Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Γνωρίζει το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης πως στην ΣΕΚΕ μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων; Ποια η θέση σας κύριοι;


Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι από την μια στην ΣΕΚΕ έχουν μειώσει τις ημέρες εργασίας, πιθανότατα γιατί δεν υπάρχουν παραγγελίες, αλλά μείωσαν και τους μισθούς των εργαζομένων, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση. Φίλος ο Π. Ταρενίδης, Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, αλλά θα ήθελα να τον ρωτήσω, αν μαζί με τους μισθούς των υπαλλήλων, μείωσε και τις δικές του απολαβές, τις απολαβές των διευθυντών και γενικότερα τα έξοδα της επιχείρησης. Δεν είναι μαγαζί δικό μου η ΣΕΚΕ και ούτε επιδιώκω να κατευθύνω την διοίκηση, απλά θέτω ερωτήματα και περιμένω απαντήσεις. Η όλη υπόθεση δεν ξέρω αν είναι γνωστή και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, του οποίου Γραμματέας είναι ο εργαζόμενος στην ΣΕΚΕ και φίλος Σπύρος Παπαχρήστου, αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί, αν το γνωρίζουν, δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και αν δεν το γνωρίζουν, τι περιμένουν για να το μάθουν;

Ο χαμός στο ΕΒΕ Ξάνθης συνεχίζεται... Μηνύσεις μεθοδεύονται κατά όσων αναφέρθηκαν ονομαστικά και όχι μόνο, σε υπάλληλο του επιμελητηρίου, του οποίου η υπόθεση απασχόλησε τελευταία:


Αυτή η ιστορία με τις μηνύσεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αφού όπως πληροφορούμαι και σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, υπάλληλος του ΕΒΕ Ξάνθης ετοιμάζεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά όσων ασχολήθηκαν ονομαστικά με την περίπτωση στην οποία εμπλέκεται και απασχόλησε τόσο την διοίκηση όσο και την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Δικαίωμα του κάθε ενός να υπερασπίζει τον εαυτό του με όποιο τρόπο θέλει και δικαίωμα των τοπικών ΜΜΕ να αμύνονται, εφόσον έχουν δίκιο, για τα όσα γράφουν. Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως, ότι αναφέρεται δημόσια και επίσημα, είναι δημοσιοποιήσιμο και το κάθε μέσο έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει, όπως επιτάσσει η Δημοσιογραφική Δεοντολογία.

Αίσθηση από την αποκάλυψή μας για το ποσό που κόστιζε το «Επιμέλεια» στο ΕΒΕ Ξάνθης. Αντιδράσεις από μέλη:

Έσπασαν τα τηλέφωνα στην εφημερίδα μου εχθές, από εγγεγραμμένα μέλη του ΕΒΕ, τα οποία αγανακτισμένα μου έδιναν συγχαρητήρια για τα όσα έγραφα, σχετικά με την έκδοση του Περιοδικού «Επιμέλεια». Αν ήθελαν οι κύριοι του ΕΒΕ Ξάνθης να προβάλλουν τις αφεντομουτσουνάρες τους, ας πλήρωναν από την τσέπη τους και όχι από το ταμείο του ΕΒΕ το ανούσιο περιοδικό. Θα μας αναγκάσουν ξανά να μην πληρώσουμε συνδρομές και ας το κλείσουνε να ησυχάσουμε όλοι. Εδώ καθημερινά οι επιχειρήσεις μας κλείνουν και αυτοί σπαταλούσαν άσκοπα τα χρήματα για την έκδοση ενός Κ…….περιοδικού, το οποίο δεν προσέφερε σε κανέναν τίποτε. Τόσο πολύ μυαλό θα χρειαζόταν για να σκεφθούν, πως θα μπορούσαν να ενημερώνουν τα μέλη μέσω διαδικτύου; Έχετε δίκιο φίλοι μου, αλλά καλό θα είναι, αυτά που είπατε σε εμένα τηλεφωνικά, να πάτε να τα πείτε στο Προεδρείο στην επόμενη συνεδρίαση και σε κάθε συνεδρίαση. Ενεργό μέλος είναι αυτό που συμμετέχει στις συνεδριάσεις παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας εκεί που θεωρεί πως πρέπει. Με άδειες αίθουσες αγαπητά μέλη του ΕΒΕ, δεν μπορούμε να έχουμε και απαιτήσεις.

Ποιος επαγγελματίας Café Bar κεντρικού δρόμου της πόλης μας, πέρασε τον Ρομποτικό Κάδο για συλλέκτη μπαζών και τον γέμισε, με αποτέλεσμα να χαλάσει;

Απίστευτο και όμως αληθινό... Επαγγελματίας κεντρικής οδού της πόλης μας, πέταξε μπάζα στον Ρομποτικό Κάδο, προκαλώντας του βλάβη με αποτέλεσμα να τον ανακαλύψουν οι αρμόδιοι του Δήμου και να ακολουθήσουν τα νόμιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχει φύγει το πρόστιμο προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και είναι τσουχτερό από όσο γνωρίζω. Η δικαιολογία βέβαια ήταν έτοιμη και πραγματικά με έκανε να γελάσω. Δεν γνώριζα λέει πως δεν μπορούσα να πετάξω και μπάζα μέσα στον Ρομποτικό Κάδο. Εύγε…

Στα Τούρκικα μας στέλνει Δελτία Τύπου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη
Να τον χαίρεστε κύριοι της Κυβερνώσας Παράταξης:

Δεν γνωρίζω Τουρκικά κύριε Τσετίν και κύριοι του ΠΑΣΟΚ και για τον λόγο αυτό διαμαρτύρομαι σήμερα μέσα από την στήλη μου, αφού γίνομαι αποδέκτης ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον κύριο Τσετίν στην Τούρκικη Γλώσσα. Δεν έχω χρήματα για να μάθω Τουρκικά και γι’ αυτό σας παρακαλώ να με χρηματοδοτήσετε, ώστε να παρακολουθήσω ιδιαίτερα από καμιά καθηγήτρια στην Τουρκική γλώσσα, για να μπορώ να διαβάζω τα μηνύματά σας. Εδώ είναι Ελλάδα κύριοι και θα πρέπει να το μάθετε. Όποιος δεν ξέρει Ελληνικά και δεν μπορεί να γράψει Ελληνικά, τότε να πάει σε άλλη χώρα.

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο! Κορυφαίο….


Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)! Όχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων όταν θα είμαι έτοιμος!

Επτά εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Επτά εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
«- Βασικός σκοπός είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνεται και διαδικτυακά η προβολή του τουριστικού μας προϊόντος»
- Καταρρίπτει τις φήμες, ο Περιφερειάρχης, περί επενδύσεων χρυσού στην Θράκη από την κυβέρνηση


Ως «ανυπόστατη» χαρακτηρίζεται η φημολογία των ημερών, που κάνει λόγο για απουσία προϋπολογισμού για την διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον Περιφερειάρχη, κύριο Άρη Γιαννακίδη, μέσα από σχετικές δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας.
Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με αυτά που κυκλοφόρησαν μέσα από τον τοπικό τύπο της Περιφέρειας, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ευρέως γνωστή και ως «Καλλικράτης», δεν προβλέπει κονδύλι, όσον αφορά την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει στις διεθνείς εκθέσεις, σε Βαλκάνια και Ευρώπη, που θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα περίπου.
Σύμφωνα, όμως, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Α. Γιαννακίδης, στην σχετική συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κύριο Ν. Κανελλόπουλο, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε η υλοποίηση έργου, επτά εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο θα παρέχει προστασία στα Λιμενάρια της Θάσου, αλλά και θα εξασφαλίζει την συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις στοχευμένες εκθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Α. Γιαννακίδης, βασικός στόχος είναι να γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική προβολή όλης της Περιφέρειας και μέσα από το διαδίκτυο.
Όσον αφορά δε την έρπουσα φημολογία περί επενδύσεων χρυσού στην Θράκη από την κυβέρνηση, ο κύριος Α. Γιαννακίδης, ανέφερε πως έλαβε ρητή διαβεβαίωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη, για την ακρίβεια από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κύριο Γ. Μανιάτη, πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Παράλληλα, ο κύριος Α. Γιαννακίδης είχε σχετική συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κύριο Θ. Πάγκαλο, όπου έλαβε την ίδια απάντηση.
Κλείνοντας, ο κύριος Α. Γιαννακίδης, τονίζει πως, θα δοθεί τελικά το 12% στις επιχειρήσεις, για τις οποίες αμφισβητήθηκε ο μεταποιητικός χαρακτήρας, αφού πρώτα αυτές προσκομίσουν το παραστατικό πιστοποίησης, που αποδεικνύει τον μεταποιητικό χαρακτήρα τους, το οποίο θα προμηθευτούν από το οικείο Επιμελητήριο. Να σημειωθεί, δε, πως οι ανωτέρω υποθέσεις θα εκδικαστούν από τον ΟΑΕΔ.

Περικοπές σε εκπαίδευση αλλά και σε αναλώσιμα

Αντιδράσεις από Έλληνες αστυνομικούς για τον περιορισμό της ετήσιας εκπαίδευσής τους, αλλά και τις περικοπές σε… σφαίρες

Περικοπές σε εκπαίδευση
αλλά και σε αναλώσιμα


Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:
«Δεν έχει σημασία η χρονική διάρκεια, αλλά η ποιότητα της εκπαίδευσης των αστυνομικών»

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις των Ελλήνων Αστυνομικών, καταγγέλλουν τις περικοπές, που γίνονται στα πλαίσια της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, σε σφαίρες και φυσίγγια κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών μαθημάτων, αλλά και περιορισμός της ετήσιας εκπαίδευσής τους.
Επομένως, με λιγότερες μέρες εκπαίδευσης, αλλά και λιγότερες βολές, οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της εποχής, που επιβάλει εξοικονόμηση επί παντός επιστητού.
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, Έλληνες αστυνομικοί, πολλά από τα αστυνομικά οχήματα έχουν να συντηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν επιπλέον προβλήματα.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, δεν θα έπρεπε να υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά τις ημέρες ετήσιας εκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα εκπαιδεύονται περισσότεροι αστυνομικοί.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει πως, συγκεκριμένα για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, η εκπαίδευση είναι από τις, πλέον, εντατικές σε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια των τριών χρόνων που είναι το σχετικό πρόγραμμα σπουδών.
Σκοπός, σύμφωνα με τον κύριο Τσουκνάδη, σε ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση του αστυνομικού είναι η ποιότητα και όχι η χρονική διάρκεια.
Από την άλλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, υπογραμμίζει, πως το αστυνομικό τμήμα Ξάνθης δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του. Συμπληρώνει δε, πως είχε παρουσιαστεί έλλειψη σε οχήματα, η οποία καλύφθηκε πέρσι, αφού στάλθηκαν τέσσερα καινούργια οχήματα, καθώς και μηχανές για τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Με τα δάχτυλα σε σήμα νίκης και τα χέρια σηκωμένα, βγήκαν από την Νομική Σχολή Αθηνών οι καταληψίες-λαθρομετανάστες. Υπό ποία έννοια «νίκης»; Κατόρθωσαν να αναστατώσουν την ελληνική κοινωνία, τις πρυτανικές αρχές, την αστυνομία και τα αρμόδια υπουργεία. Θαυμαστό !!!
Πέτυχαν αυτό που διακόσιοι πενήντα διαμαρτυρόμενοι, Έλληνες βιοπαλαιστές, δεν θα το κατόρθωναν ποτέ. Να ασχοληθούν όλοι, ίσως και διεθνώς, με την υποβίβαση της ανθρώπινης αξίας και τις επιπτώσεις της. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο της εικόνας, που αποτυπώνουν οι λαθρομετανάστες στο πέρασμά τους.
Ποιος όμως φταίει γι’ αυτό; Πάντως όχι οι πολίτες της επικράτειας, που η μαυρίλα της ψυχής τους τα τελευταία χρόνια, επιβαρύνεται με την εξαθλίωση που αντικρίζουν, τους θανάτους αδύναμων, ταλαίπωρων ανθρώπων και μικρών παιδιών, που έρμαια στα χέρια των δουλεμπόρων ξεκινούν τον δρόμο προς την ελπίδα. Από τα τουρκικά παράλια με αποτίμηση της ζωής τους 1000 έως 3000 Ευρώ. Η μεγαλύτερη διακίνηση γίνεται μέσω της γείτονος χώρας και είναι απορίας άξιον, πώς δρουν οι δουλέμποροι ανενόχλητοι, απαλλαγμένοι από τον φόβο… των λιμενικών αρχών της Τουρκίας;
Τουλάχιστον να ακούγαμε, ως διεθνή είδηση, μιαν επιτυχία της ακτοπλοϊκής φρούρησης, πριν τα σαπιοκάραβα με το ανθρώπινο είδος να περάσουν στις ελληνικές θάλασσες ή να βυθιστούν παρασύροντάς τους στον θάνατο δια του πνιγμού.
Αυτοί που κατάφεραν να διασωθούν «φώλιασαν» στην Ελλάδα, ζητώντας να νομιμοποιηθούν. Να «απολαύσουν» όχι το περίσσευμα, αλλά να μοιραστούν τις «στερήσεις» των φορολογουμένων επί χρόνια γηγενών πολιτών. Ας μη σταθούμε όμως σ’ αυτό, διότι είναι ανεξάντλητο ως θέμα, καθ’ ότι οι απόψεις περί των μεταναστών και τα δικαιώματα που διεκδικούν, διίστανται.
Η επιτυχής, κατ’ αυτούς, αντίδραση με την κατάληψη της νομικής σχολής, δεν γνωρίζουμε ποιες επιπτώσεις θα έχει στο μέλλον. Απλώς εικάζουμε, διότι πίσω από αυτούς, με την αιτιολογία της συμπαράστασης βρέθηκαν οι του αριστερού χώρου! Μεταξύ αυτών και ο κ. Αλαβάνος !!! Ο έχων τα περισσότερα ακίνητα εκ των τριακοσίων της Βουλής. Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγης των λαθρομεταναστών. Πώς; Παραχωρώντας τα ακίνητά του στην διάθεση αυτών που υπερμάχεται. Διότι, στα λόγια και την θεωρία τα πάντα είναι εύκολα, ιδιαιτέρως από τις… πολιτικές θέσεις που εκφράζονται. Η πράξη απέχει έως ανυπαρξίας, από αυτό που πρεσβεύουν. Διαπιστωμένα!
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Αλαβάνος να εισπράττει εισοδήματα εκ των δεκάδων ακινήτων και να επαναπαύεται πως κάνει ως ανθρωπιστής και μάλιστα του αριστερού χώρου, τον συμπαραστάτη των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, προβαίνοντας σε δηλώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και τον τρόπο αντιμετώπισης του προκύψαντος προβλήματος.
Τελικά, αν έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών διαδήλωναν πολίτες, που δεν ανήκουν στους υποστηρικτές της «αλληλεγγύης» και διαμαρτυρόμενοι για το εισαγόμενο σύστημα διεκδίκησης δικαιωμάτων, από τους απρόσκλητους και παράνομους μετανάστες, τι θα συνέβαινε; Αυτό που κανείς δεν θα ευχόταν. Τις συνέπειες του «ενός κακού μύρια έπονται». Αυτό όμως, ίσως και να είναι ο απώτερος στόχος των υποστηρικτών και υποκινητών τους. Ο κάθε πολίτης μπορεί να σκεφθεί τους λόγους, για τους οποίους Έλληνες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τάσσονται υπέρ των λαθρομεταναστών και κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, που πασχίζουν να επιβιώσουν με τα σκληρά μέτρα λιτότητος που τους επιβλήθηκαν και με την παρούσα κατάσταση αισθάνονται πως «εκεί που τους χρωστούσαν τους πήραν και το βόδι…».