Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 17.12.2010


Ευχάριστη η επέλαση του χιονιά στην Β. Ελλάδα

Ευχάριστη η επέλαση
του χιονιά στην Β. Ελλάδα



-Αρκετά προβλήματα από την μεγάλης διάρκειας χιονόπτωση στο οδικό δίκτυο
-Για αρκετές ώρες η κίνηση των οχημάτων στον Νομό Ξάνθης γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες
-Κλειστά τα σχολεία στον Νομό
-Τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας του χιονιά σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο Ξάνθης
-Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκαν οι εργασίες για να διατηρηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι του Νομού



Κλειστά παρέμειναν εχθές όλα τα σχολεία του Νομού, εξαιτίας της αιφνίδιας κακοκαιρίας που έπληξε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Από το πρωί της ίδιας μέρας πυκνές νιφάδες χιονιού κάλυψαν τα ορεινά, αλλά και τα πεδινά μέρη της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και πεζών. Δρόμοι και πεζοδρόμια μετατράπηκαν σε παγοδρόμια, αν και δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά, εξαιτίας του χιονιά, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν στην εφημερίδα μας οι αρμόδιοι παράγοντες για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού.
Οι οδηγοί που βγήκαν στους παγωμένους δρόμους της Ξάνθης έβαλαν αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού η κυκλοφορία ήταν δυσχερής και επικίνδυνη.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, Αντινομάρχης Ξάνθης, η Νομαρχία από την πλευρά της έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά περιστατικά στους δρόμους του Νομού. Μηχανήματα της Νομαρχίας ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους, ξεκινώντας από τον δρόμο που οδηγεί προς το Σούνιο, ώστε να γίνεται με περισσότερη άνεση η διέλευση των αυτοκινήτων.
Ενώ, ο κύριος Παναγιώτης Ταρενίδης, Αντινομάρχης και υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού, επισημαίνει ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση, που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Πέμπτης, καλύπτοντας όλο τον Νομό. Συμπληρώνει δε, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε ο ορεινός όγκος της Ξάνθης, γι’ αυτό και η προσοχή των αρμοδίων υπηρεσιών για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια, στράφηκε σε αυτή την περιοχή του Νομού. Μηχανήματα και grader από πολύ νωρίς ξεκίνησαν δουλειά για να διατηρούν καθαρούς, τουλάχιστον τους κεντρικούς δρόμους του Νομού. Τρία grader της Νομαρχίας, αλλά και μηχανήματα της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων καθάριζαν και έριχναν αλάτι στην περιοχή του ορεινού όγκου μέχρι αργά εχθές το βράδυ.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σταυρούπολης, κύριο Γιώργο Καρασακαλίδη, η περιοχή παρουσίασε έντονη χιονόπτωση, γεγονός που δυσχέραινε τις εργασίες των μηχανημάτων για τον καθαρισμό των δρόμων, προκειμένου να είναι ανοιχτή η πρόσβασή τους στην κεντρική οδική αρτηρία του Νομού.
Ενώ, η πεδινή περιοχή, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κος Π. Ταρενίδης, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Καθαρίστηκε το εθνικό δίκτυο, ενώ η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ανέλαβε να καθαρίσει το δικό της κομμάτι, δηλαδή τον ομώνυμο δρόμο.
Βέβαια και αυτό είναι που πρέπει να επισημανθεί, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι της πολιτικής προστασίας για παγετό, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κος Π. Ταρενίδης, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στους δρόμους. Οι οδηγοί οφείλουν να οδηγούν προσεκτικά και να μην τρέχουν. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την ασφαλή οδήγηση με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες. Ενώ, δεν παραλείπει να τονίσει, πως η κυκλοφορία θα πρέπει να γίνεται, μόνον, αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τον ύπνο του Δικαίου έριχναν οι του Δήμου Ξάνθης, κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης:
Παγωμένοι δρόμοι και ανύπαρκτος ο μηχανισμός του Δήμου Ξάνθης στις 9 το πρωί εχθές. Το σκηνικό θύμιζε περιοχή της Σιβηρίας, με τους δρόμους της πόλης μας να είναι απροσπέλαστοι σε πεζούς και αυτοκίνητα, λόγω του ανέμου που πάγωνε το χιόνι. Ίχνος αλατιού στους δρόμους και ο ζαμανφουτισμός σε όλο του το μεγαλείο, τα στοιχεία που έδεναν το ειδυλλιακό κατά τα άλλα τοπίο της Ξάνθης.
Μιχαήλ Καραολή, 28ης Οκτωβρίου, Ανδρέου Δημητρίου, 40 Εκκλησιών, Περικλέους και άλλες οδοί της πόλης μας, ήταν τα Χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια που φρόντισε ο καιρός με την βοήθεια της απραξίας του Δήμου Ξάνθης, να στηθούν για όλους όσους θεωρούνται λάτρεις του είδους.

Από τις 6 παρά χιόνιζε, στις 7:30 πήγαν στην δουλειά τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου, αφού κανένας από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους δεν είχε βγει από το σπίτι του:
Πώς να μην είναι παγωμένοι οι δρόμοι της Ξάνθης μέχρι το μεσημέρι, αφού κανένας από τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου Ξάνθης, δεν ενδιαφέρθηκε για το αν οι υπάλληλοι πήγαν νωρίς στην δουλειά τους ή πήγαν αργά; Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σχετικά με τον εκχιονισμό της πόλης και των κεντρικών και όχι μόνο δρόμων της, ήταν επακόλουθο της αδιαφορίας, τόσο των υπαλλήλων όσο και των πολιτικών τους προϊσταμένων οι οποίοι ατένιζαν το χιόνι από τα παράθυρα των σπιτιών τους, απολαμβάνοντας την ζέστη και την θαλπωρή.
Τόνους αλάτι, λέει, προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα δηλώσεων αντιδημάρχου σε άλλη τοπική εφημερίδα, αλλά δεν μας διευκρίνισαν αν το αλάτι ήταν για το φαγητό ή για να το ρίξουν στους δρόμους, πράγμα το οποίο καθυστέρησαν να κάνουν.

Πώς να ξεχιονίσει η πόλη, όταν αντί να επιτελέσουν έργο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αρκέστηκαν στις βόλτες επιθεώρησης με το τζιπ της δημοτικής Αστυνομίας;:
Το χιόνι το λατρεύω ως άνθρωπος και ειλικρινά παρακαλάω κάθε χειμώνα να βλέπουμε άσπρες ημέρες, ώστε ειδικά την περίοδο του Δεκεμβρίου, να νιώθουμε πραγματικά τα Χριστούγεννα. Εκείνο βέβαια που δεν μου αρέσει στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι, σε άλλες παλαιότερες χρονιές, όταν αρμόδιος για τον εκχιονισμό της Ξάνθης ήταν ο Μ. Τσέπελης, οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και δεν υπήρχε πουθενά παγετός, ενώ σήμερα, με μεγάλη λύπη παρατήρησα πως οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, έκαναν απλά βόλτες στην Ξάνθη με το πολυτελέστατο τζιπ της Δημοτικής Αστυνομίας, επιθεωρώντας (;) το καθυστερημένο έργο του εκχιονισμού. Αυτά συμβαίνουν στον Δήμο Ξάνθης και σίγουρα θα πρέπει ο αγαπητός Δήμαρχος να σκεφθεί καλά το ποιους θα επιλέξει για συνεργάτες, αφού οι νυν συνεργάτες του, εκτός από το γεγονός ότι τον εκθέτουν, δεν παράγουν και το απαιτούμενο έργο που θα έπρεπε. Κοινώς παίρνουν τζάμπα τα χρήματα που τους δίνει ο νόμος και μοστράρουν για το θεαθήναι.

Το αίσχος της επίθεσης κατά του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, βγήκαν να καταδικάσουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν οι ίδιοι είναι και οι ηθικοί αυτουργοί:

Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση είναι αυτά που όπλισαν με οργή αυτούς που επιτέθηκαν κατά του Κ. Χατζηδάκη και σίγουρα δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από τους Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν σε εξοργισμένες ενέργειες τους πολίτες και δυστυχώς την πλήρωσε κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, με τα όσα περνά η χώρα μας και οι Έλληνες, στα χέρια των πιράνχας του Μνημονίου, της Τρόικας και όλων αυτών των κακών, όχι της μοίρας μας, αλλά της μοίρας που μας φόρτωσε ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του παρέα. Σε όλα αυτά τα επεισόδια βέβαια, φταίει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για την ανικανότητα που επέδειξε στο να πατάξει τα επεισόδια. Αν δεν αποφασίσετε να ματώσετε πολιτικά κύριοι, οι γνωστοί - άγνωστοι θα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, καίγοντας τις περιουσίες του κόσμου και σπέρνοντας την ταραχή σε ολόκληρη την χώρα.

Ο εμφύλιος ξεκίνησε

Ο εμφύλιος ξεκίνησε

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες που αποτυπώνουν την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο κύριος Κ. Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια προχθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Ο ξυλοδαρμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες προβοκατόρων, που ενοχλούνται από την πολιτική της παράταξης, η οποία στρέφεται κατά της οικονομικής πολιτικής που χάραξε η σημερινή κυβέρνηση»

Για άλλη μια φορά βρέθηκε η χώρα μας
στο προσκήνιο, εισπράττοντας μόνον αρνητικά σχόλια

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν την ωμή βία με θύμα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από διαδηλωτές της προχθεσινής κινητοποίησης, η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης, όσον αφορά τις νέες εργασιακές σχέσεις βάση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, που εγκρίθηκε τελικά από την ελληνική βουλή.
Οι σκηνές που εξελίχθηκαν στην “καρδιά” της χώρας θύμιζαν πεδίο μάχης. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ενώ, δεν έλειψαν και βανδαλισμοί με ζημιές που προκλήθηκαν σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Ωστόσο, η κατάσταση για πολύ ώρα ήταν εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι αστυνομικοί.
Αυτό βέβαια που σόκαρε περισσότερο την κοινή γνώμη και έκανε τον γύρο του κόσμου είναι η αιμόφυρτη εικόνα του βουλευτή της γαλάζιας παράταξης, κυρίου Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να γλιτώσει από την μανία κάποιων ταραχοποιών, που αφού τον προπηλάκισαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια. Το επεισόδιο σχολιάστηκε αρνητικά από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, που βρήκαν την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να καταδικάσουν την χώρα μας.
Όλα τα πρωτοσέλιδα του πανελλήνιου τύπου γέμισαν εχθές με φωτογραφίες που δείχνουν αιμόφυρτο τον κύριο Κ. Χατζηδάκη, να υποβαστάζεται από άνθρωπο της ασφάλειάς του. Το γεγονός καταδικάστηκε από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και από την διεθνή κοινότητα.
Αναφορικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι ο ξυλοδαρμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου τυχαίος. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που διατείνεται η κα Σ. Ιακωβίδου, πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό του κυρίου Κ. Χατζηδάκη, κρύβονται προβοκάτορες, οι οποίοι ενοχλούνται από την πολιτική της παράταξης, που στρέφεται κατά των οικονομικών μέτρων που παίρνει η κυβερνώσα παράταξη.
«Οι πράξεις βίας και ο προπηλακισμός οποιουδήποτε ανθρώπου είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες από όλους» αναφέρει η κα Σ. Ιακωβίδου και συνεχίζει λέγοντας με νόημα, ότι «η ενέργεια αυτή κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ίσως υπηρετεί πολλές σκοπιμότητες και μπορεί να θεωρηθεί προβοκατόρικη. Ενοχλεί το γεγονός, ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση και φυσικά το γεγονός, ότι έχει καταγγείλει το πρόσφατο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μας γυρίζει χρόνια πίσω, σε αυτό που ονομάζουμε εργασιακό μεσαίωνα». Και καταλήγει «η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στις θέσεις της και όσοι νομίζουν ότι θα κάνει πίσω, κάνουν μεγάλο λάθος. Καταδικάζουμε το γεγονός».

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού

Τι αναφέρει σχετικά με το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κος Ιωακείμ Τσουκνάδης

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι οποίοι είχαν καταντήσει ανενεργοί, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εδώ και αρκετό καιρό, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθη εξέφρασε το αίτημά της, να καταργηθούν και τυπικά οι συγκεκριμένοι σταθμοί, προκειμένου να μεταφερθεί το απομείναν προσωπικού αυτών σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε οι τελευταίες να ενδυναμωθούν και να διαμορφώσουν έναν πιο συγκεντρωτικό χαρακτήρα.
Οι εν λόγω αστυνομικοί σταθμοί είναι οι εξής: Γέρακα, Νεοχωρίου, Λειβαδίτη, Σατρών, Ωραίου, Μέδουσας, Άνω Θερμών, Κενταύρου, Πάχνης, Αβδήρων και Λάγους.
Σε σχετικές δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Παλαιότερη πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, σχετικά με τους συγκεκριμένους σταθμούς, ανέφερε ότι το ελάχιστο προσωπικό τους πρέπει να ενισχύσει άλλες υπηρεσίες. Ουσιαστικά οι σταθμοί αυτοί είχαν καταργηθεί, απλά τώρα καταργήθηκαν και τυπικά. Δεν εξυπηρετούσε κανέναν να υπάρχουν αστυνομικοί που κάθονται στα γραφεία. Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού υπήρχε σοβαρό πρόβλημα σε προσωπικό. Πρέπει να υπάρχει πιο αποκεντρωμένη περιπολία και πιο συγκεντρωμένες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη, πάντοτε, την έλλειψη προσωπικού».
Παράλληλα, ο κος Ι. Τσουκνάδης δεν παραλείπει, με σημείο αναφοράς την ανωτέρω εξέλιξη, να αναφερθεί στο γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης σε προσωπικό, το οποίο όπως καταλήγει «δεν αναμένεται να λυθεί άμεσα. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο».