Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Με αισιοδοξία για την νίκη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου των «Πολιτών για την Αλλαγή»

Με αισιοδοξία για την νίκη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου των «Πολιτών για την Αλλαγή»
Νέα και άφθαρτα
πρόσωπα στην μάχη

-Εκπρόσωπος τύπου ο Σάββας Μελισσόπουλος
-Το 100% του συνδυασμού, θα παρουσιαστεί στην Σταυρούπολη σε λίγες ημέρες
-Δέσμευση των «Πολιτών για την Αλλαγή», να αποτελεί ο Δήμος το σπίτι όλων των Δημοτών και όχι μόνο των κολλητών

  Το 80% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Αλλαγή”, κύριος Χρίστος Πούλιος, το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.
  Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη.
  Η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, το νικηφόρο ψηφοδέλτιο, όπως πολύ χαρακτηριστικά το ονόμασε ο κύριος Χ. Πούλιος, έγινε σε κλίμα σιγουριάς και αλληλεγγύης.
  Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο κύριος Χ. Πούλιος η επιλογή των υποψηφίων βασίστηκε στο μέγεθος της κοινωνικής τους προσφοράς, με σκοπό την ύπαρξη ενός καθαρού ψηφοδελτίου, το οποίο απαρτίστηκε από κάποια παλιά και καταξιωμένα στελέχη της δημοτικής κίνησης, καθώς και από νέα πρόσωπα με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και πολύ όρεξη για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα σημεία του Δήμου Ξάνθης.
  Να σημειωθεί, ότι πριν γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Αλλαγή”, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κύριος Χ. Πούλιος, έκανε μνεία στο έργο της Ειρήνης Δαλάτση, δημοτικής συμβούλου που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο πριν λίγο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και τις καρδιές των ανθρώπων που την αγάπησαν.
  «Το 2006 ξεκινήσαμε δημιουργώντας την δημοτική μας παράταξη, τους “Πολίτες για την Αλλαγή”, με όνειρα για μια καλύτερη Ξάνθη, με όρεξη για δουλειά και κυρίως με άδολη διάθεση για δημόσια προσφορά. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιον άνθρωπο που χάσαμε πρόσφατα από την παρέα, που ξεκίνησε το 2006, την κυρία Ειρήνη Δαλάτση και να της υποσχεθούμε όλοι, ότι η νίκη που θα έρθει στις 7 του Νοέμβρη θα είναι αφιερωμένη και σε αυτήν» ανέφερε ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Παράλληλα, εξέφρασε την βαθιά αισιοδοξία του για το νικηφόρο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα από την σύντομη τοποθέτησή του ενώπιον των παρευρισκομένων, πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των υποψηφίων στο δημοτικό ψηφοδέλτιο με το χρίσμα των “Πολιτών για την Αλλαγή”.
  «Υποσχεθήκαμε συνέπεια λόγων και πράξεων και κυρίως συνέχεια και διαρκή παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα. Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι ασκήσαμε έλεγχο, όπως προκύπτει από τον θεσμικό μας ρόλο, σε όλες τις πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Αυτό έγινε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό στην ίδια την κοινωνία. Κάναμε όμως και πλήθος από προτάσεις, που, δυστυχώς, για τους συμπολίτες μας ελάχιστες από αυτές έγιναν αποδεκτές, όπως αποδείχτηκε και αυτό μετά από τις αποτυχημένες σε εφαρμογή προτάσεις της δημοτικής αρχής. Σε ότι αφορά την συνέπεια, θεωρούμε, ότι με τα όποια ανθρώπινα λάθη μας στην άσκηση του θεσμικού μας ρόλου, τιμήσαμε και την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Δεσμευτήκαμε όμως και για συνέχεια και να ’μαστε εδώ σήμερα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για υλοποίηση και της δεύτερης εξαγγελίας μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Ο κύριος Πούλιος υποσχέθηκε παράλληλα στο προσεχές διάστημα να αναλύσει και τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής κίνησης της οποίας προΐσταται, για το πώς οραματίζεται τον νέο καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από την συνένωση του Δήμου Ξάνθης και Σταυρούπολης, καθώς και να μπει σε θέματα ουσίας.
  «Θα σας πω, μόνον, ότι η λέξη όραμα που κάποιοι θεωρούν απαξιωμένη και δεν την έχουν καν στο λεξιλόγιό τους και στον τρόπο σκέψης τους, για μας όλους έχει μεγάλη σημασία. Όραμα και δράση, λοιπόν, είναι το σύνθημά μας» αναφέρει με έμφαση και νόημα ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Κλείνοντας, ο τελευταίος επισημαίνει πως «τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν θρησκεία, αλλά θέλουν κοινή αντιμετώπιση και άμεση επίλυση» και συμπληρώνει «Δεν επιχειρούμε αλλαγή σελίδας, αλλά αλλαγή βιβλίου σε αυτό τον τόπο. Το μέλλον μας ανήκει. Είναι στο χέρι και την βούλησή μας στις 7 Νοέμβρη ο Δήμος να αλλάξει χέρια».
  Ενώ, ο κύριος Σάββας Μελισσόπουλος εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής παράταξης “Πολίτες για την Αλλαγή”, στα πλαίσια των δεσμεύσεων του νέου εκλογικού νόμο σε ότι αφορά τις παρουσίες των υποψηφίων και των αρχηγών των παρατάξεων,  από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, επισήμανε με έμφαση πως «…μας εξοργίζει αφάνταστα η αδράνεια και η αδιαφορία. Μας εξοργίζει η λογική της παρέας, της πελατείας, η λογική των εξυπηρετήσεων και της βαρέλας, η οποία ευπρεπίζει κάποιους δρόμους και κάποια απομακρυσμένα σοκάκια πάντα αναμονές των εκλογών...».
  Ακολούθησε η παρουσίασε των υποψηφίων από τον κύριο Σάββα Μελισσόπουλο, οι οποίοι χαιρετήθηκαν από τον κύριο Χ. Πούλιο.
  Να σημειωθεί δε, πως η τελική εικόνα του ψηφοδελτίου για την δημοτική παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, θα παρουσιαστεί σε δεύτερη φάση, που θα γίνει στην Σταυρούπολη.
  Αλφαβητικά τα ονόματα των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν στην πρώτη παρουσίαση έχουν ως εξής:

Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης ΔΔ Ξάνθης
Αδαμίδης Σωτήρης
Αμανατίδης Χρήστος
Αντωνιάδης Ανέστης
Αντωνιάδου Βούλα
Ασκαρίδου Παυλίνα
Βασιλοπούλου Ρωξάνη
Βασιλούδης Ηλίας
Βορίδης Δημήτρης
Εγγλεζάκης Ιωάννης
Εμφιετζή Μαρία
Θεοδωρίδης Γρηγόρης
Καλογερής Κρίτων
Καλογιάννη Μάγδα
Κόκκινος Γιώργος
Κοντογιαννίδης Ρωμανός
Κουρπαλίδης Γιάννης
Λογοθέτη Βασιλική
Μαζαράκης Σπύρος
Μελίδης Ιωάννης
Μεταλλινού Αναστασία
Μουμίνογλου Μουμίν
Μυστακίδου Θωμαΐς
Νασσόπουλος Χαράλαμπος
Ντιμπαμπής Νικόλαος
Ξυλάς Χάρης
Ξυνίδης Αθανάσιος
Παπαδοπούλου Εριφύλη
Παρχαρίδου Μαρία
Πατσίδου Μπέττυ
Πατσιούρας Γιάννης
Πεχλιβάνης Άγγελος
Στογιαννίδης Γρηγόρης
Τοντικίδου Αλίκη
Τοπ Ισμέτ
Τσάκατος Θεόδωρος
Χατζηθεοδώρου Κυριάκος
Χαριτωνίδου Ειρήνη
Χασάν Ογλού φερντούν
Χατζίδης Χριστόφορος
Χουσεϊνογλου Τιμούρ

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Ευμοίρου
Κώττη Καλλιόπη
Ξανθόπουλος Χρήστος

Υποψήφιοι Τοπικού Σύμβουλοι Ξάνθης
Γκαγκώνη Μαρία
Ελευθεριάδου Δέσποινα
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Μουρβάτης Άγγελος
Χαρισιάδου Μαίρη

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης ΔΔ Σταυρούπολης
Κιουρετζή Αργυρώ
Παναγιωτίδης Γρηγόρης

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Κιμμερίων
Ευστρατίου Βασίλειος
Σιράκ Χασάν
Μουσλού Ιμπραήμ
Τοπ Σαλή Λουνιφέρ
Γιουλτής Κισσά
Γιουσούφ Χουσεΐν

