Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αλλαγή φρουράς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Αλλαγή φρουράς
στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Μετά την προαγωγή σε Ταξίαρχο και μετάθεση στην Αλεξανδρούπολη του κυρίου Ιωακείμ Τσουκνάδη, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης αναλαμβάνει ο κύριος Γιώργος Γκοδοσίδης

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης ορίστηκε με απόφαση της ΕΛΑΣ, ο μέχρι πρότινος Υποδιευθυντής της Α.Δ. Ξάνθης, κύριος Γιώργος Γκοδοσίδης. Κατόπιν προαγωγής του κυρίου Ιωακείμ Τσουκνάδη στον βαθμό του Ταξιάρχου και μετάθεσής του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο κύριος Γιώργος Γκοδοσίδης θεωρήθηκε ο καταλληλότερος, για να αναλάβει την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή.
Σε σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο τελευταίος επισημαίνει για την προαγωγή του πως «με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ανέλαβα τα καθήκοντα του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης» και συνεχίζει λέγοντας, αναφερόμενος στις προτεραιότητές του, ότι «προτεραιότητά μου αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, οποιασδήποτε μορφής. Η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες και η κατανόηση των τελευταίων, ότι ο αστυνομικός είναι πάντοτε δίπλα τους».

Το κράτος παίζει…

Το κράτος παίζει…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Το ερώτημα, τι θα γίνει τελικά με τους μετανάστες που ζητάνε την νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, εκβιάζοντας την κυβέρνηση μέσω της απεργίας πείνας που έχουν εξαγγείλει και εφαρμόζουν εδώ και μέρες, μάλλον δεν τυχαίνει απάντησης, αφού υπάρχει μια πλήρης ασάφεια όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα στην χώρα μας.
Τελικά, η πολιτική της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μια μεγαλόστομη εξαγγελία και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή της θεωρητικής βάσης, πάνω στην οποία βασίζει την πολιτική της κατεύθυνση, η σημερινή κυβερνώσα παράσταση.
Η Ελλάδα, το ξέφραγο αυτό αμπέλι της Ευρώπης, αφού μπαίνει όποιος θέλει από τα χερσαία και υδάτινα σύνορά της, δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις ως ένα υπεύθυνο κράτος, οι οποίες θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς πρόκειται περί προβλήματος, που έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.
Το κράτος επέτρεψε σε κάποιους ασυνείδητους, να μεταφέρουν από την Κρήτη τους μετανάστες στην Αθήνα, τους ίδιους μετανάστες που σήμερα κάνουν απεργία πείνας. Ενώ, δεν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό, σήμερα, που οι τελευταίοι είναι στα πρόθυρα του θανάτου, εξαιτίας της απόφασής τους να κάνουν απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους.
Βέβαια, δεν φταίνε οι μετανάστες για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ούτε που τα εθνικά σύνορα «μπάζουν από παντού». Εξάλλου, ο καθένας ψάχνει για μια θέση κάτω από τον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό. Το θέμα είναι τι κάνει το κράτος για να προστατεύσει το κύρος του; Με ποιο τρόπο προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών του; Γιατί μόνον με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Ούτε μπορεί η Πολιτεία να κωφεύει μπροστά σε μείζονα προβλήματα, όπως είναι το μεταναστευτικό ζήτημα, με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί στην χώρα μας.
Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν ένα σοβαρό κράτος να επιτρέπει στον κάθε παράνομα διαμένοντα στην χώρα, να του θέτει εκβιαστικά διλήμματα μέσω απεργιών πείνας ή κατάληψης δημοσίων κτηρίων.
Βρε, τι πάθαμε… δεν είμαστε άξιοι να επιβάλουμε ούτε την έννομη τάξη, αφού, ακόμη και οι λαθρομετανάστες έχουν αποκτήσει λόγο και μπορούν και μας εκβιάζουν, στα πλαίσια, πάντοτε, των δικών τους συμφερόντων. Σκεφτείτε, μόνον, τι θα παθαίνατε, σε περίπτωση, που κάνατε κάτι ανάλογο σε κάποια από τις χώρες προέλευσης των συγκεκριμένων μεταναστών. Από εκεί και πέρα, τα λόγια είναι περιττά. Γίνεται σαφές, πως δεν ζούμε σε ένα οργανωμένο κράτος, αλλά σε ένα κράτος που «παίζει» με σοβαρά θέματα, αλλά και με τα νεύρα μας…

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Παρ’ ότι ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στο 2011, εντούτοις η εκλογολογία καλά κρατεί. Η πιθανότητα ανασχηματισμού επίσης ως λύση, μετά από τις εσωκομματικές έριδες και τις αντιπαραθέσεις των υπουργών, διαφαίνεται στην θολούρα του κυβερνητικού τοπίου. Και οι δύο εκδοχές όμως, αφήνουν αδιάφορους τους περισσότερους πολίτες, αφού η λαϊκή σοφία, σε παρόμοιες περιπτώσεις «προτάσσει» το «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»! Ή επί το λακωνικότερον «όχι Γιάννης, Γιαννάκης». Αλλάζει κάτι; Ίδια νοοτροπία, ίδιες ιδέες και το σπουδαιότερο η ίδια λατρεμένη επιθυμία για θώκους και αξιώματα. Στην ουσία, για την πλέον υψηλόραχη καρέκλα που προσμετρούν σ’ αυτήν το κύρος λόγω αρμοδιοτήτων.
Και λοιπόν; Μόλις γίνεται η μοιρασιά των υπουργείων στρογγυλοκάθονται, απολαμβάνουν τα υπάρχοντα και τις παροχές των «τιμής ένεκεν» και αποφασίζουν για τις τύχες όλων ημών. Έχουν όμως πάντα το άγρυπνο μάτι των πολιτών που παίρνουν θέση κριτή, ώστε να διαχωρίζουν τους ικανούς από τους ανίκανους.
Η μάχη των υπουργών και των βουλευτών στις εσωκομματικές αψιμαχίες εμφανίζονται στο προσκήνιο, έστω κι αν η προσπάθεια της μη διαρροής καταβάλλεται, προς διαφύλαξν της αρραγούς σύμπνοιας, λόγω ιδεολογίας. Φαινομενικά. Λίγα βγαίνουν ως συνήθως στην δημοσιότητα και τα υπόλοιπα υπερίπτανται και αφήνονται στην κρίση των πολιτών, που ευτυχώς με αφορμή την οικονομική κρίση έχουν αφυπνίσει τον εγκέφαλό τους και τον έχουν εκπαιδεύσει στην καχυποψία, βάσει της οποίας εξάγουν συμπεράσματα που ως συνήθως επαληθεύονται.
Οι τριγμοί στην κυβέρνηση ξεκίνησαν με το θέμα των λαθρομεταναστών και η χρόνια αδυναμία και αδιαφορία ίσως και η υποτίμηση του πραγματικού προβλήματος, που εξελίχθηκε σε μείζον για τα ελληνικά δεδομένα. Ο εξαιτίας αυτού του προβλήματος «πόλεμος των αστέρων» του κυβερνητικού σχήματος δημοσιοποιήθηκε και εντοπίσθηκε στην δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ υπουργών και κυρίως μεταξύ του κ. Βενιζέλου και κ. Ραγκούση. Η «φαγωμάρα» σε πλήρη εξέλιξη και η απομόνωση το νέο συστατικό της κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, δίχως συμπαραστάτες στο θέμα του νέου μνημονίου. Και όχι μόνο. Ανταγωνισμός και μονοπώληση του κοινού ενδιαφέροντος, διαχωρισμός θέσεων και απόψεων, ενώ στην επικοινωνία μεταξύ τους επικρατεί… η ανυπαρξία.
Δεν συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα, αφού έχουν διαφύγει του δέοντος ελέγχου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως μονήρης καβαλάρης τρέχει και δεν φτάνει. Έτσι διαρρέουν φήμες περί ανασχηματισμού και εικασίες υπουργικών σχημάτων από τους «μάντεις» των πολιτικών δρώμενων. Το θέμα των λαθρομεταναστών υποσκέλισε ακόμη και αυτό του μνημονίου και τους εξαθλιωτικούς όρους που αυτό επιβάλλει. Το χάος είναι σχεδόν προ οφθαλμού, ενώ το κυβερνητικό σχήμα ταλαντεύεται στην προσπάθεια επιβολής προσωπικών θέσεων, που δεν συνάδουν με την ομοψυχία και την ομοφωνία, που αποτελούν την βάση της ομοφροσύνης. Αυτά…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 5.3.2011


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Προς Μ. Φανουράκη ενταύθα: Τι έγινε με εκείνη την πρόταση προσφοράς των καταστημάτων που κονομάνε αυτές τις ημέρες, προς τον Δήμο Ξάνθης:

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι ο Μανώλης Φανουράκης και ειλικρινά μένω έκπληκτος με το πόσο εύκολα ξεχνάει αυτός ο άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν εδώ και καιρό να μας μιλά για πρόταση που θέλει να περάσει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την προσφορά των καταστημάτων που κονομάνε την περίοδο της αποκριάς προς τον Δήμο Ξάνθης. Αν θυμάμαι καλά, το σχέδιο ανέφερε πως τα καταστήματα που κερδίζουν χρήματα από τις ημέρες της αποκριάς, θα πρέπει να προσφέρουν το κάτι τις τους προς τον Δήμο Ξάνθης, αφού ο δεύτερος ξοδεύει πολλά χρήματα για την διοργάνωση των ΘΛΕ και από αυτό έχουν κέρδος τα συγκεκριμένα καταστήματα που κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο στην Ξάνθη την περίοδο των ΘΛΕ, από όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε... Ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός της ΕΡΤ για την πρόσληψη δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, έγινε για να καλύψουν την θέση άνθρωποι οι οποίοι ήδη εργάζονταν εκεί:


Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνονται τα όσα γράφουμε και αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε. Όπως πληροφορήθηκα, ο διαγωνισμός της ΕΡΤ για την πρόσληψη δυο δημοσιογράφων που θα γνωρίζουν καλά την Τουρκική Γλώσσα για την ΕΡΑ Κομοτηνής, κατοχυρώθηκε σε δυο ήδη εργαζόμενους, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως είχα δίκιο όταν υποστήριζα πως ήταν φωτογραφικός. Αυτή λοιπόν είναι σήμερα η αξιοκρατία με την οποία κάποιοι επιχειρούν να βάλουν από το παράθυρο τα δικά τους παιδιά να εργαστούν σε κρατικές επιχειρήσεις. Το δικαίωμα της εργασίας το έχουν όλοι και ειλικρινά δεν έχω τίποτε να χωρίσω με τους δυο εργαζόμενους, αλλά αγανακτώ με τους πολιτικάντηδες της περιοχής μας (Θράκη) οι οποίοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα σε αυτά τα φαινόμενα που μας προσβάλλουν ως κράτος. Άσε που σύμφωνα με πληροφορίες μου, οι δυο κύριοι μουσουλμάνοι που προσελήφθησαν στην ΕΡΑ Κομοτηνής με τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό, έχουν και ιστοσελίδα στην οποία προβάλλουν την κυρία Δραγώνα.

Βασίλισσα του Καρναβαλιού η Ξανθιώτισσα Σάσα Μπάστα, με βασιλιά καρνάβαλο το ομοίωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου:


Όντως έκπληξη ετοίμαζε ο Μ. Φανουράκης, σχετικά με την Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία φέτος θα είναι επιτέλους Ξανθιώτισσα. Ο Βασιλιάς καρνάβαλος βέβαια, δεν ήταν δυνατόν να είναι κάποιος άλλος έκτος από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος προκάλεσε αρκετές φορές τους Έλληνες με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ενώ την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πλαισιώσουν τα ομοιώματα, τόσο της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί όσο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο που έχει καταντήσει να μην πω σαν τι.

Πρόταση για το θέμα των ΘΛΕ του 2012: «Νεκροταφείο η Ξάνθη»…
Νεκροθάφτες βέβαια υπάρχουν πολλοί στην περιοχή μας, είτε πράσινοι είτε γαλάζιοι, οπότε δεν θα έχετε προβλήματα:


Η πρόταση της εφημερίδας μας για το επόμενο Καρναβάλι είναι να επιλεχθεί ως θέμα «Νεκροταφείο η Ξάνθη». Το μόνο σίγουρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως δεν θα δυσκολευτεί ο Μ. Φανουράκης να βρει τους νεκροθάφτες, αφού μια ματιά να ρίξει στο Έργο της ενοποίησης των πλατειών και μια μάτια στην αποβιομηχάνιση και τον επιχειρηματικό μαρασμό, θα βρει πολλούς στους οποίους θα ταιριάζει η στολή του νεκροθάφτη. Προς θεού βέβαια, δεν έχω τίποτε προσωπικό με τους εργολάβους κηδειών και δεν θέλω να με παρεξηγήσουν. Άντε και καλή αποκριά…

Θα πηδήξω μπαμπά! Να σε δω γιε μου…

Μετά την υποβάθμιση όλοι μιλούν για αναβάθμιση

Θα πηδήξω μπαμπά!
Να σε δω γιε μου…


Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος ΟΕΒΕΞ:
«Θεωρούμε, ότι αυτό το καρναβάλι θα είναι η αρχή της αναβάθμισης των προσφορών των υπηρεσιών από όλα τα καταστήματα, διότι η επιτυχία μας οφείλεται στην ποιότητα, στην σοβαρότητα, τις σωστές τιμές και την ευγενική συμπεριφορά των καταστηματαρχών»

H περίοδος των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει δυναμικά και όπως υπόσχονται οι επαγγελματίες της Ξανθιώτικης αγοράς, αναμένεται να κερδίσουμε τις εντυπώσεις σαν τοπική κοινωνία, αφού έχουμε έναν αναπτυγμένο θεσμό, το καρναβάλι μας.
Σε δηλώσεις του στην ΦτΞ ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, γεγονός στο οποίο στέκεται σύμμαχος και ο καιρός, παρά το ότι είναι απαισιόδοξη η γενικότερη διάθεση στην χώρα» και συνεχίζει λέγοντας ότι «πρόκειται για μέρες ξεφαντώματος, χαράς και διασκέδασης, αρχής γενομένης από τους νέους, οι οποίοι συμπαρασύρουν και εμάς τους υπόλοιπους».
Ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου επισημαίνει, παράλληλα, πως είναι αλήθεια το γεγονός, ότι η περίοδος των ΘΛΕ λειτουργεί θετικά για τις επιχειρήσεις εστίασης, αφού αυτές τις μέρες ο κόσμος βγαίνει για να φάει και να πιεί, στα πλαίσια της διασκέδασης που κυριαρχεί.
Τονίζει δε, ότι τα χρήματα που θα κερδίσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου του, θα πάνε στους προμηθευτές τους, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. Ενώ, τα υπόλοιπα που θα μείνουν, θα διοχετευτούν στον Νομό, καθώς, όπως τονίζει, μία μονάδα του κέρδους επαναεπενδύεται τέσσερις με πέντε φορές.
Όσον αφορά, τώρα, τις τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών στην Ξάνθη, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, επισημαίνει ότι «θεωρούμε, ότι αυτό το καρναβάλι θα είναι η αρχή της αναβάθμισης των προσφορών των υπηρεσιών από όλα τα καταστήματα, διότι η επιτυχία μας οφείλεται στην ποιότητα, στην σοβαρότητα, τις σωστές τιμές και την ευγενική συμπεριφορά των καταστηματαρχών» και συμπληρώνει ότι «η πλειοψηφία των καταστηματαρχών θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα κερδίσουμε τους επισκέπτες, οι οποίοι φεύγοντας θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Νομού μας».

Άγνωστο προς το παρόν το μέλλον των κοινωνικών επιδομάτων

Στο στόχαστρο του μνημονίου και το επίδομα ανεργίας

Άγνωστο προς το παρόν το μέλλον
των κοινωνικών επιδομάτων


Σπύρος Μαζαράκης, Διευθυντής ΟΑΕΔ Ξάνθης:
«Δεν είναι εφικτή η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, με δεδομένο το γεγονός, πως τα ποσοστά ανεργίας για την χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλά»

Μετά το επίδομα των πολυτέκνων και τριτέκνων, το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων και το φοιτητικό επίδομα, ξεκίνησε η φημολογία περί περικοπών, όσον αφορά και το επίδομα ανεργίας... ( όχι που θα γλίτωνε).
Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται, λοιπόν, το πιθανότερο είναι να μπουν εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το κράτος από μια τέτοια εξέλιξη.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κύριος Σπύρος Μαζαράκης, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει κάποια έγγραφη ή προφορική απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου, που να αναφέρει, ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας, το οποίο συνεχίζεται να δίνεται κανονικά στους δικαιούχους του από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΕΑΔ.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι η ανησυχία του κόσμου είναι μεγάλη, όσον αφορά το επίδομα ανεργίας, αφού, όπως μας ενημερώνει ο κύριος Σπύρος Μαζαράκης, καθημερινά συμπολίτες μας έρχονται στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθούν, εάν τελικά, θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας.
Σύμφωνα με τον κύριο Σ. Μαζαράκη, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας αναφέρεται από το μνημόνιο και αναμένονται αντιδράσεις, θετικές η αρνητικές, από την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ξάνθης, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς για να καταργηθεί κάποιο επίδομα, θα πρέπει να προηγηθούν σχετική εγκύκλιος και να αλλάξει ο νόμος.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Μαζαράκης, τονίζει, πως δεν είναι εφικτό να καταργηθεί το επίδομα ανεργίας, με δεδομένο το γεγονός, ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Από την άλλη, ο κύριος Σ. Μαζαράκης υπογραμμίζει, πως είναι δυνατόν να γίνουν κάποιες αλλαγές, όσον αφορά το επίδομα ανεργίας μέσω μετατροπής του σε επίδομα απασχόλησης, ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται από τον ΟΑΕΔ. Βέβαια, το επίδομα απασχόλησης αφήνεται στην κρίση του ενδιαφερόμενου και όπως επισημαίνει ο κύριος Σ. Μαζαράκης, είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα και οπωσδήποτε προτιμότερο από την ολική κατάργηση του επιδόματος.
Επίσης, ο κύριος Σ. Μαζαράκης, αναφέρει, πως η μνημονιακή πολιτική έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα ανεργίας, κάνοντας λόγο για εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα, δε, με αυτά που συμπληρώνει ο τελευταίος, εάν αποδειχτεί, πως κάποιος έχει, πράγματι, μεγάλη περιουσία, δε θα πρέπει να παίρνει το σχετικό επίδομα.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κάνει σαφές, πως, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όσον αφορά την τύχη του επιδόματος ανεργίας.