Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δεν είναι αυτοσκοπός μου η πολιτική Χρέος μου η προσφορά στον τόπο

Δεν είναι αυτοσκοπός μου η πολιτική

Χρέος μου η προσφορά στον τόπο



Δημήτρης Γαλανόπουλος,:

«Δηλώνω, ότι εφόσον οι δημότες του νέου Δήμου των Αβδήρων  μου κάνουν την τιμή και με εκλέξουν Δήμαρχο, θα είμαι υποψήφιος για μία άλλη τετραετία. Για οκτώ χρόνια, ούτε μια μέρα παραπάνω»



  Νέος, δυναμικός και με πολλές δυνατότητες να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ο Δημήτρης Γαλανόπουλος θα διεκδικήσει τον νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο των Αβδήρων, έτσι όπως θα διαμορφωθεί μετά τις επικείμενες εκλογές του Νοέμβρη.

  Αναφορικά με το θέμα, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος, παραχωρεί μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα μας, εστιάζοντας στα σημαντικότερα σημεία που άπτονται των εκλογών που ακολουθούν.



  Ερ: Κύριε Γαλανόπουλε, που οφείλεται η επιθυμία σας να διεκδικήσετε τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Αβδήρων, έτσι όπως θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Στην επιθυμία των συνδημοτών του Νέου Δήμου. Γνωρίζετε, ότι είχε γίνει μια κίνηση από πλευράς δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βιστωνίδας, ώστε να επέλθει μια αλλαγή σε επίπεδο ηγεσίας. Μετά από αυτό, αλλά και την παραίτησή μου από τα καθήκοντά μου ως Αντινομάρχης, ανέλαβα πρωτοβουλίες. Ήρθα σε επαφή με την Εύα Τσακίρη και τον Νίκο Ζλάτκο, δύο Δημάρχων Αβδήρων και Βιστωνίδας, ζητώντας να μου ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Η μεν κυρία Τσακίρη, εξαρχής, και θέλω να το τονίσω, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφια και μάλιστα με παρέπεμψε σε μια επιστολή της. Ο δε κύριος Ζλάτκος, αφού συζητήσαμε, χωρίς να μου δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση την δεδομένη στιγμή, πήρε τις αποφάσεις του και με μια ξεκάθαρη δήλωση και αυτός, φανέρωσε ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Τότε, πήρα πρωτοβουλίες, συναντήθηκα με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κυρίου Ζλάτκου, αλλά και της κυρίας Τσακίρη, όπου υπήρξε απόλυτη αποδοχή στο πρόσωπό μου και έτσι αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση της κοινωνίας για τις 7 Νοεμβρίου».



  Ερ: Θα ήθελα να μου σχολιάσετε την πολιτική κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον Νομό μας, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Είναι νωρίς ακόμα να σχολιάσω την πολιτική κατάσταση, γιατί, όπως ξέρετε, στην πολιτική τα πάντα είναι ρευστά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, ακόμα, το τοπίο σε κανέναν Δήμο. Πολλά ακούγονται. Ακούμε για νέα ψηφοδέλτια, για νέες καθόδους. Θεωρώ, ωστόσο, ότι είναι νωρίς να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Τελευταία, ακούγεται, ότι θα υπάρξει μειονοτικός συνδυασμός, κάτι που έγινε και στην Κομοτηνή, αλλά ας περιμένουμε. Να μην προκαταβάλουμε τίποτα».



  Ερ: Θεωρείτε, ότι θα υπάρξει συσπείρωση μελών και στελεχών του κόμματος, όσον αφορά τον Δήμο που θα διεκδικήσετε;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν στέκομαι, μόνον, στους ψηφοφόρους της παράταξης και τείνω χέρι φιλίας προς όλες τις κοινωνικές ομάδες, προς όλους τους πολιτικούς χώρους για κάτι καινούργιο. Άλλωστε, αυτό είναι που επιζητά ο κόσμος. Το καινούργιο που θα δώσει την ελπίδα και την προοπτική. Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς. Ακούμε για αποχές από την διαδικασία των εκλογών. Εμείς, ως νέοι άνθρωποι, πάμε να στείλουμε ένα μήνυμα ,ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ζητάμε την στήριξη όλων, για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα με ταυτόχρονη αλλαγή κάποιων προσώπων. Μια σχετικά μεγάλη ανανέωση με νέους ανθρώπους και καινοτόμες ιδέες, ώστε να υπάρξει το νικηφόρο αποτέλεσμα».