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Με τον νου τους Μπαϊράμι κάνουν οι φίλα προσκείμενοι στον Δήμαρχο Ξάνθης κονδηλοφόροι και ο ίδιος δεν ήξερε, δεν γνώριζε τίποτε :
  Ε, όχι και την είδηση για την συμμετοχή του Θ. Καλαϊτζή στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης μας την μετέφερε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και γνωστός Δικηγόρος. Μην τρελαθούμε κιόλας. Εντάξει, από τον Δήμαρχο δεν περίμενα να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αφού μέχρι σήμερα μας έχει διδάξει στο δεν είδα, δεν ήξερα, δεν βλέπω τίποτα, τι θέλατε να σας πει πως έχει μιλήσει με τον πρώην στενό του συνεργάτη; Ή είναι τόσο θιγμένος ο Μ. Στυλιανίδης από την αυτοδιοικητική πορεία του Θ. Καλαϊτζή που δεν θέλει να τον βλέπει; Μήπως να ζητήσουμε την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δυο ανδρών για να δούμε τελικά τι έγινε και αν έχουν συνομιλήσει το τελευταίο διάστημα; Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν ήταν που έλεγε πως εκλογές χωρίς Τσέπελη και Καλαϊτζή δεν κάνει; Αγαπητέ Δήμαρχε μπορείς να βάζεις τους αγαπητούς σου υποστηρικτές δια του τύπου να γράφουν ότι εσύ θέλεις, αλλά μην θεωρείς πως οι Ξανθιώτες είναι χάνοι. Να θυμίσω στους αναγνώστες μου πως και για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΕΤΕΝΕΞ ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν ήξερε τίποτε και εκτέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτήν την τακτική.

Ασφυκτικά πιέζει ο Μ. Στυλιανίδης τον Τριμίντσιο Στάμο:
  Σε πολιορκία βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο παραιτηθείς Δημοτικός Σύμβουλος και για πολλούς διάδοχος του Μ. Στυλιανίδη στον Δήμο, Τριμίντσιος Στάμος. Η πίεση που του ασκείται τόσο από τον Δήμαρχο Ξάνθης όσο και από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Μ. Στυλιανίδη έχει φτάσει στο απροχώρητο, αλλά ο ίδιος παραμένει μέχρι σήμερα (και λέω μέχρι σήμερα, γιατί αύριο μπορεί να αλλάξουν όλα, έτσι είναι η πολιτική), σταθερός στις θέσεις που εξέφρασε κατά την παραίτησή του και τονίζει πως δεν θέλει να συμμετέχει. Σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες, Δήμαρχος και Τριμίντσιος είχαν δίωρη κουβέντα το μεσημέρι της Τετάρτης σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο της πόλης μας, αλλά καπνός δυστυχώς δεν βγήκε και έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους, αφού η επιθυμία του Δημάρχου Ξάνθης να ξαναέχει στο πλευρό του τον πρώην στενό συνεργάτη του δεν σβήνει με τίποτε.

Ξεβρακώθηκαν τα σχέδια των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης στα Άβδηρα…
Εύα Τσακίρη: Όλοι για μένα και εγώ για κανέναν:
  Τα όσα εξελίχτηκαν την Τετάρτη στα Άβδηρα, όχι μόνο γέλιο προκαλούν αλλά και αηδία, αφού επιτέλους ξεβρακώθηκε το καλοστημένο σχέδιο απαξίωσης όλων όσων ενδιαφέρονταν για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου στον Νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων, εκτός από της νυν Δημάρχου Εύας Τσακίρη. Αφού λοιπόν έφαγε την κατραπακιά και ο Π. Λύρατζης, ο οποίος στηρίζονταν κατά πολύ στον Βουλευτή Κοντό Αλέξανδρο, η νυν Δήμαρχος των Αβδήρων δεν άντεξε και έσπασε την επιλεκτική σιωπή της, σχετικά με τα όσα συνέβαιναν τελευταία και είπε πως αν θέλουν να ξαναείναι υποψήφια, θα πρέπει να συστρατευθούν μαζί της και ο Δ. Γαλανόπουλος και ο Π. Λύρατζης και ο Α. Καραπαπάζογλου και η Χ. Δημούδη, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο τρόπος λειτουργίας «όλοι για μένα και εγώ για κανέναν» δεν έχει ξεχαστεί. Μπράβο αγαπητή Δήμαρχε των Αβδήρων που κατάφερες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, φυσικά μαζί και με άλλους, να κάνετε μπάχαλο την ΝΔ στον Νομό Ξάνθης, για να έρθεις ως μεσσίας να μας σώσεις. Μπράβο και συγχαρητήρια αγαπητή Εύα Τσακίρη. Και μετά μου λέτε πως ο Γαλανόπουλος ήθελε να του κάνει η Εύα το ψηφοδέλτιο. Τι να πει κανείς για τον καημό της αλληνής…

Στρατηγική ψυχρού πολέμου ακολουθούν οι μειονοτικοί στον Δήμο Ξάνθης, σπάζοντας τα νεύρα πολλών υποψηφίων:
  Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γνωστοί μειονοτικοί κύκλοι που κατοικοεδρεύουν στα Διοικητικά όρια του Δήμου μας, παίζουν με τα νεύρα όλων, ακολουθώντας στρατηγική ψυχρού πολέμου. Ενώ μέχρι σήμερα διέδιδαν πως δεν θα κατεβάσουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, τώρα το αλλάζουν και ως γενναίοι πολεμιστές αναφέρουν πως θα κατέλθουν με δικό τους ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές. Εκείνο που έχω να τονίσω εγώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς να θέλω να αφαιρέσω το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από κανέναν, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι που στην Ξάνθη το παίζουν μεγαλοπαράγοντες, είτε από τον χώρο των ΜΜΕ είτε από τον χώρο της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, έχουν αναγάγει τους εγκάθετους μειονοτικούς του προξενείου, που ζουν στην περιοχή μας, σε ρυθμιστές της ζωής δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Θετικά είδαν οι Δημότες της Ξάνθης το 80% από το ψηφοδέλτιο των «Πολιτών για την Αλλαγή», άσχετα αν ορισμένοι  υποψήφιοι του Μ. Στυλιανίδη μειδιούσαν στο άκουσμα των ονομάτων, αντί να γελούν με τα χάλια της απραξίας τους:
  Μπορεί ορισμένοι από την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης να νομίζουν πως έχουν πιάσει τον Παπά από τα Γένια, θεωρώντας πως η εκλογή τους είναι σίγουρη, αφού τόσα χρόνια στην εξουσία έχουν θέσει γερές βάσεις για την συνεχή εκλογή τους (βλέπε ρουσφέτια και βολέματα) και στο άκουσμα των ονομάτων της παράταξης Πούλιου μειδιούσαν θεωρώντας πως, επειδή δεν υπάρχουν τα τρανταχτά ονόματα, δεν θα μπορέσει κανένας να κάνει έργο. Δεν ξέρω αν για τους Δημότες της Ξάνθης μετράει περισσότερο το να ψηφίσουν ένα τρανταχτό όνομα, από το να ψηφίσουν κάποιον ο οποίος προσφέρει και έχει την διάθεση να προσφέρει στην πόλη μας, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως, άνθρωποι οι οποίοι εκλέγονται λόγω ρουσφετιών και κυκλωμάτων που λειτουργούν στην Ξάνθη και όχι γιατί έχουν προσφέρει κάτι, διακεκριμένοι για το ανύπαρκτο έργο τους, θα πρέπει να γελούν με τα χάλια τους και όχι με τους άλλους.

Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό αλαλούμ στην Ξάνθη και καθημερινά αποδεικνύεται εντελώς λάθος ο σχεδιασμός της ενοποίησης των πλατειών:
  Μαύρη και άραχνη φαντάζει η ζωή μας με τόσα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν και το μόνο που μας έλειπε ήταν να γεμίσουμε με περισσότερα προβλήματα από τον λανθασμένο σχεδιασμό της ενοποίησης των Πλατειών. Από την αρχή του έργου φωνάζαμε πως δεν υπάρχει μελέτη για την αποσυμφόρηση της πόλης από τα αυτοκίνητα και το μόνο που μπορώ να πω σήμερα, είναι πως επιβεβαιώνομαι καθημερινά. Δυστυχώς ο Δήμος Ξάνθης φρόντισε να μας επιβαρύνει με περισσότερα προβλήματα, λόγω του κυκλοφοριακού και δεν ξέρω ποιος θα μας σώσει.

Μεσημεριανό γεύμα στην «Κληματαριά» για Μπιρόλ και Τσολακίδη:
  Σε φιλικό κλίμα, όπως μου τόνισαν, συνέφαγαν εχθές το μεσημέρι σε εστιατόριο της κεντρικής πλατείας, ο Δήμαρχος Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης. Μπορεί η κουβέντα μας να είναι στραμμένη γύρω από την πολιτική, αλλά σε φιλικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο συνεργασίας, μου τόνισαν. Ενώ φεύγοντας ο Δήμαρχος Σελέρου μου δήλωσε πως μπορεί να είναι και αντίπαλοι. Εγώ θα πω πως «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει» και απλά θα περιμένω να περάσουν οι μέρες και να ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο.

Οι πρώτες Δηλώσεις του Σ. Ξυνίδη τοπικά, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Σωκράτης Ξυνίδης:
Η ανάμειξη μου με την πολιτική έχει να κάνει σχέση με
την δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης του Νομού

Οι πρώτες Δηλώσεις του Σ. Ξυνίδη τοπικά, ως Αναπληρωτής
Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
«Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες, ήρθα για να δημιουργήσω προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσει ο Νομός να κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Όταν δω, ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ, θα αποχωρίσω έγκαιρα από την πολιτική. Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι κάποια από αυτά που υποσχέθηκα στους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι με τίμησαν στην πρώτη μου πολιτική κάθοδο και την εκλογή μου, να μπορέσω να τα υλοποιήσω, δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία για τον εαυτό μου προσωπική»

  Στο πλευρό της δημοτικής παράταξης Ξάνθης “Πολίτες για την Αλλαγή” βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα πλαίσια της πρώτης παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης.
  Αναφερόμενος στον ρόλο των “Πολιτών για την Αλλαγή” στα δημοτικά θέματα της Ξάνθης, ο κύριος Σ. Ξυνίδης επισήμανε με έμφαση, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ακόλουθα:  
  «Ο συνδυασμός των “Πολιτών για την Αλλαγή” έχει όλη την δυναμική της κοινωνίας. Έχει το μέλλον και είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι θα κληθεί να πάρει στα χέρια του, με νέους ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν όρεξη για προσφορά και δουλειά, την τύχη της πόλης.
  Ξέρετε, ότι η πόλη έχει μεγαλώσει πολύ, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο τμήμα του Νομού. Είναι η ατμομηχανή, θα έλεγα, όλης της περιοχής μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή. Η Ξάνθη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Έχει χάσει πολλές φορές ευκαιρίες, περιμένοντας και ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια. Ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης. Πιστεύω, ότι ο Χρίστος Πούλιος και οι συνεργάτες του θα είναι αντάξιοι της τιμής για την μεγάλη νίκη και πολύ περισσότερο θα τραβήξουμε την πόλη από τα προβλήματά της, αφήνοντας τα στο παρελθόν».
  Παράλληλα, αναφερόμενος στο νέο του πολιτικό πόστο, αυτόν του αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που είναι νευραλγικός για την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος, ο κύριος Σ. Ξυνίδης τονίζει τα κάτωθι:
  «Έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα σε αυτή την παράταξη και σε αυτή την κυβέρνηση, ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Με πλήρη συναίσθηση, λοιπόν, αυτών των ευθυνών, προσπαθούμε για το μεγάλο έργο της ανάπτυξης, ώστε να βγούμε από την κρίση, για να ξανασταθεί στα πόδια της η πατρίδα μας και να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, με νέες βάσεις και άλλη λογική. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ευθύνες που έχουμε».
  Και συνεχίζει συμπληρώνοντας παράλληλα, πως «ποτέ δεν με ενδιέφερε η προσωπική μου πορεία και εξακολουθεί να μη με ενδιαφέρει. Να είστε βέβαιοι, ότι, όταν έρθει η χρονική στιγμή, δε θα διστάσω να κάνω αυτό που γίνεται στην πολιτική ζωή με το μεγάλο βήμα του σημερινού συνδυασμού, να ανοίξω δηλαδή και εγώ τον δρόμο για την ανανέωση στην θέση την οποία κατέχω. Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες, ήρθα για να δημιουργήσω προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσει ο Νομός να κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Όταν δω, ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ, θα αποχωρίσω έγκαιρα από την πολιτική. Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι κάποια από αυτά που υποσχέθηκα στους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι με τίμησαν στην πρώτη μου πολιτική κάθοδο και την εκλογή μου, να μπορέσω να τα υλοποιήσω, δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία για τον εαυτό μου προσωπική».
  Σε ερώτηση, αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ξάνθης αποτελούν για τον ίδιο προσωπικό στοίχημα, όπως ακούστηκε έντονα, ο κύριος Σ. Ξυνίδης, επισημαίνει τα ακόλουθα:
  «Δεν είναι προσωπικό στοίχημα με την έννοια, ότι έχω κάτι με κάποιον ή θέλω να αποδείξω σε κάποιους κάτι. Είναι προσωπικό στοίχημα με την έννοια, ότι πιστεύω απόλυτα, πως αυτές οι εκλογές θα απελευθερώσουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις στον τόπο, ώστε να μπορέσει η Ξάνθη να πάρει αυτό που της αξίζει. Η Ξάνθη είναι ένας τόπος με πολύ “βάθος”. Με ανθρώπους του πνεύματος και της ευαισθησίας, που  βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και οι οποίοι ουδέποτε μπόρεσαν να εκφραστούν δημόσια. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο. Πιστεύουμε, ότι αυτό συμβαίνει τώρα  και με αυτή την έννοια Ναι! Είναι προσωπικό μου στοίχημα».

Χτες το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Χτες το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων:
«Το Ψυχολογικό Κέντρο μαζί με άλλους φορείς της περιοχής δείχνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους. Σέβεται και υπολογίζει τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα παιδί, το οποίο έχει ειδικές ανάγκες και χρειάζεται φροντίδα, αγάπη και στοργή»

  Χτες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων του Νομού, τελέστηκε η ακολουθία για τον αγιασμό στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.
  Να σημειωθεί, ότι η νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου, που λειτουργεί περίπου τριάντα χρόνια, έχει ξεκινήσει από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Χτες ξεκίνησε και επίσημα, με την χάρη του Θεού και τον φωτισμό του αγίου πνεύματος.
  Τα περισσότερα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης πέρασαν τον φετινό Αύγουστο στην κατασκήνωση της Περάμου, απολαμβάνοντας τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Από την 1 Σεπτεμβρίου, επέστρεψαν ξεκούραστα στις τάξεις του Ψυχολογικού Κέντρου, για να συνεχίσουν τις φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να αξιοποιήσουν τις ικανότητες και δυνατότητες τις οποίες έχουν, όπως επισήμανε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης.
  Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα ακόλουθα:
  «Σήμερα, εδώ στο Ψυχολογικό Κέντρο τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού, κάνοντας και την επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους. Βέβαια, για το Ψυχολογικό Κέντρο η λειτουργία άρχισε από την 1 Σεπτεμβρίου. Εδώ φιλοξενούνται γύρω στα 48 με 50 παιδιά όχι μόνον από την περιοχή της Ξάνθης, αλλά από όλη την Θράκη. Έχουμε παιδιά από τον Έβρο και βέβαια φιλοξενούνται και παιδιά μουσουλμάνων.
  Το Ψυχολογικό Κέντρο μαζί με άλλους φορείς της περιοχής δείχνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους. Σέβεται και υπολογίζει τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα παιδί, το οποίο έχει ειδικές ανάγκες και χρειάζεται φροντίδα, αγάπη και στοργή. Εμείς, τα μέλη του ΔΣ, ο σύλλογος των διδασκόντων, όλοι οι εργαζόμενοι, ο σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία και με την στήριξη όλων των φορέων της πόλεως και του Νομού που μνημόνευσα και ευχαρίστησα στην ακολουθία του αγιασμού, προσπαθούμε αφενός μεν να διατηρούμε ένα περιβάλλον που να μην θυμίζει Ίδρυμα, αλλά να θυμίζει ένα περιποιημένο σχολείο, ένα Κολλέγιο θα έλεγα. Προσπαθούμε από την άλλη, να εξασφαλίσουμε με την πρόσληψη προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα ανθρώπων που έχουν ειδικότητες και μια εμπειρία να ασχοληθούν με παιδιά που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και όσα από αυτά μπορούν, να βγουν στην ελεύθερη αγορά. Έχουμε αρκετά παιδιά που βγήκαν στην αγορά εργασίας. Ενώ, βοηθάμε τα υπόλοιπα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να νιώσουν ισότιμοι πολίτες με όλους τους υπόλοιπους.
  Ευχαριστώ όλους τους φορείς και όλο τον Ξανθιώτικο λαό, γιατί όντως δείχνουν ότι αγκαλιάζουν και συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχαριστήσω και τα μέσα ενημέρωσης, γιατί μεταφέρουν στο ευρύτερο κοινό τον χώρο και τα δρώμενα του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης».