Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαίωση γροθιά των εργαζόμενων στα stage κατά των απολύσεων τους από την Κυβέρνηση Παπανδρέου

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Αν και με χτυπάνε από όλες τις πλευρές, στηρίζω
τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων»

Δικαίωση γροθιά των εργαζόμενων στα stage κατά των απολύσεων τους από την Κυβέρνηση Παπανδρέου

«Χαίρομαι που δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι από οποιοδήποτε μετερίζι και αν προσφέρανε»

  Δικαιώθηκαν τελικά οι εργαζόμενοι των stage που είχαν κάνει προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο επί τόσα χρόνια αντιμετώπιζε τους stagiers ως μαθητευόμενους με μισθούς κατώτερους των χαμηλότερων ορίων.
  Η δικαστική απόφαση λοιπόν του Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται για να δικαιώσει τον αγώνα των εργαζομένων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Υπουργείου.
  Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία εις βάρος των εργαζομένων.
  Αναφορικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης επισημαίνει πως «σαν εργατικό κίνημα στηρίζουμε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζομένους» και συνεχίζει συμπληρώνοντας ότι «μας ενδιαφέρουν όλοι οι εργαζόμενοι. Κάποιοι κάνανε ρουσφέτια για να επιβιώνουνε, με αποτέλεσμα σήμερα εργαζόμενοι να ταλαιπωρούνται. Αν και με χτυπάνε από όλες τις πλευρές, εγώ στηρίζω τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Χαίρομαι που δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι από οποιοδήποτε μετερίζι και αν προσφέρανε».

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τον καιρό που ο κόσμος θέλει άμεσες λύσεις και τους αυτοδιοικητικούς δίπλα του, δεν θα πρέπει να μιλάτε για τεχνοκρατικισμό:
  Ατόπημα το να αναφέρονται οι του Παυλίδη συνεργάτες για τεχνοκρατία στην πολιτική, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε και το έχουμε εμπεδώσει πως, και ο πρώην Περιφερειάρχης Μ. Αγγελόπουλος τεχνοκράτης χαρακτηρίζονταν και η περιοχή μας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Μην χρησιμοποιείτε όρους οι οποίοι θα σας εκθέσουν κύριοι και μάλιστα θα σας προκαλέσουν και ζημία. Τα προβλήματα του κόσμου θέλουν άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις και δυστυχώς οι τεχνοκράτες, στηρίζονται στην θεωρία για να προχωρήσουν στην πράξη. Επιτέλους θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται για την αυτοδιοίκηση, να κατανοήσουν πως πέρασαν οι καιροί των κουστουμάτων χαρτογιακάδων και πως όσο πιο φιλικοί προς τον κόσμο γίνουν, τόσο ο κόσμος θα είναι με το μέρος τους.

Επιβεβαιωθήκαμε στα γραφόμενα μας και στον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων δυστυχώς δεν βγήκε καπνός από την προχθεσινή σύσκεψη:
  Πλήρης δικαίωση στα όσα γράψαμε εχθές για την μη κάθοδο του Π. Λύρατζη ως υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων, αφού ακόμα και μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με Δημοτικούς Συμβούλους από Άβδηρα και Βιστωνίδα το απόγευμα της Τρίτης, δυστυχώς δεν υπήρχε κάποια θετική εξέλιξη. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν όσοι επιδίωξαν την πλήρη αποδιοργάνωση της ΝΔ στον κάμπο του Νομού μας, φαίνεται πως έβαλαν καλά θεμέλια και δύσκολα θα επανέρθει το θετικό κλίμα. Τα όσα εξελίσσονται στον Δήμο Αβδήρων καθημερινά, αποδεικνύουν περίτρανα πως ο Δ. Γαλανόπουλος είχε απόλυτο δίκιο στα όσα περί συντεχνιών ανέφερε και όσοι επέλεξαν να τον χτυπήσουν για τα λεγόμενά του, παίρνουν τις απαντήσεις τους.

Λίγο καθυστερημένα δημοσίευσε ο Βουλευτής Ξάνθης Αλ. Κοντός, πως οι υποψήφιοι με την στήριξη της ΝΔ θα έχουν και την δική του συμπαράσταση:
  Μπορεί ο Αλ. Κοντός ως ο μοναδικός Βουλευτής του Νομού μας στον χώρο της ΝΔ να έχει υπερφορτωμένο πρόγραμμα λόγω των επαφών του με τον κόσμο, αλλά δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον άργησαν να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα δεν μας έχει συνηθίσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται τόσος ντόρος για τον Δήμο Αβδήρων και να ακούγονται τα μύρια όσα και ο ίδιος να περιμένει το πότε θα παραιτηθεί ο Δ. Γαλανόπουλος για να βγει δημόσια και να δηλώσει την στήριξή του σε όσους υποψήφιους έχουν την στήριξη της ΝΔ επίσημα. Και άντε να το δικαιολογήσω, γιατί κάποιοι θα μου πουν πως ήταν αυτονόητο, αφού είναι ο Βουλευτής της ΝΔ στον Νομό μας, αλλά γιατί η δήλωσή του βγήκε στον αέρα λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Δ. Γαλανόπουλου και αφού άρχισε να διαφαίνεται ξεκάθαρα πως ο Π. Λύρατζης θα ήταν ο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος για τα Άβδηρα;

Ο Γιάννης Παπαχρόνης υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης:
Αφού συζήτησε με όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους Ξάνθης και όπως είχα πληροφορηθεί τους δήλωνε ότι δεν ενδιαφέρεται να αναμειχτεί με την αυτοδιοίκηση λόγω φόρτου εργασίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, αποφάσισε τελικά να δεχθεί και να πει το ναι στον Μ. Στυλιανίδη, δίνοντάς του μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης, όπως πολλοί αναφέρουν, άσχετα αν η συμφωνία είχε κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες. Δεν ξέρω για ποιο λόγο άλλαξε την αρχική του άποψη ο Γιάννης Παπαχρόνης και σίγουρα μόνο αυτός μπορεί να μου δώσει απάντηση, αλλά θεωρώ πως από όποια θέση και αν εκλεγεί, θα προσφέρει στην περιοχή μας αρκετά, αφού είναι γνωστός για το έργο του μέχρι σήμερα.

Παρουσίασαν εχθές οι «Πολίτες για την Αλλαγή» το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού τους:
  Σε μια αρκετά φιλική βραδιά, παρουσιάστηκε σε αίθουσα γνωστού Ξενοδοχείου της πόλης μας, το μεγαλύτερο μέρος του Συνδυασμού των «Πολιτών για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον Χ. Πούλιο. Τα ονόματα που ακουστήκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν γνωστά, ενώ όπως πληροφορήθηκα, τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί ολόκληρος ο Συνδυασμός, καθώς επίσης και το προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο είναι πλαισιωμένο από τις ιδέες όχι μόνο των υποψηφίων, αλλά και πολλών κατοίκων του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Σταυρούπολης.

Ο απόηχος των μηδενικών εξαγγελιών

Ποικίλα σχόλια συγκέντρωσε η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο απόηχος των
μηδενικών εξαγγελιών

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ήταν άχρωμη και άοσμη. Δεν είδαμε καμία αναπτυξιακή προοπτική»
Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Δεν μας αγγίζουν οι δηλώσεις περί άχρωμης και άοσμης ομιλίας του πρωθυπουργού. Αν δεν είδε η αντιπολίτευση την αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, τότε δεν κάνει την δουλειά της ούτε σαν αντιπολίτευση»

  Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η παρουσία και η ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  Από την μια, φίλοι και μέλη της κυβέρνησης έκαναν λόγο για μια νέα μέρα στην πορεία της χώρας, που θα βασίζεται στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας και από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι απογοητευμένοι πολίτες, που δεν διέκριναν καμία ουσία στις εξαγγελίες του κυρίου Γ. Παπανδρέου.
  Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, αυτό αποτελεί ένα σημείο που αναγνωρίζεται από όλους. Δεν υπάρχει, ωστόσο, συμφωνία στον τρόπο που θα επιτευχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
  Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε από την πλευρά του, ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος. Δεσμεύτηκε δε, ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές χρονικό διάστημα.
  «Ως άχρωμη και άοσμη» χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε η τελευταία ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα.
  «Ο κύριος Γ. Παπανδρέου στην ουσία δεν μας είπε τίποτα. Ούτε ανακοίνωσε μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας, τον απλό πολίτη και τον εργαζόμενο. Δεν έδωσε καμία ελπίδα, κανένα στίγμα για το πώς θα βγούμε από το οικονομικό τέλμα, καμία αναπτυξιακή προοπτική. Ούτε, βέβαια, αποσαφήνισε τίποτα» σχολιάζει χαρακτηριστικά μέσα από σχετικές δηλώσεις της στην ΦτΞ η κυρία Σ. Ιακωβίδου.
  Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, από την άλλη, έχοντας σαφώς διαφορετική άποψη, επισημαίνει για το ίδιο θέμα, πως «Η αντιπολίτευση παίζει τον ρόλο που έπαιζε όλο το τελευταίο διάστημα, αποφεύγοντας να αγγίξει το “καυτό” πρόβλημα που καίει την χώρα. Αυτή είναι που φέρει ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας» και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν μας αγγίζουν οι δηλώσεις περί άχρωμης και άοσμης ομιλίας του πρωθυπουργού. Αν δεν είδε η αντιπολίτευση την αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, τότε δεν κάνει την δουλειά της ούτε σαν αντιπολίτευση».
  Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας, υπογραμμίζει με έμφαση πως, «ο κύριος Γ. Παπανδρέου μίλησε ξεκάθαρα, με την γλώσσα της αλήθειας. Δεν έταξε “καλάθια”, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες. Αυτά που είπε αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενώ, μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».
  Σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας μας, αν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές στην χώρα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει εμφατικά πως «φυσικά θα ακολουθήσουν αλλαγές».

Χουβαρνταλίκια στην δική μας πλάτη…

Χουβαρνταλίκια στην δική μας πλάτη…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Με πολλές δυσκολίες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στον Νομό Ξάνθης, καθώς η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να κάνει περικοπές στις δαπάνες για τα σχολικά δρομολόγια, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μείνουν στο σπίτι τους. Φαίνεται πως η ανάγκη για εξεύρεση πόρων οδηγεί το κράτος σε ακραίες λύσεις, αφήνοντας εκτεθειμένους πολλούς συμπολίτες μας, που πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης.
  Η λογική της σημερινής κυβέρνησης δεν απηχεί τα πιστεύω των περισσότερων πολιτών, καθώς είναι ασφυκτικά στενή και περιορισμένη. Τα πάντα λειτουργούν βάσει των κομματικών της συμφερόντων.
  Ενώ, έχουν γίνει σημαντικές περικοπές, οι οποίες στρέφονται κατά του μέσου πολίτη, δεν έχει σημειωθεί καμία μείωση στους μισθούς των βουλευτών και των Υπουργών. Έχει συμβεί μάλιστα το ακριβώς αντίθετο. Ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, μας φόρτωσε με περισσότερους Υπουργούς και Υφυπουργούς. Λες και μεσούσης της οικονομικής κρίσης αυτό που μας έλειπε ήταν μια διευρυμένη κυβέρνηση, όπως την βιώνουμε σήμερα. Αν πλήρωνε βέβαια ο πρωθυπουργός τους Υπουργούς του από την τσέπη του, θα είχε περιορίσει τον αριθμό τους στο ελάχιστο. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Χουβαρνταλίκια στην δική μας πλάτη! Δεν είπαμε, όμως, πως οι πολιτικοί ταγοί μας έχουν μάθει πάντα να επιλέγουν την πιο εύκολη οδό; Το είπαμε και το εμπεδώσαμε.
  Λεφτά για μεταφορές παιδιών στο σχολείο δεν υπάρχουν, λεφτά όμως να πληρώνονται πλουσιοπάροχα οι Υπουργοί και Υφυπουργοί μας υπάρχουν και με το παραπάνω. Άρα, είχε δίκιο ο Πρωθυπουργός προεκλογικά, «Λεφτά υπάρχουν». Το θέμα είναι ότι τα διαχειρίζονται με τρόπο επιλεκτικό, για κάποιους δηλαδή υπάρχουν για κάποιους όχι.
  Βαρεθήκαμε να πιπιλάμε την ίδια καραμέλα ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για μας, τους απλούς και ταπεινούς πολίτες αυτής της χώρας. Υπάρχουν όμως για κάποιους άλλους, που έχουν μάθει να μας τα παρουσιάζουν μαύρα και άραχνα, για να ζουν οι ίδιοι μέσα στην καλοπέραση που τους παρέχει η δική μας κρίση.
  Η κοινωνική αλληλεγγύη που ευαγγελίζονταν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας υπάρχει μόνον ως θεωρία, χωρίς να βρίσκει την εφαρμογή της μέσα από ανάλογες κυβερνητικές αποφάσεις. Μόνιμη δικαιολογία για όλα, ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Στο όνομα της έλλειψης χρημάτων παίρνονται σκληρά μέτρα, τα οποία πλήττουν βάναυσα τους οικονομικά ασθενείς πολίτες. Ενώ, αυτοί που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα βρίσκονται διαρκώς στο απυρόβλητο, ως ευυπόληπτοι πολίτες της χώρας που χρήζουν σεβασμού.
  Η δημοκρατία της μειοψηφίας είναι αυτή που περνάει τις επιταγές της, βάσει του “Νόμου” αποφασίζομεν και διατάζομεν, κρυμμένη πίσω από προσχήματα του τύπου κράτος αλληλεγγύης και δεν συμμαζεύεται…
  Το όλο πολιτικό παιχνίδι σκάει στην δική μας καμπούρα στο τέλος, γι’ αυτό τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα, με τα οποία μας γαλουχούν οι πολιτικάντηδες όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν απλά ένα συνονθύλευμα που “στάζει” από παντού αυθαιρεσία.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Κυνηγετικού Συλλόγου

Το κοινωνικό πρόσωπο του
Κυνηγετικού Συλλόγου

Λ. Σερραίος, Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης:
«Το κυνήγι είναι για μας τρόπος ζωής»

  Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης ο κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης, η «Άρτεμης», διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης, από τις έξι μέχρι τις οκτώ, εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κυνηγετικού συλλόγου. Συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα έδωσαν το αίμα τους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
  «Βέβαια, η προσέλευση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη» αναφέρει ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, κύριος Λοΐζος Σερραίος και σπεύδει να προσθέσει ότι «είναι ένας θεσμός που έχουμε ξεκινήσει τώρα. Όπως ξέρετε, κάθε αρχή και δύσκολη. Θεωρώ, ότι την επόμενη φορά θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση, γιατί η αιμοδοσία είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Θα πρέπει να το καθιερώσουμε ως θεσμό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανά έξι μήνες, να οργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
  Παράλληλα, ο κύριος Λ. Σερραίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που συμμετείχαν στην αιμοδοσία.
  Από την άλλη, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα, καθώς οι δυσκολίες που συνάντησε, μετά την μεταφορά της Διεύθυνσης Θήρας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ήταν πολλές και συνεχόμενες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στελεχώθηκε από το κυβερνών κόμμα με άτομα, γνωστά για το μένος τους κατά του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγιού.
  Λίγο πριν την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου (20 Αυγούστου), μάλιστα, το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από συντονισμένες ενέργειες προσπάθησε να χτυπήσει το «κυνήγι», ως νομικά αναγνωρισμένο δικαίωμα. Τελικά, μετά τους αγώνες που δόθηκαν από τους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας, τα πάντα εξελίχθηκαν ομαλά, με αποτέλεσμα οι αναγνωρισμένοι κυνηγοί της χώρας να μπορούν, σήμερα, να χαίρονται την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Με γνώμονα τις επιστημονικές μελέτες που χρηματοδοτούνται με κονδύλια των μελών τους, οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν αποδείξει περίτρανα, ότι δεν προκαλούν καμιά ζημιά στο περιβάλλον, όπως υποστηρίζουν οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις, αλλά το αντίθετο. Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του περιβάλλοντος και την ισόρροπη ανάπτυξή του, που βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που εκπονούνται.
  «Η νέα ρυθμιστική που βγήκε είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Το κυριότερο είναι ότι πείσαμε γι’ αυτό που πιστεύουμε. Εμείς ζητούσαμε, ζητάμε και θα ζητάμε να συνεχιστεί ως έχει το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι στην χώρα μας» σχολιάζει ο κύριος Λ. Σερραίος και συμπληρώνει πως «σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ομαλά» και εύχεται σε όλους τους κυνηγούς της Ελλάδος, αλλά ιδιαίτερα τους συντοπίτες μας «καλή κυνηγετική σαιζόν. Να είναι όλοι υγιείς και να χαίρονται την δραστηριότητα που λέγεται κυνήγι. Θέλω να υπενθυμίσω, για μια ακόμη φορά, ότι το κυνήγι είναι τρόπος ζωής για μας. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να επισημάνω στους κυνηγούς, να είναι προσεκτικοί στην χρήση των όπλων. Να ξέρουν, ότι το όπλο ακόμα και άδειο σκοτώνει».
  Να σημειώσουμε από την άλλη, πως εχθές, 15 Σεπτεμβρίου, άνοιξε η θήρα για το αγριογούρουνο, το λαγό και την πάπια. Το μόνο θήραμα που δεν έχει ανοίξει καθόλου είναι η πετροπέρδικα, η οποία θα ανοίξει στις 1 Οκτωβρίου.
  Κλείνοντας, να σημειώσουμε, επίσης, ότι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου έξι και μισή το απόγευμα στο εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου, στον πυρήνα του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, στο Σέλερο, θα διεξαχθεί εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και θα ακολουθήσει μπουφές. Ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Λ. Σερραίος, καλεί όλους όσοι  επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Προστάτη των Κυνηγών, τον Άγιο Ευστάθιο. Η εκδήλωση τιμάται πάντα από την παρουσία πολιτικών αρχόντων.