Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 2/10/2010




Σήμερα αντί σχολίων, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να δημοσιοποιήσω ένα κείμενο, το οποίο αλίευσα από το διαδίκτυο.
Πρόκειται για μια επιστολή την όποια συνέταξε ένας πρώην πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας και ειλικρινά με συγκίνησε. Θα σας παρακαλούσα δε, να δώσετε την πρέπουσα προσοχή και να το διαβάσετε, γιατί αποκαλύπτει το ποιοι πραγματικά ευθύνονται, για την κατάσταση που επικρατεί στην Θράκη, με τις προκλητικότητες των εγκάθετων τις Άγκυρας.






-Πονάω.
-Δεν έχω τίποτα με τους μουσουλμάνους.
-Τα’ χω με τους Έλληνες γενίτσαρους.
-Τους βολεμένους και μίζερους, τους αδιάκοπα λογιοκοιμώμενους και φλιαροδημοκρατίζοντες.
-Δυστυχώς τα συμφέροντά τους δεν συνάδουν με το συμφέρον της Πατρίδας. -Αναρωτιέμαι, άξιζε τον κόπο;
-Είδα κοπάδια να σκορπάνε στο πέρασμά μου.
-Είδα αφελείς να με μουντζώνουν.

Κοπέλα μου, δάκρυσα και πόνεσα μαζί σου κι είπα Θεέ μου είναι κι άλλοι σαν κι εμένα! Είναι κι άλλοι που αγαπάνε τον άμοιρο τούτο τόπο. Δεν είμαι μόνος! Μόνος ένιωθα όλα τούτα τα χρόνια, μόνος μέσ’ τους συναδέλφους και τους συμπατριώτες. Μόνος μεσ’ την κακομοιριά, τον ωχαδελφισμό, τη βόλεψη και την αδιαφορία για κάθε τι που αφορά στην έρμη τούτη Χώρα. Μόνος μεσ’ το αεροπλάνο πέρασα τα νιάτα μου, πάνω απ’ τις θάλασσες και τις βουνοκορφές της γλυκειάς μου ΕΛΛΑΔΑΣ. Μέσα απ’ αυτό, είδα όλα τα όμορφά της, απ’ το Διδυμότειχο μέχρι το Καστελόριζο κι απ’ τη Γαύδο ως τους Οθωνούς. Πέταξα πάνω απ΄τα αφρισμένα κύματα κι απ’ τις βουνοπλαγιές της. Είδα κοπάδια να σκορπάνε στο πέρασμά μου, είδα αφελείς να με μουτζώνουν, είδα το cockpit να γεμίσει αρμίρα. Πέταξα ατέλειωτες νύχτες ακολουθώντας ένα κόκκινο φωτάκι στο μισό μέτρο, αντιμετώπισα φωτιές και βλάβες στο αεροπλάνο, είδα το χάρο με τα μάτια μου κάποιες φορές.Κουβάλησα στους ώμους συναδέλφους και συμμαθητές, έδωσα τη γαλανόλευκη κειμήλιο στους γονείς και στις γυναίκες τους. Κυνήγησα «συμμάχους», προκάλεσα, μπήκα μπροστάρης, έδειξα το δρόμο. Μίλησα για Ελλάδα, μίλησα πολύ, βούρκωναν τα μάτια μου. Δεν ένιωθα όμως να’χουν οι άλλοι αυτό που ‘χω εγώ μεσ’ τα σωθικά μου. Δεν ξέρω. Δεν τους κατάλαβα, δεν με κατάλαβαν. Κι έλεγα Θεέ μου μήπως είμαι παράφρων, μήπως θέλω γιατρό ; Εγώ τρελαίνομαι γι’ αυτή την Πατρίδα, κι ο κόσμος γύρω μου δε νιώθει τίποτα. Που ζεις μου λέγανε, ξύπνα, πάνε αυτά πια, μην πας με το σταυρό στο χέρι, όλοι κλέβουνε, στείλε τα παιδιά σου στην Αυστραλία να ζήσουν σαν άνθρωποι !Ασπρίσαν τα μαλλιά μου πια. Πέρασα στα ..ήντα. Γυρίζω στις σκέψεις μου. Θυμάμαι τους ιδρώτες που έχυσα, τους φίλους που έχασα, τα ιδανικά που γαλουχήθηκα. Και σ’ όλα αυτά προσθέτω την αξέχαστη εικόνα των μιναρέδων που περνούσαν κάτω απ’ τα πόδια μου πάνω απ’ τα χωριά της Θράκης, συνάμα με τις αγωνίες των φίλων που ολοένα γράφουν τις τελευταίες μέρες γι’ αυτή. Πονάω. Δεν έχω τίποτα με τους μουσουλμάνους. Τα’ χω με τους Έλληνες γενίτσαρους. Τους βολεμένους και μίζερους, τους αδιάκοπα λογιοκοιμώμενους και φλιαροδημοκρατίζοντες. Αυτούς που! … δυστυχώς τα συμφέροντά τους δεν συνάδουν με το συμφέρον της Πατρίδας. Κι αναρωτιέμαι, άξιζε τον κόπο; Όχι για τη ζωή που εμείς ηθελημένα ακολουθήσαμε, μα για κείνες τις μάννες που κάθε τόσο συνοδεύουμε θρηνούσες πάνω απ’ τα άδεια φέρετρα των γιών τους. Άξιζε κοπέλα μου, κι αξίζει για όλους που είναι σαν εσένα. Εσύ απλά απόρριψε τους γενίτσαρους, απαξίωσέ τους, αγνόησέ τους και κάνε το λειτούργημά σου. Δίδασκε, δίδασκε, και μίλα. Μίλα αδιάκοπα και τραγούδα για την ΕΛΛΑΔΑ όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, δείχνε με παρησία την αγάπη σου γι’ αυτή. Κι άστους να σε πούνε εθνικόφρωνα. Αηδίες, εδώ που φτάσαμε ! Δίδασκε κι έχε πάντα στο μυαλό σου πως «...μες το Αιγαίο πέλαγο στήθηκε μια παρτίδα και σου ‘τυχε για μια ζωή η πιο γλυκειά Πατρίδα».
Τιμή στους ήρωες από τους μαθητές του Νομού
Εχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από σχολεία, προσκόπους, οδηγούς, αντιπροσωπείες όλων των οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων στο Ηρώο της πόλης, παρουσία πολιτικών και εκπαιδευτικών του Νομού.




Με την απειλή όπλου, δύο άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν χίλια ευρώ περίπου από τα ΕΛΤΑ Σταυρούπολης

Η φτώχεια φέρνει ανέχεια
και η ανέχεια εγκληματικότητα


Γιώργος Καρασακαλίδης, Δήμαρχος Σταυρούπολης:
«Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν»

Η εγκληματικότητα στο Νομό χτυπάει κόκκινο, γεγονός που αποδεικνύεται από το χθεσινό εγκληματικό περιστατικό που συνέβη στην γειτονική Σταυρούπολη, όταν τρεις άγνωστοι άνδρες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, λήστεψαν τα ΕΛΤΑ του Δήμου.
Όπως μας πληροφορεί, αναφορικά με το περιστατικό ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, κύριος Γιώργος Καρασακαλίδης, τις πρώτες πρωινές ώρες δύο ένοπλοι άνδρες με ένα συνεργάτη τους εισέβαλαν στον χώρο των ΕΛΤΑ, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ένας υπάλληλος. Με την απειλή όπλου οι δράστες ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει ότι χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, αφαιρώντας έτσι περίπου χίλια ευρώ.
Αμέσως στον χώρο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, για να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται.
Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, από την πλευρά του σημείωσε παράλληλα, ότι «πρόκειται για ένα πραγματικά λυπηρό γεγονός. Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στο χωριό μας. Δεν έχουμε ζήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν».
Τέρμα τα δίφραγκα για τους θεριακλήδες

Από εχθές στους δρόμους οι κυνηγοί των καπνιστών

Δηλώσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του σωματείου café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης του Νομού
-Μέχρι 10.000 ευρώ φτάνουν τα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες
- Σκέψεις να ετοιμάσουν έκθεση με τις οικονομικές ζημιές, εξαιτίας του νέου Νόμου, από επαγγελματίες του Νομού, ώστε να διεκδικήσουν ανταποδοτικά οφέλη από την κυβέρνηση.

Από εχθές ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την εξακρίβωση, εάν οι καταστηματάρχες και οι διαχειριστές κλειστών δημοσίων χώρων εφαρμόζουν τις διατάξεις του νέου νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος, η οποία ισχύει από την πρώτη Σεπτεμβρίου.
Προχθές, δηλαδή, έληξε η διορία του ενός μήνα που δόθηκε στους καπνιστές που συνήθιζαν να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, ώστε να συμμορφωθούν με τις επιταγές του αντικαπνιστικού νόμου του Υπουργείου Υγείας και να συνηθίσουν στην νέα τάξη πραγμάτων.
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες, που θα εντοπίζονται από το σώμα ελεγκτών, που έχει συσταθεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, είναι ιδιαίτερα υψηλά, τόσο για τους καπνιστές (από πενήντα έως και πεντακόσια ευρώ), όσο και για τους ιδιοκτήτες κλειστών δημοσίων χώρων (μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ).
Ενώ, υπάρχει ενδεχόμενο να μπει “λουκέτο” για δέκα ημέρες στους ιδιοκτήτες κλειστών δημοσίων χώρων, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο.
Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του σωματείου café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης στον Νομό, κύριος Δημήτρης Πασσαλής, αναφέρει ότι, όσον αφορά τους ντόπιους επιχειρηματίες, υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα και υπακοή στον προκείμενο νόμο.
«Αναμένουμε τους ελέγχους, έχοντας φροντίσει τα πάντα, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου νόμου. Σαν σωματείο έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας, αναφορικά με τις επιπτώσεις της μη υπακοής στον νέο Νόμο» τονίζει με έμφαση ο κύριος Δημ. Πασσαλής και συνεχίζει λέγοντας, ότι «σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά».
Σε ερώτηση, αν υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά των πελατών για το νέο νόμο, ο κύριος Δημ. Πασσαλής επισημαίνει, ότι «υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Πρέπει, ωστόσο, να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να εφαρμόζουμε τον νόμο. Υπάρχει μια μειοψηφία συναδέλφων, ιδίως σε περιοχές που δεν είναι στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τον νόμο, με αποτέλεσμα, όταν κάνουμε συστάσεις σε κάποιους πελάτες, οι οποίοι έχουν ανάψει τσιγάρο, να μας παραπονιούνται οι τελευταίοι, λέγοντας, πως στο τάδε χωριό ο επιχειρηματίας δεν είχε πρόβλημα».
Παράλληλα, ο κύριος Δημ. Πασσαλής επισημαίνει με έμφαση, πως οι επιχειρηματίες θα καταγράψουν τις πρώτες επιπτώσεις από την απαγόρευση του καπνίσματος, όσον αφορά την πτώση του τζίρου τους. Με αυτά τα στοιχεία συγκεντρωμένα οι επιχειρηματίες θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση κάποια ανταποδοτικά οφέλη.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι, παρόλο, που ξεκίνησε η εφαρμογή του Νόμου πριν ένα μήνα και εχθές ξεκίνησαν, μάλιστα, οι σχετικοί έλεγχοι, ώστε να διαπιστώνεται εάν εφαρμόζεται, δεν έχουν σταλεί ακόμη τα απαραίτητα μπλοκάκια στο αρμόδιο τμήμα Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, που συμμετέχει και αυτό στον έλεγχο, στα πλαίσια του αντικαπνιστικού νόμου.
Σε ανακωχή από εχθές αυτοκινητιστές και κυβέρνηση

Φιλί ζωής στην αγορά


Αντώνης Καλλιγάς, Πρόεδρος του σωματείου οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης Νομού Ξάνθης:
«Ξεκινήσαμε κανονικά την τροφοδοσία της αγοράς και εξυπηρετούμε όσο μπορούμε τον κόσμο»

Αναστάλθηκαν από χθες οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, καθώς βρέθηκε επιτέλους μια χρυσή τομή μεταξύ απεργών και κυβέρνησης. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης Νομού Ξάνθης, κύριος Αντώνης Καλλιγάς, «επιτέλους ένας Υπουργός μας άνοιξε την πόρτα του διαλόγου», αναφερόμενος στον κύριο Χρυσοχοΐδη.
Όπως διευκρίνισε παράλληλα, ο κύριος Α. Καλλιγάς, η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να δει πιο ζεστά τα προβλήματα των οδηγών, μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Έχει ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, για να ικανοποιηθεί η θιγόμενη από τις αποφάσεις της κυβέρνησης πλευρά.
«Ο κύριος Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε να μας βάλει σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και να μας παρέχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν είμαστε σε ανακωχή με την κυβέρνηση» σημειώνει ο κύριος Α. Καλλιγάς και προσθέτει ότι «έπρεπε να λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν γινόταν άλλο. Εξάλλου το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, δεν υπήρχε λόγος να παραμένουμε και άλλο εκτός των καθηκόντων μας. Η αγορά είχε παγώσει και οι έμποροι άρχισαν να μας πιέζουν».
Ο κύριος Α. Καλλιγάς συμπληρώνει επίσης ότι «ξεκινήσαμε κανονικά την τροφοδοσία της αγοράς. Εμείς είμαστε στις συγκομιδές, καλαμπόκι και ηλιόσπορα. Με λίγα λόγια εξυπηρετούμε τον κόσμο όσο μπορούμε».

Ακάλυπτες υποσχέσεις…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Τα πάντα γύρω μας κινούνται σε προεκλογικό ρυθμό. Οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την μεγάλη αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου. Ξεκίνησαν προ πολλού οι σχετικές συναντήσεις και καταρτίσεις ψηφοδελτίων, πράσινων, κόκκινων, γαλάζιων…
Μόνον ο Δήμος Αβδήρων ακολουθεί μονόπλευρη πολιτική πορεία, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές και ο υποψήφιος Δήμαρχος ακόμα αναζητείται. Το σκηνικό μοιάζει τραγελαφικό, δεν φαίνεται, ωστόσο, να ανησυχεί τους ισχυρούς της παράταξης. Για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει αδικαιολόγητη αδυναμία. Αρκεί να θυμηθούμε τις τελευταίες εθνικές εκλογές, όταν υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα με την εξεύρεση υποψηφίου βουλευτή. Τότε, βέβαια, ο υποψήφιος βρέθηκε, αν και τελευταία στιγμή. Η ολιγωρία του κόμματος αποδεικνύεται καταλυτική για την μελλοντική του πορεία.
Τρέχουν και δεν φτάνουν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που έχουν μπει στο πολιτικό παιχνίδι. Υποσχέσεις, πολλές και διάφορες, μοιράζονται με μεγάλη ευκολία από όλες τις πλευρές, στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα. Όσο προχωράνε, βέβαια, οι μέρες τα πράγματα θα εκτροχιάζονται ακόμα περισσότερο. Τις έχουμε μάθει τις πρακτικές τους, γι’ αυτό και οι περισσότεροι, απλά, δεν ασχολούμαστε.
Τα πολιτικά τερτίπια μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Στην παρούσα φάση μας απασχολεί έντονα το οικονομικό μας μέλλον. Οι εξελίξεις που γνωρίζει η χώρα το τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα, εγείρουν πολλά ερωτηματικά για το τι άλλο μέλει γενέσθαι. Το ενδεχόμενο να καταλήξουμε, από την μια μέρα στην άλλη, ρακένδυτοι ρακοσυλλέκτες, αν και σουρεαλιστικό, απηχεί την πραγματικότητα, που μας έχουν δημιουργήσει.
Οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται. Τα χρόνια, όμως, προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, μένουν για να μας θυμίζουν καθημερινά, την αδιαφορία της πολιτικής μας εξουσίας.
Απεγνωσμένα πασχίζουν για την ψήφο μας οι τοπικοί υποψήφιοι για θέσεις και αξιώματα. Όλοι τους κάνουν λόγο για μια νέα αρχή, βασισμένη στην ανάπτυξη που μας λείπει. Η δυσπιστία, ωστόσο, είναι διάχυτη, καθώς γι’ αυτούς, τουλάχιστον, που κυβερνάνε τον τόπο για χρόνια ολόκληρα, δηλώσεις αυτού του τύπου μπάζουν από παντού. Νέα αρχή με παλιές πρακτικές δεν γίνεται. Ούτε, βέβαια και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες είναι ικανές να μας πείσουν για το αντίθετο.
Δυστυχώς, εκλείπει εθνικό φρόνημα, ικανό να αναστήσει πατροπαράδοτες αξίες και χαμένα ιδανικά. Το προσωπικό συμφέρον έχει αντικαταστήσει το συλλογικό, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για το καλό του τόπου. Δεν έχουν μάθει να σκέφτονται πατριωτικά οι περισσότεροι τουλάχιστον πολιτικοί της χώρας. Παρά μονάχα ατομικά, όπως επιτάσσει το αντίστοιχο συμφέρον. Ότι σπείρεις όμως, αυτό θα θερίσεις, γι’ αυτό και το μόνον που εισπράττουμε είναι οι ακάλυπτες υποσχέσεις.

Πρωτοσέλιδο ΦτΞ Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010


Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ρόμπα μας έκαναν διεθνώς οι εγκάθετοι στις Θέρμες, κρατώντας εγκλωβισμένους για αρκετή ώρα, Δημοσιογράφους της Γαλλικής Κρατικής Τηλεόρασης:
Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε μια παρόμοια κατάσταση, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι, το προξενείο έχει περάσει για τα καλά την γραμμή της Άγκυρας στην ορεινή περιοχή και οι εγκάθετοι έχουν μάθει καλά το μάθημά τους. Πρόκειται για πολλοστή φορά που επιχειρούν να μας κάνουν ως χώρα και ως περιοχή διεθνώς ρεζίλι, αφού επετέθησαν φραστικά κατά Γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου, το οποίο πραγματοποιούσε γυρίσματα στις Θέρμες, ώστε να διαφημιστεί η ορεινή μας περιοχή στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικές οι Δηλώσεις της Γαλλίδας Δημοσιογράφου, η οποία έντρομη τόνισε ότι, αφού τους περικύκλωσαν, τους έφτυναν, ζητώντας να τους παραδώσουν την κασέτα των γυρισμάτων και τους καθυστερούσαν, προκειμένου να προλάβουν τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να καλύψουν το περιστατικό, παρουσιάζοντάς το όπως θα συνέφερε πάντα στην Τούρκικη Πλευρά.
Με αυτό το περιστατικό δυστυχώς, η υπομονή η δική μου έχει τελειώσει και ειλικρινά, χαρακτηρίζω ηλίθιους και βλάκες, Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας μας, που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι.

Ήρωες οι Πομάκοι της ορεινής περιοχής, διεκδικούν τα δικαιώματα που θέλει να τους στερήσει το Προξενείο, με την ηλίθια ανοχή της Ελλάδας:
Ήρωες πραγματικά της σύγχρονης εποχής μας, είναι οι Έλληνες Πομάκοι της ορεινής περιοχής του Νομού μας, που πάνε κόντρα διακινδυνεύοντας ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα, σε Προξενείο, Εγκάθετους και Τουρκικό κράτος, χωρίς να έχουν ποτέ την βοήθεια του Διαλυμένου όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, Ελληνικού Κράτους. Είναι οι Ήρωες της καθημερινότητάς μας και θα πρέπει να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, απέναντι τις προκλητικότητες των Εγκάθετων της Τουρκίας.
Το επεισόδιο στις Θέρμες έγινε μόνο και μόνο, επειδή η Γαλλική Κρατική Τηλεόραση ήθελε να παρουσιάσει του Ήρωες Πομάκους της Ορεινής περιοχής του Νομού μας και επειδή αυτό δεν το γούσταραν οι Τουρκαλάδες Εγκάθετοι της Άγκυρας και υπασπιστές πολιτικών προσώπων της περιοχής μας, δημιούργησαν την φασαρία, προκειμένου από τα δικά τους Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, να περάσουν την προπαγάνδα που χρόνια τώρα βλέπουμε.

Ποιος Αυτοδιοικητικός έσπασε από τα νεύρα του το κινητό του τηλέφωνο, μόλις έμαθε ότι ο Άγγελος Κηλικιώτης επέλεξε να πορευθεί καθαρά και έντιμα με τον Θωμά Μίχογλου;


Αμελητέα μας είπαν πως είναι η απουσία του Άγγελου Κηλικιώτη, από την πλευρά του Χατζηευαγγέλου, αλλά δυστυχώς τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, κάτι άλλο μας δείχνουν. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω πως αυτοδιοικητικός που έμαθε την μεταγραφή του Άγγελου Κηλικιώτη στον Συνδυασμό του Θωμά Μίχογλου, έσπασε το κινητό του τηλέφωνο από τα νεύρα. Από αυτήν την υπόθεση, δυο βέβαια είναι τα συμπεράσματα. Το πρώτο έχει να κάνει σχέση με το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αν ήταν ιδιοκτησία αυτού του κυρίου, πάει καλώς και το έσπασε, αλλά αν ανήκε στον Δήμο Τοπείρου, τότε σίγουρα θα πρέπει αυτός να λογοδοτήσει. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει σχέση με τις γλοιώδεις φαμφάρες που άρχισαν να διαδίδουν οι φίλα προσκείμενοι και κολλητοί του νυν Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, περί αμελητέας ζημιάς για την μεταγραφή του Αιώνα που έγινε στον Τόπειρο και ακούει στο όνομα Άγγελος Κηλικιώτης. Και το αναφέρω αυτό, γιατί πολύ απλά, από την ημέρα που ο Άγγελος Κηλικιώτης αποφάσισε να συνεχίσει την αυτοδιοικητική του σταδιοδρομία από άλλο μετερίζι, με επικεφαλή έναν άνθρωπο καθαρό, έντιμο και πάνω από όλα με διάθεση για προσφορά στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, άρχισε να μην έχει αξία για την πλευρά του νυν Δημάρχου, όπως οι φίλα προσκείμενοι σε αυτόν διαδίδουν, ενώ όσο ήταν μαζί τους, αποτελούσε έναν άνθρωπο με αξία στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Ο Άγγελος Κηλικιώτης με την πράξη του αυτή, απέδειξε περίτρανα πως υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν τα λάθη και άμεσα με οποιοδήποτε κόστος, επιδιώκουν να τα διορθώσουν.

Παροξυσμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων μέσω FaceBook:


Παροξυσμός έχει πιάσει στην κυριολεξία του υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Νομού μας και έχουν επιδοθεί τελευταία σε έναν αγώνα, για το ποιος θα κάνει καλύτερο τον προεκλογικό τους αγώνα, μέσα από το Face Book. Βλέπετε το Τζάμπα είναι πιο γλυκό και σε αυτές τις εκλογές που για κανέναν δεν είναι τίποτε σίγουρο, η Τζάμπα Διαφήμιση μέσω του Face Book επικρατεί κατά κόρον έναντι όλων των υπολοίπων.
Βέβαια εδώ εγώ αναρωτιέμαι, το πώς είναι δυνατόν οι κύριοι του Face Book να επιτρέπουν την τζάμπα διαφήμιση των υποψηφίων χωρίς να τους χρεώνουν το παραμικρό, δημιουργώντας προβλήματα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία δυστυχώς πλέον έχουν φτάσει στον πάτο και μετά βίας επιβιώνουν. Βέβαια η τακτική της Τζάμπα προβολής από τους ντεμέκ πολιτικούς της περιοχής μας, είναι γνωστοί σε όλους μας εδώ και χρόνια και μάταια κάποιοι προσπάθησαν αυτό να το αλλάξουν, γιατί δυστυχώς ορισμένοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι και τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις οι οποίες και πρέπει να συντηρηθούν, αλλά και να πληρώσουν το προσωπικό που έχουν.

Οργώνουν τον Τόπειρο Θ. Μίχογλου και Σ. Μωραΐτης, δίνοντας τον προσωπικό τους καθαρό αγώνα:
Όχι μια αλλά ακόμα και τρεις φορές την ημέρα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου και ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σ. Μωραΐτης μεταβαίνουν στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, προκειμένου να έχουν επαφές με κατοίκους της εκεί περιοχής, για να συζητήσουν μαζί τους, τόσο τα προβλήματα όσο και την πορεία η οποία θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ανάπτυξης στην παραμελημένη από την νυν Δημοτική Αρχή περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Καθημερινά καταγράφουνε τα προβλήματα τις περιοχής και επάνω σε αυτά στήνουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του συνδυασμού τους, ώστε να είναι έτοιμοι από την επόμενη ημέρα των εκλογών, να θέσουν σε εφαρμογή το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Αυτοί που ψευδώς διαδίδουν ότι προτάθηκε στον Φ. Τσαλίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στα Άβδηρα:

Ε, όχι και έγινε πρόταση στον Φ. Τσαλίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων. Μα καλά εσείς κύριοι δεν είσαστε που εδώ και χρόνια φωνάζατε πως ο Φ. Τσαλίδης είναι ανύπαρκτος και πως μόνο ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός είναι άξιος; Γιατί δεν προτείνετε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων ο πετυχημένος πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής Ξάνθης, για να τελειώνουμε μια και έξω; Τι έγινε τώρα και προσπαθείτε να απαξιώσετε τον πετυχημένο πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή; Για να τελειώνουμε με το θέμα αυτό, ουδέποτε έγινε κάποια πρόταση στον Φ. Τσαλίδη για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων και φυσικά ο ίδιος ποτέ του δεν επιδίωξε κάτι τέτοιο.
Στο πρόθυρα νευρικής κρίσης η βιομηχανία Πλαστικών Θράκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι μεταφορείς

Αίσθημα αναξιοπιστίας

της εταιρείας στους ξένους πελάτες


Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και σοβαρά προβλήματα με τις εξαγωγές της αντιμετωπίζει η βιομηχανία Πλαστικών Θράκης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως.
Το πρόβλημα οξύνεται μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αναξιοπιστίας της εταιρείας στα μάτια ξένων πελατών, οι οποίοι δεν παίρνουν τις παραγγελίες τους, μη γνωρίζοντας για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα .
Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, Αθανάσιος Δημίου, εχθές το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριο Α. Μπεμπεκίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει, αναφορικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ώστε να γνωστοποιηθούν ευρύτερα.
Ακολούθησε σύσκεψη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κυρίου Άγγελου Μπεμπεκίδη, και μελών του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, με θέμα συζήτησης, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών.
«Δυστυχώς, οι συνέπειες της κινητοποίησης των φορτηγατζήδων είναι πολύ αρνητικές για τους παραγωγικούς κλάδους. Όταν το εξαγωγικό εμπόριο αποτελεί το 70 με 80% της δυναμικότητας μιας επιχείρησης, καταλαβαίνετε ποιες συνέπειες υφίστανται σήμερα αυτές, λόγω των κινητοποιήσεων των μεταφορέων. Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης.
Αναφορικά, τώρα, με την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Πλαστικά Θράκης, κύριο Α. Δημίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Κέντρου Ξάνθης, επισημαίνει τα κάτωθι:
«Καταρχήν, ο Γενικός Διευθυντής ήρθε για να μας ενημερώσει, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει, λόγω των κινητοποιήσεων των μεταφορέων. Από ότι μας είπε ο τελευταίος, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την διαμάχη μεταξύ φορτηγατζήδων και κυβέρνησης.
Αρκετοί παράγοντες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών. Για παράδειγμα έλλειψη τροφίμων και πρώτων υλών. Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ο κύριος Α. Δημίου, ήρθε για να μας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην βιομηχανία, έλλειψη σε πρώτες ύλες και προβλήματα στην εξαγωγή. Δεν μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους σε άλλες χώρες, με δυσάρεστες συνέπειες για την εταιρεία.
Δεν είναι βέβαια η μόνη εξαγωγική εταιρεία στον Νομό, που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλες, ίσως με λιγότερες συνέπειες».
Και προσθέτει παράλληλα, ότι «Σίγουρα, χάνονται σημαντικοί πελάτες είτε στον Καναδά, όπως μας είπε ο κύριος Δημίου, είτε στην Αμερική, εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων. Δημιουργείται αίσθημα αναξιοπιστίας προς την εταιρείας, γιατί δεν γνωρίζουν στην Ινδία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι προβλήματα έχουν οι φορτηγατζήδες με την κυβέρνηση της χώρας.
Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά. Το μόνον πρόβλημα είναι με τους πελάτες, γιατί δε θα μπορούν να παραδώσουν έγκαιρα τις παραγγελίες».
Αναφερόμενος στις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου, για να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα της συγκεκριμένης εταιρείας, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης, τονίζει ότι «θα ενημερώσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς του Νομού μας. Παράλληλα, σαν Εργατικό Κέντρο θα συντάξουμε ένα κείμενο, βάσει αυτών που μας είπε ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης και θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας».