Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έκτακτη είδηση:

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό αναβάτη δίκυκλης μοτοσικλέτας πριν λίγη ώρα στην περιοχή Κιμμερίων.

Κατερίνα Καρατσώλη, Η Margaret Cruzemark των μπλογκ

Κατερίνα Καρατσώλη

Η Margaret Cruzemark των μπλογκ


Διατηρείς ένα fashion μπλογκ με το όνομα Margaret Cruzemark. Τι κρύβει αυτή η περσόνα;
Η Μargaret Cruzemark είναι ένας αινιγματικός ρόλος που έπαιξε η αγαπημένη μου ηθοποιός Σάρλοτ Ράμπλινγκ στην ταινία Δαιμονισμένος Άγγελος. Ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Από τη μια πατούσε στην πραγματικότητα και από την άλλη άγγιζε πράγματα που δυσκολεύεται να αποδεχτεί η κοινή λογική. Υπήρχε μια δόση μαγείας σε όλο αυτό.

Διατηρείς το μπλογκ σου από το 2009. Έχει αλλάξει κάτι στον κόσμο των Ελληνίδων fashion μπλόγκερ μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια;
Καταρχάς, έχουμε γίνει πιο πολλοί - υπάρχουν και άντρες fashion μπλόγκερ. Αυτό που κυρίως έχει αλλάξει όμως είναι το επίπεδο του στυλ και της αισθητικής. Τα fashion μπλογκ πια δεν επικεντρώνονται μόνο στη μόδα, αλλά προσπαθούν να ανακαλύψουν και να προβάλουν νέες ιδέες και τάσεις για το σύγχρονο lifestyle.


Σε τι πιστεύεις ότι διαφέρει το δικό σου μπλογκ από τα υπόλοιπα εγχώρια;
Η Margaret Cruzemark δεν ανεβάζει ποτέ φωτογραφίες που την απεικονίζουν. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως είναι το street style στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, προβάλλει το στυλ όλων των ηλικιών, γιατί το στυλ είναι υπεράνω ηλικίας.

Ποιες Ελληνίδες μπλόγκερ εκτιμάς και γιατί;
Την Βattered Couture λόγω του rock attitude, που λατρεύω, και τη miss Josephine H -aka hlaotvee- για τη φρεσκάδα και την πολυθεματικότητα. Το μπλογκ, όμως, που παρακολουθώ ανελλιπώς είναι το «A journal of curiosities», που είναι για μένα το πιο εκλεπτυσμένο ελληνικό μπλογκ.

Ποια ξένα σάιτ παρακολουθείς ανελλιπώς και γιατί;
Παρακολουθώ αρκετά, αλλά αυτά που κοιτάω καθημερινά είναι τα: The Sartorialist, JakandJil, Kingdom of Style, Swagger 360, Streetfsn. Τα συγκεκριμένα μπλογκ δεν αποτυπώνουν απλώς, αλλά δημιουργούν στυλ και νέα trends.

Τι είναι στυλ για σένα;
Στυλ είναι ένα σύνολο συμπεριφορών που ξεκινά από την παιδεία σου και φτάνει στο τι τσάντα θα κρατήσεις. Στυλ είναι η άρνηση σε οτιδήποτε περιττό και επιβεβλημένο.


Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;
Δεν είμαι μονοσήμαντη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι «ό,τι να 'ναι». Ακολουθώ μια mix and match άποψη, που μάλλον χαρακτηρίζει το στυλ μου.

Παρακολουθείς την ελληνική μόδα; Ποια η γνώμη σου;
Την παρακολουθώ και χαίρομαι όταν βλέπω δημιουργούς που έχουν κάτι να πουν όπως οι Deux Hommes, o Γιώργος Ελευθεριάδης, ο Σωτήρης Γεωργίου. Γενικότερα, βέβαια, η ελληνική μόδα είναι λίγο «περιφερειακή». Ακολουθεί, χωρίς να κάνει σημαντικές προτάσεις.

Τι σου αρέσει στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή;
Tα Meet Market, τα κοκτέιλ του Θανάση στο Baba Au Rum, οι ξεναγήσεις της κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στην Εθνική Πινακοθήκη, οι πίτες του Paul Boulangerie, το Μάνη-Μάνη, το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, η Πειραιώς 260.


Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 28.4.2011



Τα «γυρίζει» ο Δήμος για την κεραία. Δεν την κατεδαφίζει ;

Τα «γυρίζει» ο Δήμος για την κεραία...

Δεν την κατεδαφίζει ;



Την άποψη ότι ο Δήμος αδυνατεί να κατεδαφίσει την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μαυρομιχάλη, έχουν γνωστοποιήσει παράγοντες του Δήμου Ξάνθης στους κατοίκους της περιοχής και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίσωση της Παλιάς Πόλης.
Παρά τη δημόσια δέσμευση του Δημάρχου Ξάνθης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η κεραία θα κατεδαφιστεί άμεσα , φαίνεται ότι ο Δήμος επανέρχεται στη θέση που εξέφραζε το προηγούμενο διάστημα κατά τις πρώτες κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Δήμου θεωρούν ότι οι εταιρία Vodafone που διαθέτει την κεραία, σε περίπτωση που αυτή κατεδαφιστεί, είναι δυνατόν να ελέγξει νομικά το Δήμο και να προσφύγει εναντίον του για το γεγονός ότι κατεδαφίζει τη συγκεκριμένη κεραία και όχι τις υπόλοιπες βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές, έχοντας σοβαρές πιθανότητες να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υποτίθεται ότι υπόκειται.

Σοβαρή ανακολουθία συνιστά η απροθυμία του Δήμου;
Η άποψη αυτή μπορεί να εμφανίζεται λογικοφανής, όμως πάσχει σε δύο συγκεκριμένα σημεία: Πολιτικά, είναι προφανές ότι η δημόσια και ξεκάθαρη δέσμευση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν μάλιστα ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους και είπε ότι άμεσα θα προχωρήσει ο Δήμος στην κατεδάφισή της ακόμη και με συνοπτικές διαδικασίες, δεσμεύει τη δημοτική αρχή και θα την εξέθετε σε περίπτωση ανακολουθίας.
Κατά δεύτερο λόγο, ο Δήμος δεν μπορεί να επικαλείται τη μη τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά του σε άλλες περιπτώσεις ως επιχείρημα απέναντι σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί όλο τον οικισμό, καθώς παράλληλα επισημοποιεί, πολιτικά, την ατιμωρησία για τις αυθαίρετες κατασκευές κάνοντας γνωστή αυτή του τη θέση απέναντι σε κάθε μελλοντική αυθαιρεσία.

Θα αντιδράσουν πιο δυναμικά οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης εμφανίζονται αγανακτισμένοι και αναφέρουν ότι από το Δήμο τους προτάθηκε να προσφύγουν στη ΔΕΗ για να διακόψει την παροχή ρεύματος όπως συνέβη με τις υπόλοιπες παράνομες κεραίες της πόλης, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν τη δημοτική αρχή και εμμένουν στη δέσμευση του Δημάρχου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, ο Σύλλογος της Παλιάς Πόλης που θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες μέρες, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρξει προσωποποιημένη ευθύνη για το ζήτημα.

Στο ζενίθ η αύξηση Καρκίνου στην περιοχή

Η αύξηση των κρουσμάτων Καρκίνου στην περιοχή μας, δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους τοπικούς άρχοντες και για τον λόγο αυτό δεν ασχολούνται με το θέμα


Στο ζενίθ η αύξηση
Καρκίνου στην περιοχή



Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες, σχετικά με την εγρήγορση που πρέπει να επιδείξουν στο θέμα των αυξανόμενων κρουσμάτων της ασθένειας του καρκίνου στην περιοχή, σκέφτεται να εκδώσει ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Παπαχρόνης:
«Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να ψάξουν, εκτός από ψήφους και για τους λόγους που ο καρκίνος αλωνίζει την περιοχή»



- Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι ασθενείς στην αιματολογική κλινική Αλεξανδρουπόλεως είναι Καβαλιώτες και Ξανθιώτες
- Σφυρίζουν αδιάφορα στο πρόβλημα, που επιδεινώθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι τοπικοί άρχοντες
- Τι φταίει τελικά, το Τσέρνομπιλ ή η αιτία είναι πολύ κοντά μας και δεν τη βλέπουμε(;)

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα καρκινοπαθών στον Νομό και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατ’ επέκταση, σκέφτεται να απευθύνει ο Πρόεδρος του σωματείου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη», κύριος Γιάννης Παπαχρόνης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τελευταίος επισημαίνει την ανάγκη να εξεταστεί το ζήτημα σε βάθος, ώστε να γίνουν φανεροί οι λόγοι που ο καρκίνος χτυπάει όλο και πιο συχνά την πόρτα των κατοίκων της Περιφέρειάς μας.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, η λευχαιμία, που είναι καρκίνος του αίματος, αποτελεί την πιο συχνή ασθένεια από την Καβάλα μέχρι τον Έβρο, γεγονός που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να προβληματίσει τους τοπικούς άρχοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αιματολογική κλινική της Αλεξανδρουπόλεως, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Νοσοκομείου, οι περισσότεροι ασθενείς είναι Καβαλιώτες και Ξανθιώτες.
«Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να ψάξουν, εκτός από ψήφους και για τους λόγους που ο καρκίνος αλωνίζει την περιοχή» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γ. Παπαχρόνης.
Από την άλλη, ο σύλλογος εθελοντών-αιμοδοτών, πλέον, συγκεντρώνει αίμα, σχεδόν αποκλειστικά, για ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία, είτε αυτοί είναι ενήλικες, είτε μικρά παιδιά, γιατί, ως γνωστόν, η ασθένεια αυτή χτυπάει όλες τις ηλικίες, χωρίς διακρίσεις.
Όσον αφορά, τώρα, τους πιθανότερους λόγους που η περιοχή μας μαστίζεται από την «άσχημη αρρώστια», όπως συνήθως ονομάζεται ο καρκίνος, αυτοί είναι πολλοί, αλλά κανένας δεν έχει εξεταστεί, ώστε ο κόσμος να ξέρει σίγουρα από τι κινδυνεύει.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, εάν τα αυξημένα κρούσματα καρκινοπαθών στην περιοχή μας οφείλονται στο Τσέρνομπιλ ή το Κοζλοντούι ή ακόμη και τα βουνά με ουράνιο, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εκτός από το να φύγουμε μακριά. Εάν, όμως, τα αίτια βρίσκονται αλλού, όπως στην πρώην «Φωνή της Αμερικής», τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα λιπάσματα και τις βιομηχανίες, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει παρέμβαση, ώστε να ελεγχθεί η δημόσια υγεία.
Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μας, τονίζει πως αυτοί οι ίδιοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να απαιτήσουν να μάθουν την αλήθεια, ώστε να μπορέσουν να προφυλάξουν την υγεία τους. Να σημειώσουμε, πως ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, από την πλευρά του, είχε απευθυνθεί και σε κάποιους ερευνητές, ώστε να διαλευκανθούν οι λόγοι που ο καρκίνος και η λευχαιμία ευδοκιμούν στην περιοχή, λαμβάνοντας την απάντηση, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολυδάπανο, καθώς οι σχετικές έρευνες πρέπει να χρηματοδοτηθούν.

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στην Αναπτυξιακή, πριν την αλλαγή Δ.Σ. ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Πόσα χρήματα εισέπραξαν ορισμένα ΜΜΕ της Ξάνθης από την Εταιρία και ποια η σχέση τους με τον απερχόμενο πρόεδρο;



Δεν γνωρίζω αν τελικά στην υπόθεση της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης Α.Ε. θα ριχθεί άπλετο φως και θα βγουν στην δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους πραγματικούς λόγους που έφτασε εδώ η επιχείρηση, αλλά και η σχέση μελών του Δ.Σ. με τοπικά ΜΜΕ που στήριζαν με νύχια και με δόντια τις λανθασμένες λειτουργίες τους, αλλά οφείλω να ρωτήσω σήμερα μήπως και μου απαντήσει κάποιος. Πόσα χρήματα πήραν από την Αναπτυξιακή Α.Ε. συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια; Αληθεύει πως το ποσό που εισέπραξαν δυο τοπικά ΜΜΕ ξεπερνά τις 30.000 ευρώ ή όχι; Μήπως Πασχάλη Λύρατζη μπορείς να με ενημερώσεις για το θέμα αυτό, γιατί ήδη το ράδιο Αρβύλα δίνει και παίρνει, προκειμένου και εγώ να γνωρίζω καλά την υπόθεση πριν κάνω αναφορά; Αν αληθεύουν τα όσα κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, τότε σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Αν όμως δεν ευσταθούν αυτά, τότε θα πρέπει όλοι μας, να βάλουμε στην θέση τους αώτους που τα διαδίδουν, πριν καταρρακωθεί περισσότερο η εικόνα της εταιρίας. Όλα αυτά σήμερα τα αναφέρω, γιατί άλλο να στηρίζεις το έργο κάποιου επειδή είναι σωστό και επειδή πιστεύεις σε αυτόν ως φίλος και άλλο να στηρίζεις λανθασμένες και προκλητικές συμπεριφορές, επειδή υπάρχει η οικονομική σχέση.

Καλοί μόνο στα λόγια οι Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης και ΟΕΒΕΞ, αφού καμία κίνηση δεν έκαναν μέχρι σήμερα, απέναντι στην προκλητική λειτουργία άνευ αδείας, πολυκαταστήματος του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό:


Στην Χώρα μας και ειδικότερα στην Ξάνθη, τα πάντα λειτουργούν μόνο αν έρθει το αυγό στον Κ…ο. Άνοιξαν τα πολυκαταστήματα, συνεχίζει τον κατήφορο η αγορά της Ξάνθης, αλλά τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης έμειναν μόνο στα λόγια και δεν προχώρησαν σε κανένα έργο αντίδρασης, απέναντι στην προκλητική λειτουργία για δυο ημέρες άνευ αδείας, ενός πολυκαταστήματος του Εμπορικού Πάρκου. Με αυτήν τους την συμπεριφορά οι κύριοι αυτοί, θα έρθουν μετά από καιρό να μας πουν πως αγωνίστηκαν για το καλό της αγοράς, άσχετα αν στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει τίποτε. Εμείς ως εφημερίδα, ζητήσαμε ακόμα και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ξάνθης για το θέμα της παράνομης σύνδεσης του εμπορικού πάρκου, αλλά μέχρι τώρα δεν γνωρίζω αν παρενέβη και αν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα, αλλά εσείς κύριε Μίλκογλου και κύριε Τσιακίρογλου, να νομιμοποιείτε με την απάθειά σας την λειτουργία του Carrefour χωρίς την απαραίτητη άδεια για δυο ημέρες, στερώντας έτσι χρήματα από την αγορά της Ξάνθης; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και εσείς ακόμα να κάθεστε στις θέσεις των προέδρων και να μην έχετε παραιτηθεί;

Αναβρασμός στα γραφεία των κομμάτων κατά τόπους, με τις φήμες για εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο να ισχυροποιούνται:




Βιογραφικά ξεκίνησαν να ζητούν τα κεντρικά των κομμάτων από συμπολίτες μας, οι οποίοι πιθανότατα θα επιλέγουν ως υποψήφιοι Βουλευτές για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Καθημερινά οι φήμες για εκλογές μέσα στις αρχές του Ιουνίου ισχυροποιούνται και οι συζητήσεις για την μη ψήφιση των μέτρων από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν, με τους πιο ήρεμους να σκάφτονται πως στο τέλος και αυτοί που τώρα αντιδρούν, θα αναγκαστούν να ψηφίσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης μόνο και μόνο φοβούμενοι πως αν οδηγηθεί σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αυτοί ίσως να μην εκλεγούν ξανά και χάσουν τις έμμισθες θέσεις, αναγκαζόμενοι να επιστρέψουν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Σφάζονται παλικάρια στην ποδιά της ΣΕΚΑΠ και το πιο αξιοπερίεργο είναι πως αυτοί που σήμερα σκοτώνονται, ουδεμία σχέση έχουν με την εταιρία:



Έλλειψη χρημάτων, στάση Εμπορίου, λέει ο λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ταιριάζει γάντι με μια μικρή παραλλαγή, αφού βλέπουμε πως λόγω της οικονομικής κρίσης κάποιοι δεν έχουν δουλειά και βρήκαν ως επάγγελμα την ενασχόληση τους με τον δρόμο στον οποίο οδηγείται η ΣΕΚΑΠ, θαρρείς και αυτά που σήμερα βλέπουμε, δεν τα γνωρίζαμε εδώ και αρκετά χρόνια. Πάνε σχεδόν δυο χρόνια από την ημέρα που συζητώντας με εργαζόμενο της ΣΕΚΑΠ, του είχα πει πως η εταιρία έχει ζωή για ακόμα δυο χρόνια, πράγμα για το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνομαι. Τώρα ακούμε και βλέπουμε ορισμένους από τους νεόφωτους σωτήρες, να κάνουν λόγο για πώληση της εταιρίας, εφόσον υπάρξει η δέσμευση διατήρησης των θέσεων εργασίας. Έλα αγόρασε εσύ κύριε επενδυτή, αλλά να ξέρεις πως είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις όλους αυτούς που δουλεύουν σήμερα στην εταιρία, άσχετα αν σε συμφέρει ή όχι. Με απλά λόγια αυτοί που κόπτονται για την εταιρία, όπως οι ίδιοι λένε, φαίνεται να κόπτονται και για τους εργαζόμενους, τους οποίους δυστυχώς οδήγησαν σε αυτό το σημείο με τις επιλογές τους. Και μη μου πει κανείς πως η ΣΕΚΑΠ και όλα τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια της περιοχής μας δεν είχαν καμία σχέση με πολιτικούς, γιατί θα γελάσουν ακόμα και οι πέτρες. Αυτοί που θα επενδύσουν και θα αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΣΕΚΑΠ κύριοι, δεν θα το κάνουν για την ψυχή της μανούλας τους, αλλά για να βγάλουν κέρδος, αν κάποιος από αυτούς φυσικά δεν είναι άνθρωπος του μεγαλύτερου εχθρού της ΣΕΚΑΠ και δεν την κλείσει, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν η τωρινή λειτουργία του εργοστασίου δεν τον συμφέρει, τότε θα αλλάξει αυτά που θεωρεί πως οδηγούν την εταιρία σε μη κερδοφόρα πορεία.

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας, για την παραίτηση του

Χ. Παμπουκίδη από την θέση του οικονομικού επόπτη στο ΕΒΕ Ξάνθης:


Δεν πέρασαν και αρκετές ημέρες από την στιγμή που γράψαμε αποκλειστικά, πως πληροφορίες μας ανέφεραν πως ο Χρήστος Παμπουκίδης θα παραιτούνταν από την θέση του Οικονομικού Επόπτη του ΕΒΕ Ξάνθης αγανακτισμένος από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον φορέα. Και οι εξελίξεις στο θέμα μας επιβεβαιώνουν απόλυτα, αφού εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παμπουκίδης κατέθεσε την παραίτησή του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εχθές το μεσημέρι ήταν να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης, υπό το βάρος των παραιτήσεων Κατσαρίκα και Παμπουκίδη, με θέμα τις καταγγελίες του Νίκου Τσάβα που αφορούσαν οικονομικές δοσοληψίες ανάμεσα στο ΕΒΕ και σε τρεις κοπέλες που είχαν προσληφθεί πριν καιρό.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Τι μήνυμα μας έστειλε ο Πρωθυπουργός, μαζί με το «Χριστός Ανέστη»; Πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία δημιουργικότητας και οι Έλληνες σύντομα θα είναι υπερήφανοι για την χώρα τους !!! Ευτυχώς που δεν ακούσαμε να μας λέει πως «η Ελλάς Ανέστη», διότι τότε αντί να ζητήσουμε να μας τσιμπήσει κάποιος, ώστε να ξυπνήσουμε από το όνειρο ή να συνέλθουμε από την παραίσθηση, θα λέγαμε «τσιμπήστε τον να συνέλθει». Με όλο τον σεβασμό.
Σύνηθες για τον Πρωθυπουργό να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο. Ούτε καν την γκάμα του γκρι. Τις διαβαθμίσεις του που είναι ποικίλες και είναι θέμα επιλογής. Την προτίμησή του όμως στην ακραία αντίθεση του μαύρου σε άσπρο, είναι αδιανόητο να την συγχωρήσουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που βλέπουν την πραγματικότητα ως έχει.
Στην πορεία της εξαθλιωτικής ύφεσης, της ανύπαρκτης ελπίδας προς ανάκαμψιν, αφού τα μέτρα στα οποία υποχρεώθηκαν να συνθλιβούν οι πολίτες, όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά ώθησαν την χώρα πιο βαθιά στο έλλειμμα και στον δανεισμό! Άλλα τα στατιστικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα της ΕΛΑΣΤΑΤ (της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) και άλλα της Eurostat, για το 2010.
Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά το χρέος της χώρας εκεί κρατάμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Να λοιπόν και σε κάτι που είμαστε αθλητές και πρωταθλητές. Στον αγώνα «υπέρ» της… επιπρόσθετης ύφεσης και της αύξησης των χρεών και των ελλειμμάτων. Με απόκλιση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από αυτά της EUROSTAT. Δεν μπορούμε βεβαίως να πούμε, αν μπορεί η ανακρίβεια να αποτελέσει στοιχείο σκοπιμότητος. Αυτό είναι θέμα της αντιπολίτευσης να το ανιχνεύσει. Μπορούμε όμως να αναρωτηθούμε ως πολίτες αυτής της χώρας, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η απόκλιση των στοιχείων. Διότι, το κακό παρελθόν από τα ψευδή στοιχεία, που δημοσιοποίησε το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας αφήρεσαν από την σκέψη το εντελώς αθώο «καλή τη πίστει» και μας σφήνωσαν την δυσπιστία και την καχυποψία.
Αναρωτιέται λοιπόν ο μέσος πολίτης: τι είδους γνώσεις έχουν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT; Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τα ίδια μαθηματικά, οικονομικά, στατιστικά και κάθε επιστήμη που ασχολείται με τέτοιου είδους απογραφές, αξιολογήσεις και πορίσματα, που εκ των πραγμάτων άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων.
Ας πάψει λοιπόν ο Πρωθυπουργός να βάφει ροζ τον ορίζοντα της χώρας, να φλυαρεί ασκόπως υπέρ ενός «ρομαντικού» ελληνικού τοπίου κι ας προσγειωθεί στην ρεαλιστική κατάσταση που ταλανίζει την Ελλάδα και τους πολίτες της, οι οποίοι θα προτιμούσαν να βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη, ώστε να έχουν αντοχές για τα μελλούμενα του καλοκαιριού και πέραν αυτού.
Η αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat και το πόρισμά της καταδεικνύει την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πέραν των εξόδων του προϋπολογισμού αύξηση, ώστε η υπέρβαση τους ουδεμίαν σχέση να έχουν με τα έσοδα της χώρας. Τι πιο απλό; Έσοδα και έξοδα. Ακόμη και στο πιο μικρό νοικοκυριό τηρείς τις αναλογίες. Δεν υπερβαίνεις σε έξοδα και έσοδα του σπιτιού σου. Ενώ η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε ούτε την ισορροπία να τηρήσει, ώστε να μη βρεθούμε σε κατάσταση νέας αφαίμαξης με σκληρά μέτρα, τα οποία δεν θα αντέξουν πλέον οι πολίτες. Από αυτό συμπεραίνουμε πως ενώ πιέζουν στην μέγγενη τους υπηκόους, οι ίδιοι δεν περιορίζουν την «εθνική» σπατάλη, διότι δεν τους συμφέρει. Κι ενώ κοντεύουν να «λειώσουν» την σάρκα των Ελλήνων, οι ίδιοι δεν στερούνται την καλοπέραση και προστατεύουν όσα και ότι τους προσφέρει ποιότητα ζωής!

Τελικά, η... σταύρωση θα έρθει τη Δευτέρα μετά του Θωμά

Μετατέθηκαν χρονικά οι ανακοινώσεις των μέτρων



Τελικά, η... σταύρωση θα έρθει


τη Δευτέρα μετά του Θωμά



Να βγει «καπνός» από το υπουργείο Οικονομικών, για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα αυξήσουν τα έσοδα από φόρους κατά τουλάχιστον 3,5 δισ. (έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 έναντι στόχου 9 δισ. στο Μνημόνιο) περίμεναν χθες οι επιτελείς της κυβέρνησης. Ο "μαραθώνιος" συσκέψεων που ξεκίνησε από τη Δευτέρα του Πάσχα θα κορυφώθηκε χθες, σε συσκέψεις για την τελική διαμόρφωση των φορολογικών μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ στην τετραετία. Οι τελικές ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν σήμερα το πρωί, ωστόσο οι διεργασίες θα κρατήσουν περισσότερο του αναμενομένου και έτσι οι τελικές ανακοινώσεις μετατίθενται χρονικά για την προσεχή Δευτέρα, μετά την Κυριακή του Θωμά. Οι διεργασίες περιβάλλονται από πέπλο μυστικότητος ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί -για να ικανοποιηθεί το "λαϊκό αίσθημα"- στην επώνυμη φοροδιαφυγή, με στοχευμένες διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων για την ανάδειξη των υπόπτων.


Στα ανοιχτά μέτωπα όμως συγκαταλέγεται και η εξειδίκευση των φοροαπαλλαγών που θα καταργηθούν καθώς και ποιοι δικαιούχοι θα τις χάσουν, ώστε να περικοπούν 2 δισ. ευρώ ετησίως. Θα καθοριστούν επίσης περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, η υπέρβαση των οποίων θα οδηγεί σε απώλεια των κοινωνικών επιδομάτων για χιλιάδες δικαιούχους, η εξειδίκευση του πώς θα περιοριστεί κατά επιπλέον 2 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, ενώ αγκάθι παραμένει ακόμη το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν έχει κοστολογηθεί στο πρόγραμμα. Καθώς η Τρόικα καταφθάνει στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου, περιμένει να δει τα πλάνα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ από τα οποία θα εξοικονομηθούν 2,5 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείουν τα διορθωτικά μέτρα για φέτος να ξεπεράσουν και τα 4 δισ. ευρώ.


Οι ελεγκτές περιμένουν ακόμη τα σχέδια για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου για την εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ, τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 1,2 δισ. ευρώ και περαιτέρω περικοπές δαπανών στην Υγεία ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν και οι συσκέψεις για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, με κεντρικό στόχο την είσπραξη 15 έως 17 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013. Ήδη έχει γίνει η πρώτη διερευνητική επαφή από τη γαλλική PMU για τον Ιππόδρομο, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ από τη DEUTSCHE TELEKOM. Όσον αφορά στη ΔΕΠΑ η προκήρυξη θα γίνει εντός του 2011 με βάση μελέτη για τη σκοπιμότητα απόσχισης του ΔΕΣΦΑ και αφού συνεκτιμηθούν οι εμπορικές σχέσεις με τη ΔΕΗ.

Η Τουρκία κλείνει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου για Ελλάδα

Θα κρατήσει το αζέρικο αέριο για εσωτερική κατανάλωση




Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV που μεταδίδει την είδηση με τίτλο " Η Τουρκία σταματά την πώληση αερίου στην Τουρκία" η Άγκυρα ετοιμάζεται να διακόψει την πώληση φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας που τονίζει πως η Άγκυρα θα σταματήσει να πουλά 750 εκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν για να το χρησιμοποιεί στην εσωτερική κατανάλωση. Σύμφωνα με το NTV το υψηλόβαθμο στέλεχος τονίζει " οι υπογραφές με το Αζερμπαϊτζάν θα πέσουν στο επόμενο διάστημα. Η Τουρκία θα εξακολουθεί να αγοράζει απο το Αζερμπαϊτζάν 6.6 δισ. κυβικά φυσικού αερίου αλλά οι εξαγωγές αερίου προς την Ελλάδα που συνεχίζονται απο το 2008 θα σταματήσουν. Την ποσότητα αυτή θα την πουλήσει απ' ευθείας στην Ελλάδα."

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τουρκίας τονίζει οτι η Ελλάδα θα μπορεί να αγοράζει Αζερικό αέριο μέσω Τουρκίας όμως θα πρέπει να πληρώνει τέλη διέλευσης, χωρίς να διευκρινίζει το ποσό. Το NTV τονίζει πως η τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου ΒΟΤΑŞ έχει σαν στόχο να μειώσει τη τιμή της αγοράς φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν και με την αγορά και του μεριδίου της Ελλάδας πιθανότατα θα έχει πετύχει το στόχο αυτό.

Νόµος - εξπρές για τα βαρέα

Νόµος - εξπρές για τα βαρέα


- Στόχος η αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και μείωση μισθού
- Εκτός λίστας από την 1η Ιουλίου 250.000 εργαζόμενοι
- Ποιοι είναι οι χαµένοι από τις ανατροπές




Με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να εφαρµόσει από το καλοκαίρι τη µεγάλη ανατροπή – όπως επιβάλλει το Μνηµόνιο – στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλµατα (ΒΑΕ), η οποία θα οδηγήσει στην έξοδο από αυτά περίπου 250.000 εργαζόµενων. Η ενδεκαµελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας αναµένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Μαΐου, ώστε να γνωµοδοτήσει έως τον Ιούνιο για την υπαγωγή ή εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα ΒΑΕ. Στη συνέχεια µεσχέδιο νόµου θα τεθεί σε ισχύ, απότην 1η Ιουλίου 2011, η νέα λίστα η οποία θα περιλαµβάνει τουλάχιστον 250.000 λιγότερους εργαζόµενους σύµφωνα µε την οδηγία του επικαιροποιηµένου Μνηµονίου που ορίζει ότιδεν θα µπορεί να είναι στη λίστα πάνω από το 10% του εργατικού δυναµικού (έναντι του 30% σήµερα). ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
Οσοι απασχολούνται σε επαγγέλµατα που θα εξαιρεθούν θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα ΒΑΕ εφόσον συµπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης µέχρι τις 31/12/2015. ∆ηλαδή, δεν θίγονται όσοι έχουν συµπληρώσει 4.500 ένσηµα, εκ των οποίων τα 3.600 στα ΒΑΕ. Για όσους δεν θεµελιώνουν δικαίωµα θα αυξηθούν «αυτόµατα» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (θα ακολουθούν τα γενικά όρια που ισχύουν για όλους τους άλλους εργαζόµενους), θα χάσουν επιδόµατα και θα διατηρήσουν µόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στον µισθό για όσες ηµέρες ήταν ενταγµένοι στα ΒΑΕ. Οσοι εργάζονται σε επαγγέλµατα που θα αποχαρακτηριστούν θα έχουν µείωση µισθών από 50 έως 250 ευρώ τον µήνα, θα επιβαρυνθούν µε 5 έτη εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν και θα έχουν µείωση στις συντάξεις τους έως και κατά 20%. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣΣυγκεκριµένα, σε όσα επαγγέλµατα αποχαρακτηριστούν από τα ΒΑΕ, θα υπάρξει: 1. Αύξηση των ορίων ηλικίας τουλάχιστον κατά µία πενταετία. Οι πόρτες εξόδου θα κλείσουν για όσους εργαζοµένους είναι κάτω των 65 ετών. Η µόνη εναλλακτική λύση είναι η συνταξιοδότηση στο 60ό έτος της ηλικίας, µε την προϋπόθεση πως έχουν συµπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης. 2. Μείωση των αποδοχών από 50 έως και 250 ευρώ τον µήνα, καθώςδεν θα καταβάλλεται το ειδικό επίδοµα (εκτός αν υπάρξει ρύθµιση στη συλλογική σύµβαση εργασίας). Ακόµη και όσοι παραµένουν στα ΒΑΕ θα βρεθούν αντιµέτωποι µε τη σταδιακή αύξηση, από1/1/2012, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αν δεν συµπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Τονίζεται ότι ο νέος ασφαλιστικός νόµος προβλέπει τη σταδιακή αύξηση, από 1/1/2011 έως 1/1/2017, όλων των ορίων ηλικίας, από το 55ο στο 60ό (για πλήρη σύνταξη) και από το 53ο στο 58ο (γιαµειωµένη) για όσους θα έχουν 10.500 ένσηµα από τα οποία 7.500 σε ΒΑΕ. Το 60ό θα είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας (από το 55ο το 2010) και γιαόσους θα συµπληρώσουν έως το 2015 τουλάχιστον 4.500 ένσηµα από τα οποία τα 3.600 σε ΒΑΕ (το 2011 είναι το 56ο, το 2012 το 57ο, το 2013 το 58ο, το 2014 το 59ο και το 2015 το 60ό).