Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 3.11.2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Από μεγάλη επιτυχία στέφονται οι περιοδείες του Υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου:
Πετυχημένες όσο καμιά άλλη, μπορούν να χαρακτηριστούν οι περιοδείες του Υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου και αυτό το λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Όπου και αν πάει ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, βρίσκουν πόρτες ανοιχτές, ανθρώπους χαμογελαστούς που περιμένουν με μεγάλη προσμονή την ημέρα των εκλογών, για να δώσουν ένα ηχηρό μάθημα στην Δημοτική Παρέα του νυν Δημάρχου, όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους, που τόσα χρόνια δεν έκανε ούτε τα απολύτως απαραίτητα για τους κατοίκους, αλλά και για τον Δήμο γενικότερα. Δυστυχώς για τον κύριο Χατζηευαγγέλου, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και οι κάτοικοι του Τοπείρου γνωρίζουν πολύ καλά το τι θα έπρεπε να είχε κάνει δώδεκα χρόνια και το τι έκανε. Οι φωτογραφίες που χθες δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν περίτρανα ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί και το πόσο παραμελημένη είναι η περιοχή και μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να δει και να καταλάβει το πως αν βγει και πάλι δήμαρχος ο κύριος Χατζηευαγγέλου, η ίδια παλαιολιθικού τύπου κατάσταση θα επικρατεί στον Τόπειρο και για τα επόμενα χρόνια.


Απαράδεκτο το να παραβρίσκονται αιρετοί της περιοχής μας στο προξενείο Κομοτηνής, για να γιορτάσουν μαζί με τον Τούρκο πρόξενο την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας:
Δεν ξέρω αν βρίσκω κάποιους από εσάς σύμφωνους με το θέμα αυτό, αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, το να παραβρίσκονται χαμογελαστοί και κεφάτοι δικοί μας αυτοδιοικητικοί, στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, προκειμένου να γιορτάσουν την 87η επέτειο από την δημιουργία της Τουρκικής δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν συνέχεια να μιλούμε για συνεχείς προσπάθειες στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την πλευρά της Ελλάδας και μια ζωή να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο στις προκλητικότητες της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην χώρα μας. Θα πρέπει επιτέλους οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας, να σεβαστούν πρώτα τους κατοίκους της Ξάνθης και της Θράκης και έπειτα να σέβονται τους Τούρκους «γείτονες» μας. Είμαι αγανακτισμένος ως εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε και δεν δέχομαι άλλο αυτό το δούλεμα. Ή είστε αυτοδιοικητικοί της Θράκης και υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της, ή είστε υποστηρικτές των Τουρκικών προκλήσεων, συνεπώς είστε και πολύ επικίνδυνοι για εμάς.


Με περιοδείες στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας και με την κεντρική του ομιλία, κλείνει την προεκλογική περίοδο ο Δήμαρχος Ξανθής Μ. Στυλιανίδης:
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, αυτές τις ημέρες θα επισκεφτεί δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας και θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους, προκειμένου να ακούσει πρώτα τα προβλήματα που τους απασχολούν και στην συνέχεια να τους μιλήσει για τις προτεραιότητες που έχει θύσει, από την επανεκλογή του και μετά. Ο κύριος Στυλιανίδης θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με την καθιερωμένη τελευταία κεντρική ομιλία του στο αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου εκεί αναμένεται να κρατήσει σε προεκλογικό επίπεδο την στάση του και να μην αναφερθεί στις τελευταίες επιθέσεις που δέχτηκε, με αφορμή τις πρακτικές των συνεργατών του.


Αλέξανδρος Καρακασίδης... Ένας νέος άνθρωπος με θέληση και αποφασιστικότητα να προσφέρει τα μέγιστα στην Ξάνθη:

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η άποψη μου για τις εκλογές που έρχονται, είναι μια και δεν χωράει αντίλογο. Θα πρέπει όσοι αποφασίσουν τελικά να πάνε να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, να επιλέξουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που δεν έχουν προκαλέσει ποτέ στην ζωή τους και που έχουν θέληση να προσφέρουν στα κοινά. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Αλέξανδρος Καρακασίδης, ο οποίος αποφάσισε μετά από αρκετή σκέψη, να εκθέσει τον εαυτό του θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης και εκ νέου υποψηφίου Μ. Στυλιανίδη. Νέος, πολλά υποσχόμενος και γνώστης του τομέα ενεργειακής εξοικονόμησης , μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις του στον Δήμο Ξάνθης, βάζοντας τον πλέον στην λογική της εξοικονόμησης της ενέργειας.


Οργώνει τον Νομό ο Νίκος Ευφραιμίδης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Γ. Παυλίδη:
Δεν έχει καθίσει ούτε μια ημέρα στην ησυχία του ο Νίκος Ευφραιμίδης εδώ και αρκετό καιρό και αυτό επειδή ρίχτηκε με τα μούτρα στην προεκλογική μάχη. Ένας άνθρωπος νέος, ήπιων τόνων, που ζητά την στήριξη των κατοίκων του Νομού μας, προκειμένου να τους υπηρετήσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος στην Περιφέρεια, με τον συνδυασμό του Γ. Παυλίδη, θεωρώντας πως το έργο που έχει προσφέρει στην Ξάνθη μέχρι σήμερα ο νυν Νομάρχης, πρέπει να επεκταθεί και στους γύρω Νομούς της Περιφέρειας μας, δίνοντάς της ανοδική πορεία ανάπτυξης.


