας, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν στο πιλοτήριο της επιχείρησης, ανθρώπους, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ικανοί να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναρωτιέμαι με το τέλος του έτους τι πρόκειται να γίνει στην Αναπτυξιακή και αν θα δούμε για ακόμα μια φορά, να πραγματοποιείται και πάλι μια Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα απαλλάξει την νυν διοίκηση από τις ευθύνες που την βαρύνουν, όπως έγινε εξάλλου ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα. Αλήθεια θα μας απαντήσετε κύριοι της Αναπτυξιακής, με τι χρέος αναλάβατε την εταιρία και σήμερα αν αυτό έχει ανέβει ή όχι;



Έργο Τέρας που ακόμα δεν τελείωσε άρχισε να ξανασκάβεται για τοποθέτηση οπτικής ίνας... Προχειρότητα; Ανευθυνότητα; Βλακεία; Ποιος ή ποιοι φταίνε;


Ακόμα καλά καλά δεν ολοκληρώθηκε το έργο της ενοποίησης των πλατειών που μας κατέστρεψε την ζωή και ήδη από εχθές άρχισε να σκάβεται. Όχι φίλοι μου δεν αναφέρομαι στην τοποθέτηση των ειδικών υδραυλικών κώνων που τοποθετούνται, αλλά για εργολαβία η οποία έχει να κάνει σχέση με την τοποθέτηση δικτύου οπτικής ίνας. Δεν μπορούσαν οι έξυπνοι να αφήσουν παροχές ή κάποιον αγωγό, ώστε να μην χρειαστεί και πάλι σκάψιμο; Δεν ήθελαν να περάσουν την οπτική ίνα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών. Δεν γουστάρουν σε αυτήν την πόλη τα έργα με σωστές υποδομές και συνεχώς καταστρέφουν ότι φτιάχνουν. Αλήθεια αγαπητέ Δήμαρχε Ξάνθης, πως ανέχεσαι να ξηλώνεται αυτό το έργο για το οποίο κόντεψες να χάσεις τις εκλογές, την στιγμή που ακόμα δεν έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά; Γιατί Δήμαρχε επιτρέπεις κάποιοι με την προχειρότητα τους, να σε ζημιώνουν; Γιατί να περισσεύει η βλακεία σε αυτήν την πόλη;

Μήπως η ΔΕΥΑΞ χρειάζεται ιδιαίτερη πρόσκληση για να επισκευάσει την σχάρα όμβριων υδάτων στην διασταύρωση Κουγιουμτζόγλου με Καραολή;


Πέρασαν περισσότεροι από 3 μήνες μετά την αναφορά μου για την σχάρα των όμβριων στην διασταύρωση των οδών Κουγιουμτζόγλου και Καραολή, αλλά δυστυχώς στην ΔΕΥΑΞ όπως φαίνεται, περιμένουν ιδιαίτερη πρόσκληση για να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την καθίζηση που υπέστη η σχάρα. Δεν τους νοιάζει και δεν τους ενδιαφέρει όπως φαίνεται, αφού σε περίπτωση ατυχήματος μια ανθρώπινη ζωή στοιχίζει λίγο και πάνω από όλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν πληρώνουν από την τσέπη τους, αλλά από την τσέπη όλων μας. Από σήμερα και μετά και αναφέρομαι στις Αστυνομικές Αρχές της πόλης μας, όποιος συνάνθρωπος μας έχει ατύχημα εξαιτίας της συγκεκριμένης κακοτεχνίας, θα πρέπει να προσφεύγει στην δικαιοσύνη και να ζητά η τιμωρία των υπευθύνων να μην φέρει χαρακτήρα αμέλειας, αλλά κακουργηματικής ανευθυνότητας και απραξίας.