Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 15.3.2011


ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…!!!

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…!!!


Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης:
- «Ο σχολικός χάρτης έγινε προς όφελος των μαθητών»
- Εξαιρούνται από τις συγχωνεύσεις τα ειδικά σχολεία. Ενώ, για τα μειονοτικά θα αποφασίσει ο συντονιστής των μειονοτικών σχολείων που εδρεύει στην Κομοτηνή


Ο νέος σχολικός χάρτης, στα πλαίσια των συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολικών μονάδων, έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα, δε, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, όσον αφορά τις αλλαγές στην Ξάνθη, αυτές έγιναν με γνώμονα το όφελος των μαθητών, αφού, όπως σημειώνει, οι συγχωνεύσεις έγιναν με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, από την άλλη, ο τελευταίος, στον Νομό Ξάνθης με τις συγχωνεύσεις που γίνονται, δημιουργούνται 6θέσια και 12θέσια σχολεία και νηπιαγωγεία, χωρίς καμία βίαιη επέμβαση.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος κάνει σαφές, ότι τόσο οι προτάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όσο και του αρμοδίου Υπουργείου, διακατέχονται από λεπτές ισορροπίες που αφορούν την τοπική κοινωνία.
«Δεν είναι σωστό ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για πράγματα που δεν προσφέρουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, αναφερόμενος στους βασικούς σκοπούς των αλλαγών του νέου σχολικού χάρτη.
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, οι ανωτέρω αλλαγές γίνονται με σεβασμό προς τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, αφού δεν αλλοιώνεται και η αναλογία μαθητών και δασκάλου, που είναι είκοσι πέντε ανά ένας. Ενώ, δεν δημιουργούνται σχολεία που θα ξεπερνούν τους τετρακόσιους μαθητές.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Νομό Ξάνθης, έχουμε πέντε συγχωνεύσεις στις οποίες εμπλέκονται δεκατέσσερα σχολεία, τρία εκ των οποίων είναι ήδη σε αναστολή λειτουργίας. Παράλληλα, γίνονται οκτώ συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στα οποία εμπλέκονται είκοσι ένα νηπιαγωγεία, από τα οποία τα τρία είναι ήδη κλειστά.
Γίνονται δε πέντε υποβιβασμοί σχολείων και ενός νηπιαγωγείου. Ενώ, έχουν προταθεί δύο αναβαθμίσεις σχολείων, οι οποίες θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Να σημειώσουμε, ότι, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, στην εφημερίδα μας ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, οι συγχωνεύσεις δεν αφορούν τα ειδικά σχολεία. Όσον αφορά, τώρα, τα μειονοτικά σχολεία, αυτά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά του Συντονιστή μειονοτικών σχολείων που εδρεύει στην πόλη της Κομοτηνής.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σε σύγχυση οι υπάλληλοι των περιφερειακών διαμερισμάτων Ξάνθης και Έβρου, λόγω απόφασης Άρη Γιαννακίδη, για εσωτερικές μετακινήσεις. Μετατρέπουν την Κομοτηνή σε Πρωτεύουσα της Θράκης:

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κύκλους των υπαλλήλων, τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης όσο και αυτής του Έβρου, έπειτα από την είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, πως αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Γιαννακίδης, να προβεί σε εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων, για την κάλυψη θέσεων στις διευθύνσεις των υπηρεσιών, οι οποίες έπειτα από δική του απόφαση, συγκεντρώθηκαν στην Κομοτηνή, όπου εκεί είναι και η έδρα της Περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπάλληλοι θα αντιδράσουν τις επόμενες ημέρες. Στο σημείο αυτό βέβαια, οφείλω να σχολιάσω πως δεν είναι δυνατόν αυτά που τόσα χρόνια κατηγορούσαμε πως γίνονται στην χώρα μας, με την συγκέντρωση των κέντρων αποφάσεων στην Αθήνα, σήμερα να τα υιοθετούμε και για τον λόγο αυτό, οφείλω να ζητήσω σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κύριο Γιαννακίδη, να αλλάξει άποψη και να κατανέμει σωστά τις διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλους τους Νομούς, προσπερνώντας και την απόφαση της μετακίνησης των υπαλλήλων. Δεν θα γίνει η Κομοτηνή Πρωτεύουσα της Θράκης κύριοι.

