Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κοροϊδία και τίποτα λιγότερο…

Κοροϊδία και τίποτα λιγότερο…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Πολλές φορές παραπονιόμαστε, και όχι άδικα, για την τύχη μας σαν ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο που ζει και δραστηριοποιείται στην χώρα που ακούει στο όνομα Ελλάδα. Δεν είναι λίγες οι φορές όταν ακούγονται φράσεις του τύπου -στην χώρα που ζούμε συμβαίνουν τα πιο «κουφά» του κόσμου. Και πώς να μην συμβαίνουν, άλλωστε, όταν η νοοτροπία που επικρατεί στην χώρα μας, και μιλάω πάντοτε για συγκεκριμένες ανθρώπινες συμπεριφορές, δεν ανταποκρίνεται στα «υγιή» πρότυπα που θα έπρεπε να διέπουν τις κοινωνικές και ανθρώπινες σχέσεις των πολιτών.
Μια ματιά να ρίξει κάποιος τριγύρω του, θα διαπιστώσει πως κάτι δεν πάει καλά, βρωμάει και ζέχνει, είτε αυτό είναι δημόσια υπηρεσία, είτε η ρουτίνα της καθημερινότητας.
Η κοροϊδία και το ψέμα αποτελούν δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα του Έλληνα πολίτη. Τόσα χρόνια ο Έλληνας ζούσε σαν άρχοντας από τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Δίνανε και παίρναμε, αλλά ως γνωστόν, μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται. Η κατασπατάληση και η κακοδιαχείριση των εθνικών πόρων, που κατέληξαν, κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, σε χέρια που δεν θα έπρεπε, μας οδήγησαν στην σημερινή δραματική κατάσταση.
Επιδόματα πολυτέκνων πηγαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις, σε ανθρώπους που δεν είναι δικαιούχοι. Ασθενείς που τελικά δεν είναι ασθενείς παίρνουν φάρμακα, χρεώνοντας επιπλέον τα αντίστοιχα ταμεία. Νεκροί συνάνθρωποί μας λαμβάνουν σύνταξη και φαρμακευτική αγωγή. Ακόμη και γιατροί που έχουν αφήσει προ πολλού τον μάταιο ετούτο κόσμο, συνεχίζουν να συνταγογραφούν, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς. Αυτά, βέβαια, είναι μερικά, μόνον, από τα «λαμπρά» παραδείγματα της αυθαιρεσίας που δεσπόζει κατά κόρον στην χώρα.
Ποιος μας φταίει μετά, όταν έχουμε μάθει να λειτουργούμε κατ’ αυτό τον παράνομο και παράτυπο τρόπο στην καθημερινή μας ζωή;
Βασικός σκοπός και επιδίωξη όλων, είναι να λάβουν τα «μέγιστα». Το χρήμα και η δόξα αποτελούν ζητούμενο. Οι αξίες της ζωής από την άλλη, όπως είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, έχουν ξεχαστεί ως άγραφοι κανόνες, που δεν βρίσκουν ανταπόκριση, τουλάχιστον από την πλειοψηφία του κόσμου.
Οι εκλογολόγοι και οι εκλογομάγειρες έρχονται ως κερασάκι στην τούρτα, για να συμπληρώσουν το τελευταίο κομμάτι του παζλ, που συνθέτει την «μαύρη» πραγματικότητα της ζωής μας. Η πολιτική στην Ελλάδα αποτελεί έναν τρόπο για να γίνει κάποιος πλούσιος. Να βολέψει τον εαυτό και την οικογένειά του. Ούτε πατριωτισμός, ούτε και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης υπάρχει. Το μόνον που υπάρχει, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, είναι τα πολλά κυβικά βλακείας και κοροϊδίας, που κουβαλάνε ορισμένοι συνάνθρωποί μας. Αμόρφωτοι, αγράμματοι και πολλές φορές επικίνδυνοι για την κοινωνία πολίτες, έχουν αναρριχηθεί σε υψηλές «καρέκλες» της κρατικής μηχανής. Ενώ, μορφωμένα και με πολλές ικανότητες άτομα έχουν μείνει στο περιθώριο, υπόδουλοι της αυθαιρεσίας που «δέρνει» ανελέητα την ελληνική κοινωνία.
Ο μέσος πολίτης δε, αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην γενικότερη κατάσταση, γι’ αυτό και πορεύεται στην ίδια ρότα που χάραξαν οι πρώτοι διδάξαντες με τις πράξεις τους, δηλαδή οι πολιτικοί μας.
Μας έχουν μάθει πολύ καλά ένα πράγμα, ότι εάν είσαι τίμιος και προχωράς με τον σταυρό στο χέρι, δεν πρόκειται ποτέ να προκόψεις. Η λαμογιά έχει γίνει πρότυπο συμπεριφοράς και δράσης. Ενώ, τα ψέματα, το καθημερινό δηλαδή λεξιλόγιο των πολιτικών ανδρών, έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Όσοι γνωρίζουν λίγο από την ιστορία της Μέσης Ανατολής, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις επιπτώσεις του ξεσηκωμού στην Αίγυπτο, που λειτουργεί ως κλειδί προς την περιοχή αυτή. Όταν μάλιστα οι λάτρεις της εξουσίας «αγκιστρώνονται» σ’ αυτήν και αγνοούν πως «φωνή λαού, οργή Θεού», εθελοτυφλούν στην λαϊκή βούληση, κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, έχοντας πίσω τους την Αμερική, τότε η κατάσταση εξελίσσεται σε λαϊκή εξέγερση με αποτελέσματα που καταγράφονται ως μελανά σημεία στην ιστορία.
Απαίτηση του εν εξεγέρσει πλήθους είναι η απομάκρυνση δια της παραιτήσεως του Χόσνι Μουμπάρακ. Τον από τριακονταετίας Πρόεδρο της Αιγύπτου. Καιρός είναι να τον αλλάξουν, διότι αυτός που χαρίζει την εξουσία, ο λαός δηλαδή, έχει το δικαίωμα να παύσει έναν ηγέτη. Στην περίπτωση του Μουμπάρακ, η εμμονή στην κατοχή εξουσίας επέφερε ραγδαία εξέλιξη στα γεγονότα και κατά τις προβλέψεις τα δεινά θα αποκτήσουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού ήδη μετρούν πάνω από 100 νεκρούς. Η κατάσταση στην Αίγυπτο βρίσκεται εκτός ελέγχου. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Κύριος υπαίτιος ο Πρόεδρος της χώρας, που μεταξύ των σχεδίων του υπήρχε και η «κληρονομικώ δικαίω» μεταβίβαση και η ανάληψη της εξουσία από τον υιό του, στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας, που ήθελε να καθιερώσει.
Στην ιστορία οι επαναστάσεις ξεκινούν κάπως έτσι, με αποκορύφωση την βίαιη απομάκρυνση των ηγετών από την εξουσία και την χώρα τους ή ακόμη και την θανάτωσή τους, αλλά παράλληλα και το αιματοκύλισμα των πολιτών ως πράξη εμφυλίου πολέμου με την έννομη τάξη.
Η ανάφλεξη της θρυαλλίδας στην Αίγυπτο ενσπείρει διεθνή ανησυχία, όχι μόνο για την επέκταση των γεγονότων και σε άλλες χώρες του ισλαμικού κόσμου, αλλά και σε παγκοσμίου ενδιαφέροντος συμφέροντα που θίγονται άμεσα ή ακόμα και με την προοπτική (το μείζον και χείρον) του κλεισίματος της διώρυγας του Σουέζ. Την μεγαλύτερη διώρυγα ανά τον κόσμο, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, από την κατασκευή, την κτήση, την διεκδίκηση και την εκμετάλλευσή της.
Εντελώς πληροφοριακά, κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο (Πόλεμος των έξι ημερών») το 1967, η διώρυγα, λόγω μεγάλων ζημιών έμεινε κλειστή επί 7 χρόνια, συνηγορούσης και της Ισραηλινοαιγυπτιακής σύρραξης του 1973. Η θαλάσσια περιοχή της διώρυγας χαρακτηρίζεται ως «ουδέτερη θάλασσα», αλλά η κατάφορη παραβίαση του όρου, έγινε πρωτίστως από την Αίγυπτο το 1956 και κατά την διάρκεια του αραβοϊσραηλινού πολέμου το 1967. Βέβαια η συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών στον καθαρισμό της διώρυγας, από τα ναυάγια των πολέμων ήταν σημαντική, αφού παραδόθηκε στις θαλάσσιες μεταφορές το 1975 αποκαταστημένη πλήρως, προς λειτουργίαν. Πληθώρα πλοίων διαφόρων κατηγοριών, μεταξύ αυτών και πολλά ελληνικά πλοία εκτελούν τον διάπλου τους μέσω αυτής, από την Μεσόγειο προς την Ερυθρά θάλασσα και το αντίθετο.
Πρώτο «χτύπημα» σε περίπτωση κλεισίματος της γέφυρας, θα είναι η παύση της διακίνησης πετρελαίου προς όλες τις χώρες, που υπολογίζουν σ’ αυτό ως κινητήρια δύναμη. Εκτός αυτού, η άνοδος ης τιμής του πετρελαίου θα είναι δεδομένη και ανεξέλεγκτη, γεγονός που θα αναγκάσει να «βογκήξουν» πληθυσμοί χωρών που εξαρτώνται από αυτό. Οι έχοντες αυξημένη διορατικότητα, κάτοικοι Ασίας και Ευρώπης (κυρίως), αντιλαμβάνονται επιπλέον κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανάφλεξη και συνέχιση της εξέγερσης στην Αίγυπτο, που ο αριθμός των μέχρι τώρα νεκρών εξαγριώνει το πλήθος, με αποτέλεσμα την πιθανή επέκταση σε χώρες που γειτνιάζουν με αυτήν. Τότε όμως, ίσως πιθανόν να είναι αργά, αν φέρουμε κατά νου το ισλαμικό τόξο και την εξέλιξη των γεγονότων σε «ιερό πόλεμο»!
Ούτε να το σκέφτομαι…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 1.2.2011


Τα σκουπίδια μας Ο Εφιάλτης τους

Δεν έχει όριο η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων



Τα σκουπίδια μας
Ο Εφιάλτης τους


-Ορισμένοι επαγγελματίες θέλουν σκουπιδιάρηδες του αιρετούς στον Δήμο Ξάνθης
-Πέταξαν τα σκουπίδια των μαγαζιών τους στην Ηρώων, αγνοώντας επιδεικτικά τον Ρομποτικό Κάδο
-Ίδια εικόνα έχουν τα σπίτια σας άραγε;
-Να επιβληθούν άμεσα πρόστιμα μπας και ξεβρομίσει η πόλη
-Ευθύνες φέρουν τόσο η ΟΒΕΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης

Καθόλου ευχάριστο δεν ήταν το πρωινό της Κυριακής για όσους περπάτησαν στον πεζόδρομο της οδού πρώην Ηρώων και νυν Κ. Μπένη, αφού έπρεπε να περάσουν μέσα από έναν πραγματικό σκουπιδότοπο, του οποίου η ύπαρξη δεν οφείλεται στην Δημοτική Αρχή και στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά σε ορισμένους απαράδεκτους επαγγελματίες της αγοράς μας.
Αντί λοιπόν οι κύριοι αυτοί να χρησιμοποιήσουν τον ρομποτικό κάδο για τα σκουπίδια των καταστημάτων τους, επιλεκτικά τον αγνόησαν και γέμισαν την περιοχή γύρω του, τόσο με σακούλες σκουπιδιών όσο και με χαρτόκουτες από εμπορεύματα των καταστημάτων τους, χωρίς να αφαιρέσουν καν και τις ετικέτες με τα ονόματά τους.
Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας να βρέθηκαν στο σημείο και να δέχθηκαν τα εύσημα από περαστικούς επισκέπτες της πόλης μας για την καθαριότητα που επικρατεί, αλλά η εικόνα να προσπαθούν δυο αιρετοί να καθαρίσουν την περιοχή της Ηρώων δεν ήταν καθόλου καλή και σίγουρα προβλημάτισε όλους όσους το είδαν.
Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε από την μια ευθύνες στον Δήμο Ξάνθης και στους αιρετούς που διοικούν τις υπηρεσίες, την στιγμή που εμείς οι ίδιοι βρομίζουμε την πόλη μας, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα και την κάκιστη εικόνα.
Δεν γνωρίζω αν το θέαμα άρεσε και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης που παραβρέθηκαν στο σημείο ή όχι, αλλά θα πρέπει και αυτοί να επιληφθούν του θέματος, ζητώντας επίμονα από τα μέλη τους να σέβονται την πόλη μας και να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα, πετώντας τα σκουπίδια στους κάδους και όχι στον δρόμο.
Δεν φταίει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, ούτε ο Δήμαρχος για την κατάντια της πόλης μας σε επίπεδα καθαριότητας, αλλά εμείς οι ίδιοι, που δυστυχώς αποδεικνύουμε καθημερινά πως όχι μόνο είμαστε ελλιπείς σε θέματα παιδείας, αλλά λειτουργούμε και ως κάφροι, καταστρέφοντας οτιδήποτε όμορφο έχουμε. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης δεν είναι υποχρεωμένη να μαζεύει τα σκουπίδια που πετάμε έξω από τους κάδους. Χρέος των ανθρώπων αυτών είναι να διατηρούν την πόλη μας καθαρή, σε συνεργασία με τους πολίτες, εφόσον οι τελευταίοι, τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λειτουργούν ως κάφροι.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παγοδρόμια η Καραολή και η Πραξιτέλους, λόγω ανευθυνότητας της ΔΕΥΑΞ, αλλά και βλακείας πολιτών:

Πολλά ατυχήματα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας σε Μ. Καραολή και Πραξιτέλους, λόγω παγετού που σημειώθηκε επειδή στην μεν οδό Μ. Καραολή κάποιος ανεγκέφαλος συμπολίτης μας, άφησε ανοιχτή την βρύση στο μπαλκόνι του για να μην σπάσει από την παγωνιά, πλημυρίζοντας το οδόστρωμα με νερό, το οποίο πάγωσε λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ στην οδό Πραξιτέλους, έσπασε αγωγός της ΔΕΥΑΞ και ενώ η υπηρεσία ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για το περιστατικό από το βράδυ της Κυριακής, δεν φρόντισαν να ρίξουν αλάτι και να αποκαταστήσουν την ζημιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά τρακαρίσματα λόγω παγετού. Καλώ σήμερα αυτούς που συνεπλάκησαν, στις δυο αυτές περιπτώσεις, σε ατυχήματα, να προβούν σε μηνύσεις κατά των υπευθύνων, ζητώντας αποζημιώσεις, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Άσχημη έκπληξη για Δήμαρχο Ξάνθης και Αντιδήμαρχο καθαριότητας, το Κυριακάτικο πρωινό στην Ηρώων. Σκουπιδότοπος γύρω από τον ρομποτικό κάδο:



Πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής τον Μ. Στυλιανίδη και τον Π. Ταρενίδη, αφού την στιγμή που επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ στην οδό Ηρώων, αντίκρισαν έναν σκουπιδότοπο γύρω από τον ρομποτικό κάδο. Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι και αφού αγανάκτησαν από την κατάσταση που επικρατούσε, αναγκάστηκαν να πετάξουν από μόνοι τους κάποια από τα σκουπίδια που άφησαν εκτός κάδου οι ανεγκέφαλοι καταστηματάρχες συγκεκριμένων καταστημάτων, ενώ μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν στο σημείο και άνδρες της υπηρεσίας καθαριότητας, όπου και επιλήφθηκαν καθαρίζοντας τα σκουπίδια.

Ανεξάρτητος ο συνδυασμός που ηγείτο ο Γ. Παυλίδης, αλλά ο ίδιος και παραβρέθηκε στα εγκαίνια των Γραφείων της ΝΟΔΕ και τοποθετήθηκε:

Ειλικρινά απόρησα μόλις είδα στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ τον αγαπητό πρώην Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη και η έκπληξή μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη, μόλις έμαθα πως τοποθετήθηκε κιόλας. Μα καλά, πως γίνεται από την μια να κατέρχεσαι υποψήφιος σε εκλογές τονίζοντας ότι πορεύεσαι με ανεξάρτητο συνδυασμό και από την άλλη, ενώ έχεις να πατήσεις χρόνια στα γραφεία της ΝΟΔΕ για να συμμετέχεις σε συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, να παραβρίσκεσαι ως φάντης μπαστούνι και να πραγματοποιείς πολιτική τοποθέτηση χωρίς καν να σου έχουν δώσει τον λόγο. Βέβαια δεν ήταν ο μόνος ο Γ. Παυλίδης που χωρίς να του δώσει λόγο η Σ. Ιακωβίδου μίλησε, γιατί και ο Βουλευτής κύριος Κοντός τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πολιτευτής της ΝΔ Σ. Σταματιάδης, αλλά και η Γ. Ανδρέου.

Φάουλ της Σ. Ιακωβίδου το να παραβλέψει την απόφαση της ΝΟΜΕΚΕ και να δώσει τον λόγο μόνο σε αυτούς που η ίδια γούσταρε:

Δεν πάει καλά στην Προεδρία της ΝΟΔΕ η Σ. Ιακωβίδου και ειλικρινά απορώ με τα φάουλ που κάνει. Πώς είναι δυνατόν από την μια να λαμβάνεται απόφαση στην ΝΟΜΕΚΕ για να μην δοθεί ο λόγος σε κανέναν και από την άλλη, να δίνεις τον λόγο στον Δήμαρχο Ξάνθης και στον Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους να παίρνουν τον λόγο από μόνοι τους και να λέει ο κάθε ένας ότι ήθελε; Δεν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν την στιγμή που εσύ Σούλα Ιακωβίδου, επιλεκτικά παρέλειψες να αναγνώσεις τον χαιρετισμό του αναπληρωτή στον τομέα Παιδείας και απόντος από την εκδήλωση Φ. Τσαλίδη.

Τρεις και ο κούκος στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ, λόγω ΔΝΤ;


Δεν ξέρω γιατί επέλεξαν οι φωστήρες της οδού Ηρώων ή Κ. Μπένη πλέον αν προτιμάτε, να πραγματοποιήσουν εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης, με λιγότερα από 50 άτομα, αλλά υποθέτω πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν μέσα στην κρίση. Δεν είναι δυνατόν όμως να τοποθετούνται τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, για να τους ακούνε μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τι θέλατε και τοποθετηθήκατε βρε παλικάρια μπροστά σε αυλικούς και πολιτικούς σας υφιστάμενους; Έπρεπε να πάει στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ ο φίλος μου ο Σ. Παπαχρήστου για να ακούσει την τοποθέτηση του Βουλευτή Αλ. Κοντού; Έπρεπε να πάει στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ ο Χ. Ευστρατίου και ο Δ. Παναγιωτάκης, για να ακούσουν τον Νομάρχη Ξάνθης;

Απόντες από τα εγκαίνια των Γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης, οι βολεμένοι σε έμμισθες θέσεις επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και παντοδυναμίας Αλ. Κοντού:

Όταν οι «παντελονάτοι» βολεμένοι της ΝΔ στην Ξάνθη, εισέπρατταν κάθε μήνα παχυλούς μισθούς, καταρρακώνοντας Συνεταιριστικά Εργοστάσια και κόμμα στην Ξάνθη, ήταν πρώτο τραπέζι πίστα σε κάθε εκδήλωση της παράταξης, αλλά σήμερα, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και σε αυτήν την άσχημη θέση που βρίσκεται το κόμμα, δεν πάτησαν το πόδι τους στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ, όχι μόνο γιατί πραγματικά δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το κόμμα, αλλά και γιατί φοβήθηκαν να μην τους πάρουν με τα γιαούρτια οι παραβρισκόμενοι. Αυτοί ήταν οι βολεμένοι και έξυπνοι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βλάκες νεροκουβαλητές.

Η βλακεία ορισμένων επαγγελματιών, ανάγκασαν Δήμαρχο Ξάνθης και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, να κάνουν τους σκουπιδιάρηδες:


Πραγματικά δεν ήταν καθόλου όμορφη η εικόνα που αντίκρισα το πρωί της Κυριακής, να βλέπω τον Δήμαρχο Ξανθής Μ. Στυλιανίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Π. Ταρενίδη, να πετούν μόνοι τους τα σκουπίδια που άφησαν οι ανεγκέφαλοι επαγγελματίες, έξω από τον ρομποτικό κάδο. Όποιος δεν με πιστεύει, μπορεί να δει τις φωτογραφίες που σήμερα αποκλειστικά δημοσιεύω, για να καταλάβει πως για την κατάντια του Δήμου Ξάνθης ως πόλη, δεν ευθύνεται μόνο η Δημοτική Αρχή, αλλά και εμείς οι πολίτες. Είναι απαράδεκτο να μαθαίνουμε πως χάλασε ο ρομποτικός κάδος επειδή κάποιος ανεγκέφαλος πέταξε μέσα μπάζα, είναι απαράδεκτο να βλέπουμε επαγγελματίες να πετάνε σκουπίδια έξω από τον ρομποτικό κάδο βρομίζοντας την πόλη μας, επειδή βαρέθηκαν να τα πετάξουν μέσα στο μηχάνημα, που κόστισε στον Δήμο Ξάνθης 75.000 ευρώ.

Αρδευτικό τέλος; Τι μου λες; Τυχαίο; Δε νομίζω:

Τέλος λέει στο Αρδευτικό και άρχισαν πάλι να διασταυρώνουν τα πυρά τους, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φωστήρες της περιοχής μας. Η μια πλευρά αναφέρει πως οι άλλοι δεν θωράκισαν καλά το έργο, με αποτέλεσμα να έχει τρωτά σημεία τα οποία βρήκαν οι οικολόγοι και η άλλη πλευρά να αναφέρει πως οι κατέχοντες την εξουσία σήμερα, δεν έκαναν τίποτε και προς καμία κατεύθυνση, προκειμένου αυτό το έργο να επιτευχθεί, τονίζοντας μάλιστα, ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για να χρεώσουν την τώρα αποτυχία στους πρώην και να ξεκινήσουν νέες προσπάθειες για το έργο αυτό και να καρπωθούν την «επιτυχία» εφόσον τελεσφορήσει θετικά. Εγώ όμως, πριν αρκετούς μήνες, είχα πει πως το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να γίνει μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι επέλεξαν να το πολυδιαφημίσουν πριν ακόμα πάρει σάρκα και οστά, προκαλώντας τις άμεσες αντιδράσεις των οικολόγων, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς πάτημα επάνω στα κέντρα εξουσίας και ασκούν την επιρροή τους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην χώρα μας.

Μπαράζ διαρρήξεων Μπαράζ διαρρήξεων

Μπαράζ διαρρήξεων
στην παραλία Αβδήρων



-Οι άγνωστοι δράστες λεηλάτησαν τα σπίτια της παραλιακής ζώνης
-Ανάστατοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ελλιπή φύλαξη της περιοχής
-Εν μια νυχτί άγνωστοι αφαίρεσαν περιουσίες από δέκα παραθεριστικές κατοικίες


«Επιδρομή» σε δέκα εξοχικές κατοικίες του Πόρτο-Μόλο στον Δήμο Αβδήρων πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες, αφαιρώντας μέχρι και... πλυντήρια από τις εξοχικές κατοικίες, που τουλάχιστον για την χειμερινή περίοδο μένουν απροστάτευτες. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γενισέας προχθές, μόλις δηλαδή αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες, πως ανεπιθύμητοι επισκέπτες έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι διαρρήξεις των εξοχικών κατοικιών πρέπει να έγιναν πριν ένα μήνα περίπου, κατά πάσα πιθανότητα από διαφορετικούς δράστες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως οι δράστες έκαναν μικροκλοπές, παίρνοντας μαζί τους ακόμη και cd που βρήκαν στα σπίτια που διέρρηξαν.
Το θράσος των διαρρηκτών ξεπερνάει κάθε όριο, αφού επιστρατεύτηκαν μέχρι και αυτοκίνητο, προκειμένου να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, όπως παραδείγματος χάρη το πλυντήριο που έκανε φτερά από το ένα εξοχικό σπίτι.
Προφανώς, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών για να δράσουν ανενόχλητοι, πραγματοποιώντας μικροκλοπές. Όσον αφορά δε, τα χρηματικά ποσά που αφαιρέθηκαν, αυτά δεν ήταν μεγάλα.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην ΦτΞ ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, κύριος Χρήστος Μαστοροστέργιος, ο οποίος παραδέχεται, πως η έλλειψη σε προσωπικό καθιστά δύσκολο το έργο της ελληνικής αστυνομίας. Ενώ, τονίζει πως θα έπρεπε να γίνονται περισσότερες περιπολίες για την χειμερινή περίοδο σε περιοχές που γίνονται συνήθως στόχος των δραστών. Βέβαια, η ανεπάρκεια προσωπικού δεν επιτρέπει μια καλύτερη αστυνόμευση, γεγονός, που όπως σημειώνει ο κύριος Χ. Μαστοροστέργιος, είναι γενικό για όλη την χώρα.
«Δεν έχουμε τα εργαλεία, δηλαδή την κατάλληλη δύναμη σε προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά την δουλειά μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Γενισέας.

Σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ και τον Σωκράτη Ξυνίδη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλέκο Κοντό:

Σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ και τον Σωκράτη Ξυνίδη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλέκο Κοντό:

«Ο κύριος Ξυνίδης και μιλάω συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ασχοληθεί με κανένα θέμα που να αφορά τον Νομό Ξάνθης. Δεν τον απασχολεί κανένα απολύτως θέμα σε επίπεδο γενικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, αλλά και σε επίπεδο προσωπικό. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που είναι πολύ μακριά από την κοινωνία, πολύ μακριά από τους πολίτες, πολύ μακριά από τον τόπο, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε για να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα και στην ΕΕ»

Εξαπέλυσε τα βέλη του κατά ΠΑΣΟΚ και Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αλέκος Κοντός, κατά την διάρκεια εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης.
«...η πατρίδα και ο τόπος μας περνάνε μια πολύ μεγάλη κρίση. Όποιος περπατήσει στην κεντρική αγορά της πόλης, θα το διαπιστώσει. Μαγαζιά που κάποτε έσφυζαν από ζωή, έχουν κλείσει. Κάποτε ο κόσμος θα πρέπει να κάνει ταμείο, για το πότε ήταν καλύτερα, στα πεντέμισι χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ή στα σημερινά πέτρινα χρόνια του κυρίου Παπανδρέου...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Αλ. Κοντός και συνεχίζει «το εισόδημα των χαμηλών τάξεων δέχεται μια σφοδρή επιδρομή. Ο αγρότης δέχεται μια φοβερή πίεση, όπως, εξάλλου, εργάτης, ο επαγγελματίας και ο έμπορος. Μια τρομερή επίθεση, που οδηγεί την όλη κατάσταση σε μια πρωτόγνωρη ύφεση».
Ιδιαιτέρα αιχμηρός στον λόγο του, όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Αλ. Κοντός, επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κύριο Γιώργο Παπανδρέου, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, ο ρόλος του τελευταίου είναι πολύ συγκεκριμένος στην άσχημη κατάσταση που βιώνει η χώρα σήμερα.
«Μπορεί να θέλουν να ρίξουν ευθύνες για την δύσκολη κατάσταση της χώρας στην Νέα Δημοκρατία, όλοι, όμως, γνωρίζουμε, ότι ο πραγματικά υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος ως αντιπολίτευση δεν συμφώνησε σε κανένα σωστό μέτρο που πήρε η Νέα Δημοκρατία. Απειλούσε, συνεχώς, να ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απειλούσε τον Κώστα Καραμανλή σε κάθε βήμα που έκανε. Σε όλα τα εθνικά θέματα που έδωσε εξαιρετικές μάχες ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου ήταν απέναντι και απειλούσε, καθημερινά, να στείλει την χώρα σε εκλογές...» σχολιάζει ο κος Αλ. Κοντός.
Από την άλλη, ο τελευταίος δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον, όπως τονίζει, θεωρεί άξιο και ικανό κομματικό ηγέτη, με πολλές δυνατότητες να βγάλει την χώρα από την κρίση.
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει μια νέα ηγεσία, έχει Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά. Έχει έναν πρόεδρο, που όλοι εμείς, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα, στηρίζουμε και είμαστε στο πλευρό του. Ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί την Νέα Δημοκρατία σε μια ανασύνταξη, σε μια αναζωογόνηση, σε μια πολύ εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ένας αρχηγός, ο οποίος δίνει μια νέα πνοή στην Νέα Δημοκρατία, δίνει μια νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό και από τον οποίον όλοι εμείς εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθειά του» τονίζει ο βουλευτής.
Ενώ, αναφερόμενος στις δυνατότητες της παράταξης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, επισημαίνει πως «η Νέα Δημοκρατία είναι σε καλό δρόμο. Δεν είναι τα πράγματα όπως δείχνουν τα γκάλοπ. Είμαστε πολύ πιο μπροστά από ότι δείχνουν τα γκάλοπ και αυτή την ώρα δίνουμε μια μάχη. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε, ότι η μάχη αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Εκτός από το να στηρίζουμε τοπικά την παράταξη και όλο το κόμμα, θα πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση» και συνεχίζει λέγοντας «δεν είναι δυνατόν, σήμερα, το Νοσοκομείο να είναι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται. Πως ήταν το νοσοκομείο που παραδώσαμε και που βρίσκεται σήμερα; Να μην λειτουργούν βασικά τμήματα, να μην υπάρχουν υλικά, να μην υπάρχουν ιατροί και εμείς να μην το κάνουμε αντιπολιτευτική μας σημαία. Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, να μην υπάρχει Γυμνάσιο Αθλητικού χωρίς αθλητές. Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, οι αγρότες να κάνουν αιτήσεις για αποζημιώσεις και να μην παίρνουν καμία απολύτως αποζημίωση. Και δεν είναι δυνατόν, σήμερα, οι έμποροι και οι επαγγελματίες να δέχονται τέτοια λαίλαπα και εμείς να μην τα κάνουμε όλα αυτά σημαία».
Συμπληρώνει δε, πως «εγώ κάνω αντιπολίτευση στην βουλή. Περνάω όλα τα θέματα με ερωτήσεις της Ξάνθης στην βουλή. Πρέπει όλοι να βγούμε σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, στον κόσμο έξω και να κάνουμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση. Εάν κάναμε εμείς, σαν κυβέρνηση, αυτά που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, θα είχαν ξηλωθεί οι πέτρες, τα πλακάκια και τα πάντα. Αυτή ήταν η αντιπολίτευση που μας κάνανε, λέγοντας συνεχή ψέματα».
Από τα πυρά του κυρίου Αλέκου Κοντού δεν γλίτωσε ούτε ο Ξανθιώτης βουλευτής και αναπληρωτής Υπουργός, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, τον οποίον κατηγόρησε για πλήρης αδράνεια σε ότι έχει σχέση με την Ξάνθη. Ενώ, έφερε σαν παράδειγμα το αρδευτικό έργο του Νομού, που τελικά δεν υλοποιήθηκε, επισημαίνοντας, ότι, ούτε σε αυτό το ζήτημα ο κύριος Σ. Ξυνίδης είχε αναλάβει ενεργό πολιτική δράση.
«Ο κύριος Ξυνίδης μέχρι και την υπόγεια άρδευση, ένα εξαιρετικό έργο, που δημοπρατήθηκε, έμπνευση του Γιώργου Παυλίδη, πήρα στην συνέχεια την σκυτάλη, κάναμε τις μελέτες υπαγωγή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σταμάτησε από Οικολόγους, πάει να το ρίξει στην Νέα Δημοκρατία. Όταν τον καλέσαμε να πάμε μαζί στο ΣτΕ σφύριζε κλέφτικα. Δεν ήρθε μαζί μας. Πήγαμε μαζί με την Εύα και τον Γιώργο, για να δώσουμε μάχη. Ο κύριος Ξυνίδης και μιλάω συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ασχοληθεί με κανένα θέμα που να αφορά τον Νομό Ξάνθης. Δεν τον απασχολεί κανένα απολύτως θέμα σε επίπεδο γενικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, αλλά και σε επίπεδο προσωπικό. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που είναι πολύ μακριά από την κοινωνία, πολύ μακριά από τους πολίτες, πολύ μακριά από τον τόπο, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε για να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα και στην ΕΕ. Έναν πρωθυπουργό που με μισό μάτι βλέπει την Ελλάδα και με δέκα εκτός της Ελλάδος. Έναν άνθρωπο που όχι μόνον δεν προσφέρει, αλλά καταστρέφει την Ελλάδα» καταλήγει ο κος Αλ.Κοντός.

Παλιά και νέα στελέχη, μαζί για ένα καλύτερο μέλλον της παράταξης και της χώρας

Με την ευκαιρία των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ, τα στελέχη του κομματικού οργάνου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Παλιά και νέα στελέχη, μαζί για ένα καλύτερο
μέλλον της παράταξης και της χώρας


Παρουσία παλιών και νέων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και φίλων της παράταξης, εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, επί της οδού Ηρώων 57, το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Η εγκατάλειψη των ιστορικών γραφείων της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που για δεκαετίες είχε την βάση της επί της οδού Μιχ. Βόγδου 18, έγινε στα πλαίσια μείωσης των λειτουργικών εξόδων του κόμματος, αλλά και της αλλαγής σελίδας, που σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την γαλάζια παράταξη.
Μέσα από μια σεμνή εκδήλωση, στο πνεύμα της εποχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, αλλά και η κοπή της πίτας από τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Την τελετή των εγκαινίων, αλλά και την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.
Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση η παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος, όπως αυτή του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρίου Τάκη Σιδηρόπουλου, ο οποίος, μέσα από τον σύντομο λόγο του, κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες σε εγρήγορση, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αδιαλλαξία της σημερινής κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο κύριος Τ. Σιδηρόπουλος, θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να πολεμηθεί πολιτικά, από όλους.
Να σημειωθεί, πως επίσημα έλαβαν τον λόγο από την Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Σούλα Ιακωβίδου, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο βουλευτής, της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αλέκος Κοντός και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης. Και οι δύο, βουλευτής και Δήμαρχος Ξάνθης, άσκησαν δριμύ «κατηγορώ» στην σημερινή κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την αναζωογονημένη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με τον σημερινό της Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά.
Λόγο έσπευδαν να πάρουν εκτός από τον κύριο Τάκη Σιδηρόπουλο, που αναφέρθηκε πιο πάνω, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Γεωργία Ανδρέου, για να επισημάνει την συμβολή της στην αναζωπύρωση του κόμματος, καθώς και ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως υπάρχει σημαντική ανάταση του κόμματος. Ενώ, δεν παρέλειψε να καταδικάσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πολεμάνε έργα, τα οποία ξεκίνησαν Νεοδημοκράτες πολιτικοί.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλέκο Κοντό, για την πολιτική του πράξη, να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ενώ, μέσα από τις σχετικές δηλώσεις της στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, επισήμανε τα ακόλουθα:
«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τον βουλευτή και τον Δήμαρχο, που παραβρέθηκαν στην σημερινή απλή τελετή. Να καλέσω όλους να είναι στο πλευρό μας, όπως είμαστε εμείς δίπλα τους, στο βαθμό που μας αναλογεί.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σε ανοδική πορεία. Ο αγώνας που χρειάζεται είναι σκληρός και ο δρόμος ανηφορικός, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Πορευόμαστε με τον αρχηγό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, με όλα τα μέλη μας, σε όλη την Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον για την Νέα Δημοκρατία, αλλά πάνω από όλα για την Ελλάδα μας, που περνάει δύσκολες στιγμές. Όπως, ήδη, γνωρίζετε, η πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ για την χώρα είναι τραγική».
Παράλληλα, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε στους λόγους μεταφοράς των γραφείων της ΝΟΔΕ, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «πέρα από την μείωση του λειτουργικού κόστους, που είναι πραγματική υπόθεση, η μεταφορά των γραφείων μας, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και ένα νέο ξεκίνημα για την Νέα Δημοκρατία. Συνεχίζουμε αυτό που μας παρέδωσαν οι προκάτοχοί μας, όλα αυτά τα ιστορικά στελέχη που είναι δίπλα μας».
Κλείνοντας, να αναφέρουμε, πως ο τυχερός που έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας είναι ο κύριος Παναγιώτης Ταρενίδης.

Στο χείλος του γκρεμού…

Στο χείλος του γκρεμού…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Δεν είμαστε καλά και το δείχνουμε. Η καθημερινότητά μας έχει μετατραπεί σε μια αποπνικτική ρουτίνα, γεμάτη υποχρεώσεις, που δεν μπορούμε, πια, να ικανοποιήσουμε. Ενώ, η γενικότερη κρίση, στο όνομα της οποίας καταπιέζεται ο απλός πολίτης της χώρας, έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης μας. Δεν υπάρχει μέρος για να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, γι’ αυτό εξάλλου τις έχουμε αποβάλει. Η ζωή μας, ένα κουβάρι από χαμένα όνειρα, δεν ανταποκρίνεται, πλέον, σε αυτό που είχαμε φανταστεί για το μέλλον μας. Τότε, δηλαδή που η αθωότητά κατέκλυζε ολοκληρωτικά το «είναι» μας.
ΔΝΤ, μνημόνιο, τρόικα, είναι μερικά μόνον από τα προβλήματά μας. Πως φτάσαμε, όμως, μέχρι εδώ; Ποιος μας οδήγησε από την μια μέρα στην άλλη στο χείλος της καταστροφής;
Ότι και να μας πουν, σήμερα, οι λαλίστατοι πολιτικοί μας, από όλες τις πλευρές και από όλους τους χώρους, η κλονισμένη εμπιστοσύνη μας στο κράτος, δεν θα «υγιάνει».
Λόγια, μικρά, μεγάλα, πολύχρωμα και ψεύτικα, πλαισιώνουν την καθημερινότητά μας. Κουραστήκαμε από τα πολιτικά παιχνίδια που σκάνε στις πλάτες μας. Δεν αντέχουμε άλλη υποκρισία. Το πολιτικό θράσος έχει ξεχειλίσει και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει το μεγάλο «μπαμ».
Ο κοινωνικός αναβρασμός χτυπάει κόκκινο, κάτι που μάλλον δεν έχουν καταλάβει οι υψηλά ιστάμενοι στην πολιτική πυραμίδα του ελληνικού κράτους, γιατί συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα τους δικούς τους «γελοίους» σκοπούς.
Η υπομονή του κόσμου έχει «ραγίσει». Η απελπισία μεγαλώνει και όλοι είναι ένα βήμα πριν βγουν στους δρόμους, για να τα κάνουν όλα δις μαδιάμ. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν προσπαθεί να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου, ώστε τον αποτρέψει από αυτό που προβλέπουν εδώ και μήνες για την χώρα μας ξένοι «ψυχαναλυτές». Τελικά, μας αντιμετωπίζουν σαν πειραματόζωα που έχουν μπει σε μια γυάλα, για να μετρήσουν κάποιοι τις αντοχές μας.
Βλέποντας, την δραματική κατάσταση που γνωρίζου αραβικές χώρες, όπως είναι η Τυνησία και η Αίγυπτος, εύκολα γεννιέται το ερώτημα, εάν κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί στην χώρα μας. Με δεδομένη την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, τρομάζουμε στην ιδέα και μόνον, ότι δεν είμαστε μακριά από μια κοινωνικού έκρηξη αυτού του βεληνεκούς, δυστυχώς…

Η μεταρρύθμιση που «ευαγγελίζονται» πως θα βοηθήσει στο νοικοκύρεμα του κράτους, είναι πεποίθηση μόνο της κυβέρνησης

Αποτελούν τον κορμό του δημόσιου βίου, χαρακτηρίζονται δημόσιοι άνδρες, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, από την πλευρά της βουλευτικής τους ιδιότητος, πού ανήκουν; Σε ποιον φορέα ανήκουν και απολαμβάνουν το δικαίωμα, με μειωμένο έως αστείο τον χρόνο της θητείας τους στο βουλευτικό αξίωμα, συνταξιοδοτήσεώς τους από την συμπλήρωση 4, οκτώ ετών και προσμετρήσεις τετραετιών (αναλόγως), ενώ οι ίδιοι αποφασίζουν και αυξάνουν τα χρόνια συνταξιοδότησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα;
Τριάντα επτά συναπτά έτη εργασίας απαιτούνται πλέον, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, κατόπιν αποφάσεως των φαεινών και ουδόλως «αμερόληπτων» αρμοδίων υπουργών, που θεωρώντας πως βρήκαν τον μήνα που θρέφει τους ένδεκα, εφευρίσκουν ανεξάντλητους τρόπους και λόγους να δημιουργήσουν «καθεστώς» ενάντια στα κεκτημένα των έως σήμερα δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Η μεταρρύθμιση που «ευαγγελίζονται» πως θα βοηθήσει στο νοικοκύρεμα του κράτους, είναι πεποίθηση μόνο της κυβέρνησης. Δεν έμεινε τίποτα ανέγγιχτο! Ξερίζωσαν άρδην, στα πλαίσια υπακοής και πειθαρχίας προς τις απαιτήσεις των ισχυρών της Ευρώπης, όσα υπήρχαν στον εργασιακό χώρο, στο ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και σε όσα γενικώς αποτελούσαν την καθημερινότητα των πολιτών. Καμία μεταρρύθμιση όμως στα της ευνοούμενης τάξης των τριακοσίων.
Με αέρα αυτοπεποίθησης ο Πρωθυπουργός όδευσε προς Νταβός, μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου και έχοντας υπό μάλης τα αποδεικτικά στοιχεία της προόδου της ελληνικής οικονομίας, τήρησε πιστά την αναφορά επί των ποσοστών επιτυχίας (;) της κυβερνητικής πολιτικής! Επί τη ευκαιρία ας αναρωτηθούμε, πόσο μας κοστίζουν τα ταξίδια του πρωθυπουργού, όταν στο Νταβός, το κόστος της συμμετοχής κατ’ άτομο ήταν περίπου 110.000 ευρώ; Μια «σούμα» επί των μετακινήσεων, Πρωθυπουργού και αρμοδίων υπουργών υφυπουργών (κατά καιρούς), θα ήταν ορθό να δημοσιοποιηθεί, για να κρίνουν οι «αιμοδότες»-πολίτες τι πληρώνουν, ώστε να περισωθεί έστω και κατόπιν εορτής, το εναπομείναν prestige της χώρας.
Για να είμαστε δίκαιοι κριτές, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ψυχραιμία του Πρωθυπουργού να «περιφέρει» τα οικονομικά κουρέλια της χώρας, να προσπαθεί να πείσει ακόμη και γι’ αυτήν την υποτελή πειθαρχία προς τις βουλές και τις εξ αυτών επιβολής μέτρων, ώστε να αρθεί πρωτίστως η αναξιοπιστία και ακολούθως όλα τα άλλα.
Οφείλει όμως επίσης και ο κ. Παπανδρέου να παραδεχθεί και να αναφερθεί στις παροχές που απολαμβάνουν οι τριακόσιοι, οι οποίες διασώζονται υπό οιεσδήποτε συνθήκες, από όπου δεν διαφεύγουν τα δικαιώματα ενός κοινού θνητού αυτής της χώρας. Πόσοι και ποιοι όμως από τους υπερασπιζόμενους υποτίθεται το κοινωνικό δίκαιο και τους δήθεν υπέρμαχους της ισονομίας και ισοπολιτείας, διαμαρτύρονται ή μάχονται, ώστε να ευθυγραμμιστούν ισότιμα με «μέτρα και σταθμά», τα ισχύοντα στον χώρο της Βουλής με αυτά των Ελλήνων θνητών-πολιτών; Τα καλά και συμφέροντα απομακρύνονται ευλαβώς, εξαιρούνται κοινώς, από αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, ρυθμίσεις, διατάγματα και άρθρα. Τουλάχιστον όμως η κάθε κυβέρνηση και ιδιαιτέρως η παρούσα, ουσιαστικά θα όφειλε να προσμετρήσει το «βαρίδιο» του πνιγμού, πριν αποφασίσει να εισβάλλει δια της μεταρρυθμίσεως όπου δεν δει, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βυθίζονται όλο και περισσότερο σε… κινούμενη άμμο!