Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Δεν του ξέφυγε, το ομολόγησε εν πλήρη γνώσει και επιγνώσει! Ο κ. Λοβέρδος υπουργός υγείας γνωρίζει κατά πόσον οφείλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους πολίτες και ίσως γνωρίζει ακόμη καλύτερα πότε να προτιμάει την σιωπή από την μιλιά. Έτσι, ακούσαμε δια στόματός του, πως η «αλήθεια» δεν έχει «ολοκληρωθεί» (της δεινής πραγματικότητας της χώρας), απέναντι στον ελληνικό λαό! Το «ολοκληρωθεί» απαλύνει κάπως την δήλωση καταπέλτη του ως άνω υπουργού που ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Βεβαίως δεν βρήκε απροετοίμαστους τους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν και συμπεραίνουν για το πώς… οπισθοδρομεί διαρκώς η χώρα. Ο μονόδρομος της οπισθοδρόμησης βγαίνει με μόνον και μία πράξη της απλής αριθμητικής. Πρόσθεση χρεών εκ των νέων δανειοληπτικών «ικανοτήτων» του Πρωθυπουργού, των αυξητικών υποχρεώσεων έναντι της τρόικας και κυρίως αύξηση των απαιτήσεων, επί της στέρησης των απαραίτητων αγαθών επιβίωσης των πολιτών. Παρ’ ότι ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να μας διαβεβαιώνει πως «η χώρα βρίσκεται σε ικανοποιητική πορεία» ή πως «θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση»! Η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων τηρείται ευλαβώς εδώ και χρόνια. Εκείνο που ενοχλεί, είναι η υποβίβαση του πνευματικού επιπέδου των πολιτών, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δια της συμπεριφοράς τους, επί σειρά ετών τους «παραμυθιάζουν» παρουσιάζοντας την πραγματικότητα, έτσι όπως θέλουν. Την ωραιοποιούν δια της προσθήκης ψεύδους και ανειλικρίνειας. Έχουν όμως «γνώση οι φύλακες», ώστε πλέον να μην εμπιστεύονται ακόμη και την σκιά των πολιτικών. Τα πολιτικά παιχνίδια με τα αδηφάγα συμφέροντα των ισχυρών της Γης, έχουν προδιαγεγραμμένο το μέλλον της ανθρωπότητας και την ευχέρεια ή ικανότητα να εξαφανίσουν από τον χάρτη χώρες, ώστε να αλλάξει η εθνική τους ταυτότητα και να υποδουλωθούν στα οφέλη που θα προκύψουν από το γεωγραφικό περιβάλλον αυτών. Δεν θα άφηναν σε καμία περίπτωση την Ελλάδα εκτός των βλέψεών τους, εξ ων και η πολύ σκληρή συμπεριφορά στην παρούσα κατάσταση. Επιπρόσθετο στοιχείο ευνοϊκού εδάφους, για την αποδιοπομπαία και απαξιωτική εφαρμογή μέτρων, είναι η ευκολία της «υποτέλειας» στην οποία αναγκάζονται οι Έλληνες πολίτες να υπακούν, τη προτροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Απουσία της βούλησης των υπηκόων. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην είχαν οι Έλληνες οξύνοια, ώστε να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, παρά να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τα χειρότερα που προβλέπουν πως θα έρθουν; Και φυσικά βρίσκονται ανήμποροι μπροστά σε μια κατάσταση, που μόνον οι ίδιοι δεν διαμόρφωσαν. Ας πει ο Πρωθυπουργός επιτέλους την αλήθεια προς τους πολίτες, έστω και ετεροχρονισμένα, για να διασώσει επί το ελάχιστο ότι απέμεινε από το prestige ενός δημοσίου ανδρός. Για να πάψουν οι πολίτες να χλευάζουν, όταν τον ακούν να ομιλεί μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Για να μην ακούν διαρκώς τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, με «υποκινητές» τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κολακεύουν τον Πρωθυπουργό και από πίσω δολίως μας… υποδουλώνουν!

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 30.3.2011


ΣΕΚΕ Α.Ε.: Ναι στην πώληση της ΣΕΚΑΠ, αλλά με διασφαλισμένους Όρους

ΣΕΚΕ Α.Ε.:

Ναι στην πώληση της ΣΕΚΑΠ, αλλά με διασφαλισμένους Όρους




Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΕ Α.Ε. της 28/03/2011, αναφορικά με τις διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας κυβερνητικών αποφάσεων, έχει δημιουργηθεί οικονομική ασφυξία στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και ομαλής λειτουργίας της εταιρείας.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της εταιρείας μέσω της ανεύρεσης συνεταίρου -στρατηγικού επενδυτή και σύνταξης μελέτης βιωσιμότητας, έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της.

Η ΣΕΚΕ Α.Ε., λειτουργώντας υπεύθυνα ως ιδρυτής κι ένας εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας και παράλληλα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον πολυδιάστατο ρόλο που η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. επιτελεί στην εθνικά και οικονομικά «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης, είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας της. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής η ΣΕΚΕ δε θα βάλει «φρένο» σε οποιαδήποτε διαδικασία ή επιλογή συνεταίρου - στρατηγικού επενδυτή προταθεί, με την προϋπόθεση η πρόταση αυτή να διασφαλίζει το μέλλον της επιχείρησης, τα δικαιώματα των εργαζομένων της και τα συμφέροντα της ίδιας της μετόχου εταιρείας.

Κατά συνέπεια, η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαδικασία προς την κατεύθυνση της επιλογής στρατηγικού επενδυτή, οφείλει - για να έχει τη συγκατάθεση της ΣΕΚΕ Α.Ε.-να φέρει σε επαφή τον ενδιαφερόμενο με τους μετόχους της, αλλά και με τους εργαζόμενους έτσι ώστε να προηγηθούν συζητήσεις οι οποίες πραγματικά εξυπηρετούν τον στόχο της βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ, του εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα που αυτή επιτελεί στη Θράκη, των θέσεων εργασίας που καλύπτει η εταιρεία, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συμφερόντων των μετόχων της.

Έχοντας τα παραπάνω ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την αποδοχή της όποιας πρότασης γίνει από την πλευρά της Διοίκησης της εταιρείας, η ΣΕΚΕ Α.Ε. με τον Αστικό Πιστωτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε. - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ κατέθεσαν στις 22 Μαρτίου 2011 αίτημα για συνάντηση με τον Διοικητή της Α.Τ.Ε κ. Πανταλάκη, προκειμένου να διευκρινιστούν οι προθέσεις της Α.Τ.Ε σε σχέση με τη ΣΕΚΑΠ Α.Ε..Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά του, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και της Α.Τ.Ε. για το μέλλον της θρακικής επιχείρησης.

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος Προς αγαπητό


Αχ. Τσαρτσάρα ενταύθα: Ποιοι είναι τα «παπαγαλάκια» κύριε συντονιστά του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

Δημοκρατία έχουμε και μέσα στα πλαίσιά της, επιβάλλεται η πολυφωνία και ελεύθερη έκφραση, μέσα στα όρια της δεοντολογίας. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας και θα είναι μεγάλος βλάκας όποιος προσπαθήσει να πει το αντίθετο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει δικαίωμα ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι θέλει, χωρίς όμως να προσβάλει κανέναν, εκτός και αν θέλει όλοι οι υπόλοιποι, να κινηθούν στο επίπεδο που έπαιξε ο ίδιος και να προβούν σε χαρακτηρισμούς τους οποίους κανένας δεν θα ήθελε. Πάρε λοιπόν πίσω την λέξη «παπαγαλάκια» αγαπητέ Αχιλλέα ή κατονόμασε αυτούς που θεωρείς «παπαγαλάκια», γιατί αν με την τοποθέτησή σου παίρνει η μπάλα όλους εμάς που αντιδράσαμε για πολλούς και διάφορους λόγους στην αποστολή που διοργάνωσες για Βουλγαρία, να είσαι σίγουρος πως η μπάλα λόγω του σχήματός της δεν θα σταματήσει και θα πάρει και σένα. Αυτά εντελώς φιλικά και χωρίς να υπάρχει διάθεση μηδενισμού, των όποιων προσπαθειών καταβάλλονται για το καλό της περιοχής.

Ακόμη δεν είδαμε τα πολιτικά στελέχη της Γαλάζιας Παράταξης να εκφράζουν τις απόψεις τους, για τις διοικήσεις της ΣΕΚΑΠ, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας:


Πέρασαν αρκετές ημέρες από τότε που είχα ρωτήσει μέσα από την στήλη μου τον Βουλευτή της ΝΔ Αλέκο Κοντό, για το ποια ήταν η άποψή του για την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακόμα δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση και αυτό με αναγκάζει να πιστέψω πως όντως είχα δίκιο στα όσα κατά καιρούς είχα γράψει για την διοίκηση του Νίκου Παπά, αλλά και για τα κόλπα των συνεργατών του μελών του Δ.Σ. της εταιρίας. Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση βέβαια, να ρωτήσω και πάλι τον Ξανθιώτη Βουλευτή της ΝΔ, αν συμφωνεί ή όχι, με τα όσα δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Ράπτης, τόσο για την ΣΕΚΑΠ όσο και για τα πυρά που εξαπολύονταν κατά του Αλέκου Κοντού και αναγκαστικά τα σκάγια έπαιρναν και τον πρώην Πρόεδρο της ΣΕΒΑΘ.


Προκαλείς για ακόμα μια φορά κύριε Ράπτη, δείχνοντας πως δεν έμαθες τίποτε από τα τόσα παθήματα:

Να μιλήσει κάποιος άλλος αγαπητέ Γιάννη Ράπτη για την ΣΕΚΑΠ, θα πω πως έχει κάθε δικαίωμα, αλλά να μιλάς και εσύ, που γνωρίζεις πολύ καλύτερα από εμένα, το τι ακριβώς έγινε στην ΣΕΚΑΠ τα τελευταία χρόνια και επί Κυβερνήσεως της ΝΔ, πάει πολύ. Είναι δυνατόν εσύ που ως απερχόμενος Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ, λόγω κλεισίματος του εργοστασίου, πάλευες όντας Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, να βολέψεις το παιδί σου, να έρχεσαι τώρα και να μιλάς για την κατάσταση στην συνεταιριστική βιομηχανία; Προς θεού δεν έχω τίποτε με το παιδί σου και αναγνωρίζω κάθε δικαίωμά του να εργάζεται, όπως και όλα τα παΐδια του κόσμου, αλλά καλό θα ήταν να μην προκαλείς την νοημοσύνη των Ξανθιωτών. Δικαίωμά σου να λες ότι θέλεις, αλλά δικαίωμα όλων μας είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κλείνοντας αγαπητέ Γιάννη Ράπτη θα σε ρωτήσω αν πιστεύεις σε αυτά που είπες για τις βολές που δεχόταν ο Αλέκος Κοντός και τα σκάγια έπαιρναν και εσένα, γιατί αν τα πιστεύεις σημαίνει πως, για όλα τα στραβά που έγιναν στον συνεταιριστικό χώρο επί κυβέρνησης ΝΔ και Υπουργίας Αλέκου Κοντού, την αποκλειστική ευθύνη φέρει μόνο ο νυν Βουλευτής και κανένας άλλος. Πάντως, βασιζόμενος στα λεγόμενά σου κύριε Ράπτη, μπορώ να βγάλω συμπέρασμα πως αυτήν την φορά άλλος ρίχνει βολές κατά του Αλέκου Κοντού και μάλιστα άνθρωπος ο οποίος απολάμβανε πολλά επί παντοδυναμίας του Ξανθιώτη Υπουργού.


Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τα όσα εδώ και χρόνια γράφουμε:


Φαγώθηκαν ορισμένοι, με το που είχε ανακοινωθεί ο Καλλικράτης και η συνένωση της Σταυρούπολης με την Ξάνθη, και αφιέρωναν τόνους μελάνης για να αντικρούσουν τα όσα τότε εμείς γράφαμε και αφορούσαν την απογύμνωση και στην συνέχεια τον μαρασμό του τότε ορεινού Δήμου. Σήμερα, αυτοί οι επικριτές μας, είναι οι καλύτεροι διαφημιστές των όσων τότε γράφαμε, αφού βασιζόμενοι στις μέχρι σήμερα εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έρχονται στα λόγια μας. Η Σταυρούπολη σε λίγα χρόνια, θα αποτελεί παρελθόν στον χάρτη της χώρας μας, αλλά και στην Ιστορία, αφού η σημερινή Κυβέρνηση, αποφάσισε να προχωρήσει το καταστροφικό για την περιοχή μας έργο, από το σημείο στο οποίο το είχαν αφήσει οι προκάτοχοι.


Στα ψιλά πέρασαν κάποιοι την αναβολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Αναπτυξιακή Α.Ε.:


Δεν ξέρω τους λόγους που κάποιοι επέλεξαν να περάσουν στα ψιλά την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Αναπτυξιακής Α.Ε. αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως κάποιοι επιχειρούν να στρέψουν τα βλέμματα όλων μας προς άλλη κατεύθυνση. Ήδη έχουν ηρεμήσει οι αντιδράσεις που εδώ και καιρό γνωρίζαμε και πιστεύουμε πως μάλλον κάποιοι θέλουν να πέσουν στα μαλακά. Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται πως θα αναλάβουν την τύχη της εταιρίας, όπως επίσης ακούγεται και πως δεν θα έρθει ως θέμα συζήτησης στην έκτακτη γενική συνέλευση, η απαλλαγή ευθυνών του υπάρχοντος Δ.Σ. της εταιρίας, πράγμα που μας κάνει να σκεφθούμε ότι κάποιοι, δεν θα την αφήσουν να περάσει έτσι απλά την υπόθεση.

Ναι στην συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ

Ναι στην συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ

Όχι στον δρόμο που ακλούθησαν τα υπόλοιπα συνεταιριστικά εργοστάσια


Παναγιώτης Σγουρίδης: «Σίγουρα, η επιλογή στρατηγικού επενδυτή για την ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να ειδωθεί και από άλλες σκοπιές. Μπορεί τα χρήματα να μην έχουν χρώμα ή προέλευση χώρας, όμως, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε»


Η τύχη του τελευταίου συνεταιριστικού εργοστασίου του Ν. Ξάνθης, της ΣΕΚΑΠ, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων και όχι μόνον.

Το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην λειτουργία της εταιρείας, σίγουρα θα σημαίνει το τελειωτικό χτύπημα στο συνεταιριστικό κίνημα, που κάποτε άνθιζε στην Ξάνθη. Με ανησυχία παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ, καθώς ο φόβος για το μέλλον του εργοστασίου και των εργαζομένων του μεγαλώνει καθημερινά. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει; Πως μπορεί να σωθεί η εταιρεία, για να μην οδηγηθούν στον δρόμο της ανεργίας και άλλοι συμπολίτες μας.

Αναφορικά με το θέμα φιλοξενούμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας την άποψη του πρώην Ξανθιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Βουλής , κυρίου Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος υπογραμμίζει με έμφαση τα ακόλουθα σχετικά με την ΣΕΚΑΠ: «Η κατάσταση στην ΣΕΚΑΠ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Εάν δεν βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα από τους μετόχους, θα πρέπει να τα βάλει η ΑΤΕ ή κάποιος επενδυτής, πάντως όχι η Phillip Morris, γιατί με την φορολογία που έχει επιβάλει στα τσιγάρα, σκοπεύει η ίδια να κλείσει ακόμη και το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και να φέρει τα σήματα που παρασκευάζει από το εξωτερικό».

Και καταλήγει «Σίγουρα, η επιλογή στρατηγικού επενδυτή για την ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να ειδωθεί και από άλλες σκοπιές. Μπορεί τα χρήματα να μην έχουν χρώμα ή προέλευση χώρας, όμως, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε».