Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 28/10/2010




Ανελέητος πόλεμος κατά των Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών

Σε ανοιχτό μέτωπο εγχώριες καπνοβιομηχανίες και πολυεθνικές εταιρείες για την αύξηση του ελάχιστου φόρου για τα τσιγάρα
Ανελέητος πόλεμος κατά των
Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών

Τι αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κ. Δημ. Πράτσος

Σε ανοιχτό μέτωπο βρίσκονται εγχώριες καπνοβιομηχανίες και πολυεθνικές εταιρειών, όσον αφορά την πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου στην μείωση του αναλογικού φόρου στο 65% από 67% σήμερα, η αύξηση του πάγιου φόρου από το 10% στο 20% και η διατήρηση του ελάχιστου φόρου στο 75%. Οι πολυεθνικές εταιρείες, ωστόσο, ζητούν ο ελάχιστος φόρος να αυξηθεί στο 90%. Η αλλαγή του ελάχιστου φόρου αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των εγχώριων καπνοβιομηχανιών και πολυεθνικών εταιρειών.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και του αρμόδιου Υφυπουργού, Δημήτρη Κουσελά, που ανέλαβε τον ρόλο του μεσολαβητή στην σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές και προχθές στην πόλη της Αθήνας.
Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε αναφορικά με το θέμα στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κύριος Δημήτρης Πράτσος, τόνισε με έμφαση τα ακόλουθα:
«Κάποια στιγμή η κυβερνητική πολιτική πρέπει να πει στον κόσμο αν είναι υπέρ των εισαγωγών ή της τοπικής αγοράς. Αν προωθεί τις εισαγωγές και ανεβάσει τον σταθερό φόρο, τότε, θα έχει και την ανάλογη ευθύνη. Διαφορετικά ας πάρει μέτρα που να ενισχύουν την τοπική αγορά».
Όπως αναφέρει παράλληλα ο κύριος Δημ. Πράτσος, μέχρι σήμερα η Πολιτεία κρατούσε μια σταθερή στάση όσον αφορά το θέμα. Εξέφρασε, ωστόσο, τις επιφυλάξεις του για το τι στάση θα υιοθετήσει από εδώ και στο εξής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «…θα είναι ντροπή και ξεφτίλα αν μπαίνουν από το παράθυρο οι πολυεθνικές…».
Η αύξηση του σταθερού φόρου για τα τσιγάρα θα σημαίνει ταυτόχρονα την εξαφάνιση των φθηνών ελληνικών τσιγάρων από την αγορά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια όπως είναι επόμενο, η εγχώρια καπνοβιομηχανία θα δεχτεί ισχυρό χτύπημα, εξαιτίας του ανταγωνισμού.
Η αναμόρφωση της φορολογίας στα τσιγάρα θεωρήθηκε επιβεβλημένη από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού οι τελευταίες τρεις αυξήσεις των φόρων δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από πλευράς εσόδων.
Να σημειωθεί δε, ότι η πτώση που έχει σημειωθεί στις πωλήσεις τσιγάρων αγγίζει το 20%.
Η τελική ρύθμιση, πάντως, για την αναμόρφωση της φορολογίας, θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τον προϋπολογισμό του 2011, δηλαδή μεταξύ 20-25 Νοεμβρίου.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη:
Ο καιρός βοήθησε και έπειτα από τρεις αναβολές, ο Δήμαρχος Ξάνθης και εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης το βράδυ της Τρίτης εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μέσα σε πλήθος κόσμου το οποίο παρακολούθησε τόσο την ομιλία του, όσο και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού. Ο Μ. Στυλιανίδης κράτησε χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί γενικά στον κόσμο και σε αρκετά ήπιο χαρακτήρα, απάντησε στις τελευταίες βολές των αντιπάλων του, ενώ υποστηρίζοντας πως έχει την γνώση και την εμπειρία, είναι ο μοναδικός μαζί με τους συνεργάτες του, που μπορούν να συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία του νεοσύστατου Δήμου Ξάνθης, δίνοντας αρκετό βάρος στον ορεινό όγκο της Σταυρούπολης του οποίου τα φυσικά προτερήματα θα αναδειχτούν στο μέγιστο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως, με φαμφάρες έργα δεν γίνονται και αυτό το έχει αποδείξει περίτρανα ο ίδιος με τους συνεργάτες του, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της πραγματοποίησης των έργων και όχι τον εύκολο της διαφήμισής τους.

Οι σοβαρές ανώνυμες καταγγελίες, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο της προεκλογικής περιόδου. Εργάζεται ή όχι στον Δήμο Τοπείρου υπάλληλος, ο οποίος έχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής και η σύζυγός του είναι υποψήφια με τον Σ. Χατζηευαγγέλου;

Μια καταγγελία παρέλαβα εχθές με την καθημερινή αλληλογραφία του ταχυδρομείου, η οποία αναφέρεται στον Δήμο Τοπείρου και συγκεκριμένα σε υπάλληλο του Δήμου Τοπείρου, του οποίου η σύζυγος είναι υποψήφια με τον κύριο Χατζηευαγγέλου. Η καταγγελία αναφέρει πως ο εν λόγω υπάλληλος δεν θα έπρεπε να εργάζεται στον Δήμο Τοπείρου καθώς υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ από αυτά που μπόρεσα να μάθω για τον εν λόγω υπάλληλο, υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής. Πάρα ταύτα όπως συνεχίζει η καταγγελία, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει από κάτοικο της περιοχής, ο εν λόγω υπάλληλος εργάζεται στον Δήμο Τοπείρου και πληρώνεται κανονικά, την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τον νόμο. Επειδή η καταγγελία είναι ανώνυμη δεν την δημοσιεύω αυτούσια και ρωτώ, τόσο τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου όσο και την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας να μου απαντήσουν αν αληθεύει η καταγγελία αυτή, προκειμένου να προβώ σε διάψευσή της ή στην εκτενέστερη διερεύνησή της. Και για να κλείνω σήμερα το θέμα αυτό, επειδή στην καταγγελία γίνεται αναφορά στα τοπικά ΜΜΕ, ότι αποσιωπούν το θέμα, οφείλω να πω ότι την υπόθεση δεν την γνώριζα και πως έχω χρέος να την ερευνήσω.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο Γ. Τσιτιρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων:
Παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στον Δήμο Αβδήρων από την κατάντια στην οποία οδήγησαν την ΝΔ, οι μέχρι τώρα κλειδοκράτορες των δυο Δήμων, ο Γ. Τσιτιρίδης νέος άνθρωπος, άφθαρτος και μακριά από περίεργες συμπεριφορές, κάνει τον δικό του εκλογικό αγώνα, πλαισιωμένος από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο για τον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων. Αυτός ο Άνθρωπος πραγματικά χρειάζεται την στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής, μόνο και μόνο γιατί είχε το θάρρος και την παλικαριά να μπει μπροστά σε αυτήν την άσχημη στιγμή, για να υπερασπίσει την παράταξη της ΝΔ.

Οργώνει την Ξάνθη και όλους τους γύρω Νομούς, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης:

Σχεδόν καθημερινά βρίσκεται έστω και για λίγη ώρα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τον απλό κόσμο της Ξάνθης, καθώς και με παράγοντες του επιχειρηματικού στερεώματος, δίνοντας βάση στην ενημέρωση από πρώτο χέρι γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που καθημερινά βλέπουν να μεγαλώνει ο εφιάλτης των απολύσεων.

Την Δευτέρα η συνάντηση των ΕΒΕ Θράκης με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα. Επίκεντρο της συνάντησης τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην περιοχή μας:
Την ερχόμενη Δεύτερα, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τα προεδρεία των ΕΒΕ της Θράκης θα επισκεφτούν στο γραφείο του στην Αθήνα, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο θα έχουν συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την ανάπτυξη στην περιοχή μας και την στήριξη των επιχειρήσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατόν να μην τεθεί επί τάπητος και ο αναπτυξιακός νόμος στον οποίο σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους, πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις.

Παππούς ο Νίκος Φωτιάδης
Από προχθές ο γνωστός στρατηγός μας Νικόλαος Φωτιάδης πετάει στους ουρανούς αφού επιτέλους έγινε παππούς. Η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι στην Αγγλία, χαρίζοντάς του ίσως την μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να υπάρξει για άνθρωπο, ο οποίος θεωρείται ολοκληρωμένος.
Ως εφημερίδα ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι γερό.

Στόχος η εφαρμογή του φιλόδοξου και ρεαλιστικού προγράμματος μας

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου

Μ. Στυλιανίδης:

Στόχος η εφαρμογή του φιλόδοξου

και ρεαλιστικού προγράμματος μας

«Επέλεξα να έχω κοντά μου ανθρώπους της δουλειάς, εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους, για το πείσμα τους στον τελικό στόχο, διάλεξα ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στηριχθώ και να εφαρμόσω το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αληθινό πρόγραμμά μας»

Παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και απλός κόσμος, στήριξε με την παρουσία του την υποψηφιότητα του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου.
Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση η παρουσία της γνωστής Ξανθιώτισσας καλλιτέχνιδας Ματθίλδη Μαγγίρα, που συστρατεύεται με τον κύριο Μ. Στυλιανίδη στον εκλογικό αγώνα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά την καθιερωμένη τέλεση αγιασμού για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος για να εξαγγείλει τις προγραμματικές του θέσεις και να παρουσιάσει όλα τα μέλη του συνδυασμού του, ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Πρότυπο Δημιουργίας.
Ο κύριος Μ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, εστιάζοντας και προβάλλοντας τα βασικότερα σημεία του.
Για άλλη μια φορά, έσπευσε να δώσει απάντηση στον αντίπαλο δημοτικό συνδυασμό, Πολίτες για την Αλλαγή, επισημαίνοντας πως:
«Προσπαθούν κάποιοι να μας πουν ότι κουράσαμε…
Τους απαντώ, ότι αυτοί κούρασαν, με τις συνεχείς ψυχολογικές πιέσεις που ασκούν στους Ξανθιώτες, λες και εμείς δε βλέπουμε, δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε.
Αν δεν ξέραμε, δε βλέπαμε και δεν μπορούσαμε, δε θα μας τιμούσε ο λαός της Ξάνθης συνεχώς με την εμπιστοσύνη του.
Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους:
Η Ξάνθη βλέπει μπροστά.
Η Ξάνθη είναι εδώ.
Η Ξάνθη θα συνεχίσει να είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Υποσχέθηκε δε, να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου Καλλικρατικού Δήμου, έτσι όπως θα προκύψει μετά την συνένωση Ξάνθης και Σταυρούπολης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
«Με την ισότιμη δε συνεργασία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και τον κοινό σχεδιασμό σε θέματα ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης, αισιοδοξώ πως θα δρομολογήσουμε και θα υλοποιήσουμε σύντομα δράσεις και έργα αυτής της μορφής, ώστε να δώσουμε διέξοδο σε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και τις επιταγές του επαχθούς μνημονίου της χώρας μας με την τρόικα» υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Δήμο Σταυρούπολης, που ως αναπόσπαστο κομμάτι του νέου Δήμου Ξάνθης, θα βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και ίση μεταχείριση όλων των οικισμών και πολιτών.
«Το Δήμο Σταυρούπολης μπορεί κάποιοι να τον κατάργησαν, εμείς όμως το τονίζω ξεκάθαρα πως θα τον διατηρήσουμε ως έχει σήμερα, και μάλιστα θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες του, τις επιχειρήσεις του και γενικότερα τις δομές του, και δεν θα διαταράξουμε τις σχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής με τους κατοίκους της περιοχής.
Το μόνο που αλλάζει είναι πως στη θέση του Δημάρχου θα υπάρχει ο Τοπικός Αντιδήμαρχος, στον οποίο θα αναθέσω όλες τις αρμοδιότητες του Δημάρχου για την περιοχή» υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Παράλληλα, ο τελευταίος αναφέρθηκε εκτενώς στα μειονεκτήματα του Καλλικράτη, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Επισήμανε, όμως, πως ως Δημοτική Αρχή θα πράξει τα δέοντα, ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Δήμου.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και τους στόχους που έχουν τεθεί για την αναβάθμιση του Δήμου.
Αναφερόμενος στα μέλη του συνδυασμού του, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης επισήμανε, ότι η επιλογή τους έγινε με προσοχή και με γνώμονα το κοινό καλό όλων των πολιτών, αφού όλοι τους διακατέχονται από διάθεση κοινωνικής προσφοράς.
«Επέλεξα να έχω κοντά μου ανθρώπους της δουλειάς, εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους, για το πείσμα τους στον τελικό στόχο, διάλεξα ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στηριχθώ και να εφαρμόσω το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αληθινό πρόγραμμά μας» κατέληξε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.

Οι εκλογές πλησιάζουν…

Οι εκλογές πλησιάζουν…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Όσο πλησιάζουν οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το παιχνίδι των εντυπώσεων παίρνει διαστάσεις με προεκτάσεις… Το παιχνίδι σκληραίνει, αφού οι μέρες που υπολείπονται για την τελική αναμέτρηση των τοπικών εκλογών είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επίδοξοι πολιτικοί μας, για μια θέση κάτω από τον ήλιο και όπου ήλιος βλέπε εξουσία και πολλαπλές αρμοδιότητες. Η λαχτάρα για διάκριση και επικράτηση είναι μεγάλη και αδηφάγα.
Οι μέρες που διανύουμε είναι άκρως προεκλογικές… Αμ δε! Ο καθένας επιδιώκει να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από το πολιτικό του προφίλ και να κατατροπώσει τον πολιτικό αντίπαλο, που έχει ριχτεί στην μάχη των εκλογών, αφού τα αντίποινα δεν σταματούν, γεγονός που θυμίζει πραγματικό πόλεμο.
Η αχαλίνωτη “υποσχεσιολογία” δίνει και παίρνει, στα πλαίσια του εκλογικού αγώνα που δίνουν οι υποψήφιοι για θώκους και αξιώματα. Ψήφισε με και δε θα χάσεις! το προεκλογικό σύνθημα που ακούγεται έντονα για τις ερχόμενες εκλογές.
Μέχρι πετρέλαιο θέρμανσης τάζουν κάποιοι υποψήφιοι ως “αντίδωρο” για την ψήφο που κοσμάκη, αφού ξέρουν, πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο μέσος πολίτης δεν έχει ούτε τα αναγκαία μέσα, για να βγάλει τον Χειμώνα που έπεται..
Άλλοι πάλι υπόσχονται θέσεις εργασίας, διευκολύνσεις και πολλά άλλα, εφικτά και μη, όλα στο όνομα της εκλογικής επικράτησης στις 7 Νοεμβρίου.
Δεν λείπουν βέβαια και εκβιαστικές πρακτικές, όταν τα πράγματα μοιάζουν χαμένα από πρώτο χέρι.
Οι ενοχλητικές παραινέσεις για τον ποιον πρέπει να υποστηρίξεις με την ψήφο σου έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Εκεί που δεν ήξερες κανέναν, υποψήφιοι ταγοί με τις κουστωδίες τους, σε έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά, ζητώντας επίμονα να πράξεις τα χρέος σου, δηλαδή να ψηφίσεις συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές. Η απόφασής σου να πορευτείς σύμφωνα με τα πιστεύω σου, φέρνει πληθώρα αντιδράσεων από την πλευρά που μοιάζει να θίγεται από την στάση σου. Παρακαλετά που μετατρέπονται σε φοβέρες… κλάματα που εξελίσσονται σε φωνές, και όλα αυτά στα πλαίσια αλίευσης ψήφων για την επιθυμητή εκλογική επικράτηση.
Έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή. Η μάχη των εκλογών είναι σκληρή και αμείλικτη. Η υπόσχεση πάει σύννεφο, τα ρουσφέτια επίσης..
Η αποχή σίγουρα δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κρατηθούν μακριά από τις κάλπες που θα στηθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Οι τοπικές εκλογές θα πρέπει να αποχρωματιστούν από τα πολιτικά χρώματα στα οποία είναι ενδεδυμένοι εδώ και τόσα χρόνια. Η ψήφος που ρίχνεται θα πρέπει να είναι ψήφος κατά συνείδηση, με γνώμονα το καλό του τόπου, γιατί υπάρχουν ακόμη άτομα άξια, ικανά να φέρουν την “άνοιξη” που λείπει που την χώρα. Ας λειτουργήσει η συνείδηση και όχι το ρουσφέτι για τις εκλογές που έρχονται. Μόνον έτσι θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά…

Επιτακτική η αλλαγή σελίδας στον παραμελημένο Δήμο λένε οι κάτοικοι

Μηνύματα νίκης και αισιοδοξίας
για το αύριο στις περιοδείες του υποψήφιου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου
Επιτακτική η αλλαγή σελίδας στον
παραμελημένο Δήμο λένε οι κάτοικοι

Παρουσία πλήθους κόσμου και καταχειροκροτούμενος πραγματοποίησε ομιλία, το απόγευμα της Τρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στον οικισμό των παλιννοστούντων και στο ορφανό.
Όπως υπογράμμισε ο κύριος Θ. Μίχογλου, η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αποτελεί το έναυσμα για τον έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα που δίνει σήμερα.
Αναφερόμενος στο σχέδιο του “Καλλικράτη” όπως ονομάζεται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε με έμφαση, ότι αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα, που προϋποθέτει άξιους ανθρώπους στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης, ανθρώπους που έχουν την όρεξη και την αξιοπρέπεια, να σταθούν απέναντι στις προκλήσεις και να υψώσουν το ανάστημα προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή τους.
Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν μια σύγκριση μεταξύ των υποψήφιων των δυο συνδυασμών και να επιλέξουν ανάμεσα σε ικανούς και άξιους συντοπίτες τους, που μοναδικό τους μέλημα είναι η τοποθέτηση σε τροχιά ανάπτυξης της περιοχής και σε αυτούς που το μόνο που θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα όπως τόσα χρόνια κάνουν.
Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Μίχογλου, υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του πορεύεται με ικανά και επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη της μειονότητας, που στοχεύουν να αλλάξουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους στο Δήμο προς το καλύτερο, να βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που πλήττουν τους ανθρώπους της μειονότητας τα δώδεκα χρόνια της θητείας του κυρίου Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο.
Από την άλλη, ο κύριος Θ. Μίχογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του θέσεις, τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις του, όσον αφορά την ανάπτυξη του Δήμου.
Έργα υποδομής και δράσεις για την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων, αλλά και να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, αποτελούν όπως υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Θ. Μίχογλου, ζητούμενο και δέσμευση του συνδυασμού του.
Από την άλλη, σημείωσε πως θα προωθηθεί η κοινωνική μέριμνα και πρόνοια για νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους του Δήμου.
Κάλεσε δε, τους κατοίκους να κάνουν μια σύγκριση του δικού του προγράμματος με το αντίστοιχο του κυρίου Χατζηευαγγέλου, ο οποίος, όπως σημείωσε δώδεκα χρόνια ασκεί την εξουσία του Δήμου, χωρίς αποτελέσματα.
Κάλεσε όλους να δείξουν την αντίθεσή τους στην απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που δεν έχει δημιουργήσει ούτε την στοιχειώδη υποδομή.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα του οικισμού, υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του υποσχέσεις του κ. Χατζηευαγγέλου για δημιουργία αθλητικού κέντρου και ολοκλήρωση γηπέδου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν προεκλογικά με στόχο να λειτουργήσουν ως Δούρειος ίππος και στάχτη στα μάτια των κατοίκων.
Απηύθυνε μάλιστα ανοιχτό ερώτημα προς το κύριο Χατζηευαγγέλου σχετικά με το πού είναι τα αποδυτήρια για την κατασκευή των οποίων είχε δεσμευτεί.
Από την άλλη υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα και θα φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού, αφού έχει καταγράψει και ιεραρχήσει τα προβλήματα όλων των οικισμών.
Δεσμεύτηκε για κατασκευή και ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως το αποχετευτικό δίκτυο, δρόμους και πεζοδρόμια. Ενώ, επισήμανε ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στο θέμα της καθαριότητας, της υγείας και της κοινωνικής συνοχής, για να μην υπάρξουν ξανά τα προβλήματα τα οποία αποτελούν καθημερινότητα πλέον για τους κατοίκους του Δήμου Τοπείρου.
Κλείνοντας, ο κύριος Μίχογλου τόνισε με έμφαση πως δεν πρόκειται ποτέ να περιμένει από τους κατοίκους της περιοχής να ακούσει ευχαριστώ, αφού οι τωρινές προεκλογικές δεσμεύσεις του αποτελούν και υποχρέωσή του απέναντι στους κατοίκους για την μετεκλογική περίοδο.
Ενώ, επισήμανε πως δεν είναι τυχαία στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμό η παρουσία μουσουλμανικού τεμένους και χριστιανικής εκκλησίας, αφού ανέκαθεν πίστευε και θα συνεχίσει να πιστεύει, πως όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτή την ζωή και για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Τοπείρου χρειάζεται και αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων χωρίς διακρίσεις, ενδοιασμούς και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Ο Δήμος Τοπείρου χρειάζεται και πρέπει να κερδίσει την αίγλη που του στέρησε χρόνια τώρα η απερχόμενη Δημοτική παρέα του κυρίου Χατζηευαγγέλου και ο μόνος τρόπος για να την επανακτήσει είναι η οριστική αλλαγή της σελίδας.

Πρωτοσέλιδο 27/10/2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Έκρυθμη κατάσταση στον Τόπειρο τις τελευταίες ημέρες, μετά από περιστατικό το οποίο τεχνηέντως παρουσιάστηκε ως προεκλογικός καυγάς:
Κανένας από όλους εμάς δεν είναι υπέρ της φασαρίας και θεωρούμε πως η Ξάνθη είναι μια πόλη, από την οποία λείπανε και θα πρέπει να συνεχίσουν να λείπουν οι καυγάδες. Το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή στον Τόπειρο είναι καταδικαστέο από ολους εμάς τους Ξανθιώτες και σίγουρα δεν θα πρέπει να παροτρύνουμε με δικές μας ενέργειες, τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εκείνο που είναι σίγουρο στην περίπτωση αυτή, είναι πως δυο άνθρωποι ενεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να καταλήξει στο Νοσοκομείο. Ο λόγος της φασαρίας βέβαια, είχε να κάνει σχέση με μια δημοπρασία χωραφιών και όχι με την προεκλογική περίοδο, όπως βιάστηκε η πλευρά του νυν Δημάρχου Τοπείρου να ισχυριστεί έστω και δια της πλαγίας, αφού τον καυγά αυτόν τον ανέδειξε σε μέγα πολιτικό ζήτημα και σε καταγγελία την οποία εξέδωσε εχθές και φυσικά εμάς δεν μας απέστειλε, θεωρώντας πως δεν εξυπηρετούμε την αρεσκεία του, ο κύριος Χατζηευαγγέλου έκανε λόγο για τραμπουκισμούς από την πλευρά της παράταξης Μίχογλου, χωρίς όμως να αναφέρεται στα στοιχεία του γεγονότος.

Άμεση η απάντηση Θ. Μίχογλου που ξεκαθαρίζει τα πράγματα, αναφέροντας ολόκληρη την αλήθεια, τονίζοντας πως τέτοια περιστατικά μας λυπούν όλους:
Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε εχθές το γραφείο τύπου του συνδυασμού του Θ. Μίχογλου, αναφέρει πως το περιστατικό των Μαγγάνων προκάλεσε την λύπη σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και στην ίδια του την παράταξη, αλλά ξεκαθαρίζει πως στον καυγά δεν αναμείχθηκε υποψήφιος του συνδυασμού του και πως αυτές οι λογικές απέχουν αρκετά από την φιλοσοφία της παράταξης και των συνεργατών του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προκλήθηκε ο καυγάς, που μόνο πολιτική δεν ήταν. Ο Θ. Μίχογλου μιλώντας όπως πάντα με ειλικρίνεια μέσα από την ανακοίνωση - απάντηση στην καταγγελία Χατζηευαγγέλου, ξεσκεπάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νυν Δημοτική Αρχή, στο να παρουσιάζει τα πράγματα σύμφωνα με το συμφέρον της, αφού επιδίωξαν με την καταγγελία τους, να στρέψουν τον κόσμο κατά του Θ. Μίχογλου και των συνεργατών του, κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς.

Παταγώδης αποτυχία η καλοστημένη διακαναλική συνέντευξη του ΓΑΠ:
Αρκετά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η κατά τα άλλα αντικειμενική διακαναλική συνέντευξη τύπου, του Πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου. Όλα κύλησαν ομαλά, μέχρι την στιγμή που τελείωσε η συνέντευξη και άρχισαν οι αντιδράσεις από δημοσιογράφους των Αθηνών, οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά, για το ποιες θα έπρεπε να είναι οι ερωτήσεις που θα τίθεντο στον κύριο Παπανδρέου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει η συνέντευξη τύπου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι έχασε ακόμα ένα μεγάλο μέρος του επικοινωνιακού κομματιού, καθώς όπως είναι γνωστό, τόσο σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης όσο και σε έντυπα, μόνο αρνητικά ήταν τα σχόλια που αναφερόντων στο θέμα.

Η προκλητική προκήρυξη της ΕΡΤ για πρόσληψη δυο δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, που να γνωρίζουν πολύ καλά την Τουρκική Γλώσσα, έχει και άλλες κρυφές πτυχές:


Δεν φτάνει που έβγαλαν προκήρυξη στην Ελλάδα για πρόσληψη ατόμων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, που θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τα Τουρκικά, πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη προκήρυξη βγήκε φωτογραφικά για δυο ανθρώπους που ήδη δουλεύουν στην ΕΡΑ Κομοτηνής και έχουν λήξει οι συμβάσεις τους από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως είναι πολλά και εμείς τα παραθέτουμε περιμένοντας απαντήσεις. Ποιος ή ποιοι έξυπνοι κόβουν το επαγγελματικό μέλλον Ελλήνων που θέλουν να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία και δεν γνωρίζουν Τουρκικά; Γιατί στην Ελλάδα και σε μια τόσο παραμελημένη και πολλές φορές ξεπουλημένη περιοχή όπως η Θράκη, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά την Τουρκική Γλώσσα; Είναι ή όχι φωτογραφική η συγκεκριμένη προκήρυξη για ανθρώπους που δουλεύουν ήδη στην ΕΡΑ Κομοτηνής, άσχετα αν έχει λήξει η σύμβαση τους από το περασμένο Καλοκαίρι; Για ποια αξιοκρατία μας μιλάτε κύριοι της Κυβέρνησης, την στιγμή που οδηγήσατε χιλιάδες επαγγελματίες να απολύσουν κόσμο με την οικονομική σας πολιτική και αφήσατε χιλιάδες συμβασιούχους στον δρόμο, χωρίς να ανανεώσετε τις συμβάσεις τους; Θα μας απαντήσει κάποιος ή όχι σε αυτά τα καυτά ερωτήματα;

Με αισιοδοξία αλλά και αρκετά προσγειωμένος παρουσίασε επίσημα τον συνδυασμό του ο Β. Τσολακίδης:

Ήρεμος, πιο έμπειρος και αρκετά προσγειωμένος ήταν στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του ο Β. Τσολακίδης. Φαίνεται πως και η θητεία του στην αντιπολίτευση, αλλά και οι περασμένες δημοτικές εκλογές από τις οποίες είχε βγει χαμένος, τον έκαναν να δει με διαφορετικό μάτι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και γνωρίζοντας καλά πως σε αυτήν την κούρσα τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του, ατενίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον, αφού δεν πρόκειται να αναλάβει ένα πόστο, το οποίο του είναι εντελώς άγνωστο. Έμπειρος αυτοδιοικητικός και καλός γνώστης της περιοχής φαίνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει την νέα πρόκληση του Καλλικράτη, επιδιώκοντας μέσα από μια σειρά νέων καινοτόμων ιδεών, να αναπτύξει στο μέγιστο όλα τα χαρακτηριστικά του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, αναδεικνύοντας τα σε βαθμό που μόνο οφέλη θα επιφέρουν στην περιοχή. Ο Β. Τσολακίδης δούλεψε αρκετά για τον συνδυασμό του και είναι ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος που κατάφερε να συγκεντρώσει 99 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, τους οποίους και παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τόσο ο Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης όσο και ο Βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, όπως επίσης οι κύριοι Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και Χ. Πούλιος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, ενώ για λίγη ώρα, λόγω υποχρεώσεων, παραβρέθηκε και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης.

Κανονικά θα συνεχιστεί η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη

Κανονικά θα συνεχιστεί η διανομή
του πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη



Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόψουμε την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με παράγοντα του Υπουργείου, για να λυθεί αυτό το ζήτημα»


Από την πρώτη Νοεμβρίου έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες, επικαλούμενοι την αθέτηση από πλευράς κυβέρνησης, της δέσμευσης για επιστροφή φόρου σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπόρους.
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν οι Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων, η κυβέρνηση δεν τήρησε την υπόσχεσή της για επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλους τους εμπόρους, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν τον έχουν εισπράξει, γιατί έχουν κάνει ρυθμίσεις στην εφορία. Γύρω στους τριακόσιους, περίπου, επαγγελματίες του κλάδου, λόγω ακριβώς κάποιων χρεών που είχαν προς την εφορία, δεν εισέπραξαν τους επιστρεφόμενους φόρους για το πετρέλαιο.
Πάντως, ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνει μέσα από την εφημερίδα μας, ότι όσον αφορά την Ξάνθη, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί κανονικά, τονίζοντας, ότι οι συνάδελφοί του που έχουν αποφασίσει να κόψουν την διανομή του πετρελαίου ανήκουν στην ΠΟΠΕΚ, ενώ οι βενζινοπώλες της Ξάνθης ανήκουν στην ΟΒΕ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόψουμε την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με παράγοντα του Υπουργείου, για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει, ωστόσο, κανένας λόγος ανησυχίας για τους Ξανθιώτες, όσον αφορά την διακοπή στις διανομές του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει απεργία».
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι οι Πρατηριούχοι που αποφάσισαν να κόψουν την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και αφορούν την Κρήτη, μέρος της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Φανταζόμαστε τον πανικό τους


Απάντηση της Παράταξης του Θ. Μίχογλου
στις Καταγγελίες Χατζηευαγγέλου


Φανταζόμαστε τον πανικό τους

Δεν μπορεί ένα επεισόδιο μεταξύ συνδημοτών που μετείχαν σε μια δημοπρασία για την ενοικίαση κοινόχρηστων χωραφιών, να αποτελεί πολιτικό ζήτημα. Αν ο απερχόμενος Δήμαρχος και η παράταξή του, αναγάγει το για όλους μας λυπηρό επεισόδιο των Μαγγάνων σε μείζον πολιτικό ζήτημα της περιοχής, φανταζόμαστε τον πανικό που τους έχει κυριεύσει μετά την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση της «Δημοτικής Αλλαγής» στο Εύλαλο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να αναφέρουμε ότι κανείς υποψήφιος δημοτικός μας σύμβουλος, δεν είχε σχέση με το ατυχές επεισόδιο που δημιουργήθηκε για κτηματικές διαφορές μεταξύ συγχωριανών και όχι για πολιτικά ζητήματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Οι Δημότες του Δήμου Τοπείρου ξέρουν καλά ποιο είναι το συμφέρον τους- το συμφέρον της περιοχής και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών θα σας δώσουν την απάντηση που σας αξίζει.
Εμείς συνεχίζουμε ένα καθαρό δημοκρατικό αγώνα αντιστεκόμενοι στις προκλήσεις, στις φασιστικές συμπεριφορές και στην προβοκάτσια που 12 χρόνια τώρα έχει κάνει σημαία της αυτή η δημοτική παρέα. Όμως δεν ήμαστε και διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συνδημότες μας στην πλάνη που δημιουργούν τόσο οι ομιλίες, όσο και τα έντυπα που μοιράζει ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Εποχής.
Σύντομα οι δημότες μας θα δουν με ντοκουμέντα και επίσημα έγγραφα όλη την αλήθεια των πεπραγμένων τους στον Δήμο.
Φτάνει πια!!!

Τα σενάρια περί εκλογών δεν βοηθούν στην έξοδο της χώρας από την κρίση

Σωκράτης Ξυνίδης:
Τα σενάρια περί εκλογών

δεν βοηθούν στην έξοδο της χώρας από την κρίση


«Δεν έχει μιλήσει κανένας για πρόωρες εκλογές. Είναι γεγονός, ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να υπηρετήσουμε, ο καθένας από τον τομέα της ευθύνης του, την μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας»

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων, κυρίου Β. Τσολακίδη, όπου βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, έκανε δηλώσεις αναφορικά με φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το κράτος.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κυρίου Β. Τσολακίδη για τον Δήμο του νέου Δήμου Αβδήρων, τον οποίον στηρίζει, όπως δήλωσε, δυναμικά, ο κύριος Σ. Ξυνίδης, τόνισε τα ακόλουθα:
«Βρίσκομαι στην εκδήλωση του Βασίλη Τσολακίδη, γιατί θέλω να υποδηλώσω, με όλη μου την δύναμη, την στήριξή μου στον ίδιο προσωπικά και στον συνδυασμό του στον μεγάλο αγώνα που δίνει για το όραμά του, για ένα Καλλικρατικό μεγάλο Δήμο Αβδήρων και να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται με την μεγάλη αυτή διοικητική μεταρρύθμιση.
Ο Βασίλης είναι ένας πολύ έμπειρος αυτοδιοικητικός, στον οποίον μπορούν να στηριχθούν όλοι οι δημότες του νέου Δήμου Αβδήρων. Πιστεύω, απόλυτα, ότι θα είναι ο μεγάλος νικητής από την πρώτη Κυριακή των ερχομένων εκλογών. Θα οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο όλο το στελεχιακό δυναμικό.
Πιστεύω, πως η μεγαλύτερη καταξίωση γι’ αυτόν είναι, ότι πήγε, για πρώτη φορά, στην αντιπολίτευση, εκεί που τον στείλανε τις προηγούμενες εκλογές οι δημότες του Δήμου Βιστωνίδας, έκανε μια συνετή αντιπολίτευση με ευθύνη απέναντι σε μια δημοτική αρχή που, δυστυχώς, δεν στάθηκε στο ύψος των καιρών και των περιστάσεων, στήριξε τους δημότες του σε αυτή την δύσκολη τετραετία και τώρα περισσότερο έμπειρος και σοφός, από ποτέ, πάει να σηκώσει το μεγάλο βάρος. Είναι μια μεγάλη τιμή για ένα δημόσιο πρόσωπο να μπορεί να μείνει πιστός σε αυτό που στοχεύει στις δύσκολες αυτές στιγμές».
Ερωτηθείς σχετικά με τα τρία νέα νομοσχέδια που έρχονται να δώσουν κίνητρα στο «επιχειρείν» και τις επενδύσεις, ο κύριος Σ. Ξυνίδης, επισημαίνει πως αυτά αφορούν την «Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, της οποίας έχω τις αρμοδιότητες ως αναπληρωτής Υπουργός και έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων, με την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για την εγκατάσταση και ίδρυση μεταποιητικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο πάνω στο οποίο οργανώνουμε τις βιομηχανικές περιοχές και τα βιοτεχνικά πάρκα. Είναι τρία πολύ σημαντικά νομοθετήματα που ξεκαθαρίζουν το τοπίο και βοηθούν πάρα πολύ την επιχειρηματικότητα. Έχουμε βάλει σαν στόχο ως Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και συνολικά σαν κυβέρνηση, να λύσουμε όλα εκείνα τα χρόνια προβλήματα που είχε η ελληνική διοίκηση, ώστε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις να δώσουμε κίνητρα, πραγματικά όπλα, στον επιχειρηματικό κόσμο, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και για να κινηθεί η οικονομία».
Σχετικά, τώρα, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και τι θα σηματοδοτεί για την ανάπτυξη της χώρας, ο κύριος Σ. Ξυνίδης, επισημαίνει ότι «Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι σε ένα ώριμο στάδιο. Σε λίγες μέρες θα υπάρξει το σχέδιό του προς διαβούλευση. Αυτό το οποίο παρουσιάζουμε είναι μια άλλη αντίληψη, η οποία δεν στηρίζεται, μόνον, στην λογική των επιδοτήσεων όπως μέχρι τώρα αναφερόντουσαν οι αναπτυξιακοί νόμοι. Έχει σαν στόχο, εκτός από την βοήθεια των επιδοτήσεων, να προσφέρει ουσιαστική πριμοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της νέας επιχειρηματικότητας, τομείς στους οποίους πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να στραφεί η ελληνική μεταποίηση και παραγωγή, για να μπορέσει να φύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Θα υπηρετήσουμε αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έχουμε ανακοινώσει.
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε μια εκτενή αναφορά στην μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, που θα έχει εκτός από εγγυοδοτικό και χρηματοδοτικό χαρακτήρα σε συνέργεια με τις τράπεζες, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Θέλω να πιστεύω, ότι με όλο αυτό το πλέγμα των ενεργειών αλλάζουμε το κλίμα στην οικονομία, αλλάζουμε το κλίμα στον επιχειρηματικό κόσμο και πάνω από όλα αλλάζουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις δυνατότητες της χώρας».
Σε σχετική ερώτηση περί σεναρίων για πρόωρες εκλογές, ο κ. Σ. Ξυνίδης, επισημαίνει με έμφαση πως «Δεν έχει μιλήσει κανένας για πρόωρες εκλογές. Είναι γεγονός, ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να υπηρετήσουμε, ο καθένας από τον τομέα της ευθύνης του, την μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας. Από κει και πέρα, βέβαια, η πολιτική είναι ζώσα και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το οποίο διαμορφώνεται ως πολιτική εξέλιξη. Δεν είμαστε ούτε όμηροι της εκλογολογίας, ούτε όμηροι του φόβου στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Θα κάνουμε αυτό που είναι προς συμφέρον του ελληνικού λαού».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν αναχθεί από τον πρωθυπουργό σε πολιτικές εκλογές, ο κύριος Σ. Ξυνίδης, αναφέρει πως «Οι εκλογές αυτές υπηρετούν την μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Από κει και πέρα, σαφώς, κάθε εκλογική αναμέτρηση εμπεριέχει, είτε μας αρέσει είτε όχι, και πολιτικά μηνύματα. Το να λέμε, ότι δεν εμπεριέχει, δείχνει ,ακριβώς, ότι φοβόμαστε τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Πηγαίνουμε στον ελληνικό λαό και του λέμε, ότι είναι κρίσιμες, γιατί θα πρέπει να επιλέξει εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορέσουν να πάρουν το όχημα της ανάπτυξης του Καλλικράτη στην πλάτη τους και να μπορέσουν να το πάνε μπροστά. Συγχρόνως, είναι προφανές, ότι θα εξαχθούν και πολιτικά συμπεράσματα, είναι πολύ απλό και πολύ φυσιολογικό. Άλλοι προσπαθούν τραβώντας από τα μαλλιά αυτό το απλό πράγμα, να του δώσουν τέτοιου είδους διαστάσεις, θεωρώντας ότι αυτό θα τους δώσει την δυνατότητα την επομένη των εκλογών, να έρθουν και να πουν κάτι, γιατί επί της ουσίας, δεν έχουν να πουν τίποτα. Έφεραν την χώρα στην καταστροφή. Σήμερα έρχονται, μάλλον, πολύ εκ των υστέρων, για να πουν αυτά, τα οποία ο ελληνικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του, ως παράγοντα της πολιτικής τους».

Έμπειρος και προσγειωμένος όσο ποτέ ο Β. Τσολακίδης παρουσίασε τον συνδυασμό του

Έμπειρος και προσγειωμένος όσο ποτέ
ο Β. Τσολακίδης παρουσίασε τον συνδυασμό του



-Πλήρης στήριξη στον Β. Τσολακίδη εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριος Σ. Ξυνίδης

Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του που απαρτίζεται από ενενήντα εννιά άτομα και φέρει το χαρακτηριστικό όνομα “Κοινή Πορεία του Δήμου Αβδήρων”, πραγματοποίησε σε γνωστό κέντρο της Ξάνθης ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων, κύριος Βασίλης Τσολακίδης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, παρουσία πλήθους κόσμου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, μεταξύ των οποίων και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, για να ενισχύσει με την παρουσία του την υποψηφιότητα του κυρίου Β. Τσολακίδη.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κύριος Σ. Ξυνίδης, τόνισε με έμφαση, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος, κύριος Β. Τσολακίδης, έχει υπηρετήσει με αξιοπρέπεια από τον χώρο της αντιπολίτευσης και σήμερα καταξιωμένος, πλέον, είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του Δημάρχου.
Αναφέρθηκε δε, στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα του Καλλικράτη, επισημαίνοντας, ότι αυτή συνεπάγεται νέο μοντέλο ανάπτυξης, βασισμένο σε διευρυμένες αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής και επομένως απαιτεί άξια άτομα, ικανά να φέρουν εις πέρας το έργο για το οποίο καλούνται να στελεχώσουν τις πρώτες θέσεις σε έναν Δήμο.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι αυριανός Δήμαρχος του νέου μεγάλου Δήμου Αβδήρων, θα είναι ο κ. Β. Τσολακίδης.
Ο τελευταίος, ανέπτυξε έναν εμπεριστατωμένο λόγο, ξεκινώντας από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την ιστορία του νέου Δήμου και καταλήγοντας στα αναπτυξιακά σχέδια του συνδυασμού του.
«Ο νέος Δήμος Αβδήρων με τις τόσες ιδιαιτερότητες, σε πολυπολιτισμικότητα, σε φυσικούς πόρους, σε ιστορία και πολιτισμό, αποτελεί πρόκληση για όλους μας ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οικοδομήσουμε το μέλλον αυτής της περιοχής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Β. Τσολακίδης.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην συνέχεια, οι επικείμενες εκλογές σηματοδοτούν μια νέα αφετηρία για μια διαφορετική εποχή σε έναν πλούσιο Δήμο με χαρακτηριστικά που τον καταστούν μοναδικό για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Όπως σημείωσε, επίσης, ο ίδιος βλέπει ως πρόκληση την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, για να δημιουργήσει νέα μοντέλα ανάπτυξης. Δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες αυτές προκλήσεις και να οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Αβδήρων.
Παράλληλα, αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης όλων των οικισμών του Δήμου, επισήμανε, ότι η ισόρροπη ανάπτυξη και η διαφάνεια αποτελούν τις λέξεις κλειδιά στο πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού του οποίου ηγείται.
Υποσχέθηκε να βάλει σε νέες βάσεις λειτουργίας τον Δήμο Αβδήρων αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και να ενισχύσει στο έπακρο την κοινωνική μέριμνα του Δήμου. Δεσμεύτηκε παράλληλα για νέες και καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια λειτουργίας του Δήμου, οι οποίες θα προάγουν τον αθλητισμό και την ιστορία της περιοχής του Δήμου.
«Ο νέος Δήμος πρέπει να στηριχθεί σε νέες βάσεις λειτουργίας αλλά και σε διαφορετική νοοτροπία στην άσκηση πολιτικών αλλά και σε συμμετοχή όλων (ανθρώπινου δυναμικού και στελεχών) ώστε να αποκτήσει δυναμική ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός οικιστικού περιβάλλοντος, που να ευνοεί την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κύριος Β. Τσολακίδης
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος τόνισε με έμφαση, πως υπάρχει ισχυρή επιθυμία για δημιουργία παγκόσμιου κέντρου έρευνας και φιλοσοφίας στον οικισμό των Αβδήρων, καθώς και μετατροπή του Δήμου σε σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια, όπου όλοι οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν χωρίς διακρίσεις υπηρεσίες και κοινωνική μέριμνα.
Κλείνοντας τον λόγο του, ο κύριος Β. Τσολακίδης δεσμεύτηκε, μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας που υπόσχεται, να γίνεται ανάρτηση στο διαδίκτυο του πόθεν έσχες τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του κ. Β. Τσολακίδη έχει ως εξής:
Εκλογική Περιφέρεια Αβδήρων

1) Αργυρόπουλος Ματθαίος του Κωνσταντίνου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
2) Γεωργαντζή Ευγενία (Εύη) του Χρήστου (υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
3) Καρακώστας Αναστάσιος του Λαζάρου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
4) Καρατσομπανάκης Δημήτριος του Χρήστου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
5) Κοψαλίδης Απόστολος του Δημητρίου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
6) Μπεμπέκη Αθανασία του Νικολάου ( υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
7) Ξανθόπουλος Παναγιώτης του Πολυχρόνη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
8) Ξανθόπουλος Σωκράτης του Κωνσταντίνου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )
9) Σεπετσής Γεώργιος του Βασιλείου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Αβδήρων )

Εκλογική Περιφέρεια Βιστωνίδος
1) Αγγελίδου – Ακριτίδου Αθανασία του Γεωργίου (υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
2) Γιαπουτζή Πετρινή (Νούλα) του Αλέξανδρου (υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
3) Δαλακούρας Ιωάννης του Γεωργίου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
4) Δεληπάλλα Γαρυφαλιά του Θεόδωρου (Λίτσα) (υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
5) Ελευθεριάδου – Μουμτζίδη Ελένη του Ευσταθίου (υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
6) Θεοχάρους Παναγιώτης του Θεοχάρη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
7) Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ του Σελαμή (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
8) Καρυώτης Γεώργιος του Δημητρίου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
9) Κοτζά Οσμάν Ριτβάν του Σαλή (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
10) Μακρής Αθανάσιος του Χρυσοστόμου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
11) Μανιάς Χρήστος του Βασιλείου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
12) Μουρατίδης Αθανάσιος του Γεωργίου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
13) Μπατζάκα – Καπαγερίδη Μαρία του Εμμανουήλ (υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
14) Παπαδόπουλος Ευριπίδης του Λάζαρου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
15) Παραστατίδης Γεώργιος του Σάββα (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
16) Ρεσήμ Ουζέλ του Ρεσήμ (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
17) Σάββογλου Γεώργιος του Παναγιώτη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
18) Σαφέτ-Αράπ Εντέρ του Χασήμ (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
19) Σεβαστόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
20) Σίσκος Γεώργιος του Χρήστου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
21) Τσέκης Ευάγγελος του Χριστόδουλου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
22) Τσιναρίδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)
23) Τσόγκας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βιστωνίδος)


Εκλογική Περιφέρεια Σελέρου
1) Γιακούπ Ογλού Χαλιντίν του Σαμή (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
2) Γκιρετλή Τζεϊλάν του Ναήλ (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
3) Εφένδη Εράλπ του Φουάτ (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
4) Ιμπίς Τζεμήλ του Σαλή (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
5) Κιουτσούκ Χασάνογλου Οκτάη του Ισμαήλ (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
6) Ναβροζίδης Γεώργιος του Μηλτιάδη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
7) Ομέρ Νετζιατίν του Φαχρεδίν (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
8) Ταχήρ Ογλού Ραμαδάν του Σαμπρή (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)
9) Τοπ Χουσεϊν Σεβγκιέ του Χασάν (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Σελέρου)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)

1) Αμανατίδου Αναστασία του Λαζάρου (υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)
2) Γιαγκίδης Χρήστος του Σάββα (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)
3) Ζάϊκου Ελένη του Παναγιώτη (υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)
4) Ιμπράμ Ουζούν Αμέτ (Ερόλ) του Ιμπράμ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)
5) Καλπίδης Αναστάσιος του Γεωργίου (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)
6) Χατζή Χασάν Χαλήλ του Ερδάλ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας)
1) Αθανασοπούλου Θεοδώρα του Χαράλαμπου (υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας)
2) Αμέτογλου Νιαζή του Αμέτ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας)
3) Ανδρέου Χριστίνα – Μαρία του Βασιλείου (υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας )
4) Σωτηριάδης Χρήστος του Ιωάννη (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας)
5) Τουρουνίδης Ευστάθιος του Σταύρου (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας)
6) Χατζή Σουλεϋμάν Καδήρ Σαμή του Τζεμαλή (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΕΡΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
1) Αμέτ Χασάν του Σαϊτ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
2) Δερμεντζή Ζεμπαϊντίν του Μεμέτ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
3) Ντεμήρ Σαντρή (Κανδρή) του Ρετζέπ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
4) Ραμαδάν Ογλού Σενόλ του Αχμέτ (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
5) Τσαμούρ Μουμίν Οζλέμ του Σαλή (υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)
6) Χίντ Νεσλιχάν του Μουμίν (υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σελέρου)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΒΔΗΡΩΝ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Αβδήρων)
1) Αρβανιτίδης Ξενοφών του Κωνσταντίνου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αβδήρων)
2) Γλές Νικόλαος του Αξιώτη (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αβδήρων)
3) Δημάκη Μηλίτσα του Χαράλαμπου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αβδήρων)
4) Μορφίδης Παναγιώτης του Μιχαήλ (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αβδήρων)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Κουτσού
)
1) Θεοδωρακάκης Δημήτριος του Ευαγγέλου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κουτσού)
2) Θεοφυλάκης Χρήστος του Ηλία (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κουτσού)
3) Κατσικέα Κυράνθη του Αθανασίου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κουτσού)
4) Φυλακτάκης Θεόφυλος του Παναγιώτη (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κουτσού)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΙΚΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Μαγικού)

1) Ανδρεανίδου Μαρία του Κωνσταντίνου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μαγικού)
2) Γρηγοριάδης Απόστολος του Ευστάθιου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μαγικού)
3) Κεσίδης Γεώργιος του Ονουφρίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μαγικού)
4) Σαμή Μεμέτ του Σαμή (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μαγικού )


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας)

1) Ακπαρίδου Χαριτωμένη του Κωνσταντίνου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας)
2) Καϊταλίδου Όλγα του Κυριάκου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας)
3) Καρακάσης Χρήστος του Αναστασίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας)
4) Ψωμαδόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου)

1) Κουμψάκης Ευάγγελος του Σταύρου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου)
2) Κουντουράς Γεώργιος του Ευαγγέλου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου)
3) Μόστραλης Ευάγγελος του Τριαντάφυλλου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου)
4) Συμεωνίδου Μαρία του Λαζάρου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου)



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΕΣΣΑΝΗΣ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης)

1) Γκίλη Αγαθή του Ιωάννη (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης)
2) Δράκος Χρήστος του Φωτίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης)
3) Καρτάλης Δημήτριος του Κωνσταντίνου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης)
4) Ντίνος Γεώργιος του Τριαντάφυλλου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΑΔΙΩΝ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων)

1) Καρκαλιάνης Δημήτριος του Νικολάου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων)
2) Κελγιώργης Ευάγγελος του Φωτίου(υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων)
3) Λιότσικα Ελένη του Αθανασίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων)
4) Ρετσελάς Γεώργιος του Δημητρίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων)


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΣΙΤΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου)
1) Δραγγίας Στέργιος του Ιωάννη (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου )
2) Μουρτεζίδου Όλγα του Ιβάν (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου)
3) Πυλαρινός Γεώργιος του Κωνσταντίνου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου)
4) Χασήμ Ογλού Τζεγκίζ του Μουσταφά (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΝΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Σελίνου)

1) Κωστόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σελίνου)
2) Παπαευαγγέλου Ζωγράφος του Κοσμά (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σελίνου)
3) Χροϊδου Βιολέτα του Λαυρέντιου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σελίνου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΝΙΟΥ
(υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Σουνίου)

1) Γιουνούζογλου Χουσεϊν του Γιουνούζ (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σουνίου)
2) Κομίτη Αικατερίνη του Δημητρίου (υποψήφια σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σουνίου)
3) Ματζίρ Αμέτ Ραμαδάν του Ρετζέπ (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σουνίου)
4) Τασούδης Ιωάννης του Δημητρίου (υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σουνίου)

Άχρωμα και άοσμα, αυτά που είπε ο πρωθυπουργός…

Άχρωμα και άοσμα,
αυτά που είπε ο πρωθυπουργός…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Μάλλον ως υποτονική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περιβόητη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, που παρουσιάστηκε στις οθόνες των τηλεοπτικών μας δεκτών το βράδυ της Δευτέρας.
Κανείς δεν φάνηκε να πείθεται από το καταβεβλημένο ύφος και την απαισιόδοξη, στάση του πρωθυπουργού απέναντι σε μείζονος θέματα που αφορούν το κράτος. Ένας φοβισμένος πρωθυπουργός, που δεν είχε να πει κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη ξέρουμε,
Ακούγοντας τα μισά, μόνον, της συνέντευξης, που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης για τις επόμενες ημέρες, εύκολα μπορεί να καταλάβει ένας μέσος πολίτης αυτής της χώρας, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει στο μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού της προγράμματος, αφού οι αρχικές προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν μετατραπεί σε κούφια λόγια που δεν βρίσκουν πουθενά αντίκρισμα.
Ο κύριος Γ. Παπανδρέου πιο κουρασμένος από ποτέ, βγήκε να πείσει τον ελληνικό λαό να στηρίζει το κόμμα που εκπροσωπεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Μάλλον, όμως, κατάφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού οι περισσότεροι δεν καλύφθηκαν από τις απαντήσεις που έδωσε.
Μια άχρωμη, άοσμη και χωρίς ουσία συνέντευξη, που σίγουρα δεν μας έκανε πιο σοφούς. Ο κύριος Γ. Παπανδρέου επισήμανε για άλλη μια φορά τα δικά του, δηλαδή, πως ήρθε ως σύγχρονος σωτήρας για να σώσει την Ελλάδα που είχε οδηγηθεί στον γκρεμό της. Βέβαια, τα έχουμε ξανακούσει και πλέον δεν ηχούν τόσο προκλητικά, στα αυτιά μας.
Ο τελευταίος χρόνος υπήρξε από τους χειρότερους της ζωής μας, καθώς μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε κεκτημένα δικαιώματα μιας ολόκληρης ζωής, για να εισπράξουμε στο τέλος ως απάντηση, ότι αυτό έγινε για το καλό μας. Πλέον, δεν ξέρουμε ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό μας, αφού οι έννοιες έχουν χάσει την σημασία τους.
Αυτό που σίγουρα διαπιστώσαμε από την περιβόητη πρωθυπουργική συνέντευξη είναι ότι ο κος Γ. Παπανδρέου δεν διακατέχεται από το ίδιο πείσμα και την ίδια ισχυρή θέληση να κυβερνήσει την χώρα, όπως προεκλογικά.
Οι ισχνές υπόνοιες, ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που η λαϊκή ετυμηγορία στις επικείμενες εκλογές είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει περίτρανα, ότι το κυβερνών κόμμα κάπου έχει καταλάβει και το ίδιο, ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας. Ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου εξαντλείται μέρα με την μέρα. Ότι δεν μπορεί να αναχαιτίσει την τεράστια κοινωνική αγανάκτηση που έρχεται να πλήξει τα πάντα στο πέρασμά της. Και τέλος, ότι δεν είναι σίγουρο για τις δυνατότητές του.
Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία που μας, θέτει ο κύριος Γ. Παπανδρέου δείχνει μάλλον πανικό και έλλειψη αυτοπεποίθησης για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Και τα χειρότερα έπονται…