Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 11.11.2010


Κόντρα Γ. Παυλίδη Σωκ. Ξυνίδη για 400.000 απόρρητα κονδύλια

Κόντρα Γ. Παυλίδη Σωκ. Ξυνίδη
για 400.000 απόρρητα κονδύλια


- Γ. Παυλίδης: Λεφτά Υπάρχουν για κρυφά κονδύλια
-Σωκ. Ξυνίδης: Με αιφνιδίασε η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος


Με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονές εκλογών, ότι εγκρίθηκαν απόρρητα κονδύλια ύψους 400.000 € από τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων (ΒΗΜΑ 31-10-2010, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-11-2010).
Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια;
Ως "Περιφερειακή Αναγέννηση" αγωνιζόμαστε για τον τόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Α.Μ.Θ.
“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”


Ακολουθεί η Απάντηση του Αναπληρωτή

Υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΜΘ “ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:
1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.
2) Εάν ο κύριος Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξε τέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή και τον Δραμινό κ. Τζίμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια, σε τι συνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη να πουν στην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν;
3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθεί ακόμη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί.
4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητες δαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν ο κ. Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν;
5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και συνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμη την Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γη και ύδωρ για την ψήφο. Υπομονή η Κυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο απέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό του εαυτό.

Σωκράτης Ξυνίδης

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Για την γειτονιά των Αγγέλων ταξιδεύει από χθες ο Ν. Λαμπαδάρης
Η μοίρα του έπαιξε ύπουλο παιχνίδι την ημέρα των γενεθλίων του:

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αγωνιστής της παράταξης Νίκος Λαμπαδάρης, δεν άντεξε στα επανωτά χτυπήματα της μοίρας. Αφού πέρασε αρκετό καιρό δύσκολα, μετά το ατύχημα του γιου του, πριν λίγες ημέρες πληροφορήθηκε για τον χαμό του Πατέρα του, χωρίς να γνωρίζει το άσχημο παιχνίδι της μοίρας. Ο Νίκος Λαμπαδάρης εβρισκόμενος στην Ξάνθη για την Κηδεία του πατέρα του και ενώ περίμενε να φθάσουν οι εννέα ημέρες για το μνημόσυνο, προδόθηκε από την ίδια του την Καρδιά. Η μοίρα και η καρδιά του, του επιφύλασσαν το χειρότερο δώρο για την ημέρα των γενεθλίων του, αφού σαν χθες, ο Νίκος Λαμπαδάρης είχε τα γενέθλια του. Είναι πολλές οι φορές που όλοι μας βλέπουμε τα παιχνίδια της μοίρας και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας για θέματα ασήμαντα, αφού το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς τους οικείους του Νίκου Λαμπαδάρη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Από την αρχή μοιράζεται η τράπουλα την Κυριακή, με τα προβλήματα πλέον να φαντάζουν τεράστια για την νίκη στον Δήμο Ξάνθης:


Τρέχουν και δεν φθάνουν οι του Δημάρχου Ξάνθης υποψήφιοι, προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να καταφέρουν την ερχόμενη Κυριακή την νίκη. Τα προβλήματα είναι πολλά και όσοι γνωρίζουν καλά από εκλογές μπορούν να τα προβλέψουν. Για να νικήσει ο Μ. Στυλιανίδης στις ερχόμενες εκλογές, θα πρέπει να αντιμετωπίσει δυο αντιπάλους. Ο ένας είναι γνωστό πως ονομάζεται Χρίστος Πούλιος και ο δεύτερος αντίπαλος, είναι οι διαρροές και η άρνηση συμμετοχής στην κάλπη από κόσμο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει πάλι για πολλούς και διαφόρους λογούς. Το σίγουρο μέχρι στιγμής για τον Μ. Στυλιανίδη, είναι πως χρειάζεται υπομονή και απομόνωση από τις γύρω του σειρήνες, οι οποίες τον οδήγησαν σε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. Η τράπουλα μοιράζεται από την αρχή και οι δυο παρατάξεις πηγαίνουν στον αγώνα με σκορ 1-1.

Στους δρόμους βγήκαν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» από την Τρίτη:
Ολόκληρος ο συνδυασμός του Χρίστου Πούλιου, επιφύλασσε μια έκπληξη για την πόλη της Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης. Με χαμόγελο και όρεξη, κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Ξάνθης μοιράζοντας το φυλλάδιο των θέσεων τους. Είναι εμφανές, πως πλέον κατάλαβαν, ότι στις εκλογές κερδίζει περισσότερο αυτός που έχει τις προσωπικές επαφές και αυτός που μπορεί να αφομοιώσει τον εαυτό του μέσα στο κοινωνικό σύνολο της Ξάνθης. Η έκφραση «λιώστε τις σόλες», ήταν αυτή που χαρακτήριζε την μέθοδο που ακλουθούσε προεκλογικά και μετεκλογικά ο αείμνηστος Δήμαρχος Ξάνθης Φ. Αμοιρίδης, αλλά δυστυχώς οι σημερινοί ενασχολούμενοι με τις εκλογές υποψήφιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη το βράδυ της Τρίτης ο Γ. Παυλίδης:

Σε τρένο που συνεχώς ακολουθεί διαφορετικά δρομολόγια έχει μετατραπεί ο Γ. Παυλίδης, ο οποίος αλωνίζει από άκρη σε άκρη ολόκληρη την Περιφέρεια, επιδιώκοντας να καταφέρει την ανατροπή. Τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς και η σταυροδοσία, είναι γνωστά στοιχεία τα οποία επεξεργάζεται καθημερινά, καταστρώνοντας τα σχέδιά του. Δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να κερδίσει τις εκλογές και στόχος του είναι να ανεβάσει τα ποσοστά του λίγο στην Ροδόπη, αλλά και να ανεβάσει κατά πολύ την διαφορά του από την Ξάνθη και την Δράμα, που φαντάζουν ως πιο εύκολα προσεγγίσιμες περιοχές.

Οργανώνεται σε θέματα περιφρούρησης και συσπείρωσης το ΠΑΣΟΚ:
Τα αποτελέσματα, τόσο σε Δήμο Ξάνθης όσο και στον Νομό Ξάνθης για τις περιφερειακές εκλογές, δεν ήταν και τα αναμενόμενα για το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος των Κομματαρχών της περιοχής μας και όχι μόνο, είναι να περιφρουρήσουν τις διαρροές και να ανεβάσουν την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά πάνω του 70%, ενώ ως πρώτη μέριμνα, είναι η αποφυγή λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων αντίδρασης, από ανθρώπους της παράταξης τους, απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

Κόντρα για 400.000 κρυφά ευρώπουλα:
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε χθες στην Ξάνθη ανάμεσα σε Γ. Παυλίδη και Σωκ. Ξυνίδη, με αφορμή δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το οποίο εμφάνιζε τον Βουλευτή Ξάνθης και αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, να έχει υπογράψει απόρρητο κονδύλι ύψους 400.000 ευρωπουλακίων, με αποδέκτη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, ο οποίος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως τους δύσκολους αυτούς καιρούς που όλη η χώρα βιώνει, κάποιοι μοιράζουν κρυφά κονδύλια στην Περιφέρειά μας, τα οποία βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται για ποιο λόγο δίνονται. Από την άλλη, άμεση ήταν η Αντίδραση του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος εξέδωσε απάντηση ως Αναπληρωτής Υπουργός, τονίζοντας πως η απόφαση του για τα κονδύλια αυτά, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως δεν είναι κάτι μεμπτό, αλλά και πως μέχρι στιγμής δεν δόθηκε ούτε ευρώ από το κονδύλιο στην Περιφέρεια, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο κύριος Ξυνίδης στις απορίες που εκφράζει ο κύριος Παυλίδης, του συστήνει να ρωτήσει τους Υπουργούς της ΝΔ για να ενημερωθεί για το κονδύλιο αυτό, αλλά επίσης να ρωτήσει και το πώς αξιοποιήθηκε επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Εξοργισμένοι οι νέοι μη εκλεγέντες υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
με το εξευτελιστικό πούλημα που τους έκαναν οι γνωστοί εκλογομάγειρες, που τους υποσχέθηκαν στήριξη:

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι μη εκλεγέντες υποψήφιοι, αφού όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, οι γνωστοί εκλογομάγειρες τους κρέμασαν στην κυριολεξία, αφού τους χρησιμοποίησαν στύβοντας τους ως λεμονόκουπες, με την υπόσχεση ότι θα τους στηρίξουν και θα τους βοηθήσουν να εκλεγούν. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί μου αυτές τις δυο ημέρες και εξοργισμένοι έβριζαν και αναθεμάτιζαν την ώρα και την στιγμή που πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα, που αποδείχτηκαν ψεύτικα. Μας ήθελαν για νεροκουβαλητές και πήγαμε ως αγνοί, άφθαρτοι και καθαροί και τους πιστέψαμε, αλλά δυστυχώς πήγαμε ως πρόβατα για σφαγή και αυτό θα πρέπει να το θυμούνται.