Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κάρτα του πολίτη ή Κάρτα του Διαόλου;

Υπόνοιες για την κάρτα του πολίτη από την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία…

Κάρτα του πολίτη ή Κάρτα του Διαόλου;


- Ειδική επιτροπή επιστημόνων έχει οριστεί από την Ιεραρχία, για να διαπιστώσει, αν ευσταθούν ισχυρισμοί ομάδας πιστών και ιερέων, ότι η κάρτα του πολίτη παραπέμπει στο… 666
- Δηλώσεις επί του θέματος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα


Η κάρτα του πολίτη, που αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κόλπους της ορθόδοξης εκκλησίας του κράτους.
Από τους πρώτους που εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και αντίδρασή τους στην «έξυπνη», όπως ονομάζεται και αλλιώς η κάρτα του πολίτη, είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος.
Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο τελευταίος με έμφαση, μέσα από το κήρυγμά του, αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη, «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουμε την παγκοσμιοποίηση;».
Να σημειώσουμε, από την άλλη, ότι η κάρτα του πολίτη θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από το νέο έτος, περιλαμβάνοντας προσωπικά στοιχεία του κατόχου της, όπως το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και θα ξεκλειδώνει βάσεις δεδομένων, όπως οι φορολογικοί και ιατρικοί φάκελοι του πολίτη.
Την περασμένη εβδομάδα, στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας, αρκετοί ήταν οι Μητροπολίτες, που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κάρτα του πολίτη, η οποία θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα από το 2011.
Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί στην εκκλησία το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη κάρτα παραπέμπει, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που καταγγέλλει ομάδα ιερέων και πιστών, στον αριθμό… 666.
Σχετικά με το θέμα τοποθετείται στην εφημερίδα μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, αναφέροντας ότι, «η Ιεραρχία έχει αναθέσει σε επιτροπή ειδικών επιστημόνων να ερευνήσει το θέμα, για να εξακριβωθεί, αν η συγκεκριμένη κάρτα αναφέρει μόνον αριθμούς του ΑΜΚΑ και του ΦΠΑ και δεν αναφέρει και άλλα στοιχεία».
Ερωτηθείς, για το εάν η κάρτα του πολίτη αποτελεί, ενδεχομένως, μελανό σημείο, καθώς ευνοεί το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, επισημαίνει πως «αν τα τέσσερα βιβλία που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες ενωθούν σε ένα, μέσω της κάρτας του πολίτη, δεν βλέπω κάτι το κακό. Θα πρέπει να εξεταστεί, ωστόσο, από τους ειδικούς επιστήμονες, που έχει ορίσει η Ιεραρχία, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία στην κάρτα. Τότε, μόνον, μπορούμε να αποφανθούμε επί του θέματος».


Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 13/10/2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πολλά τα τηλέφωνα από την Ρηγίλλης, μικρή η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση Παυλίδη: Μπορεί να έσπασαν στην κυριολεξία τα τηλέφωνα των Νεοδημοκρατών και όχι μόνο, για την εκδήλωση Παυλίδη, αλλά δυστυχώς στην πράξη αποδείχτηκε εντελώς το αντίθετο. Τζάμπα έπαιρναν τηλέφωνα από την Ρηγίλλης όπως αποδείχτηκε αφού μετά βίας γέμισε το Αμφιθέατρο. Ο κόσμος πλέον δεν πάει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τις έχει βαρεθεί και σίγουρα τις ώρες που πραγματοποιούνται οι πολίτες έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν, από το να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις προβολής των πολιτικών της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Αν εξαιρέσει κανείς τους ακολούθους των πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στην εκδήλωση του Παυλίδη και αν εξαιρέσουμε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που πήγαν εκεί για να κάνουν την προεκλογική τους μόστρα, το μόνο σίγουρο είναι πως η αίθουσα θα έμενε μισογεμάτη και η εικόνα θα ήταν περισσότερο απογοητευτική.

Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά των υποψηφίων της ΝΔ στα Άβδηρα, οι πάλαι ποτέ «κομματικοί»:
Καθημερινά αποδεικνύονται περίτρανα τα όσα εδώ και καιρό είχαμε αναφέρει για τον Δήμο Αβδήρων. Μετά τον πόλεμο που δέχθηκε ο Δ. Γαλανόπουλος, είχαμε τον πόλεμο κατά της Ανδρέου Γεωργίας και τώρα βλέπουμε έναν Σπύρο Χαλκίδη, να παλεύει μόνος του προσπαθώντας να κλείσει ψηφοδέλτιο, αφού για ακόμα μια φορά άνθρωποι της νυν Δημάρχου Αβδήρων γυρίζουν την πλάτη στον Υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Χαλκίδη. Μπορεί ο ίδιος να κρατά μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους, αλλά γνωρίζω καλά πως θα μιλήσει την στιγμή που πρέπει και θα τα πει έξω από τα δόντια. Ως τότε όμως απλά εμείς θα περιμένουμε και θα καταγράφουμε τα όσα πέφτουν στην αντίληψη μας και να είστε σίγουροι, όπως συνεχώς κάνουμε, θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και θα επιρρίψουμε τις ευθύνες σε αυτούς που πρέπει χωρίς να μας νοιάξει το παραμικρό, έτσι γιατί πολύ ανεχτήκαμε τους δήθεν και τους πολυπρόσωπους πολιτικάντηδες της περιοχής μας.

Δεν έχει κίνηση στο Παζάρι του Ευλάλου λένε οι κάτοικοι, την στιγμή που ο Δήμαρχος, με τίνος τα έξοδα άραγε, έστειλε κατοίκους του Τοπείρου στην Τουρκία για ψώνια:
Σωστή η παρατήρηση κατοίκων του Τοπείρου οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας και μας τόνισαν πως στο Παζάρι του Ευλάλου δεν πατάει ο κόσμος, αλλά καλύτερο θα ήταν να εξέφραζαν τα παράπονα τους στην νυν Δημοτική Αρχή, η οποία αντί να στηρίξει την εγχώρια αγορά, πήρε περίπου 60 κατοίκους της περιοχής και τους πήγε ταξίδι τζάμπα στην Τουρκία, προκειμένου να ψωνίσουν. Αυτά θα πρέπει να τα βλέπετε αγαπητοί κάτοικοι του Τοπείρου και αναλόγως να πράξετε στις ερχόμενες εκλογές, γιατί πρώτα θα πρέπει να δούμε το συμφέρον της περιοχής μας και έπειτα να στηρίξουμε αγορές στις γειτονικές χώρες.

Σήμερα στις 8 μ.μ. παρουσιάζει ο Δήμαρχος Ξάνθης το μεγαλύτερο μέρος του Συνδυασμού του, όπως είχαμε αποκαλύψει εχθές:
Τέλος στην εποχή Καλαϊτζή, όσον αφορά τον Δήμο Ξάνθης και η απόφαση ελήφθη το πρωί της Δευτέρας. Από εκεί και μετά ο Μ. Στυλιανίδης αφού έχει βάλει και τις τελευταίες πινελιές στο ψηφοδέλτιο του, παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος από αυτό, ενώ ολοκληρωμένο θα το παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στην Σταυρούπολη. Έντονος πάντως είναι ο προβληματισμός της κοινής γνώμης, για ανθρώπους οι οποίοι έχουν κατά καιρούς τον έχουν πολεμήσει και τώρα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του, ξεχνώντας επιλεκτικά τα όσα έχουν κάνει. Βλέπετε πως η εξουσία γκρεμίζει ακόμα και τις πιο γερές πολεμίστρες.

Δόθηκε στην Δημοσιότητα το δεύτερο μέρος από το πρόγραμμα των «Πολιτών για την Αλλαγή» με τίτλο «Έξυπνη πόλη»:
Δόθηκε χθες στην Δημοσιότητα το δεύτερο μέρος του προγράμματος των πολιτών για την αλλαγή στο οποίο αναφέρονται οι τρόποι για την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών η παροχή υπηρεσιών του δήμου αναβαθμίζεται επιτρέποντας την μείωση των αποστάσεων, την ταχεία εξυπηρέτηση του πολίτη, την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία ωφέλιμου χρόνου για τους πολίτες.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Σ. Χατζηευαγγέλου:
Πρόσκληση λάβαμε για τον εγκαινιασμό του εκλογικού κέντρου του νυν Δημάρχου Τοπείρου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15/10/2010, στις 8 το βράδυ, στο Εύλαλο. Η μαζική συμμετοχή σας θα μας δώσει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ξεχωριστή δυναμική στο ξεκίνημα του εκλογικού μας αγώνα.
Βέβαια στο σημείο αυτό δεν ήταν δυνατόν να μην σχολιάσω το όνομα του συνδυασμού του κυρίου Χατζηευαγγέλου, το οποίο είναι ίδιο όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις «Νέα Εποχή». Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν υπάρχουν γειτονιές που πλημμυρίζουν στις βροχοπτώσεις και γεμίζουν λάσπη; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν σε πολύ μικρότερους Δήμους του Νομού μας, έχουν γίνει πολλά περισσότερα έργα, από ότι στον μεγαλύτερο Καποδιστριακό Δήμο της Ξάνθης; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν στον Δήμο Τοπείρου δεν έχει αλλάξει τίποτε όλα αυτά τα χρόνια; Καλή η προεκλογική καμπάνια αγαπητέ Δήμαρχε Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, αλλά καλύτερη θα ήταν αν σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν και έργα ανάπτυξης, υποδομών και ουσίας;

Οι Γκάφες της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό:
Αφού δεν μπόρεσαν να καλύψουν όλα τα προεκλογικά ψέματα οι Κυβερνόντες μας, θα έπρεπε να είχαν μάθει πως πολλές φορές είναι καλύτερο το να μασάς, παρά να μιλάς. Το ότι δεν το εμπέδωσαν αυτό σαν τακτική, φαίνεται ξεκάθαρα, αφού όλες οι τελευταίες τους κινήσεις, με αποκορύφωμα αυτήν του Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, τους αναγκάζουν να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να επιδιώκουν να μας αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες. Βιάστηκε ο κύριος Παπακωνσταντίνου να πει ότι ο Γιούνκερ εννοούσε τον Κ. Καραμανλή στα περί διεφθαρμένης χώρας και δεν πέρασαν λίγες ώρες για να τον διαψεύσει ο εκπρόσωπος του κυρίου Γιούνκερ λέγοντας ότι αυτός που το είπε είναι ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου. Αυτή η γκάφα άναψε φωτιές στο Κυβερνητικό επιτελείο, όπου σε μια γεμάτη παροξυσμό συνεργασία με τα Πασοκικά ΜΜΕ (κοινώς τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης) για να καλύψουν την γκάφα μεγατόνων, εφευρίσκοντας το καλοστημένο, αλλά αρκετά καλό για να είναι αληθινό, παραμύθι, ότι δήθεν ο Υπουργός Οικονομίας δεν κατάλαβε την ερώτηση που του απηύθυναν οι Δημοσιογράφοι. Έλα όμως που ο λαός κατάλαβε την γκάφα και όσο και να προσπαθούν οι κύριοι αυτοί να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια αυτό δεν πιάνει.

Σε δραματική κατάσταση οι οδηγοί ταξί Ξάνθης

Σε δραματική κατάσταση οι οδηγοί ταξί Ξάνθης

- 50% πτώση του τζίρου τους
- Ακόμη και οι πιο σταθεροί πελάτες έχουν περιορίσει τις μεταφορές τους με ταξί
- Οι περισσότεροι επιλέγουν να διανύουν με τα πόδια ακόμη και μεγάλες αποστάσεις, αντί να πληρώνουν από το υστέρημά τους, την πολυτέλεια της μεταφοράς τους με ταξί

Γιώργος Σαμπανίδης, Πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης:
«Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, να μειωθούν τα κόμιστρα ή και να δοθούν κίνητρα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και τους φοιτητές. Το ζήτημα θα εξεταστεί αναλυτικά τον Νοέμβριο στη Γενική μας Συνέλευση»

Σχεδόν χωρίς πελάτες έχουν μείνει οι περισσότεροι οδηγοί ταξί, όχι μόνον σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η δημοσιονομική ύφεση με τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικονομική δυνατότητα του πολίτη, οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα ταξί.
Η αύξηση στα κόμιστρα μέσω της επιβολής ΦΠΑ έχει επιδεινώσει τις μεταφορές, αφού όλο και λιγότεροι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω, για να φτάσουν στον προορισμό αρεσκείας τους με ταξί. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι πολύ πιο οικονομικά ή και βασίζονται μόνον στα πόδια τους, καθώς ο άνεμος διαπερνά τις τρύπιες τσέπες τους, αν θέλουμε να διασκεδάσουμε λίγο την πικρία μας.
Με αυτά τα δεδομένα σε εξέλιξη, ο κλάδος των οδηγών ταξί περνάει την δική του κρίση, δίχως προηγούμενο. Πλέον, οι ταξιτζήδες πασχίζουν να επιβιώσουν και να κρατηθούν όρθιοι ως επαγγελματίες.
Όσον αφορά την Ξάνθη, η πτώση του τζίρου των οδηγών ταξί καταγράφει γύρω στο 50% από την έναρξη της χρονιάς, γεγονός που αποδίδεται, από τους ίδιους τους επαγγελματίες του χώρου, στην οικονομική κρίση, αλλά και στην αύξηση στα κόμιστρα.
Να σημειώσουμε δε, ότι η ελάχιστη διαδρομή μέσα στην πόλη ανέρχεται τα τρία ευρώ και τριάντα λεπτά, ενώ με κλήση τα πέντε είκοσι. Τιμές που εκλαμβάνονται ως τσουχτερές από τους περισσότερους συμπολίτες μας, οι οποίοι προτιμάνε να διανύουνε ακόμη και μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια τους, παρά να πληρώνουν από το υστέρημά τους, την πολυτέλεια της μεταφοράς τους με ταξί.
Οι εποχές, όταν ο κόσμος ήταν μαζεμένος και μάλωνε για το ποιος θα μπει πρώτος στο διερχόμενο ταξί, έχουν περάσει, μάλλον, ανεπιστρεπτί. Σήμερα, βλέπεις τα ταξί σταθμευμένα το ένα πίσω από το άλλο, να περιμένουν υπομονετικά για κάποιον πελάτη.
Οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί βλέπουν τις αυξήσεις στα κόμιστρα, ως λογικό επακόλουθο των οικονομικών αλλαγών που συμβαίνουν στην χώρα.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης «Άγιος Χριστόφορος», κύριος Γιώργος Σαμπανίδης: «αυτοί που χρησιμοποιούν, κυρίως, τα ταξί είναι οι ηλικιωμένοι και οι φοιτητές, αλλά και αυτοί το έχουν περιορίσει σημαντικά».
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, παράλληλα, ο κύριος Γιώργος Σαμπανίδης, το σωματείο οδηγών ταξί Ξάνθης, εξετάζει τρόπους και βιώσιμες λύσεις, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες και να αυξήσει τον τζίρο του. Προς το παρόν, όπως αναφέρει ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση και θα εξεταστεί σε βάθος τον επόμενο μήνα, μέσα από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει. «Πάντως, υπάρχουν κάποιες σκέψεις να μειωθούν τα κόμιστρα ή και να δοθούν κίνητρα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και τους φοιτητές. Το ζήτημα θα εξεταστεί αναλυτικά τον Νοέμβριο στη Γενική μας Συνέλευση» καταλήγει ο κύριος Γ. Σαμπανίδης.

Στην κόψη του ξυραφιού η διενέργεια εκλογών

Μαχαίρι σε υπαλλήλους και εκλογικό επίδομα έχει αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις επικείμενες εκλογές

Στην κόψη του ξυραφιού η διενέργεια εκλογών

Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος δημοτικών υπαλλήλων:
«Δε θα αποδεχτούμε αυτές τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα αντιδράσουμε πολύ έντονα. Ήδη, η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει σχετική επιστολή με τις θέσεις μας. Αναμένονται εξελίξεις. Ενδεχομένως να απέχουμε κιόλας»

Με σχετική εγκύκλιό του ο Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρει, ότι για τις ανάγκες των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, θα γίνουν μειώσεις σε υπαλλήλους της τάξης 27% και στο εκλογικό επίδομα, που θα αγγίζουν το 40%, γεγονός που έχει προκαλέσει, ήδη, τις πρώτες αντιδράσεις από την θιγόμενη πλευρά.
Το κράτος στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει κονδύλια, αποφασίζει, διαρκώς, μέτρα που θίγουν πολίτες και εργαζόμενους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση των υπαλλήλων, οι οποίοι θα εργαστούν το Σαββατοκύριακο των προσεχών εκλογών.
Οι υπάλληλοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν σκληρή στάση, εξαιτίας αυτών των εξελίξεων. Όπως ακούγεται μάλιστα πολύ έντονα, υπάρχει περίπτωση οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, να απέχουν από τις εκλογές, αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναθεωρήσει τις αρχικές του θέσεις.
Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, τονίζει με έμφαση, ότι «δε θα αποδεχτούμε αυτές τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα αντιδράσουμε πολύ έντονα. Ήδη, η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει σχετική επιστολή με τις θέσεις μας. Αναμένονται εξελίξεις. Ενδεχομένως να απέχουμε κιόλας».
Σήμερα συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, για να αποφασίσει αν θα προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή όχι
Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γ. Σιούτας



«Πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό λόγο οι συνάδελφοι, για να ψηφίσουν υπέρ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε την Τετάρτη. Αν το αρμόδιο Υπουργείο μας εξασφαλίσει τρεις μέρες, δηλαδή μέσα σε τρεις ημέρες να παίρνουμε πίσω τα χρήματα που προκαταβάλουμε ως ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι»

Δεν έχει βρεθεί προς το παρόν καμιά χρυσή τομή μεταξύ βενζινοπωλών και κυβέρνησης, ενόψει της επίσημης έναρξης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι βενζινοπώλες εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις για κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», μέσω του οποίου εισπράττουν την διαφορά από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης που προκαταβάλουν. Αγοράζουν δηλαδή ακριβά το πετρέλαιο θέρμανσης και το πουλάνε φθηνά, για να εισπράξουν τη διαφορά που τους οφείλει η κυβέρνηση μέσου του συστήματος «Ήφαιστος». Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες, το εν λόγω σύστημα είναι βραδυκίνητο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι αποπληρωμές τους. Με αυτό τον τρόπο οι βενζινοπώλες δεν έχουν ρευστό, για να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες τους.
Μπορεί στην πλειοψηφία των σωματείων να υπάρχει προδιάθεση για απεργιακές κινητοποιήσεις, το σωματείο βενζινοπωλών Ξάνθης συνεχίζει να κρατά διαφορετική στάση.
Για σήμερα, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου βενζινοπωλών Ξάνθης, προκειμένου να αποφασίσουν, για το τι θα κάνουν όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος πάντως του συλλόγου, κύριος Γιάννης Σιούτας, δηλώνει για άλλη μια φορά με έμφαση, ότι ο ίδιος είναι κατά της απεργίας, με δεδομένο το γεγονός, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ταλαιπωρεί τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.
«Πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό λόγο οι συνάδελφοι, για να ψηφίσουν υπέρ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γενική συνέλευση που θα κάνουμε την Τετάρτη. Αν το αρμόδιο Υπουργείο μας εξασφαλίσει τρεις μέρες, δηλαδή μέσα σε τρεις ημέρες να παίρνουμε πίσω τα χρήματα που προκαταβάλουμε ως ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι» καταλήγει ο κύριος Γιάννης Σιούτας.

Με την πλάτη στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ μετά από την γκάφα Παπακωνσταντίνου

Δηλώσεις που προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και… πολιτικά ατοπήματα
Με την πλάτη στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ
μετά από την γκάφα Παπακωνσταντίνου

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…
Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:

«…το ποιος πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις περί διαφθοράς της χώρας είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι, ότι ο κύριος Γιούνκερ παραδέχτηκε πως οι ευρωπαίοι εταίροι γνώριζαν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνέχιζαν να μας δανείζουν. Εδώ είναι που τίθεται θέμα ηθικής...»

Η επίμαχη δήλωση περί διεφθαρμένης χώρας αποτελεί την είδηση της ημέρας, αφού έχει εξακριβωθεί πως ανήκει τελικά στον πρώτο άνδρα της χώρας, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και όχι στον κύριο Κ. Καραμανλή, όπως είχε τονίσει αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Να θυμίσουμε, ότι πριν λίγες ημέρες ο κύριος Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσα από σχετικές δηλώσεις, αναφερόμενος στην χώρα μας, είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων, ότι πρωθυπουργός της Ελλάδος είχε πει, πως υπάρχει μεγάλη διαφθορά στην χώρα, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολη η διακυβέρνησή της σε πολιτικό επίπεδο.
Τότε, είχε προκληθεί μεγάλος σάλος και πολλές αντιδράσεις. Η δήλωση ξεσήκωσε πλήθος συζητήσεων σχετικά με την ταυτότητα του πρωθυπουργού, που προέβη σε αυτού τους είδους τις δηλώσεις, οι οποίες σίγουρα δεν κολακεύουν την χώρα ως εθνικό κορμό.
Άμεση υπήρξε η τοποθέτηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με πρώτο στην σειρά τον κύριο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, μάλιστα, υπογράμμισε με έμφαση, ότι δηλώσεις περί διεφθαρμένης χώρας ανήκουν στον πρώην πρωθυπουργό, κύριο Κ. Καραμανλή.
Μετά το ατυχές αυτό περιστατικό, αφού όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, η δήλωση ανήκει σε κανέναν άλλο παρά στον σημερινό πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εντελώς εκτεθειμένο και σίγουρα σε θέση, που δε θα ζήλευε κανένας πολιτικός αντίπαλος.
Το μείζον θέμα που τίθεται εν τοιαύτη τη περιπτώσει: Κατά πόσο είναι ηθικό να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις από κορυφαίους πολιτικούς ταγούς της χώρας, μέσα σε αυτά τα πλαίσια και τη στιγμή, μάλιστα, που η χώρα είναι οικονομικά αδύνατη και κοινωνικά ευάλωτη; Το αμέσως επόμενο ερώτημα: Κατά πόσο είναι ηθικό να αποδίδεις σε κάποιον δηλώσεις που δεν τις έχει κάνει και μετά να μην βγαίνεις ούτε καν για να ζητήσεις ένα συγγνώμη.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην ΦτΞ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, δίνοντας το δικό του στίγμα.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος, «όντως, ο κύριος Παπακωνσταντίνου απέδωσε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στον κύριο Καραμανλή. Τελικά, μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο κύριος Γιούνκερ, μέσω εκπροσώπου του, δήλωσε πως εννοούσε τον σημερινό πρωθυπουργό, όχι όμως ότι του τα είπε κατ’ ιδίαν, αλλά από δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος Γ. Παπανδρέου, ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά και αυτό δεν είναι ψέμα».
Ερωτηθείς, για το εάν είναι ηθικό να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις από πρωθυπουργό, που έδειξε μεγάλο σθένος προεκλογικά να κυβερνήσει την χώρα και μάλιστα να αλλάξει τα κακώς κείμενα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει πως «αυτές οι δηλώσεις έγιναν δημόσια. Και προεκλογικά ακόμη λέγαμε, ότι υπάρχει διαφθορά στην χώρα. Στόχος του πρωθυπουργού είναι ακριβώς η πάταξη αυτού του φαινομένου».
Παράλληλα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας σπεύδει να συμπληρώσει με έμφαση, ότι «…το ποιος πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις περί διαφθοράς της χώρας είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι, ότι ο κύριος Γιούνκερ παραδέχτηκε πως οι ευρωπαίοι εταίροι γνώριζαν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνέχιζαν να μας δανείζουν. Εδώ είναι που τίθεται θέμα ηθικής…».

Πυκνώνουν οι απολύσεις φουντώνουν οι αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, για την απόλυση εργαζόμενου από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Πυκνώνουν οι απολύσεις φουντώνουν οι αντιδράσεις

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση Εισαγγελέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κύριος Κ. Βογιατζής είναι Γραμματέας σωματείου, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον απολύσουν. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι εργοδότες είναι προκλητικότατοι. Όπως είπα και προηγουμένως, θα μας βρουν απέναντί τους»

Ακόμη μια απόλυση στον Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, αυτή τη φορά του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, κυρίου Κ. Βογιατζή, έγινε πριν λίγες ημέρες, προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων της περιοχής.
Πρώτο, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έσπευσε να καταδικάσει την απόλυση του κυρίου Κ. Βογιατζή, κάνοντας λόγο για πρακτικές που στοχεύουν στον στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού ο τελευταίος έχει το αξίωμα Γενικού Γραμματέα σωματείου. «Καταδικάζουμε την αντεργατική και αυθαίρετη κίνηση της ηγεσίας της επιχείρησης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, να απολύσει τον κύριο Κ. Βογιατζή. Θα μας βρουν απέναντί τους. Το πρωί της Πέμπτης θα κάνουμε τριμερή συνεπιθεώρηση εργασίας…» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης.
Αναφερόμενος στους λόγους απόλυσης του κυρίου Κ. Βογιατζή από την θέση εργασίας του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρει πως «η συνδικαλιστική δράση του κυρίου Κ. Βογιατζή ενοχλούσε κάποιους. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος απόλυσής του».
Τέλος, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης υπογραμμίζει με νόημα, ότι «θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κύριος Κ. Βογιατζής είναι Γραμματέας σωματείου, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον απολύσουν. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι εργοδότες είναι προκλητικότατοι. Όπως είπα και προηγουμένως, θα μας βρουν απέναντί τους».