Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 16.3.2011


Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Πολλά κεράσια οι 3000 θέσεις εργασίας κυρία Κατσέλη

Το άλλο με τον
Τοτό το ξέρετε;


-Και λιγότερες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν, εμείς πάλι ευχαριστημένοι θα είμαστε
-Όταν μια χώρα έχει πτωχεύσει ηθικά κύριοι των Κυβερνήσεων της Ελλάδας, είναι σίγουρο πως θα πτωχεύσει και οικονομικά


Μόνο ως ανέκδοτο πλέον φαντάζει στην βιομηχανικά νεκρή Ξάνθη, το άκουσμα για την δημιουργία θέσεων εργασίας. Το ανέκδοτο αγγίζει τα όρια του εφιάλτη, αν κάποιος στηριχτεί στα λόγια περί δημιουργίας 3000 θέσεων εργασίας στην περιοχή, όπως αυτό διέρρευσε από την επίσκεψη της Υπουργού κυρίας Κατσέλη.
Δεν είναι δυνατόν στην Ξάνθη που άδω και αρκετά χρόνια έχει καταντήσει νεκρή ως περιοχή σε επίπεδο βιομηχανίας, να ακούγονται τέτοιες κουβέντες, οι οποίες εκτός από επικίνδυνες, είναι και απίθανες, αφού για παράδειγμα μπορούμε να σας αναφέρουμε το γεγονός, ότι πριν λίγες ημέρες έμειναν στον δρόμο άνεργοι 44 συμπολίτες μας εν μια νυχτί, από την επιχείρηση αυτού του «μεγάλου» επιχειρηματία που ακούει στο όνομα Μυλωνάς και για τον οποίο, μόνο Κυβέρνηση δεν άλλαξε η χώρα το διάστημα που τον είχαν απαγάγει.
Για ποιες θέσεις εργασίας μιλάτε κύριοι της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν τα πάντα στην Ξάνθη κλείνουν; Πώς να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όταν αυτός ο περιβόητος αναπτυξιακός, είναι ίδιος για ολόκληρη την χώρα και δεν δίνει κανένα κίνητρο στους ενδιαφερόμενους, ώστε αυτοί να επενδύσουν στην περιοχή μας;
Το μοναδικό κίνητρο δημιουργίας επενδύσεων στην περιοχή της Ξάνθης, είναι η αγορά οικοπεδικών ή αγροτικών εκτάσεων σε εξευτελιστικές τιμές, λόγω της φτώχιας που μαστίζει πλέον την περιοχή, που αν κάποιος είναι σωστός επιχειρηματίας και τα βάλει κάτω, θα διαπιστώσει πως τα χρήματα που θα γλιτώσει από την αγορά οικοπέδου στην Ξάνθη και στην Θράκη γενικότερα, θα χρειαστεί να τα πληρώσει εις διπλούν, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της επιχείρησης που θα φτιάξει.
Είναι επικίνδυνο και καταντά κοροϊδία, να μιλάτε για δημιουργία τριών χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, την στιγμή που ήδη ένας Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας δεν άντεξε άλλο την Ελληνική Κω.....γραφειοκρατία και έφυγε νύχτα, την στιγμή που κάποιοι Ξανθιώτες ρισκάρουν και δαπανούν χρήματα για την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων τεραστίου βεληνεκούς, με στόχο την αύξηση του τουρισμού και παιδεύονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αλλά και της καφρίλας των διορισμένων από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις ανθρώπων εδώ και χρόνια, την στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, την στιγμή που τίποτε δεν λειτουργεί σε αυτόν τον τόπο, εξαιτίας των πολιτικών ανεξαρτήτου χρώματος.
Η Ξάνθη βρίσκεται διασωληνωμένη σε κόμμα εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί, ούτε οι ενταύθα πολιτικοί ούτε και αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο αποφάσεων, πράγμα το οποίο μας δείχνει με ακρίβεια, το ποια θα είναι η συνέχεια που θα ακολουθήσει.
Όσο για την εξωστρέφεια στην οποία θα πρέπει να στραφούν οι επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να αυξήσουν τους τζίρους και την δουλειά τους, αφήστε την στην άκρη και μην την πολύ πιάνετε στο στόμα σας, ούτε εσείς ούτε και ο αγαπητός Σωκράτης Ξυνίδης, γιατί είναι γνωστό και αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια, το πόσο ανέφικτη είναι η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, την στιγμή που το κόστος παραγωγής και εργασίας στην περιοχή, είναι μέχρι και δυο φορές πιο ακριβό από αυτό της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Όταν μια χώρα έχει πτωχεύσει ηθικά κύριοι των εκάστοτε Κυβερνήσεων της Ελλάδας, δεν είναι δυνατόν να μη πτωχεύσει και οικονομικά.


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς κυρία Λούκα Κατσέλη και κύριο Σωκράτη Ξυνίδη ενταύθα:



Για ποια εξωστρέφεια μιλάτε, όταν στις γειτονικές χώρες το κόστος εργασίας είναι πολύ φθηνότερο; Πού την είδατε την εξωστρέφεια, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εγκαινιάζει επιχείρηση στην Βουλγαρία, παραβλέποντας πως πίσω έμειναν δεκάδες άνεργοι;
Ειλικρινά απορώ με όλους αυτούς που πήγαν την περασμένη εβδομάδα στο ΕΒΕ Ξάνθης και άκουσαν χωρίς να βγάλουν λέξη, τόσο την Υπουργό κυρία Κατσέλη όσο και τον Ξανθιώτη Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, να μιλούν για εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Ελλάδας. Μα καλά ένας μυαλωμένος χριστιανός ή μουσουλμάνος δεν βρέθηκε εκεί να τους πει πως αυτά που λένε δεν ισχύουν ούτε στην πιο τρελή φαντασία; Μα πώς είναι δυνατόν να μιλάτε για εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, όταν το κόστος εργασίας στις γειτονικές χώρες με τον Νομό μας δεν αγγίζει ούτε το μισό από όσο στοιχίζει εδώ; Πώς γίνεται να μιλάτε για εξωστρέφεια, όταν εμείς αναγκαζόμαστε να πουλάμε δυο και τρεις φορές πιο ακριβά τα προϊόντα που παράγουμε, την στιγμή που σε Βουλγαρία και Τουρκία τα πάντα είναι πιο φθηνά; Πώς είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα, την στιγμή που τα πάντα γύρω μας έχουν σταματήσει και δεν κινείται τίποτε; Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην οποία και εσείς είστε μέλη, εγκαινιάζει εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων στην γειτονική Βουλγαρία, παραβλέποντας πως στην Ελλάδα οι ίδιες αυτές επιχειρήσεις απέλυσαν δεκάδες κόσμο εν μια νυχτί; Είπαμε η χώρα περνά δύσκολες ημέρες, να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε κατανόηση, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτές τις κουβέντες από ανθρώπους οι οποίοι είναι συμμέτοχοι σε αυτό που σήμερα τραβάμε ως λαός.

Άφαντο το τμήμα εμπορίου από την αγορά της Ξάνθης. Τζάμπα καίει η λάμπα, τζάμπα πληρώνονται:

Αν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν τις ημέρες που ζούμε. Αντί λοιπόν οι κύριοι της Διεύθυνσης Εμπορίου να κάθονται στα γραφεία τους και να απολαμβάνουν τον καφέ και τις πασιέντζες στον υπολογιστή, θα έπρεπε καθημερινά να οργώνουν την αγορά της Ξάνθης και να προστατεύουν τους καταναλωτές, από τα διάφορα κόλπα εξαπάτησης που χρησιμοποιούν καταστηματάρχες, αλλά και απρόσωπα πολυκαταστήματα. Δεν είναι δυνατόν να ψωνίζεις ένα προϊόν και να χρειάζεται να το επιστρέψεις τέσσερις φορές πίσω, επειδή ακόμα και όταν σου το αντικατέστησαν, σου έδωσαν πάλι ελαττωματικό, με συνέπεια στο τέλος και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία δρομολογίων, να σου επιστρέφουν πίσω τα χρήματά σου. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να έχω κανένα ιδιαίτερο παράπονο από το κατάστημα, αφού οι υπάλληλοι έκαναν ότι μπορούσαν για να με εξυπηρετήσουν στα πλαίσια που τους επιτρέπει η πολιτική του καταστήματος, άσχετα αν το κατάστημα κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να ελέγχει αυτά που προμηθεύεται και αυτά που πουλά στον κόσμο. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το τμήμα εμπορίου, που περίτρανα πλέον αποδεικνύεται πως δεν κάνει σωστά την δουλειά του. Αυτά τα λίγα σήμερα για την διεύθυνση εμπορίου, θεωρώντας πως θα συνετιστούν και θα λειτουργήσουν όπως πρέπει, προστατεύοντας τους καταναλωτές.

Προς ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και κυρίους Δ. Πράτσο και Χ. Πούλιο ενταύθα:


Αφού η εταιρία δέχεται ανελέητο πόλεμο και καταβάλλετε προσπάθειες για εξοικονόμηση χρημάτων, γιατί δεν αντικαταστείτε την φωτεινή πινακίδα που γράφει «Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος Α.Ε.» με μια που θα έχει λιγότερα φωτιζόμενα γράμματα, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας; Αν μπει ως φωτεινή πινακίδα μόνο το «ΣΕΚΑΠ Α.Ε.» θα χρειάζεται λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, σε σχέση με αυτά που δαπανώνται σήμερα.

Αυτοί που πολεμούσαν τα πολυκαταστήματα, είναι οι καλύτεροι πελάτες τους:

Αληθινό και δεν χωράει αμφισβήτηση, γιατί ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς για κάποιους, τα μάτια μου δεν με γελάνε. Πρώτος και καλύτερος ήταν στον πόλεμο κατά του Makro Ξάνθης γνωστός συμπολίτης μας, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά και «αγωνίζεται» για το καλό της Ξανθιώτικης αγοράς, αλλά τελικά κατέληξε να είναι πρώτος πελάτης της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων, αφού τις περισσότερες προμήθειες για το κατάστημά του, τις πραγματοποιεί από εκεί, γεμίζοντας με ότι του χρειάζεται τα τεράστια καρότσια, αναγκάζοντας με να αναρωτηθώ, αν οι τότε «αγώνες» κατά της συγκεκριμένης επιχείρησης από τον κύριο αυτό, είχαν σκοπό το να λειτουργεί το Makro ως Club για λίγους μόνο ή απλά αν τα όσα τότε είχαν γίνει και είχαν χιλιοειπωθεί, ήταν μια φούσκα για το θεαθήναι και τίποτε παραπάνω. Εκτός των άλλων βέβαια, όπως διαπίστωσα, μπορεί πλέον να πάει ο οποιοσδήποτε στο συγκεκριμένο κατάστημα για να ψωνίσει ότι θέλει, άσχετα αν είχε επιτραπεί η λειτουργία του, με στόχο το να ψωνίζουν οι επαγγελματίες φτηνά και να έχουν χαμηλότερες τιμές προς τους καταναλωτές, κάτι που δυστυχώς βέβαια δεν λειτούργησε ποτέ. Καλά θα κάνουν λοιπόν, όλοι αυτοί οι ψευτοκουλτουριάρηδες της κακιάς ώρας που κάθε τρεις και λίγο μας ζαλίζουν με φαμφάρες χειρίστου είδους, πολεμώντας για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, την ανάπτυξη της περιοχής, να μην ξαναβγάλουν λέξη από το στόμα τους, γιατί θα τους κατονομάσω πλέον και θα γίνουν ρεζίλι, αφού είναι αυτοί που από την μια ζητούν την στήριξη της Ξανθιώτικης αγοράς (για να τα κονομάνε) και από την άλλη ακουμπούν τα χρήματά τους σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν εκτός Ξάνθης και δεν προμηθεύονται τίποτε από την περιοχή μας.

Μεγάλη ταλαιπωρία στο Makro Ξάνθης

Προσέξτε μην πιαστείτε κορόιδα από τα απρόσωπα καταστήματα



Μεγάλη ταλαιπωρία
στο Makro Ξάνθης




- Η διεύθυνση εμπορίου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αντί να μας προστατεύσει


Είναι μεγάλη χαζομάρα για όσους επιλέγουν αυτά τα απρόσωπα καταστήματα, προκειμένου να προμηθευτούν κάποια από τα είδη που πουλάνε. Επισκέφθηκα το Makro Ξάνθης για να κάνω μια βόλτα και πιο πολύ για να διαπιστώσω, αν ισχύει ακόμα η δέσμευση πως θα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες ή όχι και βρήκα κατά την διάρκεια της βόλτας αυτής, έναν ψηφιακό δέκτη σε πολύ καλή τιμή. Αποφάσισα να τον αγοράσω (ανάθεμα την ώρα) και πήγα στο ταμείο να πληρώσω.
Όταν προσπάθησα να τοποθετήσω τον δέκτη και να τον θέσω σε λειτουργία, διαπίστωσα πως είχε δυο σοβαρά προβλήματα και αφού μεσολάβησε Κυριακή, την Δευτέρα το πρωί το επέστρεψα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι φυσικά, κάνοντας την δουλειά τους, στα πλαίσια πάντα που τους επιτρέπει η πολιτική της επιχείρησης, μου αντικατέστησαν άμεσα τον δέκτη, δίνοντάς μου έναν άλλο ίδιας μάρκας και μοντέλου, αλλά για κακή μου τύχη και αυτός με το που τον έθεσα σε λειτουργία, μου απέδειξε πως ήταν ελαττωματικός. Λέω δεν γίνεται θα πάω και θα ζητήσω, πριν να μου δώσουν άλλο, να τον δοκιμάσουν, όπως και έκανα, αλλά δυστυχώς οι υπάλληλοι μου είπαν πως δεν μπορούσε να γίνει αυτό και πως το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ήταν να μου δώσουν έναν άλλο δέκτη. Ευχόμενος να μην είναι και αυτός χαλασμένος (εμένα μου λες;) πήρα και τον τρίτο δέκτη και επέστρεψα στο γραφείο, προκειμένου να δω αν λειτούργει. Με καθόλου μεγάλη έκπληξη βέβαια, διαπίστωσα πως και αυτός είχε ελάττωμα, αφού δεν μπορούσε να βρει ούτε έναν σταθμό και αναγκάστηκα για τρίτη φορά μέσα σε μια ημέρα, να πάω πάλι στο Makro Ξάνθης, ζητώντας αυτήν την φορά να μου επιστραφούν τα χρήματα, όπως και έγινε.
Πήρα τα χρήματα πίσω και αναρωτήθηκα, αν θα έπρεπε να κάνω αναφορά καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και ποιους θα έπρεπε να καταγγείλω αφού με τρανταχτές αποδείξεις πλέον, φαίνεται πως το τμήμα εμπορίου Ξάνθης όχι μόνο δεν κάνει σωστά την δουλειά του, αλλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, το αρμόδιο Υπουργείο δίνει άδειες αβέρτα κουβέρτα για εισαγωγές ελαττωματικών και ακατάλληλων όπως αποδείχθηκε προϊόντων (μπορεί να είναι και επικίνδυνα) χωρίς να τα ελέγχει, επιτρέποντας στους εισαγωγείς να τα διαθέτουν ανεξέλεγκτα σε όλα αυτά τα μεγάλα και απρόσωπα καταστήματα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τον κόσμο πουλώντας ελαττωματικά πράγματα.
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και εύλογα, αφού για το συγκεκριμένο κατάστημα είχε γίνει μεγάλος ντόρος εδώ και καιρό στο άκουσμα της εγκατάστασης του, αλλά δυστυχώς στην χώρα μας λειτουργούν όλα κάτω από την σκέπη του (μέγα θαύμα, ημέρες τρεις) ή του (εμείς να κονομάμε και άσε τους άλλους να κουρεύονται) και εμείς οι καταναλωτές, είμαστε έρμαια απέναντι σε αυτές τις πολιτικές κοροϊδίας, από απρόσωπα καταστήματα, τους προμηθευτές τους, αλλά και από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, οι οποίοι δεν νοιάζονται για τίποτε. Είναι αλήθεια τελικά, πως το φθηνό δεν σημαίνει πως θα μας βγει και καλό, αφού ως συνήθως πάντα, μας βγαίνει ακριβότερο.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με το συγκεκριμένο κατάστημα, ούτε με τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί, εξάλλου με εξυπηρέτησαν όσο μπορούσαν, αλλά θεωρώ πως η ανυπαρξία του τμήματος εμπορίου, το οποίο θα έπρεπε να είχε κάνει ελέγχους, τόσο για την διερεύνηση της εισαγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος όσο και για το αν ήταν κατάλληλο προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό.

Σταύρος Βλαχόπουλος

Οι πυξίδες τρελάθηκαν


Ο βορράς θα γίνει νότος και ο νότος... βορράς. Το έλα να δεις θα γίνει με τις πυξίδες και όχι μόνο. Ο αποπροσανατολισμός του κόσμου!Στα… πόδια φαίνεται ότι το ‘βαλε ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης. Από τον Καναδά όπου βρίσκεται, άρχισε να κινείται προς τη Ρωσία µε ταχύτητα 60 χλµ. τον χρόνο.Το γεγονός αυτό, µόνο συνηθισµένο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια. Και οι επιστήµονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί, όχι μόνο για την ασφάλεια των μεταφορών αλλά και για τις μεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν εκατομμύρια αποδηµητικά πουλιά.Ο βόρειος µαγνητικός πόλος είναι διαφορετικός από τον πραγµατικό Βόρειο Πόλο του πλανήτη µας, που αποτελεί το ένα άκρο του νοητού κάθετου άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Ο µαγνητικός πόλος µετακινείται εξαιτίας των αλλαγών που συμβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.Τον τελευταίο καιρό, ο µαγνητικός πόλος µετακινείται προς τη Σιβηρία µε αυξηµένη ταχύτητα. Επειδή µάλιστα η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα µεγάλη, ορισµένοι ειδικοί υποπτεύονται µήπως ο πόλος µεταπέσει προς τα νότια (αντιστραφεί, µε άλλα λόγια) και οι πυξίδες αντί για βόρεια δείχνουν νότια. Κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, συµβαίνει τρεις έως επτά φορές κάθε µερικά εκατοµµύρια χρόνια.Ο γεωφυσικός Τζέφρι Λοβ από τη Γεωλογική Εταιρεία των ΗΠΑ ανέφερε στο «Discovery News» ότι «το µαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει στο πέρασµα του καιρού και απ’ όσο γνωρίζουµε µέχρι τώρα, τέτοιες αλλαγές έχουν συµβεί στο παρελθόν».Ηδη τα πρώτα προβλήµατα από την τάση... φυγής του µαγνητικού πόλου άρχισαν να εµφανίζονται. Στο διεθνές αεροδρόµιο Τάµπα της Φλόριντας, οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν έναν µήνα για να επαναπροσδιορίσουν το στίγµα των τριών διαδρόµων προσγείωσης - απογείωσης αεροσκαφών, οι οποίοι αναγνωρίζονται από αριθµούς που αντιστοιχούν σε µοίρες στις πυξίδες.Εκτός από τα αεροδρόµια, το µαγνητικό πεδίο της Γης αξιοποιούν πουλιά και θαλάσσια ζώα για να µεταναστεύουν σε µακρινές περιοχές. Αν ο πόλος αλλάξει θέση, κανείς δεν ξέρει πώς θα συµπεριφερθούν.Το κακό ξεκίνησε το 1904. Μέχρι τότε, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ο µαγνητικός πόλος δεν είχε διάθεση να µετακινηθεί. Εκείνη όµως τη χρονιά άρχισε να µετακινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα περίπου 15χιλιοµέτρων τον χρόνο. Και το 1989άρχισε να επιταχύνει. Γεγονός πάντως είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι έχουµε να πάθουµε αν η αντιστροφή συµβεί. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν πριν από 780.000 χρόνια.

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης εκφράζει τις επιφυλάξεις της για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης εκφράζει τις επιφυλάξεις
της για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε ο “Καλλικράτης” των Σχολείων, έχουμε τονίσει ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα αποφάσεων που λαμβάνονται μονομερώς και μέσα σε γραφεία Υπουργείων και να ανακοινώνονται ως αποτέλεσμα, δήθεν, διαβουλεύσεων. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού, γόνιμου και αποτελεσματικού διαλόγου με την τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Γονείς.
Πιστεύουμε ότι οι συγχωνεύσεις των σχολείων πρέπει να γίνουν με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και να μην αποσκοπούν στην εξοικονόμηση πόρων και την περικοπή των λειτουργικών δαπανών.
Με βάση τα παραπάνω τίθενται τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί δεν προχώρησε εξ αρχής σε διάλογο με τους παραπάνω φορείς;
2. Οι συγχωνεύσεις θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης (τόσο στα δημόσια, όσο και στα μειονοτικά σχολεία) στο νομό μας;
3. Πώς διασφαλίζεται στο νομό μας η εγγραφή των μαθητών στο σχολείο προορισμού από τη συγχώνευση;
4. Θα υπάρξει στο νομό μας ομαλή μετάβαση των μαθητών με συνοδό και διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας;
5. Έχει προβλεφθεί για το νομό μας το συνολικό κόστος των μετακινήσεων των μαθητών; Μήπως το συνολικό αυτό κόστος θα υπερβαίνει τα χρήματα που θα εξοικονομήσει η Κυβέρνηση από τη μείωση των σχολικών μονάδων; Υπάρχει μελέτη για την αντιμετώπιση των συνδυασμένων μεταφορών, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση;
6. Μήπως τελικά οι γονείς επωμιστούν τα οικονομικά βάρη για το κόστος της μετακίνησης των παιδιών τους;
7. Τι σχεδιάζετε, στα πλαίσια του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” στην ανώτατη εκπαίδευση, για το μέλλον του ΔΠΘ;
Καλούμε την Κυβέρνηση, να προσέλθει σε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, γιατί η αναστάτωση που φαίνεται ότι προκαλείται στο μέσον της σχολικής χρονιάς θα είναι εις βάρος, τουλάχιστον, των μαθητών. Πληγώνει όμως και την αξιοπρέπεια της Ξανθιώτικης οικογένειας.

22 ΧΑΔΑ έκλεισαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Απορριμμάτων σε όλη τη χώρα

Αναλυτικά στοιχεία για τους 161 Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) που έκλεισαν στο διάστημα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Αποκέντρωσης, Γεώργιο Ντόλιο.Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έκλεισαν 148 Χ.Α.Δ.Α. Πιο συγκεκριμένα: 22 ΧΑΔΑ έκλεισαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 6 στην Αττική, 12 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 32 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Κεντρική Μακεδονία, 26 στην Ήπειρο, 3 στην Περιφέρεια Ιονίου, 2 στην Περιφέρεια Κρήτης, 12 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 21 στην Πελοπόννησο και 10 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Δεν αναφέρεται κλείσιμο στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή ύστερα από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Σχόλια της Φ. Βλαχοπούλου

Όρθιοι, κατά την διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης οι… προύχοντες και οι ονομαζόμενοι επίσημοι, λόγω προσκλήσεων, της πόλης μας. Επιβράβευση στον ορθολογισμό του αρμόδιου προέδρου της ΔΗΚΕΞ κ. Φανουράκη. Αν μη τι άλλο να μην είναι εμφανής ο διαχωρισμός των εριφίων από τα πρόβατα. Το καρναβάλι είναι για όλους τους δημότες το ίδιο. Η πρόκληση των καθήμενων στην βιτρίνα της πλατείας, ήταν της τάξεως να βγάζει μάτι. Δυσχώνευτο, ματαιόδοξο και προπάντων φορέας αγανάκτησης για τους πολίτες, που παρακολουθούσαν μαντρωμένοι πίσω από τα κάγκελα και πιάνονταν τα πόδια τους από την ορθοστασία. Ή όλοι όρθιοι ή κανείς.

Με αφορμή το ως άνω και την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει, θα όφειλαν οι αρχές να καταργήσουν της… Άρτας το γεφύρι, δηλαδή την εξέδρα με το σκέπαστρο, που στήνεται στις εθνικές γιορτές, με τους επίσημους φάτσα κάρτα. Οι καθήμενοι του κους-κους, που σηκώνονται μόνον όταν περνάει ο στρατός με την ελληνική σημαία. Οι σημαίες των σχολείων
βέβαια φαίνεται πως δεν ανήκουν στο πρωτόκολλο, ώστε να χρήζουν του ανάλογου σεβασμού. Είναι κάτι που κρατάει δεκαετίες και κανείς δεν σκέφθηκε να το παύσει. Αν δούμε να καταργείται η εξέδρα της ταλαιπωρίας των φαντάρων, για την κατασκευή της και να επικρατεί η ανισότητα μεταξύ των πολιτών. Ο σεβασμός όμως προς το σύμβολο του ελληνικού έθνους, που είναι η σημαία, θα όφειλε να βρίσκεται εκτός πρωτοκόλλου κι όχι να διαχωρίζονται από το αν την κρατούν μαθητές ή ο στρατός. Το πέρασμά της είναι ανάλογο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

«Συγχώνευση» και «συρρίκνωση»! Είναι από τις μεταρρυθμίσεις του παρόντος, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απροειδοποίητα επιβάλλει στον ελληνικό λαό. Δεν οφείλονται βεβαίως μόνο στην αναγκαιότητα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά στηρίζονται και στο σοφό «μια και βρήκαμε τον παπά ας θάψουμε πέντε-δέκα». Μόνο που θάβουν πάνω από δέκα και μάλιστα κατ’ επιλογήν. Διότι, όταν στο όνομα των θυσιών, που συχνά ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και το χρησιμοποιεί ως άλλοθι συμπαράστασης, κατανόησης και συμπόνιας, χτυπούν οικονομικά τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που όπως λέει ο λαός «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» και τους ρίχνει πιο βαθειά στην απελπισία, ενώ έχει αφήσει την ατιμωρησία να παγιοποιείται στην πολιτική ζωή, τότε μπορούν οι πολίτες να ισχυριστούν πως η παρούσα κυβερνητική πολιτική δεν έχει απλώς χροιά επιλεκτική, αλλά είναι απολύτως έτσι.
«Συρρίκνωση» του εισοδήματος, των ευεργετικών παροχών (έως κατάργησης στην τελική), επανεξέταση επιδομάτων, για την συνέχισή τους ή μη, των ανίατων ασθενειών λες και οι τετραπληγικοί (εκ γενετής ή όχι) και οι πάσχοντες από διάφορα μη αναστρέψιμα νοσήματα χρήζουν επανεξέτασης από επιτροπές, που σε τακτά χρονικά διαστήματα συνέρχονται, ώστε να αποφασίσουν αν π.χ. το παιδί που δεν μεγαλώνει νοητικά, δεν περπατάει, δεν μιλάει κ.λ.π., δικαιούται εκ νέου βεβαίωση για να παίρνει το ανάλογο επίδομα. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα που πονάει και χρειάζεται ιδιαίτερης ευαισθησίας προσέγγιση. Θέμα ντροπής είναι σίγουρα.
Οι «μεγαλοκαρχαρίες» των off shores εταιριών, οι πλουτοκράτορες του «έχω τα χτένια έχω και τα γένια», που έχουν τον τρόπο να φοροδιαφεύγουν, αποτελούν την απόδειξη πως ανήκουν στα δύσκολα της κυβέρνησης. Αυτό ίσως είναι ο αντίποδας της ικανότητας της εύκολης αφαίμαξης σε κοινωνικές ομάδες που γίνονται πιόνια στα χέρια των κυβερνόντων.
«Συγχώνευση» νοσοκομείων και τώρα σχολείων !!! Άγγιξαν και τον πλέον ευαίσθητο χώρο της υγείας, που αντί να διευρύνεται σε κάθε περίπτωση, υποβάλλεται σε «πρεσάρισμα» μιας ανεύθυνης πολιτικής, που αποβαίνει ζημιογόνος ως προς την διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Με την μείωση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και την ελλιπή περίθαλψη ως αποτέλεσμα αυτού, η ανασφάλεια υπερίπταται πάνω από νομούς της περιφέρειας και γιατί όχι πάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, που οι μεγάλες αποστάσεις στην διακίνηση ασθενών εντός αυτών, αποτελεί έναν ακόμη λόγο στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών.
«Συγχώνευση» σχολείων με προοπτική βελτιωμένης εκπαίδευσης !!! Με υπέρμαχο την κ. Υπουργό Παιδείας στο νέο σύστημα που θεωρεί πως η παιδεία θα αναβαθμισθεί! Ίσως και να λιγοστέψουν τα βιβλία, για να μη βλέπουμε να κυρτώνουν οι πλάτες των παιδιών από το βάρος τους ή να σέρνουν τροχήλατες τσάντες, ώστε να διευκολύνονται κατά την μεταφορά και διαδρομή προς το σχολείο. Αν οι γνώσεις ήταν εφάμιλλες του αριθμού των βιβλίων, όχι του περιεχομένου αυτών, δεν θα κάγχαζαν οι… γλαύκες της γνώσης! Αν το σκεπτικό της κ. υπουργού βασίζεται στο λιγότερα παιδιά στην τάξη, που αποτελεί το οξύμωρο της συγχώνευσης, μπορεί κάποιος παλαιότερης γενιάς να ισχυρισθεί πως «τα χρόνια εκείνα, οι τάξεις πλημμύριζαν από μαθητές, η πολυτέλεια παντός είδους παραπαιδείας ήταν ανύπαρκτη, οι δάσκαλοι τα προλάβαιναν όλα, ακόμη και την κάλυψη της ύλης και οι μαθητές μάθαιναν τουλάχιστον να μιλούν καλά ελληνικά» !!! Με την συγχώνευση θα προκύψουν προβλήματα, που δεν θα τα καλύπτουν ούτε οι παρωπίδες που φορούν οι της πολιτικής εξουσίας.
Σημείωση: Τουλάχιστον ας χορηγήσουν επίδομα τσάντας στους γονείς, ώστε να τις αναπληρώνουν στο μέσον της χρονιάς, λόγω φθοράς από το βάρος της… γνώσης!