Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του λαού

Συνέντευξη τύπου, αναφορικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, παραχώρησαν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης

Παίζουν παιχνίδια
στην πλάτη του λαού


Αποφασισμένος να συνεχίσει στην ίδια απεργιακή ρότα ο ιατρικός κόσμος της χώρας, εάν δεν αποσυρθεί το υπάρχον νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της υγείας και δεν ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για την εκ νέου κατάρτιση του


Συνέντευξη τύπου, σχετικά με τους λόγους συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, παραχώρησε ο τοπικός ιατρικός σύλλογος Ξάνθης, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμαναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, η έλλειψη επικοινωνίας και η απουσία διαλόγου με το αρμόδιο Υπουργείο οδήγησαν σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο της χώρας στην απεργία, που έχει ξεκινήσει από τις δεκαπέντε Ιανουαρίου και όπως τόνισαν θα συνεχιστεί, εάν το Υπουργείο Υγείας δεν αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και δεν θέσει νέο πλαίσιο για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον ιατρικό κόσμο, όσον αφορά την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμαναν, επίσης, τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, η ανακοίνωση του σχεδίου νόμου όσον αφορά την αναβάθμιση της υγείας και που σήμερα αποτελεί την καυτή πατάτα μεταξύ του Υπουργείου και των Ελλήνων ιατρών, έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών.
Πάντως, όπως άφησε να εννοηθεί ο ιατρικός σύλλογος Ξάνθης, είναι υπέρ του σχετικού νόμου, είναι, όμως, κατά του τρόπου με τον οποίον χειρίστηκε το αρμόδιο Υπουργείο το νομοσχέδιο, παρακάμπτοντας την άποψη των άμεσα εμπλεκόμενων στο θέμα, δηλαδή των ιατρών.
Πάντως, σύμφωνα με αυτά που ανέφεραν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, δεν υπάρχουν ακόμη ώριμες προτάσεις από την πλευρά των Ελλήνων ιατρών, όσον αφορά την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αυτό, βέβαια, που ζητάνε είναι ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των ιδίων και του Υπουργείου Υγείας, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση στον χώρο της υγείας.
Παράλληλα, ο ιατρικός σύλλογος τόνισε πως δέχεται άδικες κατηγορίες από πολλά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο ιατρικός κόσμος δεν αγαπάει τους ασθενείς του και λειτουργεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον.
Από την άλλη, έκανε σαφές, πως, όσον αφορά τις συνταγογραφήσεις, αυτές θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν τόσα χρόνια.

Ξεκίνησε η προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου για μια πιο πράσινη πόλη…

Ξεκίνησε η προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου για μια πιο πράσινη πόλη…

Όχι άλλο πράσινο κατά,
το όχι άλλο κάρβουνο


Πρόγραμμα με δεντροφυτεύσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης, αλλά και της περιφέρειας

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος για την δεντροφύτευση σχολείων και νηπιαγωγείων της Ξάνθης με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
Η αρχή έγινε εχθές το πρωί στο 17ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ξάνθης. Φυτεύτηκαν μια σειρά από μεγάλα δέντρα όπως πλατάνια και φλαμουριές. Ορισμένα καρποφόρα όπως οι ελιές, αλλά και αρωματικά φυτά, όπως οι λεβάντες.
Στην δεντροφύτευση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, καθώς και ο κύριος Δημήτρης Βορίδης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.
Βασικός σκοπός, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, είναι να επεκταθεί το πράσινο, που τόσο πολύ λείπει από την ζωή του πολίτη.
Σύμφωνα δε με αυτά που συμπληρώνει στην συνέχεια ο τελευταίος, το σχετικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης προβλέπει, σε δεύτερη φάση, δεντροφυτεύσεις σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε στην συνέχεια να επεκταθεί και στην περιφέρεια.
Και επειδή οι δεντροφυτεύσεις μπορούν να γίνονται, μόνον, μέχρι τον Μάρτιο, όποιες από αυτές δεν γίνουν μέχρι τότε, θα συνεχιστούν τον Νοέμβριο.

Παιχνίδια που σκάνε στην καμπούρα μας…

Παιχνίδια που σκάνε στην καμπούρα μας…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η περιβόητη τρόικα δεν ήρθε στην χώρα μας με το έτσι θέλω, κάποιοι την κάλεσαν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, εμείς οι ίδιοι, αφού κρίναμε πως δεν είμαστε ικανοί από μόνοι μας να χειριστούμε την εθνική οικονομία της χώρας.
Σήμερα που τα πράγματα έχουν στραφεί εναντίον μας, απλά διερωτώμεθα τις πταίει; Φταίνε πολλοί και εν μέρει εμείς οι ίδιοι, καθώς επαναπαυτήκαμε στην πλασματική ευημερία που μας πλασάρανε οι κατά καιρούς πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι μας φόρτωσαν με υπέρογκα ευρωπαϊκά δάνεια.
Ωραίοι είμαστε τελικά, αφού επί τόσα χρόνια αντλούσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια, έχοντας την εντύπωση, πως δεν θα έρθει κανείς να τα ζητήσει πίσω. Πόσο γελασμένοι ήμασταν τότε και μιλάω πάντοτε για το κοινωνικό σύνολο που είχε άγνοια της πραγματικής κατάστασης ή και υπέδειξε εγκληματική αδιαφορία στο όλο θέμα.
Η Γερμανία, έχοντας την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη κάνει το δικό της κομμάτι, με βασικό σκοπό, βέβαια, να εδραιώσει την οικονομική κυριαρχία της στην ευρωζώνη. Ειδικά δε, τη σήμερον ημέρα, που τα κινέζικα συμφέροντα προωθούνται απ’ άκρη σε άκρη, σε όλο τον κόσμο, σημάδια ανησυχία δεν δείχνουν, μόνον, οι Γερμανοί εταίροι, αλλά και οι Αμερικανοί, πιστοί φίλοι του πρωθυπουργού μας. Γι’ αυτό εξάλλου καταρρέει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία. Παντού υπάρχει μια λογική εξήγηση, ακόμη και για την κρίση που βιώνουμε στην χώρα μας. Σε μια χώρα που ενώ έχει μια φτωχή οικονομία, διαθέτει πλούσια φυσικά κοιτάσματα, όπως τα πετρέλαια του Αιγαίου, που συνεχίζουν να μένουν ανεκμετάλλευτα από την Ελλάδα, γιατί έτσι έχουν αποφασίσει κάποιοι.
Φέραμε, λοιπόν, το ΔΝΤ, που ως γνωστών εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα, για να κάνουμε, ακόμη, πιο εύκολη την διείσδυση των ισχυρών συμφερόντων στην ελληνική επικράτεια. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της Ελλάδας, έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να καταστήσουν την χώρα μας έρμαιο των “αρπακτικών” που θέλουν να λέγονται και “πλανητάρχες”.
Δυστυχώς, ο απλός πολίτης έχει εγκλωβιστεί στα καθημερινά προβλήματά του, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα του. Οικονομικά προβλήματα εκεί που δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Ελλείψεις την στιγμή που τα πλεονάσματα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Όλα στον βωμό των ισχυρών συμφερόντων.
Και αν πιστέψει κανείς πως υπάρχει οικονομική κρίση είναι πολύ γελασμένος. Χρήματα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας, υπάρχουν, απλά είναι τόσα πολλά που φτάνουν, μόνον, για λίγους και εκλεκτούς…

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Στο τέλος θα πρέπει να βγάλουμε ένα πόρισμα επί των απεργιακών αγώνων των διαφόρων επαγγελματικών τάξεων και όχι μόνον, ώστε να κρίνουμε αν εκ του αποτελέσματος υπήρξε επιτυχία. Επίτευξη ή όχι των διεκδικήσεών τους. Πώς θα το χαρακτήριζαν οι στρατιώτες μας; «Χλωμό»! «Μαύρη μαυρίλα», όπως θα έλεγαν οι πολίτες. Αντιμέτωποι λοιπόν οι απεργοί με την άτεγκτη έως ανάλγητη κυβέρνηση, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του «πάνω-κάτω» και γιατί όχι του «άνω-κάτω», το ίδιο κάνει, δεν μπορούν να ανατρέψουν ούτε και δια του εκβιασμού, τα προαποφασισμένα των αναβαθμισμένων εγκεφάλων της χώρας. Αυτών που κρίνουν τις τύχες του παρόντος και του μέλλοντος του λαού.
Ο απεργιακός αγώνας γιατρών και φαρμακοποιών απέδειξε πόσο απροετοίμαστο είναι το κράτος και αποδεικνύεται στην χειρότερη μορφή του το κοινώς λεγόμενο μπάχαλο. Η απόλυτη ταλαιπωρία των ασθενών-πολιτών, κυρίως αυτών που ηλικιακά διέβησαν τον Ρουβίκωνα της ζωής τους. Εδώ εντοπίζεται η αναλγησία των κυβερνώντων που αδιαφορούν για την κατάντια των «περήφανων» γηρατειών, όπως τα χαρακτήριζε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Τώρα να δει πως έγινε η μεταμόρφωση από «περήφανα» σε «αξιολύπητα» ή «αξιοθρήνητα» εξαιτίας της πολιτικής του… σύγχρονου ΠΑΣΟΚ, που αναλαμβάνοντας την εξουσία έσπασε τους ιδεολογικούς δεσμούς με το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.
Χιλιοειπωμένο το επιχείρημα της αναγκαιότητος των μέτρων που αναποδογύρισε ακόμη και τα καλώς κείμενα της πολιτείας και άρχισε ανάποδα την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, την εφαρμογή των νόμων και την ανίχνευση των στοιχείων που οδήγησαν την χώρα στο «εθνικό μπάχαλο». Διότι, έμεινε η κυβέρνηση μόνο στα στοιχεία, στην αφύπνιση (απαράδεκτη η υπνηλία μέχρι προ δεκαεξαμήνου) και αυτό είναι όλο.
Ποιοι ευθύνονται όμως; Δεν το έμαθε κανείς από τους κοινούς θνητούς της χώρας. Η αρχή θα όφειλε να ξεκινήσει όχι από την μέση ή το τέλος των γεγονότων, αλλά από την απόδοση ευθυνών στους «αφανείς» πρωτοστάτες και συνεχιστές της επίσης «αφανούς» κερδοσκοπίας εκ των χρημάτων που όφειλαν να «εκκολάπτονταν» ή να «αυγάτιζαν» στα κρατικά ταμεία. Προς όφελος του συνόλου του ελληνικού λαού, ώστε η διεθνής οικονομική κρίση να πατήσει σε στέρεα γη και όχι σε σαθρά θεμέλια. Από εκεί και πέρα θα ήταν ευκολότερη η αντιμετώπιση και οι επιπτώσεις πιο ανώδυνες. Όμως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κουκούλωσαν νομίμως δια της κωλυσιεργίας, άρα και της παραγραφής, τα «εθνικά σκάνδαλα», ώστε η αλήθεια να μη λάμψει ποτέ.
Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για το δίκαιο και την ικανοποίηση των πολιτών υιοθέτησε τα αντίστροφα και εφήρμοσε εξοντωτική οικονομική πολιτική προς τα εξιλαστήρια θύματα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι όλες οι κοινωνικές ομάδες, θεωρώντας πως η αναγνώριση της ευεργεσίας που προσφέρουν (της εξόδου εκ του αδιεξόδου) θα βρει την δικαίωσή της δια μέσου των σελίδων της ιστορίας.
Τόση εθελοτύφλωση, που αγγίζει την… τύφλωση! Τόση έπαρση, που αγνοεί την απαξιωτική και εξοργιστική στάση των πολιτών!
Δεν παραδειγματίζονται από την ανυπαρξία της βουλευτικής ασυλίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι πάντες λογοδοτούν για τις ανομίες που διέπραξαν και καταδικάζονται πάραυτα, ενώ στην χώρα μας διαφυλάττουν τα καλά και συμφέροντα, έστω κι αν αυτά ανήκουν στην απαξίωση του κράτους δικαίου και στην κατάργηση αρχών και αξιών… Τόση ξεφτίλα…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 9.2.2011


Στα χέρια της Αστυνομίας οι άσπλαχνοι δράστες…

Γέννησε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και προσπάθησε να πουλήσει το νεογέννητο

Στα χέρια της Αστυνομίας
οι άσπλαχνοι δράστες…

Βουλγάρα η μάνα «τέρας»


-Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων με την κατηγορία αγοραπωλησίας και προώθησης παράνομης υιοθεσίας βρέφους
-Η αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έχει επιληφθεί του θέματος


Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προχθές, πρωινές ώρες, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όταν μια νεαρή Βουλγάρα προσπάθησε, σύμφωνα με τις ενδείξεις της αστυνομίας, να πουλήσει το νεογέννητο μωρό της.
Η αγοραπωλησία του νεογνού απετράπη κατόπιν επέμβασης της αστυνομίας Καβάλας, που έχοντας σοβαρές ενδείξεις ότι επιχειρείται πώληση και παράνομη υιοθεσία βρέφους, προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η νεαρή μητέρα, μαζί με τα τρία υπόλοιπα άτομα που είναι μπλεγμένα στην υπόθεση, κρατείται στην ασφάλεια του αστυνομικού τμήματος Καβάλας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ, το μωρό νοσηλεύεται προσωρινά στην παιδιατρική κλινική της Ξάνθης.
Πάντως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό, όταν αλλοδαπή μητέρα έρχεται στην χώρα μας, με σκοπό να γεννήσει εδώ το μωρό της και να το πουλήσει. Το θέμα είναι πολυσχιδές και παίρνει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου με προεκτάσεις, γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίσει σοβαρά την ελληνική Πολιτεία.