Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για χρηματική βοήθεια

Ανοιχτός παραμένει ο τραπεζικός λογαριασμός για το Γηροκομείο της Ξάνθης
Ο Ραδιομαραθώνιος δεν απέφερε τα προσδοκώμενα


Δύσκολοι καιροί
για χρηματική βοήθεια


- Δεκαέξι χιλιάδες και τριάντα ευρώ, το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώθηκε από τον Ραδιομαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες
- Με τα συγκεντρωθέντα χρήματα πληρώθηκε το δώρο Χριστουγέννων και κάποια από τα χρωστούμενα προς τους υπαλλήλους που εργάζονται στο γηροκομείο. Ενώ, αναμένεται να συγκεντρωθούν και άλλα χρήματα από κάποιους συλλόγους που έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν


Ο Ραδιομαραθώνιος που οργανώθηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα στην Ξάνθη με σκοπό την συλλογή χρημάτων, για να αποπληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων του Γηροκομείου Ξάνθης, οι οποίοι έχουν μείνει για πολλούς μήνες απλήρωτοι, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, αφού η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας ήταν εντυπωσιακή.
Το μήνυμα αλληλεγγύης που στάλθηκε μέσα από τον ραδιομαραθώνιο βρήκε τους αποδέκτες του. Φυσικά, η βοήθεια δεν τελειώνει εδώ και οπωσδήποτε δεν λύνει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γηροκομείο.
Ο καθένας, απλοί πολίτες και σύλλογοι του Νομού, συνέβαλε ανάλογα με τις δυνατότητές του, ώστε να μαζευτεί ένα αξιοπρεπές ποσόν και να αξιοποιηθεί για κάποιες από τις ανάγκες του Γηροκομείου.
Το χρηματικό ποσόν, λοιπόν, που συγκεντρώθηκε από την πραγματοποίηση του Ραδιομαραθώνιου είναι δεκαέξι χιλιάδες και τριάντα ευρώ. Βέβαια, το ποσόν αυτό αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς δεν έχουν εισπραχθεί ποσά από κάποιους συλλόγους, που έχουν υποσχεθεί να συμβάλουν οικονομικά, ώστε να βοηθηθεί το γηροκομείο Ξάνθης.
Τα οικονομικά προβλήματα του γηροκομείου Ξάνθης είναι γνωστά σε όλους. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί ένας Ραδιομαραθώνιος, προκειμένου να μαζευτούν κάποια χρήματα και να βοηθηθεί ένας τόσο ευαίσθητος τομέας, όπως είναι το γηροκομείο της Ξάνθης, είναι πολύ σημαντική και άξια συγχαρητηρίων. Όπως άξιοι συγχαρητηρίων είναι και όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία. Οπωσδήποτε, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσόν, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο που είχε πάρει το γηροκομείο, για να εξασφαλίσει τον χώρο του. Ωστόσο, η κάθε προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση διευθέτησης κάποιων σημαντικών ζητημάτων, όπως η αποπληρωμή μισθών των υπαλλήλων που εργάζονται στο γηροκομείο, είναι αξιέπαινη.
Αξίζει να σημειωθεί, πως, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά το γηροκομείο της πόλης μας, μπορεί να επισκεφτεί τον χώρο και να αφήσει εκεί τον οβολό του ή να τα καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό και θα παραμείνει ανοιχτός.
Κλείνοντας, να τονίσουμε, επίσης, πως δεν έχει σημασία το μέγεθος των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει κάποιος για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, αλλά η καλή του θέληση. Εξάλλου, αν ανταποκριθούν όλοι, μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα.