Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 18.1.2011


30.000 ευρώ η μπάζα…

Οργανωμένη ληστεία τουριστικού λεωφορείου στην Ξάνθη
Σκηνές από ταινία Αστυνομικής Περιπέτειας


30.000 ευρώ η μπάζα…

-Στο κόκκινο η εγκληματικότητα στον Νομό
-Άφαντοι οι ένοπλοι παρά το ανθρωποκυνηγητό των Αστυνομικών που οργώνουν ακόμα και σήμερα την περιοχή
-Με φορτηγάκι ανοιχτού χρώματος και αγνώστων λοιπών στοιχείων η ληστεία
-Ένας εκ των ληστών, επέβαινε στο λεωφορείο συντονίζοντας το κόλπο
-Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα και περίστροφα είχαν στα χέρια τους οι δράστες


Η εγκληματικότητα στο Νομό Ξάνθης έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο σε αρχές και πολίτες της περιρρέουσας κοινωνίας. Το τελευταίο περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδι της Κυριακής (10.30 μμ περίπου), μαρτυράει το μέγεθος που έχει πάρει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο και διαγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον που διαφαίνεται στην άκρη του τούνελ.
Απίστευτο και όμως αληθινό, το συμβάν που πραγματοποιήθηκε στα όρια του Νομού μας, την Κυριακή που μας πέρασε.
Λεωφορείο με συνολικά τριάντα έναν επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ξάνθη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, έπεσε θύμα κακοποιών, οι οποίοι έφεραν εις πέρας μια καλοστημένη ληστεία, που είχε ως στόχο τους επιβάτες του εν λόγω λεωφορείου.
Το λεωφορείο ξεκίνησε από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχοντας ανάμεσα στους επιβάτες του, τους δύο από τους συνολικά πέντε, περίπου, δράστες της υπόθεσης, χωρίς να υποψιάζεται κανείς για το τι θα ακολουθούσε και πως θα εξελισσόταν η διαδρομή.
Το λεωφορείο έκανε μια στάση στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης- Λάγους και συγκεκριμένα έξω από το κατάστημα fresh co, για να επιβιβαστεί ακόμη ένας επιβάτης. Δύο κακοποιοί που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, το οδήγησαν σε μια ερημωμένη περιοχή της Φελώνης για να ληστέψουν τους επιβάτες, τους εμπόρους δηλαδή που πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολή, προκειμένου να προμηθευτούν πραμάτεια για τα καταστήματά τους.
Η συνολική λεία των δραστών ανέρχεται, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες που έχουμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, στο ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ. Ενώ, αφαιρέθηκαν από τους εμπόρους τιμαλφή, όπως διάφορα χρυσαφικά.
Να σημειωθεί, ότι οι δράστες, που έφεραν όπλα, όπως χειροβομβίδες, αυτόματα πιστόλια και καλάσνικοφ και μιλούσαν μεταξύ τους ρωσικά, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι που τους περίμενε στην περιοχή.
Σοκαρισμένοι επιβάτες και κάτοικοι του Νομού, με τρόμο σχολιάζουν το περιστατικό.
Παρακάτω ακολουθεί δελτίο τύπου της αστυνομίας σχετικά με το συμβάν:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΝΤΕ (05) ΔΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ - ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ
Βραδινές ώρες της 16.01.2011 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διομήδειας – Φελώνης, σε τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη με είκοσι εννέα (29) επιβάτες και δύο (02) οδηγούς, πέντε (05) άγνωστοι δράστες εκ των οποίων οι δύο (02) επέβαιναν ήδη στο τουριστικό λεωφορείο ως επιβάτες, ενεργώντας κατά συναυτουργία με την απειλή όπλων (πιστόλι, χειροβομβίδα και καλάσνικοφ) αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα, από τους επιβάτες το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30000) ευρώ περίπου, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή απροσδιορίστου αξίας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Δράστες αναζητούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πρωτοφανής ένοπλη ληστεία, έκανε ακόμα μια φορά την Ξάνθη γνωστή στο πανελλήνιο:

Βράδυ Κυριακής επέλεξαν οι θρασύτατοι και καλοί επαγγελματίες του είδους, να πραγματοποιήσουν ληστεία σε Τουριστικό Λεωφορείο, το οποίο με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 5 ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο λεωφορείο με την βοήθεια του ενός εξ αυτών, ο οποίος ήταν και επιβάτης στο εν λόγω όχημα και με την απειλή όπλων αλλά και χειροβομβίδας, ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το σταθμεύσει σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί από την Φελώνη στην Διομήδεια και λήστεψαν όλους τους επιβάτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν έμποροι.
Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, αφού έγδυσαν στην κυριολεξία τους επιβάτες του λεωφορείου, πήραν τα κλειδιά από τον οδηγό και ετράπησαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ούτε ίχνη από το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για την ένοπλη ληστεία.
Το περιστατικό αυτό, έρχεται να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη της εγκληματικότητας στην Ξανθή και να μας αποδείξει πως τα πράγματα στην περιοχή μας δεν πάνε καλά, την στιγμή που δεν θα διστάσω να αναφέρω τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Τσουκνάδη ως μάντη, αφού πριν λίγο καιρό και ως φιλοξενούμενος σε θέμα της εφημερίδας μου, είχε τονίσει πως οι εξελίξεις στην εγκληματικότητα για την Ξάνθη θα είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, στην ΝΔ δεν κάνει κουμάντο ο Αν. Σαμαράς:

Γέλασα ειλικρινά με την ψυχή μου το περασμένο Σάββατο, διαβάζοντας δηλώσεις του ανεξάρτητου για την σκιώδη Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κύριος Παυλίδης δήλωσε, πως θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Φ. Τσαλίδη, ως αναπληρωτή υπουργού παιδείας στην σκιώδη Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή με απλά λόγια μπορούμε κάλλιστα να οδηγηθούμε με αυτές της δηλώσεις στο συμπέρασμα, πως στην νέα πλέον Νέα Δημοκρατία δεν κάνει κουμάντο ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά κάποιοι άλλοι οι οποίοι επιβάλλουν και τα θέλω τους. Εύγε στον ανεξάρτητα υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ, τέτοιες δηλώσεις να κάνει και το κόμμα θα πάει ακόμα πιο γρήγορα στον πάτο. Σίγουρα βέβαια δεν θα δεχθώ παρέμβαση για τα όσα σήμερα γράφω, γιατί απλά γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, το ενδιαφέρον ορισμένων αιρετών της περιοχής μας, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

16.000 ευρώ μαζεύτηκαν μέχρι σήμερα από τον Ραδιομαραθώνιο για το Γηροκομείο, την στιγμή που οι υπάλληλοι μόνο έχουν να λαμβάνουν περίπου τα τετραπλάσια:

Δύσκολοι καιροί για να μαζέψει κάποιος χρήματα και ειδικότερα όταν αυτά πρόκειται να δοθούν για την πληρωμή εργαζομένων σε ίδρυμα της περιοχής μας. Μπορεί ο Ραδιομαραθώνιος να πήγε καλά και όσοι συμμετείχαν σε αυτόν, να κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Μέχρι στιγμής το ποσό που έχει μαζευτεί είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που άμεσα θα πρέπει να καταβάλει το ίδρυμα στους απλήρωτους εργαζόμενους του και δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί για την συλλογή χρημάτων από τον απλό κοσμάκη.

Άνευ ουσίας η συνέντευξη των «Πολιτών για την Αλλαγή». Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια κύριοι. Το τρένο χάθηκε. Κάντε αυτοκριτική και έπειτα συνεντεύξεις:


Φίλος ο Χ. Πούλιος, αλλά φίλτατη και η αλήθεια ή οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το τρένο χάθηκε και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, επιρρίπτοντας ευθύνες για την χασούρα των εκλογών εκεί που πρέπει, ασχολούνται με ανούσια πράγματα, όπως το ότι ο Δήμαρχος επέλεξε τα ίδια πρόσωπα για να πορευτεί, ότι θέλουν διαφάνεια παντού, ότι θα πρέπει να αλλάξει ρότα ο Δήμος Ξάνθης και πως δεν απαντήθηκε το αίτημα τους, για συμμετοχή περισσοτέρων μελών της παράταξης τους, στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης, αναγκάζοντας με να θυμηθώ, πως όσο πρόκοψαν οι μετέχοντες σε ΕΤΕΝΕΞ και ΕΑΠΑΞ αγαπητέ Χ. Πούλιο, θα προκόψουν και οι υπόλοιποι. Εδώ συμβαίνουν πράγματα και θάματα και εσείς ασχολείστε με το δέντρο, παραβλέποντας πως χάνετε το δάσος. Σας πείραζε το ένα εκατομμύριο ευρώ που στοίχισαν οι ΘΛΕ μαζί με την μισθοδοσία και το ΦΠΑ και δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τον οργανισμό άθλησης τόσα χρονιά, καθώς και για τα χρέη του Κολυμβητηρίου. Δεν είδαμε να γίνεται έστω και μια πρόταση προς την νυν Δημοτική Αρχή για την επιβολή αντιτίμου, στους Κολυμβητικούς Συλλόγους που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο Τζάμπα, άσχετα αν εισπράττουν χρήματα από τις συνδρομές των μελών τους. Δεν είδαμε να προτείνετε το κλείσιμο της ΔΕΥΑΞ και την επαναλειτουργία της σε μια νέα μορφή δεδομένων, όσον αφορά την μισθοδοσία των υψηλόμισθων υπαλλήλων της. Αυτά θα πρέπει να δείτε αγαπητέ Χρίστο πρώτα και έπειτα να προχωρείτε σε συνεντεύξεις τύπου.

Δριμύ «κατηγορώ» και δέσμευση για στενή παρακολούθηση της δημοτικής αρχής

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Δευτέρα οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

Δριμύ «κατηγορώ» και δέσμευση για στενή
παρακολούθηση της δημοτικής αρχής


Συνέντευξη τύπου σχετικά με την νέα δημοτική θητεία στον Δήμο Ξάνθης παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή».
Στην εισαγωγή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κύριος Χρίστος Πούλιος, αναφέρθηκε εκτενώς στα «κακώς κείμενα» της δημοτικής αρχής. Με αιχμή του δόρατος το προεκλογικό σλόγκαν του κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη « Συνεχίζουμε Μαζί», ο κύριος Χ. Πούλιος, καυτηρίασε την τακτική που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος, όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου, αφού, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που επισημαίνει ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή», άλλα έλεγε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου προεκλογικά και άλλα λέει μετεκλογικά.
«οι θετικές δηλώσεις για τα οικονομικά αποθέματα του Δήμου που έκανε προεκλογικά ο Δήμαρχος, αντικαταστάθηκαν από πλήρη απαισιοδοξία μετά το πέρας των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Χρίστος Πούλιος.
Παράλληλα, ο τελευταίος επεκτάθηκε στις προτάσεις της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί, οι οποίες όπως δήλωσε δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη από τον Δήμαρχο. Ενδεικτικά, ο κος Χ. Πούλιος, υπογράμμισε με έμφαση, πως η πρότασή του να συμμετέχουν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στις διάφορες επιτροπές του Δήμου έμεινε χωρίς αντίκρισμα, αφού ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης δεν έχει απαντήσει ακόμη.
Στην συνέχεια ο κος Χ. Πούλιος έθεσε επί τάπητος τις αιτιάσεις της δημοτικής του παράταξης. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που τόνισε, ζητά την απογραφή- καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση για αυτά τα θέματα, αλλά και ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας. Ζήτησε δε, την συνέχιση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ξάνθης.
Παράλληλα, ζήτησε να εξαφανιστεί η περισσή αλαζονεία της δημοτικής αρχής, ώστε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και να μπει σε ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας ο Δήμος Ξάνθης.
Από την άλλη, ο κος Χ. Πούλιος επανέφερε το θέμα με την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, επισημαίνοντας παλιότερη πρότασή του η διοίκησή τους να γίνεται από μη εκλεγμένα πρόσωπα.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης, σαν παλιότερο μέλος του δημοτικού συνδυασμού. Ο τελευταίος, αναφερόμενος στην λειτουργία του Δήμου, επισήμανε, πως αυτός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, όσον αφορά τις προσλήψεις και τις οικονομικές του προτεραιότητες.
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κύριο Χ. Πούλιο και αφορούσε τον νέο θεσμό, στα πλαίσια λειτουργίας των νέων Καλλικρατικών Δήμων, αυτόν του συμπαραστάτη του δημότη, ο πρώτος τόνισε χαρακτηριστικά, πως, όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθεί επί του θέματος με συγκεκριμένη πρόταση.
Αναφέρθηκε δε, ύστερα από σχετική ερώτηση, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, η χρονολογική μετακόμιση στο οποίο παραμένει μια άγνωστη υπόθεση. Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε ο κος Χ. Πούλιος, «αν είχα πλήρη στοιχεία και δεδομένα κάτω από τα οποία θα γινόταν αυτή η μετακόμιση, θα καταψήφιζα την σχετική απόφαση». Υπογράμμισε με έμφαση, από την άλλη, πως ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν έχει αποφασιστεί να δοθεί για την ανάπλαση του σημερινού Δημαρχείου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει αποφασιστεί για ποιους σκοπούς θα αξιοποιηθεί το εν λόγω κτήριο. Ενώ, έκανε λόγο για έλλειψη ωριμότητας όσον αφορά τις μελέτες για έργα του Δήμου και χάσιμο οικονομικών πόρων με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών που παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση Βατοπεδίου τάσσεται με πρότασή του ο αρμόδιος εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ. Ανδρειωτέλλης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει ήδη παραγραφεί. Η γνώμη του εισαγγελέα είναι ότι η Βουλή κακώς παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο.
Όσο υπάρχουν, όχι άνθρωποι απλά, αλλά βουλευτές υπουργοί, υφυπουργοί και πρωθυπουργοί και όσο υφίσταται ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών», δεν υπάρχει περίπτωση να παύσουν να λειτουργούν χρονοβόρα οι νόμιμες διαδικασίες.
Τα αδικήματα των τελευταίων χρόνων τα οποία δημοσιοποιήθηκαν με τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλα», δεν ξεκαθαρίζουν και δεν χαρίζουν την ικανοποίηση στους πολίτες, πως οι δρόμοι προς την δικαιοσύνη εφαρμόζονται σε ένα κράτος δικαίου που το χαρακτηρίζει η ισονομία, άρα λειτουργούν εξίσου για όλους μα όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
Για όσα συμβαίνουν όμως στον πολιτικό χώρο της χώρας, οφείλει ενίοτε ο αρμόδιος υπουργός ή υφυπουργός να «λογοδοτεί», υπεραμυνόμενος πάντα τα «έργα και τις ημέρες» των επιτεύξεων της δικής του κυβέρνησης. Έτσι αναφέρεται σε άρθρα, διατάξεις, παραγράφους και νόμους (με αριθμητική ονομασία πάντα), που θεωρεί πως οι πολίτες κατέχουν και είναι υποχρεωμένοι να αντιλαμβάνονται αυτού του είδους την επικοινωνία. Ως αυτονόητο!
Αυτό συνέβη με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, ο οποίος σε ενημερωτική εκπομπή αναφέρθηκε στις… επιτεύξεις της παρούσας κυβέρνησης, στον νέο νόμο «Περί ευθύνης υπουργών», που είναι έτοιμος θα ανακοινωθεί με την αναθεώρηση του συντάγματος στις 20 Μαρτίου 2011. Δηλαδή, επί δύο μήνες και κάτι μέρες ότι άνομο συμβαίνει στον πολιτικό χώρο, θα βρίσκεται υπό το ευνοϊκό καθεστώς της παραγραφής;
Ας δουν τι συμβαίνει στις πλέον ανεπτυγμένες και προχωρημένες κοινωνίες της Ευρώπης, όπου δημόσιοι άνδρες, κάτοχοι αξιωμάτων, δεν ευνοούνται σε καμία περίπτωση, όταν εμπίπτουν σε παράνομες πράξεις αλλά οδηγούνται στην νόμιμη οδό προς απόδοσιν δικαιοσύνης.
Ο κ. Καστανίδης κατ’ αρχάς «αφόρισε» το παρελθόν διαγράφοντάς το αυτοβούλως και δηλώνοντας πως «δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν, σημασία έχει τι γίνεται τώρα»! Εννοώντας προφανώς το επιτυχές έργο της κυβέρνησης και την μεταρρύθμιση, που τόλμησε εφ’ όλης της ύλης να επιφέρει. Μήπως δεν ζούμε στην ίδια χώρα; Μήπως δεν μιλούμε την ίδια γλώσσα; Πιθανόν. Δεν είναι δυνατόν να εκθειάζεται η αναδιάρθρωση, όταν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πασχίζει και δεν κατορθώνει να κερδίσει την χαμένη αξιοπιστία της, δοκιμάζεται ως πειραματόζωο, δεν έχει ανάπτυξη, μαστίζεται από την ανεργία, πνίγεται από δανεισμούς και χρέη, βρίσκεται υπό καθεστώς κηδεμονίας έως ομηρίας και οι αρμόδιοι να βαυκαλίζονται και να προσπαθούν να πείσουν πως… «όποιος αξιωματούχος απέκρυψε φορολογικά στοιχεία, θα δημεύονται τα περιουσιακά του στοιχεία…! Κάντε υπομονή και θα δείτε»! Να χειροκροτήσουμε δηλαδή. Αυτό θα τα λύσει όλα.
Ξεχνούν πως το παρελθόν δεν διαγράφεται αλλά γράφει ιστορία, ιδιαιτέρως όταν οδηγεί σε εθνική κατάντια μια χώρα και έναν λαό. Η λύση δεν είναι η διαγραφή του παρελθόντος αλλά η διερεύνησή του, η απόδοση ευθυνών, το ξεκουκούλωμα όσων συνήργησαν στην άνευ προηγουμένου διασπάθιση δημοσίου χρήματος, στον εύκολο πλουτισμό προς ίδιον όφελος, στην διευκόλυνση και ευχέρεια απολαβών και σε όλα όσα μας οδήγησαν στα αδιέξοδα μιας στενωπού που συνθλίβει το βιοτικό μας επίπεδο διαρκώς. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τις «κοτρόνες» που μας ρίχνουν κατά μέτωπο. Δοξάστε τους λοιπόν.
Φ. Βλαχοπούλου