Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 16/10/2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αρκετά περίεργη η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας στο Σέλερο προεκλογικά:
Μπορεί η κυρία Κόκλα να δέχθηκε αρκετά πυρά από τον Αθηναϊκό και όχι μόνο τύπο, αλλά όπως φαίνεται συνεχίζει να κάνει λάθη. Είναι προεκλογική η περίοδος και οι καιροί πονηροί, πράγμα το οποίο θα έπρεπε κατά την προσωπική μου άποψη να το προσέξει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας μας, αφού δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ήταν εντελώς τυχαία η επίσκεψη της στο Σέλερο λίγες ώρες πριν καταθέσουν οι υποψήφιοι τα ψηφοδέλτια τους στο πρωτοδικείο. Σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα κάνει κουμάντο ή θα κατευθύνει την κυρία Κόκλα στο που θα πάει και πότε, αλλά δεν είναι δυνατόν αυτές οι κινήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο να μείνουν ασχολίαστες. Λέτε να δούμε την κυρία Κόκλα να επισκέπτεται και τον Τόπειρο, μιλώντας για μεγάλα έργα, ενώ αυτά δεν έγιναν τα τελευταία δώδεκα χρόνια της νυν Δημοτικής Αρχής; Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο κύριος Χατζηευαγγέλου ήταν Δήμαρχος και επί Κυβερνήσεων Σημίτη, οπότε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να είχε κάνει πάρα πολλά έργα στον Τόπειρο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Τον καιρό που μαστίζεται η Ξάνθη από ανεργία κάποιοι πολεμώντας τον Θωμά Μίχογλου τάζουν δουλειές και εξυπηρετήσεις στον Τόπειρο, για να επανεκλέγουν
Τρέμουν στην παράταξη Χατζηευαγγέλου, αφού διαπίστωσαν πως χάνουν το παιχνίδι:

Καθημερινή είναι πλέον η απόδειξη πως ο Θωμάς Μίχογλου έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον φόβο στην παράταξη του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, αφού πρωτοκλασάτα στελέχη του νυν Δημάρχου, άσχετα αν προέρχονται από άλλο κόμμα, τάζουν δουλειές και εξυπηρετήσεις σε ψηφοφόρους, προκειμένου αυτοί να μην ψηφίσουν τον Θωμά Μίχογλου, άσχετα αν ο ίδιος είναι γέννημα θρέμμα του Δήμου Τοπείρου και δεν πρόδωσε ποτέ την παράταξη, η οποία τον στήριξε και αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για το καλό της περιοχής, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και με γνώμονα το καλύτερο αύριο. Μπορεί να ήθελαν ως εύκολο αντίπαλο τον Θ. Μίχογλου αλλά μάλλον τους χάλασε η σούπα και για τον λόγο αυτό άρχισαν τα γνωστά προεκλογικά τους παιχνίδια, με χτυπήματα κάτω από την μέση, αποδεικνύοντας περίτρανα πως τρέμουν ακόμα και στο άκουσμα του ονόματος, τόσο του Θ. Μίχογλου, όσο και των αξιόλογων συνεργατών του, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο. Εκείνο που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πολλά ΜΜΕ που σήμερα σιωπούν, ξεσπούσαν κατά της νυν Δημοτικής Αρχής, ενώ σήμερα δεν αναφέρουν το παραμικρό, θαρρείς και ο νυν Δήμαρχος έλυσε όλα τα προβλήματα της περιοχής, ως από μηχανής Θεός.

Πετυχημένη η τοποθέτηση Τσίπρα στην Βουλή… «Κύριε Πρωθυπουργέ, μιας και επιστρέψατε στην χώρα μετά από καιρό, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στην χώρα των διεφθαρμένων και στο διεφθαρμένο κοινοβούλιο»:
Σκούρα τα βρήκε ο Πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου το πρωί της Παρασκευής, καθώς κατά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας του τα εξής: «Κύριε Πρωθυπουργέ, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στην χώρα των διεφθαρμένων και στο διεφθαρμένο Κοινοβούλιο αυτής , αφού εδώ και αρκετό καιρό λείπετε». Αυτή η τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος επιδίωξε να κάνει υποδείξεις προς τον κύριο Τσίπρα τονίζοντας πως είναι προσβλητικό αυτό που είπε, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός, που σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος προς τον κύριο Τσίπρα τόνισε πως «θα έπρεπε να ντρέπεστε, επειδή διασύρει με τα λεγόμενα του μέσα στην Βουλή την Δημοκρατία, καθώς και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ με τα συνθήματα τους, πράττουν επίσης το ίδιο».

Σαρωτικός ο Χαλκίδης, μαζεύει γρήγορα το χαμένο έδαφος στα Άβδηρα, παρά τις τρικλοποδιές:
Μόνος ξεκίνησε και πολλοί είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό του, αναγνωρίζοντας πως την ύστατη στιγμή είχε το θάρρος, την παλικαριά, τον τσαμπουκά να βάλει μπροστά το στήθος και να κονταροχτυπηθεί με τον Β. Τσολακίδη, σε μια μάχη που φάνταζε χαμένη από χέρι. Δεν το έβαλε κάτω και είπε πως θα τους κάνω να παραμιλάνε στο άκουσμα του ονόματος μου, ξεκινώντας για ένα ταξίδι του οποίου ο δρόμος ήταν, είναι και θα είναι στρωμένος με αγκάθια. Μπορεί να φαίνονταν εύκολο το παιχνίδι για τον αντίπαλο του και πρώην Δήμαρχο Βιστωνίδας Β. Τσολακίδη, αλλά όσο περνάνε οι μέρες, η ζυγαριά επανέρχεται στην θέση της. Ο Σπύρος Χαλκίδης γνωρίζει πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει τις εκλογές, αλλά θεωρεί πως όταν χάνεται μια μάχη, δεν χάνεται και ο πόλεμος και με γνώμονα το να θέσει βάσεις, ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο.

Πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν την νύφη

Πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης και στην Ξάνθη, από εξήντα επτά μέχρι εβδομήντα λεπτά, την στιγμή που το ΙΝΚΑ κάνει λόγο για πενήντα επτά λεπτά ανά λίτρο

Πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν την νύφη

-Αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε ΙΝΚΑ και Βενζινοπώλες για την τιμή του πετρελαίου αφού χαθήκαμε στον λαβύρινθο από την θεωρία ως την πράξη…
-Θα τσουρουφλιστούμε τον χειμώνα…


Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Ξάνθης:
«Τα πενήντα επτά λεπτά ανά λίτρο, που αναφέρει το ΙΝΚΑ είναι μια θεωρητική τιμή. Στην πράξη δεν ισχύει σε κανένα Πρατήριο της χώρας, καθώς δεν είναι οι πρατηριούχοι αυτοί που καθορίζουν τις τιμές. Όταν αγοράζουμε πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που ανέρχεται τα εξήντα τέσσερα περίπου λεπτά είναι λογικό να αυξάνουμε λίγο την τιμή, για να έχουμε ένα εύλογο κέρδος ως επιχειρήσεις»

Εχθές ξεκίνησε η επίσημη Πρεμιέρα, όπως ονομάζεται πολύ χαρακτηριστικά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα Πρατήρια της χώρα.
Πολύ αυξημένη για φέτος είναι η τιμή πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, για την Ξάνθη η τιμή κυμαίνεται από εξήντα επτά μέχρι εβδομήντα λεπτά ανά λίτρο.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των καταναλωτών, οι οποίοι καλούνται να προμηθευτούν για φέτος πετρέλαιο με τόσο μεγάλη διαφορά από πέρσι.
Οι αντιδράσεις του κόσμου πληθαίνουν περισσότερο, καθώς η επίσημη θέση του ΙΝΚΑ, αναφέρει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να κινηθεί γύρω στα πενήντα επτά λεπτά ανά λίτρο και όχι παραπάνω.
Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνει, ότι η τιμή που αναφέρει το ΙΝΚΑ είναι θεωρητική. Προσθέτει δε, ότι οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να καθορίσουν την τιμή, καθώς την προσαρμόζουν με την αντίστοιχη που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια.
«Τα πενήντα επτά λεπτά ανά λίτρο, που αναφέρει το ΙΝΚΑ είναι μια θεωρητική τιμή. Στην πράξη δεν ισχύει σε κανένα Πρατήριο της χώρας, καθώς δεν είναι οι πρατηριούχοι αυτοί που καθορίζουν τις τιμές. Όταν αγοράζουμε πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που ανέρχεται τα εξήντα τέσσερα περίπου λεπτά είναι λογικό να αυξάνουμε λίγο την τιμή, για να έχουμε ένα εύλογο κέρδος ως επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει αγορά στην χώρα που να πουλάει πετρέλαιο θέρμανσης πενήντα επτά λεπτά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Γ. Σιούτας.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, εάν το ενδιαφέρον του κόσμου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης από την πρώτη ημέρα διάθεσής του στα πρατήρια ήταν μεγάλη, με δεδομένο το γεγονός, ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κάνει στροφή προς τα καυσόξυλα για να περάσουν τον Χειμώνα τους, ο κύριος Γ. Σιούτας, αναφέρει ότι «έχουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κόσμος έρχεται συνεχώς να αγοράσει πετρέλαιο, φοβούμενος, προφανώς, μην αυξηθεί και άλλο η τιμή του».
Διευκρινίζει δε, ότι τα πρατήρια έχουν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα έλλειψης σε αποθέματα.
Κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου, να δώσει πράσινο φως στους ιδιοκτήτες των super markets να ιδρύσουν πρατήρια καυσίμων, ο κύριος Γ. Σιούτας τονίζει με έμφαση πως, «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει την ταφόπλακά μας, γιατί τα καύσιμα στα super markets θα πουλιούνται σε χαμηλές τιμές μέχρι να μας κλείσουν και μετά θα αυξηθούν κατακόρυφα, όπως έγινε στην Γαλλία».
Και καταλήγει «εμείς, δε θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Θα αντιδράσουμε, καθώς 8,5 χιλιάδες βενζινοπώλες σε όλη την Ελλάδα ζουν από την δουλειά τους και συντηρούν τις οικογένειές τους. Ζητάμε, αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, να υπάρξουν αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να μην πληγούμε από μια τέτοια εξέλιξη».

Γυαλί που σπάει δεν ξανακολλά

Καμία στήριξη στον Μ. Στυλιανίδη από τον πρώην στενό συνεργάτη του

Γυαλί που σπάει δεν ξανακολλά

Χαώδης η ρήξη ανάμεσα σε Καλαϊτζή και Στυλιανίδη

Θεολόγης Καλαϊτζής:
«-Ο συνδυασμός του κυρίου Μ. Στυλιανίδη έχει δυνατότητες, αλλά οι εκλογές είναι εκλογές. Χρειάζεται ενότητα και κοινός αγώνας. Δεν είναι μόνον να το λέμε, αλλά και να το πράττουμε.
-Φοβάμαι, ότι θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει ο ανεξάρτητος συνδυασμός, κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι συνισταμένες θα δημιουργήσει ο κύριος Χ. Πούλιος. Από την άλλη, είναι και οι ψηφοφόροι της Σταυρούπολης. Παράλληλα, είμαστε στην εποχή της αποχής και του λευκού»

Μπορεί να είναι πικραμένος από την στάση του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, σημερινού Δημάρχου και πρώην συνεργάτη του, καθώς ο πρώτος, για δικούς του λόγους, δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο, ο κύριος Θεολόγης Καλαϊτζής, δεν απογοητεύεται και ήδη σκέφτεται τα επόμενα βήματά του, όσον αφορά την μελλοντική του πολιτική πορεία στον τόπο.
Αισθάνεται πως έχει να προσφέρει ακόμη πολλά, γι’ αυτό και δεν σκέφτεται να περιοριστεί, μόνον, στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ως δικηγόρος. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές έχει αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος και μάλιστα ανεξάρτητος από παραταξιακές δεσμεύσεις και κομματικές ταμπέλες.
Η δημόσια τοποθέτηση, ότι αισθάνεται πίκρα και στενοχώρια από την στάση του Δημάρχου να τον αγνοήσει για τις εκλογές που έπονται, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, μέσα από τον τοπικό τύπο τις τελευταίες ημέρες.
Ο ίδιος ο κύριος Θ. Καλαϊτζής δηλώνει πολύ στεναχωρημένος, κυρίως, από τον τρόπο που ο Δήμαρχος χειρίστηκε τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο και τονίζει πως δε θα τον στηρίξει στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, λόγω, ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς.
Όσον αφορά δε, τους προσωπικούς του ψηφοφόρους, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής επισημαίνει, ότι έχουν το αναφαίρετο από το σύνταγμα δικαίωμα, να ψηφίσουν βάσει των προσωπικών τους πεποιθήσεων και βάσει της καλύτερης για τον τόπο επιλογής. Διευκρινίζει από την άλλη, ότι σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους ψηφοφόρους του, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την στάση του Δημάρχου.
Όπως αναφέρει παράλληλα, η απόφαση του κ. Μ. Στυλιανίδη να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο δεν βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα. Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε, πάντως, ο Δήμαρχος στον πρώην συνεργάτη του, η απόφασή του στοχεύει στο να τον προστατεύσει. Ο κύριος Θ. Καλαϊτζής, βέβαια, δεν μπορεί να καταλάβει από τι και από ποιον επιδιώκει να τον προστατεύσει ο Δήμαρχος. Παράλληλα, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής εκφράζει τον προβληματισμό του αναφορικά με το αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι υποκινούμενη από κάποιους άλλους, χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάζει.
Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δύο ανδρών, όπως αναφέρει ο κύριος Θ. Καλαϊτζής, δεν βρέθηκε καμία χρυσή τομή και από κοινού συμφωνία.
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες του νέου συνδυασμού του κυρίου Μ. Στυλιανίδη να πάρει την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής τονίζει πως «Ο συνδυασμός του κυρίου Μ. Στυλιανίδη έχει δυνατότητες, αλλά οι εκλογές είναι εκλογές. Χρειάζεται ενότητα και κοινός αγώνας» και συμπληρώνει με νόημα πως «δεν είναι μόνον να το λέμε, αλλά και να το πράττουμε. Φοβάμαι, ότι θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει ο ανεξάρτητος συνδυασμός, κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι συνισταμένες θα δημιουργήσει ο κύριος Χ. Πούλιος. Από την άλλη, είναι και οι ψηφοφόροι της Σταυρούπολης. Παράλληλα, είμαστε στην εποχή της αποχής και του λευκού».
Επίσης, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής τονίζει, πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να βάλει Χ στην πολιτική του καριέρα, αφού, ήδη, ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς θεωρεί, πως η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποχρωματιστεί από κομματικές ταμπέλες.
«Η άποψή μου για τον Δήμο είναι συγκεκριμένη, τον αγαπώ και επιθυμώ να υπηρετήσω το κοινό καλό των συμπολιτών μου. Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος με ανεξάρτητο από κομματικές ταμπέλες συνδυασμό» καταλήγει ο κύριος Θ. Καλαϊτζής.