  Ερ: Μιλήσατε για κάτι καινούργιο. Ποιο θα είναι, λοιπόν, αυτό το καινούργιο που θα  προσπαθήσετε να προωθήσετε, μέσω του συνδυασμού σας;

  Δημ. Γαλανόπουλος: Έχω πει το εξής, προγράμματα θα βγουν και θα ξαναβγούν. Δυστυχώς, δεν υλοποιούνται και δεν είναι αυτά που θα φέρουν πρωτίστως τους συνδημότες στους Δήμους. Οι Δήμοι είναι ένας άλλος “πολιτικός χώρος”, δεν είναι η κεντρική πολιτική. Έχει να κάνει με συναδέλφους, έχει να κάνει με ανθρώπους που ζουν στην ίδια κοινωνία. Θεωρώ, ότι αυτό που, κυρίως, περιμένει ο κόσμος είναι να τον αγκαλιάσει η δημοτική αρχή. Να έχει φιλική συμπεριφορά προς τους δημότες, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες και να παρέχει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Οι Δήμοι δεν είναι γραφεία ευρέσεως εργασίας, αυτό θέλω να το τονίσω, διότι με την ανεργία που υπάρχει σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης, πολύς κόσμος αποσκοπεί σε αυτό. Οι Δήμαρχοι όμως και γενικότερα οι πολιτικοί, είναι υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, δίνοντας λύσεις στα καθημερινά και όχι μόνο προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος».



  Ερ: Έχετε αποφασίσει ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του προγράμματος που θα ακολουθήσετε;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Δε θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία ακόμα. Είναι μόλις τρεις μέρες που ξεκίνησα τις διαδικασίες για να κλείσω τον συνδυασμό. Θέλω να τονίσω, ότι υπάρχει μια βάση από τα δημοτικά συμβούλια. Θα πλαισιώσουν και νέοι άνθρωποι το ψηφοδέλτιο. Έχουμε καιρό μπροστά μας. Θα τα δω και θα τα συζητήσω με τους συνεργάτες μου, για να κοινοποιηθούν στον κόσμο, ώστε να τα γνωρίζει και να κάνει την επιλογή του στις 7 Νοεμβρίου». Το μόνο σίγουρο που μπορώ να σας πω στην προκειμένη περίπτωση είναι πως, ήδη οι συνεργάτες μου συγκεντρώνουν στοιχεία από προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως επίσης θέτουν και επί χάρτου τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, προκειμένου να πλαισιωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμα μας, για το οποίο από σήμερα κιόλας δεσμεύομαι πως θα υλοποιήσω στο έπακρο, μαζί με τους συνεργάτες μου».



  Ερ: Φαντάζομαι, ότι θα έχετε έρθει σε επαφή με τους κατοίκους του Δήμου που θα διεκδικήσετε, για να ακούσετε τους προβληματισμούς τους. Τι σας λένε συνήθως;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους. Όπως σας είπα, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη. Αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι η επαφή. Και μια καλημέρα από τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους είναι αρεστή στους δημότες. Βεβαίως, ένας χαιρετισμός δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, γι’ αυτό, ειδικά σε αυτό τον Δήμο, που θα συνδυάζει θάλασσα και βουνό, θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε πάρα πολύ σκληρά. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση και με την συνδρομή της πολιτείας στις πάρα πολύ καλές παραλίες που έχουμε, οι οποίες, δυστυχώς, μένουν αναξιοποίητες. Εφόσον με τιμήσει ο κόσμος και με εκλέξει Δήμαρχο, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα».



Ερ: Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων για τον δικό σας συνδυασμό;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Μπορεί να θέσω κριτήρια και να πω, ότι πρέπει να είναι νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Βλέπετε, όμως, ότι καμιά φορά οι ψηφοφόροι λειτουργούν με άλλα κριτήρια. Είναι λίγο ιδιόμορφη η κατάσταση. Ενώ, θα πρέπει να προωθηθούν στα δημοτικά συμβούλια νέοι άνθρωποι. Δεν έχει δοθεί το έναυσμα σε νέους ανθρώπους να κάνουν κάτι τέτοιο, αυτό είναι που τους απογοητεύει με αποτέλεσμα να κάνουν πίσω».



  Ερ: Έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί ο νέος Δήμος, ο οποίος θα είναι αρκετά μεγαλύτερος και θα συνδυάζει ανομοιόμορφα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, δηλαδή από την μια θα υπάρχει θάλασσα και από την άλλη βουνό, κατά καιρούς εκφράστηκε η άποψη, ότι δε θα είναι ένας βιώσιμος Δήμος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παρακμή τους. Εσείς θεωρείτε, ότι μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη στον νέο αυτό Δήμο;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Όλα μπορούν να επιτευχθούν με σκληρή δουλειά και βέβαια με αρμοδιότητες και πόρους. Εάν μείνουμε στην θεωρία της διοικητικής μεταρρύθμισης, εννοείται, ότι δε θα γίνει τίποτα, όχι μόνον στον δικό μας Δήμο, αλλά και αλλού. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι είναι θετική η διοικητική μεταρρύθμιση όσον αφορά τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και όσον αφορά τους αιρετούς. Θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθούν πόροι, καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και αρμοδιότητες για να επιτευχθούν όλα αυτά».



  Ερ: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Το μήνυμα της αλλαγής, αυτό που επιζητά ο κόσμος. Την αλλαγή στον Δήμο, την αλλαγή στα πρόσωπα και τις ιδέες. Αυτό που έχουμε να προτάξουμε είναι η ελπίδα, το καινούργιο και η πολύ δουλειά».



  Ερ: Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών;

  Δημ. Γαλανόπουλος: «Πάρα πολύ αισιόδοξος. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω, ότι δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Δήμαρχος. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι αιρετοί να ξέρουν και να καταλαβαίνουν, πότε πρέπει να αποχωρήσουν. Δηλώνω, ότι εφόσον οι δημότες του νέου Δήμου Αβδήρων μου κάνουν την τιμή και με εκλέξουν Δήμαρχο, θα είμαι υποψήφιος για μία άλλη τετραετία. Για οκτώ χρόνια,  ούτε μια μέρα παραπάνω».

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν είπε ακόμα ο Σγουρίδης την τελευταία λέξη:
Το «γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος», στις ημέρες μας έχει μεγάλη πέραση και σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως ο πρώην Βουλευτής και Βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Π. Σγουρίδης ετοιμάζεται να γελάσει τελευταίος.
Την τελευταία του λέξη ακόμα δεν την είπε και σίγουρα η οποιαδήποτε απόφασή του, θα βρει μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία της Ξάνθης και στους περισσότερους από εννέα χιλιάδες ψηφοφόρους του, οι οποίοι είναι ικανοί ως αριθμός, να επηρεάσουν πολλά εκλογικά αποτελέσματα στην περιοχή της Ξάνθης. Μπορεί ο μειονοτικός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν οι τρεις πολιτικοί άνδρες της περιοχής μας (Ξυνίδης, Σγουρίδης, Τσετίν) να τόνισε στον κύριο Σγουρίδη πως από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθούν όλοι από τον πρόεδρο του κινήματος Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας πως έτσι θα έκανε μια έξυπνη κίνηση, αλλά θα έπρεπε ο κύριος Τσετίν να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και δη οι κάτι περισσότερο από εννέα χιλιάδες ψηφοφόροι του Π. Σγουρίδη, έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλους τους Βουλευτές της Κυβερνώσας παράταξης, από τις κινήσεις που κάνουν, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλες, από αυτές της πλήρης απαξίωσης του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

Ακόμα δεν ξεκίνησε η Προεκλογική περίοδος και ο Β. Τσολακίδης άρχισε να μετρά απώλειες:
Πληροφορίες μου αποκλειστικές αναφέρουν, πως ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αβδήρων Β. Τσολακίδης, από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε πως αντίπαλος του θα είναι ο Δ. Γαλανόπουλος, άρχισε να μετρά απώλειες από τους υποστηρικτές και τα στελέχη που θα πλαισίωναν τον συνδυασμό του. Ο πονοκέφαλος είναι αρκετά μεγάλος για τον Β. Τσολακίδη και σίγουρα τα όσα γράψαμε πριν λίγες ημέρες, θα επιβεβαιώνονται καθημερινά από εδώ και πέρα, γιατί πολύ απλά ο κόσμος κουράστηκε πλέον να έχει επιλεκτική μνήμη και αναζητά νέους άφθαρτους και μη προκλητικούς ανθρώπους, ώστε να τους εμπιστευτεί την ψήφο του και να τους χρήσει Δημάρχους, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση και ειδικά για τον Β. Τσολακίδη δεν ισχύει, αφού θεωρώ και του το είχα αναφέρει πριν τέσσερα περίπου χρόνια, πως με την αλαζονεία που είχε κυριευτεί το διάστημα που παρέδιδε την σκυτάλη στον Ν. Ζλάτκο, ήταν αρκετά προκλητικός και φθαρμένος.

Τόπειρος ή Χατζη-Τόπειρος; Ιδού η απορία;
Η υπόθεση με τον Δήμο Τοπείρου δεν είναι καθόλου εύκολη και ειδικότερα τώρα που δείχνει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Η Κάλπη είναι έγκυος και κανένας δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όλα δείχνουν πως θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή και τότε το πράγμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά του Θ. Μίχογλου, τον οποίο ίσως κάποιοι από τώρα σχεδιάζουν να αδειάσουν, όπως έπραξαν και στο παρελθόν. Πολλοί είναι αυτοί που λένε κατά καιρούς, ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια ο Δήμος Τοπείρου, μπας και γίνει κάτι σημαντικό στην περιοχή και βγει από τον μονόδρομο του τέλματος της ανάπτυξης στον οποίο τον έχει οδηγήσει η νυν Δημοτική Αρχή, αλλά στο τέλος οι περισσότεροι από αυτούς, κατά την προσφιλή τους μέθοδο που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια, την κάνουν γυριστή και στηρίζουν «κρυφά» τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, δίνοντας του συνέχεια το προνόμιο του νικητή των εκλογικών αναμετρήσεων.

Συνάντηση Τσετίν Μάντατζη, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ με Τούρκο Πρόξενο;:
Για ακόμα μια φορά στην περιοχή μας και κατά την προεκλογική περίοδο, βιώνουμε την έμπρακτη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος εμπλοκή του Προξενείου Κομοτηνής στα εκλογικά δρώμενα της περιοχής μας. Πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν, πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους μειονοτικό Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, Δήμαρχο Σελέρου Μπιρόλ και του Τούρκου Προξένου, σε χωριό του Δήμου Σελέρου και συζητήθηκαν εκτενέστατα τα εκλογικά θέματα που απασχολούν κατά κόρον την Άγκυρα και την γραμμή την οποία θέλει να δώσει στους Μουσουλμάνους της περιοχής μας. Αν λοιπόν με αυτόν και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, προσπαθεί και καταφέρνει η γειτονική Τουρκία να κάνει κουμάντο σε κάποια θέματα στην Θράκη, αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε για να πούμε πως όντως κάποιοι μας έχουν ξεπουλήσει;

Τα γνωστά παιχνίδια, του από πολιτική σπόντα Δημάρχου Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ:
Δυο φορές ο νυν Δήμαρχος Σελέρου είχε την τύχη με το μέρος του και μέχρι στιγμής την μια την έπιασε όντως από τα μαλλιά, ενώ με την δεύτερη ακόμα φλερτάρει. Η πρώτη ευκαιρία ήταν αυτή που ανέδειξε το Σέλερο ως Δήμο και ο Μπιρόλ έγινε Δήμαρχος με τις ευλογίες βέβαια, γνωστού αυτοδιοικητικού μεγαλοπαράγοντα της ΝΔ, τον οποίο συχνά πυκνά επισκεπτόταν στο γραφείο του ο νυν Δήμαρχος Σελέρου. Η Δεύτερη ευκαιρία, με την οποία φλερτάρει ο κύριος Μπιρόλ, είναι αυτή με την συνένωση των Δήμων Σελέρου, Βιστωνίδας, Αβδήρων, λόγω Καλλικράτη, όπου ο κύριος αυτός έχει αναδειχτεί σε μέγα πολιτικό άνδρα, τον οποίο πλησιάζει περισσότερο η πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Β. Τσολακίδης όπως έχει διαρρεύσει, προκειμένου να κερδίσει ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, το μεγαλύτερο κομμάτι της μειονότητας με το μέρος του, με στόχο τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν είναι βέβαια και λίγες οι φωνές, όπου εμφανίζουν τον κύριο Μπιρόλ να παζαρεύει θέσεις και αξιώματα και από τις δυο μεριές, προκειμένου να δώσει την στήριξή του σε έναν εκ των δυο υποψηφίων.

Σε διαρκείς διακοπές η ΔΕΗ Ξάνθης και τα συνεργεία των Βλαβών. Τρεις Εβδομάδες χωρίς φωτισμό η Χ. Τρικούπη:
Εδώ και τρεις εβδομάδες στην οδό Χ. Τρικούπη δεν καίει ούτε μια λάμπα στις κολώνες της ΔΕΗ και παρά το γεγονός πως και κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει την υπηρεσία Βλαβών, αλλά και η υπηρεσία ηλεκτρολόγων του Δήμου, αλλά οι κύριοι της ΔΕΗ μάλλον θέλουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους και τα έχουνε γράψει όλα στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν είχα και ποτέ δεν πρόκειται να έχω, κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, οι οποίοι τρέχουν πολλές φορές πανικόβλητοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αυτό οφείλω να τους το αναγνωρίσω και δημόσια, αλλά δεν είναι δυνατόν τρεις εβδομάδες να μην αποκαθιστούν μια μικρή και ασήμαντη από τεχνικής απόψεως βλάβη. Ο κόσμος φοβάται να μετακινηθεί τις νυχτερινές ώρες και αν δεν υπήρχαν και τα δυο καταστήματα που λειτουργούν καθημερινά ως αργά το βράδυ στην συγκεκριμένη περιοχή, σίγουρα μέσα σε λίγες ώρες η οδός Χ. Τρικούπη θα είχε μετατραπεί σε Γκέτο κακοποιών στοιχείων.

Πολιτικός αναβρασμός…

Πολιτικός αναβρασμός…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Οι ισχυροί κραδασμοί που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαρτυρούν την απαρχή μιας εκρηκτικής προεκλογικής περιόδου, που θα κορυφώνεται όσο πλησιάζουν οι επικείμενες εκλογές του Νοέμβρη.
Ειδικά δε, οι τελευταίες εξελίξεις με την αποπομπή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Μαρκογιαννάκη, από το κόμμα, με απόφαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτούν μια σειρά από νέες αντιπαλότητες μεταξύ των “πρώην” ομοϊδεατών.
Ο τελευταίος θεώρησε πως η συμπεριφορά του κυρίου Μαρκογιαννάκη προκαλεί σοβαρές βλάβες στην παράταξη. Έτσι, ο τελευταίος, αρχικά, βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και σε δεύτερη φάση έξω από το κόμμα.
Το πολιτικό φλερτ που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του κυρίου Μαρκογιαννάκη και της ανεξάρτητης, πλέον, βουλευτή, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη θεωρήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, ως συμπεριφορά που έρχεται να πνίξει την ομαλή λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα ο πρώην Υπουργός να βρεθεί στην λίστα διαγραφής. Απρόθυμος να ακούσει τις επίσημες διαταγές της κομματικής ηγεσίας, που ανακοίνωσε το όνομα του πολιτικού που θα υποστηρίξει στην εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Κρήτης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον ίδιο θώκο, παρά την επίσημη γραμμή που έδωσε η παράταξη, ο κύριος Μαρκογιαννάκης πήρε τον δρόμο της εξόδου από το κόμμα.
Φαίνεται πως η εμφύλια διαμάχη, που γεννά εσωτερικούς διαξιφισμούς στα μέλη του κόμματος, είναι πιο ισχυρή από ότι νομίζαμε.
Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις συνθέτουν ένα θολό πολιτικό τοπίο, που οδηγεί στην αποδυνάμωση του κόμματος. Η αρχή έγινε με την αποστασία της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία, όπως ήταν φυσικό, παρέσυρε και άλλα στελέχη με την απόφασή της να ακολουθήσει την δική της, ξεχωριστή, πολιτική πορεία, μετά την μη εκλογή της στο ανώτερο αξίωμα του κόμματος, που, όπως φάνηκε, αποτελούσε μια προοπτική που επεξεργαζόταν για πολύ καιρό. Γι’ αυτό, εξάλλου, οι πολιτικές καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα με διαγραφές βουλευτών και εσωτερικές κόντρες, δεν μας ξαφνιάζουν καθόλου.
Προετοιμάζεται το κατάλληλο έδαφος, ώστε να αποδώσει καρπούς η απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη να αποκτήσει δικό της κόμμα, με μια ισχυρή δυναμική.
Ο αποδεκατισμός της Νέας Δημοκρατίας, στο όνομα μικροπολιτικών συμφερόντων, αποτελεί ένα θλιβερό γεγονός, που αποδυναμώνει τον γενικότερο αντιπολιτευτικό της ρόλο. Αυτό αδυνατούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν οι παράγοντες και τα μέλη του κόμματος.
Ο εκλογικός αγώνας του Νοέμβρη αναμένεται να είναι σκληρός, όπως επιτάσσει το ατομικό συμφέρον που κυριαρχεί σε όλες τις περιπτώσεις. Τα πολλαπλά μέτωπα που έχει ανοίξει η Νέα Δημοκρατία δεν βοηθάνε την παράταξη να προωθήσει το πολιτικό της πρόγραμμα.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, δεσμευμένο από τους όρους του μνημονίου, ακολουθεί την δική του “μονόδρομη” πορεία, χαραγμένη βάσει των επιταγών της ξακουστής τρόικας.
Ο πολιτικός αναβρασμός των ημερών, λόγω της προεκλογικής περιόδου, χτυπάει κόκκινο. Τελικά, ο επαγγελματισμός των πολιτικών μας είναι διάχυτος, σε σημείο που ξεχειλίζει. Μόνον ο ταπεινός πολίτης, που αντιμετωπίζεται ως μια εν δυνάμει ψήφος κάτι τέτοιες περιόδους, παρακολουθεί αμέριμνος τις εξελίξεις που πλήττουν την χώρα. Η αβεβαιότητα του αύριο και οι δυσκολίες του σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια για την αναζωπύρωση της ελπίδας, ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Εκλογές είναι, θα έρθουν και θα φύγουν. Κάποιοι σίγουρα θα επωφεληθούν, η γενικότερη κατάσταση, ωστόσο, που επικρατεί στην χώρα, δύσκολα θα αλλάξει ως προς το καλύτερο…

Κοροϊδία κατάντησε το ΤΕΜΠΜΕ προκαλώντας αηδία στους επαγγελματίες

Κοροϊδία κατάντησε το ΤΕΜΠΜΕ

προκαλώντας αηδία στους επαγγελματίες

-Έχουν παγώσει εντελώς τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να δανειοδοτήσουν

-Δηλώσεις επί του θέματος των Προέδρων ΕΒΕ και ΟΕΒΕ Ξάνθης



  Έχουν παγώσει εντελώς τα δύο προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ως αποτέλεσμα της άρνησης των τραπεζών να δανείσουν στους δικαιούχους των προγραμμάτων. Η κατάσταση έχει προκαλέσει βαθύτερη κρίση στην αγορά, καθώς το πρόβλημα ρευστότητας διαρκώς επιδεινώνεται. Οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, λόγω ακριβώς έλλειψης χρημάτων. Την στιγμή, μάλιστα, που αναλυτές κάνουν λόγο για χειρότερες οικονομικές μέρες.

  Σχετικά με την δημιουργηθείσα κατάσταση και γιατί οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, τοποθετούνται στην ΦτΞ, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:



Παναγιώτης Ανδρικόπουλος:

  «Οι ίδιες οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Υπάρχει ταμειακό πρόβλημα. Οι τράπεζες είχαν τα λεφτά των καταθετών, όταν, όμως, αυτοί τα πήραν και τα πήγαν στις τράπεζες της Ελβετίας, δημιουργήθηκε πρόβλημα. Δεν εγκρίνουν δάνεια, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Θεωρώ, ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσουν στην εκταμίευση. Τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ έχουν παγώσει, εξαιτίας αυτής της εξέλιξης».



Σωτήρης Τσιακίρογλου:

  «Τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ δεν τρέχουν, καθώς η εκταμίευση δανείων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν χρήματα, απλά πιέζουν με την στάση τους για να πετύχουν ευνοϊκούς όρους, παραδείγματος χάρη πιο ευνοϊκούς φορολογικούς όρους. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας οι τράπεζες. Δυστυχώς, τα χρήματα των φορολογουμένων πηγαίνουν στους ισχυρούς, και τα ολιγοπώλια. Αυτή είναι η κατάσταση».