Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

«Για πόσα χρόνια άραγε, οι μισθοί και οι συντάξεις θα κάνουν να δουν έστω μια μικρή αύξηση;». Ερώτηση γνωστού, σε συζήτηση και η έκπληξη των υπολοίπων εκφράσθηκε τάχιστα. «Καλά, ούτε εξωγήινος να ήσουν. Πού ζεις ρε φίλε; Για ποια αύξηση μιλάς; Των χρεών και των ελλειμμάτων;». Ευκαιρία λοιπόν για μια αναδρομή στο «κάθε πέρυσι και καλύτερα»! Τότε που κάθε Ιανουάριο ανακοινώνονταν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, έστω του 3,5% ή 4% και πανηγύριζαν κυρίως οι ηλικιωμένοι, διότι με την αναδρομική ισχύ της αυξήσεως, ήταν σημαντικό το ποσόν που εισέπρατταν.
Τότε που το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, μαζί και το επίδομα αδείας, κάλυπταν τυχόν «τρύπες», που δημιουργούνταν στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εορτών. Τότε που τα λαμόγια δρούσαν αλλά δεν φανερώνονταν. Απλώς απομυζούσαν υπό το έρεβος της αδιαφορίας των υπολοίπων, που θεωρούσαν εαυτούς Μεσσίες και ευεργέτες. Η υπεροψία της εξουσίας άφηνε περιθώρια δράσης των «σαπρόφυτων», έως σημείου οικονομικής απίσχνασης του κράτους. Και βέβαια δεν ήταν τα λαμόγια ο μοναδικός παράγοντας που συνετέλεσε στον καταποντισμό της «εθνικής» τσέπης.
Οι αυξήσεις λοιπόν έχουν γίνει παρελθόν και έδωσαν την θέση τους στην μείωση των πενιχρών εισοδημάτων. Οι Έλληνες υπό καθεστώς ομηρίας, εξαθλίωσης, με άγνωστο μέλλον αποδοχών και επιβίωσης. Η γκρίνια των πολιτών έχει αντίκρισμα! Η άνοδος του πληθωρισμού καθιερώνει μαζί με τις τιμές των αγαθών και το «μη μου άπτου», ώστε να λιγοστεύουν οι πιθανότητες ανάκαμψης της αγοράς.
Η αγοραστική ευχέρεια μηδαμινή, ούτε καν στα απαραίτητα προς βρώσιν, πόσιν και ένδυση. Η κατάσταση γνωστή αλλά απαράδεκτη. Διότι η δυσμοιρία δεν οφείλεται μόνο στην στέρηση των απαραίτητων αγαθών. Η βάναυση προσέγγιση στον τομέα της Υγείας και οι αλλαγές που άρχισαν με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, τα ελλείμματα και οι ελλείψεις στα ιδρύματα που έχουν σχέση με την υγεία, αφήνουν ακάλυπτο τον Έλληνα πολίτη, έρμαιο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δίχως επαρκή νοσοκομειακή περίθαλψη, που θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματίζει την κυβέρνηση. Κι όμως! Τα αθηναϊκά ρεπορτάζ αποδεικνύουν διαρκώς την κατάντια του ανασφάλιστου Έλληνα ασθενή.
Στην σημερινή εποχή υπάρχουν ανασφάλιστοι, όχι όμως… λαθρομετανάστες, που υπό την σκέπην της πλήρους νοσοκομειακής περίθαλψης και τις ευλογίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαβιώνουν στην χώρα. Ποιος νοιάζεται αν ο Έλληνας πεθάνει,, αν ταλαιπωρηθεί, αν δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του, αν επείγει η νοσηλεία του και παραμένει εκτός νοσοκομείου, αν…, αν…, αν…! Όλα γίνονται για το θεαθήναι, χάριν της έξωθεν καλής μαρτυρίας.
Με την απεργία πείνας των λαθρομεταναστών το ζήσαμε κι αυτό. Μια κυβέρνηση ηττημένη, από 200-250 ανθρώπους που έδρασαν εκβιαστικά, έτυχαν άμεσης επέμβασης ασθενοφόρων, γιατρών και νοσοκομείων, μη τύχει και πειραχτεί μια τρίχα από την κεφαλή τους. «Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου»!
Ενώ οι αυτόχθονες πληρώνουν στα νοσοκομεία, για το πολύτιμο χαρτάκι προτεραιότητος εξέτασης, περιμένουν επί δίμηνο, για ραντεβού στα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα, αναλώνουν χρόνο στις ουρές και το χειρότερο υπάρχουν «ανθρωπάκια» συμπατριώτες μας, που λόγω ανέχειας δεν μπορούν να καλύψουν το παραμικρό όταν αρρωσταίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Ελλάδα αντιφατική, αδύναμη, κουρασμένη, γηρασμένη, σχεδόν ετοιμοθάνατη! Ελλάδα του 2011, του 2013, του 2023 και βάλε… Ζήτω η Ελλάς…

Ο τουρκολάγνος Θεόδωρος Πάγκαλος...Τον "αποκήρυξε" και η γυναίκα του!

Ο τουρκολάγνος Θεόδωρος Πάγκαλος...

Τον "αποκήρυξε" και η γυναίκα του!



Και ... τουρκολάγνος μας προέκυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος από την Κωνσταντινούπολη, όπως μας ενημερώνει η Χουριέτ, αναλύθηκε σε ύμνους για την Τουρκία και σε ύβρεις κατά της Ελλάδας. Είπε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες και οι Τούρκοι εργατικοί και έθνος με εμπιιστοσύνη στον εαυτό του!
Αυτό σε συνέχεια της δήλωσής του ότι τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αντιπαραγωγικοί. Προφανώς στεναχωριέται κάθε φορά που οι Έλληνες πιλότοι "ρίχνουν ξύλο" στους ... "παραγωγικούς" Τούρκους ομολόγους τους!
O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε, " οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι'αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού". Γι'αυτο και η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο " ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!"
Επίσης είπε τα καλύτερα για το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας και μιλώντας απαξιωτικά το το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δήλωσε ότι "Μετά την αγορά της Finansbank κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν. Αλλά σήμερα η Finansbak είναι μια επο τις πιο πετυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τούρκικες, θα συμμαζευτούν"!
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης οτι δεν βλέπει καμία διαφορά στους χαρακτήρες των Ελλήνων και των Τούρκων αλλα ούτε και στην μεφάνιση τους. "Για παράδειγμα σήμερα επισκέφθηκα το Πατριαρχείο. Εκεί είδα κάποιους νέους. Νόμισα οτι είναι Έλληνες κια άρχισα να τους μιλώ στα ελληνικά και είδα οτι δεν με κατάλαβαν. Μετά που είπαν οτι είναι Τούρκοι που ήρθαν να ξεναγηθούν στο Πατριαρχείο." Είναι πλήρως συντεταγμένος στην οθωμανική γραμμή Νταβούτογλου απ'ότι διαπιστώνουμε...
Πρακτικά, η θέση Πάγκαλου αυτή είναι και η θέση ολόκληρης της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι να βγει κάποιος και να ανασκευάσει τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε ότι είναι λογικό η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη να θεωρεί "Απαξιωτικό" να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της και όποιος τολμά να την λέει "κυρία Παγκάλου" θα έχει να κάνει πλέον με τη δικαιοσύνη και ίσως και με τον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με την αγωγή της, η κυρία Χριστοφάκη, θεωρεί απαξιωτικό να την ονομάζουν με το επώνυμο του αντιπροέδρου-συζύγου της, δηλαδή Παγκάλου, καθώς κρίνει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα, με σκοπό να την απαξιώσει: «Η εναγόμενη επιχειρεί με ειρωνικό τρόπο να με ταυτίσει με τον σύζυγό μου και τις πολιτικές του επιλογές, θίγοντας έτσι την εν γένει προσωπικότητά μου», λέει χαρακτηριστικά.«Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».Η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατέθεσε αγωγή κατά κατοίκου της Κερατέας επειδή την αποκάλεσε «κυρία Παγκάλου» και ζητεί την προσωπική της κράτηση για 12 μήνες και το ποσό των 300.000 ως ηθική αποζημίωση.Συγκεκριμένα η Χριστίνα Χριστοφάκη προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, επειδή η τελευταία σε δημόσια εμφάνισή της στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρ Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου την ονόμασε με το επώνυμο Θεόδωρου Πάγκαλου.
Συμφωνούμε απόλυτα μαζί της με την κ.Χριστίνα Χριστοφάκη. Εμείς, και πατέρας μας να ήταν, θα ψάχναμε για να μας υιοθετήσουν!



ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων που του αποδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, και οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο» αναφέρει ο κ. Πάγκαλος.

Έκτακτη είδηση...

Αγώνας δρόμου για στήριξη της τοπικής αγοράς



Με απόφαση τους ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης, ξεκίνησαν καμπάνια προβολής της Ξανθιώτικης αγοράς, διανέμοντας έντυπο υλικό, με το οποίο ζητούν από τους καταναλωτές να κάνουν συγκρίσεις τιμών και να επιλέξουν την τοπική αγορά, γιατί αποδεδειγμένα είναι φθηνότερη. Από την περασμένη εβδομάδα παρόμοια πρωτοβουλία, ανέλαβε και το ΕΒΕ Ξάνθης.

Έκτακτη είδηση...

Παραίτηση Κατσαρίκα από το ΕΒΕ Ξάνθης με
αιχμές για πολλούς αποδέκτες



Στην ζωή μου ποτέ δεν επεδίωξα τις εύκολες λύσεις και τις δραπετεύσεις. Πίστευα ότι με αγώνα και υπομονή μέσα από οποιοδήποτε όργανο μπορείς να αλλάξεις πράγματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου , μάταιος κόπος.
Συμμετέχω σε ένα όργανο το οποίο θα έπρεπε ειδικά σήμερα, να καλύψει την ανάγκη φυγής των επιχειρήσεων προς τα εμπρός, ένα όργανο έκφρασης και εργαλείο του κάθε επιχειρηματία, έμπορου, επενδυτή.
Πίστευα ότι πρέπει να υπάρξει μια ομάδα καθοδήγησης με όραμα και δυναμισμό, στρατηγική και προτάσεις , μια νέα ομάδα χωρίς συμβιβασμούς , με διάθεση για δουλειά και με πνεύμα εξωστρέφειας.
Με κάθε ειλικρίνεια θα πρέπει να ομολογήσω ότι όλες οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις για ένα σύγχρονο δυναμικό και αποτελεσματικό Επιμελητήριο, δεν απέδωσαν. Σκόνταψαν πάνω σε ανθρώπους γαντζωμένους στην καρέκλα τους (με λογική καφετέριας) και πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης και με περισσή άγνοια προσπαθούν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα.
Το ποτήρι ξεχείλισε πια. Οι προτάσεις πέφτουν στο κενό, οι ξερόλες περίσσεψαν, η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι παρεμβάσεις μόνο για αυτοπροβολή (γραμμένες σε εξωθεσμικά διευθυντήρια) κάθε μέρα γίνονται και περισσότερες, θαρρείς και αυτό είναι αυτό που ενδιαφέρει τα μέλη μας , τα οποία δεινοπαθούν, αυτή την ώρα.
Τελευταία προέκυψαν και διάφορα (λαμογάκια) που τους γυάλισαν κάποια ευρώ και προσπαθούν την δική τους ανεπάρκεια να την φορτώσουν σε (οσμές σκανδάλων) κτλ.
Αποτέλεσμα η τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, όπου εναγωνίως προσπαθούσαμε να συμπληρώσουμε την απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσουμε.
Πραγματικά ντρέπομαι και αγανακτώ.
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου σε αυτή την παρακμή, δεν θέλω να συμμετάσχω, γιατί στην ζωή μου μέχρι σήμερα έζησα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην νομιμότητα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει με κραυγές και ανώνυμες παρατηρήσεις σε ανεύθυνες ιστοσελίδες.
Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη τα οποία με τίμησαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με εξέλεξαν, πιστεύοντας σε μένα. Θέλω ειλικρινά να τους πω ότι δεν τους προδίδω, αλλά αν παραμείνω προδίδω την συνείδηση μου. Τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου για την επόμενη μέρα τις έχω καταγεγραμμένες σε ένα πρόγραμμα για το αύριο, που είχα ετοιμάσει (κάτω από καλύτερες συνθήκες για μια νέα προοπτική) και είμαι διατεθειμένος να τις καταθέσω σε όποιον νομίζει ότι μπορούν να του φανούν χρήσιμες, όπως και τις μέχρι τώρα προτάσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτε.
Κύριοι συνάδελφοι της Διοικητικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου, αφού δεν μπορεί να γίνει αλλιώς σας υποβάλω την παραίτηση μου.


Με τιμή


Κατσαρίκας Ζήσης




Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 20.4.2011



Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός κατά πλειοψηφία

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός
κατά πλειοψηφία



Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«ΔΕΥΑΞ και Δήμος Ξάνθης είναι ένα και το αυτό»

Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με θέματα συζήτησης την απογραφή και τον ισολογισμό του, καθώς και τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξάνθης. Επειδή, ωστόσο, υπήρξε κάποιο τεχνικό λάθος της αρμόδιας υπηρεσίας και δεν εστάλησαν στοιχεία του προϋπολογισμού σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί την Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.
Όσον αφορά, τώρα, την απογραφή και τον ισολογισμό του Δήμου, ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν σύμφωνα με τον Καλλικράτη να κάνουν την απογραφή του νέου Δήμου Ξάνθης, αναφέρθηκαν αναλυτικά σε όλα αυτά τα στοιχεία και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.
Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση του κυρίου Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της Europarking που εκκρεμεί από το έτος 1999 . Όπως τόνισαν τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης η υπόθεση εγκυμονεί κινδύνους για τον Δήμο, καθώς βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια και δεν έχουν σταματήσει οι οικονομικές διεκδικήσεις της εταιρείας.
Από την άλλη τέθηκε το θέμα με τις εγγυήσεις του Δήμου προς την ΔΕΥΑΞ, η οποία εάν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της θα επιβαρύνει τον Δήμο. Ο Δήμαρχος πάντως από την πλευρά του τόνισε ότι ΔΕΥΑΞ και Δήμος Ξάνθης είναι ένα και το αυτό.
Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για τον προϋπολογισμό
Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης συνάντησε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης, για το τρέχον έτος, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εχθές το μεσημέρι.
Όπως σημείωσε, μέσα από την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κύριος Χρίστος Πούλιος, ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός και φουσκωμένος. Σύμφωνα με τον τελευταίο, υπάρχουν αρκετά ελαφρυντικά για τον φετινό προϋπολογισμό, όπως η οικονομική κατάσταση στην χώρα, αλλά και οι πιέσεις από την νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ωστόσο, όπως πρόσθεσε στην συνέχεια, αυτά δεν αποτελούν άλλοθι για κανέναν.
Εκτός πραγματικότητας, σύμφωνα με τον κύριο Χ. Πούλιο, είναι τα έσοδα και τα έξοδα του προϋπολογισμού, για λόγους ισοσκελισμού του προγράμματος.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισήμανε, πως αυτό που απαιτεί ένας προϋπολογισμός, για να θεωρηθεί επιτυχημένος, είναι έξυπνες ιδέες που φέρνουν έσοδα, χωρίς, ωστόσο, να πλήττεται η “τσέπη” του δημότη. Για άλλη μια φορά ο κύριος Χ. Πούλιος έθεσε το θέμα δημιουργίας ανεξάρτητου τμήματος για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Από την άλλη, ο κος Χ. Πούλιος αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα που συνοδεύει τον προϋπολογισμό και με το οποίο, όπως τόνισε, δεν συμφωνεί η δημοτική του παράταξη.
«Τα έσοδα του Δήμου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Χ. Πούλιος.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κύριος Νίκος Ανταμπούφης, από την πλευρά του, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που επεξεργάστηκε και ολοκλήρωσε τον προϋπολογισμό, ανέφερε, ότι αυτός δεν συνοδεύεται από ειδικό κείμενο, το οποίο θα αναφέρει το σχέδιο που εξυπηρετεί, αλλά και τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής.
Παράλληλα, ο τελευταίος τόνισε, ότι, ενώ τα έξοδα παρουσιάζουν μια πραγματική εικόνα, τα έσοδα δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτούς τους λόγους και ο κύριος Νίκος Ανταμπούφης καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης, όπως και η κυρία Μπέτυ Πατσίδου, τόνισαν ότι ο προϋπολογισμός απέχει μακράν της πραγματικότητας.
Λόγο ζήτησε και τοποθετήθηκε ο κύριος Δημήτρης Μπένης, ο οποίος ανέφερε, ότι ο προϋπολογισμός ακολουθεί δύο βασικές κατευθύνσεις, την παρακολούθησε των εσόδων του Δήμου και την ανάπτυξη. Τόνισε δε, πως έχει ειπωθεί αρκετές φορές, ότι ο Δήμος έχει ανείσπρακτες οφειλές που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια, γεγονός που ενδεχομένως να λειτουργεί παραπλανητικά για κάποιους, αφού από αυτά τα χρήματα ένα εκατομμύριο και πλέον είναι έσοδα από ανθρώπους δεν έχουν να δώσουν τίποτα. Κλείνοντας, ο κύριος Δημ. Μπένης υπογράμμισε με έμφαση, ότι η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά τα οικονομικά του Δήμου. Για φέτος, μάλιστα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακά έργα, γιατί τα έσοδα που έρχονται καλύπτουν, μόνον, τα χρωστούμενα του Δήμου. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, επισήμανε, ότι «καλύτερα να έχω έναν σφιχτό προϋπολογισμό και να μην πέσω έξω». Τόνισε, δε, ότι, αν υπάρξουν επιπλέον έσοδα, θα γίνουν τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, ώστε να συμπεριλάβει και αυτά.