Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σε Αργία ο Νομάρχης Καβάλας με απόφαση της Γ.Γ.Π ΑΜ-Θ

Σε Αργία ο Νομάρχης Καβάλας

με απόφαση της Γ.Γ.Π ΑΜ-Θ



Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία, την οποία εξετάζει η Περιφέρεια, για το εάν πρέπει να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου Του Νομού Ξάνθης



  Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίας Θεοδώρας Κόκλα, ετέθη σε αργία ο Νομάρχης Καβάλας, κύριος Θεόδωρος Καλλιοντζής. Η είδηση κυκλοφόρησε εχθές το μεσημέρι και προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη της ευρύτερης περιοχής.

  Σε επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Θ. Κόκλα, η τελευταία ανέφερε επί του θέματος, πως ο Νομάρχης Καβάλας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας δύο αμετάκλητων βουλευμάτων που υπήρχαν. Το πρώτο αφορούσε υπόθεση συνεργάτη του κυρίου Θ. Καλλιοντζή και το δεύτερο ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων.

  Ο κύριος Καλλιοντζής, Νομάρχης Καβάλας, υπεραμυνόμενος της θέσης του, χθες το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η όλη υπόθεση έχει να κάνει σχέση με την πολιτική του εξόντωση, από την στιγμή που αποφάσισε και δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπήρχε απόφαση του διοικητικού εφετείου, η οποία τον αθώωνε και δεν ελήφθη υπόψη από την κυρία Κόκλα, ενώ φωτογράφισε ευθέως ως Ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης τον νυν Δήμαρχο Καβάλας κύριο Σιμιτζή.

  Συγκεκριμένα, ο κύριος Θ. Καλλιοντζής μέσα από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, υποστήριξε πως έπεσε θύμα σκοπιμοτήτων που υπάρχουν. Ανέφερε δε, ότι όσον αφορά το πρώτο βούλευμα υπάρχει αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον ίδιο. Αναφορικά με το δεύτερο βούλευμα επισημαίνει, ότι το θέμα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων.

  «Η απόφαση αυτή προσβάλει το όνομα, την υπόληψη και την πολιτική μου καριέρα. Τα πάντα έγιναν λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τον Δήμου Καβάλας. Για την πρώτη υπόθεση έχω αθωωθεί από πέρσι. Όσον αφορά δε, την δεύτερη υπόθεση αυτή απλά δεν αφορά δικές μου αρμοδιότητες» υπογραμμίζει με νόημα ο κύριος Θ. Καλλιοντζής.



  «Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η απόφαση της Περιφέρειας είναι διαπιστωτική. Από κει και πέρα, τα αρμόδια δικαστικά όργανα είναι αυτά που θα αποφανθούν πάνω σε αυτό το ζήτημα. Η υπόθεση θα ολοκληρωθεί στα δικαστήρια. Δηλαδή το δικαστήριο είναι αυτό που θα κρίνει, αν ο κύριος Θ. Καλλιοντζής είναι αθώος ή όχι» επισημαίνει με έμφαση, από την άλλη, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρία Θεοδώρα Κόκλα σχετικά με το θέμα.



  Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, αν παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί και σε βάρος  Δημάρχου της δικής μας περιοχής, η κυρία Θ. Κόκλα παραδέχεται πως όντως «βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική διαδικασία». Διευκρινίζει δε πως «η διαδικασία που ακολουθείται στους Δήμους είναι διαφορετική από την αντίστοιχη που ακολουθείται στις Νομαρχίες. Ενώ η υπόθεση που αφορά Δήμαρχο της Περιοχής μας δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτήν στην όποια εμπλέκεται ο Νομάρχης Καβάλας. Στην Νομαρχία αρκεί η ύπαρξη αμετάκλητου βουλεύματος για να τεθεί σε αργία κάποιος. Στον Δήμο τα πράγματα είναι διαφορετικά».

  Αναφορικά με το ίδιο θέμα η κυρία Θ. Κόκλα σημειώνει παράλληλα πως «προς το παρόν δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα παραπάνω. Ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι να κρίνει την ουσία των ζητημάτων. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ανανεωμένος ο Δήμαρχος Ξάνθης από τις ολιγοήμερες διακοπές του, ολοκληρώνει τις επαφές για την πλαισίωση του συνδυασμού:
Αρκετά κουρασμένος έφυγε πριν λίγες ημέρες για χαλάρωση ο Δήμαρχος Ξάνθης και όπως φάνηκε, τα λίγα 24ωρα στην Σκιάθο ήταν αρκετά, για να γεμίσει μπαταρίες και να επιστρέψει δριμύτερος στον προεκλογικό αγώνα. Χθες για παράδειγμα και δεν μπορώ να μη το αναφέρω, συνάντησα τον Δήμαρχο Ξάνθης εντελώς τυχαία σε Ουζερί της πόλης μας, όπου απολάμβανε το μεσημεριανό του φαγητό, συνοδευόμενος από την πάντα λαμπερή σύζυγό του, ενώ την παρέα πλαισίωναν ο Τάσος Θεοδωρίδης με τις δυο μοναδικές γυναίκες της ζωής του και ο Αχιλλέας Ρεϊζης με την Λίτσα Μιχαηλίδου.
Για εσάς τους περίεργους της στήλης, θα πω ότι η κουβέντα τους περιστράφηκε περισσότερο γύρω από θέματα που δεν είχαν σχέση με την πολιτική και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο, κάποιες κουβέντες για άλλα θέματα έχουν θέση και μάλιστα προσφέρουν περισσότερη χαρά στους συνευρισκομένους, από οτιδήποτε άλλο.
Όπως μαθαίνω ο Δήμαρχος Ξάνθης συνεχίζει τις κρούσεις σε ανθρώπους που θεωρεί αξιόλογους για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του και τον ρόλο της διαμεσολάβησης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Μανώλης Τσέπελης. Αυτό σας το λέω για να σας λύσω την απορία για τα πετραδάκια που βρίσκετε όλοι το τελευταίο διάστημα στις βρύσες των σπιτιών σας. Άνθρωπος είναι ο Τσέπελης όχι Θεός, κάποια πράγματα θα του διαφεύγουν κιόλας…

Με αξιόλογα πρόσωπα πλαισιώνει τον συνδυασμό του ο Θ. Μίχογλου:
Μπορεί κάποιοι να ταρακουνήθηκαν διαβάζοντας τα χθεσινά μου σχόλια σχετικά με τον Θ. Μίχογλου, αλλά εκείνο που έχω να πω είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι φίλος μου και ότι γράφω, πηγάζει από μέσα μου και μόνο για το καλό του. Εκείνο πάντως που μου προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι πολύ αξιόλογοι άνθρωποι πλαισιώνουν τον συνδυασμό του Θ. Μίχογλου και όλοι τους έχουν έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή φρουράς στον Δήμο Τοπείρου, για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία ίσως να είναι και η μοναδική με τους χειρότερους βαθμούς σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων και υποδομών, σε ολόκληρο τον Νομό Ξάνθης. Όποιος βέβαια αμφισβητεί τα όσα γράφω σήμερα, δεν έχει πάρα να μου αποδείξει εγγράφως και με εμπεριστατώμενα στοιχεία, πως έχω άδικο και ότι έχουν γίνει έργα στην περιοχή.

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του Χ. Πούλιου:
Πολλά ειπώθηκαν και λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Πούλιο, αλλά από αυτά η αλήθεια είναι πως το μοναδικό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι το γεγονός ότι είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο της παράταξης των Πολιτών για την Αλλαγή και απλά όπως πληροφορήθηκα, μένουν δυο ονόματα τα οποία θα αποτελέσουν το κερασάκι στην Τούρτα.

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας, για την μη ύπαρξη κωλύματος στην υποψηφιότητα Μελισσόπουλου:
Τρίβουν τα μάτια τους όσοι υποστήριζαν πως ο Σάββας Μελισσόπουλος έχει κώλυμα επειδή έγινε προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αποδεικνύεται περίτρανα πως κανένα κώλυμα δεν υπάρχει. Αυτό υποστήριξα εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να με αμφισβητήσουν. Σήμερα όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και εγώ για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκα. Την επόμενη φορά καλό θα είναι οι κύριοι που εφευρίσκουν τέτοιου είδους ιστορίες, να είναι καλύτερα διαβασμένοι, γιατί θα με αναγκάσουν να τους αφήσω μετεξεταστέους.

