Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 22.4.2011



Από 600.000 μέχρι 1.000.000 ευρώ τα χρέη της Αναπτυξιακής Α.Ε.

Από 600.000 μέχρι 1.000.000 ευρώ
τα χρέη της Αναπτυξιακής Α.Ε.



- Ματαιώθηκε έπειτα από πρόταση του Θανάση Ξυνίδη η έκτακτη γενική συνέλευση
- Συνεχίζουν τον Γολγοθά οι εργαζόμενοι, λόγω της κατάντιας στην οποία οδηγήθηκε η Εταιρία, από τους «φωστήρες» της επιχειρηματικότητας



Νεότερα από το μέτωπο θα υπάρξουν αρχές Ιουνίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προκαθορισμένη ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας, στην οποία θα συζητηθεί και ο απολογισμός


Σύμφωνα με τον Θ. Ξυνίδη, δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουν στην αλλαγή διοικητικού συμβουλίου οι μέτοχοι, από την στιγμή που κανένας πλέον δεν θέλει να αναλάβει το τιμόνι της εταιρίας, αφού δεν γνωρίζουν ποια πραγματικά είναι η σημερινή της κατάσταση, όσον αφορά το ποσό των χρεών της αλλά και τις αιτίες οι οποίες το δημιούργησαν.
Η απόφαση αυτή βρήκε αντίθετους, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Αντιπρόεδρο, οι οποίοι αντέδρασαν, φέροντας ως πρόσχημα πως δεν θα μπορεί πλέον η εταιρία, μέχρι την διεξαγωγή της ετήσιας γενικής συνέλευσης, να συμμετέχει σε κανένα πρόγραμμα και να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία χρειάζεται. Θαρρείς και μέχρι σήμερα οι κύριοι αυτοί με τις πρακτικές τους είχαν οδηγήσει την εταιρία σε εύρυθμη λειτουργία. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Αλλά δυστυχώς για τους κυρίους αυτούς, που ελαφρά τη καρδία οδήγησαν την αναπτυξιακή σε αυτήν την κατάντια, φαίνεται πως τα πράγματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Οι εξελίξεις για το θέμα θα είναι ραγδαίες τον Ιούνιο, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός της εταιρίας και τότε πραγματικά, σύμφωνα με επίσημα χείλη, θα καταλογιστούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.
Οι μόνοι ζημιωμένοι, δυστυχώς, θα συνεχίσουν να είναι οι εργαζόμενοι, που τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται παραμένοντας απλήρωτοι για αρκετό καιρό, γιατί πολύ απλά αυτοί που διοικούσαν και διοικούν ακόμη το καράβι που λέγεται Αναπτυξιακή, εθελοτυφλούσαν εξυπηρετώντας μόνο τα προσωπικά τους καπρίτσια και τίποτε περισσότερο. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη, το χρέος της Αναπτυξιακής αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 600.000 με 1.000.000 Ευρώ, πράγμα το οποίο αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά, το πόσο άσχετοι είναι αυτοί οι οποίοι διοικούν την εταιρία, αφού και σε επίσημες τοποθετήσεις τους μιλούσαν για χρέος κάτω των 500.000 ευρώ. Σε καρέκλες να καθόμαστε και δεν βαριέσαι ρε αδελφέ !!!

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Φαύλος κύκλος για τους Έλληνες πολίτες το θέμα της «αναδιάρθρωσης» και της «επιμήκυνσης» του χρέους της χώρας. Ένα μπέρδεμα από το οποίο ο μέσος νους δεν βγάζει άκρη, διότι οι γνώσεις του περιορίζονται στην τυπική εξήγηση της «αναδιάρθρωσης» με το συνώνυμο της, όπως «αναδιοργάνωση». Το αίνιγμα και η απορία απορρέουν από το Σ.Ο.Σ. που εκπέμπεται από τους ειδήμονες και πανικοβάλλει τους πολίτες. Έτσι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα σενάρια περί πτώχευσης, στάσης πληρωμών, εξόδου από την Ευρωζώνη, αλλαγή νομίσματος υποδεέστερου του Ευρώ, έξοδο από τις αγορές, τουλάχιστον για 10 χρόνια κ.λ.π..
Όσο κι αν εντρίβησαν οι Έλληνες, λόγω των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης, επί των οικονομικών, εν τούτοις δεν θεωρείται πως είναι γνώστες της ανάλογης επιστήμης, των κωδικών που την διέπουν και των παιχνιδιών που παίζονται με τις αγορές, τις τράπεζες και τους ισχυρούς που καταπίνουν τις αδύναμες οικονομίες. Εν αρχή ην οι τράπεζες! Όλες οι σωτήριες λύσεις αφορούν αυτές. Κρυφά και φανερά.
Οι αδύναμοι κρίκοι που συνδέουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σίγουρα η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Προς το παρόν! Η Ελλάδα βέβαια, σε θέση πειραματόζωου, δέχεται περισσότερο από τις άλλες χώρες πιέσεις έως εξόντωσης, με στόχο τον απόλυτο εγκλωβισμό της και την ελπίδα για ανάκαμψη ανέφικτη.
Το έλλειμμα της χώρας δεν μειώνεται, άρα δεν μένουν περιθώρια αποπληρωμής, έστω και επί το ελάχιστο, του εξωτερικού χρέους. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά κυβέρνηση και τρόικα. Όσο για τους πολίτες; Αυτοί κι αν το έχουν σίγουρο. Ο νέος χαρακτηρισμός, με μεταφορική έννοια, που εισήλθε άμα τη χρήσει της «αναδιάρθρωσης», είναι το «κούρεμα»!
Το «κούρεμα» δεν συμφέρει, κυρίως τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που μετά από αυτό θα ακολουθήσουν την πτώχευση. Άρα η «επιμήκυνση» της αποπληρωμής του χρέους είναι προτιμότερη. Έτσι δείχνει. Σημαίνει όμως πως θα είμαστε ως χώρα δέσμιοι (υπογείως και δολίως) της τρόικας, που έστω κι αν δεν είμαστε απολύτως επαρκείς στις υποχρεώσεις μας, δεν την συμφέρει να μπούμε στην διαδικασία της πτώχευσης. Πέρυσι ήταν ασύμφορη η «αναδιάρθρωση» για τις αγορές, το διεθνές τραπεζικό σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και μας κράτησαν με νύχια και με δόντια. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν.
Οι εντυπώσεις άλλαξαν καθώς και οι πεποιθήσεις. Κανείς δεν κινδυνεύει από τις επιπτώσεις, τις κινήσεις και τα αποτελέσματα της ελληνικής τυχόν πτώχευσης. Μας έχουν στο χέρι ούτως ή άλλως και στοχεύουν στο ξεπούλημα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Στο ξεπουπούλιασμα της χώρας δηλαδή, με όσα αυτό συνεπάγεται.
Μεγάλος επενδυτής δήλωσε, πως η «αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη, αλλά για να φθάσετε σ’ αυτό το σημείο, οπότε και θα μπορείτε να τη διαπραγματευθείτε υπό ευνοϊκές συνθήκες, θα πρέπει η οικονομία να έχει πρωτογενές πλεόνασμα». Οι τράπεζες όμως αντέχουν; Χαμένη η μάχη εκ των πραγμάτων και μάλιστα υπό το πρίσμα υπουργών που διατυπώνουν αντιρρήσεις και δεν στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.