Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Άδειασαν τα ράφια των καταστημάτων

Άδειασαν τα ράφια
των καταστημάτων
-Έμφραγμα στην καθημερινή επιβίωση από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών
-Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καταναλωτές και επιχειρηματίες

Αντώνης Καλλιγάς, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Φορτηγών Ξάνθης:
«Το κράτος πρέπει να μας αποζημιώσει με κάποιο τρόπο για το οικονομικό πλήγμα που μας επέφερε το νομοσχέδιο για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος»

  Εχθές το βράδυ συνεδρίαζε στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση που απαρτίζεται από όλα τα σωματεία των Ιδιοκτητών Φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης, για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σήμερα το πρωί θα είναι γνωστή η απόφαση για το εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις.
  Το επίμαχο νομοσχέδιο για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ έχει ψηφιστεί και αποτελεί, πλέον, Νόμο του κράτους. Το γεγονός προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από τους Ιδιοκτήτες Φορτηγών που ακριβοπλήρωσαν την άδειά τους, αφού, πλέον, η πρόσβαση στο επάγγελμα θα γίνεται χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις.
  Οι κινητοποιήσεις αυτές, έχουν φέρει στα όρια της νευρικής κρίσης επαγγελματίες και καταναλωτές, που βλέπουν τα ράφια στα καταστήματά τους να αδειάζουν και δεν ενδιαφέρεται κανένας να τους δώσει λύση. Είναι το φαινόμενο που επικρατεί κατά κύριο λόγο στην χώρα μας και δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει. Το να απαγορεύουν οι λίγοι στους πολλούς, συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε τριτοκοσμικές χώρες, πράγμα το οποίο όμως δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.

  Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Φορτηγών στην Ξάνθη κύριο Καλλιγά και μας τόνισε τα ακόλουθα:
  «Μας πήραν την περιουσία μας. Πληρώσαμε χρυσάφι την άδειά μας. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να πάρουμε δύο διαμερίσματα και να έχουμε περιουσία σήμερα».
  Κληθείς να σχολιάσει την αγανάκτηση των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται καθημερινά, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών, με δεδομένο και το γεγονός, ότι έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συλλήψεις και παρεμβάσεις της Εισαγγελίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κύριος Α. Καλλιγάς επισημαίνει «και εμείς είμαστε αγανακτισμένοι και πώς να μην είμαστε, άλλωστε, όταν το κράτος μας καταστρέφει με αυτό τον τρόπο» και συνεχίζει λέγοντας «δεν έπρεπε να συλληφθούν συνάδελφοι. Ήταν λάθος αυτό που έγινε. Εμείς απλά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».
  Σε διευκρινιστική ερώτηση, για το εάν τα υβριστικά συνθήματα των οδηγών, στα πλαίσια  των απεργιακών κινητοποιήσεων, αποτελούσαν κοινή γραμμή που δόθηκε από την ηγεσία της Ομοσπονδίας, ο κύριος Α. Καλλιγάς αναφέρει πως «δεν μπορείς να περιορίσεις τον κόσμο. Δεν έδωσε κανείς τέτοια συνθήματα. Απλά, υπήρχε έντονη αγανάκτηση, με αποτέλεσμα κάποιοι να φωνάζουν τέτοια συνθήματα».
  Παράλληλα, ο κύριος Α. Καλλιγάς τονίζει, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου πρέπει να αποζημιωθούν για το οικονομικό πλήγμα που έχουν δεχτεί.
  «Θα πρέπει να αποζημιωθούμε με κάποιον τρόπο για να δικαιολογήσουμε τα χρήματα που έχουμε χάσει για την απόκτηση της άδειας, παραδείγματος χάρη μέσα από κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις» σχολιάζει ο κύριος Α. Καλλιγάς.
  Δηλώνει δε, αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεών τους, επισημαίνοντας, ότι «πιστεύω, πως θα καταφέρουμε κάτι παραπάνω, μέσα από τις διεκδικήσεις μας».
  Αναφέρει από την άλλη, ότι συζήτηση με το αρμόδιο Υπουργό, κύριο Ρέππα, δεν είναι εφικτή, αφού ο τελευταίος συνεχίζει να κρατά αρνητική στάση, όσον αφορά τα συμφέροντα των αυτοκινητιστών.
Αναφορικά, τώρα, με τις ελλείψεις σε προμήθειες που δημιουργήθηκαν και στον Νομό Ξάνθης, λόγω των κινητοποιήσεων, ο κύριος Α. Καλλιγάς, υπογραμμίζει πως «Όλα τα market πρέπει να είναι άδεια, γιατί έχουν να τροφοδοτηθούν πολλές ημέρες».
  Να σημειωθεί, ότι οι αυτοκινητιστές του Νομού παραμένουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το εργοστάσιο ζάχαρης, αναμένοντας τις εξελίξεις. Οι αρχικές σκέψεις να μεταφερθούν στον κόμβο του Πετροχωρίου τελικά εγκαταλείφθηκαν.

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Θέλω και εγώ να καθαρίσω τα σκουπίδια της Ξάνθης μπαζώνοντας ρεματιές και δημόσιες εκτάσεις, μπορώ;
  Αυτό είναι το σύνθημα που καθημερινά ακούγεται από τα στόματα των Ξανθιωτών στην πόλη μας και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Είναι δυνατόν να υπάρχει μπάζωμα ρέματος το οποίο και τυφλός να είσαι το βλέπεις και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα; Είναι δυνατόν άλλα να λέει ο συνήγορος υπεράσπισης και άλλα ο κατηγορούμενος; Είναι δυνατόν και τότε που ήρθε στο φως η υπόθεση αλλά και τώρα, ο Δήμαρχος Ξάνθης να μην είδε τίποτε; Μα καλά που ζούμε; Τελικά μήπως οι Ξανθιώτες είναι Μ…..ες και οι έξυπνοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού; Είναι δυνατόν να μην έχει εισπραχτεί το πρόστιμο της πολεοδομίας, επειδή ο Δήμος Ξάνθης κωλυόταν λόγω φόρτου εργασίας; Το θέμα της μη πληρωμής του προστίμου, αποτελεί την νούμερο ένα συγκάλυψη και σίγουρα απαιτούμε εξηγήσεις.

Άμεση θα πρέπει να είναι η αλλαγή ρότας του Δημάρχου Ξάνθης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και μάλιστα μπαζωμένο:
  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και μάλιστα μπαζωμένο για τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος από την μια είναι προβληματισμένος με τις εξελίξεις, αλλά από την άλλη λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι, που άρχισαν σοβαρά να σκέφτονται την μη κάθοδό τους με την υπάρχουσα κατάσταση και αυτό θα είναι ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κατά τα άλλα έμπειρος αυτοδιοικητικός άρχων της πόλης μας, αν δεν αλλάξει άμεσα ρότα πλεύσης. Δήμαρχε είσαι καλός καπετάνιος αλλά δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση δεν έχεις τον καλό σου εαυτό. Αρκετά τους ανέχτηκες και αρκετά μας αναγκάζεις να τους ανεχτούμε. Στείλε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και δώσε την ευκαιρία στην πόλη μας, να ζήσει χωρίς βαρίδια, χωρίς βρωμιά.

Τα παρατράγουδα της Δίκης για το μπάζωμα του ρέματος στην Χρύσα δεν έχουν προηγούμενο. Αίτηση για άδεια καθαρισμού του επίμαχου σημείου με αρ. πρωτοκόλλου προγενέστερο από την ημερομηνία κατάθεσής της:
  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν από το βράδυ της Πέμπτης και μετά, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για το μπάζωμα του ρέματος στην Χρύσα, τα όσα ακουστήκαν στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, ξετύλιξαν σε όλο το φάσμα, την προσπάθεια συγκάλυψης της παρανομίας. Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μ. Τσέπελη προς τον Δασάρχη, για το αν κατατέθηκε αίτηση από τον κατηγορούμενο στο δασαρχείο, με την οποία ζητούσε να του δοθεί άδεια για να καθαρίσει τον χώρο, ο Δασάρχης τόνισε πως η αίτηση είχε κατατεθεί δυο ημέρες μετά το μπάζωμα και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου παλαιότερο, επειδή υπήρχε κενό στον πίνακα πρωτοκόλλων. Αυτή η δήλωση του Δασάρχη Ξάνθης, έλουσε με κρύο ιδρώτα τόσο τον κατηγορούμενο όσο και τον συνήγορό του, αλλά άφησε και άναυδους όσους παρακολούθησαν την δίκη, αφού ξεκάθαρα φάνηκε ο τρόπος που επιλέχτηκε για να συγκαλυφθεί η παρανομία. Εκείνο όμως το σημείο που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στο θέμα αυτό, είναι το γεγονός ότι κατά την διαδικασία ακούστηκε ότι ο υπάλληλος που έβαλε τον αριθμό πρωτοκόλλου στην μεταχρονολογημένη αίτηση του κατηγορουμένου, δεν ήξερε για το μπάζωμα στο ρέμα, όπως επίσης και δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την υπόθεση και εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι, την στιγμή που βούιζε ολόκληρη η Θράκη για την υπόθεση αυτή, πως είναι δυνατόν κάποιος δημόσιος υπάλληλος να μην γνώριζε τίποτε. Και επειδή μου αρέσει να ξεσκονίζω τα πάντα, ρωτώ ευθέως σήμερα τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να μου πουν, αν επιτρέπεται να μπαίνουν αριθμοί πρωτοκόλλου σε αιτήσεις με ημερομηνία μεταγενέστερη της κανονικής.

Βαριές κουβέντες για ακόμα μια φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
  Σε τεταμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης όπως αναμενόταν και οι εκφράσεις που ακουστήκαν, τόσο από τον Χ. Πούλιο όσο και από τον Μ. Φανουράκη, δείχνουν πως η φωτιά τώρα άναψε για τα καλά. Δεν πρόκειται να σταθώ σε καμία κατηγορία κατά κανενός, ειδικά αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά καλό θα είναι οι αυτοδιοικητικοί να προσέχουν και το τι λένε, αλλά και το τι κάνουν, γιατί ο κόσμος δεν ψηφίζει με γνώμονα το ποιος θα φωνάζει ή θα βρίζει περισσότερο τον αντίπαλό του, αλλά ψηφίζει ανθρώπους οι οποίοι είναι και όχι φέρονται, ικανοί να παράξουν έργο για τον τόπο μας, πράγμα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Αυτό εξάλλου φάνηκε και από το θέμα το οποίο συζητήθηκε μέσα στην προχειρότητα της πίεσης των χρονικών ορίων προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την δαπάνη των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από πρόγραμμα της Περιφέρειας, για έργα στο κέντρο της πόλης, κάτι το οποίο βέβαια δεν είδαμε να συμβαίνει από τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚ. Με το να καλλωπίζετε το υπάρχον δημοτικό πάρκινγκ και να αναπαλαιώνετε το νυν Δημαρχείο κύριοι, δεν φτιάχνετε κάποιο έργο το οποίο να ωφελεί τους Ξανθιώτες.

Φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον Τσολακίδη στον Δήμο Αβδήρων. Πιο εύκολα βρίσκει κανείς νερό στην έρημο, παρά υποψήφιο Δήμαρχο για τα Άβδηρα στην ΝΔ:
  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Β. Τσολακίδης τρίβει τα χέρια του αυτές τις ημέρες, αφού κανένας δεν δέχεται να μπει υποψήφιος Δήμαρχος απέναντί του. Όλοι λένε πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και είναι δύσκολο να καλύψει κάποιος το κενό, πράγμα που με αναγκάζει να αναρωτιέμαι, πόσο μεγάλο είναι το κενό στην περιοχή μας. Σε όσους προτάθηκε το τελευταίο διάστημα να κατέβουν, μετά την παταγώδη αποτυχία της καθόδου των Γαλανόπουλου – Λύρατζη, απάντησαν με τις ίδιες λέξεις. Δεν κατεβαίνουμε για να μην κάψουμε το πολιτικό μας χαρτί, θαρρείς και γεννήθηκαν πολιτικοί. Ο φόβος τρώει τα έρημα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο στην περίπτωση του νεοσύστατου Δ

Προ των πυλών το νέο κόμμα…

Προ των πυλών το νέο κόμμα…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Η πάγια τακτική της πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, να σφάζει με το γάντι ότι έχει σχέση με την γαλάζια παράταξη είναι γνωστή και κατακριτέα από το σύνολο των στελεχών του κόμματος. Ξεχνώντας επιλεκτικά η κυρία Μπακογιάννη από πού ξεκίνησε και τι της πρόσφερε η παράταξη, επιλέγει τον δρόμο της απομόνωσης. Στο πλευρό της και κάποιοι εκ των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που ως “ανεξάρτητοι”, πλέον, ακολουθούν την ίδια γραμμή.
  Όλα συνηγορούν σε ένα κοινό σημείο, την δημιουργία νέου κόμματος, η φιλοσοφία του οποίου θα βασίζεται στην κεντρική ιδέα της σωτηρίας της χώρας από την αναποτελεσματικότητα των δύο μεγάλων παρατάξεων, οι οποίες απογοήτευσαν τους πολίτες.
  Η κυρία Ν. Μπακογιάννη ξεχνάει, πάλι, ότι όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της Ελλάδος, ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, που για μια πενταετία ασκούσε την εξουσία της χώρας. Όποια λάθη, λοιπόν, βαραίνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αγγίζουν και την ίδια, αφού αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της και μάλιστα από θέσεις ισχύος.
  Η ευαρέσκεια που αποπνέει από την δημιουργία δικού της κόμματος, ως ένα σημείο είναι κατανοητή. Πώς να το κάνουμε άλλωστε, τα φιλόδοξα σχέδια που είχε για την άσκηση της Προεδρίας της ΝΔ, την απέτρεψαν από το να είναι ένα απλό στέλεχος. Εξάλλου, η παραίτηση του Καραμανλή σηματοδοτούσε μια τέτοια εξέλιξη. Δυστυχώς, όμως, για την ίδια, στην πορεία προέκυψαν και άλλοι διεκδικητές για τον ίδιο πολιτικό θώκο. Τελικά, μίλησε ο απλός Νέο Δημοκράτης, που αποφάσισε, για δικούς του λόγους,  να “καταστρέψει” το μεγάλο όνειρο, που είχε γίνει πολιτικός στόχος της κυρίας Ν. Μπακογιάννη και να κάνει Πρόεδρο του κόμματος τον κύριο Α. Σαμαρά.
  Τι κι αν η ανεξάρτητη βουλευτής έκανε λόγο για ενότητα μέσα στο κόμμα, δεν μπόρεσε να παλέψει τους δαίμονές της και αποφάσισε να αποχωρήσει από τους κόλπους της γαλάζιας παράταξης. Το μόνο που χρειαζόταν βέβαια ήταν μια καλή αφορμή για να μην αποκαλυφθούν απροκάλυπτα τα σχέδιά της. Η ευκαιρία δεν άργησε να έρθει, αφού προέκυψαν διαφωνίες, όσον αφορά την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη. Στην φάση εκείνη η κυρία Μπακογιάννη προτίμησε, για ευνόητους λόγους, να συνταχθεί με την γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Έτσι δεν άργησε πολύ η αναμενόμενη διαγραφή της από το κόμμα.
  Σήμερα, ανεξάρτητη πια και ελεύθερη να κάνει τις δικές της επιλογές, η κυρία Ν. Μπακογιάννη θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά της, με βασικό στόχο την δημιουργία δικού της κόμματος. Ήδη, έχει ξεκινήσει η εκστρατεία για την συστράτευση στελεχών με το νέο κόμμα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακούμε για γαλάζιους συνδυασμούς να κατεβαίνουν στις επικείμενες εκλογές ως “ανεξάρτητοι”.
  Οι ζυμώσεις στην Νέα Δημοκρατία είναι πολλές, οι αλλαγές που έπονται ακόμα περισσότερες. Όπως είπε και η κυρία Μπακογιάννη, είναι θέμα σωστού timing το νέο κόμμα. Τότε θα δούμε τι στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία…

Δροσερό ώρα μηδέν

Έκθεση που αποτυπώνει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι μαθητές,  ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου για να την αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας
Δροσερό ώρα μηδέν
Οικόπεδο υπάρχει, χρήματα δεν υπάρχουν για να χτιστεί το σχολικό συγκρότημα

