Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ενεργειακό λίφτινγκ σε σπίτια µε δόσεις

Ενεργειακό λίφτινγκ σε σπίτια µε δόσεις
1.000 πελάτες της ΔΕΗ θα πληρώσουν το κόστος µέσω των λογαριασµών του ρεύµατος



Τη δυνατότητανα προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθµιση των σπιτιών τους χωρίς να χρειαστεί να βάλουν άµεσα το χέρι στην τσέπη θα έχουν από τον Σεπτέµβριο περίπου 1.000 πελάτες της ΔΕΗ. Το κόστος της αναβάθµισης θα εξοφληθεί σε βάθος χρόνου µέσω των λογαριασµών του ηλεκτρικού ρεύµατος που πληρώνουν στην επιχείρηση. Αυτό προβλέπει το µνηµόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν χθες οι πρόεδροι της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και του Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Ματθαίος Σανταµούρης, παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνας Μπιρµπίλη. Το µνηµόνιο προβλέπει τη δηµιουργία ενός fund (ένα είδος κοινοπραξίας ΔΕΗ - ΚΑΠΕ)που θα συµβληθεί µε κατασκευαστές ενεργειακών υλικών και συστηµάτων. Ο καταναλωτής θα συνάπτει σύµβαση µε το fund αυτό για τη χορήγηση ενός είδους δανείου, διάρκειας 7-10 ετών και µε χαµηλότερο επιτόκιο από αυτό της αγοράς, το οποίο θα χρηµατοδοτεί τις ενεργειακές παρεµβάσεις στο σπίτι του. Εταιρείες που θα συµµετέχουν στο fund αυτό θα έρθουν και θα αναβαθµίσουν ενεργειακά το σπίτι του και κάθε δίµηνο που λαµβάνει τον λογαριασµό της ΔΕΗ θα πληρώνει και µία δόση, για όσο χρόνο έχει διάρκεια το συµβόλαιο που έχει υπογράψει. Για να γίνουν όλα αυτά,η κοινοπραξία ΔΕΗ - ΚΑΠΕ θα απευθύνει µέσα στον Μάιο πρόσκληση σε κατασκευαστές υλικών και συστηµάτων εξοικονόµησης ενέργειας και θα συµβληθεί µαζί τους. Tο πρόγραµµα θα ξεκινήσει πιλοτικά τον Σεπτέµβριο και η κοινοπραξία θα απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος στους κατοίκους πέντε δήµων, Ηλιούπολης, Αγ. Δηµητρίου, Π. Φαλήρου, Περιστερίου και Καισαριανής. Τα 1.000 πρώτα σπίτια που θα αναβαθµιστούν µε την πρωτοποριακή αυτή µέθοδο θα επιλεγούν µε βάση το έτος κατασκευής τους (θα προτιµηθούν παλαιά σπίτια), κοινωνικά κριτήρια τουκατόχου τους (εισοδηµατικά κ.λπ.). Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, η στροφήπρος τεχνολογίες µε καλύτερη ενεργειακή απόδοση θα ενισχύσει την καινοτοµία, την ανταγωνιστικότητα της οικονοµίας, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανοίγει ο δρόµος για τακτοποίηση αυθαιρέτων και µέσω των προστίµων

Ανοίγει ο δρόµος για τακτοποίηση αυθαιρέτων

και µέσω των προστίµων



ΑΝΟΙΓΈΙ το θέµα των αυθαιρέτων µετά το Πάσχα. Στόχος είναι η εξεύρεση λύσης ανάλογη µε την τακτοποίηση των ηµιυπαίθριων και η µείωση των προστίµων, προκειµένου τα πρόστιµα να πληρώνονται και να µη χάνονται έσοδα από τα αυθαίρετα. Σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου Οικονοµικών, «θα ξεκινήσει διάλογος µε το Συµβούλιο της Επικρατείας προκείµενου να φανεί τι περιθώρια υπάρχουν προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης». Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα πρόστιµα που θα επιβληθούν πρέπει να κινούνται σε βατά πλαίσια, ενώ έκανε λόγο για «κόκκινη γραµµή» µε την έννοια ότι µε τη λύση πρέπει να δίνεται προοπτική στους ιδιοκτήτες. Από την κυβέρνηση αναζητούν νοµική φόρµουλα για τη ρύθµιση του θέµατος των αυθαιρέτων, έτσι ώστε να µην παραβιάζεται το Σύνταγµα και οι αποφάσεις του Συµβουλίου της Επικρατείας, αλλά και να διασφαλίζεται στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ότι δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεων αργότερα, αφού πληρώσουν τα πρόστιµα. Οπως είναι γνωστό, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου µιλώντας στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κόκκινη γραµµή» στο θέµα των αυθαιρέτων και στελέχη του Μεγάρου Μαξίµου προανήγγειλαν ότι θα συζητηθεί ρύθµιση «περαίωσης» για τα αυθαίρετα ανάλογη µε εκείνη για τους ηµιυπαίθριους. Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος θεωρούν ότι µια τέτοια ρύθµιση θα προσέκρουε στο Συµβούλιο της Επικρατείας. Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι µε την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη οι διαφορέςτου είναι «διαφορές τόνου και όχι ουσίας». Μάλιστα σε ερώτηση για το αν πρόκειται για µέθοδο «περαίωσης» των αυθαιρέτων, είπε ότι αυτός είναι ένας συµβατός τρόπος.

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία!

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία!
"Ταφόπλακα” στην εκπαίδευση των ομογενών από το υπουργείο Παιδείας



Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας και ανακοινώθηκε η ουσιαστική συρρίκνωση -ή μήπως σταδιακή κατάργηση;- των ελληνικών σχολικών μονάδων που λειτουργούσαν στη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες της Γερμανίας ζητούσαν εδώ και καιρό την αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων, ώστε να μπορούν τα παιδιά τους να μάθουν ολοκληρωμένα την ελληνική γλώσσα και να λάβουν την ελληνική παιδεία. Αντί για αυτό, το υπουργείο Παιδείας λόγω της οικονομικής κρίσης έβαλε “ταφόπλακα” στην ελληνική εκπαίδευση των ομογενών!
Όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, δέκα σχολικές μονάδες όπου φοιτούσαν παιδιά Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία καταργούνται για το σχολικό έτος 2011-12. “Η ανωτέρω απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, αφού ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός. Οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους χωρίς προβλήματα” εξήγησε η κ. Γεννηματά.

Συγκεκριμένα:
1) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Λούντβιγκσμπουργκ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ’ λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό.
2) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Νόισταντ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ’ λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό.
3) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20 σύμφωνα με τη Φ.821/411Α/24644/Ζ1 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ) και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 4 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
4) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
5) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Ανοβέρου, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β’ λυκείου με 9 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 10 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
6) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Άουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 12 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
7) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ λυκείου με 4 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
8) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ του Γυμνασίου Κολονίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.
9) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Λούντενσάιντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
10) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Σβάινφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ λυκείου με 8 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 7 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 21.4.2011



Παράνομες οι πινακίδες του Flamingo Park και του Praktiker


Εμπορικό Πάρκο Ζυγού
Αποκάλυψη Σοκ:



Παράνομες οι πινακίδες του
Flamingo Park και του Praktiker

Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών





-Πως πήρε άδεια λειτουργίας χωρίς να φροντίσει την νόμιμη σύνδεσή του με την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης-Λάγος το Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού;
-Ποιοι υπέγραψαν παρανόμως, την καταδίκη σε μόνιμο κίνδυνο των οδηγών που διέρχονται από το σημείο;
-Θα λογοδοτήσει κανείς επιτέλους σε αυτόν τον τόπο;
-Ο κόμβος που χρησιμοποιεί το εμπορικό πάρκο του Ζυγού από κοινού με την επιχείρηση Κίτσου, έχει έγκριση να χρησιμοποιείται μόνο από τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση από κόμβο ΣΕΒΑΘ προς Ξάνθη και από το πάρκινγκ του Εμπορικού Πάρκου προς Ξάνθη
-Σε ρόλο διαιτητή η τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς την πρώτη φορά και κόβει πρόστιμα σε κάθε επανάληψη αναστροφής
-Παράνομες οι πινακίδες που τοποθέτησε η ιδιοκτήτρια εταιρία του Εμπορικού Πάρκου, τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΣΕ με έγγραφο ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα
-Με παρέμβαση της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων αφαίρεσε την παράνομη πινακίδα που οδηγούσε στον χώρο φορτοεκφόρτωσης του Praktiker
-Έγγραφο φωτιά του Δήμου Αβδήρων αποδεικνύει περίτρανα πως η σύνδεση είναι άκρως επικίνδυνη
-Κίνδυνος ατυχημάτων μέσα στο πάρκινγκ των πελατών, από περιορισμένη ορατότητα και από ανεπαρκή μέτρα


Μεγάλη εβδομάδα διανύουμε, αλλά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποτελούν κωμικοτραγικές καταστάσεις και σίγουρα δεν γίνεται να μας αφήσουν αδιάφορους. Ήμασταν οι μόνοι που από την αρχή με τρανταχτά στοιχεία αποκαλύψαμε το μέγεθος της παρανομίας που διεπράχθη στο σημείο σύνδεσης του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό και οι μόνοι που ζητήσαμε ακόμα και την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής, γιατί κάποιοι στον βωμό του κέρδους και του χρήματος δεν δίστασαν να λειτουργήσουν παράνομα, θέτοντας την ζωή των οδηγών σε κίνδυνο.
Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως, τα όσα γράφουμε εδώ και τόσες ημέρες, προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση από αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν αποκλειστική σχέση με το θέμα και θεωρούμε πως μπήκε το νερό στο αυλάκι επιτέλους. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η ΔΕΣΕ παρενέβη έπειτα από κινητικότητα της τροχαίας Ξάνθης, την οποία προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας με ημερομηνία (14-4-2011) και ξήλωσε την παράνομη και αυθαίρετα τοποθετημένη πινακίδα διαφήμισης και καθοδήγησης του Praktiker, που ανάγκαζε τους ενδιαφερόμενους οδηγούς, να οδηγηθούν στον χώρο φορτοεκφόρτωσης του συγκεκριμένου καταστήματος, διασχίζοντας κάθετα τον κεντρικό δρόμο επάνω σε στροφή με περιορισμένη ορατότητα και πάντα επάνω από την διπλή διαχωριστική γραμμή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, αυτές τις ημέρες αποστέλλεται έγγραφο προς την ιδιοκτήτρια εταιρία του Εμπορικού Πάρκου, με το οποίο της ζητείται να ξηλώσει άμεσα τις δυο παράνομα τοποθετημένες πινακίδες οδοσήμανσης που έχει τοποθετήσει δεξιά του δρόμου που οδηγεί στον κόμβο ΣΕΒΑΘ, οι οποίες υποχρεώνουν τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν αναστροφή επάνω στην διασταύρωση της Φελώνης, πράγμα το οποίο αντίκειται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αν νομίζατε πως η υπόθεση σταματά εδώ, σας πληροφορώ πως κάνετε λάθος, γιατί εχθές λάβαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας, έγγραφο από τον Νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων που απεστάλη και στην ΔΕΣΕ της Περιφέρειας, στο οποίο λίγο έως πολύ, αναγράφονται τόσο οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς του Δημάρχου Β. Τσολακίδη όσο και η επικινδυνότητα της σύνδεσης του Εμπορικού Πάρκου με την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, ενώ ο Δήμαρχος Αβδήρων στο τέλος του εγγράφου τονίζει πως ευελπιστεί στις άμεσες ενέργειες της αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα και εφιαλτική, αν διαβάσετε τα ακόλουθα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το εμπορικό πάρκο του Ζυγού, παρέλαβε την άδεια λειτουργίας του από τις αρμόδιες υπηρεσίες, (πιθανότατα πολεοδομία Ξάνθης) καταθέτοντας στον φάκελό του στοιχεία, που αναφέρουν πως θα χρησιμοποιήσει από κοινού με την επιχείρηση Κίτσου τον κόμβο που βρίσκεται μπροστά της, για να συνδεθεί με την παλαιά εθνική οδό, πράγμα το οποίο είναι καθόλα νόμιμο, αλλά μόνο για τα οχήματα που κινούνται από τον Κόμβο ΣΕΒΑΘ προς την Ξάνθη και για τα οχήματα που θα έχουν κατεύθυνση από το πάρκινγκ του Εμπορικού Πάρκου προς την Ξάνθη και σε καμία περίπτωση για τα οχήματα που κινούνται από την Ξάνθη προς το εμπορικό πάρκο ή για αυτά που θα κινηθούν από το εμπορικό πάρκο προς τον Κόμβο της ΣΕΒΑΘ.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν πάντως από όλα αυτά που μέχρι τώρα σας ανέφερα, είναι πολλά και χρήζουν άμεσης απάντησης, αφού δεν είναι δυνατόν να δίνεται άδεια σε έναν τέτοιο πολυχώρο, ο οποίος φτιάχτηκε για να δέχεται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά στον χώρο στάθμευσής του, αλλά η σύνδεσή του με τον δρόμε να είναι άκρως αντίθετη με αυτά που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Ποιος υπέγραψε την άδεια λειτουργίας του Εμπορικού Πάρκου θέτοντας την ζωή χιλιάδων πολιτών σε κίνδυνο; Μήπως πρέπει να κληθούν από την Εισαγγελική Αρχή οι αρμόδιοι και να λογοδοτήσουν; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην ιδιοκτήτρια εταιρία του Εμπορικού Πάρκου, να τοποθετεί όπου γουστάρει και όπου αυτή κρίνει πως θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της, πινακίδα οδοσήμανσης και κατεύθυνσης των οχημάτων, αναγκάζοντας και παροτρύνοντας του οδηγούς να παρανομήσουν, αφού η στροφή και η αναστροφή σε διπλή διαχωριστική λωρίδα, καθώς και επάνω σε διασταύρωση, απαγορεύονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στο Praktiker, να τοποθετήσει επάνω σε στροφή με περιορισμένη ορατότητα, πινακίδα με την οποία διαφημίζεται και ενημερώνει τους οδηγούς πως μπορούν να στρίψουν επάνω στην παλαιά εθνική οδό και να κινηθούν κάθετα προς τον χώρο φορτοεκφόρτωσης του καταστήματος, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την διπλή διαχωριστική γραμμή του δρόμου; Κλείνοντας με το θέμα, δεν ήταν δυνατόν να παραλείψουμε και να μην αναφερθούμε, στον κίνδυνο που διατρέχουν μέσα στον χώρο πάρκινγκ του εμπορικού πάρκου οι οδηγοί, αφού σε πολλά σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη από σταθμευμένα οχήματα και η εταιρία δεν έχει φροντίσει να τοποθετήσει ανθρώπους της, οι οποίοι θα φροντίζουν την ομαλή και ακίνδυνη κυκλοφορία των οχημάτων, στον ιδιωτικό της χώρο

Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##



Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Την παραίτησή του από Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Ξάνθης, αναμένεται να υποβάλει τις επόμενες ημέρες ο Χ. Παμπουκίδης, επιβεβαιώνοντας τα γραφόμενα της εφημερίδας μας:


Πλήρης δικαίωση των όσων εχθές έγραφα στα σχόλια μου, σχετικά με δεύτερη παραίτηση μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Ξάνθης. Εχθές φωτογράφιζα τον Χ. Παμπουκίδη, αναφέροντας πως η δεύτερη παραίτηση μετά αυτή του Ζήση Κατσαρίκα, θα είναι από νέο σε ηλικία άνθρωπο, ο οποίος στις συνεδριάσεις κάθεται δεξιά του προέδρου. Σήμερα και αφού ο ίδιος μου το επιβεβαίωσε, δεν έχω λόγο να κρύψω το όνομά του, αφού όπως στο τηλέφωνο μου είπε, είναι αποφασισμένος αμέσως μετά το Πάσχα να καταθέσει και εγγράφως την παραίτηση του, για λόγους τους οποίους γνωρίζουν πολλοί. Ο Χρήστος Παμπουκίδης παραιτείται λοιπόν από την θέση του οικονομικού επόπτη του ΕΒΕ Ξάνθης και παραμένει απλό μέλος.

Ε, όχι να ευχαριστείτε κύριοι της Δημοτικής Αγοράς και μάλιστα δια του τύπου, τους αιρετούς του Δήμου Ξάνθης, γιατί έπραξαν όπως είχαν υποχρέωση:
Θέλουν να μας τρελάνουν εντελώς οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης πασχαλιάτικα και ειλικρινά απορώ με την στάση τους. Αν θέλετε κύριοι να ευχαριστήσετε κάποιον, θα έπρεπε να ευχαριστήσετε τους Ξανθιώτες που σας στηρίζουν τόσα χρόνια και κανέναν άλλον. Τα ευχολόγια και τα ευχαριστώ προς πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να παρεμβαίνουν άμεσα και να λύνουν προβλήματα της Ξάνθης αφήστε τα κατά μέρους, είναι περιττά και καταντάνε αστεία. Γιατί άλλο να ευχαριστείς αυτούς που σου αλλάζουν το λούκι της αποχέτευσης τρώγοντας το παλούκι της δουλειάς και άλλο αυτούς οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε απολύτως, παρά μόνο αυτό που είχαν υποχρέωση να κάνουν.

Συντριπτική νίκη του Κουτσομιχάλη Χαράλαμπου στις εκλογές του Τ.Ο.Ε.Β. Θαλασσιάς – Κρεμαστής:



Με 7-0 θα μπορούσε κανείς να πει πως κέρδισε τις εκλογές του Τ.Ο.Ε.Β. Θαλασσιάς – Κρεμαστής, η ομάδα του Χαράλαμπου Κουτσομιχάλη, δείχνοντας πως γνωρίζουν να δουλεύουν πολύ καλά στις εκλογικές αναμετρήσεις. Πολλά υποσχόμενοι και με όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα εκλεγμένοι έπειτα από μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Το νέο Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Θαλασσιάς – Κρεμαστής απαρτίζεται από τους Κουτσομιχάλη Χαράλαμπο Πρόεδρο, Ναθαναηλίδη Ευάγγελο Αντιπρόεδρο, Χατζοπούλου Μαρία Γ. Γραμματέα, Νιναχίδη Χαράλαμπο Ταμία, Κοψίδα Δημήτριο Μέλος, Λάππα Κωνσταντίνο Μέλος, Φλώρο Γεώργιο Μέλος και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ. Τριανταφυλλίδης Βασίλειος, Βαχαρέλης Δημήτριος, Καραγιαννίδης Ευθύμιος, Ρέστας Ιωάννης. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β Θαλασσιάς – Κρεμαστής μέσα από την στήλη μου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, να παρεμβαίνει στις γειτονιές και όχι μόνο στα κεντρικά σημεία της πόλης:



Μπορεί να αγωνίζονται οι άνθρωποι της Καθαριότητας του Δήμου για την διατήρηση μιας καθαρής πόλης, αλλά πόλη δεν είναι μόνο το κέντρο της Ξάνθης. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη υπηρεσία, όσον αφόρα το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει, αλλά καλό θα ήταν κάποιες παρεμβάσεις να γίνονται και στις γειτονιές της πόλης έκτος από τα κεντρικά σημεία, γιατί εκεί το πρόβλημα είναι εντονότερο, τόσο με τα σκουπίδια όσο και με μικροαντικείμενα που πετάνε ορισμένοι ασυνείδητοι.

Στο αυτόφωρο όσοι εργοδότες δεν πλήρωσαν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα

Στο αυτόφωρο όσοι εργοδότες

δεν πλήρωσαν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα


Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Μερικές φορές οι εργοδότες θέλουν εκφοβισμό, για να συμμορφώνονται»

Αυστηρές ποινές προβλέπονται από την υπάρχουσα νομοθεσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριο Άγγελο Μπεμπεκίδη, για όσους εργοδότες δεν έχουν καταβάλει το δώρο του Πάσχα μέχρι και εχθές το μεσημέρι στους εργαζομένους τους.
Ύστερα από σχετική καταγγελία εργαζομένου στο Εργατικό Κέντρο, ο εργοδότης του κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με την διαδικασία του αυτοφώρου για μη έγκαιρη καταβολή δώρου του Πάσχα.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης στην εφημερίδα μας, ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για τους εργοδότες είχε ισχύσει και τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Τότε, υπήρξαν περιστατικά όταν εργοδότες δεν είχαν καταβάλει δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους, οι οποίοι προσέφυγαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης καταγγέλλοντας το γεγονός. Το θέμα γνωστοποιήθηκε άμεσα στην Επιθεώρηση εργασίας για να διευθετηθεί στην συνέχεια υπέρ των εργαζομένων.
Αν, λοιπόν, κάποιος εργαζόμενος δεν έχει πάρει το δώρο του Πάσχα μέχρι εχθές το μεσημέρι μπορεί να το καταγγείλει στο Εργατικό Κέντρο, ώστε η ηγεσία του από κοινού με την Επιθεώρηση Εργασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι το δώρο τους.
«Μερικές φορές οι εργοδότες θέλουν εκφοβισμό, για να συμμορφώνονται» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα το δώρο τους.
Να σημειώσουμε κλείνοντας, ότι μέχρι εχθές το μεσημέρι δεν είχε υπάρξει κάποια σχετική καταγγελία από εργαζόμενο Ξανθιώτη. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες η εικόνα επί του θέματος θα είναι πιο ξεκάθαρη, δηλαδή κατά πόσο οι εργοδότες της περιοχής μας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.