Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 5.2.2011


Τουριστική Ανάπτυξη Ξάνθης… Του Κ…ου τα 9μερα

Με άδειες καρέκλες πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τον «Πράσινο Τουρισμό» στο Επιμελητήριο της Ξάνθης

Τουριστική Ανάπτυξη Ξάνθης…
Του Κ…ου τα 9μερα


-Ούτε ένας από τους υποτιθέμενους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση για τον πράσινο τουρισμό
-Έλαμψαν άπαντες δια της απουσίας και της αδιαφορίας τους
-Σταματήστε τις μπαρούφες. Μας κουράσατε.
-Άφαντοι οι: Ξενοδόχοι, ΟΕΒΕ, ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αναπτυξιακή, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι και όλοι οι υπόλοιποι «εντιμότατοι» άρχοντες…
-Αξιοσημείωτη η παρουσία του Γιάννη Αθανασιάδη στην εκδήλωση


«Οι τρεις και ο κούκος», ένας πολύ πετυχημένος τίτλος, που ταιριάζει γάντι, για να περιγράψει την προχθεσινή εσπερίδα με θέμα τον «Πράσινο Τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.
Από τα πέντε-επτά άτομα που παρακολούθησαν την εσπερίδα, με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Παναγιώτα Κολάτσου, το μοναδικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, είναι ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης.
Το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός», σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην ΦτΞ, η κυρία Π. Κολάτσου, στέλεχος της ΔΕΣΜΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της εταιρικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων. Στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των τουριστικών μονάδων, καθώς και στην η δημιουργία υποδομών που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.
Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την σωστή διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που απευθύνεται σε όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λειτουργούν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια και εκμεταλλεύονται τουριστικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και κάμπινγκ.
Ενώ, βασικές τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας, η κα Π. Κολάτσου, είναι η επιχείρηση να έχει ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν την 1/1/2009. Να μην έχει λάβει κατά την τελευταία τριετία επιχορηγήσεις από προγράμματα και δράσεις κρατικών ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis ή αθροιστικά αυτά να μην υπερβαίνουν μαζί με την αιτούμενη επιχορήγηση τα 200.000 ευρώ.
Η υποβολή των αιτήσεων, που έχει ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου 2010 γίνεται με ηλεκτρονική μορφή. Η επίσημη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 25η Φεβρουαρίου 2010.