Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιο της ΦτΞ 30.11.2010


Αντιδράσεις προκαλεί το επανασκάψιμο της Ηρώων

Αντιδράσεις προκαλεί
το επανασκάψιμο της Ηρώων

Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο αντίδρασης των καταστηματαρχών της Ηρώων για τις εργασίες τοποθέτησης οπτικής ίνας»
Καταστηματάρχες: «Δεν καταλαβαίνει, μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει…»

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες της οδού Ηρώων εξαιτίας της έναρξης νέου κύκλου εργασιών στην ομώνυμη οδό όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, αυτή την φορά εξαιτίας της τοποθέτηση οπτικών ινών, που έχει φέρει νέα ταλαιπωρία στους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν καταστηματάρχες της οδού, η Δημοτική Αρχή της πόλης λειτουργεί εις βάρος τους. Από την μια, η μακρά περίοδος για να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες στα πλαίσια της ενοποίησης των πλατειών, που αδιαμφισβήτητα συνέβαλε στην πτώση του τζίρου τους και από την άλλη, οι εκ νέου εργασίες, όπου ξηλώνεται «φρέσκο» έργο για να τοποθετηθεί οπτική ίνα και να ξαναγίνει αυτό από την αρχή, γεγονός, που έχει μετατρέψει, για άλλη μια φορά, την οδό Ηρώων σε «εργοτάξιο».
Μέσα από σχετικές δηλώσεις του, πάντως, στην ΦτΞ ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, σπεύδει να διευκρινίσει, πως οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει για την τοποθέτηση οπτικής ίνας στον πεζόδρομο της Ηρώων δε θα αργήσουν να ολοκληρωθούν. Ενώ, καθησυχάζει τους καταστηματάρχες, αναφέροντας πως δε θα καταστραφεί το έργο της ενοποίησης των πλατειών, αφού αποκαθίσταται αμέσως μετά το απαραίτητο σκάψιμο.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, «ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να κάνει δίκτυα σε πέντε πόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν σχετική υποδομή, ώστε να αποκτήσουν γρήγορο Internet. Δώσαμε άδεια στον ΟΤΕ να κάνει αυτές τις παρεμβάσεις και στην δική μας πόλη, γιατί οι νέες τεχνολογίες είναι προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να αντιδράνε οι καταστηματάρχες. Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους, το έργο θα ωφελήσει και τους ίδιους».
Αναφορικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών για την τοποθέτηση οπτικής ίνας στην οδό Ηρώων, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την ακριβή ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου. Συμπληρώνει δε, πως η οπτική ίνα θα μπει σε όλη την πόλη, με σκοπό την απόκτηση ενός γρήγορου διαδικτύου για όλους τους Ξανθιώτες.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρεται και στον πρώτο ρομποτικό κάδο της Ξάνθης, που έχει τοποθετηθεί πριν από μερικούς μήνες στην οδό Ηρώων για τα ζυμώσιμα υλικά.
Ωστόσο, κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας πετάξανε πριν λίγες ημέρες πέτρες και μπουκάλια μέσα στον ρομποτικό κάδο, γεγονός που έχει στεναχωρήσει τον Δήμαρχο, ο οποίος ζητά από τους δημότες της Ξάνθης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν την πόλη.
«Είναι κατακριτέες αυτού του είδους οι ενέργειες συμπολιτών μας. Αν δεν προστατεύσουν οι ίδιοι την πόλη τους, όλες οι ενέργειές μας να καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής τους, θα πάνε στράφι» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Νέκρωσε η Νύχτα και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης της δίνει την χαριστική βολή, πραγματοποιώντας ελέγχους ηχομέτρησης μόνο Παρασκευές και Σάββατα:

Δεν μας φθάνει που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην Ξάνθη μετά τις δέκα το βράδυ λόγω κρίσης, έχουμε και πολλά στραβά που συχνά πυκνά συμβαίνουν. Απόλυτα δικαιολογημένος και απαραίτητος ο έλεγχος για ηχομέτρηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα βράδια, αλλά όταν αυτός πραγματοποιείται και στις καθημερινές. Δεν είναι δυνατόν κύριε Αστυνομικέ διευθυντά, να πραγματοποιείτε ελέγχους μόνο τις δυο ημέρες της εβδομάδας που λειτουργούν τα καταστήματα, έχοντας μέσα εκτός από τα γκαρσόνια και πελάτες. Αλήθεια, στην ερώτηση «πόσους ελέγχους έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για ηχομετρήσεις σε ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και πόσες σε Παρασκευές και Σάββατα;» θα μας απαντήσει κάποιος; Απλά αν θέλετε κύριε Τσουκνάδη μου απαντάτε, αν πάλι όχι είναι δικαίωμα σας, αλλά δικαίωμα δικό μου είναι, να στηλιτεύω τέτοιου είδους λανθασμένες ενέργειες κατά την προσωπική μου άποψη. Τα μαγαζιά κλείνουν λόγω οικονομικής κρίσης και εσείς συμβάλλετε στο πιο γρήγορο κλείσιμό τους με αυτού του είδους τις λειτουργίες.

Νέκρωσε η Ξάνθη και η παλιά της αίγλη στολίζει μόνο τις σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της στο χρονοντούλαπο:
Κρανίου τόπο θυμίζει η Ξάνθη τους τελευταίους Μήνες και ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου μπορεί να περάσει και μια ώρα για να ξαναδείς αυτοκίνητο να μετακινείται στους δρόμους. Οι μοναδικές ζωντανές φιγούρες της Ξάνθης πλέον, είναι οι Πακετάδες και οι Ταξιτζήδες, ενώ πολύ αργά κάνουν την εμφάνισή τους οι άνθρωποι της υπηρεσίας Καθαριότητας. Από το κακό στο χειρότερο πάμε και η σημερινή Κυβέρνηση κοιτά να καλύψει τα λάθη των πολιτικών για να μην πω τις Μ……ες τους, πίνοντας το αίμα του απλού κοσμάκη. Κανένας από τους νυν πολιτικάντηδες δεν έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, γιατί πολύ απλά όλοι τους είναι άχρηστοι και δεν στερούνται τίποτε σε σχέση με αυτά που στερούμαστε όλοι μας. Κανένας από αυτά τα άχρηστα για την χώρα μας όντα, δεν είναι σε θέση να δώσει μια διαφορετική εικόνα στον κόσμο και κανείς τους ποτέ δεν σκέφθηκε να αγγίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, που καθημερινά ανεβάζουν τις τιμές. Αφού θέλετε κύριοι να μειώσετε τα εισοδήματα των Ελλήνων, φροντίστε να μειώσετε και τα εισοδήματα αυτών, που εις βάρος όλων μας κονομάνε τρελά καθημερινά.

Ο Δήμος Ξανθής αφήνει αφύλακτο το Δημοτικό Κοιμητήριο. Νέα κρούσματα κλοπών αναστατώνουν τους συγγενείς των νεκρών. Για ακόμα μια φορά ανίκανη η Δημοτική Αρχή στο θέμα της προσβολής της μνήμης των νεκρών:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέμα αυτό και σίγουρα δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει στα ψιλά, αφού ο Δήμος Ξάνθης κοιτά, όπως φαίνεται, μόνο να εισπράττει χρήματα από τους οικείους των ανθρώπων που αναπαύονται στο κοιμητήριο και όχι να φυλά τα μνήματα, αφήνοντας τον κάθε έναν κακόβουλο να βανδαλίζει κάποιες φορές ή να κλέβει κάποιες άλλες, αντικείμενα από τους τάφους. Τα όσα αναφέρω σήμερα έχουν σχέση με προσωπική εμπειρία, αφού όπως κάθε Κυριακή εδώ και έξι περίπου χρόνια, επισκέπτομαι το μνήμα του πατέρα μου για να ανάψω το καντηλάκι. Προχθές δυστυχώς όμως, δεν μπόρεσα να ανάψω το καντήλι, επειδή με την ανικανότητα του Δήμου Ξάνθης και των αρμόδιων του Δημοτικού Κοιμητηρίου, κάποιοι επίδοξοι κλέφτες, αφαίρεσαν το λάδι από το αποθηκάκι του μνήματος. Ειλικρινά ντρέπομαι, τόσο για τον Δήμαρχο όσο και για τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, οι οποίοι πραγματικά είναι φίλοι, αλλά για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται ανίκανοι στο θέμα του Δημοτικού Κοιμητηρίου. Αλήθεια, το προσωπικό που εργάζεται στο Νεκροταφείο και κάθε μήνα πληρώνεται, ποιες υπηρεσίες προσφέρει, αν δεν μπορεί να φυλάξει – ελέγξει τον χώρο;

Πέταξαν στον Ρομποτικό Κάδο πέτρες και ξύλα, διαμαρτυρόμενοι για το ράβε ξήλωνε: Απορεί τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, γιατί κάποιοι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα μέσα στον ρομποτικό κάδο. Μα γιατί απορείτε αγαπητοί μου; Εσείς κουμαντάρετε την τύχη της πόλης εδώ και χρόνια και θα έπρεπε να είχατε σκεφθεί πως το συνεχές ράβε ξήλωνε σε έργα τα οποία καλά καλά ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, τέτοιου είδους αγανακτισμένες συμπεριφορές θα προκαλέσει. Αφού δεν βρήκατε πολιτικούς μέσα στον κάδο πεταμένους, τότε να είστε ήσυχοι, γιατί αυτό δείχνει πως ο κόσμος ακόμα έχει έστω και λιγοστά αποθέματα υπομονής.

Στολίζεται η πόλη για τα Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς η διάθεση δεν υπάρχει:

Καλές γιορτες σου λέει ο ένας, καλά Χριστούγεννα ο άλλος και εσύ δυστυχώς είσαι αναγκασμένος, λόγω ευγένειας, να χαμογελάσεις και να ευχηθείς. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, αν ακούσεις κάποιους να κανονίζουν για διακοπές, θαρρείς και δεν τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση. Για ποιες καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα μας μιλάτε; Αυτά πέρασαν, πάνε και πίσω δεν γυρνάνε. Κάθε χρόνου και χειρότερα και ειλικρινά, αν το τέλος του 2010 είναι αυτό που βλέπουμε και ζούμε, φανταζόμαστε τι θα είναι ο νέος χρόνος και όλοι παρακαλούμε να γυρίσουν πίσω τα χρόνια. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί που μας Κυβερνούν, ότι καθημερινά ο Έλληνας αναζητά παλαιότερες μεθόδους διακυβέρνησης της χώρας, Χούντα το λέγανε κάποιοι και κάποιοι άλλοι δεν θέλανε να αναφέρουν το όνομα αυτό, επειδή έτσι τους βόλευε.

Εκπληκτικές οι νέες γεύσεις της παραδοσιακής Ταβέρνας «Το μονοπάτι» στον Γέρακα Ξάνθης:

Αν είστε λάτρεις της φύσης, των εξορμήσεων σε μαγευτικά τοπία και σας αρέσει η πραγματικά καλή κουζίνα, τότε δεν έχετε παρά να βρεθείτε μέσα σε δέκα λεπτά, από την Ξάνθη στον Γέρακα. Εκεί θα βρείτε την ταβέρνα «Το Μονοπάτι» των Γ. Σαρρή και Α. Πιαλόγλου, όπου μια εντελώς νέα κουζίνα με εκπληκτικά φαγητά σας περιμένει, για να σας ταξιδέψει στους μαγικούς δρόμους της γαστρονομίας, με έναν υπέροχο συνδυασμό από καλό κρασί, αλλά και ειδυλλιακό περιβάλλον. «Το Μονοπάτι» σας περιμένει κάθε Σαββατοκύριακο με νέες γεύσεις και σας υπόσχεται πως θα περάσετε μαγευτικά.

Στον κλοιό της δυστυχίας και της εγκληματικότητας η Ξάνθη

Πέθανε και έμεινε για μέρες στο σπίτι του, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς. Ένα θέμα που εγείρει κοινωνικό προβληματισμό και ανησυχία

Στον κλοιό της δυστυχίας και της εγκληματικότητας η Ξάνθη

-Συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι συλλήψεις από την αστυνομία Ξάνθης
-Κόκκινο χτυπάει η εγκληματικότητα τοπικά και πανελλαδικά


Μετά την μεσολάβηση μερικών ημερών από τον θάνατό του, εντοπίστηκε τελικά το πτώμα του ηλικιωμένου Ξανθιώτη που απεβίωσε από παθολογικά αίτια στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας Ξάνθης, χωρίς κανείς από τους συγγενείς και γείτονες να ενδιαφερθεί για την τύχη του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο ηλικιωμένος ζούσε μόνος του εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να διατηρεί σχέσεις με συγγενείς και γείτονες. Πέθανε στο σπίτι του από φυσιολογικά αίτια, αφού δεν έχουν εντοπιστεί ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Μετά από τέσσερις μέρες, οι γείτονες παρατήρησαν μια έντονη δυσοσμία προερχόμενη από το διαμέρισμα του ηλικιωμένου και έτσι εντοπίστηκε το πτώμα του τελευταίου.
Το θέμα, βέβαια, παίρνει κοινωνικές διαστάσεις, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης. Τα γηρατειά, η απομόνωση, η αποξένωση από αγαπημένα πρόσωπα και από τον κοινωνικό περίγυρο, αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εποχής. Η αδιαφορία από την άλλη, υποβόσκει απειλητικά, διχάζοντας τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί αποκλειστικά στα δικά τους προβλήματα.
Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό έχει συγκλονίσει για άλλη μια φορά την μικρή κοινωνία της Ξάνθης, αφού ένας άνθρωπος πέθανε μόνος του και δεν αναζητήθηκε από κανέναν.
Από την άλλη, η εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο συνεχίζει την ανοδική της πορεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχετικά αστυνομικά δελτία τύπου.
Να σημειώσουμε, ότι στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο μουσουλμάνος της περιοχής μας, τρόφιμος πολλών καταστημάτων κράτησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές για εγκληματικές ενέργειες, που επεκτείνονται σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως διάφορες κλοπές στην Αττική, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και αλλού. Ύστερα από μπλόκο της αστυνομίας, που έγινε πριν μερικές ημέρες, εντοπίστηκε στο όχημα, στο οποίο μετέβαινε ο κατηγορούμενος, «βαρύς οπλισμός», καλάσνικοφ, φυσίγγια και γεμιστήρες, τα οποία προσπάθησε να ξεφορτωθεί, αντιλαμβανόμενος τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα σχετικά με το εάν τα εγκληματικά αυτά εργαλεία, που έχουν ήδη αποσταλεί σε εργαστήριο για αναλύσεις, είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες ανεξιχνίαστες εγκληματικές πράξεις που έχουν σημειωθεί.
Κλείνοντας, να αναφέρουμε, επίσης, ότι στην Ξάνθη εντοπίστηκε τελικά, πριν τρεις εβδομάδες περίπου από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο εικοσιπεντάχρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας tainies.org, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διάπραξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μέσω της παράνομης προώθησης οπτικοακουστικού υλικού μέσω Internet.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…


Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Δέκα χρόνια χρειάζονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να ανακάμψει (;) οικονομικά η χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που αναλύουν το θέμα από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλες του τις διαστάσεις. Συνταγές για την αναδιάρθρωση της εθνικής οικονομίας υπάρχουν πολλές, αλλά καμία δεν φαίνεται να είναι ουσιαστική και βιώσιμη. Ουδείς λόγος για την οικονομική πολιτική της κυβερνώσας παράταξης. Αυτή έχει αποτύχει εδώ και πολύ καιρό και ας μας λένε μετά ότι οδεύουμε προς την οικονομική μας σωτηρία. Λόγια χωρίς αντίκρισμα, που λέγονται για να δημιουργούν προσδοκίες στον κόσμο ο οποίος δεν αντέχει άλλο κάρβουνο, από αυτό που του σερβίρουν οι λαλίστατοι πολιτικοί μας. Ανάκαμψη δεν προβλέπεται κύριοι, απλά δεν το λέμε, γιατί δεν μας συμφέρει.
Οι προβλέπεις δεν είναι και οι πλέον ευοίωνες, γι’ αυτό και οι πολίτες αισθάνονται πιο ανήσυχοι από ποτέ για το μέλλον της χώρας, αλλά και το δικό τους ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας που είναι.
Ο μέσος πολίτης πληρώνει από την δική του τσέπη το μάρμαρο της κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που η δημόσια περιουσία μένει στο μεγαλύτερο μέρος της αναξιοποίητη. Ο φυσικός πλούτος της χώρας γνωρίζει την ίδια απαξίωση και μετά κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων. Το μόνο που δεν υπάρχει είναι πολιτική βούληση από καμιά πλευρά, από κανένα κόμμα ή πολιτική δύναμη της χώρας. Ακολουθούμε και εφαρμόζουμε στα τυφλά ένα σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης που δεν οδηγεί πουθενά, εμείς όμως επιμένουμε.
Μειώσεις επί παντός επιστητού, εκτός από τους σίγουρους πόρους, όπως παραδείγματος χάρη στους μισθούς υψηλά αμειβόμενων «κρατικών λειτουργών». Οι τελευταίοι δεν περιλαμβάνονται στην «μαύρη λίστα» του κράτους, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αντλούν από τους «πακτωλούς» του δημοσίου ταμείου.
Οι προκλητικές συμπεριφορές συνεχίζουν να ενοχλούν, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ, πώς να το κάνουμε τώρα…
Όσον αφορά δε τα δημόσια αγαθά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι πραγματικά κρίμα και άδικο, αυτά να αποτελούν «διακοσμητικά στοιχεία». Το πλούσιο γεωθερμικό πεδίο της χώρας και οι μεγάλες τουριστικές δυνατότητες αποτελούν δύο μόνον από τα πλεονεκτήματα που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Έχουμε γράψει ξεχωριστό κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία, με θέμα τις λανθασμένες πρακτικές που οδηγούν στην κατάρρευση μιας χώρας. Τουλάχιστον σε αυτό πετύχαμε και με το παραπάνω. Το αναγνωρίζουμε και μας το αναγνωρίζουν. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όπως αναφέρει αρχαίο ρητό, για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι στις τοποθετήσεις μας...

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα
Συνεχώς ματώνει η ΣΕΚΑΠ

Δημήτρης Πράτσος, Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ:
«-Περιμένουμε από τους Έλληνες να τιμήσουν τα εγχώρια προϊόντα, γιατί κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε τιμές και ποιότητα
-Αν υπάρξουν κάποια προβλήματα και αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές, θα τις κάνουμε»


Αυξήσεις και στην τιμή των τσιγάρων ετοιμάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, γεγονός που μπορεί προς το παρόν να έχει μόνον θεωρητική βάση, σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως πληροφορούμαστε από ασφαλείς πηγές, θα αποτελέσει de facto γεγονός.
Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες η εγχώρια καπνοβιομηχανία χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία και τους πολίτες της χώρας, καθώς ο ανταγωνισμός με τις πολυεθνικές εταιρείες που διαρκώς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους είναι σίγουρα δύσκολος.
«Περιμένουμε από τους Έλληνες να τιμήσουν τα εγχώρια προϊόντα, γιατί κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε τιμές και ποιότητα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κύριος Δημήτρης Πράτσος.
Σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει ο τελευταίος στην εφημερίδα μας, στην παρούσα χρονική περίοδο η εταιρεία βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την λειτουργία της, παρόλα τα υπαρκτά προβλήματα, οικονομικής φύσεως που υπάρχουν. Βέβαια, το χρέος της ΣΕΚΑΠ παραμένει το μεγάλο αγκάθι για το μέλλον της εταιρείας.
Σε ερώτησή μας, εάν ισχύει η έρπουσα φημολογία, ότι αναμένεται να γίνουν μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούνται στην εταιρεία, ο κύριος Δημ. Πράτσος τονίζει ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως υπογραμμίζει με έμφαση «η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Αν υπάρξουν κάποια προβλήματα και αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές, θα τις κάνουμε».
Αναφερόμενος στο νέο σήμα της εταιρείας, ο κύριος Δημ. Πράτσος επισημαίνει ότι αυτό πάει πολύ καλά. Ενώ, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά, ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να κρατηθεί η εταιρεία.