Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

«Υπατία» ώρα μηδέν! Ελλάδα ώρα μηδέν! Η αλήθεια είναι πως η αντίστροφη μέτρηση καταλήγει στο μηδέν, αφού οι αριθμοί ξεθωριάζουν και δεν συγκρατούνται αλλά παρασύρουν στην κατηφόρα τα πάντα.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης ανήκει στα χρόνια νοσήματα της… νεοελληνικής κοινωνίας. Με την εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων συνανθρώπων μας, παντός χρώματος και φυλής, φυσικά όχι από τυχοδιωκτισμό, αλλά εξ’ ανάγκης φυγή από καθεστώτα ή και ανύπαρκτες πιθανότητες διαβίωσης στην χώρα τους. Ακόμη και επιβίωσης.
Οι διεθνείς συνθήκες, οικονομικές και πολιτικές και οι παγκόσμιες ανακατατάξεις εξώθησαν ακόμη περισσότερο ανθρώπους σε αναζήτηση νέων πατρίδων, θεωρώντας πως μπορούν να τις αποκτήσουν, έστω και εισερχόμενοι λάθρα σε αυτές. Η αδιάφορη πολιτική της χώρας μας στο πρόβλημα, που θα έπρεπε να χτυπηθεί εν τη γεννέσει του, οδήγησε το φαινόμενο στην ακραία σημερινή του μορφή.
Λαθρομετανάστες σε απεργία πείνας με το ένα χέρι ανασηκωμένο και την παλάμη σε γροθιά και το άλλο χέρι με τα δυο δάχτυλα (δείκτη και μέσο) σε σχήμα νίκης, ξαπλωμένοι στο κτίριο, εν είδει ανακτόρου, της Υπατίας. Ένδειξη απειλής, εκβιασμού, έκκλησης, επίκλησης, σήμα SOS, νίκης από πλευράς τους ή αποφασιστικότητα, πως θα πετύχουν να προσαρμόσουν τα άνομα στα νόμιμα θέλοντας και μη.
Με το έτσι θέλω, απουσία της συναίνεσης της πλειονότητος των πολιτών, που υπό τον φόβο του χαρακτηρισμού «ρατσιστής» αποφεύγουν να πάρουν θέση δημοσίως και τηρούν την σιωπή με εσωτερική αγανάκτηση.
Η απεργία πείνας έχει τις επιπτώσεις της και μάλιστα άμεσα, στην υγεία των λαθρομεταναστών. Γεμίζουν τα νοσοκομεία από απεργούς εξαντλημένους, βρίσκονται γιατροί και νοσοκομειακά στην απόλυτη «υπηρεσία» τους, κυρίως δια τον φόβο των… Ιουδαίων. Μην αποθάνει κάποιος από αυτούς και επέλθει η συντέλεια του κόσμου.
Ανθρωπιστές, φιλάνθρωποι, αλληλέγγυοι και ευαίσθητοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες. Αν έχουν το χάρισμα να συγκεντρώνουν όλα τα ως άνω, είναι το ιδανικό αλλά και ένα από αυτό να διαθέτουν θεωρείται πως πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Είναι αδιανόητο όμως, να αποδεχθούν την εισροή και εισβολή όλων των φυλών του «Ισραήλ» που διεκδικούν να νομιμοποιηθούν, να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες, να «απολαμβάνουν» ίσα δικαιώματα επί πάντων και παντός, βάζοντας την κυβέρνηση στο παιχνίδι της διελκυστίνδας, που αφυπνίσθηκε κατόπιν εορτής και αγωνίζεται προς αποφυγήν ακόμη και ενός θανάτου, μήπως και της αφαιρέσουν την ετικέτα της «υπεράνω», ανθρωπιστικής συμπεριφοράς.
Αυτή η απεργία πείνας των λαθρομεταναστών, που αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία άραγε αναλογίσθηκε κανείς πόσο στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο από πλευράς νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Και προ πάντων μια ανήμπορη κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, ώστε να καθαρίσει την πυορροούσα πληγή!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προνόησε και απέστειλε κονδύλια για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών. Τα είδατε; Όχι, βέβαια. Όπως δεν είδαμε τόσα άλλα. Σαν να μην έφθαναν όλα όσα δεινά θα επιφέρει στην χώρα η παραμονή και ίσως η νέα εισβολή λαθρομεταναστών από τις στεριάς και θαλάσσης «πύλες της κολάσεως», έχουμε και τους αλληλέγγυους, που τους συμπαρίστανται και τάσσονται κατά των αντιθέτων περί του θέματος απόψεων, υπερθεματίζοντας για αναλγησία την ελληνική κυβέρνηση. Κι ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετονομαστεί σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Πακιστάν, Νιγηρία ή άλλως πως, οι αλληλέγγυοι «περί άλλων τυρβάζουν»…!

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 9.3.2011


Καρναβάλι της αρπαχτής

Καρναβάλι της αρπαχτής


*10-15 και 20 ευρώ είσοδος σε καταστήματα που δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου στην Ξάνθη
*Ξεπέρασε τα 4 ευρώ το σάντουιτς με σουβλάκι
*Κανένας έλεγχος για χορήγηση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους
*Άφαντες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, στήριξαν και φέτος με την απραξία τους την παρανομία


Μπορεί οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές να αποτελούν πλέον παρελθόν για το 2011 και ίσως να μας έχουν αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά η άποψη που κυρίως επικρατεί, είναι αυτή που επιτάσσει πλέον την κατάργηση αυτού του θεσμού, με την μέχρι σήμερα γνωστή μορφή.
Η γλυκιά γεύση έχει να κάνει με την επιτυχία του ρεκόρ Γκίνες, με την μεγαλύτερη μάσκα του κόσμου, βραβείο το οποίο επάξια η Ξάνθη κρατά στα χέρια της από το περασμένο Σάββατο, όπως επίσης και η επιτυχής διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν. Η πικρή γεύση που έχει μείνει πλέον σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά την Ξάνθη, είναι αυτή της άσχημης εντύπωσης που για ακόμα μια φορά κάποιοι δημιούργησαν με τις πράξεις τους, εκμεταλλευόμενοι την παντελή απραξία των αρμόδιων υπηρεσιών.
Για ακόμα μια χρονιά κυριάρχησε η είσοδος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τα ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλουν όσοι επιθυμούσαν να μπουν μέσα, να ξεκινούν από τα 10 ευρώ με ακριβότερο αυτό των 20, άσχετα αν αυτός που πλήρωνε θα κατανάλωνε ένα αναψυκτικό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει και σίγουρα όλες οι προηγούμενες φορές λειτούργησαν εις βάρος της πόλης και του Καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται αρκετοί επαγγελματίες για την μείωση της επισκεψιμότητας, αναφωνώντας όλοι μαζί το «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Ειλικρινά δεν θα υπήρχε κανένας αρνητικός σχολιασμός, αν οι άμεσα εμπλεκόμενοι καταστηματάρχες με το καρναβάλι ή ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών, λειτουργούσαν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το προσωπικό τους συμφέρον, κάνοντας αρπαχτές, οι οποίες στην ουσία μόνο ως ευκαιριακή ευχαρίστηση για τους ίδιους είναι και τίποτε παραπάνω.
Ακόμα ένα από τα φαινόμενα που όχι μόνο την περίοδο του καρναβαλιού δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, είναι αυτό που έχει να κάνει σχέση με το πως επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους ή για να είμαστε πιο σωστοί, θα πρέπει να ρωτήσουμε πώς επιτρέπεται από τα καταστήματα καφέ μπαρ, αλλά και από περίπτερα, να χορηγούνται αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους; Κανένας έλεγχος δεν υπήρξε για το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς, με τις πλάτες που κάνουν οι αρχές, αφήνοντας ανήλικους στο έλεος αυτών που θέλουν να κονομήσουν.
Όλα όσα μέχρι τώρα αναφέραμε, αποτελούν τα συστατικά της βόμβας η οποία θα σκάσει στην Ξάνθη, καταστρέφοντας έναν τόσο όμορφο θεσμό, ο οποίος συνετέλεσε στο να γίνει η περιοχή μας γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Στο Βιβλίο Γκίνες από το περασμένο Σάββατο, η Ξάνθη ακόμα πιο γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο:


Πράγματι κατάφεραν τα αδύνατα όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή της μεγάλης μάσκας του Καραγκιόζη, που μας έβαλε στο Βιβλίο Γκίνες ως πόλη. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συγκρίνω το θέμα της μάσκας με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, άσχετα αν κάποιοι κακώς σκεπτόμενοι το ήθελαν. Η επιτυχία είναι δεδομένο πλέον και η Ξάνθη από το Σάββατο φιγουράρει στο βιβλίο Γκίνες και για αυτό θα πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι. Να περάσω όμως στο δια ταύτα και να σας πω ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό να σηκωθεί στον αέρα η μάσκα και λόγω βάρους, αλλά και λόγω κατασκευής, αφού απαγορευόταν να υπάρχει οποιοδήποτε μεταλλικό στοιχείο στην κατασκευή της.

Αισίως έληξε το φετινό καρναβάλι, όσον αφορά τις εκδηλώσεις και μόνο:

Τέλος για τις φετινές ΘΛΕ και όντως η επιτυχία μόνο στον τομέα των εκδηλώσεων, αποτελεί γεγονός υπαρκτό και αδιαμφισβήτητο. Τα έκτροπα για ακόμα μια χρονιά υπήρξαν δυσφημίζοντας την Ξάνθη, αλλά σε μικρότερο βαθμό, λόγω μικρής έλευσης κόσμου και επισκεπτών. Ο Μ. Φανουράκης και οι συνεργάτες του, θα πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι μόνο για τρία πράγματα και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν. Για το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι, είναι για το ρεκόρ Γκίνες που κατέχει επάξια από το Σάββατο η Ξάνθη, το δεύτερο αφορά την επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί και το τρίτο είναι η επιτυχία των παρελάσεων της Λαογραφίας και της Κυριακάτικης μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης που ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με άσχημο καιρό γιόρτασαν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα οι Ξανθιώτες:

Δεν βοήθησε ο καιρός και έτσι τα κούλουμα γιορτάστηκαν με την συμμετοχή Ξανθιωτών σε ολόκληρο το Νομό κατά κόρον, αφού οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή μας, και ήταν λίγοι από κάθε άλλη φορά, φοβήθηκαν τον άσχημο καιρό και έφυγαν άρον άρον από την Ξάνθη, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πριν τους πιάσει η κακοκαιρία στον δρόμο. Μπορεί ο καιρός όπως σας προανέφερα, να «έδιωξε» κακήν κακώς τους επισκέπτες από την περιοχή μας, αλλά οι Ξανθιώτες δεν πτοήθηκαν και γιόρτασαν όπως κάθε χρόνο με τον μοναδικό πατροπαράδοτο τρόπο που γνωρίζουν. 150 κιλά φασόλια έγιναν καπνός από την υπέροχη και καθιερωμένη φασολάδα των Αβδήρων, ενώ ο χαλβάς και οι λουκουμάδες, κατάφεραν να γλυκάνουν τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε σε Σταυρούπολη και Πολύσιτο.

Ο Θάνατος της Ξανθιώτικης αγοράς έφτασε στην πόρτα μας…
Το εμπορικό Κέντρο Φλαμίνγκο, θα αποτελειώσει την ήδη ψυχορραγούσα αγορά:

Δεν έβαλαν μυαλό ακόμα ορισμένοι και τώρα που ο θάνατος της αγοράς αποτελεί δεδομένο συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Τις επόμενες ημέρες ανοίγει τις πύλες του το εμπορικό κέντρο Φλαμίνγκο και το δάκρυ θα ρέει άφθονο από αρκετούς εμπόρους της Ξάνθης. Ήδη τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και το μόνο που σήμερα είναι σίγουρο, είναι πως για ακόμα μια φορά δικαιώνομαι για αυτά που υποστήριζα, πως η Ξάνθη θα θυμίζει σε λίγο κρανίου τόπο. Ευθύνες βέβαια γι’ αυτό δεν έχουν μόνο ορισμένοι επαγγελματίες όπως προανέφερα, αλλά και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, που πιάστηκαν στον ύπνο και άφησαν τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου να κινηθούν ανενόχλητοι και μέσα στα νόμιμα πλαίσια, και να καταφέρουν αυτό που κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να κάνουν.

Στον παλμό του Ξανθιώτικου καρναβαλιού

Στον παλμό του Ξανθιώτικου καρναβαλιού


- Εντυπωσιακά άρματα, αμείωτο κέφι και πολύ διασκέδαση
- Ένα αξέχαστο καρναβάλι με την σφραγίδα του Guinness World Records

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Θρακικές Λαογραφικές Εκδηλώσεις την περασμένη Κυριακή, ημέρα πραγματοποίησης της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, που, για άλλη μια χρονιά, κέρδισε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.
Πολύς κόσμος, Ξανθιώτες και ξένοι επισκέπτες, κατέκλυσαν τους δρόμους της Ξάνθης από τις πρώτες πρωινές ώρες, για να παρακολουθήσουν το μεγάλο καρναβαλικό γεγονός, την παρέλαση των αρμάτων.
Η παρέλαση ξεκίνησε περίπου κατά τη μία το μεσημέρι, παρότι ο καιρός δεν ευνοούσε τους καρναβαλιστές. Το κέφι, ωστόσο, δεν μειώθηκε στο ελάχιστο από τον μουντό καιρό, αφού κανείς δεν έμοιαζε αποφασισμένος να πάει σπίτι του.
Παρότι, έγιναν σημαντικές περικοπές σε ότι αφορά το φετινό καρναβάλι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ποιότητα των εκδηλώσεων δεν μειώθηκε καθόλου.
Θέμα του φετινού καρναβαλιού, όπως ήταν επόμενο, η Διεθνής Οικονομική Κρίση και το ΔΝΤ . Τα άρματα, που τελικά μετακινήθηκαν με τζιπάκια του Δ’ Σώματος Στρατού, είχαν σκοπό να σατιρίσουν και να καυτηριάσουν την σύγχρονη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα. Έτσι, χαρακτηριστικά δείγματα αρμάτων για φέτος είναι αυτό της σιδηράς κυρίας, Ανγκέλας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού η γνωστή Ξανθιώτισσα, Σάσα Μπάστα, η οποία, όπως ήταν φυσικό, έκλεψε την παράσταση με την εκρηκτική της παρουσία.
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, αφού, όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ, κύριος Μανώλης Φανουράκης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κόσμος έχει ανάγκη αυτές τις μέρες, για να μπορέσει να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινής ρουτίνας.
Βέβαια, το φετινό καρναβάλι θα μείνει αξέχαστο για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο, την μεγαλύτερη καρναβαλική μάσκα όλων των εποχών, που έχει περάσει και στο βιβλίο των records Guinness.
Το περασμένο Σάββατο έγινε η τελική συναρμολόγηση και παρουσίαση της μεγαλύτερης μάσκας του κόσμου, που είχε την μορφή του μεγάλου ήρωα των παιδιών, του Καραγκιόζη, στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», παρουσία πλήθους κόσμου. Μεταξύ των παρευρισκομένων πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, αλλά και οι άνθρωποι του Guinness, που έφτασαν στην πόλη μας, για να βεβαιώσουν την συμμετοχή της καρναβαλικής μάσκας του Ξανθιώτικου καρναβαλιού στο ομώνυμο βιβλίο.

Αναστύλωση στο σπίτι του Χατζηδάκη με την βούλα του ΕΣΠΑ

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποκατάσταση του κτηρίου του πρώην Φρουραρχείου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Φώτη Καραλίδη:


Αναστύλωση στο σπίτι του Χατζηδάκη
με την βούλα του ΕΣΠΑ


«Το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν ενταγμένο σε κανένα πρόγραμμα και είχε χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Νομαρχίας σε ένα μικρό ποσοστό, περίπου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα πέντε με πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ»

Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα ενταχθεί το έργο για την αποκατάσταση του κτηρίου του πρώην Φρουραρχείου Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδη.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο τελευταίος, στις 3 του μηνός και ώρα 14.30 μ.μ. άνοιξε η προκήρυξη του ΕΣΠΑ που αφορά το κομμάτι Πολιτισμός. Σε αυτή την προκήρυξη θα ενταχθεί η αποκατάσταση του εν λόγω κτηρίου, ύψους τεσσάρων έως και τεσσεράμισι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει ο κύριος Φώτης Καραλίδης, «το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν ενταγμένο σε κανένα πρόγραμμα και είχε χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Νομαρχίας σε ένα μικρό ποσοστό, περίπου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα πέντε με πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ».
Παράλληλα, ο κύριος Φ. Καραλίδης αναφέρεται στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Άρη Γιαννακίδη, του επικεφαλής του ΕΛΓΑ Θράκης, καθώς υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ξάνθης και εκπροσώπων των αγροτών. Θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια της σύσκεψης, οι καταστροφές στην παραγωγή της ελαιοκράμβης.
Να σημειώσουμε, πως, την περασμένη Παρασκευή, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ξάνθης πραγματοποίησε αυτοψία σε γεωργικές καλλιέργειες, για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που υπάρχουν, σε πάνω από δέκα χιλιάδες στρέμματα υπάρχουν ζημιές, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κυρίως την άνοιξη, λόγω της ζέστης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Φ. Καραλίδης, οι αγρότες ζητάνε να αποζημιωθούν σε ότι αφορά την επανασπορά των χωραφιών τους. Ο ΕΛΓΑ συνέστησε, μάλιστα, στους τελευταίους να αφήσουν «μάρτυρα» στα χωράφια τους και να προχωρήσουν σε επανασπορά.
Ενώ, η περιφέρεια θα στείλει σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο για να προωθήσει το αίτημα των αγροτών. Παρέμβαση δε, για το θέμα θα κάνει και ο κύριος Σ. Ξυνίδης.
Από την άλλη, ο κύριος Φ. Καραλίδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Λούκα Κατσέλη στην περιοχή της Θράκης, αλλά και την Ξάνθη.
Έγινε μια σχετική συνάντηση εργασίας του κυρίου Φ. Καραλίδη με τους Δημάρχους της περιοχής, τον κύριο Σωκράτη Ξυνίδη και τους τεχνοκράτες, όσον αφορά τις λεπτομέρειες της σχετικής επίσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Μαρτίου.
Η κυρία Λούκα Κατσέλη αναμένεται να εξαγγείλει πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, αλλά και άλλα προγράμματα εργασίας που αφορούν κυρίως Δήμους και Ιδρύματα. Παράλληλα, θα επεκταθεί σε θέματα που αφορούν ευρύτερα την ανεργία.
Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει ο κύριος Φ. Καραλίδης, υπήρξε μεγάλη ενεργητικότητα και παράλληλη προσέγγιση του ζητήματος μεταξύ του πρώτου και δευτέρου βαθμού της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη απορροφητικότητα του σχετικού προγράμματος και καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν από την ίδια την Υπουργό. Ενώ, το πρόγραμμα της επίσκεψής της στην Θράκη θα είναι γνωστό σήμερα ή αύριο.