Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής



-Αναλυτικό σημείωμα με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της Αναπτυξιακής, υποχρεούται να παραδώσει την Δευτέρα η απερχόμενη διοίκησή της, ύστερα από προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη
-Αδικαιολόγητη και υποστηριζόμενη από τον Δ. Μπένη, Αντιδήμαρχο Ξάνθης, η εμμονή του Αντιπρόεδρου της εταιρείας Α. Αγκόρτσα, να εγκαταλείψουν την αίθουσα συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ
-Τι θέλετε να κρύψετε κύριε Αντιπρόεδρε;


Διεκόπη η προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης που ήταν να πραγματοποιηθεί εχθές το πρωί, με μοναδικό θέμα συζήτησης, την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και όχι την απαλλαγή ευθυνών του τελευταίου Δ.Σ. όπως κάποιοι ήθελαν.
Να σημειωθεί, ότι πριν ξεκινήσει η εν λόγω συνεδρίαση, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν την αίθουσα, κάτι που επικρότησε και ο κύριος Δημήτρης Μπένης, Αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης, καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρείας, κύριος Πασχάλης Λύρατζης, αλλά και ο κύριος Αντώνης Δαδαλιάρης. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδης, ο οποίος προήδρευε στην συνέλευση.
Ο τελευταίος ενημέρωσε, παράλληλα, τους παρευρισκόμενους, ότι η Περιφέρεια θα εκχωρήσει το ποσοστό της στους Δήμους, όταν πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση. Μέχρι τότε προανήγγελλε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας σε βάθος.
Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει την Πέμπτη 21 Απριλίου. Ενώ, την Δευτέρα εκπρόσωποι των Δήμων Ξάνθης θα έχουν συνάντηση με τον κύριο Φώτη Καραλίδη, προκειμένου να αποφασιστούν για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν εφεξής το νέο ΔΣ της εταιρείας. Η απερχόμενη διοίκηση, από την άλλη, ύστερα από πρόταση του κυρίου Φ. Καραλίδη, υποχρεούται να παραδώσει την ίδια μέρα αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.