Άρθρο

Η Ακρόπολη άντεξε στις βαρβαρότητες των κατακτητών και των κλεφτών, οι εργαζόμενοι όμως δεν την βγάζουν καθαρή

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Αυτό που γίνεται πάνω στον λόφο της Ακρόπολης τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί σκηνή παρμένη από κάποια φανταστική ταινία τρόμου, δίχως προηγούμενο.
Πάντοτε λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε, ότι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, γνωστής για την ιστορική δημοκρατία της, έχει το δικαίωμα να διεκδικεί τα κεκτημένα δικαιώματά του και να προωθεί τις επίσημες θέσεις του.
Όσον αφορά, μάλιστα, την συγκεκριμένη περίπτωση τίθεται θέμα επιβίωσης και αξιοπρέπειας εργαζομένων, όπως δηλώνουν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, που αντιμετωπίζουν μια ολόκληρη λίστα με εργασιακά προβλήματα. Εξ ου και ο αποκλεισμός του ιερού βράχου της Ακρόπολης από τους ίδιους ανθρώπους. Μια ιστορία που αν καλοσκεφτούμε κρατά χρόνια ολάκερα... Κάθε χρόνο και ένας αποκλεισμός της Ακρόπολης, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την δημόσια εικόνα της χώρας και κυρίως για τον τουρισμό της.
Πραγματικά, το ζήτημα εμπίπτει σε μια στρεβλή λογική, στην οποία έχουν μάθει καλά οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες. Ο καθένας κοιτάζοντας να εξασφαλίσει, μόνον, το δικό του προσωπικό συμφέρον, αδιαφορεί για τις άσχημες επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές του για το κοινό συμφέρον.
Καταρχήν, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ελλάδος, ένα μνημείο ιστορίας και παράδοσης που έχει γοητεύσει και εμπνεύσει πλήθος κόσμου, γίνεται στις μέρες μας πεδίο διεκδίκησης συμφερόντων. Όσο δίκαια και αν είναι τα συμφέροντα που πλήττονται, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύουν της εθνικής συνείδησης που πρέπει να υπάρχει στον κάθε Έλληνα ξεχωριστά.
Τι θα έλεγε άραγε ο Περικλής, η κορυφαία αυτή πολιτική φυσιογνωμία του χρυσού αιώνα, όπως ονομάστηκε ο 5ος π.χ. αιώνας για την ευημερία και την πρόοδο που συνεπαγόταν, αν έβλεπε αυτές τις σκηνές(;). Τι θα σκεφτόταν, βλέποντας όλο αυτό το πλήθος εξοργισμένων, με το δίκιο τους θα πει κάποιος και όχι άδικα, ανθρώπων που έχουν μαντρωθεί πίσω από τα τείχη της Ακρόπολης, τη στιγμή που τα Ματ ρίχνουν δακρυγόνα για να επαναφέρουν την τάξη(;). Αδικαιολόγητες σκηνές ενός πολέμου που δεν ευνοεί κανέναν. Ένας εμφύλιος πόλεμος στην καρδιά της χώρας, που ντροπιάζει το έθνος συνολικά.
Μια ύβρις προς τα ιδανικά με τα οποία έχουν γαλουχηθεί οι ένδοξοι πατέρες του έθνους.
Η σωρεία οικονομικών προβλημάτων που έχει βρει την χώρα, έχει προκαλέσει μύρια προβλημάτων στους απλούς πολίτες. Αυτούς που πασχίζουν επί καθημερινής βάσεως να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής. Ο εργαζόμενος είναι αυτός που, κυρίως, επωμίζεται τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και των ψεμάτων που έχει εισπράξει από τους πολιτικούς ταγούς, που σήμερα το παίζουν ανυποψίαστοι και ξεγελασμένοι.
Καλοί και αποδεκτοί, βέβαια, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Το θέμα είναι να γίνονται με τρόπο που δε βλάπτει την υπόλοιπη κοινωνία.
Δεν είναι δυνατόν, να διεκδικεί κάποιος τα δικά του συμφέροντα, εις βάρος των άλλων κοινωνικών ομάδων. Αυτό καταντά αχαλίνωτη οχλαγωγία, τίποτα παραπάνω…
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ασυζητητί δίκιο. Δεν είναι όμως δυνατόν να αποκλείουν έναν δημόσιο χώρο, ο οποίος φέρνει χρήματα και κύρος στο ελληνικό κράτος, στο βωμό των ατομικών τους συμφερόντων. Δεν είναι ιδιωτικό οικόπεδο ο λόφος της Ακρόπολης, για να το μετατρέπει ο καθένας σε πεδίο προσωπικών του διεκδικήσεων. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε κάποια πράγματα, για να μην δυσκολεύουμε τη ζωή των υπόλοιπων. Δεν δικαιολογείται τουρίστες και εν δυνάμει οικονομικές πηγές της χώρας να αντικρίζουν κλειστές τις πόρτες της Ακρόπολης και τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού να μάχονται με τα Ματ. Τριτοκοσμικές καταστάσεις που δεν μας κολακεύουν καθόλου σαν χώρα.
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι είμαστε απλά ένα μέρος του συνολικού εθνικού σώματος, για την εύρυθμη λειτουργία του οποίου θα πρέπει να μην προκαλούμε κωλύματα στα επιμέρους τμήματα που υπάρχουν. Ένας αγώνας πρέπει να είναι δίκαιος, για να θεωρηθεί θεμιτός…

Η ανάκληση της ανάκλησης

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής

Η ανάκληση της ανάκλησης


Με δεκατρία θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος Ξάνθης, επί της οδού Μαυρομιχάλη 6.
Τα θέματα που συζητηθήκαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, γι’ αυτό και δεν απασχόλησαν για πολύ ώρα το σώμα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανακλήθηκε η ανάκληση για την άδεια λειτουργίας δύο καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Cosmos της πόλης μας, μετά από σχετική έρευνα του Υγειονομικού για τον εντοπισμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε παράβαση και επομένως δεν υπήρχε λόγος να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων.
Παράλληλα, επισημάνθηκε, ότι όπου υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις θα πρέπει να εκδίδεται νέα άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
Υπογραμμίστηκε δε, από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», κύριο Κρίτωνα Καλογερή, η ανάγκη να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης πινακίδες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς τους παραπλανούν. Ο Αντιδήμαρχος, κύριος Γιώργος Παπασταματίου υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι στην αρχή της οδού Βενιζέλου θα πρέπει να μπει μια πινακίδα για την Βουλγαρία, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί μπερδεύονται και οδηγούνται στην Παλιά Πόλη.
Στα πλαίσια της ίδιας συζήτησης, ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ενημέρωσε το σώμα, πως ο καινούργιος νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση πινακίδων για τα ξενοδοχεία, για να μην αποσπάνε την προσοχή του οδηγού. Αυτό που επιτρέπεται είναι η τοποθέτηση, μόνον, μιας ταμπέλας με όλα τα ξενοδοχεία του Δήμου. Αναφορικά με το θέμα ο Δήμαρχος, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, επισήμανε, ότι θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο και για τον Δήμο Ξάνθης, μετά την συνένωση με τον Δήμο Σταυρούπολης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Το θέμα που απασχόλησε για πολύ ώρα το σώμα είναι η απόφαση των δημοτικών υπαλλήλων να απέχουν από τους δήμους για το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Οι εργαζόμενοι θεωρούν, ότι δε θα πληρωθούν, καθώς το εκλογικό επίδομα έχει ενσωματωθεί στα έξοδα κίνησης, που έχουν μειωθεί, σημειωτέων, κατά 20%.
Όπως σημείωσαν όλες οι πλευρές, αν τελικά οι υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης απέχουν από τα καθήκοντά τους θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Η Διευθύντρια του Δήμου, κυρία Μαρία Σπανού, αρνήθηκε, πάντως, να μεσολαβήσει, ύστερα από σχετική παράκληση του Δημάρχου, ώστε να μείνουν κάποιοι υπάλληλοι στα πόστα τους, για να εξυπηρετήσουν τους υποψήφιους των παρατάξεων.
«Εκτός από Διευθύντρια, είμαι και εργαζόμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μ. Σπανού.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 15/10/2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πανέτοιμος ο Συνδυασμός Μίχογλου, παρά τις τρικλοποδιές που επιδίωξαν να βάλουν την τελευταία στιγμή, οι ψευτο-νεοδημοκράτες που πρόδωσαν την παράταξη:
Δεν το έβαλε κάτω από την πρώτη στιγμή, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και χωρίς τυμπανοκρουσίες, άσχετα αν απέναντι του είχε ένα οργανωμένο πολιτικό έγκλημα, που δεν είναι άλλο από τις περίεργες κινήσεις ορισμένων ψευτο-νεοδημοκρατών, που ήθελαν την τελευταία στιγμή με νύχια και με δόντια, να εμβολίσουν την καταξιωμένη προσπάθεια του Θωμά Μίχογλου. Μπορεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, εκτός από τον καλοστημένο μηχανισμό του νυν δημάρχου, να είχε να αντιμετωπίσει και την υποψηφιότητα Στολίδη, αλλά όπως αποδείχτηκε όλα πήγαν καλά και τώρα έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο του, πλαισιωμένο με άξιους ανθρώπους πάνω από όλα, από την περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Σε αυτήν του την προσπάθεια βέβαια, είχε στο πλευρό του τόσο τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σ. Μωραΐτη, όσο και άλλα στελέχη τα οποία επί σειρά ετών δίνουν την μάχη για την ανάπτυξη που στερείται η περιοχή, λόγω απραξίας της νυν Δημοτικής Αρχής και κατάφεραν αυτό που για κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Την ερχόμενη εβδομάδα δε, ο Θωμάς Μίχογλου μαζί με τα στελέχη – συνεργάτες του συνδυασμού του, θα πραγματοποιήσουν και τον αγιασμέ του εκλογικού του κέντρου.

Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά σε Δήμο Αβδήρων με την μεθοδικότητά του ο Σ. Χαλκίδης
Υποψήφιος μαζί του ο Τάσος Κουγιουμτζόγλου:
Μπορεί πολύ να γέλασαν στο άκουσμα της υποψηφιότητας του ως Δημάρχου Αβδήρων, αλλά σίγουρα λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Σπύρος Χαλκίδης με την μεθοδικότητα του, αποδεικνύει περίτρανα πως τα αυγά δεν τα αλωνίζουν και στήνει το ψηφοδέλτιο του πλαισιώνοντας το με ανθρώπους που μέχρι σήμερα έβλεπαν την κατάσταση να μην μαζεύεται. Αυτό και μόνο δείχνει πως έχει και την δύναμη και την θέληση να πετύχει το ακατόρθωτο που έλεγαν ορισμένοι. Καθημερινά αλωνίζει τον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων και επιλέγει υποψήφιους οι οποίοι έχουν την διάθεση να δώσουν από κοινού την μάχη για τις ερχόμενες εκλογές. Ο Σπύρος Χαλκίδης και ψηφοδέλτιο θα έχει έτοιμο μέχρι την ημέρα κατάθεσης τους στο Πρωτοδικείο, αλλά και πολλούς υποστηρικτές στο πλευρό του.

Ο Εμφύλιος πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας;
Εύλογο είναι αυτό το ερώτημα και είμαι σίγουρος πως πολλοί από εσάς είναι αυτοί που αναρτιούνται για το τι πρόκειται να δούμε ακόμα. Η κατάσταση στην χώρα και οι συνεχείς λανθασμένες κινήσεις της νυν Κυβέρνησης με νόμους, στους οποίους αν δεν υποκύψουμε, τότε ο μπαμπούλας θα μας καταστρέψει την ζωή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σίγουρα ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Δεν ξέρω αν σε λίγες ημέρες, ή σε λίγους μήνες θα ζήσουμε αυτά που βλέπαμε σε Αμερικανικές ταινίες, με ανήλικους να απειλούν την ζωή μας προκειμένου να πάρουν τα χρήματα μας με την βία ώστε να ζήσουν ή να πάρουν την δόση τους, δεν ξέρω αν την ώρα που θα κοιμόμαστε κάποιος θα μας σκοτώσει ή θα μας ναρκώσει προκειμένου να οικειοποιηθεί παράνομα τα υπάρχοντα μας, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως, με την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα κλείσουν οι μισές επιχειρήσεις της χώρας και θα χάσουν τα υπάρχοντα τους ευυπόληπτοι πολίτες, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όπως καταλαβαίνετε, ο μοναδικός χώρος ο οποίος δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται σφοδρότατα και εγκληματικά χτυπήματα θα είναι ο ιδιωτικός τομέας, καθώς κανένας δεν κάνει λόγο για περιορισμό των δαπανών, με μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε αρκετά ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανιδης παρουσίασε τον συνδυασμό του:
Μπορεί να καθυστέρησε αρκετά μέχρι να φθάσει στο Ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, αλλά ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε όλη την καλή διάθεση τόσο να καλαμπουρίσει με τον κόσμο που περίμενε, όσο και να φωτογραφηθεί με πολλούς από τους υποψήφιους του. Αφού παρουσίασε τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης, ο Μ. Στυλιανιδης τόνισε πως η παράταξη του, είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη τόσο σε Ξάνθη όσο και Σταυρούπολη, γιατί κατέχει και την πείρα, αλλά και την θέληση, αλλά και επειδή έχει αποδείξει περίτρανα πως τα καταφέρνει σε όλους τους στόχους που βάζει.

Στην δημοσιότητα το τρίτο σκέλος του προγράμματος των Πολιτών για την Αλλαγή:
Ο περιορισμός των χρημάτων που δαπανούνται από τον Δήμο Ξάνθης, μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογικών βοηθημάτων για την εξοικονόμηση της ενέργειας, φαίνεται πως αποτελεί ένα στοίχημα για τον Συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, καθώς στο τρίτο σκέλος του προγράμματος του αναφέρονται μια σειρά από δραστηριότητες τις οποίες θα αναπτύξουν ως δημοτική αρχή, βελτιώνοντας στο μέγιστο την υπόθεση εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία στα έξοδα του Δήμου. Με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης στον Δημοτικό φωτισμό, με φωτοκύτταρα νέας γενιάς που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο περίεργες καιρικές και όχι μόνο, συνθήκες, καθώς και με μελέτες βιοκλιματικότητας στα έργα, οι Πολίτες για την Αλλαγή βάζουν μπροστά για μια νέα εποχή για την Ξάνθη, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ως το μοναδικό μέλημα για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου όλων των κατοίκων του νεοσύστατου Δήμου Ξάνθης.

Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, αυτοκίνητο του προξενείου έκλεινε παράνομα τον δρόμο μπροστά από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, χωρίς κανείς να νοιαστεί, την ώρα που η τροχαία κόβει κλήσεις, ακόμα και για φτέρνισμα:
Δεν ξέρω αν τα διπλωματικά αυτοκίνητα τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από αυτά των απλών πολιτών, αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά προκλητικό, το να κόβονται κλήσεις στους απλούς πολίτες για παράνομες σταθμεύσεις και την ίδια στιγμή η τροχαία να κάνει τα στραβά μάτια στο αυτοκίνητο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο στάθμευε επί τρεις συνεχόμενες ημέρες μπροστά από τα γραφεία της ΤΕΞ, παρακωλύοντας την κυκλοφορία ανενόχλητα και δημιουργώντας αρκετά προβλήματα σε οδηγούς που αναγκάζονταν να κάνουν όπισθεν και να αναζητούν άλλες εξόδους μετακίνησης. Είπαμε να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, αλλά μάλλον κάποιοι επιλεκτικά αυτό το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Και μην μου πει κάποιος πως δεν έπεσε καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό, γιατί πολύ απλά γνωρίζω καλά πως τα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παρακολουθούνται.

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή

Ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο παρουσίασε ο Δήμαρχος Ξάνθης, για τις επικείμενες εκλογές
Μ. Στυλιανίδης:
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε
εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή

-Ξεκίνημα με πείρα, γνώση, θέληση, τόλμη, αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης

Το 80% του συνδυασμού του με την χαρακτηριστική ονομασία «ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ξάνθης και υποψήφιος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, καθώς πολλοί οπαδοί και φίλοι του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Να σημειωθεί, ότι την εκδήλωση διηύθυνε η κυρία Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έχει αναλάβει το γραφείο τύπου του σημερινού Δημάρχου για τις εκλογές που έπονται. Η τελευταία, μέσα από την σύντομη εισαγωγή της, επιβράβευσε το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής και δη του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, απαριθμώντας χαρακτηριστικά τις διεθνείς επιβραβεύσεις της Ξάνθης ως πόλης πρότυπο.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου με την επίσημη διακήρυξη αρχών και θέσεων της παράταξης.
Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τους παρευρισκόμενους, ο ίδιος και οι συνεργάτες του δε θα παραβιάσουν σε καμία περίπτωση την εκλογική νομοθεσία και τις συμφωνίες της διαπαραταξιακής επιτροπής, γεγονός για το οποίο εξέφρασε αισιοδοξία ότι πράξουν και οι υποψήφιοι των υπολοίπων παρατάξεων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που υπογράμμισε στη συνέχεια ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, υπάρχει ισχυρή θέληση για συνεργασία όχι μόνον με τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, αλλά και με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, με απώτερο στόχο την ευημερία και την πρόοδο του Δήμου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, εκφράζοντας την άποψη, ότι αποτελεί μια θετική εξέλιξη, σημειώνοντας, ωστόσο, πως είναι λάθος ο χωροταξικός της σχεδιασμός. Όπως επισήμανε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, «Ο Δήμος Σταυρούπολης έπρεπε να παραμείνει και να ενσωματωθούν σε αυτόν περιοχές της Καβάλας, Δράμας, ενώ στον Δήμο Ξάνθης οι οικισμοί της κοινότητας Διομηδείας, που είναι βόρεια της Εγνατίας οδού».
Δεν παρέλειψε, βέβαια, να προσθέσει, ότι ως δημοτική αρχή θα προσέξει ιδιαίτερα την Σταυρούπολη, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
Αναφερόμενος και σε άλλα μελανά σημεία του «Καλλικράτη», επισήμανε το μνημόνιο και τους περιορισμένους πόρους που φτάνουν από τα κεντρικά προς τους Δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, όπως σημείωσε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, θα γίνει η μετάβαση στην νέα εποχή, καθώς, όπως επισήμανε «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή, αφού διαθέτουμε πείρα, γνώση, θέληση, τόλμη, αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης.
Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μέρους του νέου δήμου και να τα αναβαθμίσουμε ως σύνολο.
Ήδη, σχεδιάζουμε υπερτοπικά για να δράσουμε τοπικά.
Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα ως εξωτερικά ερεθίσματα έρχονται προς εμάς.
Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις».
Παράλληλα, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τόνισε με έμφαση την ανεξάρτητη από κομματικές και άλλες διαφοροποιητικές ταμπέλες πορεία του συνδυασμού του, επισημαίνοντας πως «Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα ως εξωτερικά ερεθίσματα έρχονται προς εμάς» και συμπλήρωσε παράλληλα, πως «Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις».
Ενώ, στην συνέχεια δήλωσε, ότι στόχος είναι το κοινό καλό όλων των Ξανθιωτών.
«Και ας μη μας διαφεύγει αγαπητοί μου, πως εμάς τους Ξανθιώτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή και κουλτούρα, αυτά που μας ενώνουν είναι και πολλά και σπουδαία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Αναφερόμενος δε, στην επιλογή των υποψηφίων του, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τόνισε, ότι «Επέλεξα να καταρτίσω ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς, με εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, άτομα στα οποία μπορώ να στηριχθώ για να εφαρμόσω το φιλόδοξο και συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, άτομα που προέρχονται από όλες τις γειτονιές και οικισμούς του νέου μας Καλλικράτειου δήμου, άτομα που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα, άτομα της προσφοράς στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας δεν είναι προϊόν κομματικής, συγγενικής ή φιλικής πίεσης, για τη συμπλήρωση απλά και μόνο του συνδυασμού μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες παρατάξεις.
Ήταν προσωπική και ενσυνείδητη επιλογή τους και όλοι τους έχουν την διάθεση να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.
Στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα μας δώσουν την εμπειρία τους, αλλά κυρίως άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τον Δήμο, που μας φέρνουν την φρεσκάδα και την ανανέωση, εκ των οποίων μάλιστα αρκετά νεαρής ηλικίας, που μας δίνουν την πολύτιμη ορμή τους, και τις ιδέες τους για την Ξάνθη του μέλλοντος».
Τέλος, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους νυν δημοτικούς συμβούλους του, οι οποίοι, ο καθένας για δικούς του λόγους, δε θα λάβουν μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου.
Να τονίσουμε, από την άλλη, πως θα γίνει μια δεύτερη παρουσίαση στην Σταυρούπολη Ξάνθης, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από εκεί.
Παρακάτω ακολουθούν ονόματα όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του κυρίου Μ. Στυλιανίδης, τα οποία ανακοινώθηκαν κατά την χθεσινή παρουσίαση.

Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου (6)
Ανδρεάδης Αναστάσιος του Δημητρίου
Κουσίδου Αλεξάνδρα του Δημητρίου
Μανουσαρίδης Νικόλαος του Γεωργίου
Μπακιρτζής Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου
Στεφανίδου Παρασκευή του Αβραάμ
Τζανετάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων (5)
Εμίν Ογλού Αμέτ Ραμαδάν του Μπαϊράμ
Καλογεροπούλου Νικολέττα του Ιωάννη
Μπαντάκ Μπεσήμ του Χουσεΐν
Μποζ Ραμαδάν του Σερίφ
Μπουδούρ Χουσεΐν του Μουαρέμ

Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης (11)
Τοπικό Συμβούλιο

Αρβανιτίδου Ευφροσύνη του Βασιλείου
Βεβζή Ογλού Ντενίζ του Χουσεΐν
Γιασάρ Ογλού Ταιφούρ του Σουλεϊμάν
Δανδαλιάρης Ιωάννης του Αντωνίου
Δουρμούς Ογλού Τζεμαλή του Μπερτζάν
Ζουγρής Δημήτριος του Ευαγγέλου
Ζωγράφος Ηρακλής του Αναστασίου
Μαδεμλής Ηλίας του Ευδόκιμου
Παπάζογλου Ειρήνη του Παναγιώτη
Σείτ Ογλού Οκτάϊ του Ιχσάν
Χοτζούδη Νίκη του Μάρκου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εκλογική Περιφέρεια Ξάνθης
Αγκόρτσας Απόστολος του Ιωάννη
Αλή Ογλού Εγίτ του Μιλαήμ
Αραμπατζής Δημήτριος του Ιωάννη
Γαλαχουσίδου ( Βασιλειάδου) Σοφία του Θεοφάνους
Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους
Δαλίδης Δημήτριος του Νικολάου
Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος του Αθανασίου
Δρεμσίζης Ιωάννης του Στυλιανού
Ηλιάδης Θωμάς του Βλαδίμηρου
Θεοδωρίδης Αναστάσιος του Μιλτιάδη
Καλαϊτζή Ιωάννα του Νικολάου
Καραγιαννίδου ( Πατσατζή) Σοφία του Γεωργίου
Καρακασίδης Αλέξανδρος του Γεωργίου
Κεβεντζίδης Θεόδωρος του Παναγιώτη
Κιαζήμ Ογλού Κανσίς του Ρασίμ
Κουράκος Γεώργιος του Βασιλείου
Κυριακίδης Αλέξανδρος του Αλέξανδρου
Μαγγίρα Ματθίλδη του Χρήστου
Μαζάνης Αντώνιος του Γεωργίου
Μακρή Δήμητρα του Γεωργίου
Μουμτζάκη Βαρβάρα του Κωνσταντίνου
Μούρκας Χρήστος του Αθανασίου
Μπεκτές Σαμπρή του Αμέτ
Μπένης Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Μπούτος Ιωάννης του Αθανασίου
Ναζλίδου Σουζάνα του Γεωργίου
Παπασταματίου Γεώργιος του Αποστόλου
Παπαχρόνης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Πεχλιβανοπούλου Φωτεινή του Δημητρίου
Σπυριδόπουλος Νικόλαος του Χαράλαμπου
Σπυρίδου Άννα του Στυλιανού
Συμεών Ηλίας του Παναγιώτη
Ταρενίδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
Τσαμούρ Χουσεϊν του Χαλήλ
Τσεγγελίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Τσέπελης Εμμανουήλ του Χρήστου
Τσεσμετζή ( Στογιαννίδου) Βασιλική του Λεωνίδα
Φανουράκης Εμμανουήλ του Ιωάννη
Φιλίππου Φίλιππος του Ομήρου
Φωτιάδης Νικόλαος του Θεοφάνους
Χασάν Ογλού Ορχάν του Μουμίν
Χασάν Ογλού Οχτάι του Γιασάρ
Χατζηφωτιάδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Χατζόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου

Εκλογική Περιφέρεια Σταυρούπολης
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ελευθεριάδης Απόστολος του Γεωργίου
Παπαδόπουλος Κυριάκος