Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 23.3.2011


Ξυνίδη θυμήσου την υπόσχεσή σου

Εικοσιτετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν
εχθές οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ


Κατέλαβαν συμβολικά τον χώρο έξω από το πολιτικό
γραφείο του Σωκ. Ξυνίδη φωνάζοντας:
Ξυνίδη θυμήσου την υπόσχεσή σου

Στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνει και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης



Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Δεν έχει χρώμα η διοίκηση και η πολιτική της ΑΤΕ»



Αναμένεται σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα κατέβει στην Αθήνα, για να διεκδικήσει τα συμφέροντα του τελευταίου «συνεταιριστικού» εργοστασίου που απέμεινε στον Νομό


Από εχθές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του τελευταίου «συνεταιριστικού» εργοστασίου του Νομού Ξάνθης, της ΣΕΚΑΠ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, η οποία συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα οικονομικής φύσεως στην εταιρεία.
Στο πλευρό των εργαζομένων, από την πρώτη στιγμή, συντάχθηκε και η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή της στον αγώνα που ξεκίνησαν οι πρώτοι.
Όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, «υπάρχει πολύ οξύ πρόβλημα στην ΣΕΚΑΠ, καθώς από την εποχή του Μηλιάκου δεν έχει αλλάξει τίποτα για την εταιρεία. Υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση και την ΑΤΕ» και συνεχίζει λέγοντας «δεν έχει χρώμα η διοίκηση και η πολιτική της ΑΤΕ».
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο συμπαρίσταται στους εργαζομένους της εν λόγω εταιρείας. Οι τελευταίοι δε, έχουν καταφύγει στον φορέα για βοήθεια και στήριξη.
Εχθές, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων, η οποία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και κατέληξε στα βουλευτικά γραφεία, αλλά και το γραφείο του Υπουργού, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη. Ενώ, εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης, θα συσταθεί μια επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους αρμοδίων για το θέμα φορέων και η οποία θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να θέσει τα προβλήματα της ΣΕΚΑΠ στους κυβερνητικούς παράγοντες.
«Περισσότεροι από διακόσιους πενήντα συναδέλφους κινδυνεύουν να χάσουν το μεροκάματό τους» σχολιάζει ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης.
Και καταλήγει «οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Η χθεσινή εικοσιτετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ήταν μόνον η αρχή του αγώνα».

Τα ψηφίσματα που δόθηκαν στους βουλευτές και τον υπουργό:

ΣΩΜΑΤΕΙA ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.

Αξιότιμε, κύριε Υπουργέ,
εμείς οι εργαζόμενοι, λόγω της αδυναμίας σας να παρευρεθείτε στην Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων, με την συμμετοχή του Σεβασμιότατου κ. Μητροπολίτη, των Βουλευτών της περιφέρειας, καθώς και των τοπικών φορέων σας επιδίδουμε το ψήφισμα της Συνέλευσης.
Με βάση το ψήφισμα αυτό σας καλούμε να τοποθετηθείτε εγγράφως και να μας στηρίξετε με την παρουσία σας στις επόμενες κινητοποιήσεις και αγώνες μας στο φλέγον για εμάς αλλά και την περιοχή θέμα που έχει να κάνει με την βιωσιμότητα και συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού Συνεταιριστικού εργασιακού πνεύμονα που έχει απομείνει στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΖΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



ΣΩΜΑΤΕΙA ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.
Αξιότιμε, κύριε Βουλευτά,
εμείς οι εργαζόμενοι, λόγω της αδυναμίας σας να παρευρεθείτε στην Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων, με την συμμετοχή του Σεβασμιότατου κ. Μητροπολίτη, των Βουλευτών της περιφέρειας, καθώς και των τοπικών φορέων σας επιδίδουμε το ψήφισμα της Συνέλευσης.
Με βάση το ψήφισμα αυτό σας καλούμε να τοποθετηθείτε εγγράφως και να μας στηρίξετε με την παρουσία σας στις επόμενες κινητοποιήσεις και αγώνες μας στο φλέγον για εμάς αλλά και την περιοχή θέμα που έχει να κάνει με την βιωσιμότητα και συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού Συνεταιριστικού εργασιακού πνεύμονα που έχει απομείνει στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΖΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Καθημερινά μας επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στο θέμα της ΣΕΚΑΠ:


Η μεγαλύτερη επιτυχία για ένα μέσο ενημέρωσης, είναι να αποτελεί την είδηση όταν όλοι οι υπόλοιποι την ακολουθούν και αυτό συμβαίνει με την εφημερίδα μας. Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που γράψαμε για τα σχέδια ξεπουλήματος της ΣΕΚΑΠ και ποτέ μα ποτέ, δεν κάναμε αναφορές σε φανταστικά σενάρια Τούρκων επενδυτών. Πάντα υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω πως η ΣΕΚΑΠ αποτελεί την λεία της Philip Morris και στην προκειμένη περίπτωση, η εξαγορά της Συνεταιριστικής (;) εταιρίας θα γίνει με την μέθοδο του Δούρειου Ίππου. Στο σημείο αυτό βέβαια, θέλω να αναφέρω, πως το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ δεν έχει να κάνει σχέση με την οικονομική δυστοκία της εταιρίας, αλλά με τα πολιτικά παιχνίδια που για κάποιους πρέπει να συνεχίσει να παίζει, κάτι το οποίο βέβαια δεν μας είναι και πολύ άγνωστο, μέχρι τώρα. Η ΣΕΚΑΠ θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα, αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε σωστή διαχείριση των χρημάτων της εταιρίας και αν δεν υπήρχαν στην μέση τα πολιτικά παιχνίδια ή μάλλον οι εξυπηρετήσεις με ανταποδοτικά οφέλη για τους κατά καιρούς πολιτικούς της περιοχής μας και όχι μόνο.

Η Alpha green πρωτοπορεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων:


Εγκαινίασε τα γραφεία της στην Ξάνθη η Alpha green το περασμένο Σάββατο και όσοι παραβρέθηκαν, αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με απώτερο σκοπό την μείωση σε μέγιστο βαθμό, των χρημάτων που χρειάζεται να δαπανούμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον αποκλειστικά υπεύθυνο της Alpha Green στην Ξάνθη κύριο Γιάννη Αναστασιάδης, οι επιλογές που έχει ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του, είναι πολλές και αρκετά συμφέρουσες, αφού ως υποδομή εφαρμογής έχουν ως κύριο λόγο, υλικά νέας τεχνολογίας, που αποδίδουν τα μέγιστα με αρκετά λιγότερα χρήματα. Η Alpha Green διαθέτει εκτός από άριστα καταρτισμένο προσωπικό, μια σειρά από υλικά θερμομόνωσης, όπως και ηλιακούς θερμοσίφωνες, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο και σε όλες τις ώρες την ηλιακή ενέργεια, με δυνατότητα σύνδεσής τους με τους ενεργειακούς λέβητες καύσης Pelet για ακόμα γρηγορότερη και συμφερότερη απόδοση στον τομέα τις θέρμανσης, καθώς και τα ενεργειακά τζάκια καύσης Pelet, τα οποία με πολύ εύκολο τρόπο, αντικαθιστούν τα μέχρι σήμερα γνωστά σε όλους μας, τζάκια καύσης ξύλων. Μια επίσκεψη στα γραφεία της Alpha Green στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, θα σας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο της ενεργειακής αναβάθμισης και της εξοικονόμησης.

Προβλήματα παρά καλό, από την πρωτοβουλία του τοπικού ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη στην γειτονική Βουλγαρία ανεπίσημα, με επίσημους στόχους:

Προβλήματα δημιούργησε η πρωτοβουλία του τοπικού ΠΑΣΟΚ για το ταξιδάκι στην Βουλγαρία και ειλικρινά απορώ πως επετράπη να γίνει αυτή η γκάφα, διότι περί γκάφας πρόκειται. Δεν είναι δυνατόν να κανονίζεις αποστολή ανεπίσημα για θέματα που μόνο σε επίσημο επίπεδο θα πρέπει να συζητιούνται, ώστε να τηρούνται και οι δεσμεύσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης μου δήλωσε αγανακτισμένος, πως αντί να κοιτάξουν την καταστροφή που έφεραν στον εμπορικό κόσμο και στην χώρα γενικότερα, με ένα Τσουνάμι γεμάτο από απολύσεις, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και αλματώδεις αυξήσεις των λουκέτων σε καταστήματα, αυτοί προσπαθούν να γίνουν οι σωτήρες, δίνοντας «αγώνα» για να φύγουν ακόμα περισσότεροι Ξανθιώτες από την τοπική αγορά και να ψωνίζουν από την Βουλγαρία πιο φθηνά. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη εξωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ και με αυτήν θέλει να αναπτύξει την περιοχή μας. Εξάλλου, συμπλήρωσε το μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, δεν είναι τυχαίο πως στην αποστολή συμμετείχε και εκπρόσωπος άλλου συλλογικού φορέα επαγγελματιών της περιοχής μας, ο οποίος από την μια ζητά για την αυτοπροβολή του, συνέχεια να στηριχτεί η τοπική αγορά, αλλά ο ίδιος προτιμά ως προμηθευτές για το κατάστημά του, από τους γύρω Νομούς, αλλά και τα καταστήματα των πολυεθνικών που έχουν ανοίξει στην περιοχή μας.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, για ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ:


Με αρκετά γεμάτη ατζέντα γύρω από θέματα που απασχολούν σε σοβαρό βαθμό την περιφέρειά μας, αναμένεται σήμερα να συναντήσει και να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Ο κύριος Γιαννακίδης θα παραδώσει τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα εργοστάσια της ΕΒΖ, αλλά και για την ΣΕΚΑΠ και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση, έτσι ώστε να μην κλείσουν αυτά τα εργοστάσια και να βρεθεί τρόπος για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους, που ως επακόλουθο θα έχει τόσο την διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν όσο και την μακροπρόθεσμη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντί να ντρέπονται στην ΔΕΥΑΞ για τα 40 κινητά τηλέφωνα, έχουν μούτρα και μας λένε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη! Δεν τους πείραξε η υπερβολή τους, αλλά το λάθος των ελεγκτών:


Θέλουν να μας τρελάνουν κάποιοι εκεί στην ΔΕΥΑΞ, αλλά ακόμα πιο πολύ θέλει να μας τρελάνει ο αγαπητός κατά τα άλλα, Μ. Τσέπελης, πρόεδρος της επιχείρησης. Πριν λίγες ημέρες φιλοξενούμενος στην Εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια και ερωτώμενος για τα 40 κινητά τηλέφωνα που πληρώνουν οι Ξανθιώτες, για να τα χρησιμοποιούν οι εκλεκτοί και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί πως ήταν λάθος αυτή η απόφαση, δίνοντας άμεσα εντολή να σταματήσει αυτή η κατασπατάληση, τόνισε πως τα τηλέφωνα αυτά χρειάζονται για να επικοινωνούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι για δουλειές της ΔΕΥΑΞ (ποιος άραγε να το πιστέψει αυτό και να μην υποθέσει πως τα χρησιμοποιούν και για προσωπική τους χρήση). Επίσης ο κύριος Τσέπελης, παραβλέποντας επιλεκτικά αυτό το προκλητικό γεγονός, στάθηκε για ακόμα μια φορά στο λάθος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, των ελεγκτών, οι οποίοι αναφέρονται στο ποσό ανά μήνα που στοιχίζουν αυτά τα τηλέφωνα στην ΔΕΥΑΞ και κατ’ επέκταση στους Ξανθιώτες, υποστηρίζοντας πως αυτό αφορά ετήσια χρήση και όχι μηνιαία. Τα συμπεράσματα βέβαια από όλα αυτά είναι δικά σας, όπως και η κρίση για την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης σε όλη αυτή την κατάσταση, ανήκει επίσης στους Δημότες.

Προς Αλέκο Κοντό, Βουλευτή της ΝΔ και πολέμιο των αποφάσεων για το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ ενταύθα:


Είναι καλό το να συμμετέχεις ενεργά στις προσπάθειες στήριξης της ΣΕΚΑΠ, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή δημόσια, να άκουγα και την κριτική σου, για αυτούς που ήταν στο Δ.Σ. της εταιρίας, επί Υπουργίας σου και Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ενδιαφέρον σου στην διατήρηση των θέσεων εργασίας στα συνεταιριστικά εργοστάσια, αλλά δεν μπορώ να ακούω για ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος πολύ καλά, πως η κατάντια των συνεταιριστικών εργοστασίων οφείλεται σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και στις λανθασμένες επιλογές τους, να τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους, οι οποίοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να προσφέρουν αυτά τα οποία θα έπρεπε. Όντως τα πλήγματα στην ΣΕΚΑΠ προέρχονται και από την αισχρή φορολογία των τσιγάρων που επέβαλε η σημερινή Κυβέρνηση επανωτά, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά ικανά για την σημερινή κατάντια. Αυτά ως μια απλή φιλική τοποθέτηση.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης περνάει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης περνάει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕ το Πρόγραμμα «ψηφιακό Επιμελητήριο-ψηφιακή διαχείριση του Επιμελητηρίου Ξάνθης»

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης με πέντε θέματα προς συζήτηση, εκ των οποίων, τελικά, τα δύο αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση.
Αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του προγράμματος vito, συνολικού ύψους 93.000 ευρώ, λόγω ενστάσεων από υποψήφιους αναδόχους.
Ενώ, εγκρίθηκε το πρόγραμμα «ψηφιακό Επιμελητήριο-ψηφιακή διαχείριση του Επιμελητηρίου Ξάνθης», συνολικού ύψους 236.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, όλα τα αρχεία και τα μητρώα του φορέα θα ψηφιοποιηθούν. Ενώ, τα μέλη του ΕΒΕ θα μπορούν πολύ πιο εύκολα, μέσω του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής σελίδας που θα δημιουργηθεί, να βγάζουν πιστοποιητικά και να ενημερώνονται για θέματα που τους απασχολούν.

Την εθνική μας ασφάλεια αμφισβητεί η Τρόικα με τις νέες συστάσεις της

Την εθνική μας ασφάλεια αμφισβητεί
η Τρόικα με τις νέες συστάσεις της
Στο σκληρό πυρήνα του κράτους έφτασαν οι συστάσεις της Τρόικας η οποία εκτός από τις μέχρι τώρα συστάσεις της για μειώσεις σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τώρα έρχεται να προτείνει την μείωση κατά 30% του προσωπικού που απασχολούνται και μισθοδοτούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μπορεί φυσικά να υπάρχουν τα περιθώρια κάποιων διορθωτικών μεταβολών όσων αφορά την επάνδρωση κάποιων υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, όμως το ποσοστό της μείωσης που ζητά η Τρόικα δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το μηχανισμό ασφάλειας και άμυνας της χώρας ιδιαίτερα δε μετά την μείωση της στρατιωτικής θητείας προ δύο ετών που στέρησε στις ΕΕΔ δεκάδες χιλιάδες κληρωτούς.
Οι κύριοι από την βόρεια Ευρώπη και από την αμερικανική Ήπειρο που εδώ και δύο δεκαετίες απολαμβάνουν το μέρισμα της ειρήνης που η λήξη του ψυχρού πολέμου προσέφερε στη Δύση θα έπρεπε να επισκεφτούν τα νησιά του Αν. Αιγαίου ή τα σύνορα στον Έβρο για να δουν τα τουρκικά μαχητικά να υπερίπτανται των ελληνικών νησιών και την πολεμική μηχανή των γειτόνων μας να δοκιμάζει κάθε χρόνο αποβατικά σχέδια.
Όπως φαίνεται τα τουρκικά σχέδια εισβολής Βαριοπούλα και Σούγκα είναι μάλλον άγνωστα για τους αξιωματούχους της Τρόικας, αλλά ακόμα και αν τα γνώριζαν, που σίγουρα κανένας δεν φρόντισε να τους ενημερώσει, οι κύριοι αυτοί μάλλον αδιάφοροι θα έμεναν αφού γιατί πολύ απλά δεν ζουν στην Ελλάδα.
Αυτό όμως που υπάρχει στην Ελλάδα είναι τα δάνεια που μας έχουν δώσει και τα οποία σε μία ελληνοτουρκική αναμέτρηση, όταν η όποια ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί κάποια στιγμή να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα, μάλλον θα απολεσθούν για τα καλά. Ζώντας σε χώρες χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ασφαλείας οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο σταυροδρόμι της διεθνούς τρομοκρατίας, ότι η Ελλάδα είναι ο "προμαχώνας" της Δύσης στην περιοχή, ότι στα βόρεια σύνορα υπάρχουν ακόμα και σήμερα εστίες συγκρούσεων αφού ο τελευταίος πόλεμος έληξε πριν από 10 χρόνια.
Οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι όπως οι Αμερικανοί μας επισημαίνουν συνέχεια εντός του βεληνεκούς των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Πρωτίστως όμως δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί Casus Belli στο Αιγαίο διότι αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί στις χώρες τους με διπλωματικούς τρόπους αφού οι γείτονες τους δεν έχουν αναθεωρητική πολιτική και δεν κυβερνώνται από ένα κόμμα που θέλει να "αναστήσει" Αυτοκρατορίες περασμένων εποχών.
Επιπλέον δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία χώρα να διεκδικεί το έδαφος μίας γειτονικής χώρας γιατί αυτά τα ζητήματα λύθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και εδραιώθηκαν την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Όταν η Ελλάδα εντάχτηκε στην τότε ΕΟΚ, ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν για να βρεθούμε κάτω από την ομπρέλα προστασίας την σύγχρονης πολιτισμένης και δημοκρατικής δύσης, έναντι της εξ ανατολών απειλής. Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε οι φίλοι μας και μέλη της Ένωσης πια, το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα 30 χρόνια είναι η παροχή ανέξοδων συμβουλών για το πώς θα ηρεμίσουμε το «θηρίο» και όχι για το πώς θα περιορίσουμε την απειλή που υπάρχει από αυτό για τους Έλληνες/Ευρωπαίους πολίτες αυτής της χώρας.
Με λίγα λόγια η ΕΕ απέτυχε σε αυτό που προσδοκούσαμε και τώρα στελέχη της μας ζητάνε να μειώσουμε τη δυνατότητας μας να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τους δανειστές μας; Μα τόσο πολύ «νοιάζονται» για μας τελικά;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Wikileaks για Πάγκαλο:«Οι Μακεδόνες να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν» ..«Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ηγέτης»

Wikileaks για Πάγκαλο: «Οι Μακεδόνες να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»...




«Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ηγέτης»



Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις των εγγράφων του Wikileaks, για τις απόψεις που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά την διάρκεια μίας συζήτησης με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, τις οποίες δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής». Κατά την συζήτηση, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2008, ο κ. Πάγκαλος, χαρακτηρίζει ως «κακή» την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέει ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν είναι ηγέτης» και διαφοροποιείται από τις επίσημες θέσεις του κόμματός του σε ζητήματα όπως αυτό των Σκοπίων ή των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.«Είναι τιμή να θέλουν το όνομα Μακεδονία» Ο κ. Πάγκαλος συζητώντας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το χαρακτηρίζει ως «γελοίο» και λέει ότι «ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν». Κατά την συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία, ότι ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού, βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από το φόβο μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες. Επίσης, ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις –, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δε θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας, χαρακτηρίζει λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, προφανώς στην αναφορά του προς το Στέητ Ντηπάρτμεντ, ο αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως, ακόμη και ο ίδιος, δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως. «Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ηγέτης» Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα του Wikileaks, ο κ. Πάγκαλος κατά την συζήτησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, επιχειρεί να εξηγήσει τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ υποφέρει από φτωχή ηγεσία και τις κακές αποφάσεις της. Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης». Επίσης καταλογίζει ευθύνες στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, που «έπρεπε να συμβαδίζει με τους όρους της ΕΕ και έπληξε κυρίως τα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα, που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ». Μιλώντας για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιμένει, αντίθετα ακόμη και από την τότε πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να αναγνωριστούν. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε προσωπικά ζητήματα, λέγοντας ότι η δεύτερή του γυναίκα, η οποία ήταν αριστερίζουσα καθηγήτρια, αρνήθηκε να πάει ο γιος τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήθελε να τον στείλουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή «Έθνος»

Γ. Παυλίδης: «Είμαστε αντίθετοι στις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων και στον υπερσυγκεντρωτισμό»

Γ. Παυλίδης: «Είμαστε αντίθετοι
στις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων
και στον υπερσυγκεντρωτισμό»

Συζητήθηκε, μετά από πρόταση του συνδυασμού μας «Περιφερειακή Αναγέννηση» και με την συνεπικουρία της Λαικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης η μετακίνηση υπαλλήλων από τους γειτονικούς νομούς Ξάνθης Εβρου, Καβάλας στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή σε καθημερινή βάση. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Παυλίδης ανέφερε:
«Οι υπεύθυνοι δημιούργησαν ένα απαράδεκτο υπερσυγκεντρωτικό σύστημα, με κέντρο την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ενώ, ταυτόχρονα, κανείς δεν υλοποιεί το θέμα των τοπικών μετατάξεων υπαλλήλων από την κρατική Περιφέρεια στην αιρετή, γιατί φοβούνται, λένε, οι υπάλληλοι μήπως οι αποδοχές τους είναι μικρότερες!. Καλούνται έτσι να πληρώσουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τους συμβιβασμούς , όσων διοικούν το σύστημα, οικογένειες και εργαζόμενοι, με σχεδιαζόμενες υποχρεωτικές μετακινήσεις, με αποφάσεις νομικά έωλες. Πρόσθετα να πληρώσουν και οι πολίτες στην εξυπηρέτησή τους, όπως θα γίνει τόσο με την αποδυνάμωση των περιφερειακών ενοτήτων όσο και με την απώλεια καθημερινά ανυπολογίστων ωρών εργασίας σε μεταβάσεις.
Είμαστε αντίθετοι σε μετακινήσεις βίαιες, χωρίς την συναίνεση των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι στο νέο υπερσυγκεντρωτισμό που συστηματικά οικοδομείται στην περιφέρεια. Αμαρτίες άλλων δεν θα υποστούν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες όλης της Περιφέρειας.»

Οι πολίτες, ξεπέρασαν σε μεταλλάξεις ακόμη και… τις νύμφες των κολεόπτερων εντόμων, φθάνοντας και καταλήγοντας στην μεταμόρφωσή τους σε αμερόληπτους..

Φαντάζει μακρινή η εποχή που το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία και μαζί με την αλλαγή έφερε την «διχοτόμηση» στον ελληνικό λαό, εν είδει χρωμάτων και ιδεολογικού φανατισμού, όπου οι ψηφοφόροι μετεβλήθησαν σε οπαδούς, με όσα αυτό συνεπάγεται. Οι «πράσινοι» και οι «μπλε» κυριαρχούσαν στην κοινωνία, υπεραμυνόμενοι των ανάλογων παρατάξεων σε ρόλο «εφ ω ετάχθησαν», δίχως πολλή σκέψη και προβληματισμό. Άλλες εποχές, άλλοι αρχηγοί, αλλά με την πορεία της πολιτικής να οδεύει και να φθάνει στις πρόσφατες εξελίξεις, που εν κατακλείδι άλλαξαν τα γεγονότα, έφεραν τα πάνω κάτω στην ελληνική κοινωνία και διαμόρφωσαν νέου τύπου ιδεολογικές προσεγγίσεις, που μόνο από αισιοδοξία δεν διανθίζονται.
Οι πολίτες, ξεπέρασαν σε μεταλλάξεις ακόμη και… τις νύμφες των κολεόπτερων εντόμων, φθάνοντας και καταλήγοντας στην μεταμόρφωσή τους σε αμερόληπτους κριτές, απέναντι σε πολιτικούς θεσμούς και πρόσωπα, που τους έφθασαν στο σημείο υποβάθμισης του ιδεολογικού τους πιστεύω. Πώς άλλωστε να εξακολουθούν να είναι πειθήνια όργανα προς χρήσιν και εκμετάλλευσιν, σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που όχι μόνο δεν κατοχύρωσε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών του, αλλά τους καταρράκωσε ηθικά και υλικά.
Το πλέον «επιτυχές» των κυβερνήσεων που ακολούθησαν την μεταπολίτευση ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό των χρεών, του δανεισμού, των ελλειμμάτων, άρα και της οικονομικής φθοράς του κράτους. Υπό την σιωπή όλων όσων αποτελούσαν τους τριακόσιους αντιπροσώπους του δημοκρατικού θεσμού (εξ ονόματος των πολιτών) των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Από το 1989 το κράτος δανείζονταν για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις! Ένα πλεονάζον δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο από το οποίο δεν έλειπαν οι «παραθυράτοι» ή οι νόμιμα εισερχόμενοι προεκλογικά.
Υπερφορτωμένος ο δημόσιος τομέας από υπαλλήλους, που δεν είχαν πάντα παραγωγικό αντικείμενο, αλλά ενίσχυαν την εικόνα του ραχατιού «αρμέγοντας» έμμεσα τον κρατικό κορβανά. Ευθύνη των κρατούντων, ώστε η υπέρμετρη έλξη προς την εξουσία, να τους παρασύρει σε σχέση συναλλαγής με τους πολίτες. Αυτό ως δείγμα της μυστικοπάθειας που επικρατούσε στους πολιτικούς χώρους και κάλυπτε πλήρως την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
Όλοι ήξεραν μα κανείς δεν μιλούσε, ώστε έγκαιρα να σταματήσει η ανεξέλεγκτη σπατάλη, η πρόσληψη υπαλλήλων στο δημόσιο, η παύση γελοίων παροχών, η εύνοια και η ποικιλία μισθών από υπουργείο σε υπουργείο, η λαμογιά, ο πλουτισμός και όλα τα παράνομα που υποσκέλιζαν τα νόμιμα επί σειρά ετών. Τώρα βέβαια η επανόρθωση και η ανάκαμψη είναι ανέφικτες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση του πουθενά και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την ταυτότητά της. Τα όσα κατά καιρούς φημολογούνται δεν ανήκουν στην διάθεση για κινδυνολογία ούτε εκφράζονται στα πλαίσια αντιπολιτευτικού λόγου, αλλά είναι η πραγματικότητα και τα εξ’ αυτής συμπεράσματα του μέσου νου. Έστω κι αν οι τελευταίες κυβερνήσεις και κυρίως αυτή του ΠΑΣΟΚ, δεν κάλυψαν πλέον την αλήθεια, εξαιτίας της πολυπλοκότητας των προβλημάτων και του αδιεξόδου της προεκλογικής ατάκας του κ. Παπανδρέου πως «υπάρχουν λεφτά». Εν πάσει περιπτώσει όσο κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το ίδιο θέμα είναι αδύνατον να το πετύχουμε, διότι βρισκόμαστε προ μεταρρυθμίσεων, που «τσακίζουν τα κόκκαλα» των πολιτών της χώρας. Τώρα που όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουμε την εθνική κατάντια, οφείλουμε να υιοθετήσουμε την αντίδραση για να μη θεωρηθούμε κι εμείς συνένοχοι της σιωπής.

Διόρθωση: «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και όχι «οφθαλμού αντί οφθαλμόν», όπως εκ παραδρομής γράφηκε στο φύλλο της Τρίτης.

Φ. Βλαχοπούλου