Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 18.12.2010


Λένε για μειώσεις χωρίς να γνωρίζουν τις αυξήσεις

Κάλεσμα από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προς τους Έλληνες Εμπόρους για μειώσεις σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης από την αρχή του νέου έτους


Λένε για μειώσεις χωρίς

να γνωρίζουν τις αυξήσεις


-Ελαφρύνσεις στο καθημερινό «καλάθι» της νοικοκυράς υπόσχεται ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοΐδης


-Ήδη, τριάντα έξι επιχειρήσεις και τρις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργού


-Έως και πενήντα ευρώ το μήνα θα εξοικονομεί μια τετραμελή οικογένεια από τις μειώσεις που αναμένονται να γίνουν από την 1/1/2011


Ηλ. Δουκίδης, Έμπορος Φθηνής Αγοράς Ξάνθης:

«Τα λόγια από τις πράξεις απέχουν πολύ. Είναι θετικές οι μειώσεις που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά ας φροντίσει, πρώτα, αυτές να ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να πράξουμε το αντίστοιχο»


Έκκληση για κοινωνική αλληλεγγύη μέσω μείωσης τιμών σε κάποια βασικά προϊόντα που εμπορεύονται οι Έλληνες έμποροι, απηύθυνε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κος Χρυσοχοΐδης, προς τους επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων, κατά την διάρκεια σχετικής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του χώρου.

Ήδη, τριάντα έξι επιχειρήσεις και τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση του κυρίου Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με αυτά που έχουν επισημανθεί από τον τελευταίο, οι μειώσεις σε τιμές θα αφορούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως βασικά είδη τροφίμων και καθημερινής χρήσης. Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι εν λόγω μειώσεις θα αγγίξουν μέχρι και το 38% και αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση γύρω στα πενήντα ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια. Οι μειώσεις θα αφορούν και επώνυμα προϊόντα, στα πλαίσια ελάφρυνσης ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα υψηλά έξοδα που απαιτεί η οικονομική κρίση.

661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τρόφιμα, όπως τυριά και σαλάμια, ποτά, όπως κρασιά και αναψυκτικά, αλλά και διάφορα άλλα είδη, θα αποκτήσουν πιο μειωμένες τιμές από την πρώτη πρώτου του νέου έτους, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο.

Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που τονίζει στην εφημερίδα μας ο κύριος Ηλίας Δουκίδης, γνωστός έμπορος της περιοχής μας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, για να γίνουν οι μειώσεις που διατείνεται ο κος Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν κάποιες πολύ βασικές προϋποθέσεις, όπως μειώσεις τιμών που θα ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, καθώς, διαφορετικά το εγχείρημα θα μείνει μόνον στα λόγια.

Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει παράλληλα ο κος Ηλ. Δουκίδης, η ελληνική αγορά έχει υποστεί, ήδη, μεγάλη ζημιά μέσω της ανοδικής πορείας που ακολουθείται στο ΦΠΑ, γεγονός που κάνει δύσκολο το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μειώσεις όσον αφορά τα προϊόντα της. Τονίζει δε, ότι εάν υπάρξουν ελαφρύνσεις και βοήθεια από την πλευρά της Πολιτεία, είναι δυνατόν να γίνουν οι μειώσεις που αναφέρει, τις οποίες επικρατεί και ο ίδιος.

«Τα λόγια από τις πράξεις απέχουν πολύ. Είναι θετικές οι μειώσεις που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά ας φροντίσει, πρώτα, αυτές να ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να πράξουμε το αντίστοιχο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Ηλ. Δουκίδης.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και επιλεκτικά μόνο σε Ραδιόφωνα η διαφήμιση για την στήριξη της τοπικής αγοράς από το ΕΒΕ Ξάνθης. Πάρτε το χαμπάρι δεν είναι του μπαμπά σας το τσιφλίκι:

Επικροτώ την άποψη της στήριξης της Ξανθιώτικης τοπικής αγοράς, αλλά καταδικάζω το γεγονός ότι αυτό έγινε υπό του τύπου διαφήμισης, μόνο από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ξάνθης και όχι από τα έντυπα μέσα. Καταδικάζω επίσης το γεγονός, ότι όπως πληροφορήθηκα, αυτό έγινε με πρωτοβουλία μέλους του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης, ο οποίος ενδιαφέρεται και για την διεκδίκηση της Προεδρίας του ΕΒΕ και μάλιστα χωρίς να έχει την απαραίτητη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης. Καλά θα κάνουν οι κύριοι της Διοίκησης να πάρουν χαμπάρι ότι δεν λειτουργούν εκεί όπως λειτουργούν στα μαγαζιά τους και δεν είναι το ΕΒΕ Ξάνθης του μπαμπά τους το τσιφλίκι. Μαζευτείτε κύριοι πριν να είναι αργά, γιατί το έχετε παραξηλώσει. Προσωπική προβολή, με τα χρήματα των μελών του ΕΒΕ, δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανένας και αυτό να είστε σίγουροι δεν πρόκειται να περάσει έτσι.

Φώναζαν για τις πεζοδρομήσεις και τώρα τις ζητούν απεγνωσμένα:

Σε θέατρο του παραλόγου έχουμε καταντήσει να ζούμε, αφού εδώ και αρκετό καιρό βαρέθηκα να ακούω φωνές για τις πεζοδρομήσεις που έχει κάνει ο Δήμος Ξάνθης και για την επιδείνωση του Κυκλοφοριακού που έφεραν αυτές, αλλά δυστυχώς δεν έφταναν μόνο αυτά. Τώρα διαπιστώνω πως η ΟΒΕΕΞ ζητά να πεζοδρομηθούν και άλλοι δρόμοι την Κυριακή που η Αγορά θα είναι ανοιχτή, προκειμένου να κατέβει ο κόσμος να ψωνίσει. Μα συγγνώμη γιατί πιστεύω πως γίνεστε υπερβολικοί ώρες ώρες. Η Αγορά της Ξάνθης δεν διαθέτει πεζοδρόμια για να μπορέσουν οι πεζοί να κάνουν βόλτα; Δεν διαμαρτυρόμασταν όταν ο Αείμνηστος Φ. Αμοιρίδης είχε φαρδύνει τα πεζοδρόμια στην 28ης; Είναι δυνατόν την στιγμή που η αγορά της Ξάνθης έχει πολύ φαρδιά πεζοδρόμια, να μην βγαίνει ο κόσμος για ψώνια και να βγει αν πεζοδρομηθούν κεντρικοί δρόμοι; Αντί να βλέπετε τον κόσμο της Ξάνθης που προτιμά πιο φθηνές αγορές από την δική μας λόγω οικονομικής κρίσης και να κατεβάσετε τις τιμές σε ενοίκια και προϊόντα, ζητάτε πεζοδρομήσεις;

Ασπιρίνη για την καταπολέμηση του καρκίνου, οι πεζοδρομήσεις ελέω τόνωσης της αγοράς:

Με το να ζητούν ορισμένοι την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών της Ξάνθης για την Κυριακή, επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό, είναι σαν να δίνουν σε καρκινοπαθή ασπιρίνη για να τον γιατρέψουν. Η αγορά της Ξάνθης κύριοι, θέλει άλλες μεθόδους για να γίνει ανταγωνιστική και να προσελκύσει κόσμο ακόμα και από άλλες πόλεις. Με πεζοδρομήσεις δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτε και αυτό είναι εξακριβωμένο. Ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και εσείς θεωρείτε πως με το να πεζοδρομηθούν κάποιοι δρόμοι, θα κερδίσετε καταναλωτές, πράγμα το οποίο είναι απίθανο, αφού οι περισσότεροι συμπολίτες μας, ξοδεύουν το λεπτό του ευρώ με το σταγονόμετρο.

Με απόφαση για εφαρμογή απλών μεθόδων, μπορεί να στηριχτεί η τοπική αγορά. Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο και πρωτοβουλία από τους εμπόρους:

Σήμερα είμαι αναγκασμένος να προτείνω κάποιες σκέψεις του φτωχού μυαλού μου, μήπως και ορισμένοι αποφασίσουν να τις υιοθετήσουν τονώνοντας έτσι την κίνηση στην αγορά και ανεβάζοντας τους τζίρους τους κατά πολύ. Η αγορά της Ξάνθης κατά γενική ομολογία είναι αρκετά ακριβή σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, πράγμα που την κάνει απλησίαστη, αφού και οι πιο φανατικοί τοπικιστές ψωνίζουν από την αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά και κατακλύζουν καθημερινά τα κινέζικα καταστήματα της Ξάνθης. Βρείτε τρόπο να πατάξετε το παραεμπόριο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Αντικαταστήστε με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης τα φώτα από τις βιτρίνες των καταστημάτων σας, γιατί με δυσκολία διακρίνει κάποιος τα προϊόντα τις βραδινές ώρες. Προχωρήστε σε συχνότερες προσφορές ώστε να προσελκύσετε κόσμο, πράγμα το οποίο διδάσκεται και σε σχολές Μάρκετινγκ. Πιέστε όλοι οι καταστηματάρχες ενωμένοι, τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σας, να προβούν σε μείωση τιμών των ενοικίων, ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να ανταπεξέλθετε στην οικονομική κρίση. Ειδικά αυτό το τελευταίο πιστεύω πως θα πρέπει να έχει την καθολική απόφαση όλων των εμπόρων της Ξάνθης, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν εισακουστείτε, να έχετε την δυνατότητα να τους εκβιάσετε, με το να μείνουν ανοίκιαστα τα μαγαζιά τους. Είναι λογικό τα ενοίκια να είναι εξωφρενικά υψηλά, αφού υπάρχει ζήτηση των καταστημάτων και ειλικρινά πιστεύω πως, μόλις τελειώσουν από κατασκευαστικής απόψεως τα εμπορικά κέντρα στον Νομό μας, τα ενοίκια στα μαγαζιά του κέντρου της Ξάνθης θα πέσουν κατά πολύ. Με αυτές τις απλές κινήσεις από την πλευρά των εμπόρων, είναι σίγουρο πως θα τονωθεί η αγορά και όχι μόνο για την διάρκεια των γιορτών.

Ανεξέλεγκτα λειτουργούν ορισμένοι στην Ξάνθη, εις βάρος όλων μας. Τσιμεντάρισαν θέση κάδου απορριμμάτων και τον απομάκρυναν, για να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους:

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στην Ανδριανουπόλεως και όχι μόνο, αφού όπως φαίνεται κάποιοι συμπολίτες μας λειτουργούν κατά το δοκούν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης. Πραγματικά εξωφρενικό είναι το γεγονός που θα σας αναφέρω και ειλικρινά απορώ αν θα τιμωρηθεί ο ένοχος. Ξύπνησε μια ωραία πρωία ένας κάτοικος της οδού Ανδριανουπόλεως και αποφάσισε πως ο κάδος απορριμμάτων που είχε τοποθετηθεί στην οικοδομή του, από τον Δήμο Ξάνθης, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, γιατί τον χώρο που καταλαμβάνει τον ήθελε για να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Μπάζωσε με τσιμέντο τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της θέσης του κάδου, τον οποίο σημειωτέον πληρώσαμε όλοι μας, εξαφάνισε τον κάδο και πάρκαρε μπροστά στο τσιμενταρισμένο πλέον σημείο το αυτοκίνητο του, σκεπάζοντας με κουκούλα, αφού δεν το χρησιμοποιεί τόσο συχνά. Εγώ προσωπικά ενημέρωσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, στέλνοντας έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και στην Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να αποκατασταθεί η θέση του κάδου και να επιβληθεί εάν φυσικά μπορέσουν να βρουν τον ένοχο, το απαραίτητο πρόστιμο. Το δικό μου ερώτημα στην όλη υπόθεση βέβαια, είναι για το πότε θα αποφασίσει η τεχνική υπηρεσία να αποκαταστήσει το σημείο και να μπει ο κάδος στην θέση του και πραγματικά περιμένω να δω.

Μαϊμού ανάπτυξη θέλουν στην Θράκη

Μαϊμού ανάπτυξη

θέλουν στην Θράκη


- Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα τελικά

- Δώρον άδωρον για τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο νέος αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης


Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης:

«Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν, δια μέσου αυτού του Νόμου, να γίνουν επενδύσεις στην Θράκη. Επιχειρείται ο στραγγαλισμός των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ευνοούνται τα μεγάλα μονοπώλια της κεντρικής Ελλάδος»



Δώρον άδωρον φαίνεται πως είναι ο νέος αναπτυξιακός Νόμος για τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν οι τελευταίοι, δεν έχει καμία διαφορά από τον προηγούμενο που είχε εισηγηθεί η κυρία κυρία Λούκα Κατσέλη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους, καθώς δεν παρείχε κίνητρα και ευεργετικές διατάξεις όσον αφορά το «επιχειρείν» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με επιστολή του ο σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος εκφράζει τους φόβους του, ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής δε θα τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων του νέου αναπτυξιακού Νόμου που έχει ψηφιστεί, καθώς οι προβλεπόμενες φοροαπαλλαγές αφορούν, μόνον, εταιρείες που παρουσιάζουν μεγάλη κερδοφορία, οι οποίες στην πλειοψηφία τους εδρεύουν στην κεντρική Ελλάδα.

Η Περιφέρεια, για άλλη μια φορά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αδικήθηκε από τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, αφού ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει περάσει, αν και οι αντιδράσεις που προκαλεί στην θιγόμενη πλευρά είναι πολύ ισχυρές. (Και όπου θιγόμενη πλευρά βλέπε επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας).

Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, επισημαίνοντας τις αντιρρήσεις του αναφορικά με τον νέο αναπτυξιακό Νόμο, που όπως δηλώνει, δε θα ωφελήσει την δική μας Περιφέρεια.

«Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν, δια μέσου αυτού του Νόμου, να γίνουν επενδύσεις στην Θράκη» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος και συνεχίζει λέγοντας σε έντονο, πάντοτε, τόνο ότι «οι διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι χρήσιμες, μόνον, για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κέντρου, που παρουσιάζουν ισχυρή κερδοφορία».

Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, η κυβέρνηση μέσα από τις αποφάσεις που παίρνει επιδιώκει να εξασφαλίσει τα μεγάλα συμφέροντα και να θέσει εκτός επιχειρηματικής δράσης τα μικρά. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, υπογραμμίζει με έμφαση πως «με τον νέο αναπτυξιακό νόμο επιχειρείται ο στραγγαλισμός των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ευνοούνται τα μεγάλα μονοπώλια».

Παράλληλα, εκφράζει την δυσάρεστη έκπληξή του σχετικά με την τροπή που έχει πάρει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αφού υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία, πως οι τροποποιήσεις που είχε αποφασίσει ο νέος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναμένονταν να ευεργετήσουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και να δώσουν κίνητρα ανάπτυξης στην Θράκη.

«Θεωρούσαμε, ότι θα γίνει ένας καλύτερος αναπτυξιακός νόμος από αυτόν που είχε παρουσιάσει η κυρία Κατσέλη. Τελικά, όμως είναι παρόμοιος».

Από την άλλη, ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος τονίζει, ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης θα πραγματοποιήσει κάποια στιγμή Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα σε όλη του την διάσταση, αλλά και να εξεταστούν πιθανοί τρόποι αντίδρασης του φορέα για το νέο νομοσχέδιο προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Μαζί με τα χιόνια λιώνουν και οι αντιπαραθέσεις

Μαζί με τα χιόνια λιώνουν και οι αντιπαραθέσεις

Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ:

«Όταν δεν λειτουργεί καλά ο Δήμος τις ευθύνες, τις έχει ο Δήμαρχος»


Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:

«Οι έμποροι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων απέναντι από τα καταστήματά τους»


Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως στάθηκε αφορμή για να τα πουν ένα “χεράκι” έμποροι και Δήμαρχος Ξάνθης, όσον αφορά τις ευθύνες για την διατήρηση καθαρών δρόμων και πεζοδρομίων από τις πυκνές νιφάδες χιονιού που τα κάλυψαν, λόγω της εκτεταμένης πτώσης τους.

Ευτυχώς, βέβαια, που ο καιρός βελτιώθηκε αισθητά την επομένη του χιονιά, με αποτέλεσμα μαζί με το χιόνι να αρχίσουν να λιώνουν και οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που καταγγέλλει και μέσα από την ΦτΞ ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο Δήμος Ξάνθης δεν λειτούργησε σωστά, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας καιρικές κατάσταση που δημιούργησε προβλήματα στους πολίτες της πόλης.

Για ολιγωρία και υποτίμηση της κατάστασης έκανε λόγο ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφερόμενος στο πρόσωπο του Δημάρχου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη.

«Όταν δεν λειτουργεί καλά ο Δήμος τις ευθύνες, τις έχει ο Δήμαρχος» επισημαίνει με νόημα ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου και συμπληρώνει σκωπτικά, αναφερόμενος στην τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο καθαρισμός της πόλης από τα χιόνια, ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον ανύπαρκτο καθαρισμό της πλατείας της Ξάνθης, όπου τα συνεργεία του Δήμου άνοιξαν, μόνον, μια ατραπό και τίποτα περισσότερο από αυτά που όφειλαν να κάνουν, ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι αναμένεται κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την πόλη.

«Ο Δήμος φέρθηκε ερασιτεχνικά και όχι επαγγελματικά στην συγκεκριμένη περίπτωση» τονίζει ο κος Σ. Τσιακίρογλου και καταλήγει, ότι σε μια πιο δύσκολη κατάσταση ο Δήμος θα υποδείκνυε την ίδια συμπεριφορά.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, πάντως, επισήμανε, ότι ο Δήμος έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον χιονιά στην Ξάνθη. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα, πως οι έμποροι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων απέναντι από τα καταστήματά τους και επομένως δεν δικαιούνται να μιλάνε, όταν δεν έχουν φροντίσει για τις υποχρεώσεις τους.

Όταν εκλείπει πολιτικό ανάστημα ανδρών…



Όταν εκλείπει πολιτικό ανάστημα ανδρών…


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου



Φαίνεται πως ο φετινός χιονιάς έχει παγώσει τα πάντα στη χώρα μας. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν τραβήξει χειρόφρενο. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις διάφορες υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, κατεβάζουν κάθε λίγο και λιγάκι τα ρολά, ως ένδειξη αντίδρασης στην «μετρολαγνεία» της κυβέρνησης. Γενικά, η μηχανή λειτουργίας του ελληνικού κράτους δεν λέει να πάρει μπρος. Μια δυσλειτουργία άνευ προηγουμένου, που παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του κράτους. Το ερώτημα ποιος φταίει, σίγουρα είναι άστοχο, γνωρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.


Δεν έχουν λοιπόν άδικο οι νέοι της Ελλάδος που έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε όλα αυτά που τους πληγώνουν με βασικό υπαίτιο τον πολιτικό, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχεται αυτός, γιατί ξέρουν, ότι τα παχιά λόγια δεν χορταίνουν κανέναν από μόνα τους.


Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν να κατηγορούν την σύγχρονη νεολαία για απάθεια και αδιαφορία, παραβλέποντας το γεγονός, ότι οι νεολαίοι μας έχουν κουραστεί από τις αυθαίρετες αποφάσεις που παίρνονται, συνεχώς, προκειμένου να τους κρατάνε δέσμιους των μεγάλων συμφερόντων.


Η αδικία που υφίστανται οι πιο νέοι και εν δυνάμει οι πιο παραγωγικοί συμπολίτες μας, είναι εγκληματική. Η δωρεάν δημόσια παιδεία που παρέχει το ελληνικό κράτος με βαρύ αντίτιμο δεν απηχεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου ανθρώπου για πραγματική μάθηση. Τα σχολικά εγχειρίδια προσαρμόζονται συνεχώς στις επιταγές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας που αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας. Η ποιοτική και σωστή γνώση έχει πάει στις καλένδες. Ο κάθε Υπουργός που αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής Παιδείας, προωθεί αλλαγές στο “ταλαιπωρημένο” εκπαιδευτικό σύστημα, ανάλογα με τα δικά του «πιστεύω», καθιστώντας το μια “κουρελού”. Γι’ αυτό και τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, ανάγονται από κάποιους πολιτικούς, ως απλές πολεμικές συρράξεις. Έτσι απλά και ανώδυνα…


Η ένδοξη ελληνική ιστορία έχει υποστεί τόσες αδικίες, που κοντεύουμε να ξεχάσουμε την πραγματική μας ταυτότητα. Το πιο τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί, εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, οι οποίοι διατείνονται περί ανέμων και υδάτων, όταν πρόκειται για μείζονος εθνικά θέματα. Μετατρέπουν σημαντικά γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμό στην σύγχρονη ελληνική ιστορία σε απλές ένοπλες συρράξεις, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στην αντίπαλη πλευρά και να τύχουν τις ανάλογης ευεργεσίας και ο νοών νοείτω…


Τα πάντα έχουν παγώσει στην χώρα και όχι άδικα. Έτσι όπως τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας, δεν φαίνεται κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Όταν εκλείπει πολιτικό ανάστημα ανδρών, είναι λογικό η χώρα να οδεύει από το κακό στο χειρότερο.


Οι πολιτικοί μας ταγοί, αντί να κοιτάξουν πως θα μπορέσουν να εισπράξουν από την Γερμανία τις αποζημιώσεις που μας οφείλει, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν, αυτοί υποκλίνονται στις επιταγές των Ισχυρών της Ευρώπης, από τους οποίους παίρνουν δάνεια, για να προμηθεύονται άχρηστο πολεμικό εξοπλισμό για την άμυνα της Ελλάδος. Αυτό είναι το μεγαλείο της χώρας…