Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##






Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Προς Πρόεδρο ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελη ενταύθα: Καλές οι απέλπιδες προσπάθειες να καλύψεις τα ακάλυπτα, αλλά δεν μας πείθεις πλέον. Αντί να επικοινωνείτε με ασυρμάτους, εσείς επιλέγετε τα κινητά τηλέφωνα, γιατί πολύ απλά τα πληρώνουν οι Ξανθιώτες και όχι εσείς. Δώστε στην δημοσιότητα τους αναλυτικούς λογαριασμούς των τηλεφώνων, για να δούμε αν χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακά θέματα:


Στην δημοσιότητα αγαπητέ Μανώλη Τσέπελη δώσε τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων που χρεώνουν την ΔΕΥΑΞ 18 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, για να δούμε αν οι κλήσεις αυτές γίνονται προς τα τηλέφωνα που απασχολεί η εταιρία ή και προς άλλες τηλεφωνικές συσκευές συγκαιρινών προσώπων των ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους τα τηλεφωνικά νούμερα που πληρώνει ο Ξανθιώτικος λαός. Αντί να εφοδιάσετε τα οχήματα της ΔΕΥΑΞ με ασυρμάτους, ώστε να επικοινωνείτε τζάμπα και μάλιστα ανά πάσα ώρα και στιγμή, εσείς συνεχίζετε να χρεώνετε την εταιρία, κάνοντας τους χαζούς, γιατί δεν θέλετε να καταλάβετε το πραγματικό συμφέρον. Βέβαια, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν καταβάλλατε τα έξοδα της εταιρίας από την τσέπη σας, ή αν η επιχείρηση ήταν δική σας κύριε Τσέπελη και τότε, το μόνο που θα σας ενδιέφερε θα ήταν το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα.

Παράνομη η είσοδος οχημάτων στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού. Από την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης με έγγραφο, ζήτησε από το ΤΕΕ Θράκης και από την Αστυνομική Διεύθυνση τις επίσημες θέσεις τους, την στιγμή που η ΔΕΚΕ Καβάλας έδωσε την άδειά της θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών:




Από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης, φοβούμενος την πρόκληση ατυχήματος στο εμπορικό πάρκο του Ζυγού, απέστειλε έγγραφο προς το ΤΕΕ Θράκης και προς την Αστυνομική Διεύθυνση, ζητώντας τις επίσημες θέσεις τους στο θέμα διαμόρφωσης κόμβου που θα συνδέει με ασφάλεια την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, με τον χώρο στάθμευσης του εμπορικού πάρκου. Μέχρι σήμερα βέβαια, απάντηση δεν έχει λάβει και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις σε θέματα ζωής και θανάτου.

Σε εκδήλωση για τον Τουρισμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του Νομού Ξάνθης, αλλά οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα, τους έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα:


Κουράστηκαν να ματώνουν οικονομικά οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης για Τουριστική Ανάπτυξη στην περιοχή και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μόλις αντίκρισαν στους παραβρισκόμενους, δυο εκπροσώπους φορέων της Ξάνθης, οι οποίοι είναι καλοί μόνο στα λόγια, γιατί από έργο δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε, τους έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα, λέγοντάς τους πως δεν θέλουμε να σας βλέπουμε, γιατί μας κουράσατε με τις μπαρούφες σας. Το περιστατικό μου μετεφέρθη από παραβρισκόμενο και δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

ΙΚΑ Ξάνθης: Ταλαιπωρία πολιτών και απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων υπαλλήλων:



Είναι μεγάλος ο Γολγοθάς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι εμείς οι εμπλεκόμενοι με το δημόσιο και τις υπηρεσίες του και γίνεται ακόμα χειρότερο το σκηνικό σε κάποιες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ Ξάνθης, όπου ο κόσμος συνωστίζεται σε απίστευτα μεγάλες ουρές περιμένοντας να εξυπηρετηθεί και εκτός της ταλαιπωρίας, καλείται καθημερινά να είναι οπλισμένος με ατελείωτα αποθέματα υπομονής, για να αντιμετωπίζει και την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων. Αναρωτιέμαι αν οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Ξάνθης, είναι ευχαριστημένοι από τις συμπεριφορές άλλων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες ή αν δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα της γραφειοκρατίας, αλλά και του απαράδεκτου συστήματος εξυπηρέτησης των πολιτών, από δημόσια υπηρεσία. Είναι δυνατόν να περιμένουν στην ουρά, γυναίκες εγκυμονούσες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κάποιοι να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους γνωστούς και τους φίλους τους; Δεν είναι δυνατόν να ζητούν την άδεια για να κάνουν κάποια ερώτηση οι άνθρωποι που υπομονετικά περιμένουν στην ουρά και η απάντηση να είναι αρνητική. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία των υπαλλήλων του ΙΚΑ Ξάνθης, ούτε μπορώ να κατηγορήσω όλους τους εργαζόμενους εκεί, αλλά ζητώ την άμεση παρέμβαση και απομόνωση αυτών, έστω και λίγων αν είναι περιστατικών, με σκοπό την παντελή εξάλειψή τους και την ομαλή διεξαγωγή της εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν χρεωστάνε σε κανέναν και τίποτα.

Αναπτυξιακή Α.Ε. Νομού Ξάνθης. Αναβολών συνέχεια με πρόσχημα την ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά της εταιρίας. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής η Μ. Πέμπτη 21-4-2011. Περίεργη η στάση του Αντιπροέδρου της Εταιρίας και Αντιδημάρχου Ξάνθης Απ. Αγκόρτσα που ζήτησε να βγουν έξω από την αίθουσα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ βρίσκοντας μοναδικό συμπαραστάτη τον έτερο αντιδήμαρχο Δ. Μπένη:



Όταν τα ζόρια από τις λανθασμένες τακτικές που ακολουθούν, σφίγγουν ως κλοιός πάνω από το κεφάλι σου, τότε σου φταίνε τα τοπικά ΜΜΕ και ζητάς να συνεδριάζεις εν κρυπτώ, για να μην βγουν στην φόρα τα λάθη και οι γεμάτες ασχετοσύνη ενέργειές σου. Με αυτές τις λίγες πιο πάνω λέξεις αποφάσισα σήμερα να ξεκινήσω τα σχόλια μου, σχετικά με την έκτακτη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης, αφού δυστυχώς κάποιοι από τους διοικούντες, δεν θέλουν να καταλάβουν την δύσκολη θέση τους και προσπαθούν με φωτοβολίδες να θολώσουν τα νερά. Το 97% των μετόχων της εταιρίας παραβρέθηκε εχθές στα γραφεία για την έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ από τα τοπικά ΜΜΕ ήταν λίγοι αυτοί που έλειψαν λόγω υποχρεώσεων. Πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης, ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής κύριος Δεν γνωρίζω, δεν είδα, δεν άκουσα τίποτε, αποφάσισε πως δεν γουστάρει την παρουσία των δημοσιογράφων και εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κύριο Μπένη, που υποστήριξε την πρόταση του πρώτου, ζήτησαν να περάσουν έξω οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, χωρίς όμως αυτή τους η πρόταση να βρει και άλλους συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα να απορριφθεί και να συνεχιστεί η διαδικασία η οποία αναβλήθηκε για την Μεγάλη Πέμπτη 21 του Μήνα, με το αιτιολογικό πως θα πρέπει οι μέτοχοι να ενημερωθούν γύρω από τα οικονομικά της Αναπτυξιακής, θαρρείς και τόσο καιρό που γίνεται τόσος ντόρος, δεν μπορούσαν να ζητήσουν ενημέρωση. Πάντως από την όλη υπόθεση και από την χθεσινή ημέρα, το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως αντιδρούν πλέον οι αιρετοί στα τοπικά ΜΜΕ, επειδή δεν τους χαϊδεύουν.

Ποιο μεγάλο πολυκατάστημα, λειτουργούσε δυο ημέρες χωρίς την απαραίτητη άδεια, την οποία πήρε τελικά το πρωί της Τρίτης;


Καιρός είναι οι κύριοι του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, καθώς και όλοι οι φορείς που έχουν άμεση σχέση με τον εμπορικό ιστό της πόλης μας, να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να αντιμετωπίσουν με παλικαριά τις απαράδεκτες πρακτικές ορισμένων που θέλουν να λέγονται και άρχοντες. Είναι δυνατόν κύριοι να λειτουργεί πολυκατάστημα στην Ξάνθη από την Παρασκευή, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια στα χέρια του, την οποία παρέλαβε την Τρίτη το πρωί και εσείς να μην νοιάζεστε, για τα χρήματα που χάνονται μέσα από τα καταντήματα του εμπορικού ιστού της πόλης; Περιμένετε να καταρρεύσουν τα πάντα για να πάρετε θέση και να αφυπνιστείτε; Γνωρίζετε ή όχι το πώς πρέπει να εκπροσωπείτε τους συναδέλφους μέλη των φορέων που εκπροσωπείτε; Οι θέσεις και τα προεδριλίκια, δεν είναι για βιτρίνα κύριοι της ΟΕΒΕΞ, του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, του ΕΒΕ Ξάνθης και όλων των υπολοίπων φορέων που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες της περιοχής. Και επειδή δεν μου αρέσει να μιλώ με γρίφους, σας παραπέμπω στην αρμόδια υπηρεσία, για να ρωτήσετε το πότε πήρε την άδεια λειτουργίας του, το κατάστημα Carrefour στο εμπορικό πάρκο του Ζυγού, γιατί αν έχω άδικο, οφείλω να διαψεύσω τα όσα σήμερα γράφω και να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας, αλλά αν έχω δίκιο, θα ενισχύσω τις επικρίσεις μου κατά σας και όχι κατά των πολυκαταστημάτων.

Κοινό σημείο ανάμεσα σε πρώην Δήμο του Νομού και το νέο Εμπορικό Πάρκο; Πλάκα μου κάνετε... Τυχαίο; Δεν νομίζω…:

Θα μπορούσα σήμερα να απευθύνω ερώτηση προς όλους εσάς, σχετικά με το τι κοινό έχουν το Εμπορικό Πάρκο στον Ζυγό, με πρώην Δήμο της Περιοχής και με πρώην αιρετό, αλλά θεωρώ πως θα ήταν ανούσιο, αφού ήδη κυκλοφορεί ευρέως στην Ξάνθη. Όντως ακούγεται ως αστείο να υπάρχουν κοινά σημεία σε αυτήν την υπόθεση, αλλά δυστυχώς αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δεν γνωρίζω ποιος θα μας δώσει την απάντηση σε αυτά.

Την αναβολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ΣΕΚΕ Α.Ε.:



Αναβολή φαίνεται πως θα πάρει, για έναν μήνα περίπου, η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ, καθώς όπως φήμες αναφέρουν, η ΣΕΚΕ Α.Ε. θα καταθέσει αυτήν την αίτηση, επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα στοιχεία για τον αν υπάρχει και ποιος είναι ο στρατηγικός επενδυτής που θα θελήσει να συμμετέχει με μεγάλο ποσό, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι και ο μεγαλομέτοχος που θα πάρει στα χέρια του την τύχη της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας. Εν αναμονή λοιπόν αυτών των εξελίξεων και θα σας ενημερώσουμε για τα υπόλοιπα σε επόμενη έκδοσή μας.