Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Καζάνι που βράζει ο Αγροτικός Κόσμος Κινητοποιήσεις τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Καζάνι που βράζει ο Αγροτικός Κόσμος
Κινητοποιήσεις τον
ερχόμενο Δεκέμβριο

Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Ο κύριος Κ. Σκανδαλίδης είναι ένας πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Έχει πάρει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο. Θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες, ώστε να πάρει ζωή η ύπαιθρος και αυτός να μην πάει εκεί, από όπου ήρθε, όπως οι προηγούμενοι»

  Με μπλόκα από τον ερχόμενο Δεκέμβρη απειλούν οι Θεσσαλοί αγρότες, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων η αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί από το πράσινο σκουλήκι.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι αποφάσεις του αρμοδίου Υπουργείου είναι αυτές που θα καθορίσουν για το εάν θα γίνουν κινητοποιήσεις ή όχι από την πλευρά των αγροτών του Νομού Ξάνθης.
  Όπως αναφέρει παράλληλα ο κύριος Κ. Γλερίδης, ο ίδιος έχει ενημερώσει τον ΕΛΓΑ σχετικά με αγροτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.
  Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τους βαμβακοπαραγωγούς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κύριος Χατζηαντωνίου, παρείχε διαβεβαίωση, ότι οι ζημιές θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ, καθώς δεν προέρχονται από καιρικά φαινόμενα. Αν διαπιστωθεί, ότι οι ζημιές είναι πάνω από 40%, οι βαμβακοπαραγωγοί θα λάβουν την αποζημίωση που ζητάνε. Ο κύριος Κ. Γλερίδης αναφέρει, πάντως, πως η ζημιά των βαμβακοπαραγωγών αγγίζει το 80%.
  «Όσον αφορά τον Νομό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα» σημειώνει ο κύριος Κ. Γλερίδης σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν οι αγρότες του Νομού έχουν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες δυσκολίες στον κλάδο.
  Παράλληλα, ο κύριος Κ. Γλερίδης, προσθέτει με έμφαση πως «οι τιμές είναι ικανοποιητικές, όπως παραδείγματος χάρη στο καλαμπόκι. Τον Οκτώβριο περιμένουμε να δοθούν πάνω από 50% επιδοτήσεις».
  Ερωτηθείς, για το εάν θεωρεί πως η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις, ομολογουμένως, διαταραγμένες σχέσεις Υπουργείου και Ελλήνων αγροτών, ο κύριος Κ. Γλερίδης επισημαίνει πως «ο κύριος Κ. Σκανδαλίδης είναι ένας πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Έχει πάρει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο. Θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες, ώστε να πάρει ζωή η ύπαιθρος και αυτός να μην πάει εκεί, από όπου ήρθε, όπως οι προηγούμενοι».
  Παράλληλα, ο κύριος Κ. Γλερίδης καταλήγει, ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το μέλλον των αγροτών, εάν, βέβαια, υπάρχει αντίστοιχη διάθεση από πλευράς Υπουργείου.

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Υποψήφιος με τον Θωμά Μίχογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Άγγελος Κηλικιώτης:
  Μια μεταγραφή μεγατόνων έκανε την αίσθησή της στον Δήμο Τοπείρου, αφού ο καταξιωμένος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Άγγελος Κηλικιώτης, έδωσε τα χέρια με τον Θωμά Μίχογλου και θα είναι υποψήφιος στον Τόπειρο διεκδικώντας την αλλαγή, από αυτήν την τόσο καθυστερημένη σε ανάπτυξη πορεία που μέχρι σήμερα παρείχε η Δημοτική Αρχή. Άνθρωπος ήπιων τόνων, αρκετά μετρημένος στην συμπεριφορά αλλά και στις εκφράσεις του, ο Άγγελος Κηλικιώτης έχει να διδάξει πολλά ακόμα στην τοπική αυτοδιοίκηση με το ήθος που τον διακρίνει και σίγουρα η κίνηση του αυτή, έχει να δώσει πολλά μηνύματα, τόσο στην κοινωνία της Ξάνθης όσο και στην κοινωνία του Δήμου Τοπείρου. Αυτή και μόνο η είδηση έχει προκαλέσει τον πανικό στο στρατόπεδο Χατζηευαγγέλου και ο Πόλεμος κατά του Θ. Μίχογλου τον οποίο θεωρούσαν εύκολο αντίπαλο, θα γίνει αποδέκτης εντονότατων πολιτικών και όχι μόνο κτυπημάτων.

Και επίσημα τα παράτησε ο Σωτήρης Στολίδης:
  Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ονειρεμένο ταξίδι που ξεκίνησε ο Σωτήρης Στολίδης και εχθές με ανακοίνωση του δημοσιοποίησε αυτό που ήδη όλοι γνωρίζαμε. Δεν προτίθεται πλέον να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές, αλλά δηλώνει το δυναμικό παρόν για την αλλαγή βιβλίου και όχι σελίδας στον Δήμο Τοπείρου, καλώντας όλους τους κατοίκους να μαυρίσουν την σημερινή δημοτική αρχή, στηρίζοντας το νέο με στόχο την αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου Τοπείρου. Ο Σωτήρης Στολίδης για ακόμα μια φορά απέδειξε πως έχει τα κότσια και παίρνει τις πρέπουσες, ανάλογα με τις σκέψεις του, αποφάσεις.

Απρέπεια, Ασέβεια και Προσβολή... Τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αντιμετώπιση των Ηρώων από το έργο της Ενοποίησης των Πλατειών:
  Μια καταγγελία την οποία δέχτηκα εχθές τηλεφωνικά και επώνυμα, με ανάγκασε να βγω από το γραφείο μου και να επισκεφτώ το πάρκο της ενοποίησης των πλατειών, για να παρατηρήσω την δέουσα κατά τον Δήμο Ξάνθης προσοχή που δόθηκε, τόσο στην γεμάτη λάθη ανάπλαση του μνημείου που υπήρχε στην συγκεκριμένη οδό, όσο και στο σημείο τοποθέτησης των Δημοσίων Αποχωρητήριων εκ Τουρκίας, τα οποία φαντάζουν πλέον ως φόρος τιμής στους τρεις Ήρωες του Πολέμου. Η βλακεία και η προχειρότητα με την οποία έγιναν τα όσα πιο πάνω αναφέρω, δείχνει πως όντως έχει χαθεί η μπάλα και πως κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, άσχετα αν δαπανώνται τεράστια χρηματικά ποσά. Δεν γνωρίζω ποιος είναι αυτός που ανέλαβε την ανάπλαση του Μνημείου στην Ηρώων και υπάρχουν τόσα λάθη στα ονόματα που αναγράφονται, αλλά γνωρίζω πολύ καλά, τόσο ότι ο ίδιος όσο και αυτοί που του ανέθεσαν την δουλειά, ζουν εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας. Στο δεύτερο σημείο το οποίο ανέφερα, χαρακτηρίζω με αρκετή ευκολία ηλίθιους όσους τοποθέτησαν τις δημόσιες τουαλέτες κοντά στα μνημεία των τριών ηρώων, αποδίδοντας τους έτσι τον φόρο τιμής που οι ίδιοι θεωρούν πως άξιζε. Τα συμπεράσματα δικά σας. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετά ορθογραφικά λάθη, όπως επίσης υπάρχει και παραποίηση ονομάτων, τα οποία βέβαια κανένας δεν πρόσεξε.

Καθημερινά καταστρέφεται το έργο Τέρας, γιατί κανένας δεν μπορεί να το προφυλάξει:
  Εδώ και καιρό είχαμε γράψει πως, ο Δήμος Ξάνθης με την Δημοτική Αστυνομία, δεν μπορούν να προστατεύσουν την πόλη μας, από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Αυτή η διαπίστωση τότε προκάλεσε ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με την φύλαξη του έργου της ενοποίησης των πλατειών, αλλά ως απάντηση, λάβαμε την ασέλγεια των γνωστών-αγνώστων, επάνω στην περιουσία όλων μας. Συνθήματα με σπρέι και διάφορα ακαταλαβίστικα για πολλούς σχέδια, συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί σήμερα στο μεγάλο αυτό έργο και αποδεικνύουν περίτρανα την συνέχεια των εξελίξεων μετά την αποπεράτωση των εργασιών και ειδικότερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Σήμερα από την στήλη μου, κάνω έκκληση στον Δήμαρχο Ξάνθης, να προκηρύξει διαγωνισμό για την φύλαξη του έργου και ας χρεωθεί περισσότερο ο Δήμος. Αν δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε την περιουσία μας, τότε καλύτερα να μην την είχαμε ποτέ.

Πρωτοφανής απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης. Κατά πλειοψηφία ανακαλούνται επτά άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επειδή τα καταστήματα δεν προέβησαν στις απαραίτητες, σύμφωνα με τον νόμο, αλλαγές:
  Καθόλου καλή εξέλιξη δεν είχε η συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην χθεσινή συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, αφού αν και δεν κληθήκαμε ως εφημερίδα, μάθαμε πως κατά πλειοψηφία πέρασε η απόφαση της ανάκλησης άδειας λειτουργίας, όχι μιας, ούτε δυο, αλλά επτά επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μπορεί οι κύριοι του Δήμου Ξάνθης να ξέχασαν έστω και επιλεκτικά να μας ενημερώσουν για την συνεδρίαση, δυστυχώς όμως όπως φαίνεται λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού μάθαμε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου θέματος. Είναι δυνατόν εν καιρώ οικονομικής κρίσης να ανακαλούνται επτά άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Είναι δυνατόν ελαφρά τη καρδία κάποιοι να αποφασίζουν το κλείσιμο επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μένουν στον δρόμο άνεργοι όσοι εργάζονταν σε αυτές; Μπορεί όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση να είναι αρνητική για την Δημοτική Αρχή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το νόμισμα έχει δυο όψεις, αφού όπως γνωρίζουμε, τα καταστήματα αυτά είχαν ενημερωθεί να προβούν στις σύμφωνα με τον νόμο αλλαγές, από το καλοκαίρι και δυστυχώς δεν έπραξαν τίποτε προς αυτήν την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας έτσι και το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Ακόμα μια επίσκεψη μόστρας από πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ χωρίς ουσία

Ακόμα μια επίσκεψη μόστρας από
πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ χωρίς ουσία

Κ. Μαρκόπουλος:
«Θα βρεθεί σύντομα λύση στον Δήμο Αβδήρων»
Σ. Βλαχόπουλος:
«Ο Ελπίζων χαίροντας αποθνήσκει Χ......ας. Το χάσαμε το κορμί πατριώτες…»


-Σε μοτίβο Καραμανλή, κινείται η Νέα Δημοκρατία και επί Αρχηγίας Αντώνη Σαμαρά.
-Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς κύριοι έρχεστε στην Ξάνθη μόνο για μόστρα.
-Πλήρης παραδοχή του γενικότερου προβλήματος που επικρατεί στην ΝΔ για την ανεύρεση υποψηφίων.

  Στην πόλη της Ξάνθης για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Αλέξανδρου Κοντού και όχι για να επισκεφτεί το κόμμα και την περιοχη μας, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Κωνσταντίνος  Μαρκόπουλος.
  Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη μας, ο κύριος Κ. Μαρκόπουλος, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης και συνομίλησε με στελέχη του κόμματος, αναφορικά με θέματα που αφορούν την Νέα Δημοκρατία και την γενικότερη πολιτική κατάσταση στην χώρα.
  Την ίδια ημέρα, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, συγκάλεσε το όργανο και οργάνωσε την συνέντευξη τύπου του κυρίου Κ. Μαρκόπουλου. Ο τελευταίος, στα πλαίσια της συνέντευξης που ακολούθησε, αναφέρθηκε σε γενικά θέματα, όπως η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οικονομία της χώρας, το Βατοπέδι, αλλά και σε τοπικά θέματα του Νομού.
  Όπως, δήλωσε ο κύριος Κ. Μαρκόπουλος είναι γνώστης όλων των προβλημάτων της περιοχής (τώρα σωθήκαμε όπως καταλαβαίνετε). Αναφέρθηκε δε, και στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, επισημαίνοντας πολύ χαρακτηριστικά, ότι θα βρεθεί σύντομα γαλάζιος υποψήφιος για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Αβδήρων. Υπογράμμισε από την άλλη, ότι το πρόβλημα με τις υποψηφιότητες είναι γενικότερο, αναφέροντας ως παράδειγμα την γενέτειρά του, την Εύβοια, όπου δεν έχει βρεθεί ακόμα υποψήφιος Δήμαρχος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
  Πρόσθεσε, πως ο υποψήφιος Δήμαρχος δε θα πρέπει να είναι κάποιος τυχαίος, αλλά κάποιος που θα είναι σε θέση να στηρίξει το κόμμα και θα έχει όλα εκείνα τα προσόντα που θα τον κάνουν επικίνδυνο για το αντίπαλο στρατόπεδο.
  Το θέμα πάντως για την επιλογή των υποψηφίων ανήκει στην Γραμματεία Αυτοδιοίκησης.
  Κλείνοντας, να σημειώσουμε την δήλωση του κυρίου Κ. Μαρκόπουλου, ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί νέο κόμμα.

Όταν οι Ξανθιώτες αναγνωρίζονται από την Αθήνα

Όταν οι Ξανθιώτες αναγνωρίζονται από την Αθήνα

Τα προβλήματα των επαγγελματιών
στο τραπέζι της συνάντησης

Επιχειρηματικό γεύμα συνεργασίας, με θέμα συζήτησης τα κοινά προβλήματα των σκεπαστών δημοτικών αγορών, μεταξύ Προέδρου της Βαρβακείου αγοράς, Προέδρου Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης και εκπροσώπων της εταιρίας κρεάτων Απ. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.

  Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς Αθηνών, κύριος Κλεάνθης Τσιρώνης, στον Πρόεδρο των Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης, κύριο Γιώργο Φ. Μπατζακίδη και τους εκπροσώπους της Εταιρείας Κρεάτων Απόστολος Παπαδόπουλος &ΣΙΑ Ο.Ε. την περασμένη Κυριακή, ύστερα από σχετική πρόταση που έγινε αποδεκτή.
  Θέμα συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλειστές αγορές, καθώς, επίσης, και οι τιμές στην αγορά Αθηνών και Περιφέρειας.
  Ως εποικοδομητική χαρακτήρισε την συζήτηση ο κύριος Γ. Μπατζακίδης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο κύριος Τσιρώνης μας εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βαρβάκειος αγορά. Ένα σημαντικό πρόβλημα, που δεν το γνωρίζαμε, είναι ότι υπάρχουν πολλοί κλεπταποδόχοι πέριξ της αγοράς, δηλαδή τσαντάκηδες, με αποτέλεσμα να φοβάται ο κόσμος να κατέβει στην αγορά και κατ’ αυτόν τον τρόπο να συρρικνωθεί ο τζίρος. Βέβαια, εμείς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα στην περιοχή μας.
  Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια η Βαρβάκειος αγορά μπήκε σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη και έγινε μια ριζική ανάπλαση στην αγορά. Είδαμε, λοιπόν, πως έγινε η ανάπλαση από τεχνικής απόψεως, για να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια κατεύθυνση στον Δήμο, ώστε να κάνει κάτι ανάλογο».
  Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Μπατζακίδης αναφέρει ότι, «τα προβλήματα ενός κλάδου είναι κοινά. Βέβαια, τα μεγέθη των Αθηνών είναι τεράστια και δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι τα ίδια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την οικονομική κατάσταση είναι ο ίδιος. Θεωρώ, ότι απλά αλλάζουν τα μεγέθη».