Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 19.11.2010




Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης για τον μεταποιητικό τομέα…

Ημερίδα με θέμα το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης

Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης
για τον μεταποιητικό τομέα…


Ημερίδα με θέμα συζήτησης το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» που αφορά μόνον μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Να σημειώσουμε, ότι ο προϋπολογισμός για το προκείμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα ξεκινάει από τριάντα χιλιάδες και φτάνει τις τετρακόσιες όσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις. Για τις μεσαίες δε, το πρόγραμμα ξεκινά από εκατό χιλιάδες και φτάνει τις εξακόσιες.
Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η επιδότηση φτάνει μέχρι 50% για τις μικρές επιχειρήσεις και 40% για τις μεσαίες επιχειρήσεις.
Αναφορικά με το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» μιλάει στην ΦτΞ ο διαχειριστής στον ενδιάμεσο φορέα ΔΕΣΜΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κύριος Θάνος Παπανικολάου, ο οποίος διαχειρίζεται τα επιχειρησιακά προγράμματα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, δηλαδή το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Σε ερώτηση, αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των επιχειρηματιών του μεταποιητικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην δική μας Περιφέρεια για το πρόγραμμα, ο κύριος Θ. Παπανικολάου επισημαίνει πως «βεβαίως και υπάρχει ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα τρέχει από τον Ιούλιο, οπότε, ήδη έχουν υποβάλει αρκετοί τις προτάσεις τους. Έχουμε συνέχεια ενημέρωση από τα γραφεία μας προς τους επενδυτές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 20/12, που είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στα κατά τόπους Επιμελητήρια, στις συνεταιριστικές τράπεζες, είτε στον Ενδιάμεσο φορέα, δηλαδή τον ΔΕΣΜΟ».
Ερωτηθείς αναφορικά με τα κίνητρα που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με δεδομένο το γεγονός, ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί σε ξένα κράτη, όπως στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κέρδους, ο κύριος Θ. Παπανικολάου, αναφέρει πως «οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν είτε στον εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να φτάσει το 100% του προϋπολογισμού του έργου, είτε σε κτηριακά που πρέπει να φτάνει το ανώτερο μέχρι 20% του προϋπολογισμού του έργου. Επιδοτεί, επίσης, νέες θέσεις εργασίας με το ποσό που φτάσει τις εξήντα χιλιάδες ευρώ, όταν αυτές προορίζονται για ΑΜΕΑ και για χρόνια άνεργους.
Μεγαλύτερο κίνητρο, βέβαια, είναι ότι δίνεται η επιδότηση της τάξης του 50%, δηλαδή, όταν κάποιος θα κάνει επένδυση, η απόσβεσή του σαφώς θα γίνει πιο γρήγορα».
Σε ερώτηση, εάν υπάρχει επάρκεια ενημέρωσης προς την ενδιαφερόμενη πλευρά, σχετικά με το πρόγραμμα και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ο κύριος Θ. Παπανικολάου, αναφέρει ότι «γίνονται ενημερώσεις από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γίνονται ημερίδες όπως η σημερινή, η οποία είναι η δεύτερη ημερίδα που γίνεται στην Ξάνθη, από την στιγμή που έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τα γραφεία του ΔΕΣΜΟΥ και του ΕΦΕΠΑΕ, του εταίρου μας στην Αθήνα. Είναι αναρτημένο, επίσης, σε όλα τα site του ΕΣΠΑ, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στην διστακτικότητα του υπάρχει στην Ελλάδα όσον αφορά το «επιχειρείν», ο κύριος Θ. Παπανικολάου εκτιμά, ότι αυτή οφείλεται, «στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, καθώς υπάρχει έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Τα προγράμματα αυτά βγαίνουν, για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κάνουν νέες επενδύσεις, να κρατήσουν το προσωπικό τους, αλλά και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, καθώς αναφέρονται στην καινοτομία».
Παράλληλα, ο κύριος Θ. Παπανικολάου επισημαίνει μια πολύ σημαντική πτυχή του προγράμματος, τονίζοντας ότι « δεν έχει τους ίδιους στόχους με τα αντίστοιχα προγράμματα, που έχουν δημοσιευθεί και προκηρυχθεί μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι μια ενδιαφερόμενη επιχείρηση δεν πρέπει να έχει ούτε αύξηση κύκλου εργασιών, ούτε κάποια αύξηση κερδών, που σε άλλα προγράμματα ήταν υποχρεωτικό να φτάσει το 30 με 20%. Ούτε πρέπει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, απλά να τις διατηρήσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πολλοί επιχειρηματίες που συμμετείχαν παλαιότερα σε προγράμματα, είτε από το Γ΄ ΚΠΣ, είτε από το ΕΣΠΑ, ήταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους και το ποσοστό από την επιδότηση ήταν σχεδόν 20%. Επίσης, για πρώτη φορά μπορούν να μπουν και εταιρείες που είναι υπό ίδρυση, καθώς και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά από 1/1/2008 και μετά, που σαφώς δεν έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια λειτουργίας και για πρώτη φορά μπορούν και αυτές να υποβάλλουν προτάσεις στο πρόγραμμα».
Σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την λήξη της προθεσμίας για να καθοριστεί ο αριθμός των τελικών δικαιούχων, ο κύριος Θ. Παπανικολάου, αναφέρει πως «θα γίνει μια προαξιολόγηση. Θα ενημερωθούν δηλαδή όλοι οι επενδυτές αν πρέπει να προσκομίσουν κάποιο συμπληρωματικό στοιχείο. Θα υπάρχουν δύο αξιολογητές, οι οποίοι θα αξιολογήσουν την κάθε πρόταση. Θα υπάρχει και ένας τρίτος, σε περίπτωση που η απόκλιση είναι πάνω από 20 μεταξύ των δύο πρώτων αξιολογητών.
Είναι σημαντικό η κάθε πρόταση να πάρει πάνω από 50 για να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Θεωρούμε, πως με τον προϋπολογισμό για την Περιφέρειά μας, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για να περάσουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν προτάσεις, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Την ΝΔ δεν ήθελαν στο πλευρό τους και τώρα διαμαρτύρονται:

Μα είναι δυνατόν να προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη πως, η ΝΔ φταίει που χάθηκε η Περιφέρεια; Μα καλά ο Γ. Παυλίδης δεν ήταν αυτός που ήθελε να κατέλθει ανεξάρτητος στις εκλογές, άσχετα αν τα κινητά των νεοδημοκρατών βομβαρδίστηκαν από μηνύματα της Ρηγίλλης, που έλεγαν να ψηφίσουν Γ. Παυλίδη; Είπαμε όταν κερδίζουμε, κερδίζουμε με την αξία μας και όταν χάνουμε μας φταίνε οι άλλοι. Ο Γ. Παυλίδης πάντως δεν θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένος, γιατί όπως και άλλη φορά τόνισα, κατάφερε έναν άθλο και πραγματικά αυτό έχει σημασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες κουκουνάρες και καλά θα κάνουν όσοι τα διαδίδουν, να προσέχουν και λίγο, γιατί εκτίθενται και τα όσα λένε, φαντάζουν ως ένα κακού περιεχομένου μνημόσυνο για την ήττα. Για ποια στήριξη από την ΝΔ μας μιλάτε, όταν ο Γ. Παυλίδης ως Νομάρχης Ξάνθης δεν πάτησε ούτε μια φορά το πόδι του σε συνεδρίαση του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια; Α, και κάτι τελευταίο, για να μην νομίζουν ορισμένοι πως τρώμε κουτόχορτο. Ο Γ. Παυλίδης θα αποτελεί περιφερειακό σύμβουλο της Αλεξανδρούπολης, επειδή αυτό προστάζει ο Καλλικράτης, λόγω των εκεί ψήφων και όχι επειδή ο ίδιος το επέλεξε για να έχει τρεις συμβούλους από την Ξάνθη. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αίσχος... Η Νέα Δημοκρατία δεν έστειλε ούτε ένα SMS για τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, άσχετα αν είναι ο μοναδικός εκλεγμένος που τιμά με την παρουσία του τις συνεδριάσεις του κόμματος:


Το αίσχος της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές ήταν πως, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός άρχων της περιοχής μας που τιμούσε και τιμά με την παρουσία του συνεχώς τις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ και το κόμμα ως αντάλλαγμα αποφάσισε να μην στείλει ούτε ένα SMS σε ψηφοφόρους της παράταξης, ζητώντας τους να στηρίξουν με την ψήφο τους τον Μ. Στυλιανίδη, την ίδια στιγμή μάλιστα, που η Ρηγίλλης βομβάρδισε τα κινητά τον Νεοδημοκρατών με μηνύματα, ζητώντας τους να στηρίξουν δυνατά τον Γ. Παυλίδη, έναν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνο δεν παραβρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, αλλά από την πρώτη προεκλογική του εμφάνιση με έγγραφο κείμενο, υποστήριζε πως κατεβαίνει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το οποίο στην συνέχεια η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει. Δεν έχω και δεν είχα τίποτε προσωπικό με τον Γ. Παυλίδη, αλλά μου αρέσει να γράφω τα πράγματα με το όνομά τους και πάντα βάσει στοιχείων τα οποία έχω στην διάθεση μου.

Πρέπει να προσέξει ο Μ. Στυλιανίδης τις επιλογές για το σχήμα του Δήμου Ξάνθης στην Καλλικρατική εποχή:

Δεν είναι εύκολη η επιλογή συνεργατών και σίγουρα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης θα έχει μεγάλο προβληματισμό για το ποιους θα επιλέξει ώστε να πορευτεί στην μεταβατική περίοδο ο Δήμος Ξάνθης. Ήδη όπως αποκάλυψα εχθές, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, άρχισαν να στοχεύουν σε θέσεις και αξιώματα, άσχετα αν λογαριάζουν χωρίς τον Ξενοδόχο και για τον λόγο αυτό ο Μ. Στυλιανίδης θα πρέπει να σκεφθεί καλά πριν κάνει τις επιλογές του. Άνθρωποι που προκάλεσαν με τις όποιες συμπεριφορές τους, θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο και να αξιοποιηθούν κατάλληλα στελέχη του συνδυασμού, γιατί ο Καλλικράτης έχει πολλές απαιτήσεις και τα λάθη που τυχόν γίνουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να διορθωθούν.

Ο Διασυρμός των πολιτικών της περιοχής μας από τους Εγκάθετους της Άγκυρας δεν έχει τέλος:


Μπορεί να συμβιώνουμε ειρηνικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στην περιοχή της Θράκης, αλλά δυστυχώς τα παιδαριώδη λάθη των πολιτικών μας, καταλήγουν σε ένα ολέθριο αποτέλεσμα για όλους εμάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που διασύρονται πολιτικοί παράγοντες της περιοχής μας, από Τουρκικά ΜΜΕ και δυστυχώς αυτοί που βγαίνουν αλώβητοι από όλη αυτή την υπόθεση, είναι οι εγκάθετοι της Άγκυρας και οι μεγάλοι χαμένοι οι πολιτικοί της περιοχής μας. Τι να πρωτοθυμηθώ και σε τι να πρωτοαναφερθώ. Στην φωτογραφία που φρόντισαν να βγάλουν τον Δήμαρχο Ξάνθης μέσα στο Τζαμί και να την διαδώσουν εν ριπή οφθαλμού παντού; Στην φωτογραφία του Νομάρχη Ξάνθης στο προξενείο Κομοτηνής κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του, για την επέτειο της Καθιέρωσης της Τούρκικης Δημοκρατίας; Τις φωτογραφίες του ψευδομουφτή με τον Σωκράτη Ξυνίδη; Την απόσυρση της ονομασίας Πομακοχώρια, από την επίσημη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης; Τις φωτογραφίες όσων παρήλασαν από το σπίτι του Αγγά την ημέρα του Θανάτου του; Με τα επεισόδια που είχαν γίνει στον Εχίνο για το σίριαλ «Αρχιπέλαγος»; Με το τελευταίο επεισόδιο κατά του συνεργείου της Κρατικής Γαλλικής Τηλεόρασης, που κανένας από τους πολιτικούς της περιοχής μας δεν τόλμησε να καταδικάσει; Θα πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί που εκλέγονται από εμάς, να προσέχουν από εδώ και πέρα τις κινήσεις τους, γιατί διασύρονται συνεχώς και επειδή οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν γουστάρουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, θεωρώ πως είναι καιρός να μας δώσουν και λίγη σημασία.

Αληθεύει πως χάθηκε το LEADER από την αναπτυξιακή του Νομού Ξάνθης, επειδή η ΣΕΚΕ είναι μέτοχος, ενώ ο κανονισμός αναφέρει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτική εταιρία στο μετοχικό της κεφάλαιο;
Ποιος μπορεί να μας απαντήσει στα ερωτήματα που σήμερα θέτουμε για την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης; Είναι αλήθεια πως ένας λόγος για τον οποίο χάθηκε το LEADER από την Ξάνθη, είναι επειδή μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο η ΣΕΚΕ Α.Ε., αφού ο κανονισμός αναφέρει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτική εταιρία μέσα σε αυτό; Γιατί άραγε ενώ η Αναπτυξιακή δεν λειτουργεί όπως πρέπει, θα πρέπει να μισθώνει ακίνητο για τα γραφεία της, πληρώνοντας αρκετά χρήματα; Αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε ούτε τα χαρτιά υγείας που χρησιμοποιείτε, τι τα θέλετε τα ακριβά γραφεία; Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε κάποιον φθηνότερο χώρο για να στεγάσετε τα γραφεία σας; Τι θα γίνει με αυτά που χρωστάτε και αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, φθάνουν τα 200.000 ευρώ περίπου; Τι πρόκειται να γίνει με τα παιδιά που δουλεύουν εκεί χωρίς να πληρώνονται; Μπορείτε να μου απαντήσετε στα ερωτήματα μου κύριε Λύρατζη, κύριε Κοντογιαννίδη και κύριε Αγκόρτσα;

Άνοιξε πανιά και έβαλε πλώρη για την προεδρία του ΕΒΕ ο Σ. Τσιακίρογλου

Άνοιξε πανιά και έβαλε πλώρη
για την προεδρία του ΕΒΕ ο Σ. Τσιακίρογλου

«Ο καθένας μας καθημερινά είναι σε θέση να κρίνει, εάν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η σημερινή διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης είναι καλό ή όχι. Θεωρώ, ότι όλοι οι επιχειρηματίες το έχουν κρίνει. Όταν λέω, ότι εμείς θα είμαστε η επόμενη διοίκηση στο Επιμελητήριο, σημαίνει ότι το έχουν κρίνει και δεν το έχουν απορρίψει»

Τρεις με τέσσερις Απριλίου αναμένεται να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Ήδη, οι επιχειρηματίες της περιοχής οργανώνονται σε συνδυασμούς, προκειμένου να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον οικονομικό φορέα της πόλης μας.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, προτίθεται να διεκδικήσει και αυτός την Προεδρία στο Επιμελητήριο Ξάνθης, έχοντας, μάλιστα, την υποστήριξη σαράντα και πλέον επιχειρηματιών, που συστρατεύουνται μαζί του, σε έναν υπερκομματικό συνδυασμό για την επίτευξη του στόχου.
«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα με επικεφαλής εμένα και ήδη δουλεύουμε για τις επικείμενες εκλογές, που θα γίνουν μήνα Απρίλιο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου και συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις μεταξύ μας, προκειμένου να βρούμε τον βηματισμό μας, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο. Θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ο συνδυασμός περιλαμβάνει πάνω από σαράντα άτομα, άνδρες και γυναίκες, από όλα τα επαγγέλματα. Συζητάμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Κοινός στόχος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων μέσα στο Επιμελητήριο. Πιστεύω, ότι πριν τα Χριστούγεννα ή λίγο μετά, θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλο τον συνδυασμό ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του».
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής των ατόμων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του, επισημαίνοντας, πως «θέλουμε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Επιμελητήριο. Η πλειονότητα εξ αυτών είναι νεαρά άτομα. Ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός. Έχει μέλη από όλα τα κόμματα και από κάθε τάξη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός, γιατί είναι από δεξιά μέχρι αριστερά. Είναι δηλαδή πολυσυλλεκτικός ο συνδυασμός μας. Μέχρι τώρα κινηθήκαμε στο Επιμελητήριο άνευ κόμματος και χρώματος. Αυτό επιζητούμε και στην καινούργια κίνηση που κάνουμε. Θεωρώ, ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με πολύ μεγάλες πιθανότητες το Επιμελητήριο. Βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά».
Αναφερόμενος στους στόχους του συνδυασμού του οποίου ηγείται στα πλαίσια διεκδίκησης του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να επιλύσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που έχουμε και καταγράφουμε συνεχώς σαν επιχειρηματίες. Να προτείνουμε προς την Πολιτεία, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου, θέματα για την καλύτερη λειτουργία του επιχειρείν. Ουσιαστικά το μέλημά μας είναι η ανάπτυξη του επιχειρείν. Βέβαια, αυτή την εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη η αποστολή και ο ρόλος μας. Θεωρούμε, ωστόσο ότι αν δεν επιχειρήσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Θα προσπαθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε, έστω και ένα μικρό μέρος, των στόχων που έχουμε θέσει».
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν θεωρεί ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναδεικνύονται όλα τα θέματα που αφορούν το επιχειρείν σε τοπικό επίπεδο, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφέρει ότι «οι δυνατότητες του συγκεκριμένου διοικητικού συμβουλίου έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο και δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω. Ο καθένας μας καθημερινά είναι σε θέση να κρίνει, εάν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει είναι καλό ή όχι. Θεωρώ, ότι όλοι οι επιχειρηματίες το έχουν κρίνει. Όταν λέω ότι εμείς θα είμαστε η επόμενη διοίκηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης, σημαίνει ότι το έχουν κρίνει και δεν το έχουν απορρίψει».
Ερωτηθείς, για το πού βασίζει την μεγάλη αισιοδοξία για την επικράτηση στο Επιμελητήριο, ο κύριος Σ, Τσιακίρογλου επισημαίνει ότι «την βασίζουμε στην αποδοχή του κόσμου και στην προθυμία όλων να φέρουν και άλλους, για να μας ψηφίσουν. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για μας και ένα καλό σημάδι για να βγάλουμε από το τέλμα το επιχειρείν».