Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 4.12.2010


Ποινές για χρέη και μετατροπή τους σε προσφορά κοινωνικής εργασίας

Αυξάνεται η ανέχεια στην Ξάνθη


Ποινές για χρέη και μετατροπή τους

σε προσφορά κοινωνικής εργασίας


Αύξηση των αιτήσεων που καταθέτουν οι δικηγόροι για λογαριασμό πελατών τους


Γιώργος Παπασταματίου, Αντιδήμαρχος Ξάνθης:

«-Αυτή την στιγμή έχουμε τέσσερα άτομα που προσφέρουν κοινωνική εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης και σε λίγο θα απασχολήσουμε ακόμη έναν. Η εργασία τους είναι τετράωρη και κάθε μήνα δίνουμε αναφορά με δελτίο, σχετικά με τις παρουσίες και την συμπεριφορά τους.


-Δεν μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε φυλακισμένος να έρθει να δουλέψει στο Δήμο, χρειάζεται σχετική δικαστική απόφαση»



Η «κοινωνική εργασία» αποτελεί ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι της χώρας, προσφέροντας εργασία στους καταδικασμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχοντας την σχετική δικαστική απόφαση, μετατρέπουν την ποινή τους σε «κοινωνική εργασία», που είναι οικιοθελώς και δωρεάν.

Να σημειωθεί δε, ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «κοινωνική εργασία» απασχολούνται στην υπηρεσία καθαριότητας, ανάλογα με τον χρόνο ποινής που τους έχει επιβληθεί.

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα, καθώς με αυτό τον τρόπο δίνει δεύτερη ευκαιρία σε κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να είναι μαζί με την οικογένειά τους και να χαίρονται το πολύτομο αγαθό της ελευθερίας. Από την άλλη, η «κοινωνική εργασία» αποτελεί ένα σημαντικό όφελος για τον Δήμο, που αποκτά εργατικό δυναμικό, ειδικά δε στο τμήμα καθαριότητας που χαρακτηρίζεται από «λειψανδρία», λόγω της απαγόρευσης των συμβάσεων εργασίας.

Η «κοινωνική εργασία» είναι τετράωρη, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους κάνοντας και μια δεύτερη εργασία.

«Για να προσφέρουν κοινωνική εργασία οι κρατούμενοι στην υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου, πρέπει να έχουν απόφαση του δικαστηρίου, η οποία θα μετατρέπει την ποινή της κράτησης σε ποινή κοινοθελούς εργασίας. Δεν μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε φυλακισμένος να έρθει να δουλέψει στο Δήμο. Από εκεί και πέρα ο Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της κοινωνικής εργασίας, που είναι δωρεάν» σχολιάζει αναφορικά με το θέμα ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παπασταματίου.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του προγράμματος κοινωνική εργασία, ο τελευταίος επισημαίνει ενδεικτικά ότι «είναι κέρδος το γεγονός, ότι ο καταδικασμένος είναι κοντά στην οικογένειά του και όχι μέσα στην φυλακή. Μετά την κοινωνική εργασία που προσφέρει, ο άνθρωπος πηγαίνει σπίτι του. Με λίγα λόγια, εκτίει την ποινή του προσφέροντας κοινωνική εργασία».

Παράλληλα, σχετικά με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια κ κύριος Γ. Παπασταματίου, «το πρόγραμμα είναι παλιό, περίπου δεκαπενταετές, επί υπουργίας του αείμνηστου Γιαννόπουλου. Μόνον το δικαστήριο μπορεί να μετατρέψει την ποινή κάποιου σε κοινωνική εργασία. Όταν υπάρχει τέτοια δικαστική απόφαση, ο ενδιαφερόμενος κάνει μια αίτηση στον Δήμο, για να εργαστεί οικιοθελώς στην υπηρεσία καθαριότητας».

Όσον αφορά τον Δήμο Ξάνθης, ο κύριος Γ. Παπασταματίου σημειώνει ότι «αυτή την στιγμή έχουμε τέσσερα άτομα που προσφέρουν κοινωνική εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης και σε λίγο θα απασχολήσουμε ακόμη έναν. Η εργασία τους είναι τετράωρη και κάθε μήνα δίνουμε αναφορά με δελτίο, σχετικά με τις παρουσίες και την συμπεριφορά τους» και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι κοινωνικό το θέμα. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να διευκολύνουμε την κατάσταση. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εργασία των παιδιών. Βοηθάνε πάρα πολύ. Τουλάχιστον αυτά τα δύο χρόνια, δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου, που να αποδεικνύει ότι ήταν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να τους καταγγείλουμε και να χάσουν αυτό το ευεργέτημα».

Και καταλήγει «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι άνθρωποι αυτοί δέχονται τη δουλειά με χαρά και ευγνωμοσύνη, θα έλεγα. Είναι πολύ θετικό το όλο εγχείρημα. Εξάλλου, οι νομικοί και οι δικαστές ξέρουν σε ποιον θα παραχωρήσουν το δικαίωμα για να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωνική εργασία».

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##


Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Πλήρης η δικαίωσή μας στις εξελίξεις που βλέπουν το φως της Δημοσιότητας για το ΕΒΕ Ξάνθης. Υπόθεση πλαστογραφίας, η κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη. Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητούν τα μέλη:


Νέα υπόθεση ταλανίζει το ΕΒΕ Ξάνθης και κάνει αρκετές καρέκλες να τρίζουν. Πληροφορίες αναφέρουν για πλαστογραφία διοικητικού υπαλλήλου του ΕΒΕ, ο οποίος έβαλε σε έγγραφο το οποίο συνέταξε ο ίδιος, κάνοντας μια υπάλληλο προϊσταμένη στο οικονομικό τμήμα του ΕΒΕ, την υπογραφή του Π. Ανδρικόπουλου. Εγώ τα φώναζα εδώ και καιρό αλλά κανένας δεν ήθελε να ακούσει και σήμερα δυστυχώς φαίνεται πως δικαιώνομαι πλήρως, όσον αφορά τους φόβους που είχα εκφράσει για την κατάσταση και τις πρακτικές συγκεκριμένων ανθρώπων του ΕΒΕ Ξάνθης. Ειλικρινά δεν έχω και δεν είχα τίποτε προσωπικό με κανέναν, αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι την συνεχόμενη πτωτική πορεία του ΕΒΕ Ξάνθης, αλλά και τις παρά τον νόμο και την ηθική πρακτικές υπαλλήλων του εν λόγω φορέα. Στην όλη υπόθεση πάντως, υπάρχουν και εξελίξεις, αφού όπως μαθαίνω, σύσσωμα τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης που πληρώνουν κάθε χρόνο την συνδρομή τους χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος, ζητούν άμεσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης στην υπόθεση.


Καμία απάντηση από την ΔΕΥΑΞ ακόμα... Φαίνεται μετά το άσχημο ξύπνημα για την σχάρα στην Κουγιουμτζόγλου, έπεσαν και πάλι σε χειμερία νάρκη:


Εχθές απέδειξα περίτρανα πως το μεγαλύτερο μέρος των σχαρών της ΔΕΥΑΞ για τα όμβρια ύδατα θέλει συντήρηση και επισκευή, αλλά και πάλι διαπίστωσα πως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Θα μου πείτε πως στην σχάρα της Κουγιουμτζόγλου παρενέβησαν μετά από τρεις μήνες και εγώ περίμενα μέσα σε μια ημέρα να παρέμβουν και αλλού; Έτσι είναι και έχετε δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται παντού και ανά πάσα ώρα και στιγμή να παρεμβαίνουν λύνοντας τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια. Σήμερα δημοσιεύω και νέες φωτογραφίες έτσι για να μάθουν ορισμένοι πως ο ωχαδερφισμός τους δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα.


Προς Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη ενταύθα: Γιατί δεν συντηρείτε και δεν θέτετε σε λειτουργία την φωτεινή πινακίδα του Δήμου στην Πλατεία Ελευθερίας;

Έχω γράψει και στο παρελθόν για το θέμα αυτό και ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί ο Δήμος δεν θέλει να αξιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, προς όφελος των Δημοτών. Τόσα χρόνια πέρασαν και αυτή η φωτεινή πινακίδα δεν λειτουργεί και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο παρά μια άσχημη για την Ξάνθη εικόνα. Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, επιτέλους πρέπει να παρέμβετε και να δώσετε εντολή να επισκευαστεί η πινακίδα, προκειμένου να αναγράφονται στο ηλεκτρονικό της καντράν, σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον κόσμο, όπως τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, φαρμακεία και βενζινάδικα που διανυκτερεύουν, καθώς επίσης και διάφορες ειδήσεις που αφορούν τον Δήμο και τους κατοίκους. Δεν είναι παράλογο, ούτε ακατόρθωτο αυτό που σήμερα σας αναφέρω και θεωρώ πως θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι αρνητικά με την υπόθεση.

Αληθεύει πως ακόμα εργάζονται χωρίς σύμβαση στην ΕΡΑ Κομοτηνής, δημοσιογράφοι;

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα κύριοι της Κυβέρνησης; Όχι πως μου απαντήσατε στα προ τεσσάρων εβδομάδων ερωτήματά μου, για την φωτογραφική προκήρυξη πλήρωσης θέσεων που βγάλατε, αλλά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Για την ιστορία οφείλω να ενημερώσω τους αναγνώστες, πως πριν λίγες ημέρες είχα στηλιτεύσει το γεγονός ότι, στην προκήρυξη της ΕΡΤ για την πρόσληψη προσωπικού, όσον αφορά την ΕΡΑ Κομοτηνής, προκήρυξαν δυο θέσεις δημοσιογράφων, για τις οποίες όμως οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να γνωρίζουν απταίστως την Τουρκική Γλώσσα, πράγμα το οποίο έμενα προσωπικά, αλλά και πολλούς άλλους Θρακιώτες που αισθανόμαστε και είμαστε Έλληνες με «Ε» κεφαλαίο, μας ενόχλησε. Όπως πληροφορήθηκα η προκήρυξη ήταν φωτογραφική, αφού ήδη εργάζονται στην ΕΡΑ Κομοτηνής δυο δημοσιογράφοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει. Μπορείτε να μου απαντήσετε κύριοι της Κυβέρνησης και κύριοι της ΕΡΤ τι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση και γιατί θα πρέπει κάποιος Έλληνας να γνωρίζει απταίστως τα Τουρκικά, για να πιάσει δουλειά στην ΕΡΤ; Εκτός και αν θα πρέπει να υποθέσω πως για να προσληφθούν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για την περιοχή της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζουν απταίστως τις ακόλουθες γλώσσες: Αλβανικά, Περσικοπακιστανικά, Τουρκικά, μιας και θα έχετε τζαμί σε λίγο καιρό, και τέλος Ρωσικά;

Θα ενδιαφερθούν οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής; Ή μήπως θα πρέπει να σας στείλουμε και ιδιαίτερη πρόσκληση:

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής και κυριότερα ο Δήμος Ξάνθης, ως μεγαλομέτοχος, δεν παρεμβαίνει ώστε να τελειώνει μια και έξω η υπόθεση αυτή. Δεν σας νοιάζει κύριοι που με την απραξία σας και την αδιαφορία που δείχνετε τόσο καιρό, μένουν απλήρωτοι τόσοι εργαζόμενοι και το χρέος της εταιρίας αυξάνεται; Δεν σας νοιάζει που υπάρχουν απλήρωτα παιδιά εκεί μέσα, την στιγμή που κάποιοι έχουν τζάμπα κινητά τηλέφωνα; Δεν ενδιαφέρεστε για το γεγονός ότι κάποιοι κάνουν την προσωπική τους φιέστα και το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να κατέχουν απλά τις θέσεις και τα αξιώματα; Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, αφού ο Δήμος Ξάνθης είναι μεγαλομέτοχος της Αναπτυξιακής, γνωρίζετε για το τι ακριβώς γίνεται στην εταιρία εδώ και καιρό; Σας ενημερώνουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον Δήμο Ξάνθης ή όχι; Αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη όταν ανέλαβες τα ηνία του Δήμου Ξάνθης, είχες ως σημαία σου την εξυγίανση και το οικονομικό συμμάζεμα όπως τόνισες τόσες φορές και εμείς ήμασταν υπέρμαχοι σε αυτήν σου την προσπάθεια, είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεσαι να συμμαζέψεις ως μεγαλομέτοχος και την Αναπτυξιακή;

Τραγικές οι εξελίξεις στο ΕΒΕ Ξάνθης

Τραγικές οι εξελίξεις

στο ΕΒΕ Ξάνθης


Γιάννης Αλεξόπουλος

«- Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται στο Επιμελητήριο Ξάνθης

- Θέλουμε ουσιαστική στήριξη από τον φορέα και όχι ανούσιες μπροσούρες, όπως είναι το περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε δίμηνο-τρίμηνο.

- Θέλουμε ο επόμενος που θα αναλάβει το Προεδρείο του Επιμελητηρίου να κάνει το καλύτερο»


Η τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης αποτελεί θέμα συζήτησης των ημερών, όχι μόνον γιατί οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ αποτέλεσαν χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί έγιναν καταγγελίες για προώθηση υπαλλήλου σε θέση προϊσταμένης από τον Διευθυντή του Φορέα με παράτυπο τρόπο.

Το θέμα αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση σε ανίδεους επιχειρηματίες της Ξάνθης, που ζητάνε επιτακτικά εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών από την εμπλεκόμενη πλευρά .

Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης, είναι καταδικαστέες και απερίφραστες τέτοιου είδους πρακτικές .

Θέση για το θέμα παίρνει μέσα από την εφημερίδα μας και ο Γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου και Πρόεδρος του σωματείου υφασματοπωλών και ετοίμων ενδυμάτων Ξάνθης, κύριος Γιάννης Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Επιμελητήριο της Ξάνθης, το οποίο σύμφωνα με την γενικότερη άποψη που καταθέτει στην ΦτΞ ο τελευταίος, δεν προσφέρει αυτά για τα οποία έχει δημιουργηθεί.

«Από πληροφορίες που έχουμε εκ των έσω, λόγω του γεγονότος ότι έχουμε και δικούς μας ανθρώπους μέσα στα πράγματα του Επιμελητηρίου, ξέρουμε από πρώτο χέρι τι έγινε σχετικά με το γνωστό θέμα της παρατυπίας που σημειώθηκε στον Φορέα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι, πράγματι, είναι λυπητερό να έχουμε παρατυπίες».

Από την άλλη, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος σπεύδει να συμπληρώσει με έμφαση ότι «είναι γνωστό, ότι το Επιμελητήριο με τον τρόπο που λειτουργεί, δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, τουλάχιστον, στους περισσότερους επαγγελματίες. Η διοίκηση του φορέα θα μπορούσε να αναλάβει περισσότερες δράσεις και να προσφέρει καλύτερο έργο στην τοπική αγορά. Θα θέλαμε να είναι περισσότερο κοντά στους επαγγελματίες, αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου. Να προσφέρει με τις δραστηριότητές του στήριξη σε όλο τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος σημειώνει πως «θα μπορούσαν να έχουν μια πιο έντονη δραστηριότητα, για παράδειγμα να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για προγράμματα που τρέχουν, όχι με το περιοδικό που βγαίνει μια φορά το δίμηνο-τρίμηνο και οι ημερομηνίες ήδη έχουν παρέλθει».

Συγκεκριμένα, σχετικά με το περιοδικό του Επιμελητηρίου, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Για να είμαι ειλικρινής το περιοδικό αυτό είναι κάτι ανούσιο, γιατί δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Μια γενική μπροσούρα που βγαίνει και προβάλει πάντα κάποια συγκεκριμένα θέματα για το ποιες εκθέσεις γίνονται στο εξωτερικό ή επιγραμματικά αναφέρει κάποια προγράμματα που μπορεί να τρέχουν. Δεν προσφέρει κάτι άλλο, ενώ θα μπορούσε να έχει έναν πολύ καλύτερο ρόλο. Να έχει δηλαδή προτάσεις και λύσεις για κάποια θέματα που αφορούν τον εμπορικό ιστό της πόλης. Πιο πολύ, βέβαια, ο ρόλος του είναι να βοηθάει βιομηχάνους και βιοτέχνες».

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος αναφέρει ότι, «είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για προεκλογική περίοδο, καθώς δεν ξέρουμε αν θα γίνουν οι εκλογές στο διάστημα που έχουν προγραμματιστεί. Πολλά ακούγονται, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θέλουμε ο επόμενος που θα αναλάβει το Προεδρείο του Επιμελητηρίου να κάνει το καλύτερο».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Ξάνθης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Ξάνθης



Σημαντική μείωση του τζίρου τους,

εξαιτίας της οικονομικής κρίσης


-Αναμενόμενες οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και η μείωση του αριθμού δρομολογίων προς τα χωριά του Νομού, που είναι τελείως ασύμφορα

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης, κ. Θ. Γεωργιάδη



Αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών κατά 30 και 50% συζητάει το Υπουργείο Μεταφορών. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην από κοινού με τον ΟΣΕ προειδοποιητική εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης, κύριος Θεμιστοκλής Γεωργιάδης, οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ Ξάνθης δε θα συμμετάσχουν στην επικείμενη απεργία, καθώς δεν έχουν περιθώρια να χάσουν πόρους από τον μισθό τους.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε απεργία, δεν έχουμε κάνει ποτέ, γιατί οι εκατό εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ θα πρέπει να πληρωθούν» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Θ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει στην συνέχεια ο τελευταίος, οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ Ξάνθης βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι απανωτές αυξήσεις σε ΦΠΑ και οι περικοπές στις αποδοχές των πολιτών έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τα οικονομικά τους, με αποτέλεσμα να πέσει και ο τζίρος του ΚΤΕΛ. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τζίρο του ΚΤΕΛ είναι πραγματικά άσημες, σύμφωνα με αυτά που τονίζει με έμφαση ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Όπως αναφέρει, επίσης, ο κύριος Θ. Γεωργιάδης, θα γίνουν αναγκαστικά κάποιες αυξήσεις όσον αφορά την τιμή των εισιτηρίων, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις του ΦΠΑ το ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, ο κος Θ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι δε θα πρέπει να γίνει αύξηση όσον αφορά την γραμμή για Αθήνα. Ενώ, μια μικρή αύξηση θα πρέπει να γίνει όσον αφορά την γραμμή για Θεσσαλονίκη.

Σχετικά τώρα με τα τοπικά δρομολόγια, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, «πολλά από αυτά είναι τελείως ασύμφορα. Τα κάνουμε με δικό μας κόστος, καθώς το κράτος μας επιβάλει να κάνουμε δρομολόγια σε άγονες για μας περιοχές, που δεν επιδοτούνται».

Παράλληλα, ο κύριος Θ. Γεωργιάδης επισημαίνει, ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι αναμενόμενη από το νέο έτος η μείωση όσον αφορά τον αριθμό των δρομολογίων προς τα χωριά του Νομού.