Μοίρασαν και δε πέταξαν το γάλα οι κτηνοτρόφοι, σεβόμενοι αυτά που απλόχερα μας χαρίζει η φύση, την στιγμή που οι Κυβερνώντες δεν σέβονται ούτε τον μόχθο ούτε τις θυσίες τους:


Η καλύτερη αντίδραση ομολογουμένως, είναι αυτή της μοιρασιάς και όχι του πετάματος και αυτό το γνωρίζουν καλά οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, οι οποίοι εκτιμώντας στο έπακρο αυτά που μας χαρίζει ο Θεός και η φύση, μοίρασαν γάλα το Σάββατο κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας τους και δεν το πέταξαν, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον εξευτελισμό τόσο του μόχθου και των θυσιών τους όσο και τα προϊόντα τα οποία παράγουν. Είμαστε δυστυχώς μια χώρα στην οποία εκτός από την παραγωγή, σταμάτησε πλέον και η ανθρώπινη λογική σκέψη και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες, μας θυμίζουν πως είμαστε ανθρώπινα όντα και όχι ρομποτάκια. Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων τους και βέβαια έχουν απόλυτο δίκιο, μα ακόμα περισσότερο δίκιο έχουν οι καταναλωτές, που προμηθεύονται το γάλα σε αρκετά υψηλές τιμές σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους μας και ειλικρινά τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά κανένας δε μπαίνει στον κόπο να δώσει απαντήσεις.

Τρόμο έχει προκαλέσει στην Ξάνθη, το περιστατικό εγκληματικότητας με θύματα ένα ζευγάρι, που μαχαιρώθηκε από τον διαρρήκτη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος:


Τρόμο έχει προκαλέσει στους Ξανθιώτες η είδηση, πως ένας διαρρήκτης το βράδυ του Σαββάτου, δεν δίστασε να μαχαιρώσει ένα ζευγάρι συμπολιτών μας, όταν έγινε αντιληπτός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μέχρι τώρα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του μετά από έξοδο διασκέδασης και μόλις ο άντρας μπήκε στο σπίτι, δέχθηκε την επίθεση του δράστη, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από την εξώπορτα και κατάφερε δυο σοβαρά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα, ενώ στην συνέχεια τον κατέβασε σέρνοντας από τα σκαλιά της διώροφης μονοκατοικίας, προκειμένου να διαφύγει. Στην προσπάθεια διαφυγής όμως, έπεσε επάνω στην γυναίκα του θύματος και προσπάθησε να μαχαιρώσει και την ίδια αστοχώντας βέβαια και πληγώνοντάς την ελαφρά στο χέρι. Ο Δράστης μετά από τις μαχαιριές παράτησε τα θύματα και ετράπη σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, την στιγμή που άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομική της Α.Δ. Ξάνθης είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, χωρίς όμως αυτή να καταστεί δυνατή μέχρι αυτήν την στιγμή.

Μια ανώνυμη επιστολή καταγγελίας, δεν είναι και ότι καλύτερο για την δημοσιοποίηση λανθασμένων ή μη πρακτικών:


Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες ανώνυμων επιστολών που είτε καταφθάνουν στα γραφεία μας με τα ΕΛΤΑ, είτε τις βρίσκουμε κάτω από την πόρτα. Πολλές από αυτές είναι άξιες έρευνας και ενασχόλησης, κάποιες άλλες είναι άξιες μόνο για να γεμίζουν το καλάθι των αχρήστων, αν και γενικότερα η άποψή μου, είναι πως οτιδήποτε ανώνυμο, θα πρέπει να πετιέται, αφού πολλές φορές, όσο και να θέλεις να ασχοληθείς, η ανωνυμία σου στερεί το δικαίωμα της γνώσης και καταλήγεις σε αδιέξοδα, όσες διεξοδικές έρευνες και να κάνεις. Λάβαμε χθες μια ανώνυμη επιστολή, η οποία ανέφερε πως ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει το ρεύμα από έναν Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο, ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει το ρεύμα του Δημοτικού Γηπέδου που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο. Συνεπώς η επιστολή εκτός από άστοχη, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αρκετά πονηρή, γι’ αυτό καλά θα κάνει ο αποστολέας και συντάξας της, να σκεφθεί καλά πριν μας απασχολήσει και πάλι.

Προς Σούλα Ιακωβίδου, ΝΟΔΕ Ξάνθης ενταύθα: Αν ο Αν. Σαμαράς έρθει στην Ξάνθη και αντί να επισκεφθεί την Σταυρούπολη, πάει προς Σμίνθη και Εχίνο μεριά, τότε η ΝΔ θα συνεχίσει να κυλιέται στον Βούρκο:

Καθημερινά επιβεβαιώνεται η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ξάνθη και πληθαίνουν οι φήμες πως θα επισκεφθεί την ορεινή περιοχή της Ξάνθης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ακριβώς σε ποια ορεινά χωριά θα πάει. Για τον λόγο αυτό κυρία Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ξάνθης, καλό θα είναι να ενημερωθούμε λίγο άμεσα για την επικείμενη επίσκεψη και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο αρχηγός της ΝΔ, για να γνωρίζουμε και εμείς, αν θα είναι άξια από δημοσιογραφικής κάλυψης ή όχι, γιατί πολύ απλά, έστω και δημοσιογραφικά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ως μέσο με την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ, αν αυτή περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της, μόνο τα πομακοχώρια και όχι την Σταυρούπολη και τα πεδινά χωριά του Νομού μας.

Σαρακοστή και κρίση, δύο λόγοι που συνέβαλαν στην πτώση του τζίρου των κρεοπωλών

Σαρακοστή και κρίση, δύο λόγοι που συνέβαλαν στην πτώση του τζίρου των κρεοπωλών

Γιώργος Μπατζακίδης, Πρόεδρος σωματείου κρεοπωλών Ξάνθης:
«Η πτώση στην αγορά του κρέατος οφείλεται στην περίοδο της σαρακοστής που διανύουμε. Βέβαια και η κρίση παίζει τον ρόλο της, στην πτώση που έχει σημειωθεί στον τζίρο μας»


Αισθητή πτώση του τζίρου τους διαπιστώνουν για το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Κρεοπώλες της Ξάνθης, αλλά και όλης της χώρας κατ’ επέκταση.
Σύμφωνα, με αυτά που επισημαίνει στη εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιώργος Μπατζακίδης «η πτώση στην αγορά του κρέατος οφείλεται στην περίοδο της σαρακοστής που διανύουμε. Βέβαια και η κρίση παίζει τον ρόλο της, στην πτώση που έχει σημειωθεί στον τζίρο μας».
Πρέπει, να σημειωθεί, ωστόσο, πως η δυσμενής αυτή κατάσταση για τους κρεοπώλες αναμένεται να αλλάξει λίγο πριν το Πάσχα, αφού, τότε, είναι που οι καταναλωτές θα σπεύσουν να προμηθευτούν κρέατα για το Πασχαλινό τραπέζι.

Συγχωνεύσεις 1.933 σχολείων σε σύνολο 19.000 σχολικών μονάδων

Συγχωνεύσεις 1.933 σχολείων
σε σύνολο 19.000 σχολικών μονάδων

Αριθμό – έκπληξη, σχολείων που συγχωνεύονται ή καταργούνται ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζοντας τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας. Κατά 1.056 σχολεία λιγότερα –τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται - θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά την εκπαιδευτική κοινότητα.
Συνολικά συγχωνεύονται 1.933 σχολεία και προκύπτουν 877 νέα, από το σύνολο των 16.000 σχολικών μονάδων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 σχολεία και προκύπτουν 672 νέα σχολεία.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 410 σχολεία και προκύπτουν 205 νέα συγκροτήματα.

Πάντως, το υπουργείο Παιδεία αναφέρει ότι και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το όριο των μαθητών ανά τάξη θα είναι εως 25 μαθητές το ανώτερο (συν 10% σε εξιαρετικές περιπτώσεις).Να σημειωθεί βέβαια ότι το 30% των γυμνασίων που συγχωνεύονται σε ολόκληρη τη χώρα είχαν λιγότερους από 35 μαθητές, ενώ το 50% των λυκείων λειτουργούσαν μόνο με την πρώτη ή την δεύτερη λυκειακή τάξη και δεν είχαν ούτε ένα τμήμα της Γ΄ τάξης του λυκείου.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκα ότι τα κριτήρια για τις συνενώσεις των σχολείων είναι αποκλειστικά παιδαγωγικά. « Το υπουργείο αλλάζει το σχολικό χάρτη της χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Δημιουργούνται σχολεία που εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες υποδομές αλλά και τον απαραίτητο αριθμό μαθητών ώστε να λειτουργούν παιδαγωγικά και να εφαρμόζουν άρτια το ωρολόγιο πρόγραμμα».Ακόμη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:- Δημιουργούνται 6/θεσια και 12/θεσια δημοτικά σχολεία εκεί όπου οι μαθητικές ανάγκες το υπαγόρευαν. - Ιδρύονται σχολεία, ακολουθώντας τα δημογραφικά στοιχεία του μαθητικού δυναμικού, με βασική προτεραιότητα το μαθητή και τις ανάγκες της τάξης.- Στα μεγάλα αστικά κέντρα- της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- οι συνενώσεις αφορούν κυρίως στα συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ στην περιφέρεια δίνεται έμφαση στις συνενώσεις ολιγοθέσιων σχολείων, μόνο εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.- Ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα παραμένει σταθερός ,έως 25 στην Πρωτοβάθμια, έως 25+10% στη Δευτεροβάθμια- Οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν του μέχρι σήμερα επιτρεπτού.

Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 + 10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.- Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις - 6 Πανελλαδικώς- σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.

Αναλυτικά οι συνενώσεις:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 1523 σχολικές μονάδες σε 672. Από αυτές : 169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια98 ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας 18 χωρίς μαθητές Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν: 120 νέα 6/θέσια και 61 νέα 12/θέσια σχολεία

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 410 σχολικές μονάδες σε 205. Σε αυτές:το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξειςο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι (για τη σχολική χρονιά 2010-2011) ήταν στο ένα δέκατο περίπου ενώ παλαιότερα ο νόμος έμενε εν μέρει ανενεργός, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων ανακαλούνταν.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνενώσεων: -Τα μικρά Δημοτικά Σχολεία στα χωριά όπου ένας ή δύο δάσκαλοι αναλαμβάνουν και τις 6 τάξεις και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ειδικοτήτων όπως γυμναστή και καθηγητή ξένης γλώσσας. Στόχος είναι τα 6/θέσια Δημοτικών Σχολεία όπου κάθε τάξη έχει το δάσκαλό της.

Στα αστικά κέντρα, η συνένωση δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται, δημιουργούνται 12θεσια σχολεία και εντάσσονται στα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία με το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. - Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πολύ μικρών γυμνασίων και λυκείων που δεν εξασφάλιζαν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για το πρόγραμμα του νέου λυκείου που θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σε κάποιες από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί – απόγευμα)όπως, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.

Οι πίνακες για τον Νομό Ξάνθης
Υποβιβασμός, Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων


ΔΗΜΟΤΙΚΑ
- ΞΑΝΘΗΣ: 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΌ 9/Θ ΣΕ 8/Θ

- ΞΑΝΘΗΣ: 11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΌ 7/Θ ΣΕ 6/Θ

- ΞΑΝΘΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΑΤΟΥ ΑΠΌ 4/Θ ΣΕ 3/Θ

- ΞΑΝΘΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΚΑΡΧΟΥ ΑΠΌ 3/Θ ΣΕ 2/Θ

- ΞΑΝΘΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ ΑΠΌ 6/Θ ΣΕ 4/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΧΝΗΣ ΑΠΌ 2/Θ ΣΕ 1/Θ
Συγχωνεύουμε από το σχολικό έτος 2011-2012 τις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμια εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΤΟ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΥΣ , ΤΟ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΕΣΣΑΝΗΣ ΣΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΣΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΦΕΙΚΩΝ ΣΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΣΕΑΣ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΣΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΣΙΤΟΥ, ΤΟ 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥ , ΤΟ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΣΤΟ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΣΙΤΟΥ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 6/Θ 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 6/Θ 19Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ 12/Θ 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΕΣΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΥΣ ΣΤΟ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΦΕΙΚΩΝ, ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΣΤΟ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΦΕΙΚΩΝ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΤΑΙΝΑΣ ΣΤΟ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΥ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΜΙΝΘΗΣ, ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ ΣΤΟ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΜΙΝΘΗΣ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΤΡΩΝ ΣΤΟ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΤΟ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΟ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ

- ΞΑΝΘΗΣ Π.Ε.: ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΓΙΚΟΥ ΣΤΟ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καμιά μεταβολή για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Κομοτηναίος που έχει απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια και θεωρείται ανεπιθύμητος συνόδευσε τον Νταβούτογλου στην Θράκη!!!

Κομοτηναίος που έχει απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια και θεωρείται ανεπιθύμητος συνόδευσε τον Νταβούτογλου στην Θράκη!!!

- Αποκάλυψη - σοκ από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοράντη, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Βουλή
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΈΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΩΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞΕΡΩΤΗΣΗ

Προς :
-Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα
-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή
Θέμα : Τούρκος προπαγανδιστής συνοδεύει τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στην περιοδεία του στην Θράκη

Κατά την διήμερη, «ιδιωτική» περιοδεία του στην Θράκη και την Μακεδονία, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου συνοδευόταν από τον Χαλίτ Ερέν, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ισλαμικού Πολιτισμού και Τέχνης, που χρηματοδοτείται και από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και αποτελεί μία από τις κύριες προπαγανδιστικές μηχανές της Τουρκίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο Χαλίτ Ερέν, που κατάγεται από την Κομοτηνή, έχει απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια και έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές ερυθρό δελτίο επ ονόματί του.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1. Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι έχει εκδοθεί ερυθρό δελτίο σε βάρος του Χαλίτ Ερέν;

2. Σε καταφατική περίπτωση, πότε έγινε αυτό και με πρωτοβουλία ποίου Υπουργείου;

3. Εξακολουθεί να ισχύει το ανωτέρω δελτίο; Εάν ναι, ποιός έδωσε την εντολή να αγνοηθεί η ύπαρξή του και να επιτραπεί η είσοδος του Χαλίτ Ερέν στην Ελλάδα; Η εντολή αυτή εδόθη γραπτά ή προφορικά;


Ο ερωτών

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑ.Ο.Σ

Θα λογοδοτήσει κάποιος;


Θα λογοδοτήσει κάποιος;
-Κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν την ΣΕΒΑΘ, την στιγμή που η βιομηχανική ντομάτα παίρνει τα πάνω της
-Αυξημένες κατά 10% έως και 20% θα είναι έναντι των περυσινών, οι τιμές που δίνουν για τη βιομηχανική ντομάτα εσοδείας 2011...ορισμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις


Αυξημένες κατά 10% έως και 20% θα είναι έναντι των περυσινών, οι τιμές που δίνουν για τη βιομηχανική ντομάτα εσοδείας 2011...ορισμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις, όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη για τη στήριξη των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας. Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι το έτος 2010 ήταν η τελευταία χρονιά εφαρμογής του καθεστώτος της συνδεδεμένης ενίσχυσης, για τη βιομηχανική τομάτα και από 1.01.2011 ενσωματώθηκε στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης. Η διαμόρφωση των τιμών διάθεσης της βιομηχανικής τομάτας ήταν και εξακολουθεί να είναι αποτέλεσμα ελεύθερης διαπραγμάτευσης, μεταξύ των Οργανώσεων Παραγωγών και των μεταποιητών και διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. "Δεν είναι επιτρεπτή η παρέμβαση από τις κρατικές αρχές αλλά ούτε επίσης και η ανακοίνωση μιας ενιαίας τιμής, διότι κάτι τέτοιο προσκρούει στους κανόνες του ανταγωνισμού", αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και θυμίζει επιπρόσθετα ότι "την πολιτική των τιμών, ασκούν οι αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών, που δημιουργούνται με πρωτοβουλία των ιδίων των παραγωγών". Όσον αφορά τις εγκρίσεις συμμετοχής των βιομηχανιών στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2010, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν χορήγησε καμία έγκριση σε βιομηχανία, αν προηγουμένως δεν είχε προβεί σε εξόφληση των οφειλών της προς τις συνεργαζόμενες Ομάδες Παραγωγών για τις παραληφθείσες ποσότητες τομάτας εσοδείας 2009. Για έναν αριθμό βιομηχανιών που είχαν πρόβλημα εξόφλησης των οφειλών τους προς τους τοματοπαραγωγούς για την τομάτα εσοδείας 2009, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σχετική Υπουργική Απόφαση για την παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου σε δάνεια που θα χορηγηθούν σε αυτές τις βιομηχανίες επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας, προκειμένου να πληρωθούν οι τοματοπαραγωγοί για την εσοδεία του 2009 και να λειτουργήσουν περισσότερες βιομηχανίες για την ομαλότερη απορρόφηση της αναμενόμενης παραγωγής του 2010, αλλά και για αποσυμπίεση στις τιμές της παραδοτέας για μεταποίηση πρώτης ύλης. Όσον αφορά την εξόφληση της αξίας της πρώτης ύλης εσοδείας 2010, που παραδόθηκε για μεταποίηση, σε πλήρη εξόφληση έχουν προβεί οι βιομηχανίες ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΕ, ΚΩΠΑΙΣ ΑΒΕΕ, ΖΑΝΑΕ ΑΕ, ΕΛΑΝΘΗ ΑΕ, ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ, ενώ η ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ έχει προβεί στην καταβολή του 50% της συνολικής αξίας και προβλέπεται άμεσα η πλήρης εξόφληση. Πρόβλημα ρευστότητας παρουσιάζουν οι υπόλοιπες βιομηχανίες όπου σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων Υπηρεσιών των αντίστοιχων Περιφερειακών ενοτήτων, δεν έχουν εξοφλήσει την αξία της πρώτης ύλης που παρέλαβαν για μεταποίηση το 2010. Πρόσφατα σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτάθηκε να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των Ομάδων Παραγωγών και των Μεταποιητών βιομηχανικής τομάτας, στην οποία θα αναφέρεται ότι οι τιμές της τομάτας θα διαμορφώνονται από δύο κριτήρια: ανάλογα με τα brix και την ποιοτική κατάταξη της πρώτης ύλης, σύμφωνα με κλίμακες που θα συμφωνηθούν από τους συμβαλλόμενους. Αποφασίστηκε επίσης και καθορίστηκε η οριστική τιμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τη βιομηχανική τομάτα εσοδείας 2010 σε 143,31ευρώ ανά στρέμμα για την κατηγορία παραδόσεων από 7.001 κιλά και άνω ανά στρέμμα και σε 85,054 ευρώ ανά στρέμμα για την κατηγορία παραδόσεων από 4.000-7.000 κιλά ανά στρέμμα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα αναλογούντα ποσά καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28.2.2011.Μέτρα στήριξης Ο βουλευτής κ. Καρασμάνης που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι "εξακολουθεί να αδιαφορεί για τα προβλήματα των καλλιεργητών βιομηχανικής τομάτας" και ότι "με τις παλινωδίες της, έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδιέξοδο". Ο κ. Καρασμάνης έχει επισημάνει ότι "το κόστος παραγωγής-λιπάσματα, ΦΠΑ, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, γεωργικά εφόδια- έχει εκτιναχθεί στα ύψη" και έχει ζητήσει από την κυβέρνηση σχέδιο στήριξης της καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας και παρέμβαση προκειμένου να πληρωθούν οι τοματοπαραγωγοί για την περσινή παραγωγή τους. Έχει ζητήσει επιπλέον ο βουλευτής της ΝΔ, να ενημερώσει η κυβέρνηση τι προτίθεται να πράξει για τις βιομηχανίες "φαντάσματα" που δεν σεβάστηκαν ούτε τους κοινοτικούς ούτε τους εθνικούς κανονισμούς και να θα θεσμοθετηθεί η κλίμακα brix η οποία διαμορφώνει την τιμή παραγωγού σύμφωνα με την πραγματική ποιότητα της βιομηχανικής τομάτας που αυτός παραδίδει στη βιομηχανία.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κύριος Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός στην χώρα και ως ΓΑΠ, έχει χτίσει ένα πολιτικό προφίλ που είναι αποδεκτό στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και οι επισκέψεις του τελευταίου σε διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και στην “Αμερικάνικη ήπειρο” συνοδεύονται από επιτυχίες, αφού οι πολλές συναντήσεις με ξένους πολιτικούς ηγέτες γίνονται σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Από την άλλη, βέβαια, η αποδοχή του κυρίου Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό δεν έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα όσον αφορά την Ελλάδα. Η χώρα μας παραμένει στο στόχαστρο των ισχυρών “αρπακτικών” και ας διατείνονται, μετά, περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δυστυχώς, τέτοιο πράγμα δεν ισχύει για την Ελλάδα, που πασχίζει εντελώς μόνη της να ξεφύγει από τα πολλαπλά προβλήματά της. Είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις με τους δαίμονές σου, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Ειδικά, όταν, ακόμη και κάποιοι από τους γεωγραφικούς σου γείτονες προβάλουν αξιώσεις εις βάρος σου.
Και όσο ο πρωθυπουργός αλωνίζει στο εξωτερικό, διευρύνοντας τις δημόσιες σχέσεις του, οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε ένα τέλμα, που μοιάζει αδιαπέραστο. Ο πολιτικός κόσμος έχει επαναπαυτεί στην αδράνεια, που ως σήμα κατατεθέν του Έλληνα πολιτικού, θερίζει καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την υπόλοιπη κοινωνία.
Πού πήγαν όλες εκείνες οι υποσχέσεις περί ριζικών μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό της χώρας, με βασικό σκοπό την εξυγίανση της χώρας σε όλα τα επίπεδα; Τελικά, οι μεγαλοστομίες των ισχυρών μας ανδρών δίνουν και παίρνουν, χωρίς απτά αποτελέσματα.
Όλα για την μόστρα, αφού και οι “εξορμήσεις” των πολιτικών μας σε χώρες του εξωτερικού δεν αποδίδουν καρπούς. Πάνε και έρχονται με άδειο το καλάθι, αλλά με την αισιοδοξία να διαπερνά όλο το «είναι» τους. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι καλούνται να μας βγάλουν από το «βούρκο» της κρίσης, μιας κρίσης για την οποία ο απλός λαός της χώρας δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.
Οι συζητήσεις γύρω από το δημόσιο χρέος και την έξοδο από την κρίση είναι άσκοπες, γιατί στερούνται ουσίας. Όσο και αν μας λένε το αντίθετο, εμείς θα παραμένουμε δέκα βήματα πίσω από αυτό που πρέπει, γιατί η χώρα στερείται ισχυρών ανδρών, γνωστών για το πολιτικό τους ανάστημα.


Οι πιέσεις δεν αφορούν μόνο το εξωτερικό χρέος αλλά παράλληλα και τις τρύπες των ελλειμμάτων του κράτους, που η περίμετρός τους μικραίνει..

Το τσουνάμι στην Ιαπωνία υποσκέλισε τα «αισιόδοξα» μηνύματα εκ Βρυξελών, για τα οποία θα πρέπει να πετάξουμε την σκούφια στον αέρα! «Χαράς Ευαγγέλια» που τα έπνιξε το σοκ από τις εικόνες της κολάσεως, που μεταδόθηκαν από τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Λες και ήταν σκηνοθετικό τρικ μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κι όμως συνέβη στην πραγματικότητα, αφήνοντας άφωνη την ανθρωπότητα.
Χιλιάδες νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες. Η συνέχεια; Επικεντρώνεται στον φόβο από την διαρροή ραδιενέργειας εκ της έκρηξης που σημειώθηκε σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες και κανείς δεν γνωρίζει την έκταση των επιπτώσεων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Μαύρα τα γραμμένα για αρκετές περιοχές της Γης. Παρ’ όλα αυτά μπορεί το τσουνάμι να εντυπωσίασε με τις εικόνες του, για μια δυο μέρες ίσως, αλλά η δική μας σκληρή πραγματικότητα ενέσκηψε με… αισιοδοξία κατά την άποψη των κυβερνώντων, για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών της χώρας.
Η επιμήκυνση του χρέους αξιολογήθηκε ως η πλέον επιτυχής πορεία στο μέλλον της οικονομικής διευθέτησης της χώρας, που αποφασίσθηκε από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Στάχτη στα μάτια…
Τα δέκα χρόνια επιμήκυνσης του χρέους σημαίνει πως και τα… τρισέγγονά μας θα είναι χρεωμένα και η αποπληρωμή του χρέους εντελώς, μα εντελώς αδύνατη. Το χρέος θα αυγατίζει δια του δανεισμού, αφού τα κρατικά έσοδα είναι της κατηγορίας του «σχεδόν τίποτα». Η κυβέρνηση απέτυχε στο θέμα της φοροδιαφυγής και εν μέρει στην περιστολή των δημοσίων δαπανών. Αυτό διαπιστώνεται σχεδόν καθημερινά με την εμφάνιση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που εξακολουθεί να «προστατεύει» τα καλά και συμφέροντα των ήδη έως τώρα ευνοούμενων πολιτών. Η μείωση των επιτοκίων της τάξεως του 1%, για τον μέσο νου εκτιμάται πως δεν προσφέρει ανακούφιση, αλλά επιπρόσθετη επιβάρυνση, αφού η χρονική διάρκειά τους θα ακολουθεί το χρέος και την επιμήκυνσή του. Μη προσπαθούν λοιπόν, για άλλη μια φορά να μας παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο.
Η ικανοποίηση του Πρωθυπουργού, για την πορεία της χώρας εκφράσθηκε εδώ και μέρες με ένα αλαζονικό ερώτημα προς τους πολίτες, που έχει ως εξής: «Ποια κυβέρνηση τόλμησε να κάνει τέτοιες αλλαγές;». Τι να πούμε μετά από αυτό; Όπως δεν έχουμε τίποτα να πούμε για την διαβεβαίωση του ότι «η συμφωνία στην σύνοδο αυτή δεν θα σημάνει νέα μέτρα ή ανάληψη περαιτέρω δεσμεύσεων».
Οι πολίτες λοιπόν, πώς μπορεί να μη κάνουν «αμαρτωλές σκέψεις» περί της αντιθέτου εφαρμογής των δηλώσεων, όταν εκ των πραγμάτων αποκρυσταλλώνουν άποψη επί των κυβερνητικών αποφάσεων; Αυτό είναι de facto αποδεδειγμένο. Οι πιέσεις δεν αφορούν μόνο το εξωτερικό χρέος αλλά παράλληλα και τις τρύπες των ελλειμμάτων του κράτους, που η περίμετρός τους μικραίνει (αν μικραίνει) επί το ελάχιστον. Γεγονός είναι ένα. Είμαστε ως χώρα καταχρεωμένοι, δυστοκούμε από τα ντόπια ελλείμματα, οι δανειστές μας, ως είθισται σε κάθε συναλλαγή, ζητούν κέρδος από τα δάνεια (δικαίως), οι πολίτες εξαθλιώνονται, οι πολιτικοί αποκρύπτουν την αλήθεια και επιχρίουν το ψέμα, δίνοντας πλασματικές εικόνες προς ενίσχυσιν της επιχειρηματολογίας τους κι ενώ το τσουνάμι μονοπωλεί την είδηση, εμείς απευχόμαστε για το κάκιστο ή χείριστο που βαραίνει πιότερο από το χειρότερο.