  Επιτακτική παραμένει η ανάγκη να μεταστεγαστεί το 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης, που βρίσκεται στον συνοικισμό του Δροσερού, σε κάποιο άλλο κτήριο που θα είναι κατάλληλο για τις σχολικές ανάγκες που υπάρχουν.
  Βασικότερο, βέβαια, αίτημα παραμένει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το πρόσφατο περιστατικό, όταν εξωσχολικός απείλησε και τραυμάτισε την Διευθύντρια του σχολείου, αποδεικνύει, ότι, πέραν όλων των άλλων, τίθεται και μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Το Γυμνάσιο λειτουργεί απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα ο βαθμός επικινδυνότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να μεγαλώνει. Οι εγκαταστάσεις του σχολικού κτηρίου, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι καθηγητές, είναι απαράδεκτες, καθώς θυμίζουν τριτοκοσμικές εικόνες. Οι φύλακες που έβαζε κατά καιρούς ο Δήμος, ως υπεύθυνους για την ασφάλεια, ανήμποροι να φέρουν εις πέρας το έργο τους, παραιτούνταν.
  Εδώ και πέντε χρόνια, όσα δηλαδή λειτουργεί το συγκεκριμένο σχολείο, έχουν προκύψει πολλά προβλήματα, όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης.
  Οι καθηγητές του σχολείου, μην έχοντας άλλη λύση, έχουν αποφασίσει, ύστερα και από την παραίνεση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κυρίου Γιώργου Παπαδόπουλου, να συντάξουν και να αποστείλουν σχετική έκθεση στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να κοινοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
  Όπως αναφέρει ο κύριος Γ. Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, «το 8ο Γυμνάσιο πρέπει να μεταστεγαστεί, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλο κτήριο, που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει».
  Όπως αναφέρει, παράλληλα, ο ίδιος έχει θέσει το θέμα στους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς της κοινωνίας, τον Δήμο και την Νομαρχία. Στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης, του λεγόμενου Καλλικράτη, θα καταργηθούν οι Νομαρχίες και έτσι η κατασκευή σχολικών κτηρίων θα περάσει στην αρμοδιότητα των Δήμων.
  Να υπογραμμιστεί, ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κύριο Γ. Παπαδόπουλο, ότι υπάρχει οικόπεδο (πίσω από τον ΟΑΕΔ), το οποίο θα περιφραχτεί και πάνω στο οποίο μπορεί να κατασκευαστεί σχολική μονάδα. Το ζήτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο υπάρχουν αρκετά κονδύλια για να γίνει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά επιτείνουν το άγχος των καθηγητών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε απαράδεκτες συνθήκες και με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάθουν κάτι κακό από κάποιον επιτήδειο.

Τους χώρους προβολής στην πόλη της Ξάνθης μοίρασαν χθες οι υποψήφιοι

Τους χώρους προβολής στην πόλη
της Ξάνθης μοίρασαν χθες οι υποψήφιοι

  Εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης σύσκεψη με θέμα, τη διάθεση και κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στους υποψήφιους συνδυασμούς για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.
  Να σημειωθεί, ότι στην σύσκεψη έδωσαν παρόν ο κύριος Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του κυρίου Άρη Γιαννακίδη. Ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αναγέννησης.  Ο κύριος Φυσεκίδης Δημήτρης, εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Ξάνθη”. Ο κύριος Κολάρος Γιώργος, εκπρόσωπος της λαϊκής συσπείρωσης.
  Πριν παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, ο Δήμαρχος, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, ανέφερε κάποια βασικά σημεία της σχετικής εγκυκλίου, που πρέπει να ληφθούν στα υπόψη από όλους τους συνδυασμούς.
  Να σημειωθεί, ότι οι δύο όροι βάση των οποίων γίνεται ο καθορισμός των χώρων είναι:
  Α) η αναλογικότητα σύμφωνα με τα ποσοστά των τελευταίων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.
  Β) η επί ίσοις όροις προβολή από τα σταθερά και μόνιμα αστικά σταντ (στάσεις αστικών λεωφορείων).
  Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, μπορούν να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί εκλογικών κέντρων καλαίσθητα περίπτερα 2Χ2Χ2, καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δε θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Τα προκείμενα περίπτερα και τα τροχόσπιτα πρέπει να μαζευτούν εντός πέντε ημερών μετά τις εκλογές, εκτός και αν υπάρξει δεύτερη Κυριακή.
  Απαγορεύονται δε, αερόπλανα, πλαστικές σημαίες και γενικά ουσίες και αντικείμενα, η χρήση των οποίων συμβάλει στην ρύπανση του περιβάλλοντος.
  Δεν επιτρέπεται η αφισοκόλληση σε σταντ που θα δοθούν σε άλλους συνδυασμούς.
  Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε να χρήση παλιότερης απόφασης δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεκατέσσερις δρόμοι της Ξάνθης θα πλαισιωθούν από αφίσες υποψηφίων.
  Για τις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών και τις τελικές αποφάσεις, δέκα θα πάρει ο κύριος Στυλιανίδης, έξι ο κύριος Πούλιος, δύο ο κύριος Ανταμπούφης, δύο ο κύριος Κολάρος και τρία σταντ προς διάθεση.
  Για τις περιφερειακές εκλογές, δέκα θα πάρει ο κύριος Παυλίδης, έξι η κυρία Καραχασάν, ένα ο κύριος Κολάτος, ένα ο κύριος Φωτιάδης και ένα προς διάθεση.
  Δηλαδή σαράντα τρία σταντ (στάσεις αστικών λεωφορείων) χωρίστηκαν στα δύο, είκοσι τρεις για τις δημοτικές και είκοσι για τις περιφερειακές εκλογές.