Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προσπάθειες για αλλαγή ρότας των καταναλωτών, προς την τοπική αγορά

Προσπάθειες για αλλαγή ρότας των
καταναλωτών, προς την τοπική αγορά



Εμπορικός σύλλογος και ΟΕΒΕΞ ξεκίνησαν τον από κοινού αγώνα τους για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, τη στιγμή, μάλιστα, που δεκάδες Θρακιώτες πέρασαν τις τελευταίες ημέρες τα σύνορα, για να κάνουν τα ψώνια τους από την Βουλγαρία ενόψει του Πάσχα



- Δύο ειδών αφίσες που παροτρύνουν τους καταναλωτές να σκέφτονται και να ψωνίζουν τοπικά κυκλοφορούν στην Ξάνθη
- Τρόφιμα και αμνοερίφια από την Βουλγαρία έχουν προμηθευτεί αρκετοί καταναλωτές, για να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι




Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:
«Ότι είναι πιο φθηνό, είναι και πιο ποιοτικό;»


Ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης και η ΟΕΒΕΞ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια γροθιά στον από κοινού αγώνα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, υπό την απειλή όχι μόνον της χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά και των μεγάλων εμπορικών κέντρων που κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή μας.
Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΞ έχουν ετοιμάσει δύο αφίσες με σκοπό να ενισχύσουν και να προβάλλουν τον παραδοσιακό ιστό της Ξάνθης. Όπως αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, από την Μεγάλη Τρίτη μοιράζεται σε όλους τους καταναλωτές και κατοίκους της Ξάνθης η πρώτη αφίσα, που πέρα από τις καθιερωμένες ευχές ενόψει της Ανάστασης, περνάει και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στήριξης της τοπικής μας αγοράς. Με σλόγκαν το «Προτιμώ την αγορά της Ξάνθης και συμμετέχω» οι παράγοντες της τοπικής μας αγοράς επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τους ντόπιους καταναλωτές.
Η δεύτερη αφίσα με σλόγκαν το «Αγαπώ τον τόπο μου και στηρίζω την τοπική αγορά» θα μοιραστεί σήμερα σε όλους τους καταστηματάρχες της Ξάνθης, ώστε να την έχουν κρεμασμένη στα καταστήματά τους σε μόνιμη βάση.
Η προσπάθεια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς με αυτό τον τρόπο προέκυψε κατόπιν συνάντησης μεταξύ μελών του εμπορικού συλλόγου και ΟΕΒΕΞ, όπου και οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να παραμένουν με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που η Ξανθιώτικη αγορά περνά ίσως την μεγαλύτερη κρίση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες και ενώ η τοπική αγορά προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεκάδες Θρακιώτες πέρασαν τα σύνορα της χώρας με προορισμό την γειτονική Βουλγαρία, για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για το Πασχαλινό τους τραπέζι. Δεν ήταν λίγοι, δε, αυτοί που ψώνισαν εκτός από τρόφιμα και κρέατα. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι προμηθεύτηκαν αμνοερίφια μέχρι και από στάνες, αφού στην Βουλγαρία οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με την χώρα μας. Έτσι κάποιοι αγόρασαν αμνοερίφια με έξι ευρώ το κιλό, γεγονός στο οποίο ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης αφήνει ανοιχτό ερώτημα «ότι είναι πιο φθηνό, είναι και πιο ποιοτικό;».
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, ότι το θέμα θα έπρεπε να απασχολήσει όλους τους φορείς της περιοχής, ώστε να προφυλαχτεί η ευρύτερη τοπική αγορά.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνόμους, ούτε όμως μπορούμε να αφήσουμε έτσι το θέμα. Θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών. Με θλίψη και κατάνυξη. Όχι όμως δίχως ελπίδα χαράς για την Ανάσταση του Κυρίου! Δεν μπορούμε όμως να μη θλιβόμαστε και για την μαρτυρική καθημερινότητα όλων ημών, που άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αναγκάζεται να σηκώνει το βαρύ του φορτίο.
Εβδομάδα των Παθών! Ότι πρέπει για αυτοκριτική, μετάνοια και συγχώρεση. Κι όμως! Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε (ο πληθυντικός στα ρήματα απαραίτητος, διότι οι περισσότεροι πολίτες που θίγονται από τα μέτρα, ασπάζονται και υιοθετούν το «ασυγχώρητο»), όσους οδήγησαν και οδηγούν την χώρα και τους πολίτες στα τάρταρα του «εθνικού» ξεπεσμού και καταποντισμού. Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τους οικονομικούς «δυνάστες» που προχωρούν διαρκώς σε σκληρότερη τιμωρία με προδιαγεγραμμένη πορεία επ’ αόριστον.
Από τις 2 Ιανουαρίου 1981, αναφερόμενος στην ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής δήλωνε: «Από σήμερα η Ελλάς γίνεται το δέκατο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η ημέρα είναι ιστορική για την χώρα μου, γιατί με την ένταξή της ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην μακραίωνη ιστορία της…».
Η ημέρα όντως ιστορική, οι εξελίξεις όμως; Το καινούργιο κεφάλαιο προφητικό, η πορεία του όμως; Αν ζούσε ο αείμνηστος και έβλεπε πώς εξελίχθηκε η χώρα και πόσα στάδια ή κεφάλαια διήνυσε, ώστε να φθάσει στο σήμερα, χρεωμένη πάνω των ορίων αντοχής της, πέραν της αντοχής των κατοίκων της και υποταγμένη σε ένα αμείλικτο Ευρωπαϊκό καθεστώς, που χειρίζεται την παρούσα κατάσταση κατά το μη… δοκούν, πώς θα ένοιωθε;
Η δήλωση του Κ. Καραμανλή συνεχίζει: «Προσωπικά πιστεύω στις δυνατότητες και στο μέλλον της Ευρώπης. Τις δυνατότητες όμως αυτές δεν μπορεί να τις αξιοποιήσει παρά μονάχα με την ενοποίησή της. Γνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά δεν θεωρώ τις δυσκολίες αυτές εμπόδιο για την ενοποίηση της Ευρώπης…». Αν τότε θεωρούνταν τα λόγια αυτά προφητικά, σήμερα είναι ανατρεπτικά. Η προοπτική του κοινού νομίσματος, ως υπέρτατο σύμβολο της οικονομικής ενότητας, με την συντονισμένη οικονομική συνεργασία των κοινοτικών εταίρων, εξελίχθηκε σε σύμβολο «θήρας» των επιτήδειων οπαδών της υφαρπαγής.
Ευρώ, εφεύρεση, λύση ή κατάλυση των οικονομιών των αδύναμων χωρών της Ενωμένης Ευρώπης; «Μαστίγιο» στα χέρια των νοσταλγών της εποχής του ολοκαυτώματος; Έτσι αισθάνονται οι Έλληνες, από την ανατρεπτική μανία των εταίρων, να μη νοιώθουν ούτε τον ελάχιστο οίκτο απέναντι τους.
Ότι γλίτωσε από την κατοχή και διατηρήθηκε στην πορεία των δεκαετιών, στοχοποιήθηκε από τους επίδοξους «επίγονους» της συγκεκριμένης… φυλής. Κυρίως. Ο καταμερισμός των ευθυνών βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Άρα οι ευθύνες βαραίνουν τους εταίρους και τους πολιτικούς της χώρας μας.
Βέβαια, ο δανεισμός προϋπήρχε και εξελίχθηκε σε πράξη κατ’ επανάληψιν, με ανεπανόρθωτες και απρόβλεπτες επιπτώσεις, τουλάχιστον για τους πολίτες. Η πίεση των εταίρων όμως, ήταν αμείλικτη και… σαδιστική. Εξοντωτική, ακραία, γι’ αυτό και ο θυμός περίσσιος και η άφεση αμαρτιών ή αν θέλετε το «συγχωροχάρτι» ανύπαρκτο.
Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών. Δίχως συγχώρεση και δίχως τύψεις. Μεταγγίζοντας απλά την δική μας αμαρτία προς αυτούς που μας ανάγκασαν να γίνουμε μικρόθυμοι…!

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 20.4.2011



«Δε θέλω να συμμετάσχω σε αυτή την παρακμή»

Παραιτήθηκε από Γραμματέας και μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης ο Ζήσης Κατσαρίκας, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Πρόεδρος του φορέα δεν γνώριζε τίποτα



Ζ. Κατσαρίκας:
«Δε θέλω να συμμετάσχω
σε αυτή την παρακμή»




Π. Ανδρικόπουλος:
- «Δεν γνωρίζω αν παραιτήθηκε και για ποιους λόγους ο κύριος Ζ. Κατσαρίκας, ωστόσο δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον με το ζόρι, εάν ο ίδιος θέλει να φύγει»


Η είδηση της ημέρας… από εχθές, είναι σίγουρα η παραίτηση του κυρίου Ζήση Κατσαρίκα από Γραμματέας και μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Το θέμα ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία της Ξάνθης όχι για την αυτό καθαυτό παραίτηση του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά για τους λόγους που επικαλείται, ότι τον ανάγκασαν να πάρει μια τέτοια απόφαση. Η επιστολή που απέστειλε εχθές ο πρώην, πλέον, Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης είναι πράγματι αποκαλυπτική, σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι για το τι γίνεται στον παραγωγικό αυτό φορέα της πόλης μας, αφού και τα ίδια τα μέλη του, αγανακτισμένα και απογοητευμένα, υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Όπως κάνει σαφές ο κύριος Ζ. Κατσαρίκας, η απογοήτευση που εισέπραξε από την συνολική λειτουργία του οργάνου, δεν του αφήνει άλλα περιθώρια, ώστε να παραμένει ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου, παρόλο, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό της επιχειρηματικής δράσης στην Ξάνθη.
Μεγαλύτερη αίσθηση κάνει στον αναγνώστη της σχετικής επιστολής του κυρίου Ζ. Κατσαρίκα η αναφορά του σε «λαμογάκια» που επιδιώκουν, μέσα από την παρουσία τους στο ΕΒΕ, να καλύψουν την κενότητα του «είναι» τους και να αναρριχηθούν σε σημαντικά πόστα. Βέβαια, ο κύριος Ζ. Κατσαρίκας δεν σταματάει εδώ, αφού τα «βέλη» του στρέφονται επί πολλών προσώπων, που κατά την άποψή του δε θα έπρεπε να βρίσκονται στο Επιμελητήριο, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον και τίποτα παραπάνω, ενώ δεν διστάζει να αναφέρει πως το Επιμελητήριο πλέον αποτελεί φορέα παρακμής.
Το πιο παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕ, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, δεν γνώριζε τίποτα για την περιβόητη παραίτηση του κυρίου Ζ. Κατσαρίκα από την θέση του στο Επιμελητήριο. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του εχθές το μεσημέρι, ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος δήλωσε άγνοια για την παραίτηση του πρώην συνεργάτη του και πολύ περισσότερο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν. Ωστόσο, επισήμανε με έμφαση ότι «Δεν γνωρίζω αν παραιτήθηκε και για ποιους λόγους ο κύριος Ζ. Κατσαρίκας, ωστόσο δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον με το ζόρι, εάν ο ίδιος θέλει να φύγει».
Η συνέχεια αναμένεται να είναι επεισοδιακή, όπως μας έχουν συνηθίσει, εξάλλου, οι κύριοι του ΕΒΕ Ξάνθης. Παρακάτω, ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κυρίου Ζήση Κατσαρίκα, που αναφέρεται στους λόγους της παραίτησής του από το Επιμελητήριο Ξάνθης:
«Στην ζωή μου ποτέ δεν επεδίωξα τις εύκολες λύσεις και τις δραπετεύσεις. Πίστευα ότι με αγώνα και υπομονή μέσα από οποιοδήποτε όργανο μπορείς να αλλάξεις πράγματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μάταιος κόπος.
Συμμετέχω σε ένα όργανο το οποίο θα έπρεπε ειδικά σήμερα, να καλύψει την ανάγκη φυγής των επιχειρήσεων προς τα εμπρός, ένα όργανο έκφρασης και εργαλείο του κάθε επιχειρηματία, έμπορου, επενδυτή.
Πίστευα ότι πρέπει να υπάρξει μια ομάδα καθοδήγησης με όραμα και δυναμισμό, στρατηγική και προτάσεις, μια νέα ομάδα χωρίς συμβιβασμούς , με διάθεση για δουλειά και με πνεύμα εξωστρέφειας.
Με κάθε ειλικρίνεια θα πρέπει να ομολογήσω ότι όλες οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις για ένα σύγχρονο δυναμικό και αποτελεσματικό Επιμελητήριο, δεν απέδωσαν. Σκόνταψαν πάνω σε ανθρώπους γαντζωμένους στην καρέκλα τους (με λογική καφετέριας) και πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης και με περισσή άγνοια προσπαθούν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα.
Το ποτήρι ξεχείλισε πια. Οι προτάσεις πέφτουν στο κενό, οι ξερόλες περίσσεψαν, η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι παρεμβάσεις μόνο για αυτοπροβολή (γραμμένες σε εξωθεσμικά διευθυντήρια) κάθε μέρα γίνονται και περισσότερες, θαρρείς και αυτό είναι αυτό που ενδιαφέρει τα μέλη μας, τα οποία δεινοπαθούν, αυτή την ώρα.
Τελευταία προέκυψαν και διάφορα (λαμογάκια) που τους γυάλισαν κάποια ευρώ και προσπαθούν την δική τους ανεπάρκεια να την φορτώσουν σε (οσμές σκανδάλων) κτλ.
Αποτέλεσμα η τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, όπου εναγωνίως προσπαθούσαμε να συμπληρώσουμε την απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσουμε.
Πραγματικά ντρέπομαι και αγανακτώ.
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου σε αυτή την παρακμή, δεν θέλω να συμμετάσχω, γιατί στην ζωή μου μέχρι σήμερα έζησα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην νομιμότητα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει με κραυγές και ανώνυμες παρατηρήσεις σε ανεύθυνες ιστοσελίδες.
Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη τα οποία με τίμησαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με εξέλεξαν, πιστεύοντας σε μένα. Θέλω ειλικρινά να τους πω ότι δεν τους προδίδω, αλλά αν παραμείνω προδίδω την συνείδηση μου. Τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου για την επόμενη μέρα τις έχω καταγεγραμμένες σε ένα πρόγραμμα για το αύριο, που είχα ετοιμάσει (κάτω από καλύτερες συνθήκες για μια νέα προοπτική) και είμαι διατεθειμένος να τις καταθέσω σε όποιον νομίζει ότι μπορούν να του φανούν χρήσιμες, όπως και τις μέχρι τώρα προτάσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
Κύριοι συνάδελφοι της Διοικητικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου, αφού δεν μπορεί να γίνει αλλιώς σας υποβάλω την παραίτηση μου.


Με τιμή


Κατσαρίκας Ζήσης»

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Άνω κάτω το Επιμελητήριο Ξάνθης, με την αιφνίδια παραίτηση Κατσαρίκα, ο οποίος σε επιστολή του αφήνει αιχμές για πολλούς αποδέκτες, την στιγμή που αναμένεται να σκάσει και δεύτερη παραίτηση μέλους τις επόμενες ημέρες:


Δεν άντεξε άλλο ο γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης και πήρε την μεγάλη απόφαση να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Ο Ζήσης Κατσαρίκας αποτελεί πλέον παρελθόν για το Επιμελητήριο Ξάνθης, αφού σε επιστολή παραίτησης, την οποία απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ το βράδυ της Δευτέρας, δηλώνει αγανάκτηση και αηδία για αυτά τα οποία συμβαίνουν στο ΕΒΕ Ξάνθης τον τελευταίο καιρό και τον αναγκάζουν πικραμένος να οδηγηθεί στην παραίτηση, η οποία είναι η μοναδική διέξοδος για τον ίδιο και για αυτά τα οποία πίστευε, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το Επιμελητήριο.
Τα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο μέχρι πρότινος Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης, θα πρέπει ορισμένοι να τα αποκρυπτογραφήσουν για να καταλάβουν το πόσο δίκιο είχα τόσο καιρό με αυτά που έγραφα και ειδικά αυτοί οι οποίοι με κατηγορούσαν, λέγοντας πως έχω προσωπικά μαζί τους και πως θα υπερασπίζονταν την θέση τους οδηγώντας με στα δικαστήρια.
Πάντως όπως μαθαίνω, μετά την παραίτηση του Ζήση Κατσαρίκα, σήμερα - αύριο αναμένεται και άλλη μια παραίτηση να σκάσει ως βόμβα στο ΕΒΕ Ξάνθης, και αφορά μέλος νεαρής ηλικίας, το οποίο ασχολήθηκε με το ΕΒΕ πιστεύοντας πως κάτι θα προσφέρει, αλλά δυστυχώς κουράστηκε να βλέπει μπροστά του εμπόδια. Το όνομά του βέβαια δεν θα σας το αποκαλύψω σήμερα, θεωρώντας πως πρώτα πρέπει να καταλήξει στην απόφαση την οποία σκέφτεται, αλλά μπορώ να σας πω ότι, στις συνεδριάσεις του ΕΒΕ, κάθεται επάνω στο πάνελ δεξιά του προέδρου.

Εκτεθειμένος και πάλι ο Δήμαρχος Ξάνθης, από τα κόλπα του Αντιδημάρχου Πρασίνου:



Για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, βάζει φωτιά στα πολιτικά μπατζάκια του Δημάρχου Ξάνθης και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το βράδυ της Δευτέρας το Κανάλι 6, φώτισε όσο μπορούσε τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης με την δεντροφύτευση και για ακόμα μια φορά φάνηκε το πόσο γυμνοί πολιτικά, είναι ορισμένοι μέσα στον Δήμο Ξάνθης. Βέβαια, υπέρμαχος του Αντιδημάρχου Πρασίνου ήταν ο φίλος Τένης Καμαρίδης, ο οποίος με έμφαση τόνισε πως το τελευταίο διάστημα, ο τοπικός τύπος σταμάτησε να ασχολείται με τον Λύρατζη και έπιασε τον Αγκόρτσα, αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα. Επειδή αυτά τα λεγόμενα του κατά τα άλλα φίλου Τένη εμένα προσωπικά με ενόχλησαν, οφείλω να του πω ότι αυτά τα οποία υποστήριξε, από την δική μου πορεία απέχουν αρκετά έτη φωτός και πως δεν μπορεί να μιλά βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Αν ο εκλεκτός σου Αντιδήμαρχος αγαπητέ Τένη, λειτουργεί στραβά, δεν φταίνε όσοι τον επικρίνουν. Ας φροντίσει να λειτουργεί όπως αρμόζει στο πόστο που κατέχει, για να μην δέχεται την κριτική. Και επειδή εσύ επέλεξες να αναφερθείς στην Αναπτυξιακή, οφείλω να σου θυμίσω πως όσες ευθύνες έχει ο Λύρατζης ως πρόεδρος, έχει και ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, ο οποίος τόσα χρόνια σφύριζε αδιάφορα και με την ανοχή του, επέτρεπε να γίνονται αυτά που έγιναν εκεί μέσα.

Την εβδομάδα των παθών διανύουμε και θα ήταν φρόνιμο να σκεφτόμαστε περισσότερο τους συνανθρώπους μας που θα περάσουν δύσκολα:



Δυστυχώς οι επιπτώσεις στον Έλληνα από την γενική άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η Χώρα μας, είναι πολλές και οι χειρότερες που έχουν υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια. Από φιλόξενος λαός, καταντήσαμε ή μάλλον μας κατάντησαν, εντελώς αντίθετο και σίγουρα πολλοί είναι αυτοί, που αν κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν τους, θα καταλήξουν στο συμπέρασμα, πώς ήμουν, πώς έγινα και πώς θα καταντήσω. Την καλημέρα πλέον δύσκολα κάποιος σου την λέει και αν καταφέρεις να του την πάρεις, αυτή θα είναι μισή και σίγουρα το πρόσωπό του δεν θα είναι χαμογελαστό, αλλά σκυθρωπό, γεμάτο προβληματισμούς. Οι Έλληνες που γνώρισα μεγαλώνοντας, στην μικρή αλλά πολύ καλή κοινωνία της Ξάνθης, αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση και αυτό είναι ένα γεγονός που με θλίβει βαθύτατα. Φτάσαμε σε σημεία να κάνουμε χειραψία και να μετράμε μετά μήπως μας λείπει κάποιο δάχτυλο. Περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι και όσοι δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει, θεωρούν πως ψάχνουμε για κανένα κέρμα στο έδαφος, άσχετα αν οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ, είναι άλλοι. Διανύουμε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Χριστιανοσύνης και μάλιστα την χειρότερη, αφού την εβδομάδα των παθών θα διαδεχθεί η σταύρωση του Θεανθρώπου, για να γεμίσει με δάκρυα τα μάτια όλων μας, μέχρι να μας χαροποιήσει το άκουσμα της Ανάστασης. Αυτές τις άγιες ημέρες, θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας μια και μοναδική σκέψη. Βοηθήστε και βρεθείτε κοντά στους ανθρώπους που πραγματικά μας έχουν ανάγκη. Σε αυτούς που καθημερινά, λόγω του άχρηστου κράτους μας, τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά. Το αξίζουνε και εμείς πρέπει να τους το παρέχουμε.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε σχέση με την εξαφάνιση της Θράκης από το Ελληνικό γίγνεσθαι:

Κουράστηκα να βλέπω καθημερινά το ξεπούλημα της Θράκης με διάφορους και αρκετά τεχνικά καλυμμένους τρόπους. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα, είναι αυτό που αναφέρεται σε διαφήμιση αλυσίδας καταστημάτων σουπερ μάρκετ, η οποία εμφανίζει ένα βιβλίο που σε μια από τις σελίδες του έχει αποτυπωμένο τον χάρτη της Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρχουν σε αυτόν η Θράκη και η Κύπρος. Ειλικρινά περιμένω άμεση αντίδραση από τους παράγοντες της περιοχής μας στο θέμα αυτό, όπως επίσης και παρέμβαση όλων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Θράκης, ώστε να ψηφιστεί ακόμα και νόμος με τον οποίο θα προβλέπεται υποχρεωτικά η εμφάνιση της Θράκης με έντονα γράμματα και να απαγορευτεί η οποιαδήποτε εξαίρεσή της, η οποία αν συμβεί για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους, να προβλέπεται καραμπινάτη και παραδειγματική τιμωρία.

ΠΑΣΧΑ παθών για τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων

ΠΑΣΧΑ παθών για τους δικαιούχους
των προνοιακών επιδομάτων




Με καθυστέρηση θα λάβουν το βοήθημα λόγω της μη έγκαιρης ψήφισης του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

- Μετά το Πάσχα θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους τους, αν και ο Δήμος κάνει προσπάθειες αυτά να δοθούν πιο μπροστά
- Τι αναφέρει επί του θέματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριος Δημ. Μπένης



Μεγάλη δυσφορία έχει προκαλέσει στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων το γεγονός ότι δε θα πάρουν τα επιδόματά τους πριν τις γιορτές του Πάσχα, αλλά μετά.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που τονίζει στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στον Δήμο Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Μπένης, τα προνοιακά επιδόματα δίνονται κάθε δύο μήνες και δεν έχουν καμία σχέση με τις γιορτές.
Βέβαια, ο τελευταίος διευκρινίζει, ότι η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τα κεντρικά, ώστε τα εν λόγω επιδόματα να δοθούν στους δικαιούχους τους πριν το Πάσχα, για να μπορέσουν οι τελευταίοι να κάνουν τις γιορτές τους πιο άνετα. Το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Δημ. Μπένη, δεν είναι στο χέρι του Δήμου, ο οποίος κάνει ότι μπορεί, ώστε οι συνδημότες μας να παίρνουν στην ώρα τους τα επιδόματα που τους αναλογούν.
Τέλος, ο κύριος Δημ. Μπένης διευκρινίζει, ότι τα προνοιακά επιδόματα έχουν προγραμματιστεί να δοθούν τέλη του μηνός Απριλίου, αν και ο Δήμος ασκεί πιέσεις να δοθούν πιο μπροστά. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα δεν είναι στις δυνατότητες του Δήμου, ούτε βέβαια ο Δήμος μπορεί να ξέρει αν τα επιδόματα θα δοθούν στην ώρα τους ή πάλι θα έχουμε κάποια καθυστέρηση στις πληρωμές.

Επίθεση της ΝΔ στον Πάγκαλο για το "υβριστικό παραλήρημα"

Επίθεση της ΝΔ στον Πάγκαλο
για το "υβριστικό παραλήρημα"



- Τον κατηγορεί ότι είναι "εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος" μετά τις δηλώσεις του για τεμπέληδες Έλληνες και εργατικούς Τούρκους




Σφοδρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο έκανε η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του στην Χουριέτ. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος» και τόνισε ότι «το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει». «Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Συνεχίζοντας ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι ο κ. Πάγκαλος «ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”». Όπως είπε, «το υβριστικό παραλήρημα του Αντιπροέδρου δεν σταμάτησε εκεί. Το κρεσέντο ήταν, όταν παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της FinansBank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ -δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου- είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση FinansBank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή».