Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Υπερχρεώνεται καθημερινά η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, με τους μετόχους να σφυρίζουν αδιάφορα:

Γράψαμε πριν μια εβδομάδα και θέσαμε κάποια ερωτήματα όχι μόνο προς τον Π. Λύρατζη ως πρόεδρο, αλλά σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και όπου «Ιερουσαλήμ» βλέπετε Αναπτυξιακή, αλλά απάντηση ακόμα δεν πήραμε. Σήμερα αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα και να αναφερθούμε στην καθημερινή υπερχρέωση της εταιρίας, η οποία δεν διαθέτει έσοδα από πουθενά και πραγματικά αναρωτιέμαι, αφού οι διοικούντες δεν ενδιαφέρονται να μας απαντήσουν, τι κάνουν οι μέτοχοι. Δεν ενδιαφέρονται Δήμαρχοι και Νομάρχης για την κατάντια της εταιρίας; Δεν τους νοιάζει να εξοικονομήσουν χρήματα, μειώνοντας στο ελάχιστο τα έξοδα της επιχείρησης; Δεν βλέπουν πως οι διοικούντες δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην επιχείρηση; Τόσο πολύ σας ενδιαφέρει κύριοι μέτοχοι για την εταιρία; Τόσο πολύ σας νοιάζει για το υπεράριθμο, για τα σημερινά δεδομένα, απλήρωτο προσωπικό; Και ένα τελευταίο ερώτημα προς τον αγαπητό Π. Λύρατζη, ο οποίος αν δεν θέλει να μου απαντήσει στα άλλα ερωτήματα, θα ήθελα να μου απαντήσει σε αυτό. Με τι χρέος ανέλαβες την Εταιρία Π. Λύρατζη και τώρα αυτό σε τι ποσό έχει ανέλθει;

Νέα σειρά ερωτημάτων για την κατάντια της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης. Ακούει κανείς;

Γιατί η Αναπτυξιακή ήταν κλειστή δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές; Πόσο προσωπικό θα έπρεπε να έχει με τα σημερινά δεδομένα και πόσο έχει αυτήν την στιγμή; Πόσα παιδιά από αυτά που εργάζονται εκεί είναι απλήρωτα και πόσα χρήματα έχουν να λαμβάνουν; Υπάρχουν κινητά τηλέφωνα τα οποία πληρώνονται από την αναπτυξιακή χωρίς κανένα όριο για να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους του Δ.Σ. της επιχείρησης; Πόσα χρωστά η επιχείρηση και γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση από τους κυρίους Λύρατζη, Αγκόρτσα, Κοντογιαννίδη, ώστε να μειωθούν δραστικά τα έξοδα της επιχείρησης, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Για ποιον λόγο να ενοικιάζετε ολόκληρο όροφο οικοδομής κύριοι, αφού για τις ανάγκες της εταιρίας χρειάζονται μόνο τρία γραφεία; Φίλοι οι διοικούντες της εταιρίας, αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι άλλο αυτήν την κατάσταση και πάνω από όλα δεν ανέχομαι τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Αυτά δεν τα βλέπουν ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης και οι άλλοι μέτοχοι; Ο Δήμος Ξάνθης κύριε Δήμαρχε, δικαιολογεί μέχρι ένα μικρό ποσό για τις ανάγκες των Αντιδημάρχων στα κινητά τηλέφωνα, στην Αναπτυξιακή δεν σας ενδιαφέρει αν γίνεται αυτό ή όχι; Με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο κάνουν όλοι, με τα δικά τους όμως;

Να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές ο Δήμαρχος Ξάνθης, τόσο στους συνεργάτες του στον Δήμο όσο και στο έργο τέρας της Κεντρικής Πλατείας:

Δήμαρχε Ξάνθης, αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, έχεις χρέος, αφού αυτή είναι και η τελευταία σου θητεία στον Δήμο Ξάνθης, να επαναφέρεις την τάξη τόσο σε επίπεδο συνεργατών σου όσο και σε επίπεδο λαθών εις βάρος της πόλης μας. Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσετε σε αλλαγές, όσον αφορά το τερατούργημα της πλατείας και να επαναφέρετε την κυκλοφορία στα επίπεδα που ήταν πριν να κατασκευαστεί το έργο. Θα πρέπει επίσης αγαπητέ Δήμαρχε, να επιλέξεις για συνεργάτες σου, σε αυτό το δύσκολο στάδιο της μεταβατικής περιόδου, για τον Καλλικράτη, οι οποίοι θα παράξουν πραγματικό έργο στον Δήμο Ξάνθης και όχι έργο υποστήριξης της προεκλογικής τους εκστρατείας για την επόμενη φορά. Οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Οργανισμών θα πρέπει να προσφέρουν έργο για τους Δημότες και όχι για τα προσωπικά και πολιτικά τους οφέλη. Αυτό Αγαπητέ Δήμαρχε το χρωστάς στους Ξανθιώτες και πρέπει να τους το δώσεις.

Επισκεφθείτε την Atiker στο 2ο χλμ. Ξάνθης- Πόρτο Λάγος και εξοικονομήστε έως και 60% από την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας:
Μπορεί να ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, αλλά ευτυχώς θα έλεγα υπάρχουν οι καινοτόμες ιδέες που ως στόχο έχουν την εξοικονόμηση χρημάτων. Την στιγμή που τα καύσιμα κίνησης κάνουν καθημερινά Limit up και οι τιμές τους ανεβαίνουν, μια έξυπνη και νέα ιδέα για όλους εμάς, είναι να μετατρέψουμε τους κινητήρες των αυτοκινήτων μας από βενζινοκινητήρες σε κινητήρες που θα λειτουργούν με αέριο. Πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα που στο εξωτερικό έχει βρει πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές εδώ και αρκετά χρόνια και που δειλά δειλά κάνει την εμφάνιση της στην χώρα μας. Η Atiker Hellas είναι μια εταιρία που λειτουργεί στην Ξάνθη εδώ και λίγο καιρό και ασχολείται αποκλειστικά μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών της, στην μικρή μετατροπή που χρειάζεται το κάθε αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί να κινείται εκτός από βενζίνη και με αέριο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στο 2ο χλμ. Ξάνθης- Πόρτο Λάγος και οι άνθρωποι της σας περιμένουν για να συζητήσετε μαζί τους τον οικονομικό τρόπο της μετατροπής τους αυτοκινήτου σας και την έως και 60% οικονομία στην κατανάλωση.

Το αίσχος με την κυκλοφορία των Αστικών Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης πρέπει να σταματήσει:
Ήταν που ήταν χάλια η Ξάνθη με το κυκλοφοριακό, γίνεται ακόμα χειρότερη από την μετακίνηση των αστικών λεωφορείων σε κεντρικούς δρόμους. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις για αλλαγή των στάσεων, ώστε τα λεωφορεία να εξέρχονται του κέντρου της πόλης από περιφερειακούς δρόμους και όχι από κεντρικούς και πολυσύχναστους, αφού δημιουργείται έντονο πρόβλημα μποτιλιαρίσματος. Αυτή ίσως να είναι η πιο ανώδυνη λύση, γιατί αν σκεφθεί κάποιος να αντικατασταθούν τα αστικά λεωφορεία με μικρότερα, τότε μιλάμε για μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που σε κανέναν δεν συμφέρει. Απορώ γιατί οι Δημοτικοί μας άρχοντες δεν σκέφθηκαν ποτέ να δώσουν μια βοήθεια αναπνοής στο κυκλοφοριακό της πολύς, πράττοντας λογικά και έξυπνα.

Ξεκίνησαν για καλό, αλλά τα βρήκαν σκούρα…

Ξεκίνησαν για καλό,
αλλά τα βρήκαν σκούρα…

Οι εμβολιασμοί στο Δροσερό αποτελούν μια ανιδιοτελή πρωτοβουλία του Φορέα «ΣΤΗΡΙΞΗ» που για δύο χρόνια σχεδόν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες συνανθρώπων μας, δυστυχώς δεν το γνωρίζουν πολλοί

Πραγματικά είναι δυσάρεστο να δημιουργούνται θέματα και μάλιστα με διαστάσεις, εκεί που δεν θα έπρεπε να δημιουργούνται. Ο εμβολιασμός των παιδιών του Δροσερού με πρωτοβουλία του κοινωνικού φορέα «ΣΤΗΡΙΞΗ» από τους ιατρούς του κόσμου, που θα γίνει σήμερα, έχει αναχθεί σε ένα τέτοιο θέμα, καθώς παράγοντες του Ιατροκοινωνικού Κέντρου που λειτουργεί στον συνοικισμό αντέδρασαν στους εμβολιασμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με τις επίσημες έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το τμήμα Δημόσιας Υγείας Ξάνθης.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε τον προβληματισμό του, καθώς σύμφωνα με αυτά που ανέφερε, αγνοήθηκε ο ρόλος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου που λειτουργεί στο Δροσερό και εποπτεύεται από Δημοτική Επιχείρηση.
Και επειδή πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, θα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή.
Καταρχήν και για όσους δεν το γνωρίζουν και σίγουρα αυτοί θα είναι αρκετοί, η «ΣΤΗΡΙΞΗ» είναι ένας φορέας που λειτουργεί ενεργά από τον Ιούνιο του 2009 με πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης, κυρίου Γιώργου Παυλίδη. Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει να καυχηθεί για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο ουδέποτε επιχείρησε να προβάλει, στα πλαίσια της υποχρέωσης να τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, καθώς είναι γενικότερη πεποίθηση, ότι προβλήματα συμπολιτών δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύονται για οποιοδήποτε σκοπό.
Η «ΣΤΗΡΙΞΗ» σε συνεργασία με δύο άλλους φορείς, τον σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα και τον σύλλογος αλτσχάϊμερ, έχοντας ως σκοπό να καλύψει ελλείμματα που δεν μπορεί να καλύψει το κράτος και η Πολιτεία, έχει συμβάλει σημαντικά στο να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, όλους τους συμπολίτες του Νομού σε θέματα υγείας, φτώχειας και άλλα, πάντα με την συνεργασία των Δήμων, της Πρόνοιας και του Ιατροκοινωνικού Κέντρου στο Δροσερό.
Η «ΣΤΗΡΙΞΗ», σύμφωνα, πάντα, με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η Αναπληρώτρια του Προέδρου του ΔΣ του φορέα, κυρία Πέπη Στάντσιου, για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της απευθύνθηκε σε διάφορες εταιρείες, προκειμένου να έχει μια συνεργασία και κάποια συνδρομή.
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς στο Δροσερό, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η κυρία Πέπη Στάντσιου, ήρθε αίτημα από το σχολείο του Δροσερού για εμβολιασμό παιδιών, καθώς πάρα πολλά από αυτά, στα δύο δημοτικά σχολεία, ήταν ανεμβολίαστα και μάλιστα ανεμβολίαστα από υποχρεωτικά εμβόλια.
«Σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε την χορηγία της Vodafone, για να εξυπηρετήσουμε και να εμβολιάσουμε τα παιδιά, καθώς το Δροσερό είναι μια περιοχή, όπου οι πιο πολύ άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα το θέμα υγεία να είναι πολύ υποβαθμισμένο και αιτία από εκεί να μεταδίδονται διάφορες ασθένειες στον υπόλοιπο πληθυσμό» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Π. Στάντσιου και συνεχίζει λέγοντας «βεβαίως, αυτό το πράγμα έπρεπε να γίνει με απόλυτα σωστό τρόπο, ώστε να παιδιά να είναι καλυμμένα από κάθε πλευρά. Δηλαδή, παρουσία παιδιάτρου που θα ελέγχει αν το παιδί πρέπει να κάνει εμβόλιο. Το ποια εμβόλια δεν θα γίνουν επιλέχτηκαν με βάση τα βιβλιάρια που πήρε το σχολείο και είδε τι εμβόλια λείπουν από το κάθε παιδί. Το σχολείο συγκέντρωσε τα βιβλιάρια των παιδιών, από όπου προέκυψαν κάποια στοιχεία. Σε συνεργασία με το Υγειονομικό αγοράστηκε με την χορηγία της Vodafone ο αριθμός των εμβολίων που ήταν απαραίτητος. Ζητήθηκε από το Νοσοκομείο, το ιατρικό σύλλογο Ξάνθης, από γιατρούς και από το ίδιο το Ιατροκοινωνικό Κέντρο συνδρομή παιδιάτρου, που τελικά δεν εστάλη. Τελικώς, δέχτηκε ένας γιατρός από την Ξάνθη και ένας από την Χρυσούπολη, οι οποίοι ανιδιοτελώς ήρθαν εκεί, την ημέρα που μπορούσε και το Υγειονομικό προσωπικό της Νομαρχίας και έκαναν τα εμβόλια στο σχολείο, σε έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά. Αυτό έγινε γύρω στο Μάιο. Δυστυχώς, όμως, επειδή τον Μάιο πολλοί γονείς των παιδιών ασχολούνται με τις καλλιέργειες και παίρνουν μαζί και τα παιδιά τους, παρατηρείται μια αποδυνάμωση στις τάξεις.
Μας περίσσεψε ένας αριθμός εμβολίων, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε πριν λήξουν, για να επωφεληθούν και τα παιδιά που δεν ήταν στο σχολείο. Πράγματι, τον Μάιο εμβολιάστηκαν γύρω στα 220 παιδιά με βάση τα βιβλιάριά τους, αφού ελέγχθηκαν από τους γιατρούς. Αυτή την στιγμή, επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν παιδίατροι απευθυνθήκαμε στους γιατρούς του κόσμου, οι οποίοι έρχονται σήμερα, για να γίνουν συμπληρωματικά τα εμβόλια που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από τον Μάιο, ώστε να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια, η οποία δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο δημιούργησε τόσο προβληματισμό, ενώ θα έπρεπε να είναι μια προσπάθεια η οποία επαινείται».
Και καταλήγει «τελικώς, εκείνο που έχει σημασία είναι να καλύψουμε τα παιδιά. Να θωρακίσουμε την υγεία τους και δευτερευούσης σημασίας είναι ποιος θα το κάνει, πότε και που. Σημασία έχει να θωρακιστεί η υγεία των παιδιών και να γίνει με τρόπο που θα ωφελήσει τα παιδιά με την παρουσία γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες κάποιων ασθενειών. Δεν απαγορεύσαμε σε κανέναν που θέλει να βοηθήσει να μην το κάνει».
Παράλληλα, ο κύρια Π. Στάντσιου τονίζει, πως ο λόγος που οι εμβολιασμοί γίνονται στο Δροσερό οφείλεται στο γεγονός, ότι «πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή του Νομό από πλευράς υγείας με ανασφάλιστους γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε έναν ιδιώτη γιατρό, για να καλύψουν τα παιδιά τους. Αν είχαμε κάποια άλλη περιοχή με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πηγαίναμε και εκεί. Αυτή μας υποδείχτηκε και από το Υγειονομικό και από το σχολείο».
Για το ίδιο θέμα τοποθετείται στην ΦτΞ και ο κύριος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Διευθυντής σε ένα από τα δύο δημοτικά σχολεία του Δροσερού, επισημαίνοντας τον έντονο προβληματισμό του που μια πρωτοβουλία να καλυφθούν ελλείψεις σε εμβολιασμό σε μια ευαίσθητη περιοχή έχει δεχτεί τόσο σφοδρά βέλη.
«Σαν Διευθυντής σχολείου, πατέρας και απλός πολίτης, θέλω όλα τα παιδιά να είναι εμβολιασμένα, όπως προβλέπει και ο σχετικός Νόμος, που δεν επιτρέπει την φοίτηση στο σχολείο, σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη. Από όπου μπορούμε να πάρουμε τέτοια βοήθεια θα την πάρουμε. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα κάνει τα εμβόλια ο Α ή ο Β, μας ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Χ. Δημαρχόπουλος και συμπληρώνει με έμφαση πως «από τον έλεγχο που έγινε στα βιβλιάρια των παιδιών, προέκυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός δεν είχε κάνει ούτε τα απαραίτητα εμβόλια».
Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως σε παλιότερη ενημέρωση αναφορικά με τους εμβολιασμούς στο Δροσερό ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, κύριος Ανδρέας Νεάρχου είχε υπογραμμίσει, πως η πρωτοβουλία ξεκίνησε για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο θέμα της δημόσια υγείας στο Δροσερό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην εμβολιάζονται, καθώς οι γονείς τους δεν διαθέτουν ασφάλιση και την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτη, ώστε να κάνουν τον απαραίτητο εμβολιασμό στα παιδιά τους.

Και όμως υπάρχουν ακόμη ήρωες…


Και όμως υπάρχουν ακόμη ήρωες…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η κρίση όπως φαίνεται εξαπλώνεται ραγδαία αφού στις αγκάλες του ΔΝΤ έχει προσφύγει και η Ιρλανδία. Ενώ, Πορτογαλία και Ισπανία κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση από την μια μέρα στην άλλη.
Βέβαια και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στον ιρλανδικό λαό, η σφοδρότητα με την οποία αντέδρασε στην επικείμενη προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, είναι άξια θαυμασμού. Οι Ιρλανδοί, ένας λαός γνωστός για το θερμό ταμπεραμέντο του, έχει μάθει να μάχεται δυναμικά για την ανεξαρτησία και τα συμφέροντά του. Ως γνήσια τέκνα του ηρωικού παρελθόντος, οι Ιρλανδοί έχουν διδαχτεί το ηθικό φρόνημα από τους ένδοξους πατέρες τους, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές αγωνίστηκαν για την εδαφική τους ακεραιότητα, αλλά και τα ιδανικά που διέπουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο ιρλανδέζικος λαός έχει γνωρίσει κατά καιρούς πολλές κακουχίες, όπως πολέμους και εμφύλιες συρράξεις. Κατάφερε ωστόσο να βγει αλώβητος μέσα από αυτές τις οδυνηρές καταστάσεις και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Βέβαια, η μετανάστευση προς άλλες χώρες αποτέλεσε μια ακόμη άσχημη καμπή στην σύγχρονη ιστορία του λαού, ο οποίος ωστόσο διατήρησε τα πατροπαράδοτα και χρηστά του ήθη, αλλά και τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, που από ανέκαθεν αποτελούσαν χαρακτηριστικό γνώρισμα του ηρωικού αυτού λαού.
Σήμερα, η Ιρλανδία έχει να αντιμετωπίσει μια άλλη περιπέτεια, πολύ διαφορετική από αυτές που έζησε στα ηρωικά χρόνια του θρυλικού της παρελθόντος. Η «λαίλαπα» της σύγχρονης εποχής που ακούει στο όνομα οικονομική κρίση χτύπησε και την δική της πόρτα. Μια οικονομική κρίση άγνωστης προέλευσης, αφού ο πλούτος και η εξέλιξη αποτελούν σήμα κατατεθέν των ημερών μας. Η τεχνολογία έχει φτάσει στο ζενίθ και η χλιδή μέσα στην οποία ζουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας ξεχειλίζει. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης, στο όνομα της οποία βασανίζεται ο απλός κόσμος του σύγχρονου κόσμου, μέσα από αυθαίρετες πρακτικές, όπως περικοπές των εισοδημάτων και αυξήσεις στο κόστος ζωής.
Η ακόμη μια ηρωική αντίδραση της Ιρλανδίας στην συμφορά που βρήκε την χώρα γεμίζει με συγκίνηση και ως ένα βαθμό με υπερηφάνεια τους συμπάσχοντες της, δηλαδή τους περισσότερους Έλληνες πολίτες, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες τις κρίσης.
Βέβαια, εμείς δεν είχαμε το θάρρος και το ανάστημα να αντιδράσουμε με την ίδια δυναμική, ωστόσο κατανοούμε και επιβραβεύουμε την αυστηρή στάση που έχει υιοθετήσει ο ιρλανδικός λαός απέναντι στην κυβέρνηση του, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Οι πολιτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο και αντιμετωπίστηκαν όπως τους αξίζει, με σκληρότητα και τραχύτητα. Ακόμη και οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι εξαπέλυσαν ένα δριμύ «κατηγορώ» στους πολιτικούς τους μέσα από ουσιαστικές ερωτήσεις που δεν έχουν σκοπό να χαϊδέψουν τα αυτιά κανενός. Εμείς, αν και το μόνον που μπορούμε να κάνουμε είναι να σπάμε βιτρίνες που δεν μας φταίνε σε τίποτα, δημιουργώντας ζημία σε μεροκαματιάρηδες συμπατριώτες μας ή να καίμε αυτοκίνητα πάνω στην τρέλα μας, μην υπολογίζοντας τις φθορές που δημιουργούμε, ωστόσο, συμπάσχουμε και θαυμάζουμε την ιρλανδικό λαό για το πώς χειρίζεται την ίδια κατάσταση.
Τελικά, υπάρχουν ακόμη ήρωες σε μια εποχή που δεν είναι καθόλου ηρωική και αυτό είναι ίσως το πιο ευχάριστο στην όλη δυσάρεστη υπόθεση με την οικονομική κρίση.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 25.11.2010