Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 16.11.2010


Θρίλερ στον Δήμο Ξάνθης

Θρίλερ στον Δήμο Ξάνθης


-Με 81 ψήφους τελικά επανεκλέχθηκε Δήμαρχος ο Μ. Στυλιανιδης
-Τι αναφέρουν οι επικεφαλείς των συνδυασμών για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής
-Έσπασαν καρδιές από λάθος υπαλλήλου της Νομαρχίας, όταν στο ΥΠΕΣ εστάλη μήνυμα ότι στον Δήμο Ξάνθης προηγήθηκε στα τελικά αποτελέσματα ο Χ. Πούλιος με 7 ψηφοδέλτια
-Το κέντρο του Δήμου έδωσε Πούλιο και η Σταυρούπολη Στυλιανίδη
-Το 60% έφτασαν Αποχή, Λευκά και Άκυρα


Μιχάλης Στυλιανίδης:
«Είμαστε βέβαιοι για την νίκη μας. Όσες καταμετρήσεις και αν γίνουν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει»

Χρίστος Πούλιος:
«Οι δημότες του Δήμου Ξάνθης έστρεψαν την πλάτη στο εχθές, στην αδιαφάνεια, τα ρουσφέτια, σε κάποιους επαγγελματίες δημοτικούς συμβούλους»

Σε εκλογικό θρίλερ έχει εξελιχθεί ο δεύτερος κύκλος των δημοτικών εκλογών, όσον αφορά τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξάνθης. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ξεκαθάρισε από την πρώτη καταμέτρηση, με αποτέλεσμα να τίθεται σήμερα θέμα επανακαταμέτρησης ψήφων.
Νομαρχία και Υπουργείο Εσωτερικών κατά την μετάδοση των επίσημων αποτελεσμάτων για τον Δήμο Ξάνθης, αναφέρονταν σε διαφορετικούς αριθμούς και σε διαφορετικούς νικητές. Για πολύ ώρα επικράτησε σύγχυση και εκνευρισμός, αφού κανείς δεν ήξερε ποιον και τι να πιστέψει.
Αν και το τελικό αποτέλεσμα σήμερα κάνει λόγο για νίκη του κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη με πολύ μικρή διαφορά από τον Χρίστο Πούλιο, ο τελευταίος έχει κάνει ενστάσεις και ζητά επαναμέτρηση ψήφων.
Πάντως, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης εμφανίζεται σίγουρος για την νίκη του, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην ΦτΞ, πως «είμαστε βέβαιοι για την νίκη μας. Όσες καταμετρήσεις και αν γίνουν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει» και συμπληρώνει με έμφαση πως «η νίκη μας δεν έχει σχέση με τον αριθμό των ψήφων, αλλά έχει σχέση με τις συνθήκες. Επομένως, είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά».
Παράλληλα, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, ο οποίος σημειωτέων έχασε στον αστικό ιστό της Ξάνθης, ενώ κέρδισε με διαφορά στην Σταυρούπολη, ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του στις εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα κάτωθι:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που έδειξε εμπιστοσύνη σε μένα και τους συνεργάτες μου και να του υποσχεθώ, ότι θα πράξουμε ότι καλύτερο στην νέα εποχή του Καλλικράτη, όπου η Ξάνθη θα είναι πλέον ένα με την Σταυρούπολη».
Σε σχετικές δηλώσεις του πάντως ο κύριος Χρίστος Πούλιος, διευκρινίζει ότι θα επιμείνει στην επανακαταμέτρηση των ψήφων, τονίζοντας με έμφαση πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές. Οι δημότες του Δήμου Ξάνθης έστρεψαν την πλάτη στο εχθές, στην αδιαφάνεια, τα ρουσφέτια, σε κάποιους επαγγελματίες δημοτικούς συμβούλους.
Οι κάτοικοι της Σταυρούπολης δεν πήραν σωστά το μήνυμά μας και δεν έζησαν στο πετσί τους την παράταξη του κυρίου Στυλιανίδη.
Θέλω να πω, πάντως, ότι θα πρέπει να συνεχίσει η παράταξη των υγιών δυνάμεων από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Εξάλλου, εάν μείνει η οριακή διαφορά, γιατί θα κάνουμε ενστάσεις και θα ζητήσουμε επαναμέτρηση των ψήφων, ο κύριος Στυλιανίδης δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος».