Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 4.1.2011


Κανένα βοήθημα για τους οικονομικά “ασθενείς” δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…

Μαζί με την δεύτερη δόση του επιδόματος κοινωνικής
αλληλεγγύης ξεχάστηκαν και οι υπόλοιπες υποσχέσεις της κυβέρνησης

Κανένα βοήθημα για τους οικονομικά
“ασθενείς” δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…

Τα διακόσια ευρώ που δόθηκαν πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, δεν ανακούφισαν τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις συνανθρώπων μας, όπως ήθελε ο πρωθυπουργός της χώρας

Σπύρος Μαζαράκης, Προϊστάμενος ΟΑΕΔ Ξάνθης:
«Σαν ένας πολίτης που ζει την πραγματικότητα, πιστεύω ότι για την ώρα δε θα έρθει κανένα τέτοιο επίδομα, τουλάχιστον όχι πολύ σύντομα.
Σαν υπάλληλος του ΟΑΕΔ μπορώ να πω, επίσης, πως έχουμε μείνει στο περσινό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, του οποίου εκκρεμεί η δεύτερη δόση»


Κανένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν φαίνεται να παίρνουν φέτος οι αδύναμες οικονομικά ομάδες συνανθρώπων μας από το κράτος. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι επιταγές του μνημονίου, λίγο η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά της Πολιτείας, έχουν συμβάλει σε αυτό το αποτέλεσμα, τι και αν χιλιάδες άνεργοι περιμένουν το κοινωνικό βοήθημα, για να πάρουν λίγο πετρέλαιο ή για να καλύψουν, προσωρινά, κάποια πάγια ανάγκη του νοικοκυριού τους.
Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κύριο Σπύρο Μαζαράκη, δεν έχει έρθει καμία απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών, που να λέει ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα στους οικονομικά αδύνατους συνανθρώπους μας, όπως συνηθίζεται κάθε τέτοια εποχή.
Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι δεν έχει δοθεί και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να δοθεί ούτε η δεύτερη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης που δόθηκε πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, από τον ΟΑΕΔ στους άνεργους δικαιούχους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν πιστεύει, ότι θα δοθεί, τελικά, το επίδομα που περιμένουν οι οικονομικά ταλαιπωρημένοι πολίτες, ο κύριος Σ. Μαζαράκης απαντάει πολύ χαρακτηριστικά ότι «σαν ένας πολίτης που ζει την πραγματικότητα, πιστεύω ότι για την ώρα δε θα έρθει κανένα τέτοιο βοήθημα, τουλάχιστον όχι πολύ σύντομα. Σαν υπάλληλός του ΟΑΕΔ μπορώ να πω, επίσης, πως έχουμε μείνει στο περσινό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, του οποίου εκκρεμεί η δεύτερη δόση».
Οι δηλώσεις του κυρίου Σ. Μαζαράκη είναι πολύ ενδεικτικές της γενικότερης απαισιοδοξίας που υπάρχει, όσον αφορά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο δόθηκε για δύο χρονιές και από φέτος, μάλλον, αποτελεί παρελθόν, καθώς δεν έχει έρθει ούτε η δεύτερη δόση του περσινού βοηθήματος.
Τα διακόσια ευρώ που δόθηκαν πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, σίγουρα δεν ανακούφισαν τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις, όπως διατεινόταν ο πρωθυπουργός. Η δεύτερη δόση ξεχάστηκε και μαζί με αυτήν όλες οι υπόλοιπες υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Πρέπει να αναφερθεί δε, ότι το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους δε θα δοθεί τελικά από τον ΟΑΕΔ, αλλά από άλλον οργανισμό, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Σ. Μαζαράκης. Ενώ, οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση, δε θα πάρουν ούτε τα διακόσια ευρώ που πήραν πέρσι.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Καλή χρονιά με υγεία για όλον τον κόσμο:

Καλή χρονιά σας εύχομαι αγαπητοί μου αναγνώστες. Το νέο έτος να πλημμυρίσει τα σπίτια όλου του κόσμου με αγάπη, υγεία και ευτυχία. Το νέο έτος να είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα και πάνω από όλα να μας κάνει να επιστρέψουμε στους παλιούς καλούς μας εαυτούς. Πρέπει να επιστρέψουμε στους παλιούς μας καλούς και χαρούμενους εαυτούς, γιατί μας αξίζει. Αξίζει σε όλους μας μια καλύτερη ζωή και αυτή θα αποκτηθεί όχι από τα υλικά αγαθά που θα πλαισιώσουν την ζωή μας, αλλά από ψυχική γαλήνη και ευτυχία.

Με διαρροές από όλες τις πλευρές η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης:

Διαρροές στις ψηφοφορίες είχε τόσο η πλευρά του Μ. Στυλιανίδη όσο και του Χ. Πούλιου και σίγουρα τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά για την νέα Καλλικρατική χρονιά. Τα προβλήματα βέβαια άρχισαν να φαίνονται από την αρχή της συνεδρίασης, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Στυλιανίδη χωρίστηκαν σε διαφορετικές ομάδες και συνεδρίαζαν μέσα σε γραφείο του Δήμου εν κρυπτώ για το πώς θα ψηφίσουν, κάτι που δεν έγινε βέβαια από την πλευρά της Αντιπολίτευσης. Ακόμα ένα πρόβλημα το οποίο επιφύλασσε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και αυτή τη φορά σε σχέση με τα τοπικά συμβούλια, ήταν αυτό το οποίο προέκυψε στο τοπικό συμβούλιο Ευμοίρου, το οποίο ανάγκασε τον Χ. Πούλιο και την παράταξη του, να διαγράψει το μέλος Χρήστο Ξανθόπουλο, ο οποίος εξελέγη μαζί τους, αφήνοντας υπονοούμενα για λειτουργίες οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν.

Προβλήματα και για τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση:


Την Κυριακή συνεδρίασε για πρώτη φορά με Καλλικρατικό τρόπο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου όπου εκεί παρατηρήθηκαν οι διαρροές από την πλευρά του Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου, αφού όπως πληροφορήθηκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Βαρελάς έφερνε αντιρρήσεις στην ψήφιση του προέδρου που προτάθηκε από την παράταξη του Δημάρχου (Πυροστιάνης) και προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο θέμα, αποχώρισε από την συνεδρίαση και από το Δημαρχιακό κατάστημα. Επίσης ο κύριος Βαρελάς δεν ψήφισε καμία επιτροπή και κανένα Νομικό πρόσωπο δυσανασχετώντας στο γεγονός ότι δεν προτάθηκε για καμία θέση.

Χωρίς προβλήματα η επίσημη πρώτη του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων. Αντιδήμαρχος ο Γ. Παραστατίδης:


Έναν αρκετά έμπειρο αλλά και πάνω από όλα καλό του φίλο επέλεξε να προτείνει ως Αντιδήμαρχο Αβδήρων ο Β. Τσολακίδης. Νέος Αντιπρόεδρος στον ενοποιημένο πλέον Δήμο Αβδήρων είναι ο Γ. Παραστατίδης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ως παράταξη στην αντιπολίτευση, αποτελούσε και το άλλο μισό του νέου Δημάρχου Β. Τσολακίδη. Μαζί στους αγώνες, μαζί στην αντιπολίτευση και τώρα μαζί και πάλι στην νέα Δημοτική Αρχή.

Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις
του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης


Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Ο κύριος Θ. Πάγκαλος είπε μια αλήθεια με υπερβολικές εκφράσεις»

Μετά το «μαζί τα Φάγαμε»,
ήρθαν οι «Κοπρίτες» του δημοσίου


Οι κατά καιρούς “αιχμηρές” δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Θεόδωρου Πάγκαλου, προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και εκνευρισμό στους απλούς πολίτες, που δεν μπορούν να παραμένουν ψύχραιμοι ακούγοντας δια στόματος του κυρίου Θ. Πάγκαλου, ότι « μαζί τα φάγαμε».
Γνωστός για τον εκρηκτικό του λόγο που περισσότερο προκαλεί, παρά προβληματίζει, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξαναχτυπά, αυτή την φορά μέσα από δηλώσεις του σε αθηναϊκή εφημερίδα, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει ότι υπάρχουν κοπρίτες στο δημόσιο και μάλιστα βρίσκονται στις συγκεκριμένες θέσεις, γιατί είχαν τις πλάτες πολιτικών ανδρών με αντάλλαγμα τις ψήφους των οικογενειών τους.
«Ο Θ. Πάγκαλος σαν εκρηκτικός χαρακτήρας καμιά φορά υπερβάλει» δηλώνει ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Όπως εξηγεί στην συνέχεια ο κύριος Α. Τσαρτσάρας, είναι μια γενική αλήθεια ότι υπήρχαν από ανέκαθεν πελατειακές σχέσεις, αλλά όπως σπεύδει να επισημάνει, δεν είναι πρέπον να ισοπεδώνονται τα πάντα και οι πάντες, μέσα από απόλυτες προσεγγίσεις κάποιων καταστάσεων.
«Οι πελατειακές σχέσεις εντάσσονται μέσα σε μια πάγια τακτική κάποιων πολιτικών προσώπων. Ο κύριος Θ. Πάγκαλος είπε μια αλήθεια με υπερβολικές εκφράσεις».
Σχολιάζοντας δε, την παλιότερη δήλωση του τελευταίου, ότι «μαζί τα φάγαμε», ο κύριος Α. Τσαρτσάρας, τονίζει ότι «προφανώς το είπε αλληγορικά, ότι δηλαδή από την στιγμή που δεν αντιδράσαμε σε αυτή την κατάσταση, είμαστε και εμείς συμμέτοχοι» και συνεχίζει λέγοντας ότι «σίγουρα, δε θα έπρεπε να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που δεν έχουν να φάνε, πόσο μάλλον να τους κατηγορήσει κάποιος, ότι μαζί τα φάγανε».
Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι μεταξύ των άλλων που δήλωσε ο κύριος Θ. Πάγκαλος στην περιβόητη συνέντευξη στον αθηναϊκό τύπο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Ενώ, εξαπέλυσε βολές κατά της Παπαρήγα και του Τσίπρα.
Ο αδιαμφισβήτητα εκρηκτικός χαρακτήρας του γνωστού πολιτικού ανδρός, σύμφωνα με την γενική άποψη που υπάρχει, θα έπρεπε να περιοριστεί στα επιτρεπτά όρια μιας κόσμιας πολιτικής συμπεριφοράς, καθώς γενικεύσεις που βάζουν στο ίδιο καζάνι ανθρώπους που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, αποτελούν συκοφαντίες και ύβρεις. Αυτό σαν μια μικρή, αλλά συνάμα ουσιαστική επισήμανση.