Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, να γυρίσει η δραχμή περιμέεεεενω:

Αυτός ο στίχος θα πρέπει να χαραχτεί στην μνήμη μας και να τον τραγουδάμε καθημερινά, αφού όπως πάνε τα πράγματα σωτηρία δεν έχει. Υπομονή μας λέει ο Αχ. Τσαρτσάρας και πως το μνημόνιο λήγει, αλλά δυστυχώς κανείς πλέον δεν μπορεί να τα πιστέψει αυτά, αφού το χρέος της Ελλάδας δεν πρόκειται να ξοφληθεί ούτε τα επόμενα 20 χρόνια. Πώς λοιπόν να μην αναπολούμε την δραχμούλα και τα γούστα που τότε όλοι βγάζαμε; Βρίζουν την Νέα Δημοκρατία για την σημερινή κατάντια, αλλά κανένας δεν σκέφτεται πως ζούσαμε επί ΝΔ και πως ζούμε σήμερα και σίγουρα δεν μπορώ να πιστέψω πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην ΝΔ και στην διακυβέρνησή της, αφού όλα τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και οι κουστουμάτοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην διακυβέρνηση των τελευταίων 20 ετών και πως οι Έλληνες ζουν τόσα χρόνια με δανεικά.

Ξεκολλημένα πολλά πλακάκια στα πεζοδρόμια της Καραολή:

Προς Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Ξάνθης ενταύθα: Τόσο δύσκολο είναι κύριοι, να ελέγξετε ποια από τα πλακάκια στα πεζοδρόμια της οδού Καραολή είναι ξεκολλημένα ώστε να ενημερώσετε το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Ξάνθης και να επανακολληθούν; Γιατί θα πρέπει οι πεζοί όταν περπατούν, να νιώθουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να κουνιέται η γη κάτω από τα πόδια τους; Επίσης από αυτήν την κακοτεχνία, μπορεί τα πλακάκια λόγω του κραδασμού να σπάσουν με πολύ χειρότερα αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον Δήμο, που θα χρειαστεί να δαπανήσει και πάλι χρήματα για την επισκευή πεζοδρομίων.

Παρασκευή 28-1-2011 Ρομ ΑΜ-Θ και όλοι οι σύλλογοι μικροπωλητών Ξάνθης κόβουν την πίτα τους:



Πολλά είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους μικροπωλητές της περιοχής μας και ακόμα περισσότερα αυτά που απασχολούν τους Ρομ που ασχολούνται με το επάγγελμα αυτό και έτσι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από κοινού την Παρασκευή 28 του μήνα προκειμένου να συζητηθούν και κάποια από τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Elisso στις 8 το απόγευμα.

Αλλάζει ο καιρός και στενεύει περισσότερο τα οικονομικά όλων μας:

Χιόνια και άσπρες ημέρες μας υπόσχονται οι της ΕΜΥ ειδικοί, στενεύοντας τις τσέπες μας ακόμα πιο πολύ. Πάλι χρήματα για ξύλα, για πετρέλαιο, για παραπανίσιο ρεύμα λόγω λειτουργίας των κλιματιστικών και όλα αυτά θα προστεθούν στα έξοδα που μας επιβάλλει η Κυβέρνηση με τους άμεσους ή έμμεσους φόρους της και ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν θα δούμε σε λίγο καιρό να συμβαίνουν στην χώρα μας γεγονότα, όπως αυτά που συνέβησαν στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες.

Γιατί δεν τοποθετεί ο Δήμαρχος Ξάνθης, Προέδρους στο Κολυμβητήριο αυτούς που κουμάνταραν τα τελευταία χρόνια τα συνεταιριστικά εργοστάσια του Νομού μας; Η επιτυχία θα είναι σίγουρη:


Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να γλιτώσει ο Δήμος Ξάνθης από τα έξοδα του Κολυμβητηρίου. Πρόεδροι να αναλάβουν οι καρεκλοκένταυροι των Συνεταιριστικών Εργοστασίων, ώστε να πετύχει το εγχείρημα του κλεισίματος αναίμακτα, όπως έγινε και με τα εργοστάσια που σήμερα είναι κουφάρια. Αφού λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να κλείσει το Κολυμβητήριο και αφού δεν μπορεί να βρει πόρους ώστε αυτό να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να δώσει τα ηνία του στους μεγιστάνες των διοικήσεων και να τελειώνει το θέμα.

Πυκνώνουν οι άδειες μητρότητας, που στο τέλος λαμβάνονται από τους Πατεράδες. Είσαι Πατέρας, κουρασμένος από την «δουλειά» και έχεις νεογέννητο; Πάρε την άδεια, μπορείς:

Είσαι πατέρας; Κουράστηκες να «δουλεύεις» τόσα χρόνια; Γέννησε πρόσφατα η γυναίκα σου; Κάνε και εσύ χρήση της άδειας μητρότητας μπορείς, άσχετα αν έχεις τρία πόδια. Μπορεί η φύση να προίκισε το ανδρικό φύλλο με το άκρο που όλοι γνωρίζουμε, κάνοντάς το ξεχωριστό, αλλά οι υπαλληλικοί κώδικες του δημοσίου θέλουν να αλλάξουν την φύση. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας, πυκνώνουν τελευταία οι αιτήσεις για άδειες μητρότητας, όχι από της μητέρες των νεογέννητων, αλλά από τους πατεράδες, οι οποίοι κουρασμένοι τόσα χρόνια από τα βάρη των υποχρεώσεών τους, αιτούνται και λαμβάνουν άδεια έως και 9 μήνες, τόσο για την ανατροφή του τέκνου τους όσο και για την δική τους ξεκούραση. Θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι με το θέμα, αφού αποτελεί δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων και θα είχατε δίκιο, αλλά γνωρίζοντας κάποιες περιπτώσεις, πραγματικά γελάω και μου έρχεται η διάθεση να σχολιάζω.

Δεν τίθεται, πλέον, θέμα της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Δεν τίθεται, πλέον, θέμα της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

-Το νέο εποχιακό εμβόλιο περιλαμβάνει στέλεχος που καταπολεμά και την περιβόητη γρίπη
-Τέλος στους μαζικούς εμβολιασμούς

Ανδρέας Νεάρχου, Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι εποχιακή η γρίπη που κυκλοφορεί και τίποτα παραπάνω»

Η γρίπη των χοίρων, γνωστή και ως γρίπη τύπου Α (Η1Ν1), ξαναεμφανίστηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας. Έξη θάνατοι μέχρι στιγμής, αποδίδονται στην περιβόητη γρίπη, που πέρσι είχε σπείρει τον πανικό σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα, όμως, με αυτά που τονίζει μέσα από την ΦτΞ ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, κύριο Ανδρέα Νεάρχου, το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας προς τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας αναφέρει ρητά, πως δεν τίθεται για φέτος κανένα θέμα γρίπης Η1Ν1 και επομένως δεν θα υπάρξουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, όπως είχε γίνει πέρσι.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει ο κος Ανδρέας Νεάρχου, το νέο εποχιακό εμβόλιο που παρασκευάστηκε φέτος, καλύπτει και ένα στέλεχος, το οποίο καταπολεμά την γρίπη των χοίρων, ( Η1Ν1).
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι εποχιακή η γρίπη που κυκλοφορεί και τίποτα παραπάνω» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Α. Νεάρχου.
Παράλληλα, ο τελευταίος ενημερώνει, πως ανασφάλιστοι συμπολίτες μας μπορούν να εμβολιαστούν για την κανονική γρίπη από την υπηρεσία δημόσιας υγείας. Ενώ, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά εμβόλια από τα φαρμακεία της χώρας.

Από κοινού η φύλαξη των συνόρων Ξάνθης - Βουλγαρίας

Από κοινού η φύλαξη των
συνόρων Ξάνθης - Βουλγαρίας


-Αστυνομικές Διευθύνσεις Ξάνθης, Σμόλιαν στην πάταξη της εγκληματικότητας, σε συνεργασία με την διεύθυνση συνοριακής φύλαξης της Βουλγαρίας
-Εντατικοποίηση των ελέγχων
- Κάλιο αργά, παρά ποτέ…


Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:
«Είναι αναγκαία η συνεργασία με την Βουλγαρία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υπηκόους της Βουλγαρίας»

Έχουν συσταθεί, ήδη, οι από κοινού ομάδες συνεργασίας, που σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν το έργο της καταπολέμησης της «διασυνοριακής» εγκληματικότητας


Έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι από κοινού αστυνομικές περιπολίες Ελλάδας-Βουλγαρίας, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η «εισαγόμενη» εγκληματικότητα.
Είναι γεγονός, πως η έξαρση της εγκληματικότητας, ειδικότερα στον Νομό Ξάνθης, οφείλεται, σε ένα μεγάλο μέρος, στο διάνοιγμα των συνόρων με την γειτονική Βουλγαρία, αφού αυτή η εξέλιξη είχε σαν άμεσο επακόλουθο, κακοποιά στοιχεία της γείτονος να προωθηθούν προς τα ελληνικά σύνορα, με σκοπό να συνεχίσουν την παράνομη και εγκληματική δράση τους εντός της χώρας μας.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας στον Νομό Ξάνθης, η οποία έχει αυξηθεί λόγω της αθρόας εισόδου Βούλγαρων κακοποιών στην περιοχή, υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης με την αστυνομικής διεύθυνση του Σμόλιαν και την Διεύθυνση συνοριακής φύλαξης του Σμόλιαν, που αστυνομεύει όλη την Νότια Βουλγαρία.
Αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Σμόλιαν βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία, μέσα από τις τακτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Βασικός σκοπός, είναι η από κοινού αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που αφορά τις δύο χώρες.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, η συνεργασία είναι άριστη, με αποτέλεσμα να έχουν συσταθεί κοινές ομάδες συνεργασίας. Βέβαια, το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε φάση σχεδιασμού και όπως σπεύδει να συμπληρώσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Αξίζει να σημειωθεί δε, πως Έλληνες αστυνομικοί της Βορείου Ελλάδος έχουν ξεκινήσει τις από κοινού περιπολίες με τους Βούλγαρους συναδέλφους τους εντός των συνόρων της γειτονικής χώρας. Ενώ, σύντομα αναμένεται να γίνει το αντίστοιχο και εντός της ελληνικής επικράτειας.
«Είναι αναγκαία η συνεργασία με την Βουλγαρία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υπηκόους της Βουλγαρίας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, ο οποίος υπογραμμίζει με έμφαση, πως η από κοινού αυτή συνεργασία των δύο χωρών θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση της εγκληματικότητας, που «καλπάζει» επικίνδυνα στην Ξάνθη.

Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης στο να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή

Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης
στο να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή

Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:
«Οι συνάδελφοι που θέλουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, πως μια επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Ξάνθη, δεν είναι Αθήνα. Δεν μας λείπει ο χρόνος, μας λείπει το χρήμα. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;»

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης εκπροσωπήθηκε δια του Προέδρου του, κυρίου Ευθύμη Μίλκογλου, στην συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για να τεθούν επί τάπητος τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο, οι επιχειρησιακές συμβάσεις και η τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, αποτέλεσαν τα βασικότερα θέματα συζήτησης, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ε. Μίλκογλου.
«Ήμασταν κάθετα αρνητικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων μας περισσότερες από μια Κυριακές τον χρόνο. Παράλληλα, ζητήσαμε να γίνουν τέσσερα τα δεκαήμερα προσφορών τον χρόνο και όχι ένα μήνα πριν τις εκπτώσεις, για να ξέρουν όλοι, καταναλωτής και έμπορος, τι αγοράζουμε και σε τι τιμές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Ε. Μίλκογλου, κληθείς να αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν στην σχετική συνάντηση.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, παράλληλα, ο κος Ε. Μίλκογλου, τέθηκε σαν πρόταση από τους εμπόρους, «να ξαναεπιστρέψει η τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, όπως υπήρχε παλιά» και συμπληρώνει «θεωρούμε, ότι, τουλάχιστον, κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα υλοποιηθούν».

Ερ.: -Σαν εμπορικός σύλλογος Ξάνθης είχατε να προτείνεται κάποια ολοκληρωμένη πρόταση, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους της Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
Ε. Μίλκογλου: «Όπως είχαμε δηλώσει και την τελευταία φορά, είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων μας περισσότερες από μια Κυριακές τον χρόνο. Αυτή είναι η πρότασή μας και είναι πολύ βασική. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα κάνουμε, γιατί, από σήμερα ξεκίνησε να συζητιέται το θέμα».

Ερ.: -Υπάρχουν, ωστόσο, συνάδελφοί σας, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους τέσσερις και πέντε Κυριακές τον χρόνο, γιατί δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το ζήτημα μεταξύ σας;
Ε. Μίλκογλου: «Οι συνάδελφοι που θέλουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο είναι αυτοί δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, πως μια επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Ξάνθη, δεν είναι Αθήνα. Δεν μας λείπει ο χρόνος, μας λείπει το χρήμα. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Προς το παρόν δεν επιθυμούμε το άνοιγμα των καταστημάτων μας τέσσερις και πέντε Κυριακές τον χρόνο. Αν βέβαια περάσει το θέμα, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας ως επιχειρηματίες».

-Όσον αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο σας, τι ειπώθηκε επί του θέματος;
Ε. Μίλκογλου: «Το θέμα δεν αναπτύχθηκε πλήρως. Συζητήθηκαν κάποια πράγματα. Θα ξαναγίνει κάποια συνάντηση. Σήμερα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στα κεντρικά στην Αθήνα για να κινηθούμε ανάλογα».

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

«Αν τα όσα συμβαίνουν στην σημερινή Ελλάδα συνέβαιναν στην αρχαία, ιδιαίτερα στη Σπάρτη, οι πολιτικοί θα έπιναν κώνειο ή επειδή αυτό θα κόστιζε, θα έπεφταν στον Καιάδα…»! Το είπε ο κ. Καργάκος, φιλόλογος-συγγραφέας, σε ενημερωτική εκπομπή θέλοντας να συγκρίνει τα ασύγκριτα. Την ευθιξία των τότε πολιτικών με την ανυπαρξία αυτής στις μέρες μας. Οι πολιτικοί και οι δημόσιοι άνδρες γενικώς, εκτίθενται στην κοινή γνώμη άρα και είναι υπό καθεστώς κριτικής και επικρίσεως. Σπανίως βέβαια υπό επικροτήσεως. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι πολιτευόμενοι και να το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού παιχνιδιού.
Δυστυχώς! Δεν βρισκόμαστε στην αρχαία Ελλάδα και ούτε κανείς έχει την επιθυμία από τους εμπλεκόμενους δικαίως ή αδίκως σε σκάνδαλα, να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου για λόγους ευθιξίας ή να πει εν κρυπτώ κώνειο, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Η απαλλαγή δια της παραγραφής βολεύει τους έχοντας την κάλυψη του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και όσους απολαμβάνουν την βουλευτική ασυλία. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνειδήσεως και κατά συνέπεια… «κακού» ύπνου. Σπάνιο είδος, διότι μέχρι σήμερα αν κάνουμε μια αναδρομή στην ευαισθησία των πολιτικών ανδρών, με την έννοια της ανίχνευσης περί συνειδήσεων ή μη, είναι αμφίβολο αν θα εντοπίσουμε αρκετούς οι οποίοι ενεργούν κατά συνείδησιν.
Προσφάτως, με την παραγραφή της υπόθεσης Βατοπεδίου, άρα και της απαλλαγής των εμπλεκομένων σε αυτήν τεσσάρων τέως υπουργών, η δήλωση του βουλευτή κ. Κοντού αποτέλεσε εξαίρεση στην σιωπή των υπολοίπων. Υπέρ της διαφάνειας της υπόθεσης δια της νομίμου δικαστικής οδού και όχι της παραγραφής, τάσσεται ο κ. Κοντός, ώστε η αλήθεια να διερευνηθεί και να λάμψει. Να απαλλαγεί από τις κατηγορίες δίχως την σκέπη των σκιών, αμφιβολιών και αναξιοπιστίας, που ενδεχομένως για τους περισσότερους πολίτες είναι δεδομένο πως υπάρχουν.
Είναι γνωστό πως η δικαιοσύνη προτιμάει να αφήσει ελεύθερο έναν ένοχο παρά να καταδικάσει έναν αθώο. Στις περιπτώσεις παραγραφής όμως δεν δίνεται καν η ευκαιρία να εφαρμόσει η δικαιοσύνη ούτε το ως άνω. Έτσι, στις περιπτώσεις αυτού του είδους, που αφορούν κυρίως τον πολιτικό κόσμο και δεν οδεύουν προς διαλεύκανση, μέσω της νομίμου οδού, όπως θα συνέβαινε για κάθε πολίτη που θα φερόταν εμπλεκόμενος σε οιοδήποτε αδίκημα, οι αμφιβολίες, τα ερωτηματικά, οι σκιές και στην χειρότερη περίπτωση η βεβαιότητα της ενοχής, ως ακόλουθο της απαλλαγής δια της παραγραφής, θα είναι συνοδοί ζωής επ’ αόριστον.
Σημαντικό είναι πως οι πολίτες αυτής της χώρας είναι πεπεισμένοι πως η διαφάνεια και η κάθαρση δεν ισχύουν για τον πολιτικό βίο, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ιδιαιτέρως μάλιστα της παρούσης. Ακόμη και αν αλλάξει η νομοθεσία, ο λαός δεν θα «συγχωρήσει» κανέναν που συνήργησε, ενήργησε ή εμπλέχθηκε σε πράξεις του πρόσφατου παρελθόντος, που διαγράφηκαν εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών. Το «χρονοβόρο» μπορεί να ενέχει θέση σκοπιμότητος. Στο σημείο που έφθασε η πολιτική ζωή του τόπου όλα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και εκλαμβάνονται ως μέρος σκοπιμοτήτων. Διότι, η αθωότης δεν λάμπει αλλά χαντακώνεται υπό το έρεβος της απαλλαγής λόγω παραγραφής.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 22.1.2011


Ξενοδοχεία τριών και όχι τεσσάρων αστέρων, είναι αυτά που ευνοούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες

Ξενοδοχεία τριών και όχι τεσσάρων αστέρων, είναι αυτά που ευνοούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες
Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης:

«Μας βολεύει σαν Ξάνθη αυτή η εξέλιξη»
«Είναι πολύ αργά για να σωθούμε
από την σταδιακή μας κατάρρευση»


Ο νέος αναπτυξιακός- επενδυτικός Νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στην βουλή των Ελλήνων, μπορεί να χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των επιχειρηματιών ως ασύμφορος για τους ίδιους και το «επιχειρείν», χαρακτηρίστηκε δε, ως «εθνικό στοίχημα» από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο αρχικό προσχέδιο του εν λόγω νόμου, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι τριών αστέρων, αντί για τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά.
«Μας βολεύει σαν Ξάνθη αυτή η εξέλιξη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, κληθείς να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη. Όπως σπεύδει να συμπληρώσει στην συνέχεια ο τελευταίος «θα πρέπει οι ξενοδόχοι του Νομού, που θα υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, να κάνουν τα ξενοδοχεία τους από τριών σε τεσσάρων αστέρων».
Όπως, μάλιστα, συμπληρώνει ο κύριος Α. Αγκόρτσας, υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα, μέσα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μετατρέψουν τις ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις από τριών σε τεσσάρων αστέρων.
Σε ερώτηση της εφημερίδας, εάν με αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση, που αγγίζει τα περισσότερα ξενοδοχεία της Ξάνθης, θα μπορέσει να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στον Νομό, αφού θα βελτιωθούν και θα εκσυγχρονιστούν τα ξενοδοχεία της περιοχής, ο κος Α. Αγκόρτσας, τονίζει πως «δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολύ αργά για να αλλάξει η υφιστάμενη τραγική κατάσταση που βιώνουμε. Σταδιακά θα οδηγηθούμε όλοι μας στο κλείσιμο».