Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Με χαμηλότερο budget και πλούσιο πρόγραμμα ξεκινάνε στις είκοσι του μηνός οι ΘΛΕ

Με χαμηλότερο budget και πλούσιο πρόγραμμα
ξεκινάνε στις είκοσι του μηνός οι ΘΛΕ



Αξιοσημείωτη η μορφή του Καραγκιόζη στο φετινό καρναβάλι της Ξάνθης

Το φετινό Ξανθιώτικο καρναβάλι, όπως άλλωστε κάθε χρονιά, αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή, αρκετών ημερών και με πολλές εκπλήξεις.
Η περίοδος των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων είναι προ των πυλών και παρόλο που τα έξοδα για την διεξαγωγή της είναι σαφώς περιορισμένα, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπόσχεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.
Φέτος, το Ξανθιώτικο καρναβάλι, που θα γνωρίσει την δόξα του Γκίνες λόγω της καρναβαλικής μάσκας, θα κινηθεί σε άμεση συνάρτηση με το κλίμα της εποχής. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το θέμα του, η «Διεθνής Νομισματική Τρέλα». Η αφίσα δε, που θα διαφημίσει σε όλη την χώρα το περιβόητο καρναβάλι της Ξάνθης, έχει ως βασική μορφή τον Καραγκιόζη, τον γνωστό ήρωα που ξέρει να δημιουργεί μια εύθυμη διάθεση γύρω από το πρόσωπό του.
Συναυλίες, παρελάσεις, λαογραφικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δράσεις, αποτελούν το αλάτι και το πιπέρι της επιτυχίας του καρναβαλιού μας. Μιας επιτυχίας που κάθε χρόνο κάνει υπερήφανο όλο τον Νομό Ξάνθης.
Η έναρξη του Καρναβαλιού θα γίνει στην μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής 20/2 με το συγκρότημα Locomodo στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ενώ, την Κυριακή 6/3 θα ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των Συναυλιών του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2011 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής εκδηλώσεις:

Η έναρξη του καρναβαλιού θα γίνει για πρώτη φορά, στη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής 20-02 με τους Locomodo – που είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις το 2008- στην Κεντρική Πλατεία. Εξάλλου την ίδια ώρα του τελευταίου Σαββάτου 05/03 θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την κατασκευή της μεγαλύτερης καρναβαλικής μάσκας του κόσμου, για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, μετά τη συναυλία των Onirama.

Παρελάσεις και πληρώματα
Η παρέλαση λαογραφίας θα γίνει το πρωί της Κυριακής 27/02. Η βραδυνή παρέλαση το Σάββατο 05/03 και η Μεγάλη Παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού την Κυριακή 06/03.
34 πληρώματα, συνολικά, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, θα παρελάσουν την τελευταία Κυριακής. Παρά την κρίση φαίνεται ότι το πρόγραμμα των ΘΛΕ είναι πλήρες και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί επισήμως από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ξάνθης καθώς και να διανεμηθεί σε έντυπο.
Ο στολισμός της πόλης για το Καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση των υλικών που είχε ήδη ο Δήμος στην αποθήκη της Τ.Υ., ενώ το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε και η κατασκευή της κεντρικής εξέδρας.

Ξέμπαρκοι και αδικημένοι…

Ξέμπαρκοι και αδικημένοι…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Πόση, πια, οικονομία πρέπει να κάνει ο φορολογούμενος πολίτης της χώρας, για να μπορέσει να βγάλει αξιοπρεπώς τον μήνα του; Λογαριασμοί και υποχρεώσεις συνεχίζουν να ταλαιπωρούν, το έτσι και αλλιώς, φθαρμένο “πορτοφόλι”, που δίνει χωρίς να παίρνει.
Με τα πενιχρά του έσοδα, ο μέσος πολίτης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος ζωής που του έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί παράγοντες του πολιτικού στίβου. Δεν είναι όμως ανθρωπίνως δυνατό να πληρώνεις, χωρίς να έχεις από κάπου να παίρνεις. Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει η ελληνική Πολιτεία, που απαιτεί, κάθε φορά περισσότερα, με το «μαστίγιο» στο χέρι, χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός, ότι δεν υπάρχει «σάλιο». Η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους.
Αυτοί, όμως, ζητάνε, ζητάνε και συνεχίζουν να ζητάνε, κάνοντας κάθε φορά πιο απαιτητικές τις αξιώσεις τους. Ο πολίτης, εξ ανάγκης, γίνεται πολλές φορές φοροφυγάς. Λόγου χάρη, όταν του ζητάνε λιγότερα χρήματα για ένα προϊόν χωρίς απόδειξη σε κάποιο κατάστημα. Τι να κάνει ο οικονομικά ταλαιπωρημένος συνάνθρωπος που προσπαθεί απεγνωσμένα να εξοικονομήσει χρήματα, για να επιβιώσει; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα ζητήσει ο ίδιος να μην του δοθεί απόδειξη, με αντάλλαγμα την μείωση της αρχικής τιμής, για κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει.
Οι αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες έχουν πάρει την ανιούσα, εγκλωβίζοντας ακόμη περισσότερο τον πολίτη στον οικονομικό κλοιό, που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία «οικονομική κρίση».
Κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, στο τέλος αυτό που θα μείνει είναι να περιορίσουμε, ακόμη, και τον αέρα που αναπνέουμε. Μια πραγματικά σκληρή οικονομική πολιτική που σου δίνει την εντύπωση, ότι αποσκοπεί στην φυσική εξόντωση όλων των οικονομικά αδύνατων μελών της κοινωνίας.
Περισσότερο από όλους πλήγονται, οπωσδήποτε, οι πολυμελείς οικογένειες, ειδικά δε εκείνες που έχουν να αναθρέψουν μικρά παιδιά. Οι ανάγκες είναι πολλές, τα χρήματα είναι λίγα, αλλά κανείς από τους οικονομικά και πολιτικά ισχυρούς δεν φαίνεται να ανησυχεί για την υφιστάμενη κατάσταση. Μετά σου λένε πως η Ελλάδα υποφέρει από την υπογεννητικότητα, γιατί ο Έλληνας δεν κάνει παιδιά. Πώς να κάνει, όμως, οικογένεια κάποιος νέος, όταν δεν είναι οικονομικά εξασφαλισμένος. Όταν βιώνει στο πετσί του την αβεβαιότητα του αύριο. Και στο κάτω-κάτω, σε τι κόσμο θα φέρει τα παιδιά του, όταν ο ίδιος είναι “ξέμπαρκος” και ατενίζει με τρόμο τον “ορίζοντα” που ορθώνεται απειλητικά μπροστά του; Είναι μερικά, μόνον, ερωτήματα που θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να προβληματίσουν την πολιτική ηγεσία του κράτους.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Με αφορμή το άρθρο ενός καταξιωμένου δημοσιογράφου αθηναϊκής εφημερίδος, απομονώνω μια παράγραφο, σας την μεταφέρω και αποφεύγω την συνέχεια του κειμένου, διότι αναφέρεται στις αντιδραστικές πολιτικές των αριστερών κομμάτων.
«Για να αποκτήσουμε τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε στραβομουτσουνιάζοντας σήμερα και ένα αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό σύστημα που ο κάθε ανεγκέφαλος κατακρίνει με πολύ συχνά προσποιητή οργή χρειάστηκαν, από το 1821, αμέτρητοι αγώνες και μεγάλες ατομικές και συλλογικές θυσίες».
Μια λοιπόν που αναφέρεται στους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων από το 1821 και εντεύθεν, με στόχο την ελευθερία και την δημοκρατία, μπορούμε να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε τι χάσαμε και τι κερδίσαμε (αν κερδίσαμε) ή ακόμη τι διατηρήσαμε ως κράτος και λαός στην σημερινή εποχή. Κατ’ αρχάς ότι παραδοσιακό, σε θέματα αρχών και αξιών ξέφτισε υπό το βάρος του μιμητισμού, που οριοθέτησε τα σύγχρονα ήθη και καθιέρωσε την ως άνω αναφερόμενη «εποχή του μιμητισμού». Όπως ακριβώς λέμε εποχή ή στυλ Μπαρόκ, Ροκοκό κ.α..
Επίτευξη των τελευταίων δύο γενεών; Αναλόγως του τρόπου που ο καθένας προσμετράει τα πλην και συν ή θεωρεί πως διαθέτει την ικανότητα προσαρμογής των τότε στα τώρα και το αντίθετο. Αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο, διότι δεν είναι μόνο απαραίτητη η διαφύλαξη της ακεραιότητας του χαρακτήρα αλλά και η λογική. Ας μην αγνοούμε πως η δημοκρατία, με την ουσιαστική της έννοια, τείνει να εξελιχθεί σε απροσδιόριστης σημασίας και εφαρμογής συστατικό του πολιτεύματός μας.
Όσα αποφασίζονται απουσία συναίνεσης του λαού και γίνονται πράξη δια του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν», όπως γίνεται συνήθως, δεν είναι δυνατόν να εμπεριέχονται και να προσδιορίζουν την δημοκρατία. Όσο για τις ελευθερίες, βάσει αγώνων και θυσιών επίσης από το 1821, είναι βέβαιο πως τις αποκτήσαμε δίχως όμως να αποφεύγουμε τις διαρκείς επιβουλεύσεις άλλων χωρών, που λόγω συμφερόντων δημιουργούν και διατηρούν την «λυκοφιλία» ως πάγια πολιτική συνταγή.
Είναι γνωστό πως ο Κολοκοτρώνης και οι οπλαρχηγοί του 1821 αγωνίσθηκαν για την ελευθερία, ως αποτέλεσμα αποτίναξης του τουρκικού ζυγού. Δεν αγωνίσθηκαν για την ελευθερία των ηθών, την ελευθερία της ανεξέλεγκτης προσβολής και καταπάτησης ουσιαστικών παραδοσιακών αρχών και αξιών. Αγωνίσθηκαν για την ακεραιότητα μιας πατρίδας που θα ορίζει τον εαυτό της, δίχως υποταγή, κηδεμόνες, λαμόγια και «τρύπιους κρατικούς κουμπαράδες».
Τουλάχιστον οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι «ανεγκέφαλοι» ούτε καθοδηγούνται από «προσποιητή οργή», ώστε να ανατρέψουν ένα ουσιαστικά δημοκρατικό πολίτευμα. Αγωνίζονται διαμαρτυρόμενοι για την αφαίρεση και την επαναφορά των κεκτημένων, που η λάθος πολιτική δεκαετιών τους αφήρεσε μέσα σε… ελάχιστον χρονικό διάστημα. Η ανάκαμψη, το πάγιο άλλοθι μέσα στο οποίο «καλλιεργούνται» και δημιουργούνται οι απαιτήσεις ακόμη και του κυβερνητικού χώρου.
Εις το έπακρον! Υπάρχει όμως και στις μέρες μας λογική, που με σωστούς συνειρμούς οδηγεί τους πολίτες στην αφύπνιση και στην σωστή κρίση να αποδίδουν τα «του Καίσαρος το Καίσαρι και τα του… ΠΑΣΟΚ τω ΠΑΣΟΚ»! Ευτυχώς. Έτσι δεν ξεγελιούνται και δεν παρασύρονται ούτε οι ταπεινοί ανά την επικράτεια.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 11.2.2011


Ρώσικη ρουλέτα με τις τύχες των απολυμένων της Alumil

Ρώσικη ρουλέτα με τις τύχες
των απολυμένων της Alumil


-Συνάντηση Εργατικού κέντρου, Επιθεώρησης Εργασίας και ηγεσίας της εταιρείας Alumil, με θέμα συζήτησης τις πρόσφατες απολύσεις
-Επιμένει η εργοδοσία της Alumil πως είναι νόμιμες οι απολύσεις, διαφωνεί η νομική σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου, που τις θεωρεί παράνομες και καταχρηστικές
-Το επόμενο βήμα των εργαζομένων, οι μηνύσεις, που αναμένεται να κατατεθούν, μόλις πάρει στα χέρια του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, τα στοιχεία που έχει ζητήσει από την Περιφέρεια, όσον αφορά την συμμετοχή της Alumil σε επιχειρησιακά προγράμματα


Το πρωί της περασμένης Δευτέρας συναντήθηκαν παράγοντες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και της επιθεώρησης εργασίας με την ηγεσία της εταιρείας Alumil, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα για τις απολύσεις εργαζομένων στο εν λόγω εργοστάσιο.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες, πως, όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης οι απολύσεις εργαζομένων στην Alumil, η ηγεσία του φορέα ενημέρωσε αμέσως την επιθεώρηση εργασίας και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να κοινοποιήσει το γεγονός στους υπόλοιπους φορείς εργασίας, αλλά και να ακυρωθούν οι καταχρηστικές, όπως χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες απολύσεις.
Στην συνάντηση, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, η εργοδοσία της Alumil ανέφερε πως οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε είναι καθ’ όλα νόμιμες, καθώς συντάσσονται με τον σχετικό νόμο που κάνει λόγο για απολύσεις 5%.
Βέβαια, διαφορετική άποψη επί του θέματος εξέφρασε η νομική σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η οποία, από την πλευρά της, σημείωσε, πως οι εν λόγω απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές.
Να σημειώσουμε δε, πως το Εργατικού Κέντρο Ξάνθης ενημέρωσε την ΓΣΕΕ μέσα από σχετική επιστολή, αναφορικά με τις ανωτέρω απολύσεις εργαζομένων. Ενώ, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημέρωση σχετικά με το εάν το συγκεκριμένο εργοστάσιο συμμετέχει σε επιχειρησιακά προγράμματα και κατά πόσο μπορεί να προβαίνει σε απολύσεις.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, είναι οι μηνύσεις, στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, μόλις πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Περιφέρεια.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Η ασχετοσύνη των Διοικούντων την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης, δεν έχει όριο. Έκτακτη σύγκληση των υπαλλήλων εχθές, για να βρουν το ύψος του χρέους:
Δεν έχουν τον Θεό τους όσοι διοικούν την αναπτυξιακή και αυτό το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως, αφού τόσα χρόνια στην διοίκηση και δεν γνωρίζουν ακριβώς, το τι χρωστά η εταιρία σε Προμηθευτές, αλλά και άλλους. Εχθές όπως πληροφορήθηκα, μετά από σχόλια μου, κλήθηκαν όσοι εργάζονταν στην Αναπτυξιακή να δώσουν αναφορά για τα δεδουλευμένα που έχουν να λαμβάνουν και μιλάμε για αρκετά μηνιάτικα, προκειμένου να έχουν γνώση οι κύριοι που φέρουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της εταιρίας, το τι έχουν να πληρώνουν. Πάντως όπως έχω μάθει, ήδη ορισμένοι εργαζόμενοι επιδιώκουν να κινηθούν δικαστικά πλέον κατά της Αναπτυξιακής, γιατί δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία των διοικούντων. Συνεχίζω να υποστηρίζω και σήμερα την άποψη, πως το χρέος της εταιρίας ξεπερνά κατά πολύ τα 200.000 ευρώ που κάποιοι από εκεί μέσα ανέφεραν κατά καιρούς και το μόνο σίγουρο είναι πως, αν σε κάποιο διαχειριστικό ή οικονομικό έλεγχο, διαπιστωθεί κακοδιαχείριση, αυτοί που θα καθίσουν στο σκαμνί, θα αντιμετωπίζουν την όποια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, όπως αναφέρει ο νόμος, αφού το χρέος ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Σιδηροδρομική σύνδεση Τοξοτών με λιμάνι Καβάλας. Ανάπτυξη για λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Ταφόπλακα σε Λιμάνι Πόρτο Λάγος. Κουβέντα για το θέμα από Κοντό και Τσαλίδη, άσχετα αν πριν λίγα χρόνια έδειχναν αρκετό ενδιαφέρον για το Λιμάνι του Νομού μας:

Αυτά είναι κάποια από τα νέα πρώτα στοιχεία που μας δίνει η Καλλικρατική περίοδος που διανύουμε, με την Γκιλοτίνα του ΔΝΤ να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Οι σκέψεις της Κυβέρνησης για την Θράκη, αναφέρουν πως θα συνδεθεί το λιμάνι της Καβάλας με τον σιδηροδρομικό σταθμό στους Τοξότες και πως θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μέσα από αναβαθμίσεις, το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σε καμία από τις πρώτες σκέψεις της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και εσείς διαπιστώνετε, δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό που να αναφέρεται στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος και ειλικρινά θα ήθελα σήμερα να ρωτήσω, τόσο τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό όσο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Φ. Τσαλίδη, γιατί ενώ επί Κυβέρνησης Καραμανλή, «σκοτώνονταν» για το ποιος από τους δυο θα αναπτύξει το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος, σήμερα δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον, καταθέτοντας έστω και μια απλή ερώτηση προς την Βουλή. Περισσότερες εξηγήσεις στο ερώτημά μου βέβαια, περιμένω από τον κύριο Κοντό, ο οποίος ακόμα και σήμερα εκπροσωπεί τον Νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Άσχημα τα μαντάτα για την Ξάνθη μας. Βαλτώσαμε και οι Άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα, σπέρνοντας αερολογίες που ποτέ δεν γίνονται πράξεις:



Ήταν στραβό το κλίμα στην περιοχή μας, το έφαγε τώρα και ο γάιδαρος. Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή. Κάθε ημέρα δέχομαι καταιγισμό ερωτημάτων από συμπολίτες μας επαγγελματίες, οι οποίοι ξεκινώντας την κουβέντα με ρωτούν που θα πάει η κατάσταση αυτή. Η δεύτερη ερώτηση αφορά το χρονικό διάστημα που θα διατηρηθεί αυτή η κρίση και η χαριστική βολή των ερωτημάτων είναι το πόσοι από όλους εμάς θα χωρέσουμε στην φυλακή και πόσοι θα μετακομίσουμε εκτός Ελλάδας.
Απαντήσεις βέβαια σε όλα αυτά τα ερωτήματα, δεν μπορεί να δώσει κανείς με βεβαιότητα, αφού ακόμα και αυτοί που κάνουν κουμάντο στην περιοχή μας, έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την όλη κατάσταση και τα όσα μαθαίνουν ή τα όσα τους επιτρέπουν να γνωρίζουν τα κέντρα των αποφάσεων δεν είναι και τόσο κατατοπιστικά. Το πρόβλημα βέβαια γίνεται πιο κατανοητό στους άρχοντες της περιοχής μας, όταν αυτοί καλούνται σε κάθε εκδήλωση να ξεστομίσουν του κόσμου τις αερολογίες που ποτέ δεν γίνονται πράξη και μετά από λίγο, αναλογίζονται το πόσοι συμπολίτες μας τους ζητάνε καθημερινά δουλειά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι στην γειτονική Βουλγαρία έχουν παγώσει τα πάντα σε θέματα αδειοδότησης λειτουργίας επιχειρήσεων, αφού τινάχτηκε το σύστημα στον αέρα, από τις χιλιάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ημερών.

Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης ενταύθα:
Αν ξέρατε κύριοι το τι σας γίνεται, θα πήγαινε μπροστά η δημόσια υγεία στην χώρα. Απαράδεκτη η συμπεριφορά σας απέναντι στα ΜΜΕ:



Δεν κατάλαβαν καλά οι κύριοι του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και οφείλω να τους το κάνω λιανά, μπας και το εμπεδώσουν. Τα ΜΜΕ της Ξάνθης και οι εργαζόμενοι σε αυτά κύριοι, δεν είναι τσιράκια σας, ούτε και υποδεέστερα όντα από εσάς, για να τους συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο. Όταν καλείτε τα ΜΜΕ σε συνεντεύξεις τύπου, δεν θα πρέπει να τους ζητάτε να αποχωρήσουν από την αίθουσα, μην τυχόν και ακούσουν τα «κρατικά σας » μυστικά. Τα μυστικά κύριοι στο σπίτι σας και όχι σε δημόσιες αίθουσες. Το έχετε παρά καβαλήσει το καλάμι και σίγουρα αυτό δεν ωφελεί τους πολίτες για το καλό των οποίων, όπως εσείς υποστηρίζετε, «πασχίζετε». Μάθετε πρώτα τον Νόμο, διαβάστε προσεκτικά, καταλάβετε τι λέει και μετά δώστε συνέντευξη τύπου. Εσείς δεν γνωρίζετε καλά καλά το τι ακριβώς θα συμβεί και διαμαρτύρεστε όχι γιατί η δημόσια υγεία δεν θα πάει μπροστά, αλλά γιατί θίγονται τα οικονομικά σας συμφέροντα.

Ποιος γνωρίζει το τι γίνεται στις Δημοτικές Επιχειρήσεις;
Την παρακάτω είδηση αλίευσα διαδικτυακά από την ιστοσελίδα Thrakilive και την δημοσιεύω αυτουσια…


8.000 ευρώ για... στυλούς και μπρελόκ20.000 για δημοσιότητα και εκτυπωτικά Απλήρωτα τιμολόγια σε ταβέρνεςΑπίστευτα κι όμως αληθινά, τα όσα βρίσκουν οι νέοι δημοτικοί άρχοντες στην Κομοτηνή!Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Κομοτηνής, έχει απλήρωτα τιμολόγια, για μπρελόκ και στυλούς αξίας 8.000€ (!!!), για εκτυπωτικές εργασίας και υπηρεσίες δημοσιότητας (χωρίς παραδοτέα) 20.000€ (!!!), ενώ παράλληλα υπάρχουν τιμολόγια των 3.000€ (!!!) απλήρωτα από το 2007 σε γνωστή ταβέρνα της Κομοτηνής! Το θέατρο του παραλόγου. Ο Δήμος Κομοτηνής καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν και μάλιστα γρήγορα…
Μετά από όσα αναφέρονται πιο επάνω, αναρωτιέμαι και εγώ για τον Δήμο Ξάνθης, αν τελικά γνωρίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στις επιχειρήσεις του ή όχι.