Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 1.1.2011


Παραμονή πρωτοχρονιάς πήρε φωτιά ο ρομποτικός κάδος στην Ηρώων

Παραμονή πρωτοχρονιάς πήρε φωτιά
ο ρομποτικός κάδος στην Ηρώων


-Με αρκετή καθυστέρηση έφθασε στο σημείο το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην πόλη, μετά από το έργο ΤΕΡΑΣ της ενοποίησης των πλατειών
-Παρά το γεγονός ότι ο ρομποτικός κάδος στοίχισε περίπου 75.000 ευρώ, δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έθεσε σε λειτουργία το καταγραφικό κύκλωμα κάμερας, με το οποίο είναι εφοδιασμένο




Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του 2010 για την καθαριότητα κ. Κ. Γιαγτζόγλου, όταν πληροφορήθηκε το πρωί της Παρασκευής ότι φλέγεται ο Ρομποτικός Κάδος επί της οδού Ηρώων. Άμεσα έφθασε στο σημείο, καλώντας και την πυροσβεστική, μαζί με τους αρμόδιους υπαλλήλους, διαπιστώνοντας πως όντως στο εσωτερικό του κάδου υπήρχε μικρής έκτασης φωτιά, η οποία εάν δεν γινόταν αντιληπτή θα μπορούσε να είχε καταστρέψει αυτό το περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ξάνθης.
Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότητα ή από τσιγάρο ή από κάρβουνα που ασυνείδητοι έριξαν μέσα και κατασβέστηκε τόσο με την βοήθεια των καταστηματαρχών όσο και από την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.
Δύο είναι τα οξύμωρα σημεία στα οποία θα πρέπει να σταθούμε στο συγκεκριμένο περιστατικό. Το πρώτο αφορά την καθυστερημένη έλευση του οχήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο σημείο, το οποίο ήταν για αρκετή ώρα εγκλωβισμένο στην διασταύρωση των οδών Καραολή και Τσιμισκή, λόγω του κυκλοφοριακού εμφράγματος που επικρατούσε χθες το πρωί στην πόλη μας, μετά από το καταραμένο πλέον, για πολλούς, έργο ΤΕΡΑΣ ενοποίησης πλατειών και ταλαιπωρίας οδηγών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εάν η κυκλοφορία επιτρεπόταν στην οδό Ηρώων η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης θα είχε φθάσει άμεσα στο σημείο χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Το δεύτερο οξύμωρο σημείο που θα πρέπει να σταθούμε, είναι το γεγονός ότι ο κάδος είναι εξοπλισμένος με καταγραφική κάμερα η οποία όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ώστε να μπορούν να δουν οι αρμόδιοι το ποιοι και τι ακριβώς πετούνε μέσα σ’ αυτόν κατά καιρούς. Πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο μηχάνημα διαχείρισης των απορριμμάτων να κόστισε 75.000 ευρώ περίπου και αυτή τη στιγμή να μη λειτουργεί ολοκληρωμένα, με αποτέλεσμα οι κατά καιρούς «ένοχοι» που πετούνε μέσα πέτρες, καρέκλες και υλικά, τα οποία πιθανότατα να καταστρέψουν το ρομποτικό κάδο, να είναι άγνωστοι και να παραμένουν ατιμώρητοι;
Οφείλει λοιπόν η δημοτική αρχή από την 1η του μηνός να θέσει σε πλήρη λειτουργία το καταγραφικό σύστημα του ρομποτικού κάδου, διαφορετικά επάξια, για ακόμη μια φορά, θα κατακτήσει τον τίτλο της προχειρότητας των έργων των οποίων φτιάχνουν.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης έκοψε την Βασιλόπιτά του

Ο Δικηγορικός Σύλλογος

Ξάνθης έκοψε την Βασιλόπιτά του


Την βασιλόπιτά του έκοψε ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής, ακολουθώντας πιστά την παράδοση που τον θέλει πρώτο στην κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.
Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, την τελετή για τον αγιασμό της βασιλόπιτας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας. Ενώ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, σχεδόν, όλοι οι πολιτικοί άρχοντες του Νομού.
Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Κώστας Γούναρης, μέσα από τις σχετικές δηλώσεις του, ευχήθηκε σε όλους Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά.


Πρωτοχρονιάτικες ευχές…

Πρωτοχρονιάτικες ευχές…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Είναι ηθικά επιτρεπτό κάθε Πρωτοχρονιά να κάνουμε μια ευχή, ίσως την πιο τρελή ευχή που επεξεργαζόμαστε ενδόμυχα και δεν έχουμε το κουράγιο ή ενδεχομένως και την τόλμη να φανερώσουμε με λόγια στους άλλους.
Θεωρούμε, τουλάχιστον οι πιο ρομαντικοί από εμάς, ότι η αλλαγή του χρόνου αποτελεί μια διαδικασία που καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και επομένως είναι πολλές οι πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα αυτό το οποίο ευχηθήκαμε για το καινούργιο έτος.
Το 2011 αναμένεται να είναι δύσκολο από οικονομική άποψη, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε να διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρχει αυτή η αισιοδοξία. Βλέπετε, η μαγεία των ημερών έχει την δύναμη να επηρεάζει ανάλογα την ψυχολογία μας, μέχρι δηλαδή να περάσουν οι γιορτινές μέρες και να ξαναμπούμε στο πρόγραμμα της καθημερινότητας.
“Εθνική” ευχή για το 2011, σίγουρα, είναι η εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Λιγότεροι φόροι και περισσότερη κοινωνική μέριμνα από το κράτος. Ευχές που αν και ουτοπικές, δεν παύουν να αποτελούν ζητούμενο του κάθε πολίτη που παλεύει με τους δαίμονες της σύγχρονης εποχής, δηλαδή τα οικονομικά βαρίδια της κρίσης και επιθυμεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Η βασικότερη λοιπόν ευχή σε πανελλαδικό επίπεδο για το νέο έτος είναι να βγούμε, επιτέλους, από το τέλμα της κρίσης, οι άνεργοι να βρουν εργασία, οι αυξημένες τιμές σε προϊόντα και τις υπηρεσίες να μειωθούν στο ελάχιστο και το βασικότερο, να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, που τόσο πολύ λείπει από την ζωή μας.
Κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις για το 2011, εμείς ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι λιγάκι καλύτερη, για να μην αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου, όπως έχουν κάνει αρκετοί συμπατριώτες μας, ψάχνοντας για μια θέση κάτω από τον ήλιο. Ευτυχώς στην χώρα μας ο «ήλιος» περισσεύει, ας ευχηθούμε, λοιπόν, να μπορέσουμε να τον χαρούμε όλοι μας…

Την Δημοτική Αγορά της Ξάνθης επισκέφτηκαν Ξυνίδης, Γιαννακίδης και Καραλίδης, για τις καθιερωμένες ευχές παραμονή Πρωτοχρονιάς

Την Δημοτική Αγορά της Ξάνθης επισκέφτηκαν Ξυνίδης, Γιαννακίδης και Καραλίδης, για τις καθιερωμένες ευχές παραμονή Πρωτοχρονιάς


Την Δημοτική Αγορά Ξάνθης επισκέφτηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Αιρετός Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριο Σ. Ξυνίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κύριο Φ. Καραλίδη, για να ανταλλάξει ευχές με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές.
Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο κύριος Γ. Γιαννακίδης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για το καινούργιο έτος. Ενώ, δεσμεύτηκε να είναι κοντά στους πολίτες, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα για ενότητα και προϋποθέσεις δημιουργίας μιας καλύτερης Περιφέρειας.
Ο κύριος Σ. Ξυνίδης, από την άλλη, αναφερόμενος στον νέο αναπτυξιακό νόμο, τόνισε, ότι η μόνιμη και σε βάθος χρόνου ανάπτυξη αποτελεί βασικό σκοπό του συγκεκριμένου νόμου, καθώς και η επιβράβευση κερδοφόρων επιχειρήσεων μέσα από φοροαπαλλαγές.
Ενώ, ο Φώτης Καραλίδης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας. Αναφερόμενος στον καινούργιο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι υπάρχει διάθεση και όρεξη για ουσιαστικές αλλαγές σε επίπεδο Περιφέρειας. Τόνισε από την άλλη, ότι λύθηκε το θέμα με το πρωτόκολλο και έτσι θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα όλες οι υπηρεσίες, στα πλαίσια της νέας Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.