Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το οικονομικό έργο της κυβέρνησης, μια συνταγή που έτυχε, αλλά δεν πέτυχε…


Το οικονομικό έργο της κυβέρνησης,

μια συνταγή που έτυχε, αλλά δεν πέτυχε…

Αν μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ στον έναν χρόνο και βάλε που ασκεί την διοίκηση της Ελλάδος, δε θα αργήσουμε να καταλάβουμε, πως πέρα από περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αυξήσεις σε φόρους και τέλη, το κυβερνών κόμμα δεν έχει να καυχηθεί για τίποτε άλλο.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν μια μόνιμη επωδό σε μια δίχως προηγούμενο σφιχτή πολιτική του κράτους, που έχει βαπτιστεί ως «νοικοκυροσύνη» της εθνικής δημοσιονομικής κατάστασης.
Οι πολιτικοί«νοικοκύρηδες», λοιπόν, ήρθαν για να βάλουν σε μια τάξη τα οικονομικά μας, αφού τα δικά τους τα έχουν τακτοποιήσει με περισσή φροντίδα στις τράπεζες της Ελβετίας, προκειμένου να είναι ασφαλείς και μακριά από τα πάτρια εδάφη, που δεν είναι ικανά να τα διασφαλίσουν (η εμπιστοσύνη που λέγαμε…). Γι’ αυτό και όταν δημοσιεύεται το πόθεν έσχες των πολιτικών ταγών της χώρας, όπως έχει καθιερωθεί στα πλαίσια της διαφάνειας που διατείνονται οι κυβερνώντες μας, διαπιστώνουμε πως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είναι σχεδόν.. φτωχοί, αφού οι αριθμοί είναι λειψοί και πολύ μικρότεροι από αυτό που θα έπρεπε να είναι.
Είχαμε μείνει όμως στον απολογισμό του έργου της σημερινής κυβέρνησης. Ένα έργο που οι περισσότεροι ευχόμαστε να μην είχαμε δει ποτέ, αφού βάζει στόχο την οικονομική μας δυνατότητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που απορρέουν από μια αυτή την πρακτική.
Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει πια για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής της πολιτικής, αφού δεν φαίνεται οι θυσίες μας να αποδίδουν καρπούς. Το ψαλίδισμα σε εισοδήματα και συντάξεις των πολιτών πήρε δραματικές διαστάσεις και το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να οδηγήσει τους πολίτες στο χείλος της οικονομικής εξαθλίωσης.
Σήμερα, μετά από ένα χρόνο και κάτι μήνες που μετρά το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο μέσος πολίτης της χώρας αισθάνεται εγκλωβισμένος σε μια ασφυκτική οικονομική πολιτική, που ωστόσο δεν του παρέχει εγγυήσεις, ότι θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα έστω και σε βάθος χρόνου. Ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κομπάζει όταν μιλάει για το οικονομικό μέλλον της χώρας. Έχει χαθεί η σιγουριά από την φωνή του. Ο λόγος του έχει γίνει αβέβαιος και προβληματικός. Λέει κάτι ο κύριος Γ. Παπανδρέου και ακούγοντας τον σκέφτεσαι ανεπαίσθητα αν το εννοεί, γιατί σε έχει συνηθίσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει κλονιστεί σοβαρά και μάλλον ανεπανόρθωτα.
Τι λες βρε Γιωργάκη… σκέφτεσαι και υπομειδιάς, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά, ότι από σένα δεν εξαρτάται τίποτα. Εσύ υπάρχεις γιατί είσαι μέρος του συστήματος, που αντλεί από σένα πόρους, για να μπορεί να κινεί τα νήματα που τροφοδοτούν το «κεφάλι».
Τα φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας και τα σχετικά, σερβιρίστηκαν πολύ ωραία και με ροζ περιτύλιγμα, στην πράξη, όμως, οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση του πολίτη, η οποία μόλις ξεκίνησε, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια, για το πότε θα τελειώσουν οι οικονομικές περιπέτειες της κοινωνίας.
Από θεωρία μπουχτίσαμε. Στην πράξη αποτύχαμε παταγωδώς. Απλώς, επιβιώνουμε, αναγκασμένοι να επιτελούμε τον ρόλο του απλού, ταπεινού και χωρίς λόγο πολίτη μιας δημοκρατικής χώρας, που εξ ορισμού μας αναγκάζει να ακολουθούμε τις επιταγές των «ανωτέρων».

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 9.11.2010


Ρουλέτα για γερό στομάχι ο Δήμος Ξάνθης

Ρουλέτα για γερό
στομάχι ο Δήμος Ξάνθης

Μ. Στυλιανίδης: 48,32%
«Καλούμε όλους τους Ξανθιώτες την Κυριακή να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους και την εντολή για μια Ξάνθη ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, για μια Σταυρούπολη ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»





Χ. Πούλιος: 35,89%
«Σε αυτή τη μετωπική σύγκρουση εμείς οι Πολίτες για την Αλλαγή οδεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με βάση τις αρχές μας και τις θέσεις μας, όπως τις έχουμε δημόσια καταθέσει»

Σε δεύτερη Κυριακή οδηγούνται οι δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης. Το γεγονός επιτείνει την αγωνία των δύο κυρίαρχων δημοτικών συνδυασμών, «ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Πρότυπο Δημιουργίας», του οποίου ηγείται ο κύριος Μ. Στυλιανίδης και «Πολίτες για την Αλλαγή», του οποίου επικεφαλής είναι ο κύριος Χρίστος Πούλιος.
Πρέπει να επισημανθεί, ότι ο συνδυασμός του κυρίου Μ. Στυλιανίδη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής σημείωσε σημαντικό ποσοστό, αν και η αποχή του κόσμου από τις εκλογές υπήρξε καταλυτική.
Τόσο ο τελευταίος, όσο και ο Χρίστος Πούλιος εμφανίζονταν σίγουροι για την νίκη τους από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Τελικά, όμως τα αποτελέσματα υπήρξαν πολύ διαφορετικά από τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα την δεύτερη Κυριακή.
Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο, πέρα από ευχαριστίες προς τον κόσμο που τον τίμησε στις περασμένες εκλογές, γεγονός, που όπως σημείωσε, αποτελεί τιμή για τον ίδιο.
Σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης επισήμανε τα ακόλουθα:

«Ο λαός της Ξάνθης και της Σταυρούπολης απέδειξε ότι δεν δέχεται εκβιαστικά διλήμματα.
Ο λαός της Ξάνθης και της Σταυρούπολης ψήφισε σιγουριά, νοικοκυροσύνη, ανάπτυξη και δημιουργία.
Ευχαριστούμε όλες και όλους για την εμπιστοσύνη τους που είναι η αναγνώριση του έργου μας αλλά και η νέα εντολή για μια τετραετία πιο δημιουργική, πιο αποτελεσματική για τον πολίτη.
Καλούμε όλους τους Ξανθιώτες την Κυριακή να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους και την εντολή για μια Ξάνθη ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, για μια Σταυρούπολη ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Ενώ, ο κύριος Χρίστος Πούλιος από την πλευρά του, αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ξάνθης, απαντάει μέσα από σχετικό δελτίο τα κάτωθι:
«Οι Πολίτες για την Αλλαγή έδωσαν την πρώτη μεγάλη τους μάχη απέναντι στην Δημοτική αρχή του κατεστημένου και της αδιαφάνειας. Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια η νέα Δημοτική Αρχή θα εκλεγεί σε δεύτερο γύρο. Σε αυτή τη μετωπική σύγκρουση εμείς οι Πολίτες για την Αλλαγή οδεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με βάση τις αρχές μας και τις θέσεις μας, όπως τις έχουμε δημόσια καταθέσει. Βάζουμε απέναντι το κατεστημένο, την αδιαφάνεια και τους παλαιοκομματικούς προσωπικούς μηχανισμούς. Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης που πλειοψηφικά απέρριψαν την δημοτική αρχή, τους πολίτες που για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους δεν προσήλθαν στην κάλπη αλλά και αυτούς που οδηγήθηκαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο τον συνδυασμό του κυρίου Στυλιανίδη και του κυρίου Τσέπελη, χωρίς να πιστεύουν ότι αξίζει στον τόπο μας μια τέτοια δημοτική αρχή, να δώσουν την τελική μάχη μαζί μας. Γιατί η Ξάνθη δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια».

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Μεγάλος νικητής των εκλογών η αποχή του κόσμου από τις κάλπες:

Επιβεβαιώθηκαν τα όσα γράφαμε για το στίγμα διαμαρτυρίας του κόσμου απέναντι στο γενικότερο πολιτικό σύστημα, αφού η αποχή των ψηφοφόρων ήταν τεράστια και μάλιστα άγγιξε ποσοστά πρωτοφανή για την χώρα μας. Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, οι μεγάλοι φαμφαρολόγοι της πολιτικής ζωής της χώρας μας, έδιναν την μάχη των τηλεοπτικών παραθύρων, παρουσιάζοντας το ποτήρι μισογεμάτο την μια φορά και μισοάδειο την άλλη, αλλά ποτέ δεν τόλμησε κανένας να πει ότι ο κόσμος φασκέλωσε για τα καλά την πολιτική. Σε πολλά εκλογικά τμήματα η αποχή ξεπερνούσε κατά πολύ το 55% και έτσι κανένας σήμερα δεν μπορεί ξεκάθαρα να δει ποιος κέρδισε και ποιος έχασε.

Απόρθητο φρούριο του Χατζηευαγγέλου ο Τόπειρος. Τα Μάγγανα εκτέλεσαν τον Θ. Μίχογλου:

Δεν κατάφερε να κερδίσει ο Θωμάς Μίχογλου τον αντίπαλο του Στέλιο Χατζηευαγγέλου και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως το φρούριο του Τοπείρου είναι απόρθητο. Για τέταρτη συνεχή φορά, νικητής είναι ο Σ. Χατζηευαγγέλου, που κατάφερε χωρίς να έχει να παρουσιάσει έργο στην περιοχή τα τελευταία δώδεκα χρόνια που διοικούσε τον Δήμο, να κερδίσει ακόμα μια δύσκολη εκλογική μάχη, ανεβάζοντας αρκετά ψηλά τα ποσοστά του, στις θέσεις της Κυβερνώσας Παράταξης.
Τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, σίγουρα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες και θα έχουμε πολλά να πούμε, αφού το Σάββατο το βράδυ για παράδειγμα, υπήρξε απόσπαση Αστυνομικού από τον Τόπειρο στα Άβδηρα και σίγουρα αυτό κάτι μπορεί να μας πει ως στοιχείο. Από την άλλη, ο Θ. Μίχογλου εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο χωριό του στα Μάγγανα, αφού η μεγάλη διαφορά περίπου 200 ψήφων ήρθε από τα δυο εκλογικά τμήματα του χωριού του.

Περίεργα τα ποσοστά στον Τόπειρο για περιφέρεια και Δήμο. Τρανταχτή επικράτηση Παυλίδη έναντι Γιαννακίδη και σαρωτική νίκη Χατζηευαγγέλου έναντι Θ. Μίχογλου:
Μπορεί κάποιοι να είπαν πως στήριξα τον Θ. Μίχογλου υπέρ του δέοντος και να πολέμησα τον Σ. Χατζηευαγγέλου, αλλά δυστυχώς για αυτούς, δεν μπορώ να κάνω και τον βλάκα, σφυρίζοντας αδιάφορα στα αποτελέσματα τόσο για Δήμο, όσο και για Περιφέρεια στον Τόπειρο. Δεν γίνεται δηλαδή από την μια, ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου να σαρώνει και να εκλέγεται στον Τόπειρο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης να πατώνει έναντι του Γ. Παυλίδη. Εδώ είναι οφθαλμοφανές πως κάποιοι έπαιξαν τα γνωστά και αναμενόμενα παιχνίδια που μόνο στον Τόπειρο περνάνε, για να σιγουρέψουν την νίκη τους και αυτό δεν πρόκειται να περάσει στα ψιλά.
Και επειδή μου αρέσει να μιλώ με στοιχεία, σας παραθέτω τα αποτελέσματα όπως μέχρι τώρα είναι: 54,85% (Περιφερειακή Αναγέννηση Γ. Παυλίδης), 34,66% (Κοινωνική Συμμαχία Α. Γιαννακίδης), 54,01% (Νέα Εποχή Σ. Χατζηευαγγέλου), 45,99% (Δημοτική Αλλαγή Θωμάς Μίχογλου).
Στα στοιχεία που σήμερα σας παραθέτω αν κάποιος προσθέσει και τα χωριά που επικράτησε κατά κόρον ο Σ. Χατζηευαγγέλου, που είναι Χριστιανικός Πληθυσμός, θα διαπιστώσει το ποιοι και πως πούλησαν το παιχνίδι στον Τόπειρο, αφού ο Δήμος από τον οποίο κατάγεται ο Μειονοτικός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, κατάφερε να κερδηθεί, αλλά και να δώσει μεγάλο προβάδισμα στον υποψήφιο που υποστήριζε η ΝΔ για την Περιφέρεια και σίγουρα η ευθύνη δεν βαρύνει έναν, αλλά πολλούς.

Έφτασαν στην βρύση και δεν μπόρεσαν να πιουν νερό, ο Μ. Στυλιανίδης και οι συνεργάτες του:

Η υπεραισιοδοξία, τα λάθη και οι προκλητικές συμπεριφορές, μαζί με την αποχή, στέρησαν όπως φαίνεται στον Δήμαρχο Ξάνθης την χαρά της νίκης, αφού μπορεί κάποιοι από τους συμβούλους του να περίμεναν τα αποτελέσματα των Κιμμερίων ως λύτρωση, αλλά δυστυχώς οι κάτοικοι των Κιμμερίων γύρισαν την πλάτη, ανεβάζοντας την πίεση σε πολλούς. Τα Κιμμέρια που ως γνωστόν αποτελούσε ένα άνδρο του Μ. Τσέπελη, απέδειξαν πως δεν γουστάρουν πλέον τα όσα έγιναν τόσα χρόνια και έδωσαν ένα καλό μάθημα, το οποίο βέβαια καλείται τώρα να το πληρώσει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης και οι άφθαρτοι συνεργάτες του.

+7 Μονάδες περίπου για τους «Πολίτες για την Αλλαγή», αλλά ο προβληματισμός είναι τεράστιος. Σε λάθος δρόμο οδήγησαν κάποιοι τον Χ. Πούλιο:

Μπορεί η άνοδος του ποσοστού των «Πολιτών για την Αλλαγή» να είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού κατά την προσωπική μου άποψη, κάποιοι κατεύθυναν τον Χ. Πούλιο σε λάθος δρόμους. Μπορεί ο Σωκράτης Ξυνίδης να δήλωσε πως ο Δήμος θα πέσει και θα τον κερδίσει ο Χ. Πούλιος, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο φαίνεται πως είχε άδικο. Δύσκολα επέρχεται η ανατροπή στον Δήμο Ξάνθης με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και σίγουρα κανένας δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί, αφού τα δύσκολα δεν είναι και ακατόρθωτα. Θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Χ. Πούλιος πλέον το ποιους εμπιστεύεται και ποιους ακούει, γιατί το μισό της αποτυχίας σίγουρα χρεώνεται σε αυτούς.

Πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα στην Περιφέρεια για τον Γ. Παυλίδη, που επικράτησε με μεγάλη διαφορά σε Τόπειρο και Δήμο Ξάνθης:
Σε ντέρμπι εξελίχτηκαν οι περιφερειακές εκλογές στην περιοχή μας και αυτό γιατί τόσο καιρό τα Αθηναϊκά ΜΜΕ έβγαζαν από την πρώτη Κυριακή Νικητή των εκλογών τον Άρη Γιαννακίδη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους αυτό δεν επικράτησε. Ο Γ. Παυλίδης με τους συνεργάτες του, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω, συσπειρώνοντας την ΝΔ και παίζοντας πλέον το παιχνίδι στα ίσια. Ο προβληματισμός στο στρατόπεδο του Άρη Γιαννακίδη είναι μεγάλος και από όχθες καταστρώνουν σχέδια επί χάρτου, προκειμένου να ακολουθήσουν την στρατηγική που θα τους φέρει στην νίκη την επόμενη Κυριακή, ενώ στο Στρατόπεδο του Παυλίδη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία με στόχο το κάτι παραπάνω, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην ορεινή περιοχή φαίνεται πως αιμορραγεί από τις περασμένες εκλογές ακόμα, ενώ δυνατά χαρτιά για τον Νομάρχη Ξάνθης, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα, είναι ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Τοπείρου, αφού και στα Άβδηρα ο Α. Γιαννακίδης κατάφερε να περάσει πρώτος το νήμα του Τερματισμού, με ποσοστό 0,04%.

Μαύρες πλερέζες για Γιαννακίδη και ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια
Στοίχημα για Φ. Καραλίδη η ερχόμενη Κυριακή, με εμφανές στοιχείο την διαρροή ψήφων στον Τόπειρο, αλλά και το μήνυμα από λευκά και άκυρα του ΠΑΣΟΚ από τον Δήμο Ξάνθης. Τυχαίο; Δεν νομίζω:
Δεν κατάφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη και αυτό βέβαια δεν οφείλεται κατά πολύ στους υποψηφίους, αλλά στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού στα όρια της Φτώχιας. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να κερδίσει τις εκλογές, αφού ο Γ. Παπανδρέου κοιτά να βρει τρόπους, ώστε η απασφαλισμένη χειροβομβίδα που του άφησε ο Κ. Καραμανλής, να μην σκάσει στα χέρια του. Το στοίχημα πλέον αφόρα τον Φ. Καραλίδη για την Ξάνθη, ο οποίος δεν τα πήγε και τόσο καλά όσο ανέμενε, αφού όπως διαφαίνεται εκ των αποτελεσμάτων, υπήρξε διαρροή ψήφων στην Περιοχή του Τοπείρου, ενώ στον Δήμο Ξάνθης το παιχνίδι στήθηκε καλύτερα για τις Περιφερειακές εκλογές, αφού τα λευκά και τα άκυρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, έδιναν ένα ηχηρό μήνυμα από κάποιους προς κάποιους άλλους. Η ερχόμενη Κυριακή για τον Φ. Καραλίδη και τον Άρη Γιαννακίδη, φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο το απέναντι στρατόπεδο του Γ. Παυλίδη, αλλά το ξεπούλημα στον Τόπειρο και τα παιχνίδια στον Δήμο Ξάνθης.






Ο κόσμος κουράστηκε Αποχή λένε την αντίδραση

Οι κομματάρχες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν το δικό τους στίγμα για τις εκλογές και την τρομακτική αποχή

Ο κόσμος κουράστηκε
Αποχή λένε την αντίδραση

Α. Τσαρτσάρας, Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Θεωρώ, ότι από την στιγμή που ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, όλοι οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί θέλουν αλλαγή κατεστημένου και θα το πράξουν με την ψήφο της ερχόμενης Κυριακής»

Σ. Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η Νέα Δημοκρατία αναγεννημένη πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάμε σε δεύτερη Κυριακή έχοντας εισπράξει την εμπιστοσύνη του κόσμου»


Η αποχή του κόσμου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ήταν εμφανής, ενώ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστρεψαν την πλάτη τους στα δύο μεγάλα κόμματα, γεγονός που εύλογα δημιουργεί συνειρμούς για πρόωρες εκλογές, όπως άφηνε να εννοηθεί προεκλογικά ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της χώρας.
Οι απερχόμενες εκλογές πέρασαν στην ιστορία ως εκλογές διαμαρτυρίας του κόσμου για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Σε σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφορικά με τις εκλογές που πέρασαν, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα του κόσμου και ζητά από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών, σκεπτόμενοι αυτοδιοικητικά.
«Λάβαμε το μήνυμα, από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος οι ψηφοφόροι να πράξουν το ίδιο. Οι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, τώρα θα πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό της περιοχής τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Τσαρτσάρας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, με δεδομένο το γεγονός της μεγάλης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης από τους ψηφοφόρους, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας τονίζει ότι, «όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, δεν είναι στις προθέσεις μας οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός σήκωσε απλά το γάντι που του πέταξε σύσσωμη η αντιπολίτευση με προεξέχοντα τον κύριο Α. Σαμαρά. Σαφώς ελήφθησαν κάποια μηνύματα, πάντως το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε λαβωμένο με τους υποψηφίους που στηρίζει».
Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ξάνθης, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας αναφέρει πως «ο Δήμος Ξάνθης για πρώτη φορά οδηγείται σε δεύτερη Κυριακή. Τελείωσε ο καιρός, όταν κάποιοι με διάφορους τρόπους αλωνίζανε ανενόχλητοι. Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια. Ο συνδυασμός του κυρίου Πούλιου βγήκε ενισχυμένος. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη εβδομάδα, γι’ αυτό ας μην βιάζονται μερικοί να χαρούν.
Θεωρώ, ότι από την στιγμή που ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, όλοι οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί θέλουν αλλαγή κατεστημένου και θα το πράξουν με την ψήφο της ερχόμενης Κυριακής».
Για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών μιλάει στην εφημερίδας μας και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου. Σύμφωνα με αυτά που σημειώνει με έμφαση στην ΦτΞ, «η αποχή αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ένα μέρος της αποχής δηλώνει ότι ο κόσμος απέρριψε τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση για αλλαγή πλεύσης. Ο ψηφοφόρος τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ που τον κορόιδεψε πέρσι, ενώ φέτος επιχείρησε να τον εκβιάσει. Ο κύριος Γ. Παπανδρέου δεν πήρε την λευκή επιταγή που περίμενε».
Αναφερόμενη στον πρώτο κύκλο των εκλογών, η κυρία Σ. Ιακωβίδου επισημαίνει «αυτός υπήρξε θετικός για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Νέα Δημοκρατία αναγεννημένη πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάμε σε δεύτερη Κυριακή έχοντας εισπράξει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Ντέρμπι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ντέρμπι για την Περιφέρεια
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



Κώστας Ζαγναφέρης: 44,12%
«Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, που ήταν πολιτικές εκλογές, είναι καλό για μας. Τέσσερις Νομοί της Περιφέρειας μας έδωσαν καθαρή νίκη. Πρόβλημα είχαμε, μόνον, στον Νομό Ροδόπης και αυτό για τοπικούς λόγους.
Πιστεύουμε, ότι θα είμαστε νικητές την άλλη Κυριακή»




Φώτης Καραλίδης: 37,89%
«Ευελπιστούμε, ότι οι συμπολίτες μας, αφού εκφράσανε την δυσαρέσκειά τους, θα επιστρέψουν στην κάλπη με την αυτοδιοικητική λογική και θα ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή. Σε αυτό προσδοκούμε, διότι οι δικές μας προσπάθειες ήταν να αναδείξουμε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, ζητήματα τα οποία αφορούσαν τον κόσμο και γι’ αυτά ζητούσαμε να μας κρίνουν και όχι για τις κεντρικές πολιτικές που αποφασίζει η κυβέρνηση»

Οι περιφερειακές εκλογές λειτούργησαν για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, τουλάχιστον γι’ αυτούς που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ως ένας τρόπος για να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας κατά των κυβερνητικών αποφάσεων. Ως ψήφος διαμαρτυρίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και όχι άδικα η εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.
Η ομολογουμένως μεγάλη αποχή του κόσμου από τις κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, στέλνει με την σειρά της μήνυμα λαϊκής αγανάκτησης του κόσμου για την πολική που ακολουθείται από την κυβερνώσα παράταξη.
Σε τοπικό επίπεδο, ο συνδυασμός του κυρίου Γιώργου Παυλίδη, «Περιφερειακή Αναγέννηση», κονταροχτυπήθηκε μέχρι τελευταία στιγμή με τον συνδυασμό του κυρίου Άρη Γιαννακίδη, «Κοινωνική Συμμαχία», μένοντας με ελάχιστη διαφορά πίσω. Όπως φαίνεται, η δεύτερη Κυριακή θα αποτελέσει ντέρμπι για τους δύο συνδυασμούς, που έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.
Όσον αφορά την Ξάνθη, το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ευνοεί τον συνδυασμό του κυρίου Γ. Παυλίδη, ο οποίος κατάφερε να μαζέψει πολλές ψήφους στην περιοχή της Ξάνθης.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου μιλάνε στην ΦτΞ οι δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, κύριοι Φώτης Καραλίδης και Κώστας Ζαγναφέρης, δίνοντας το δικό τους στίγμα για τις εκλογές που πέρασαν.
Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά την δική μας Περιφέρεια, ο κύριος Φώτης Καραλίδης, επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Μια εκλογική αναμέτρηση τελείωσε, μια καινούργια αρχίζει σε επτά ημέρες. Είναι γεγονός, ότι δώσαμε τον αγώνα μας σε δύσκολες πολιτικές συγκυρίες, μέσα από μια οικονομική κρίση, η οποία όπως φάνηκε εκφράστηκε με την δυσαρέσκεια του κόσμου στις περιφερειακές εκλογές. Μια δυσαρέσκεια, η οποία εκφράστηκε σε μεγάλο ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων και μεγάλο ποσοστό λευκών και άκυρων, κυρίως στο αστικό μέρος, δηλαδή στον Δήμο Ξάνθης.
Είμαστε, ωστόσο, ευτυχείς που ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα στους τοπικά διοικούντες, ότι οι αλαζονικές συμπεριφορές δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό τον τόπο. Το μήνυμα στάλθηκε συγκρινόμενο πάντα με την αυτοδιοικητική αναμέτρηση των νομαρχιακών εκλογών το 2004. Ένας νομάρχης του 55% σήμερα προτρέπει και αθροίζει τελικό αποτέλεσμα κάτω του 45-44%. Αυτό δείχνει ότι στάλθηκε πολύ ισχυρό μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένο το συνολικό αποτέλεσμα της Περιφέρειας, όπου παραμένει πρώτη η Παράταξή μας, με μια διαφορά αρκετά σημαντική, πάνω από δυόμιση χιλιάδες ψήφους σε επίπεδο Περιφέρειας και ποσοστό περίπου 0,8% μας, παίρνουμε το κουράγιο, για να συνεχίσουμε και την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας. Ευελπιστούμε, ότι οι συμπολίτες μας, αφού εκφράσανε την δυσαρέσκειά τους θα επιστρέψουν στην κάλπη με την αυτοδιοικητική λογική και θα ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή. Σε αυτό προσδοκούμε, διότι οι δικές μας προσπάθειες ήταν να αναδείξουμε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, ζητήματα τα οποία αφορούσαν τον κόσμο και γι’ αυτά ζητούσαμε να μας κρίνουν και όχι για τις κεντρικές πολιτικές που αποφασίζει η κυβέρνηση. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη, έτσι η προσδοκία μας παραμένει, ότι η δεύτερη Κυριακή θα είναι μια επιλογή και κρίση με αυτά τα κριτήρια. Είμαι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».
Ενώ, ο κύριος Κώστας Ζαγναφέρης από την πλευρά του, τονίζει τα ακόλουθα:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, που ήταν πολιτικές εκλογές, είναι καλό για μας. Τέσσερις Νομοί της Περιφέρειας μας έδωσαν καθαρή νίκη. Πρόβλημα είχαμε, μόνον, στον Νομό Ροδόπης και αυτό για τοπικούς λόγους.
Πιστεύουμε, ότι θα είμαστε νικητές την άλλη Κυριακή.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και θέλω να τους ζητήσω να μας στηρίξουν την επόμενη Κυριακή. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας».

Αποκατάσταση αλήθειας για τον Μανώλη Φανουράκη σχετικά με δημοσίευμα του blog tro-ma-ktiko

Αποκατάσταση αλήθειας για τον Μανώλη Φανουράκη σχετικά με δημοσίευμα
του blog tro-ma-ktiko

Σε επικοινωνία που είχε ο Κος Φανουράκης με το tro-ma-ktiko, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έχει γίνει χρηματισμός από την μεριά του για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Το δημοσίευμα/καταγγελία που αναρτήθηκε το πρωί από το blog μας, σύμφωνα με τον Κο Φανουράκη προέρχεται από αναγνώστη που...το μόνο που θέλει να κάνει είναι να "θολώσει" τα νερά και να κατηγορήσει άδικα τον ίδιο. Από την μεριά μας να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως τέτοιου είδους καταγγελίες, είναι δύσκολο να τακτοποιηθούν, και κάποιες φορές προκαλούν συγχύση...

Αποχή, ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου


Αποχή, ο μεγάλος νικητής
των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου φανερώνει μια διάχυτη δυσαρέσκεια του κόσμου για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία οδήγησε την χώρα στα “δίχτυα” του μνημονίου με τις γνωστές οικονομικές περιπέτειες που μας ταλανίζουν οικτρά και όπως φαίνεται θα μας ταλανίζουν ακόμη για πολύ.
Βέβαια, και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των εκλογών που πέρασαν, υπήρξε μεγάλη αποχή σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο. Αγανακτισμένος και μπουχτισμένος πολύς κόσμος, αποφάσισε να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, σκεπτόμενος ότι δεν του προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ούτε μπορεί να αλλάξει την σημερινή του κατάσταση, με τα πολλαπλά προβλήματα που τον κατατρέχουν.
Ο απλός πολίτης γύρισε την πλάτη του στις εκλογές και τους πολιτικούς που παλεύουν να εκλεγούν σε θέσεις και αξιώματα. Μπορεί κάποιοι να έσπευσαν να πανηγυρίσουν, αφού μάζεψαν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από κάποιους άλλους, ωστόσο, παρέλειψαν να λάβουν υπόψη τους, την τεράστια αποχή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ενώ, ο Έλληνας είναι γνωστός για το πολιτικό του ανάστημα, γιατί από ανέκαθεν ήταν πολιτικοποιημένος, αλλά και κομματικοποιημένος, σήμερα έδειξε πρόσωπο απόλυτης αδιαφορίας και όχι άδικα. Όταν δεν έχεις τα αναγκαία, για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες ή όταν είσαι άνεργος με όλες τις επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό το γεγονός, ελάχιστα σε ενδιαφέρει ποιος θα εκλεγεί.
Τελικά, η αποχή είναι αυτή που κέρδισε με μεγάλη διαφορά από κάθε άλλη φορά στις εκλογές που πέρασαν. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών, το οποίο δεν ξέρω αν έχουν λάβει κάποιοι, για να το ερμηνεύσουν στη συνέχεια.
Ο μέσος πολίτης, πλέον, απέχει από την πολιτική, γιατί δεν εμπιστεύεται κανέναν. Θεωρεί, ότι όλοι έχουν δώσει δείγματα γραφής και μάλιστα με αρνητικά αποτελέσματα.
Όσο για αυτούς που χαίρονται για την νίκη τους, τη στιγμή που για να λάβουν τα πολυπόθητα γι’ αυτούς αποτελέσματα, έκαναν τις γνωστές οικονομικές τους εξυπηρετήσεις, τα σχόλια είναι περιττά. Νίκη πραγματική, είναι μόνον αυτή που βασίζεται στην λαϊκή αναγνώριση της αξίας του πολιτικού σου έργου. Όταν δεν έχεις κανένα απολύτως έργο, πέραν από τα κενά χρόνια παραμονής σου σε θέσεις που θεωρείς προσωπική σου ιδιοκτησία, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ σου, είναι μάλλον σχήμα οξύμωρο…