Πολλές οι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των σχολείων λόγω εκλογών:
Από εχθές το πρωί έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γονείς, αλλά και άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για το κλείσιμο των σχολείων λόγω εκλογών. Δεν είναι δυνατόν εμείς να πηγαίνουμε κανονικά στις δουλειές μας και οι εκπαιδευτικοί να κάθονται και να πληρώνονται. Δεν μπορούμε να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να κοιτάζουμε τα παιδιά μας, που θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Γιατί, εφόσον καμία δουλειά δεν αναστέλλει την λειτουργία της στην Ελλάδα περίοδο εκλογών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να κάθονται και να πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αισθάνομαι δυο φορές Ξανθιώτης

Χ. Πούλιος:
Αισθάνομαι δυο
φορές Ξανθιώτης

-Αν κάποιος που επέλεξε να ζει στην Ξάνθη 30 και πλέον χρόνια, να δημιουργήσει οικογένεια και να συνεχίσει να ζει μαζί της στην Ξάνθη είναι φιλοξενούμενος, τότε εγώ θα πω ότι όποιος έχει αυτήν την άποψη, είναι επικίνδυνος
-Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου προς το συμφέρον της κοινωνίας, για μένα είναι πρωταρχικός στόχος
-Όραμα μας είναι να πετύχουμε την πολυπόθητη κοινωνική σύγκληση. Να έχουμε έναν Δήμο ανθρώπινο, ανοιχτό και πλουραλιστικό
-Θέλουμε έναν Δήμο με δράσεις, οι οποίες θα είναι μετρήσιμες ως προς τα αποτελέσματά τους και πλήρως αξιοποιήσιμες από τους συνδημότες μας.
-Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να έχουμε τον συνδημότη μας συμμέτοχο σε ότι αφορά τις δράσεις του Δήμου και όχι απόντα, λες και δεν τον αφορούν τα του Δήμου.



Μέσα από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Χρίστος Πούλιος, μιλάει για όλους και για όλα λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αφήνοντας το στίγμα ισχυρού πολιτικού ανδρός, ικανού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και να οδηγήσει μπροστά τον νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο Ξάνθης.
Με πυγμή και χωρίς να χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, ο κύριος Χ. Πούλιος απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις μας, αναφορικά με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στον Δήμο Ξάνθης στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπεκφυγές και ελιγμούς.

-Κύριε Πούλιο, θα ήθελα να μου σχολιάσετε το πολιτικό κλίμα στην Ξάνθη, με δεδομένο το γεγονός, ότι ακούγονται πολλά σενάρια για μεγάλη αποχή από τις κάλπες των επικείμενων εκλογών.
Χρίστος Πούλιος: «Πιστεύω, ότι δε θα έχουμε αποχή, γιατί, πολύ απλά, ο κόσμος έχει καταλάβει πως αυτές είναι οι πιο κρίσιμες δημοτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών για δύο Λόγους. Πρώτον, γιατί είναι οι πρώτες εκλογές που έχουν σαν διακύβευμα τις μεταρρυθμίσεις του Καλλικράτη και ποιοι άνθρωποι μπορούν να υπηρετήσουν σωστά αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τις ανατροπές και τις ρήξεις με τις κατεστημένες λογικές που υπήρχαν ως τώρα. Ποιοι άνθρωποι κουβαλάνε “εμπειρία” και “γνώση” όπως λένε, αλλά “εμπειρία” και “γνώση” που οδήγησαν τον τόπο εδώ που τον οδήγησε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το δίλημμα είναι πολύ μεγάλο για να απέχει ο κόσμος από τις εκλογές.
Λέγεται, ότι θα απέχει η νέα γενιά από τις εκλογές, εγώ αυτό που φρόντισα είναι να δώσω πολύ μεγάλη έμφαση στους νέους ανθρώπους, γεγονός που φαίνεται από τα άτομα που επέλεξα να έχω στον συνδυασμό μου. Να ακουστεί η φωνή των νέων ανθρώπων. Διαπίστωσα, ότι υπάρχει ένα κενό στην έκφρασή τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τώρα γύριζαν πίσω, γύρω και απέναντί μου πρόσωπα τα οποία είναι της δικής μου γενιάς ή μεγαλύτεροι από μένα. Άνθρωποι, οι οποίοι να είναι είκοσι, είκοσι πέντε και τριάντα χρονών δεν υπήρχαν στο δημοτικό συμβούλιο. Με πλήρη συνείδηση φρόντισα να βρω ανθρώπους νέους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που θα αποτελέσουν το αύριο αυτού του τόπου.
Μου δίνεται η ευκαιρία από αυτή την συνέντευξη να καλέσω τους συμπολίτες μας, να ψηφίσουν σθεναρά νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα, άφθαρτα πρόσωπα, ανθρώπους οι οποίοι έχουν άδολη διάθεση για δημόσια προσφορά. Θα είναι κρίμα για τον τόπο να απέχουν από την ψηφοφορία πολίτες, κυρίως νέοι πολίτες, γιατί πολύ απλά απέχοντας το μόνον που κάνουμε είναι να δίνουμε το δικαίωμα στην παρούσα δημοτική αρχή να διαιωνίζει μια κατάσταση, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.
Στην φιλοσοφία μας ο Δήμος δεν αποτελεί ένα αποστειρωμένο πράγμα, ξένο προς τους δημότες. Δεν μπορεί να υπάρχουν προβλήματα τεράστιας ανεργίας γύρω μας, κυρίως στη νέα γενιά και ο Δήμος να απέχει. Δόθηκαν πενήντα εκατομμύρια ευρώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε τεχνικά προγράμματα του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή λέει, ότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν σε αυτά, εμείς λέμε και απαντάμε, ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε μια θέση εργασίας, η οποία να προέρχεται από αυτά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν στην πόλη και στον Δήμο. Μάλιστα, ο Δήμαρχος μας λοιδόρησε, όταν μιλούσαμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την συμβολή του Δήμου στην καταπολέμησή της. Μας έλεγε, τι είμαστε γραφείο εύρεσης εργασίας ή ΟΑΕΔ; Ένας Δήμος, ο οποίος είναι ξένος προς τα προβλήματα των συνδημοτών του, για μας είναι ένας αποστειρωμένος Δήμος που δεν μας εκφράζει».

-Χαρακτηριστήκατε από τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Μιχάλη Στυλιανίδη, ως “φιλοξενούμενος”, προφανώς γιατί γεννηθήκατε σε άλλη περιοχή της Ελλάδος και όχι στην Ξάνθη. Τι μηνύματα θεωρείτε, ότι προσπάθησε να περάσει στην κοινωνία ο κύριος Μ. Στυλιανίδης με τέτοιου είδους δηλώσεις;
Χρίστος Πούλιος: «Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω για την δήλωσή του, είναι από άκομψη έως και επικίνδυνη. Εάν είμαι φιλοξενούμενος σε αυτή την πόλη που ζω τριάντα χρόνια, που δημιούργησα εδώ οικογένεια, που όλα μου τα επαγγελματικά και κοινωνικά συμφέροντα είναι σε αυτή την πόλη, θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο ντόπιος; Λέω, λοιπόν, ότι εγώ είμαι δύο φορές Ξανθιώτης, γιατί επέλεξα να ζήσω και να δημιουργήσω σε αυτόν τον τόπο και να αφήσω παρακαταθήκη στα παιδιά μου, τα οποία γεννήθηκαν στην Ξάνθη. Έχω τρία παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν στην Ξάνθη, τα μεγάλωσα στην Ξάνθη και συνεχίζουν να μένουν στην Ξάνθη. Αισθάνομαι πλήρως ενταγμένος και αφομοιωμένος στην Ξάνθη. Θεωρώ, ότι τέτοιου είδους εκφράσεις ακούγονται πολύ άσχημα και είναι πολύ επικίνδυνες για άλλες μερίδες συμπολιτών μας, οι οποίοι ήρθαν και δραστηριοποιήθηκαν στην Ξάνθη. Να κάνω και μια μικρή αναφορά, εάν εγώ είμαι ξένος και φιλοξενούμενος σε αυτήν εδώ την πόλη, οι παλιννοστούντες, οι ομογενείς, τι είναι κατά τον κύριο Στυλιανίδη; Αυτές είναι πολύ επικίνδυνες απόψεις».

-Έχετε εξαγγείλει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων και δράσεων για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Ξάνθης, σε περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος. Πώς θα καταφέρετε να φέρετε εις πέρας το έργο σας, γνωρίζοντας ότι ο Καλλικράτης δε θα αφήνει πολλές οικονομικές δυνατότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Χρίστος Πούλιος: «Καταρχήν, είναι η απορρόφηση των αρμοδιοτήτων που εκχωρούνται από τις Νομαρχίες και αυτή η απορρόφηση αρμοδιοτήτων έχει να κάνει με την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την εξεύρεση πόρων. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για μένα είναι το πρωταρχικό. Όλα γίνονται με τον άνθρωπο. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο οποίο γράφουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, από πού δηλαδή θα δοθούν τα χρήματα. Κατά την δικιά μας φιλοσοφία, θα έπρεπε να είναι καλύτερα αξιοποιημένη η παντελώς αναξιοποίητη δημοτική περιουσία. Θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση πόρων από εκεί και εξεύρεση νέων πόρων από την σωστή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας».

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας για την ανάπτυξη του νεοσύστατου Δήμου Ξάνθης, έτσι όπως θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;
Χρίστος Πούλιος: «Καταρχήν, το όραμά μας είναι να πετύχουμε την πολυπόθητη κοινωνική σύγκληση. Να έχουμε έναν Δήμο ανθρώπινο, ανοιχτό και πλουραλιστικό. Έναν Δήμο ανοιχτό στα κελεύσματα των καιρών. Έναν Δήμο με δράσεις, οι οποίες θα είναι μετρήσιμες ως προς τα αποτελέσματά τους και πλήρως αξιοποιήσιμες από τους συνδημότες μας. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να έχουμε τον συνδημότη μας συμμέτοχο σε ότι αφορά τις δράσεις του Δήμου και όχι απόντα, λες και δεν τον αφορούν τα του Δήμου. Μέχρι τώρα, αυτό που είδα στα τέσσερα χρόνια που είμαι στον Δήμο, είναι ένας αποστειρωμένος και κλειστός Δήμος, ο οποίος παίρνει αποφάσεις, που αφορούν τους συνδημότες μας, πολλές φορές, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ακούει τα “θέλω” των συνδημοτών μας. Κάποια κλειστή ομάδα των ηγετικών στελεχών της παρούσας δημοτικής αρχής καθορίζει απλά τις αποφάσεις. Αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί μας οδήγησε στο τέλμα που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Ζητούμε άλλα πράγματα, θέλουμε άλλη φιλοσοφία, άλλη λογική και αυτά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους συνδημότες μας».

-Σχολιαστήκατε αρνητικά επειδή σε κάποια δημόσια ομιλία σας χαρακτηρίσατε τον συνδυασμό του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, ως «σκελετούς που βγήκαν από την ντουλάπα». Τι ακριβώς εννοούσατε με αυτή την δήλωσή σας και τι έχετε να πείτε στους επικριτές σας;
Χρίστος Πούλιος: «Η έκφραση «σκελετοί που βγήκαν από την ντουλάπα» δεν αφορά με τίποτα το σύνολο του συνδυασμού του κυρίου Μ. Στυλιανίδη. Εάν κάποιοι αναγνώρισαν τα πρόσωπά τους στην έκφραση αυτή είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ δεν ονομάτισα, δεν μίλησα για συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν μίλησα για όλο τον συνδυασμό του κυρίου Μ. Στυλιανίδη. Εάν, όμως, στις μέρες μας και στον τόπο μας η λέξη ανακύκλωση είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που υπάρχει στον Δήμο μας, σε ότι αφορά πρόσωπα, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά επιμένω στην έκφραση, ότι χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα πρόσωπα, φθαρμένα πρόσωπα, πρόσωπα τα οποία ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και τα οποία δεν έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις καλύτερες μέρες στον τόπο μας».

-Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού σας;
Χρίστος Πούλιος: «Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον συνδυασμό μας. Έγινε με καθαρά κριτήρια κοινωνικής και επαγγελματικής διαδρομής, το ίχνος που είχε ο κάθε άνθρωπος, το στίγμα του στην κοινωνία. Δεν ρώτησα ποτέ κανέναν ούτε αν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ούτε αν ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ούτε αν ψηφίζει ΚΚΕ. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Είχα δύο βασικά κριτήρια για τον συνδυασμό μου. Άνθρωποι με εμπειρίες και γνώση, ο καθένας καταξιωμένος στο επάγγελμα και στον χώρο του, αλλά ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού να αποτελείται από νέους ανθρώπους, τους οποίους βέβαια δεν μπορούμε να τους κρίνουμε αυτή την στιγμή και να τους συγκρίνουμε με ανθρώπους, οι οποίοι ήδη έχουν ένα ίχνος επαγγελματικής και κοινωνικής διαδρομής. Μπορούμε να τους κρίνουμε από αυτό που είναι και από την προσδοκία τι μπορεί να δώσει ο καθένας. Αυτό που είδα και διέκρινα εγώ στα πρόσωπα, τα οποία κάλεσα να με ακολουθήσουν, είναι η άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς και αυτή η άδολη διάθεση θα πρέπει να συνδυάζει εμπειρία και γνώση των παλιότερων, αλλά κυρίως την ορμή, την αίσθηση περί δικαίου και το ανατρεπτικό και διεκδικητικό, θα έλεγα, πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζει την νέα γενιά. Νιώθω, ότι η δικιά μας γενιά έκλεψε ένα μέρος από το μέλλον της νέας γενιάς. Αυτό το μέλλον οφείλουμε να τους το δώσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να τους έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον και να μην τους δίνουμε ευκαιρία έκφρασης. Αυτή την ευκαιρία έκφρασης είδατε στην κατάρτιση του συνδυασμού μας».

-Ακούστηκε από τους πολιτικούς σας αντιπάλους, ότι τα μέλη του συνδυασμού σας δεν διακατέχονται από την κατάλληλη εμπειρία, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του Καλλικράτη. Επίσης, επισημάνθηκε, ότι κάποιοι από αυτούς έχουν προβλήματα με την δικαιοσύνη.
Χρίστος Πούλιος: «Αυτό είναι και το μότο το οποίο χρησιμοποιεί ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, “εμπειρία” και “γνώση”. Εάν θεωρεί, ότι εμπειρία και γνώση είναι αυτό που είχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διοικούσαν τόσα χρόνια και οδήγησαν τον τόπο εδώ που τον οδήγησαν, λυπάμαι, δε θα πάρω από αυτό. Αλλιώς εγώ ορίζω την λέξη εμπειρία και αλλιώς ορίζω την λέξη γνώση. Οι άνθρωποι, οι οποίοι απαρτίζουν τον συνδυασμό έχουν γνώσεις. Εμπειρία έχει ένα σημαντικό κομμάτι του συνδυασμού. Εμπειρία σε ότι αφορά προβλήματα κοινωνίας, σε ότι αφορά διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, σε ότι αφορά ανάπτυξη του τόπου, σε ότι αφορά επιτυχίες που είχαν στην ίδια τους την διαδρομή, επαγγελματική και κοινωνική.
Εμπειρία σε ότι αφορά άσκηση διοίκησης με αδιαφάνεια, με ίντριγκα, με ρουσφετολογικές προσλήψεις και με όλα αυτά τα φαινόμενα, τα οποία έχουν πληγώσει το κοινό αίσθημα, λυπάμαι, αλλά δε θα ήθελα τέτοιους έμπειρους ανθρώπους στο συνδυασμό μου. Αν αυτούς τους ανθρώπους εννοεί έμπειρους ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, ας τους χαίρεται και ας τους κρατήσει, εγώ άλλου είδους εμπειρία ψάχνω και άλλου είδους γνώση.
Σε ότι αφορά, τώρα, την δικαιοσύνη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Μια δημοτική παράταξη, η οποία μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια με ρυθμούς, που δεν μπορούνε να παρακολουθήσουμε οι πολίτες. Μια δημοτική παράταξη που έχει μέσα ανθρώπους που πλούτισαν χρησιμοποιώντας τις θέσεις τους μέσα σε αυτήν. Μια δημοτική παράταξη που έχει ανθρώπους, οι οποίοι και τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσουν κατά κόρον την δικαιοσύνη και αυτό το λέω με τα λέγου γνώσεως. Αυτή η δημοτική παράταξη το λιγότερο που δικαιούται είναι να μιλάει για προβλήματα με την δικαιοσύνη για την δική μας παράταξη.
Και κάτι τελευταίο, εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει μήνυση, ποτέ, σε κανέναν. Όφειλα, όμως, θέματα αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και οτιδήποτε άλλο υπέπιπτε στην αντίληψή μου, να τα θέτω και υπόψη της δικαιοσύνης. Αυτό, λοιπόν, είναι προς διερεύνηση και είμαι βέβαιος, ότι κάποια στιγμή θα βρουν τον δρόμο τους. Αντίθετα, έχω υποστεί μηνύσεις σε προσωπικό επίπεδο για πράγματα που είπα. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε ότι αφορά δοσοληψίες με την δικαιοσύνη, ο κόσμος βλέπει, κρίνει και ξέρει ποιοι μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια».

-Μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμά του δίνει ο κύριος Μ. Στυλιανίδης στην Σταυρούπολη, η οποία μετά τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου θα καταστεί κομμάτι του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης, σε περίπτωση εκλογής σας, πως θα διαχειριστείτε αυτή την ιδιαίτερη γεωγραφικά ορεινή περιοχή, που δεν έχει καμία σχέση με τον αστικό Δήμο της Ξάνθης;
Χρίστος Πούλιος: «Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο, ότι μέχρι να ενσωματωθεί η Σταυρούπολη στην Ξάνθη, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, διακαώς, υποστήριζε την ενσωμάτωση της Σταυρούπολης στην Ξάνθη. Μπορεί να λέει τώρα το αντίθετο, οι φράσεις, τα λόγια και οι πρακτικές άλλα λένε. Οι κάτοικοι της Σταυρούπολης ξέρουν ποιοι υποστήριξαν δημόσια, ότι ένας ορεινός Δήμος με ιδιαιτερότητες θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ή να ενωθεί με άλλους ομοειδείς Δήμους και όχι με τον αστικό Δήμο της Ξάνθης και ποιοι είδαν τον Δήμο Σταυρούπολης ως λάφυρο. Αυτό, λοιπόν, που είδε ως λάφυρο ο κύριος Μ. Στυλιανίδης θα δει στα αποτελέσματα, ότι θα μετατρέπεται σε τιμωρό του, γιατί ποτέ δεν πίστεψε στο ρόλο της Σταυρούπολης.
Και κάτι ακόμα, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον Δήμο Σταυρούπολης γιατί, όταν πήγα απάνω βρήκα δέκα εκατομμύρια ευρώ ώριμες μελέτες, τη στιγμή που ο Δήμος της Ξάνθης έχει σχεδόν μηδέν μελέτες σε βαθμό ωριμότητας προς υλοποίηση. Βρήκα έναν μικρό, με ιδιαιτερότητες, αλλά νοικοκυρεμένο Δήμο. Βέβαια, έχουμε εντοπίσει, ότι είναι μεγάλος ο μέσος όρος ηλικίας που υπάρχει στον Δήμο Σταυρούπολης, καθώς και υψηλή ανεργία.
Πρόθεσή μας είναι να εκμεταλλευτούμε ότι καλό μας δίνει ο Καλλικράτης, την πρόσβαση δηλαδή σε μεγαλύτερα κονδύλια, σε μεγαλύτερες δεξαμενές πόρων κ.τ.λ., ώστε να αναπτύξουμε την Σταυρούπολη και να δώσουμε διέξοδο κυρίως στην νέα γενιά, ώστε να μπορέσει να παραμείνει εκεί στους οικισμούς. Θα πρέπει να αναπτυχθούν όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η Σταυρούπολη για μας θα αποτελέσει πετράδι στο στέμμα του Δήμου Ξάνθης. Σε ότι μας αφορά, έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την Σταυρούπολη».

-Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα των εκλογών;
Χρίστος Πούλιος: «Θεωρώ βέβαιο, ότι θα επέλθει αλλαγή σελίδας στον Δήμο. Έχουμε πολύ καιρό που δουλεύουμε για την επόμενη ημέρα, εγώ και οι συνεργάτες μου. Πέραν του εκλογικού πυρετού, ο οποίος είναι φυσιολογικό να διακατέχει τις δημοτικές παρατάξεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Έχουμε εδώ και πολύ καιρό σχέδια με βαθμό προτεραιότητας και ξέρουμε τι θα κάνουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ξέρουμε με ποιους ανθρώπους θα έρθουμε σε επαφή, με ποιους θα συνεργαστούμε και τι βήματα πρέπει να γίνουν, ώστε η προσαρμογή μας να είναι ομαλή από την 1/1/2011».

-Τα σενάρια των ημερών κάνουν λόγο για δεύτερη Κυριακή, εσείς τι λέτε;
Χρίστος Πούλιος: «Για μας η εκλογική στρατηγική είναι πρώτης Κυριακής. Αισιοδοξούμε, ότι από την πρώτη Κυριακή ο λαός της Ξάνθης θα καταλάβει ποιο είναι το συμφέρον του. Θα πρέπει να πει ένα μεγάλο -Φτάνει! Να γυρίσει την πλάτη προς το χθες και να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που αξίζει αυτός ο τόπος. Ούτε εγώ ούτε και οι συνεργάτες μου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την “διαδοχολογία” που εκτυλίσσεται με τον κ. Στυλιανίδη. Να σας θυμίσω, ότι το 2006 δήλωνε αριστερά και δεξιά -Ψηφίστε με, για να ολοκληρώσω το έργο μου. Δώστε μου μια τετραετία, για να ολοκληρώσω το έργο μου. Αλήθεια, τι λέει τώρα στο κόσμο; Ψηφίστε με γιατί; Για να έχουμε μια ομαλή διαδοχή και να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι, υπάλληλοι από την ίδια δημοτική παράταξη, να μπορέσουν να κρατήσουν το “μαγαζί”; Γιατί έτσι το βλέπουν, ως μαγαζί. Αυτό λοιπόν θέλει; Να μπορέσει ομαλά να κληροδοτήσει το λεγόμενο “μαγαζί” σε δικά του χέρια. Δεν θα του περάσει! Ο Ξανθιώτικος λαός τα βλέπει όλα αυτά».

-Τι μηνύματα λαμβάνετε από τους συμπολίτες μας;
Χρίστος Πούλιος: «Θετικότατα, με ενίσχυση του ηθικού μας και με παρότρυνση -Πάμε να αλλάξουμε».

-Υπάρχει, ωστόσο, μια έντονη δυσαρέσκεια προς όλους τους πολιτικούς.
Πλέον, τον πολιτικό τον βλέπουν ως μη “καθαρό”. Έχει περάσει και όχι άδικα αυτή η εντύπωση στον κόσμο, είναι δύσκολο να την αντιπαλέψετε;
Χρίστος Πούλιος: «Είναι τουλάχιστον άδικο για μας, να θεωρούμαστε όλοι το ίδιο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και το λέω αυτό ευθαρσώς! Εμείς δεν ασκήσαμε ούτε διοίκηση, ούτε διαχείριση, άρα μας κρίνουν και μας συγκρίνουν ως προς τι; Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ασκήσει διοίκηση και διαχείριση τα τελευταία σαράντα χρόνια από διάφορες θέσεις. Ας μας δοθεί η ευκαιρία και στις επόμενες εκλογές θα έχουν να μας κρίνουν από αυτό που εμείς θα διαχειριστούμε. Αυτή την στιγμή, όμως, μας κρίνουν από την προσδοκία που έχουν από μας και πραγματικά προσβλέπουν σε μας».

-Σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε, τι θα σημαίνει αυτό για σας;
Χρίστος Πούλιος: «Δε θέλω να συζητήσω καν την περίπτωση της μη αλλαγής. Αυτό που εισπράττουμε είναι πνεύμα νίκης, αυτό που μας διακατέχει και αυτό μας έχει εμποτίσει όλους. Ο ενθουσιασμός και η προσδοκία της δημιουργίας είναι αυτό που έχουμε αυτή την στιγμή μπροστά μας, δεν έχουμε τίποτε άλλο».
-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τους συμπολίτες μας;
Χρίστος Πούλιος:
«Το μήνυμα είναι σαφές, αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες που αντιμετώπισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Το δίλημμα είναι σαφές, συμπορευόμαστε με τις δυνάμεις του χθες, με τις δυνάμεις της ίντριγκας, της αδιαφάνειας, του ρουσφετιού και της απαξίωσης της νέας γενιάς ή συμπορευόμαστε με τις δυνάμεις που επαγγέλλονται έναν ανοιχτό δήμο, έναν δήμο με διαφάνεια, έναν δήμο που έχει ισότιμη ματιά απέναντι σε όλους τους συμπολίτες του και ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά; Σε αυτό το δίλημμα νομίζω ότι είναι πασιφανές, ότι η απάντηση είναι συμπορευόμαστε με τις δυνάμεις της διαφάνειας.
Καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν δυναμικά στην ψηφοφορία της Κυριακής. Να μην χαλαρώσουν ούτε στιγμή. Το κλίμα και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, αλλά δεν θέλει χαλάρωση τις τελευταίες ημέρες, που είναι οι πιο κρίσιμες.
Αυτό το οποίο καλλιεργείται στην κοινή γνώμη, ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή, αλλά εμείς έχουμε μηχανισμούς, έχουμε τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και οτιδήποτε άλλο, είναι μύθος και θα καταρριφθεί. Όταν οι κοινωνίες θέλουν, οι μηχανισμοί σιωπούν.
Βλέπω ότι δε θα παίξουν κανέναν ρόλο οι μηχανισμοί. Θα παίξει ρόλο η ορμή της κοινωνίας για αλλαγές, για ανατροπές και η δημιουργία ενός καινούργιου δήμου, έτσι όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος».

Μετά τον Κύρνο, το Ορφανό, τη Ζηλωτή, το Π. Εράσμιο, το Π. Άβατο και την Κεντητή, η Ηλιόπετρα έδωσε το στίγμα της Νίκης για την «Δημοτική Αλλαγή» στον

Μετά τον Κύρνο, το Ορφανό, τη Ζηλωτή,
το Π. Εράσμιο, το Π. Άβατο και την Κεντητή,
η Ηλιόπετρα έδωσε το στίγμα της Νίκης για την «Δημοτική Αλλαγή» στον Τόπειρο

Από άκρη σε άκρη οι κάτοικοι του Τοπείρου, επικροτούν και στηρίζουν την οριστική αλλαγή σελίδας, στηρίζοντας την παράταξη του Θ. Μίχογλου

Λαοθάλασσα περίμενε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου και τους συνεργάτες του στην Ηλιόπετρα, προκειμένου στα πλαίσια των περιοδειών, ο κύριος Μίχογλου να απευθύνει τον προεκλογικό μεν, αλλά ανθρώπινο δε, λόγο στους κατοίκους και ψηφοφόρους της περιοχής. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου, συγκινημένος από την υποδοχή των κατοίκων, τους ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της καρδιάς του και αναφέρθηκε στο κατά βάση ανθρώπινο προεκλογικό πρόγραμμά του, το οποίο όπως υποστήριξε, αποτελεί την δέσμευσή του απέναντι στους κατοίκους του Δήμου Τοπείρου.
Ξεκινάμε ένα ταξίδι πρόκληση τόνισε, που με χαρά επεδίωξα να αντιμετωπίσω, κινούμενος αποκλειστικά από την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα.
Μπαίνω σ’ αυτόν τον αγώνα με διάθεση να προσφέρω για τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε, να κάνουμε οικογένεια.
Με γνώμονα την κοινωνική συνοχή, μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων σε θέματα υγείας, αλλά και επιλύσεως των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραμελημένοι από τη απερχόμενη Δημοτική Παρέα κάτοικοι της περιοχής.
Ο κύριος Μίχογλου μιλώντας στους κατοίκους της Ηλιόπετρας, αναφέρθηκε με έμφαση στις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει η απερχόμενη Δημοτική Παρέα κατά του ιδίου και των συνεργατών του υποψηφίων, τονίζοντας πως αφού δεν έχουν κανένα έργο να παρουσιάσουν στον κόσμο, για όλα αυτά τα δώδεκα χαμένα χρόνια για την περιοχή, κυριευόμενοι από τον φόβο και τον πανικό, άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα των προσωπικών επιθέσεων.
Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, επεσήμανε πως πρωταρχικός στόχος των συνεργατών του και του ιδίου, είναι η άμεση παρέμβαση σε θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους κάτοικους της περιοχής και όχι το πώς θα βολευτούν συγκεκριμένα πρόσωπα και συγγενείς αυτών, όπως έκανε τόσα χρόνια η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Δέσμευσή μας, συνέχισε ο κύριος Μίχογλου, το ίσες ευκαιρίες για όλους, γιατί θέλουμε την κοινωνία των πολιτών να αποφασίζει για την πορεία του Τοπείρου και όχι την παρέα των κολλητών που μέχρι σήμερα λειτουργούσε υπέρ των δικών τους συμφερόντων και μόνο.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, δήλωσε πως για την Ηλιόπετρα όπως και για τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Τοπείρου, η 8η Νοεμβρίου θα αποτελεί στο μέλλον μια εορταστική ημέρα για την οριστική απαλλαγή του τόπου από την παρέα των κολλητών και την αλλαγή σελίδας που θα θέσει τον Δήμο Τοπείρου σε τροχιά ανάπτυξης.
Το όνομα του συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» είναι ήδη γνωστό.
Δημοτική αλλαγή, γιατί το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στην νεολαίας μας, στους ανθρώπους με σύγχρονη αντίληψη που αρνούνται να ενσωματωθούν σε απαρχαιωμένες σκέψεις, που αρνούνται να ενσωματωθούν στους ανθρώπους του κατεστημένου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Γιατί επιβάλλεται ο σεβασμός στον συνταξιούχο, στον απόμαχο άνθρωπο που προσδοκά εύκολες ημέρες.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Γιατί το οφείλουμε στις παραδόσεις και την ιστορικότητα αυτής της περιοχής, στους συμπολίτες μας που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ίση ανάπτυξη και βελτίωση ζωής σε κάθε οικισμό του Δήμου μας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Γιατί το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σ’ αυτές πρέπει να παραδώσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, έναν τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Γιατί πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Γιατί η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται.
Στο κάλεσμα που απευθύνουμε σήμερα, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους συνδημότες μας, με σημαίας την ισονομία και ισοπολιτεία, με ήθος, συνέπεια, εντιμότητα και διαφάνεια.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι αντιδρούν δυναμικά διεκδικώντας την νομιμοποίησή τους

Πανελλήνιο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν εχθές οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, με βασικό αίτημα την μονιμοποίησή τους

Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι αντιδρούν δυναμικά διεκδικώντας την νομιμοποίησή τους

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν θετικά μηνύματα, ας περιμένουμε, όμως, λίγο, για να δούμε τι θα βγει από τις επαφές που θα κάνουν στην Αθήνα. Αν τα πράγματα πάρουν διαφορετική τροπή, μπορεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις»


Πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησαν εχθές οι συμβασιούχοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο τομέα για πολλά συναπτά έτη ζητάνε την μονιμοποίησή τους. Άλλοι δε από αυτούς έχουν να πληρωθούν για ολόκληρους μήνες και όμως συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους που χρήζουν από βοήθεια, λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο και εθελοντικά.
Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί μια σημαντική κοινωνική μέριμνα για εκατόν πενήντα χιλιάδες περίπου ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, σε ότι αφορά σίτιση, καθαριότητα κ.α . Παράλληλα, αποτελεί μια ψυχολογική στήριξη για τους ανθρώπους που φροντίζουν.
Σχετικά με το θέμα και την χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” μιλάει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Στην Περιφέρειά μας έχουμε περισσότερους από τετρακόσιους εργαζόμενους, από Δράμα μέχρι και Έβρο. Το σωματείο των εργαζομένων “Βοήθεια στο Σπίτι” ανήκει στο δυναμικό του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Το πρόγραμμα των συναδέλφων, δυστυχώς, τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου. Ήδη, ξεκίνησαν, οι συνάδελφοι πριν από λίγες μέρες με μια Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο, την κινητοποίησή τους. Είχαν μαζευτεί γύρω στους διακόσιους συναδέλφους. Συμμετείχαμε και εμείς σαν Εργατικό Κέντρο. Οι συνάδελφοι πήραν κάποιες αποφάσεις και από προχθές το βράδυ ξεκίνησαν με λεωφορεία στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι σωστή η απόφασή τους αυτή, γιατί το “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν είναι μόνον οι εργαζόμενοι. Οι υπηρεσίες των συναδέλφων είναι προς την Τρίτη ηλικία, που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι συνάδελφοι, λοιπόν, του “Βοήθεια στο Σπίτι” έχουν ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στις καθημερινές ανάγκες των ατόμων που φροντίζουν στα πλαίσια του προγράμματος. Αποτελούν τους πιο πετυχημένους “φορείς” που έχουν δημιουργηθεί. Σήμερα, οι συνάδελφοι είναι στην Αθήνα. Το Εργατικό Κέντρο τους έχει στηρίξει και στην κάθοδο στην πρωτεύουσα. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι αυτές οι αποφάσεις είναι και πολιτικές, καθώς το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει κάποιο τρόπο να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι, γιατί είναι αρκετά χρόνια εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό Υπάρχει κρίση, αλλά οι συνάδελφοι επιτελούν και ένα λειτούργημα. Πρέπει να σταθεί η κυβέρνηση στο ύψος της. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων».
Σε ερώτηση εάν υπάρχει αισιοδοξία για την ομαλή κατάληξη του συγκεκριμένου ζητήματος, δηλαδή την μονιμοποίηση των εργαζομένων ή τουλάχιστον την ανανέωση των συμβάσεών τους, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης τονίζει τα κάτωθι:
«Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας. Έχουν δεσμευτεί οι πολιτικοί της Περιφέρειάς μας να βοηθήσουν από ότι μου λένε οι συνάδελφοι, αλλά και στην συνέλευση που κάναμε βρέθηκαν κάποιοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Το θέμα είναι να μην εκμεταλλεύονται το θέμα πολιτικά, αλλά να στηρίζουν τον αγώνα. Οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν θετικά μηνύματα, ας περιμένουμε, όμως, λίγο, για να δούμε τι θα βγει από τις επαφές που θα κάνουν στην Αθήνα. Αν τα πράγματα πάρουν διαφορετική τροπή, μπορεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις».
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει στην Ξάνθη το εκθετήριο - πωλητήριο προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισμών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς


Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
«Πρόθεσή μου είναι να ενισχύσω τους γυναικείους συνεταιρισμούς με την δημιουργία εκθετηρίου-πωλητηρίου στην Ξάνθη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν όλα τα προϊόντα που παράγουν γυναίκες της Περιφέρειάς μας»


Ως ιδιαίτερα θετική κίνηση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κρίνεται η απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μετατρέψει το ακίνητο που βρίσκεται στην διασταύρωση Ξάνθης και Εχίνου σε εκθετήριο-πωλητήριο για τα προϊόντα που παράγουν γυναικείοι συνεταιρισμοί και των πέντε Νομών της Περιφέρειας.
Η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει εκφράσει πολλές φορές την ευαισθησία της για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιμονή της να αποκτήσει η Περιφέρεια το προκείμενο ακίνητο, για να το μεταβάλλει σε χώρο, όπου θα προβάλλονται και θα πωλούνται προϊόντα γυναικείων συνεταιρισμών, ώστε να ενισχυθούν με αυτό τον τρόπο οι μικροί συνεταιρισμοί.
«Πρόθεσή μου είναι να ενισχύσω τους γυναικείους συνεταιρισμούς με την δημιουργία εκθετηρίου-πωλητηρίου στην Ξάνθη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν όλα τα προϊόντα που παράγουν γυναίκες της Περιφέρειάς μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, μέσα από τις σχετικές δηλώσεις της στην ΦτΞ.
Να σημειώσουμε, ότι σε πρώτη φάση οι εργασίες για την μετατροπή του συγκεκριμένοι ακινήτου σε χώρο για την ανάδειξη γυναικείων προϊόντων, θα γίνουν με κονδύλια της Περιφέρειας, αν και έχει υποβληθεί σχετική αίτηση απευθείας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, που αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθούν και άλλες αναπτυξιακές δράσεις.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται θα λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος ως εκθετήριο-πωλητήριο.
Να επισημάνουμε δε, πως η διαδικασία για την παραχώρηση του ακινήτου βρίσκεται σε τελική φάση.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης… 100 χρόνια ιστορίας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος για την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την δημιουργία της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης… 100 χρόνια ιστορίας
Τιμητική διάκριση και βράβευση του παλαιότερου μέλους Ζαχαρία Σαραλέκου

Με μεγάλη επιτυχία εορτάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η συμπλήρωση των εκατόν χρόνων από την ημέρα δημιουργίας της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης, παρουσία αρχών, φορέων και εμπόρων του Νομού, καθώς και απλού κόσμου, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.
Η εκδήλωση χαιρετίστηκε από εκπροσώπους της θρησκευτικής και πολιτικής σκηνής του τόπου, καθώς και από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Ξάνθης.
Στη συνέχεια έγινε μια εκτενής αναφορά στην ιστορία της Εμπορικής Λέσχης από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Μ. Στυλιανίδη.
Να σημειωθεί δε, ότι ως παλιότερο μέλος της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης τιμήθηκε ο γνωστός Ξανθιώτης, κύριος Ζαχαρίας Σαραλέκος, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον σημαντικό αυτό «φορέα» της πόλης μας, που αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Ιστορίας της Ξάνθης, καθώς όπως είναι γνωστό, όλες οι παλιές καλές οικογένειες των εμπόρων της Ξάνθης, εκεί περνούσαν πολλές ώρες από την ζωή τους, συζητώντας για θέματα που απασχολούσαν την Ξάνθη, ενώ διοργάνωναν και πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα όσο και κατά τις Εθνικές Επετείους.

Επίσκεψη ενημέρωσης μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης στον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη

Επίσκεψη ενημέρωσης μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης στον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη


Τον Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Μιχάλη Στυλιανίδη, επισκέφτηκαν εχθές το πρωί μαζί με τον δάσκαλό τους, οι μαθητές της Δευτέρας τάξης του πρώτου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, για να ενημερωθούν αναφορικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φάνηκε πως έκανε στους “λιλιπούτειους” επισκέπτες το γραφείο του Δημάρχου, το οποίο και περιεργάστηκαν για αρκετή ώρα, ρωτώντας τον κύριο Μ. Στυλιανίδη για τα διάφορα αντικείμενα που κοσμούν το γραφείο του. Το πρώτο πράγμα που εντόπισαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές είναι μια μπάλα που κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου, για την οποία ο τελευταίος μίλησε εκτενώς, καθώς και για το πως αποκτήθηκε, αλλά και τι συμβολίζει για τον ίδιο.
Ο Δήμαρχος φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από την παρουσία των μαθητών, με τους οποίους συνομίλησε για αρκετή ώρα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις τους. Πολύ άνετοι με τον Δήμαρχο φάνηκαν και οι μικροί επισκέπτες του, που έδειχναν να διασκεδάζουν με την καλοσύνη και τα αστεία του.
Στο τέλος, οι μαθητές αποχώρισαν χαρούμενοι από το γραφείο του Δημάρχου, χαιρετώντας εγκάρδια τον τελευταίο.