Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οικονομική ενίσχυση και για τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης

Οικονομική ενίσχυση και για
τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης


Κώστας Γλερίδης, μέλος ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Το βοήθημα είναι στα πλαίσια μείωσης του 50% των επιδοτήσεων για τους καπνοπαραγωγούς από το 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε υποσχεθεί τότε η κυβέρνηση, θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την σχετική μείωση των επιδοτήσεων, από τους εθνικούς πόρους, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι καπνοπαραγωγοί»

Οικονομική ενίσχυση ύψους 219. 837.135 ευρώ, υπό προϋποθέσεις και μέχρι το τέλος του 2015, θα λάβουν καπνοπαραγωγοί τριάντα ένα Νομών της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι καπνοπαραγωγοί της Ξάνθης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για το θέμα ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Το βοήθημα είναι στα πλαίσια μείωσης του 50% των επιδοτήσεων για τους καπνοπαραγωγούς από το 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε υποσχεθεί τότε η κυβέρνηση, θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την σχετική μείωση των επιδοτήσεων, από τους εθνικούς πόρους, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι καπνοπαραγωγοί».
Παρακάτω ακολουθούν οι τριάντα ένα Νομοί, οι καπνοπαραγωγοί των οποίων έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για το ανωτέρω οικονομικό βοήθημα:
Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής.

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 8.1.2011


Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αγιάστηκαν τα ύδατα και τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια…
Από σήμερα τα κεφάλια μέσα και υπό τον ζυγό του ΔΝΤ:

Τέλος στις γιορτές και στα πανηγύρια και το αναφέρω για όσους δεν θέλουν ακόμα να το πιστέψουν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και πρέπει άμεσα να μπούμε στις γραμμές που επιτάσσει το ΔΝΤ και οι υποτασσόμενοι άρχοντες της χώρας μας σε αυτό, γιατί μας βλέπω να ζούμε σε χειρότερες ημέρες.
Τέλος οι γιορτές, ξανά τα κεφάλια κάτω και σκυμμένα, γεμάτα προβληματισμό και ερωτήματα για την μελλοντική μας ζωή, την στιγμή που ο Καλλικράτης υποτίθεται έγινε για λόγους οικονομίας και μέχρι στιγμής με απλά μαθηματικά, κρίνεται πολύ δαπανηρότερος από τον Καποδίστρια. Όσοι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων έχουν χαθεί από τις συνενώσεις, έχουν προστεθεί ως επιπλέον σε αυτά που θα λαμβάνουν οι υπάρχοντες Δήμαρχοι και Συνεργάτες τους, πράγμα από το οποίο βέβαια δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθεί και η κάθε Περιφέρεια, όπου οι μισθοί Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών δεν είναι καθόλου μειωμένοι.

Άφαντοι οι Νεοδημοκράτες αιρετοί…
Πρασίνισε το μάτι μας στις εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων
Όσο είχαν θέσεις εξουσίας, ήθελαν πρώτη μούρη τις φάτσες τους, τώρα;;;

Άφαντοι ήταν από τις εκδηλώσεις των Φώτων οι πολιτικοί της περιοχής μας που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ. Μόνο ο Δήμαρχος Ξάνθης κράτησε ως αντίβαρο πλαισιωμένος από τον πρώην δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο και τον πολιτευτή Σταμάτη Σταματιάδη. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανόμενου και του πρώην υπουργού Αλ. Κοντού, ήταν άφαντοι.
Είναι καλή η εξουσία βλέπετε και όταν κάποιοι την χάνουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις τυπικές υποχρεώσεις της αντιπολίτευσης.
Άφαντος από Άβδηρα και Λάγος ο πρώην Νομάρχης Γ. Παυλίδης, άφαντη η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, άφαντος ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Ζαγναφέρης, άφαντοι οι μέχρι πριν λίγες ημέρες Αντινομάρχες του κυρίου Παυλίδη και γενικά όσοι δεν εκλέχτηκαν, επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους από τις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το μόνο που τους νοιάζει, είναι να κατέχουν θέσεις εξουσίας και τίποτε άλλο. Ειλικρινά, θυμάμαι άλλες χρονιές, που σκοτώνονταν μεταξύ τους οι εντιμότατοι άρχοντες κατά Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης, για το ποιος θα είναι μπροστά ώστε να φανεί η αφεντομουτσουνάρα του στην φωτογραφία και γελώ με την ψυχή μου, αφού δικαιώνομαι για τα όσα κατά καιρούς έχω υποστηρίξει.

Δεν θα κάνει εκδήλωση για το νέο έτος το ΕΒΕ Ξάνθης...
Αυτό μας έλειπε, την στιγμή που το οδηγήσατε κύριοι σε αυτό το χάλι, να πραγματοποιούσατε και εκδήλωση:

Αντί να βάλετε το νερό στο αυλάκι και να στείλετε στο σπίτι τους αυτούς που τόσο καιρό λειτουργούσαν υπέρ των προσωπικών τους συμφερόντων και κατά του ΕΒΕ, σκεφτήκατε να κάνετε και εκδήλωση; Πάτε καλά εκεί κύριοι, ή όχι; Εδώ και τόσους μήνες φωνάζω για τα τραγελαφικά που συμβαίνουν εκεί μέσα και εσείς σφυρίζατε αδιάφορα, καλύπτοντας τους πάντες και τώρα θέλετε να μας δείξετε πως λειτουργείτε σωστά;
Άσε που έμαθα πως θα συνεδριάσετε την ερχόμενη Δευτέρα και περιμένω να δω το θέμα συζήτησης της Διοικητικής Επιτροπής, αλλά και να μάθω το αποτέλεσμα των αποφάσεών σας.
Κλείνοντας κύριοι του ΕΒΕ, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν δώσατε απαντήσεις στα ερωτήματα του Νίκου Τσάβα ή ακόμα τα μαγειρεύετε; Και λέω πως τα μαγειρεύετε γιατί εδώ και κάτι μήνες ο άνθρωπος ζητά ενημέρωση, αλλά εσείς σφυρίζετε αδιάφορα, πράγμα που με οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Πρωταθλητές στα κανόνια μας έκαναν...
Καθημερινό φαινόμενο οι ακάλυπτες επιταγές και το κλείσιμο επιχειρήσεων


Κατακαμένη και όχι κατακαημένη είναι η Ελλάδα, αφού στην Περιφέρεια σε λίγο καιρό, θα μιλάμε για κρανίου τόπο. Δεν είναι και λίγες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, αφήνοντας κατά τα κοινώς λεγόμενα καρφιά στην αγορά ή βαρώντας κανόνι, με επακόλουθο αυτού, να κλείνουν στην συνέχεια και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες έφαγαν τις τόνγκες και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Σε όλο αυτό το σκηνικό βέβαια, κατά τον κύριο λόγο, φταίει η εκάστοτε Κυβέρνηση, που επιτρέπει στις τράπεζες τόσα χρόνια, να δίνουν μπλοκ επιταγών στον κάθε έναν ο οποίος δεν είχε ούτε μια δραχμή για να μπαλώσει τις τρύπιες τσέπες του. Αντί λοιπόν να καθόμαστε και να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, καλό θα είναι οι φορείς που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες, να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να οριοθετήσει σωστά πλέον την λειτουργία των τραπεζών, οι οποίες μέχρι σήμερα λειτουργούν με την ανοχή του Κράτους ανεξέλεγκτα και πάντα υπέρ των συμφερόντων τους.

Ναι καλά… σας πιστέψαμε…

Αυστηρές διοικητικές κυρώσεις για οικονομικές ατασθαλίες σε κόμματα και πολιτικούς, προβλέπει η αλλαγή νομοθετικού πλαισίου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Από «κόσκινο» θα περνάει στο εφεξής το πόθεν έσχες των πολιτικών

Ναι καλά…
σας πιστέψαμε…


Αυστηρός έλεγχος και υποχρεωτική ανάρτηση όλων των περιουσιακών στοιχείων στο διαδίκτυο

Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Με αυτό τον τρόπο μπαίνει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο με ροή μαύρου χρήματος από κόμματα και πολιτικούς. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζουμε αυτές τις αλλαγές. Μέχρι και οι γραμματείς των ΝΕ καταθέτουν στο κόμμα το πόθεν έσχες τους»



Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Για μένα, προσωπικά, δεν είναι μόνον το έσχες, αλλά και το πόθεν των πολιτικών και των κομμάτων, αλλά και η διαφάνεια σε όλα»



Στα πλαίσια πάταξης της αδιαφάνειας μέσα στα κόμματα, αλλά και τους πολιτικούς κύκλους, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εξαγγείλει αλλαγή νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να βελτιωθεί και να ανεξαρτητοποιηθεί ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.
Παράλληλα, θα γίνει αλλαγή στην σύνθεση της επιτροπής ελέγχου, ώστε να απαρτίζεται από δικαστικούς λειτουργούς. Ενώ, θα προβλέπονται πιο αυστηρές διοικητικές κυρώσεις σε βάρος κομμάτων και υποψηφίων πολιτικών που λειτουργούν με αδιαφάνεια.
Αξίζει σαν σημειωθεί, ότι η ηλεκτρονική ανάρτηση του πόθεν έσχες των πολιτικών, αλλά και όλων των οικονομικών στοιχείων των κομμάτων, θα εμπίπτει σε ένα υποχρεωτικό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους. Θα καθορίζεται δηλαδή με ακρίβεια η πηγή προέλευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που βρίσκονται στα χέρια πολιτικών παραγόντων.
Το θέμα, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, αποτελεί μια σημαντική τροπή, όσον αφορά την εμπέδωση της διαφάνειας στην διαχείριση των οικονομικών πόρων. Τονίζει δε, πως πρώτο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του περί διαφάνειας στο πόθεν έσχες των πολιτικών του.
«Είναι ένα ζήτημα που πρέπει, απαραίτητα, γίνει. Εύχομαι να συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί ο πολιτικός κόσμος θα ανακτήσει την αναξιοπιστία του απέναντι στον λαό» και συνεχίζει λέγοντας «με αυτό τον τρόπο μπαίνει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο με ροή μαύρου χρήματος από κόμματα και πολιτικούς. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζουμε αυτές τις αλλαγές. Μέχρι και οι γραμματείς των ΝΕ καταθέτουν στο κόμμα το πόθεν έσχες τους».
Για το ίδιο θέμα τοποθετείται στην εφημερίδα μας και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, επισημαίνοντας πως η παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ μέτρων που προάγουν την διαφάνεια, ωστόσο, όπως, υπογραμμίζει με έμφαση, η κυβέρνηση θυμήθηκε αργά το θέμα, το οποίο όπως αναφέρει, έχει τονιστεί πολλές φορές από τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύριο Αντώνη Σαμαρά.
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποκατάσταση της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα. Για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε αυτές τις αλλαγές, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής του κοινοβουλίου με ειδική εντολή, η οποία θα επεξεργαζόταν όλες τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2010 να έρθει στην Ολομέλεια της βουλής και να γίνει Νόμος του κράτους. Ο Πρωθυπουργός αντέτεινε την ύπαρξη της κοινοβουλευτικής επιτροπής θεσμών και διαφάνειας. Το 2010 πέρασε και δεν έγινε τίποτα, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ξαναθέσει το θέμα πολλές φορές. Σήμερα, η κυβέρνηση το ξαναθυμήθηκε, ίσως, για να παίξει με τις εντυπώσεις, υποβαθμίζοντας μια κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία διακομματικού χαρακτήρα σε μια απλή νομοθετική δραστηριότητα του Υπουργού Εσωτερικών. Η εξάλειψη της διαφθοράς από τις δομές και τις λειτουργίες του κράτους δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση» σχολιάζει χαρακτηριστικά η κυρία Σούλα Ιακωβίδου και σπεύδει να συμπληρώσει πως «ότι έχει στόχο με την διαφάνεια είναι προς την θετική κατεύθυνση. Πιο σωστό όμως είναι να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή του κοινοβουλίου για αυτά τα θέματα».
Και καταλήγει: «για μένα, προσωπικά, δεν είναι μόνον το έσχες, αλλά και το πόθεν των πολιτικών και των κομμάτων, αλλά και η διαφάνεια σε όλα».

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου
στον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης

-Πρώτη και τυχερή η βουτιά του νεαρού Νίκου Παπουνίδη από την Κομοτηνή, ο οποίος έπιασε τον σταυρό στο Πόρτο Λάγος
-Έλαμψαν δια της απουσίας τους, τα στελέχη της ΝΔ που μέχρι το τέλος του 2010 ήταν θρονιασμένοι σε θέσεις εξουσίας


Παρότι τσουχτερό το κρύο της περασμένης Πέμπτης, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, μεταξύ των οποίων η επίσημη πολιτική, στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία της Ξάνθης, παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού, στα πλαίσια εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων, στον ποταμό Κόσσυνθο, τα Άβδηρα και το λιμάνι του Πόρτο Λάγος.
Να σημειωθεί, ότι ειδικά στο Πόρτο Λάγος η συμμετοχή του κόσμου στην τελετή για τον αγιασμό των υδάτων ήταν εντυπωσιακή. Οι πιο τολμηροί δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, για να πιάσουν τον σταυρό. Ο τυχερός για φέτος, που έπιασε τον σταυρό στο Πόρτο Λάγος, ακούει στο όνομα Νίκος Παπουνίδης και είναι από την πόλη της Κομοτηνής.
Ο νεαρός Νίκος δήλωσε χαρούμενος που μπόρεσε να πιάσει τον σταυρό, αν και ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισε να βουτήξει.
«Αν και ήταν λίγο δύσκολα, τα κατάφερα και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος και χαρούμενος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός Νίκος, ο οποίος δέχτηκε ως δώρο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα έναν επιστήθιο σταυρό.
Τις ευχές τους έστειλαν στον κόσμο, στα πλαίσια της μεγάλης σημασίας της ημέρας των Θεοφανείων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κύριος Φώτης Καραλίδης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Ενώ, ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων, κος Βασίλης Τσολακίδης, από την πλευρά του, δήλωσε τα κάτωθι:
«Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο. Με τον αγιασμό των υδάτων, να αγιασθούν και οι ψυχές όλων μας. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων, καθότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο στα Άβδηρα και στο Πόρτο Λάγος. Εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο και του χρόνου να βρεθούμε, πάλι, όλοι μαζί, για να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες».
Ο βουλευτής Ξάνθης και Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κος Σωκράτης Ξυνίδης, που βρέθηκε μεταξύ των επισήμων οι οποίοι παρακολούθησαν φέτος τον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης, τόνισε τα ακόλουθα:
«Χρόνια Πολλά σε όλους. Νομίζω, ότι φέτος είναι μια χρονιά που χρειαζόμαστε φώτιση και αγιασμό. Στην Ξάνθη και στο Πόρτο Λάγος ο λαός μας, ο λαός της Ξάνθης, έζησε αυτή την μεγάλη γιορτή και ελπίζει ότι η καινούργια χρονιά θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για κάτι καλύτερο και αισιοδοξεί για το μέλλον του. Εμείς, η πολιτική ηγεσία, οφείλουμε να ενισχύουμε αυτή την πίστη με την λειτουργία και τις πράξεις μας».

Επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…

Επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας, παίρνεται ένα σοβαρό μέτρο για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία αποτελεί «αγκάθι» για την Ελλάδα και ο λόγος βέβαια για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό “ανάχωμα”, που θα θωρακίζει τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία.
Το εγχείρημα, αν και αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για να διασφαλιστούν τα Βόρεια σύνορά μας, από τα οποία περνάνε καθημερινά δεκάδες “ανεπιθύμητοι” επισκέπτες, προωθούμενοι από την γειτονική μας Τουρκία, συναντά κάποιες αντιδράσεις από τους «λαλίστατους» εσωτερικούς και εξωτερικούς «ανθρωπιστές», που βαυκαλίζονται μαινόμενοι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κάθε χώρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εθνικά της σύνορα, γιατί, όμως, η Ελλάδα να μην μπορεί να πράξει το αντίστοιχο; Γιατί κάθε φορά που πάμε σαν ένα οργανωμένο κράτος να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να δεχόμαστε παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες που διατείνονται περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν συμμαζεύεται. Και εφόσον ο λόγος είναι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί κανείς από όλους αυτούς τους εντιμότατους, κατά τα άλλα, κυρίους, δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, που εισάγει στην χώρα μας, χωρίς την θέλησή της, λαθρομετανάστες και δεν την αναγκάζει να αναλάβει τις ευθύνες της; Μήπως, επειδή, κάποιοι έχουν συμφέρον να έχουν κάτω από τις “φτερούγες” τους την Τουρκία, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα; Ρητορικά ερωτήματα που χρήζουν μιας πιο εμπεριστατωμένης προσέγγισης και ανάλυσης από την επίσημη ελληνική Πολιτεία.
Από την άλλη, πως μπορούμε, σαν μια παγκόσμια κοινότητα, να επιτρέπουμε τον «πνιγμό», τις κακουχίες και την εκμετάλλευση χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη; Αυτό δεν αποτελείς ένα σοβαρό αδίκημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Το έργο με την κατασκευή του περιβόητου φράχτη στον Έβρο αποτελεί ένα σοβαρό εγχείρημα, που εμπίπτει στα εθνικά συμφέροντά μας, γι’ αυτό παρά τις όποιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, θα πρέπει να γίνει. Είναι ηθικά και θεμιτά επιτρεπτό να σκεφτόμαστε το καλό της χώρας, καθώς δεν είναι δυνατόν, να περνάνε σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα του κράτους, γιατί αυτό επιβάλουν τα ισχυρά γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται και σκάνε στις δικές μας καμπούρες.
Οι εισαγόμενοι λαθρομετανάστες από την Τουρκία, προωθούνται από την χώρα μας στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Επειδή όμως οι «ευρωπαίοι εταίροι» είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά το θέμα των συνόρων τους, το μεγαλύτερο κύμα των λαθραία ερχόμενων στην Ελλάδα μένει εντός των συνόρων της χώρας, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις από αυτό το γεγονός( βλέπε δημιουργία γκέτων στην καρδιά της πρωτεύουσας, αύξηση της εγκληματικότητας στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης και ανεργίας που υπάρχει κ.ο.κ).
Πλέον, δεν χωράνε άλλοι “παράνομοι” στην χώρα. Πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, το αυθαίρετο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Ελλάδος. Ας αναλάβουν οι πολιτικοί μας τις ευθύνες τους και ας διαχειριστούν όσο πιο σωστά μπορούν το ζήτημα με την ασφάλεια των εθνικών συνόρων.