Ευχάριστη έκπληξη ετοιμάζει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη:
Αρκετά ονόματα παρήλασαν από την θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη για την Ξάνθη με τον συνδυασμό του Γ. Παυλίδη, αλλά μέχρι στιγμής, όπως το στενό περιβάλλον του ιδίου αναφέρει, κανένα από τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής, δεν έχει κλείσει για την θέση. Όπως οι ίδιοι άνθρωποι μου μετέφεραν, τους εκμυστηρεύθηκε ο Γ. Παυλίδης πως το όνομα που θα ακουστεί για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε το ποιος θα είναι ο εκλεκτός που θα καλύψει την θέση και να είστε σίγουροι πως θα σας το μεταφέρουμε έγκαιρα και έγκυρα.

Κινήσεις ακριβείας από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη:
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Φ. Καραλίδης είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς της Περιφέρειας μας, που γνωρίζει πολύ καλά την τοπική αυτοδιοίκηση και του αποδίδουν συνεχώς τα εύσημα τόσο για τις κινήσεις του, που χαρακτηρίζουν από ακρίβεια σε ευστοχία. Ο Φώτης Καραλίδης αποτελεί ίσως και το νούμερο ένα στην προτίμηση των ανθρώπων που του ζητούν να δώσει απαντήσεις σε απορίες και του θέτουν συνεχώς ερωτήματα, αφού γνωρίζει πολύ καλά τόσο τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και το σχέδιο Καλλικράτης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε ένα τέτοιο στέλεχος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην έχει κάνει σωστά στοχευμένα τις επιλογές του στην Ξάνθη, οι οποίες θα είναι και οι συνεργάτες του που θα τον πλαισιώσουν και θα δώσουν από κοινού την μάχη των περιφερειακών εκλογών, άσχετα με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ.

Άντε να δούμε…

Άντε να δούμε…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών, κυρίου Παπακωνσταντίνου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, ότι δεν πρόκειται να δούμε νέο πακέτο μέτρων για το έτος 2010. Δε βαριέσαι βρε αδελφέ! Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2010, θα υπάρξουν, όμως, το 2011. Σε κάθε περίπτωση δεν γλιτώνει ο Έλληνας πολίτης τις φορολογικές επιδρομές που ετοιμάζουν, επιμελώς, οι ισχυροί παράγοντες της τρόικας, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

  Εξάλλου, τα υπέρογκα δάνεια που εκταμίευσε το κράτος σε δύο δόσεις, έχουν στενά περιθώρια ζωής. Το κράτος έχει μάθει καλά, μόνον, ένα πράγμα. Να παίρνει έτοιμα χρήματα είτε μέσω δανείων, είτε μέσω φορολογίας (άμεσης και έμμεσης) και να τα διαχειρίζεται βάσει της πολιτικής λογικής, που κάθε φορά κυριαρχεί. Δεν ξέρει, όμως, το κράτος να παράγει και να κάνει επενδύσεις. Σε αυτό τον τομέα έχει αποτύχει παταγωδώς, με αποτέλεσμα να μην είναι παραγωγικό, με την στενή και την ευρεία έννοια της λέξης. Τώρα, αν γι’ αυτό φταίει η ανικανότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ή η υπερίσχυση των ατομικών συμφερόντων έναντι των συλλογικών ή και τα δύο αυτά μαζί ή κάτι άλλο, δεν το γνωρίζω. Ο Θεός και η ψυχή του, οπότε δε θα μπω, καν, στην διαδικασία να το αναλύσω περαιτέρω.

  Το να διαχειρίζεσαι ξένα χρήματα αποτελεί το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το θέμα είναι να μπορέσουμε, κάποτε, να βγούμε από την ατραπό στην οποία έχουμε οδηγηθεί σαν κράτος, λόγω της αδράνειας που μας διακρίνει σε θέματα ουσίας.

Τα παχιά και μεγάλα λόγια, μας έχουν κουράσει. Τόσο καιρό ακούμε για ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και εμείς απλά συνεχίζουμε να μιλάμε. Στην πράξη δεν βλέπουμε κάτι χειροπιαστό. Το απόλυτο τίποτα που μηδενίζει τα πάντα συνολικά.

  Αν τα λόγια είχαν δύναμη από μόνα τους, θα ήμασταν η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, από κάθε άποψη.

  Τελείωσαν τις διακοπούλες τους οι ισχυροί πολιτικοί άνδρες της χώρας και είπαν να πιάσουν δουλειά. Τσακ και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο (έτσι για να μην τους κατηγορούν ότι δεν κάνουνε τίποτα).

  Και τι δεν ειπώθηκε κατά την διάρκεια του άτυπου υπουργικού συμβουλίου… Ευρύ φάσμα θεμάτων για όλα τα γούστα κάλυψε την ατζέντα των συζητήσεων. Το σημαντικότερο (γιατί ποσώς μας ενδιαφέρει αν το ΠΑΣΟΚ κάνει τελικά ή όχι τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, που ευαγγελίζονται τα διάφορα παπαγαλάκια) είναι ότι θα διεξαχθεί προσπάθεια να μπούμε σαν χώρα σε τροχιά ανάπτυξης (άντε να δούμε, γιατί πολύ το αργήσαμε).

  Τα πολιτικά μαγειρέματα ως γνωστόν έχουν πάντα ξινή γεύση. Εξάλλου, με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους, μας έχουν προϊδεάσει για ένα βαρύ Χειμώνα.

  Ευελπιστούμε, ότι αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις για την ταχεία ανάπτυξη της χώρας, βγουν αληθινές. Δε θέλουμε να εισπράξουμε, για άλλη μια φορά, ακάλυπτες υποσχέσεις. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για ψεύτικα λόγια και κάλπικες υποσχέσεις…

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Ρομποτικού Κάδου στην Ηρώων

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση
του Ρομποτικού Κάδου στην Ηρώων

Μ. Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Αρχίζει μια καινούργια εποχή για την διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Είναι ο πρώτος ρομποτικός κάδος που λειτουργούμε στον Δήμο μας. Θεωρώ, ότι θα μείνουμε ευχαριστημένοι»

Την παρουσίαση του πρώτου ρομποτικού κάδου της Ξάνθης στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκαναν εχθές το πρωί ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα του Δήμου, κύριος Κώστας Γιαγτζόγλου.
Ο ρομποτικός κάδος, που έχει τοποθετηθεί στην οδό Ηρώων, αναμένεται να δοθεί σύντομα στους Δημότες προς χρήση. Βασικός σκοπός λειτουργίας του είναι η απαλλαγή από τις δυσλειτουργίες των γνωστών κάδων που ξέραμε μέχρι σήμερα.
«Αρχίζει μια καινούργια εποχή για την διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Είναι ο πρώτος ρομποτικός κάδος που λειτουργούμε στον Δήμο μας. Θεωρώ, ότι θα μείνουμε ευχαριστημένοι, με αποτέλεσμα στο μέλλον και σε άλλα σημεία, όχι μόνον κεντρικά, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, να βάλουμε κάδους αυτής της μορφής» σημειώνει χαρακτηριστικά επί του θέματος ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μ. Στυλιανίδης, μέσα από σχετικές δηλώσεις τους.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος τονίζει με έμφαση πως «ο κάδος θα εξυπηρετήσει όχι μόνον την οδό Ηρώων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, διότι η χωρητικότητά του με τα συστήματα συμπίεσης που υπάρχουν είναι περίπου σαράντα συμβατικών κάδων. Είμαι βέβαιος, ότι ο κόσμος θα μείνει ευχαριστημένος από την λειτουργία του.
Σχεδιάζω να εντάξω σε προγράμματα, κυρίως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ την προμήθεια και την λειτουργία και άλλων κάδων, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κόσμο. Το κόστος ενός τέτοιου κάδου είναι αρκετά υψηλό και σαν Δήμος δεν μπορούμε να το σηκώσουμε. Ο ρομποτικός κάδος στοιχίζει εβδομήντα πέντε χιλιάδες μαζί με το ΦΠΑ. Νομίζω, πως τα οφέλη θα είναι αρκετά».
Να σημειωθεί δε, ότι ο ρομποτικός κάδος θα λειτουργεί, μέσω της ΔΙΑΜΑΘ, αποκλειστικά για ζυμώσιμα και όχι για υλικά συσκευασίας, τα λεγόμενα ανακυκλώσιμα. Όπως προσθέτει ο Δήμαρχος «Το Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών για τον Νομό μας είναι έτοιμο. Περιμένουμε την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών να αποδεσμεύσει, τουλάχιστον, για τον τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων, την πρόσληψη προσωπικού, ώστε να αρχίσει».
Ο κάδος λειτουργεί βασισμένος στα φωτοκύτταρα. Τα απορρίμματα του κάδου συμπιέζονται, ενώ τα νερά από τα σκουπίδια καταλήγουν στην αποχέτευση ακαθάρτων. Όταν γεμίζει ο κάδος ενημερώνεται τηλεφωνικά η αρμόδια υπηρεσία, ώστε να έρθει το απορριμματοφόρο που θα το αδειάσει και θα το καθαρίσει.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου ήταν αυτός που έδειξε στους δημοσιογράφους, αλλά και τους περαστικούς της περιοχής, τον τρόπο με τον λειτουργεί ο ρομποτικός κάδος.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά Υπαρκτά αλλά μικρού μεγέθους τα προβλήματα στον Νομό

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά

Υπαρκτά αλλά μικρού μεγέθους

τα προβλήματα στον Νομό

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης:

«Η κατάσταση στον δικό μας Νομό είναι ικανοποιητική. Είχαμε μόνον είκοσι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Περιμένουμε την δεύτερη φάση αποσπάσεων για να δούμε πως μπορούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν»

  

  Στην πρωτεύουσα βρέθηκε προ ημερών ο νέος Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, για να παραβρεθεί στην σύσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με σημαντικά θέματα που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει στις 13 Σεπτεμβρίου.

  Όπως αναφέρει μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ ο κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, ο βασικότερος στόχος που έχει βάλει το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων είναι η μετεξέλιξή τους στα πρότυπα σύγχρονων και αναπτυξιακών σχολικών μονάδων. Η διδασκαλία θα βασίζεται σε καινοτόμα προγράμματα, που θα προάγουν την έρευνα και όχι την αποστήθιση μαθημάτων. Η καλή συνεργασία με γονείς και κηδεμόνες θα βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες του νέου σχολείου που προωθεί δυναμικά η ηγεσία του Υπουργείου.

  Οχτακόσια ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν πιλοτικά ανά την Ελλάδα. Οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης.

  Η φυσιογνωμία του νέου σχολείου θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Παραδείγματος χάρη η δικτυακή σύνδεση και η πολιτιστική αγωγή θα αποτελούν βασικά σημεία της λειτουργίας του νέου σχολείου. Παράλληλα, το μάθημα της εκμάθησης των αγγλικών θα ξεκινάει από την πρώτη τάξη. Το ωράριο των μαθητών θα αναπροσαρμοστεί. Στις δύο το μεσημέρι θα ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαθημάτων. Μετά τις δύο θα ξεκινάει η ολοήμερη λειτουργία του σχολείου.

  Για να λειτουργήσει το νέο σχολείο, όπως σημειώνει ο κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, είναι απαραίτητη η υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό. Όσον αφορά το πρώτο, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος, οι ανάγκες θα καλυφθούν από την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή. Για το δεύτερο οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες.

  «Η κατάσταση στον δικό μας Νομό είναι ικανοποιητική. Είχαμε μόνον είκοσι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών» σημειώνει ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό δυναμικό και προσθέτει παράλληλα πως «περιμένουμε την δεύτερη φάση αποσπάσεων για να δούμε πως μπορούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν»

  Κλείνοντας, ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος τονίζει με έμφαση, πως θα υπάρξει επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στελεχών. Όσον αφορά δε, την αξιολόγηση των στελεχών, αυτή θα πηγαίνει από τα πάνω προς τα κάτω. Το εκπαιδευτικό έργο δηλαδή θα αξιολογείται σε τελευταία φάση. Ενώ, θα δημιουργηθούν τμήματα ελληνομάθειας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μαθητών, όπως οι Ρομά, οι Τσιγγάνοι, οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί, αλλά και αλλοδαποί μαθητές. Τα πάντα, όπως αναφέρει ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, θα γίνονται σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια.