Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 20.1.2011


Με συνεχείς απεργίες απαντάνε οι φαρμακοποιοί της χώρας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους

Με συνεχείς απεργίες απαντάνε οι φαρμακοποιοί της χώρας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους

Τι αναφέρει για το θέμα η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, κυρία Δέσποινα Κάλφα

Κατεβάζουν τα ρολά οι Φαρμακοποιοί της χώρας, αφού το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ανένδοτο στις θέσεις του, όσον αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Δύο είναι τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ των Φαρμακοποιών και Υπουργείου, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει μέσα από την ΦτΞ η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, κυρία Δέσποινα Κάλφα.
Καταρχήν, οι Έλληνες φαρμακοποιοί διαφωνούν κάθετα στην άρση των περιορισμών ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ενώ, στην «κόκκινη γραμμή» βρίσκονται και τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση η κυρία Δέσποινα Κάλφα, εάν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του αρμοδίου Υπουργείου, όσον αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αυτό θα συνεπάγεται την ισοπέδωση της δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει η κυρία Δ. Κάλφα, τα φαρμακεία θα μετατραπούν σε ένα είδος super market. Με άλλα λόγια, δε θα υπάρχει η σωστή εξυπηρέτηση του ασθενή που πάει σε ένα φαρμακείο για να προμηθευτεί τα φάρμακά του. Από την άλλη, πολλά φαρμακεία, κυρίως της περιφέρειας, θα οδηγηθούν στον «θάνατο».
Επίσης, η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, υπογραμμίζει με πίκρα, πως ο διάλογος με το Υπουργείο Υγείας έχει σταματήσει, αφού, σύμφωνα και με αυτά που έκανε σαφές ο Υπουργός, κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, οι σχετικές συζητήσεις, πλέον, θα γίνονται, μόνον, στην βουλή.
Ερωτηθείσα, εάν πιστεύει πως οι συνεχείς απεργίες που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί της χώρας και οι οποίες θα διαρκέσουν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, είναι ικανές να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η κυρία Δέσποινα Κάλφα επισημαίνει χαρακτηριστικά πως « η απεργία είναι ο μοναδικός τρόπος πίεσης που έχουμε στα χέρια μας» και συνεχίζει λέγοντας πως «προχωράμε σε απεργίες με πολύ μεγάλη προσοχή, για να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης».
Πρέπει να σημειωθεί δε, πως τέσσερα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά για την πόλη και δύο θα εφημερεύσουν σύμφωνα με το μηνιαίο πρόγραμμα του φαρμακευτικού συλλόγου. Ενώ, στα χωριά τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά για τις πρωινές ώρες, από τις εννιά μέχρι τις έντεκα.

Μείωση ανεργίας το ζητούμενο…

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχη Α.Μ- Θράκης, Α. Γιαννακίδη και Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη είχαν οι παράγοντες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Μείωση ανεργίας το ζητούμενο…

Κάθε δύο μήνες θα πραγματοποιείται συνάντηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη, κύριο Άρη Γιαννακίδη, με σκοπό την συζήτηση και εξεύρεση λύσεων για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στον Νομό.
Η σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες στην πόλη της Κομοτηνής είχε θετικά αποτελέσματα, αφού ο Περιφερειάρχης φάνηκε ιδιαίτερα «ζεστός» στο εν λόγω ζήτημα, καθώς, όπως δήλωσε, πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερα οξύ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ενώ, εχθές το μεσημέρι ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης μεταξύ παραγόντων του Εργατικού Κέντρου και του Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδη.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κοινή για όλα τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας, αφού, ακριβώς, η δική μας Περιφέρεια, είναι αυτή που μαστίζεται περισσότερο από την «καλπάζουσα» ανεργία.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να αναλάβει ενεργό δράση όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το πρόβλημα με την ανεργία στον Νομό, περιλαμβάνει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και αρμοδίους φορείς, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με αυτά που δηλώνει, παράλληλα, ο κος Άγγελος Μπεμπεκίδης στην εφημερίδα μας, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης δήλωσαν συμπαραστάτες στην προσπάθεια και μάλιστα είχαν έτοιμες και κάποιες προτάσεις. Ο κος Άρης Γιαννακίδης, για παράδειγμα, τόνισε, πως μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και κάποια άλλα προγράμματα, θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία. Ενώ, ο κος Φώτης Καραλίδης επισήμανε, πως είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη και επομένως ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις στην περιοχή.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει στείλει σχετική πρόσκληση και προς τον Ξανθιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριο Σωκράτη Ξυνίδη, για να συμμετάσχει και αυτός στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει, όσον αφορά την ανεργία και την αντιμετώπισή της στην Περιφέρεια.

Το ξέρω ότι έχω δίκιο, το θέμα είναι που θα το βρω…

Το ξέρω ότι έχω δίκιο,
το θέμα είναι που θα το βρω…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως του Φαρμακοποιού και του δικηγόρου, έχει προκαλέσει κύμα σφοδρών αντιδράσεων από τις θιγόμενες πλευρές. Ειδικά δε οι φαρμακοποιοί, αρνούμενοι να αποδεχτούν την νέα τάξη πραγμάτων στον επαγγελματικό τους χώρο, έχουν εξαγγείλει το κλείσιμο των Φαρμακείων τους.
Οπωσδήποτε, είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη και του κάθε επαγγελματία να διεκδικεί τα συμφέροντά του και να αντιδράει, όταν νιώθει πως αυτά θίγονται. Ωστόσο, δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε και ανθρώπινο, στα πλαίσια διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου, να προκαλείς προβλήματα, ενίοτε σοβαρά, στις υπόλοιπες ομάδες συνανθρώπων σου.
Δεν μπορείς κύριε να κλείνεις με το έτσι θέλω το φαρμακείο, γιατί δεν συμφωνείς με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στον επαγγελματικό σου χώρο, γιατί πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να στερήσεις από έναν συνάνθρωπο τα φάρμακά του, την συγκεκριμένη και δεδομένη στιγμή που τα χρειάζεται. Ούτε μπορεί κάποιος ασθενής να περιμένει μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ φαρμακοποιών και κυβερνώσας παράταξης για να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακα.
Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά. Έχει γίνει, πλέον, άγραφος νόμος να κλείνονται δρόμοι και χώροι εργασίας, όταν προκύπτουν ασυμφωνίες μεταξύ επαγγελματιών ή εργαζομένων με την κυβέρνηση.
Ο Δεκέμβρης για παράδειγμα είναι ο μήνας των αγροτών, αφού με θρησκευτική ευλάβεια κάθε τέτοια χρονική περίοδο κλείνουν τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας, σαν να ήταν το χτήμα του παππού τους, ανεβάζοντας τον εκνευρισμό των υπόλοιπων πολιτών στα ύψη. Ακολουθούν οι φορτηγατζήδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι και πάει λέγοντας.
Προσπαθείς να καταλάβεις την δύσκολη κατάσταση που περνάει ο συμπολίτης σου και αναγκάζεται να προβαίνει σε αυτού του είδους τα μέτρα, δηλαδή να απέχει από την εργασία του, προκαλώντας πολλές φορές προβλήματα σε εσένα τον ίδιο. Την ίδια στιγμή, όμως, συγχύζεσαι, γιατί συνειδητοποιείς, ότι εσένα, τον απλό πολίτη που δεν φταις σε τίποτα, δεν σε υπολογίζει κανείς. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του, λειτουργώντας εις βάρος σου. Ο ένας σου κλείνει τον δρόμο, ο άλλος αρνείται να σε εξυπηρετήσει σε κάποια δημόσια υπηρεσία, καθώς απέχει από τα καθήκοντά του, γιατί δεν συμφωνεί με τις περικοπές στον μισθό του, ο τρίτος δεν σου δίνει τα φάρμακά σου, γιατί και αυτός έχει τις ενστάσεις του, όσον αφορά τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχεις χάσει την μπάλα, όχι, όμως, το δίκιο σου. Το θέμα είναι που θα το βρεις; Δεν υπάρχει αυτό! σκέφτεσαι και απλά συνεχίζεις την μοναχική σου πορεία, με τον εκνευρισμό να χτυπάει κόκκινο.

Ούτε καν «τα εξ ιδίων τα αλλότρια», ως προς την θετική τους εφαρμογή, δεν τηρούν οι κυβερνώντες, έναντι των πολιτών στον τομέα του ασφαλιστικού...

Ούτε καν «τα εξ ιδίων τα αλλότρια», ως προς την θετική τους εφαρμογή, δεν τηρούν οι κυβερνώντες, έναντι των πολιτών στον τομέα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού. Αυτοί έχουν την ευχέρεια να κρίνουν και να αποφασίζουν, εκτός μέτρου σύγκρισης με τα δικά τους οφέλη, για την νυν και περαιτέρω εξέλιξη και αλλαγή επί όσων κεκτημένων καθιερώθηκαν ως δικαιώματα, σχεδόν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της ελληνικής κοινωνίας.
Η απόφαση να αποχαρακτηρισθούν από βαρέα, ειδικότητες που αυτονόητα δικαιούνταν τον χαρακτηρισμό, αλλά και είχαν κατοχυρωμένη την εύνοια παροχών (δικαίως και όχι αδίκως) εξ αυτού, θα επιφέρει μια επιπλέον άδικη αντιμετώπιση στους βιοπαλαιστές κυρίως της νέας γενιάς. Όταν όμως, οι μη έχοντες εμπειρία του τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός «βαρέα», εύκολα θα λειτουργήσουν αρνητικά, δεν θα συγκρίνουν, δεν θα θέσουν εαυτούς ούτε καν σε μια νοερή εικόνα σε σκαλωσιά οικοδομής ή ακόμη και σε μια «σκαλομαρία» πίσω σε απορριμματοφόρο, ώστε να αντιληφθούν επί το ελάχιστο πόσο σωματικά βασανιστικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα είναι, για όσους το ασκούν.
Οι λάτρεις των σινιέ κοστουμιών και της γραβάτας, κάτοχοι πτυχίων και αξιωμάτων αποφασίζουν για αυτού του είδους τους αποχαρακτηρισμούς που θα κρίνουν τις τύχες των μελλοντικών… γερόντων.
Εκτός των βαρέων λοιπόν τίθενται και οι έχοντες έως 12 χρόνια προϋπηρεσία στα επαγγέλματα αυτά, άρα θα δεχθούν και εξ ανάγκης θα αποδεχθούν την «πρέσα», που θα συνθλίψει το εργασιακό καθεστώς, βάσει του οποίου εργάζονταν όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα θα υποχρεωθούν να εργασθούν 5 χρόνια επιπλέον και συνταξιοδότηση στο 65ο με 35ετή ασφάλιση και στο 60ο με 40 χρόνια ασφάλισης εκ των οποίων έως και 7 πλασματικά. Τέλεια! Αυτή η κυβέρνηση δεν άφησε τίποτα όρθιο, πλην των δικών της. Περιχαρακώνουν την Βουλή, που απαρτίζεται από 300 «ημίθεους» συν τους 24 Ευρωβουλευτές και μη τολμήσει κανείς να τους «αγγίξει».
Ας ρίξουν μια ματιά προς άλλες εκτός Ελλάδος νομοθεσίας και πώς αντιμετωπίζονται άμεσα οι παραβατικές συμπεριφορές βουλευτών (κατά πρώτον) και αναλόγως να λειτουργούν υπέρ ημών των πολιτών.
Οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση δεν γίνονται με «μακιαβελικό» τρόπο ούτε μέσα σε «τηλεγραφικά» χρονικά περιθώρια. Χρήζουν ιδιαίτερης ευαισθησίας και προσοχής, καθώς και χρόνο, για να δώσουν την ευκαιρία προσαρμογής των πολιτών στα νέα δεδομένα. Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση βιάστηκε να εφαρμόσει μια πολιτική εκ βάθρων ανατρεπτική, που δυστυχώς όχι μόνο βελτίωσε τα οικονομικά της χώρας, αλλά καθ’ ομολογίαν επαύξησε τα προβλήματα και τα επέκτεινε προς το μέλλον αορίστως.
Ένας λαός που, ως θεατής μέχρι πρότινος παρακολουθούσε την διεθνή οικονομική κρίση, δεν φανταζόταν πως όταν αυτή θα έκρουε την δική του πόρτα, θα εμφανίζονταν σε παράλληλη πορεία, η εσωτερική χαοτική οικονομική κατάσταση, που έφεραν ομού την ανεξέλεγκτη «εθνική» κατηφόρα.
Κλήθηκε το ΠΑΣΟΚ, βάσει όσων υποσχέθηκε προεκλογικά ως «εθνικός» σωτήρας, να εφαρμόσει λύσεις δίχως πρωτίστως να «εξαγνίσει» τον πολιτικό και δημόσιο βίο από τους παραβάτες της εντολής «ου κλέψεις», δια της νομίμου δικαστικής οδού με αποτέλεσμα το μένος των πολιτών να βρεθεί εκτός ορίων και η αθλιότητα στην οποία περιέπεσαν να είναι υπεράνω των αντοχών τους. Μετά από αυτό δεν χαλιναγωγείται πλέον τίποτα. Και από τις δυο πλευρές. Ιδίως από την πλευρά των κυβερνώντων, που αγνοούν την ύπαρξη των αντοχών του Έλληνα και το αρχαίο σοφό «μηδέν άγαν».

Σβήνουν τα καφέ μπαρ μαζί με το τσιγάρο

Ο πρωθυπουργός απαγόρευσε οριστικά το τσιγάρο

Σβήνουν τα καφέ μπαρ
μαζί με το τσιγάρο


Ανδρέας Ιντζές, Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης:
«Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, λες και έχουμε δικτατορία. Αν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός, που να επιτρέπει το κάπνισμα του χασίς, αφού ο ίδιος δήλωσε δημόσια, ότι το έχει καπνίσει και να απαγορεύει στους άλλους να καπνίζουν απλό τσιγάρο, τότε τα λόγια είναι απλά περιττά»

Κεραυνός εν αιθρία, για τους καπνιστές και πολύ περισσότερο για τους καταστηματάρχες κλειστών δημοσίων χώρων, η απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς παρεκκλίσεις. Ειδικά δε, οι τελευταίοι διαβλέπουν ακόμη χειρότερες μέρες για τον τζίρο τους, ο οποίος έτσι και αλλιώς, τουλάχιστον στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχει πάρει την «κάτω βόλτα».
Όπως έκανε σαφές ο πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Γιώργος Παπανδρέου, ο σχετικός Νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους θα εφαρμοστεί, χωρίς να υπάρξει κάποια τροποποίηση, όπως είχε ακουστεί αρχικά, αφού, όπως δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα δημόσιας υγείας και πολιτισμού.
Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη στο θέμα με την δημόσια απαγόρευση, η οποία τελικά θα εφαρμοστεί χωρίς καμία αλλαγή, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κύκλους των καπνιστών. Ενώ, οι καταστηματάρχες ανησυχούν επικίνδυνα για το μέλλον τους, καθώς θεωρούν, πως η νέα αυτή τάξη πραγμάτων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Πρωθυπουργού για πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στον Νομό Ξάνθης, κύριος Ανδρέας Ιντζές, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου δεν καπνίζει, επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα από την απαγόρευση του καπνίσματος. Αυτοί δεν ξέρουν καν, ότι έχουμε Νιγηριανούς στην Ομόνοια, γιατί δεν ξέρουν που είναι η Ομόνοια και δεν πάνε εκεί ποτέ».
Παράλληλα, ο κος Α. Ιντζές εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πώς θα δουλέψουν από εδώ και στο εξής τα διάφορα κέντρα διασκέδασης, αφού, όπως δηλώνει, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να τηρούν σκληρή γραμμή απέναντι σε αυτούς που ανάβουν το τσιγάρο στους κλειστούς και δημόσιους χώρους.
Όπως παραδέχεται ο κος Α. Ιντζές μέχρι εχθές, οπότε και ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα, τα ελεγκτικά όργανα επιδείκνυαν υπομονή στο θέμα του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, καθώς περίμεναν τις αλλαγές που θα έρχονταν στις ρυθμίσεις που διέπουν τον αντικαπνιστικό νόμο.
Από εδώ και στο εξής, όμως, τα πράγματα αλλάζουν για όλους τους επαγγελματίες που διαχειρίζονται κλειστούς και δημοσίους χώρους, καθώς φυσικά και τους καπνιστές.
Στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ όλων των μελών του σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης Ξάνθης θα τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα θέματα.
«Στο εξής ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Α. Ιντζές.
Από την άλλη, ο τελευταίος εκφράζει την άποψη, πως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην παρούσα χρονική περίοδο αποτελεί μια λάθος απόφαση της κυβερνώσας παράταξης.
Σε ερώτηση, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αντιδράσεις στην Ελλάδα ο αντικαπνιστικός νόμος, τη στιγμή μάλιστα που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη εφαρμόζει τον ίδιο νόμο χωρίς προβλήματα, ο κος Α. Ιντζές υπογραμμίζει με έμφαση, πως υπάρχει διαφορά, όσον αφορά την παιδεία του Έλληνα και ενός άλλου Ευρωπαίου πολίτη.
Ενώ, τονίζει πως είναι «φασισμός» το να επιβάλλεται τόσο ρητά και κατηγορηματικά η απαγόρευση του καπνίσματος από τον πρωθυπουργό, από την στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος έχει δηλώσει δημόσια πως έχει καπνίσει μαριχουάνα.
«Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, λες και έχουμε δικτατορία. Αν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός, που να επιτρέπει το κάπνισμα του χασίς, αφού ο ίδιος δήλωσε δημόσια, ότι το έχει καπνίσει και να απαγορεύει στους άλλους να καπνίζουν απλό τσιγάρο, τότε τα λόγια είναι απλά περιττά» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κος Α. Ιντζές.

Τριγμοί Βατοπεδίου στο πολιτικό σκηνικό

Σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση στην γαλάζια παράταξη για τους «πανηγυρισμούς» που ακολούθησαν μετά την παραγραφή των αδικημάτων που βάραιναν πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή

Τριγμοί Βατοπεδίου στο πολιτικό σκηνικό

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:

«Η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι υπέρ της θεσμικής τάξης, της διαφάνειας και της κοινής λογικής. Τα όσα λέγονται από τους διάφορους κύκλους του ΠΑΣΟΚ είναι για ευνόητους λόγους»

Σκληρή επίθεση δέχτηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση για τους «πανηγυρισμούς» που ακολούθησαν στο θέμα της παραγραφής αδικημάτων που βάραιναν τους πρώην Υπουργούς της γαλάζιας παράταξης για την γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα, η κυβερνώσα παράταξη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διάπραξη ύβρης, αφού, όπως διεμήνυσε πολύ χαρακτηριστικά, αντί να ντραπεί για αυτούς που έκλεισαν την βουλή τον Μάιο του 2009, η Νέα Δημοκρατία «πανηγύρισε» την παραγραφή των πολιτικών αδικημάτων, για τα οποία έχουν κατηγορηθεί πρώην Υπουργοί της.
Ιδιαίτερα αιχμηρός στον λόγο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κύριος Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε με έμφαση πως «Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι για το θέμα της ατιμωρησίας. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από αυτή την κυβέρνηση».
Η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, από την άλλη, υπογραμμίζει με έμφαση πως «η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την παραπομπή των τριών Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την γνωστή υπόθεση αποτελεί κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να γνωρίζουν την παραγραφή των ενδεχόμενων - υποτιθέμενων αδικημάτων και να μην τους παραπέμψουν» και συνεχίζει λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε θεσμική εκτροπή, ενώ η πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού δικαιώνει την Νέα Δημοκρατία».
Ενώ, υπογραμμίζει με έμφαση πως «αποκαλύπτεται περίτρανα ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός από την οποία διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Και καταλήγει «η Νέα δημοκρατία πάντα είναι υπέρ της θεσμικής τάξης, της διαφάνειας και της κοινής λογικής. Τα όσα λέγονται από τους διάφορους κύκλους του ΠΑΣΟΚ είναι για ευνόητους λόγους».